"Mun painoblogi!"

AjV_Hki

Moi!

(Alkusanat: Kirjoituksen alussa kerron asian omasta näkökulmasta, mutta keskivaiheella alan jo kertomaan asioita niin että tarkoitukseni on antaa vinkkejä muille ylipainosta kärsiville. Pyydän että suhtaudutte kirjoitukseeni asiallisesti :-)
- - - - -
Suunnittelin että laitan omat nettisivut pystyyn käsitelläkseni painonpudotustani, ja elämänhallintaani julkisesti. Mutta sitten huomasin että onhan meillä tämä vanha, hyväksi havaittu Suomi24-keskustelupalsta. :-) ...asiaan!
Olen reilusti ylipainoinen mies Helsingistä. Olen reilut 40v nuori yksin elävä kohtuu toimelias ja jotakuinkin aivan normaali! ;-)
Paino onollut minulle aina jonkinlainen ongelma. Enimmäkseen siksi että liikkuminen on ollut jokseenkin hankalaa. Ei tule muita seikoja mieleen miten paino olisi haitannut elämääni erityisesti. Lääkärintarkastuksessa lähes kaikki arvot olivat kohdillaan, joskin maksa-arvot hieman kohollaan johtuen juuri painosta.
Tässä vaiheessa kerrotaan siis että painoni on ollut pahimmillaan kesällä 2015 185kg ja pituuteni on 186.

Harrastan jonkin verran uimista ja kuntosalilla rehkimistä. Liikun pääasiassa pyörällä. Auton möin pois kun aloin laiskistua liikaa.

ja sitten pääasiaan... Miksikö laitan tämän kaiken julkiseen levitykseen? No siksi että haluan kertoa muille miten olen saanut nyt kolmessa kuukaudessa painoni putoamaan 170 kiloon! :D
Kaikki lähtee siitä että ei kuuntele muitten vinkkejä siitä miten pitäisi tehdä. Ei katsele painonpudotusohjelmia niin että ottaa mallia niistä keinoista miten painoa pudotetaan. Vaan päättää OIKEASTI että nyt paino putoaa, ja sillä siisti! Yksinkertaista!

Minulla oli kesällä lääkärille soittoaika. Juttelimme tilanteestani ja sovimme laajemmasta lääkärintarkastuksesta loppukesällä. Samassa puhelussa tuli mainittua että paino on jo kivunnut siihen maagiseen 185 kiloon. Siihen lääkäri sanoi tosisena: "Se on kyllä jo aika paljon!" Se sai minut heräämään ja miettimään että jospa nyt sitten viimeinkin... No näin se menee:

Kotona ollessani:
-En laita hyvää ruokaa, vaan aivan normaalia kotiruokaa, ja vielä sieltä "pahemmasta" päästä.
-En osta kotiin mitään makeisia, jäätelöä, ja varsinkaan limua!
-En laske mitä syön milloinkin, vaan SYÖN SILLOIN KUN ON NÄLKÄ!
-En syö isoja aterioita, vaan pieniä annoksia. (Esim: Kupillinen hernekeittoa, pala ruisleipää ja lasi vettä,laihaa mehua) Ruisleipä maidon kanssa nautittuna on kuulemma sellainen, että jos et heti kuluta sitä niin se menee heti "varastorasvoihin" :-)
-Maitoa juon välipaloina noin litran päivässä.

Moni ajattelee nyt että pitäisi jättä maito pois jne... mutta laihduttamiseni idea piilee siinä että koitan välttää ruokaa niin että pitkitän syömistä tunnin pari normaaliin aikatauluun verrattuna. Esim. jos alkaa tuntua siltä että pitäisi saada murua rinnan alle, niin en heti ala laittaa sapuskaa vaan odotan tunnin pari ja siten siirryn keittiöön kokkaamaan.

Vinkkinä seuraava: Älä tee ruokaa valmiiksi jääkaappiin, vaan tee valmisaanoksia pakastimeen. Itse teen hernekeiton(esimerkki)pieniin noin 3dl rasioihin ja pakastan ne. Sitten "nälkäkuolemaa estävien hormoonien" aktivoituessa otan rasian pakastimesta ja sulatan miksrossa. Syön, ja vaikka ei ihan täyteen tulekaan, niin en jatka syömistä vaan siirryn muihin päivän askareisiin tiedostaen sen että noin 4.n tunnin kuluttua voin uusia tämän toimenpiteen. Näin vatsalaukku supistuu ja noin viikon kuluttua huomaan että pienikin määrä ruokaa täyttää vatsan. (sama efekti kuin vatsalaukun ohitusleikkauksessa)

Oli miten oli... Vaikka monella on tarve alkaa trollaamaan typerillä kommenteilla, niin tosiasia on se että olen kolmessa kuukaudessa tiputtanut painoa 15kg ilman minkäänlaisia tuskia, joten ottakaa muutkin tämä elämäntapa haltuun niin huomaatte että paino vain putoaa ja hyvä fiilis kasvaa.

Ainoa seikka mikä tässä on huomioitava... nimittäin se, että retkahdukset eivät ole suositeltavia. Nimittäin jos vaikka lähdet laivaristeilylle, ja lipittelet olutta paljon tai mättäät viikon annokset Buffetissa, niin menee muutama päivä ennen kun pääset taas tähän rytmiin. Eli vältä retkahduksia.

VÄLTÄ RUNSASTA LIIKUNTAA! Älä liiku normaalin ihmisen päivittäistä liikuntamäärää enempää, sillä silloin voi käydä niin että tulee nälkä ja alat ahmia... Jos käyt esim. uimassa, älä syö uimareissun päätteeksi normaalisti, vaan ota omena tai kaksi. mene niillä pari kolme tuntia ja syö vasta sitten. Nimittäin, uiminen polttaa energiaa, ja kun vielä omena kevyenä ruokana estää korvaavan energian saannin, huomaat jopa seuraavana päivänä että kilo tai pari tippui uimisen ansiosta! :-)

Sitten kun olet pudottanut painoasi noin 15-20% niin sitten kroppasi kestää liikuntaa paremmin. Eli siinä vaiheessa siirryt käyttämään hyötyliikuntaa. Eli kaikki työ- ja kauppamatkat teet pyörällä tai kävellen.

Ja lopuksi: Kun olet tiputtanut painoasi noin "sopivan monta-prosenttia" niin vältä kotona olemista ja siirry elämään ihmisten ilmoille :D Itselläni "sopivan monta prosenttia" on noin 35kg, SIIS ALUKSI! :-)

"A"

1

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Janzkuliini

      Motivoi minuakin yrittämään, kiitos siitä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2435
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      271
      2058
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2040
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1767
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1238
    Aihe