piistukissa

eroon

Hei! Jouduin tosi hankalaan tilanteeseen, kun menin ottamaan pikavippejä ja sittemmin kulutusluottoja samoilta firmoilta. Niistä ei pääse millään eroon, muutakuin saamalla isomman lainan ja maksaa kaikki KERRALLA pois. Lyhentäminen olemattomalla lyhennyksellä ei onnistu. Luottohäiriömerkintöjä mulla ei ole, mutta tuloni ilmeisesti liian pienet tai liikaa vieläkin vippejä, joten sellaista en saa netistä. Pienellä paikkakunnalla en kehtaa mennä omaan pankkiin edes kysymään. Vaikka lainojen yhdistämisestä puhutaan vertaislainoissakin, niin silti se ei käytännössä onnistu.
Tietääkö kukaan mistä sellaisen lainan voisi saada, asia selkiytyisi, on jo painanut niin kauan mieltä. Kun tän velkahelvetin jälkeen vielä sairastuin vakavasti, niin on tässä ollut vähän liikaa ahdistusta. Sais edes lainan kohtuullisella korolla, niin voisi keskittyä sairauden parantamiseeen.

37

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gkhjkhgjkg

      Mielenterveyskuntoutujat pääsevät (liiankin) helposti velkajärjestelyyn. Tee vielä lisää velkaa ja hae sitten lopuksi velkajärjestelyä nollaohjelmalla itsellesi. Loppupeleissä näytät velkojillesi pitkää nenää!

      • eroon

        Mulle tuli syöpä tän velkahelvetin päälle, mutta onhan tässä pääkoppakin näitten sytojen ja velan kanssa lujilla. Sekö auttaisi jos esittäis hullua?


      • gkhjkhgjkg
        eroon kirjoitti:

        Mulle tuli syöpä tän velkahelvetin päälle, mutta onhan tässä pääkoppakin näitten sytojen ja velan kanssa lujilla. Sekö auttaisi jos esittäis hullua?

        Moni on tilanteessasi sairastunut maniaan...


      • gkhjkhgjkg

        ...tai syvään masennukseen. Sitten on sellainen kuin kaksisuuntainen mielialahäiriö.

        "Häiriöstä kärsivän mielessä voi liikkua arvottomuuden ja syyllisyyden tunteita ja ajatuksia kuolemasta. Maanisten jaksojen seurauksena voi olla vaikeuksia taloudellisten asioiden ja ihmissuhteiden kanssa ja nämä pahentavat entisestään kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivälle erittäin tyypillisiä syyllisyyden tunteita.."

        http://www.mielenterveysseura.fi/fi/mielenterveys/mielenterveyden-häiriöt/kaksisuuntainen-mielialahäiriö


      • eroon

        kuoleman ajatuksia mulla on ollut, lopettaisi hoidot ja antais vaan mennä. Syvään masennukseen en ole vielä vaipunut. Pääsis kaikesta. En tiedä vaikuttaako syöpä lainan saantiin ja miten. Ei kai perilliset joudu maksamaan velkojani? Olen kuitenkin siinäkin niin surkea, etten uskalla täältä ilmeisestikään lähteä.


      • ltkohlktyjly

        Vippikierteestä sen verran, että sen saa poikki, kun lakkaa maksamasta vippiä uudella vipillä. Luottotiedot toki menettäisit, mutta saisit mielenrauhan, ainakin talouspuolella. Maksaisit sitten ulosottoon jotakin tasaista summaa joka kuukausi.


      • seoloikke
        eroon kirjoitti:

        Mulle tuli syöpä tän velkahelvetin päälle, mutta onhan tässä pääkoppakin näitten sytojen ja velan kanssa lujilla. Sekö auttaisi jos esittäis hullua?

        Ei sinun tarvitse edes esittää.
        Kaikesta päätellen olet jo hullu.
        Joudut holhoukseen.


    • tksis

      Mietipä ensin, mikä niissä lainoissa ahdistaa, ennenkuin otat sen ison lainan. Normaalisti elämässä seuraava vastoinkäymisesi on heti nurkan takana ja maksaa paljon, joten et selviä sen ison lainan lyhennyksestä vaan otat taas pikavipin paikkaamaan talouttasi. Hetken kuluttua sinulla on taas iso kasa vippejä ja tämä hoitamaton iso laina. Mihin ihmeeseen olet velkaa alunperin tarvinnut, toivatko ne hankinnat sinulle tyydytystä ja oliko se tämän velkasopan arvoista? Oikein, ei ollut.

      Pienet tulot edellyttävät pieniä menoja eikä yhtään hömppälainaa. Jos yrität järjestelylainaa pankistasi, ne katsovat tilitapahtumasi ja näkevät rahaliikennettä vippifirmoihin. Se on jo itsessään lainansaannin este, saati sitten pienet tulosi ja olematon maksuvarasi.

      Ota ruutupaperia tai avaa excel/nettisovellus, listaa velkasi ja tee itsellesi maksusuunnitelma. Siihen rinnalle aikaisempaa tiukempi kuukausibudjetti. Noudata suunnitelmaasi, seuraa lukuja ja katso, miten velkasi vähitellen haihtuvat. Ja kas kummaa, ahdistuksesi haihtuu samaa tahtia. Hyödynnä sossun, diakonian ja ruoanjakelun tarjoama apu. Elämässä on runsaasti ilmaisia ilonaiheita, keskity niihin niin voit paremmin.

    • eroon

      Kiitos tksis vastauksestasi. Ja on hyvä muistuttaa tuosta, ettei enää koskaan pikavippiä, ettei noin käy kun kerroit. Minua ahdistaa se, kun minun ei ole mahdollista saada maksettua vippejäni, vaikken pistäisi rahaa mihinkään muuhun, siksi ainoa vaihtoehto on maksaa uudella vipillä, joten kierre ei lopui koskaan. Ikinä ennen en tällaiseen lainakierteeseen ole joutunut. Se miksi jouduin, on koukuttavien pelien syy. Edehdyin menemään rayn netticasinolle, mitä kadun lopunikääni. En ymmärrä itsekään miten siellä voi mennä niin sekaisin, ettei ymmärrä enää mitään, kunhan saa vain pelata ja suuri voitto oli päässäni varma, koska ensin pelit antoivat(mikä on kummallista), olin pienellä pelillä tuhat euroa voitolla, vielä sain lisäksi vähän isomman voiton, joka varmisti sen päässäni että vieläkin isompi voitto tulee, kunhan vain pelaan tarpeeksi ja suurella panoksella. Koska isolla panoksella tulee varmemmin isompivoitto, siellä sanottiin. Sitten pelit lakkasivat vallan antamasta ja mulle jäi vain velat. Jälkeenpäin en ymmärrä itsekään. Sinne ei kannata kenenkään mennä, olkoon varoituksen sanana kaikille.
      Peruisin tuon tilanteen, jos se olisi mahdollista.
      Seuraava vastoinkäyminen tuli jo heti perään, kun sairastuin ja siitä tulee lisää kuluja, lääkkeet, hoidot, matkat. Onneksi ne ovat kuitenkin vielä pieniä kuluja. Olenkin miettinyt voisiko syöpäyhdistykseltä saada apua, luin että sairaalan sos.työntekijän kanssa tehdään anomus, mihin pitää merkata velat ja hoitokulut.

      • tksis

        ...eli asiasi menevät poskelleen tuon logiikkavirheen takia: "ainoa vaihtoehto on maksaa uudella vipillä" - se ei ole ainoa vaihtoehto. Uuden vipin ottaminen on hölmöläisen peitonjatkoa. Syydät vähiä rahojasi vippifirmoille, vaikka elinpäiväsi ovat luetut. Olethan pysynyt poissa uhkapeleistä?

        Oletko ottanut kaikki velkasi pöydälle eteesi ja tutkinut niitä? Kysyn tätä, koska epäilen, ettet ahdistuksissasi ole kyennyt kohtaamaan koko pottiasi. Pyörität kuittisirkusta ja huomaat kyllä, että rahat hupenevat tililtä, mutta et osaa/jaksa ottaa kokonaistilannetta hallintaasi. Siihen tarvitaan vain kaksi asetta: kynä ja ruutupaperi. Taskulaskin antaa sivusta tulitukea.

        Oletko neuvotellut pitempää maksuaikaa velkoiesi kanssa? Oletko päästänyt velkojasi perintään? Joskus perintäfirman kanssa pystyy sopimaan velalle alkuperäistä pienemmän kuukausierän, mutta mitenkään halvaksi se ei tule. Seuraava vaihe olisi sitten ulosotto, jossa maksat velkapottisi kahteen-kolmeen kertaan. Ymmärrän halusi vältellä, mutta monelle ulosotto on ollut helpotus. Uo jättää suojaosuuden ja rahaa jää omaankin käyttöön, kun sinulla kaikki hupenee vippifirmoille.

        Ihan uteliaisuudesta: et missään mainitse velkojesi kokonaissummaa saati kuukausitulojasi, joilla yrität niitä maksaa? Antaisi osviittaa, kannattaisiko sinnitellä vai hakea velkaneuvojan avulla velkajärjestelyä.


      • eroon

        On totta, että kokonaistilanteen haltuun ottaminen on raskasta, koska niitä on niin monesta paikasta. Mutta suurinpiirtein 20 000 ja vähän toistatonnia tuloni tällä hetkellä. Muut menoni ovat tosi pienet, ei asunto-eikä autovelkoja. En edelleenkään haluaisi antaa periksi ja päästää perintään. Isommalla velalla pystyisin maksamaan kalleimmat vipit pois. Ja eläisin tosi niukasti. Mutta kun sellaista en saa, vaikka olen noita kaikkia käynyt netissä läpi. Itseni on vaikea ymmärtää, miksi lainaa ei saa, vaikka luottotiedot ovat edelleen kunnossa. Maksuaikaa nuo vippifirmat tuskin antavat tai ainakin vaativat siitä suuren osan.


      • tksis

        Älä juutu siihen, että enempää lainaa ei tipu. Se voi olla itse asiassa pelastuksesi.
        Paljonko sinulle jää rahaa pakollisten menojesi - asuminen, sähkö, puhelin, ruoka, lääkkeet - jälkeen? 500e? 700e? Pystytkö vielä nipistämään jostakin, myymään jotakin tai muuten hankkimaan lisätuloja?

        Etsi pienin velkasi, se jonka kuukausimaksut loppuvat ensimmäisenä. Lyhennä ylimääräistä, jokainen liikenevä sentin soikio, kunnes velka on maksettu. Nyt sinulle jää tämän velan lyhennyssumman verran enemmän kuukaudessa rahaa, jolla käydä seuraavan vipin kimppuun. Siirrä jokin isoimmista veloistasi perintään ja/tai neuvottele siihen pienemmät maksuerät ja lisää maksuaikaa. Sinulla on 20 000 velkaa, eli himpun yli vuosipalkkasi verran maksettavaa. Ei ollenkaan mahdotonta, et tarvitse lisälainaa vaan lisäkuukausia. Alku tosin tuntuu ylivoimaiselta, mutta tämä suosittelemani lumipalloefekti -menetelmä todistetusti toimii.


      • eroon

        Tilanne tuntuu edelleen mahdottomalta. Eikä tilannetta auttanut se, että eilen illalla ja vielä aamullakin puhuin avomieheni kanssa asiasta tai yritin puhua. Mutta hän ei voi kai auttaa enempää. Ymmärrän ettei tämmöseen kaaokseen joutumista ole helppo ymmärtää. Oikeesti mun täytyis keskittyä tän sairauden hoitoon, mutta se ei tässä velka-ahdingossa kyllä onnistu. Jos stressi tappaa, niin mut se tappaa varmasti. Syöpädiagnoosini oli kyllä viimeksi lääkärllä menossa hoitojen ansiosta parempaan suuntaan.
        Pienet laskut olenkin hoitanut, joten ei ole kuin suurempia. Vaikka jäisi kuussa 600 lyhennyksiin, niin vaikea ymmärtää miten on mahdollista, sentin venuttaminen ei tunnu miltään korkoihin nähden, mitä vippifirmat ottavat kokoajan. ja jos toiset joutuvat odottamaan kun yhtä maksaa. Voisin jotain myydä, josta voisi jonkun satasen saada parina kuukautena.
        Haluaisin pariin kysymykseen vastauksen Saako pankista lainan, jos avomies olisi takuri, aina kaikki raha-asiansa hoitanut, mutta on velkaa samanverran kuin mulla ja tulot pienet tällä hetkellä? Mies väitti ettei saa tällä hetkellä.
        Voiko kaikki perintä- ja ulosottojutut saada sähköpostiin eikä postilaatikkoon?

        Tällä hetkellä olen niin ahdistunut tästä kaikesta, etten jaksa mitään ajatella. Kunhan uskaltaisi edes kuolla etuajassa.


      • enusko

        Jos sä olet kuolemassa ihan oikeasti, niin ei sua voi kiinnostaa laskut..ihan oikeasti ei voi!!
        En usko sinua valitettavasti. Jos oikeasti olet kuolemassa ja laskut ahdistaa noin paljon, niin laita itsesi köyden jatkoksi..sinnehän olet jokatapauksessa menossa.
        Jos oikeasti olet kuolemassa, niin lopeta toi naurettava laskuista murehtiminen, kun se ei sinulle ole jäämässä ongelmaksi.
        Ei kukaan anna lainaa pankista, jos olet kuolettavan diagnoosin saanut..ja jos jätät kertomatta, niin petos sekin jossain muodossa on.
        Anna niiden laskujen olla tai lopeta huijaaminen.


      • eroon

        Pakkohan ei ole uskoa mihinkään. Mutta tauteja ihmisille tulee. Sairauden takia tuskin kuolen ihan pian. Se millainen ihminen on, tulee ihmisille varmaan kotoa opittuna tjtn. Kukaan ei tiedä kuolinaikaansa, ei edes sairastuneet. Vastauksia kysymyksiini olisin halunnut. Jäisitkö itse odottamaan kuolemaasi vai mitä tekisit? En haluaisi kuollessani edes jäädä velkoineni, sukulaiseni ovat hyvin tarkkaa porukkaa raha-asioissa.


      • enuskovieläkään

        Miksi sua kiinnostaa mitä muut ajattelevat? Mitä ihmeen väliä sillä on??
        En ihan oikeasti sinua ymmärrä, en pysty vaikka yritän.
        Itse antaisin mennä kaikki perintää, ehkä jopa ulosottoon ja lyhentäisin minkä pystyisin.. pitäisin huolen, että ei tarvitsisi itse kituuttaa loppuaikaa.
        Hoitaisin myös käteisellä asioita, niin että jättäisin jälkeeni joillekkin henklöille jotain. En todellakaan ottaisi stressiä laskuista, jos tietäisin kuolevani. Keskittyisin itselle tärkeisiin asioihin ja perheeseen.
        Siinä miksi sinulla on pakonomainen tarve hoitaa asioita tietyllä tavalla, en tiedä syytä..? Joku henkinenhäiriö?
        Olet nyt velkojien armoilla..asiat eivät ole enää sinun käsissäsi, maailma ei pyöri niinkuin haluat..joten lopeta stressaamasta ja nauti elämästä. Maksat mitä pystyt, sillä selvä!


      • viisasko

        Sinulla näyttää olevan sen verran fiksuja neuvoja tosi ahdingossa olevalle, ettei kannattaisi kommentoida ollenkaan. "Olet velkojien armoilla, vedä naru kaulaasi, henkinen häiriö", kun haluaisi hoitaa asiansa.


      • koooool

        Jos luet kaiken niin ymmärrät naru kaulaan pointin. Jos sinä kuolet syöpään joka tapauksessa ja sinua ahdistaa nämä velat sen jäljellä olevan ajan niin paljon, ettet voi elää normaalista, niin ehkä se ratkaisu on parempi.
        Minä hettäisin velat syrjään ja keskittyisin jäljellä olevaan aikaan, en todellakaan tuhlaisi sitä tuollaiseen ja olisi huolissaan mitä muut ajattelevat.
        Ei tässä pahaa tarkoitettu, mutta aloittajalle ei ole yksikään palstan neuvo kelvannut, kaikkeen on joku vastalause.


      • ollavaieikö

        Hyvä neuvo sellaiselle, joka muutenkin miettii itsensä lopettamista on, että ehkä se onkin paras ratkaisu. Kuolet sääki joskus.


      • waIer-
        tksis kirjoitti:

        ...eli asiasi menevät poskelleen tuon logiikkavirheen takia: "ainoa vaihtoehto on maksaa uudella vipillä" - se ei ole ainoa vaihtoehto. Uuden vipin ottaminen on hölmöläisen peitonjatkoa. Syydät vähiä rahojasi vippifirmoille, vaikka elinpäiväsi ovat luetut. Olethan pysynyt poissa uhkapeleistä?

        Oletko ottanut kaikki velkasi pöydälle eteesi ja tutkinut niitä? Kysyn tätä, koska epäilen, ettet ahdistuksissasi ole kyennyt kohtaamaan koko pottiasi. Pyörität kuittisirkusta ja huomaat kyllä, että rahat hupenevat tililtä, mutta et osaa/jaksa ottaa kokonaistilannetta hallintaasi. Siihen tarvitaan vain kaksi asetta: kynä ja ruutupaperi. Taskulaskin antaa sivusta tulitukea.

        Oletko neuvotellut pitempää maksuaikaa velkoiesi kanssa? Oletko päästänyt velkojasi perintään? Joskus perintäfirman kanssa pystyy sopimaan velalle alkuperäistä pienemmän kuukausierän, mutta mitenkään halvaksi se ei tule. Seuraava vaihe olisi sitten ulosotto, jossa maksat velkapottisi kahteen-kolmeen kertaan. Ymmärrän halusi vältellä, mutta monelle ulosotto on ollut helpotus. Uo jättää suojaosuuden ja rahaa jää omaankin käyttöön, kun sinulla kaikki hupenee vippifirmoille.

        Ihan uteliaisuudesta: et missään mainitse velkojesi kokonaissummaa saati kuukausitulojasi, joilla yrität niitä maksaa? Antaisi osviittaa, kannattaisiko sinnitellä vai hakea velkaneuvojan avulla velkajärjestelyä.

        Uuden vipin ottaminen on ainoa vaihtoehto tässä tapauksessa.
        Itse otan usein vippejä pelaamiseen ja kyllä niistä aina jotenkin selviää. Uudella vipillä jos ei muuten.
        Ilmoita kun pelaat voin antaa neuvoja


    • viisikymppinenrouva

      Oletko jo ollut yhteydessä kuntasi velkaneuvojaan? Sieltä voisit saada neuvoja tilanteeseesi. Olisiko takuusäätiön takaus mahdollinen?

      AIna vain uuden lainan ottaminen entisten hoitamiseksi, jossain vaiheessa et enää saa lainoja, et pysty niitä millään hoitamaan jne. Eli tätä tietä ei kannata jatkaa.

      Minä olin muutama vuosi sitten taloudellisesti samassa tilanteessa, tosin taustalla ei ollut pelaamista. Jotenkin vaan rahaa meni enemmän kuin sitä tuli. Lopulta tein ratkaisun että jätin kaiken maksamatta ja annoin mennä ulosottoon, siinä vaiheessa kerroin puolisolleni tilanteesta ja hän suhtautui tosi ihanasti ja ymmärtäväisesti. Saatiin pankista laina kesämökkiä vastaan ja hoidin sillä uo-velan pois. Mutta jälkiviisaana olen monesti ajatellut, että jos vain olisi tajunnut tehdä tuon paljon aikaisemmin! Ja kaikkein fiksuinta olisi ollut, jos olisin tajunnut hakea apua ennen kuin kaikki oli uo:ssa.

      Jaksamista sairautesi ja hankalan tilanteesi kanssa <3.

      • eteenpäinvaanelämässä

        Hieno ja opettavainen kirjoitus.....


      • terveysedellä

        Tosiaan Takuu-Säätiön takaus taitaa olla sinulle varteenotettava mahdollisuus, mikäli velkasi ovat max 35000 ja maksukykyä on riittävästi yhden lainan maksamiseen. Muutoin ulosotto on kai helpointa. Täällä on useasti kerrottu strategia, maksat ensisijaisesti pieniä vippejä pois ettei niistä tule turhia oikeuskuluja. Kannattaa sitten hakea velkajärjestelyä, voit vedota sairauteesi. Ei tarvii olla mielenterveyshäiriötä, kyllä syöpä on sen verran voimia vievää että on aivan riittävä syy. Työkykysi on varmaan myös alentunut ainakin tilapäisesti. perilliset ei kyllä joudu velkojasi hoitamaan. Tsemppiä ja voimia.


    • hdhhhff
    • eroon

      Kiitos teille kovasti kannustavista viesteistänne. Olen yllättynyt, että viestinne ovat noin asiallisia. Otin pari vuotta sitten yhteyttä takuusäätiöön, keskustelin puhelimessa neuvottomana. Jono olisi ollut silloin noin puoli vuotta ja kun kysyin mitä teen laskuille sinä aikana, niin sieltä sanottiin vain, että jätät maksamatta ??? Siihen se jäi. Kuten sanottu tämä on pieni paikkakunta, enkä voi mitenkään antaa postilaatikon pursuta ulosottokirjeitä, silloinhan sen tietäisivät kaikki, jopa paras ystävyyssuhteeni, joka ei kuitenkaan tätä ymmärtäisi. Mahdotonta. Silloin sain mieheltä vähän apua. Jotenkin sinnitellyt tähän asti. Työkykyni on heikentynyt, enkä ole tällä hetkellä töissä, syöpäni on lisäksi sen verran paha, ettei mulle ole annettu paranemistoivoa, vuosia kyllä.

      • Nytkyllä

        Yritä nyt hyvä ihminen ymmärtää että sinun tilanteessasi on monta luksusta joihin sinulla kerta kaikkiaan ei ole varaa, ja kaikkein suurin luksus johon sinulla TODELLAKAAN ei ole varaa on typerä mietiskely "Mitä ihmisetkin sanovat"!!

        En kertakaikkiaan tajua tuota ajatusmalliasi. Ihmisellä on vakava syöpä joka tulee jossain vaiheessa tappamaan hänet ja aikaa ja energiaa riittää tuhlattavaksi sen pohtimiseen mitä jotkut kylän eukot ja ukot sanovat talosutilanteestasi? Mitä vitun väliä sillä on mitä he sanovat??? Et ole ensimmäinen etkä viimeinen velkaantunut tässä maailmassa. Kaikkein ironisinta on että suurimmalla osalla ihmisiä on niin paljon omiakin ongelmia että heitä ei voisi vähempää kiinnostaa jonkun ulosotto ja velkajutut. Ja ne joilla on aikaa asiaa pohtia - antaa heidän jauhaa. Kyllä maailmaan puhetta mahtuu.

        Jos ystäväsi ei ymmärrä niin täysin arvoton ystävä sellainen on joka tapauksessa.

        Tilanteesi on täysin kestämätön ja uuden velan otto on se kaikkein huonoin vaihtoehto. Mitä nopeammin ymmärrät sen, sen parempi.


      • eroon

        Valitettavasti toisten ihmisten luonteeseen vaan kuuluu, ettei ulosottoon päästetä, vaikka henki lähtisi.


      • ihmeellistäon

        Joku nyt mättää..sun henk.kohtaiset velat eivät jää kenenkään maksettavaksi, kun aika jättää. Jos sinulla oikeasti on tilanne tuo, että kuolet muutamissa vuosissa, niin ihan oikeasti älä maksa! Ota käteistä kaikesta tileistä ja anna pimeänä kenelle haluat ja yritä itse nauttia jäljellä olevasta ajasta.
        Jos nyt ehdottomasti haluat kaiken maksaa pois, niin sitten perinnän kautta.
        Sovit kaikkiin minimierät ja maksat enemmän, jos pystyt..kukaan ei sinun perinnästä tiedä. Voit pyytää kaikki paperit e-laskuna ja s-postina.


      • eerika25
        eroon kirjoitti:

        Valitettavasti toisten ihmisten luonteeseen vaan kuuluu, ettei ulosottoon päästetä, vaikka henki lähtisi.

        Näinhän sen pitääkin olla. Ota sinäkin köysi avuksesi.
        Moni olisi tyytyväinen.


    • eroon

      Tottahan tuo on, että hullulta kuulostaa. Oonhan mä miettinyt mitä hullua vois tehdä. Jos olis varma, että kuolen pian, ja saisin paljon velkaa, niin ehkäpä ottaisin paljon velkaa, jättäisin maksamatta ja koittaisin nauttia elämästä. Vielä kuitenkin elän ihan täysiä, vaikka voimat onkin vähentyneet ja toisina päivinä voin olla todella väsynyt, ja omaa kuolemistaan on vaikea itsekin käsittää. Kolme vuotta on arvioinu joku lääkäri, mutta se on keskiarvo, kuten sanoi, ja mulla on ollu hyvät vasteet lääkkeistä, joten todennäk. pidempään. Jotkut voi elää 10 vuotta. Toisaalta joskus on perintöäkin tulossa, mutta kun mistään ei tiedä koska nämä tapahtuu. Voi tapahtua pian tai ei pian.
      Saisiko perinnätkin ja kaikki sähköpostiin, jottei postinkäsittelijät näkisi?

    • eroon

      Muuten, tulipa mieleen, OTETAAN VASTAAN KAIKKIA HYVIÄ IDEOITA MITÄ TÄSSÄ TILANTEESSA VOISI TEHDÄ ja vaikka nauttia loppuelämästään. On tässä tullut jo monta vuotta kärsittyäkin rankasti. Paras ehdotus voittakoon.

      • onkoskulaislainamahd

        Jos sulle on perintöä tulossa voisit tietty ehdottaa että jos hänellä olisi mahdollisuus lainata sinulle vaikka osankin tuosta sun velkasummasta jotta voisit maksaa pois pahimmat lainat. Mahdollisesti perinnönjättäjä ei halua takaisinmaksua kun tietää sun ahtaan tilanteesi. Sitten aikoinaan perikuntaselvittäjät sitten selvittävät kuka on velkaa kenelle. Ennakkoperintönä ei tuota kannata ottaa , siitä menee lahjaveroa.


    • Homero

      Ulosoton kirjeet tulee sinne postilaatikkoon. Siltä ei pysty välttymään. Vaikka netpostissa sen pystyy muuttamaan, se todellisuudessa tarkoittaa vaan sitä, että ne ilmoitukset tulee kumpaakin postiin.

      • aurinkoaaurinkoa

        kaipa osoitteen voi muuttaa johonkin postilokeroon, mutta taitaa sekin maksaa ylimääräisesti. Mue ei ole ratkaisu ainakaa tällaistta hei älä välitä noista klopeista jotka täällä ehdottaa itsemurhaa. Siin maallisiin ongelmiin. Yritä nyt ensi tilassa saada TS säätiön takauksen, maksuohjelma on aika rankaa, mutta saa sen rauhan ettei tarvii miettiä kaikkia muikkareita ja perintäkirjeitä mitä postilaatikosta tulvii. Tai sitten velkajärjestely sen varmaan saat kun maksukyky on alentunut sairauden takia. Tsemppiä ja voimia


    • eroon

      Kiitos auringosta. Ja neuvoista kaikille, helpottaa vähän kun saa mieltänsä purkaa täällä ja eri vaihtoehtoja mietittäväksi. Ehkä kuitenkin saan avomieheltäni vähän apua alkuun, vaikka tästä ahdingosta pääseminen silti on vaikeaa, pakko se on nyt yrittää ja ehkä takuusäätiö on vaihtoehto. Täällä paikkakunnalla ei valitettavasti takuusäätiön pikavippejä ole saatavilla :D

    • eroon

      Ihan pakko vaan kertoa, että taloustilanne helpottui huomattavasti ihan onnenpotkun ansiosta! Joskus se sinnikäs pelaaminenkin voi kannattaa. Siis pelien, joista voi saadakin jotain ja tarvitaan vähän tietoa ja tuntumaa, eikä mene paljon. En tarkoita nettikasinoita tai vastaavaa. Sain miehellekin vähän maksettua takaisin. Kumma kun joltain vippifirmalta ei meinaa saada vastausta kokonaissaldosta sähköpostilla, vaikka olen jo monta kertaa kysynyt. Jotain vippiä vielä jää, mutta sen kanssa pärjään. Kunhan nyt muistaa, ettei helppoa rahaa kannata enää mennä ottamaan kevyin perustein. Tulee älyttömän kalliiksi. Ihmettelen miksi täällä kannustetaan paljon anna mennä ulosottoon.
      Mulla on nyt sellainen aika, että todella huonoja ja hyviä asioita tapahtuu molempia, saa nähdä kumpi voittaa..
      Arvasin kyllä, että toinen asia eli sairaus tulee ahdistamaan enemmän, kun ei sitä ehtinyt muilta huolilta kokoajan miettiä.

      • Ei_tajuu

        You win some, you lose some. Onneksi kääntyi noin päin tilanne.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe