Sosiaalitoimiston aktivointikeskustelu

faktat_tässä

Tärkeää tietää!!!

Monikaan ei tiedä, että lain mukaan teidän ei tarvitse tehdä kuntouttavassa työtoiminnassa tai työkokeilussa kuin 4 tuntia / päivä töitä ei yhtään enempää. Lisäksi se riittää, että teette 4 tuntia yhtenä päivänä viikossa. Tämä asia on hyvä tuoda esiin jo aktivointi suunnitelmassa, että ette tule tekemään yhtään enempää kuin 4 tuntia / 1 päivä / viikossa.

http://www.thl.fi/fi/web/kuntouttavan-tyotoiminnan-kasikirja/kuntouttavan-tyotoiminnan-kasikirja/kuntouttava-tyotoiminta/kuntouttavan-tyotoiminnan-jakso-ja-toiminta-aika/kuntouttavan-tyotoiminnan-toiminta-aika

Onkin tärkeää, että jokainen ymmärtää teidän ei tarvitse tehdä kuin 4 tuntia yhtenä päivänä viikossa ilmaiseksi töitä.

Pistäkää sana leviämään ja vinkit jakoon kaikille.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siisheidänpalvelujaan

      Koskeeko myös typpiä jos siirtävät sinne.

    • kusetustolppa

      no koskeeko tuo myös täysin työkyvyttömiä joilla on siitä lääkärinlausunto?!

    • ei-oota

      Pistkäkää hanttiin!

    • ei-kumarrus

      Koko aktivointi on peestä. Ei työtön ole mitään orjaporukkaa, kuten ei ole kukaan muukaan tämän järjestelmän ylläpitäjä ja veronmaksaja.
      Kukaan meistä ei ole toisen ihmisyyden aliarvostaja.
      Työtön ei ole minkään homogeenisen joukon edustaja, jota yhteiskunta voi nöyryyttää haluamallaan tavalla. Työtön tarvitsee työtä, ja vain sitä, luodakseen ihmisarvoisen elämän itselleen ja läheisilleen.
      Sanotaan joukolla iso EI tälle toiminnalle.

    • voihankukkanen

      Kuinkahan tuon voisi välttää,ettei tarvitsisi olla kuin 4 h per pv ja 1 pv per viikko? luulenpa että minulle tullaan sanomaan,ettei niin lyhyestä toiminnasta tule olemaan hyötyä työllistymisen kannalta ja ilman muuta vaaditaan 4 pv per viikko,sillä eihän kunnallekaan tulisi hyötyä,koska kuntahan saa valtiolta hyvityksen vain todellisilta toimintapäiviltä. Vaikka itse en usko,että tällä kuntouttavalla olisi työttömälle mitään hyötyä, pikemminkin päinvastoin, eiköhän työnantajia ala mietityttämään miksi tämä mahtavan työkokemuksen omaava henkilö onkin kuntouttavassa,varmaan siinä henkilössä on jokin vika, eipä oteta ainakaan tuota henkilöä edes ehdolle.... Oletteko kukaan kirjoittaneet kenellekään kansanedustajalle ja vaatinut muutosta tähän pakkotoimintaan?

      • SossullePataan

        Kysy sitä mihin perustuu tuo virkanilkin väite siitä ettei 4 tuntia palkatonta pakkotyötä yhtenä päivänä viikossa riitä kun se lain mukaan pitää riittää, juuri noilla sanoilla. Hyötyähän ei tuosta toiminnasta kuitenkaan sinulle ole, kysy perustelut ja mahdollinen konkreettinen hyöty sinulle. Kysy myös sitä minkä lain nojalla hän kuvittelee voivansa päättää asiasta ottamatta huomioon asiakkaan mielipidettä ja etua kun se lain mukaan pitä ottaa huomioon, lainkohta tuolla http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000812#L2P4

        Kunnan tai työtoiminnan järjestäjän hyödystä puhuminen johtaisi ainakin minun kohdalla rikosilmoituksen tekemiseen, kunnan tai jonkun muun kun sinun mahdollisesti saama hyöty kun ei ole lain mukainen kuntotusperuste. Minun olisi pitänyt joutua aktivointikeskusteluun jo "valovuosia" sitten mutta kun nuo virkanilkit minut tuntevat niin ei taida olla kellään rohkeutta moiseen kun siinä voi paljastua muidenkin kohdalla tehdyt laittomuudet ja leivätön pöytä kutsua.
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010189

        Virkanilkit ja varsinkin köyhien ja työttömien asioita hoitavat virkanilkit käyttävät usein sellaista valtaa jota heillä ei lain mukaan ole, tuossa yksi syy nykyiseen usein laittomaan tilanteeseen. Toinen ja syy on se että köyhät ja työttömät antavat sen tapahtua. Kyllä se suu pitää saada auki muuallakin kun ruokapöydässä.


      • uskomatontamuttatottako

        Pitäisi jonkin tahon valvoa miten kunnat käyttävät kuntouttavaa työtoimintaa,onko oikeisiin kohteisiin suunnattuja vai määrätäänkö toimintaan myös sellaisia, joille toimintaa ei ole tarkoitettu. ja todellakin määrätään,tuskin työttömällä on sananvaltaa,jos sossu on päättänyt,että nyt kuntouttavaan tai tulee karenssi. mihin voisi valittaa jos kokee tulleensa väärinkohdelluksi?


      • SDPkok

        Rauman valtuutettu Parpo (SDP) ja ex-ministeri Filatov (SDP) ennen ex-ministeri Risikkoa (Kok.) laativat yhdessä tämän orjatyömallin. Kannattaa olla yhteydessä siis SDP:n ja kokoomuksen valtuutettuihin ja kansanedustajiin.


      • 0ssian

        Filatov on myöntänyt virheensä, toki vasta vuosia kautensa jälkeen. Kysymys onkin oikeastaan siitä, että virheitä ei ole korjattu, päin vastoin tiukennuksia on tehty.


      • SossullePataan
        SDPkok kirjoitti:

        Rauman valtuutettu Parpo (SDP) ja ex-ministeri Filatov (SDP) ennen ex-ministeri Risikkoa (Kok.) laativat yhdessä tämän orjatyömallin. Kannattaa olla yhteydessä siis SDP:n ja kokoomuksen valtuutettuihin ja kansanedustajiin.

        Täysin hyödytöntä on noihin haitakkeisiin ottaa yhteyttä.
        Eduskunnan oikeusasiamiehelle on tehty useita kanteluita kuntouttavan orjatyön käytöstä. En tiedä mitä hyötyä niistä on mutta ei ole haittaakaan. Joten omasta kohtelusta kannattaa kerätä todisteita ja sitten kantelu EOA:lle tai aluehallintovirastolle, törkeissä tapauksissa rikosilmoitus poliisille. Todisteita voi olla esim. asiakirjat, äänitteet, valokuvat ja vaikka videot, ilman niitä homma on täysin turhaa.
        Noista kanteluista lisää tuolla:
        http://www.herranterttu.net/2015/05/kantelutehtailua.html
        http://www.herranterttu.net/2015/05/kuntien-selityksia.html
        http://www.herranterttu.net/2015/05/kunnat-venkoilevat.html
        http://www.herranterttu.net/2015/06/uutisia-kuntouttavasta-tyosta-ja-ipun.html
        http://www.herranterttu.net/2015/06/kantelu-uutinen.html
        http://www.herranterttu.net/2015/07/akaan-orjuuttajat.html
        http://www.herranterttu.net/2015/07/kantelua-pukkaa-keuruun-toiminnasta.html
        http://www.herranterttu.net/2015/08/orjatyon-kataluus-paljastui.html
        http://www.herranterttu.net/2015/09/omituinen-laintulkinta.html

        Tuossa voi joutua vielä moni virkanilkki istumaan omalla perseellä tulee, saa nähdä kuinka käy. Virknilkit tosin ova hyviä välttelemään vastuutaan mutta taitaa olla turhaa tässä tapauksessa.


    • nääs

      Pistäkääs yks mamu kokeeksi samanlaiseen orjuutukseen.
      Mutta eihän sellaista voisi tehdä, siitä tulisi heti maailmanlaajuinen uutinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5145
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3237
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe