Ennen kuin ostat koiran, kysy Kennelin naapurllta

pelottavakennel

Asumme maaseudulla ainoana naapurina aivan kammottavan kennelin vieressä.

Vihje kaikille koiranostajille: Ennen kuin ostat söpön pennun, käypä kysymässä naapurilta, mitä naapuri osaa kertoa koirista ja niiden koirakauppaa käyvistä omistajista. Jos naapuri kertoo kaiken olevan kunnossa, voit varmasti olla aika rauhallisella mielellä.

Meillä on ikävä kyllä aivan toisenlaista kerrottavaa.

34

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hie

      Hai sie! kerrostalo kenneleistä mennään naapureiden ovikelloja soittamaan?

      • höpötisupitisupinaa

        juu, juu...rohkeesti vaan.ei pidä kailottaa asiasta porttikongissa, vaan mennä sisälle supisemaan ;)


    • äläpelkää

      Vinkki aloittajakyylääjälle: Oletko kuullut yksityisyydensuojasta, herjauksesta ja vainoamisesta? Kaikki nämä termit ovat sellaisia, joiden varjolla sinut saadaan tarvittaessa äkkiä kuseen, jos luulet voivasi ottautua naapurisi asioihin itse ja koet, että pitäisi päästä länkyttämään vielä kaikkien pennunostajinkin kanssa. Jos on tarvetta, niin viranomaiset ovat sitä varten, että asioihin puututaan, sinä juorueukko voit vain pitää turpasi kiinni, vaikka miten kutkuttaisi päästä juoruamaan naapurin selän takana kaikille, jotka suostuvat kuuntelemaan.

      • rdgdxgg

        Minusta vinkki on pätevä. Juuri tänäänkin keskustelin tuttujeni kanssa, kuinka Suomessa on vain kaksi järkevää (rodun terveystilanteen huomioivaa) cavalier-kasvattajaa. Heidät erottaa lopuista n. 300-400 kasvattajasta vain puskaradion avulla.

        Mutta ei lähipiirikään suostu kaikkea kertomaan. Monet pentutehtaat ovat julkisia salaisuuksia, joita ei kuitenkaan kehdata/haluta/uskalleta ilmiantaa. Kuka sitä nyt naapuriaan alkaisi mustamaalata, edes koirien edun vuoksi. Kaikessa sensuroimattomuudessaan ja saatavuudessaan sosiaalinen media on paras keino kennelin tai kasvattajan maineen selvittämiseksi, vaikkei tekstejä voikaan pitää täysin tosina.


      • enkylläymmärrä
        rdgdxgg kirjoitti:

        Minusta vinkki on pätevä. Juuri tänäänkin keskustelin tuttujeni kanssa, kuinka Suomessa on vain kaksi järkevää (rodun terveystilanteen huomioivaa) cavalier-kasvattajaa. Heidät erottaa lopuista n. 300-400 kasvattajasta vain puskaradion avulla.

        Mutta ei lähipiirikään suostu kaikkea kertomaan. Monet pentutehtaat ovat julkisia salaisuuksia, joita ei kuitenkaan kehdata/haluta/uskalleta ilmiantaa. Kuka sitä nyt naapuriaan alkaisi mustamaalata, edes koirien edun vuoksi. Kaikessa sensuroimattomuudessaan ja saatavuudessaan sosiaalinen media on paras keino kennelin tai kasvattajan maineen selvittämiseksi, vaikkei tekstejä voikaan pitää täysin tosina.

        "Minusta vinkki on pätevä. ... Heidät erottaa lopuista n. 300-400 kasvattajasta vain puskaradion avulla."

        Minä näkisin, ettei yllä lainaamillani kahdella lauseella ole juurikaan tekemistä toistensa kanssa. Toiset koiraihmiset (ja mielellään saman rodun parissa edes jotenkin puuhastelevat) voivat olla hyvä lähde, jos haluat kysellä tietyn kasvattajan maineesta, mutta millä todennäköisyydellä juuri se kasvattajan naapuri on millään tavalla luotettava tietolähde? Pahimmassa tapauksessa juttelet vain sellaisen kanssa, joka ihan muista syistä mustamaalaa naapuriaan niin paljon kuin sielu sietää. Siellä näkee vaivatta pahaa, missä haluaa nähdä pahaa, ja siitäkös on mukavaa juoruilla jokaisen vastaantulijankin kanssa.

        "Kaikessa sensuroimattomuudessaan ja saatavuudessaan sosiaalinen media on paras keino kennelin tai kasvattajan maineen selvittämiseksi, vaikkei tekstejä voikaan pitää täysin tosina."

        Pakko olla tästäkin täysin eri mieltä. Juuri noiden sensuroimattomuutensa ja saatavuutensa takia sosiaalinen media nimenomaan on huonoin mahdollinen keino alkaa selvittelemään yhtään mitään. Tämäkin palsta on täynnä ajojahteja, joissa joku nimettömänä kertoo oman näkemyksensä asiasta, jossa on taatusti vaikka kuinka monta eri puolta ja eri versioita riittää vaikka muille jakaa. Pahimmassa tapauksessa ottaa itsekin osaa tuollaiseen typeryyteen, jossa voi itse olla pian syytetyn penkillä. Pentutehtailu ei ole OK, mutta kenenkään vainoaminen ei myöskään ole OK. Se on itseasiassa laissa kiellettyä. Vaikka itsekin kirjoitit, että kaikkea lukemaansa ei voi pitää totena, mutta yritäpä päätellä nettiviidakossa, mikä on totta ja mikä ei. Tositarinoiden lisäksi keskustelupalstoilla ruoditaan vähintään yhtä paljon väärinkäsityksiä ja yksinkertaisesti sekopäiden näkemyksiä hyvinkin yksinkertaisista ja tosiasiassa toisen sävyisistä tapahtumista. Nimimerkin takaa on helppo jupista vaikka mitä ja syyttää kasvattajaa milloin mistäkin.

        Oli miten oli, niin minun taipumaton mielipiteeni on se, että selän takana juoruajat ovat ihan vihoviimeistä sakkia. Jollei pokka kestä keskustella asioista naamatusten, niin johan on. Tämä tietysti pelaa molempiin suuntiin; jos kasvattaja ei ole halukas vastaamaan tiettyihin kysymyksiin rehellisesti, päästä joihinkin tiloihin ilman pätevää syytä tai muutenkaan luovuta sellaisia tietoja, joiden luovuttamatta jättämiselle ei ole selkeää syytä, niin voihan siitäkin omat päätelmänsä tehdä.


    • ksdia

      Sehän olisikin jokaisen stalkkerinaapurin märkä uni, jos alkaisi pentuja ostavat pimpottelemaan ovikelloa mehukkaan juorun toivossa! Meillä täysipäisillä on muitakin keinoja selvitellä, mistä koirat hankitaan niin ei tarvitse osallistua noin hämärään ja potentiaalisesti rikolliseenkin toimintaan.

      • whatshabbenings

        missä rikos???


      • eiollenkaanhankalaa
        whatshabbenings kirjoitti:

        missä rikos???

        Herjaaminen ja vainoaminen nyt alkuun.


    • jbcn

      Tässä nyt unohdetaan, ettei kasvatus ole mikään julkinen harrastus, joten ei siitä kasvattajastakaan saa julkisesti puhua mitä hyvänsä. Ylempänä onkin jo otettu puheeksi mm. yksityisyydensuoja ja sen olemassaolo olisikin jokaisen hyvä muistaa silloin kun tuntuu, että kielenkannat ovat löyhässä.

      Esim. pentutehtailu on nykyään kumman muodikas sana ja sitä käytetään todella herkästi ymmärtämättä mitä sekin sana ihan oikeasti tarkoittaa. Ennen kuin avaa suunsa olisi ehkä parempi miettiä miten hyvin ne sanansa voi todistaa, jos kökköpuheesta kiinni jää.

      Jos tietyn rodun terveystilanne on huono, niin eihän sekään yksittäisen kasvattajan moraalinen vastuu ole. Siitä päänsä aukominen, että esim. lyhytkuonoisen koiran hengitysvaikeudet vanhemmiten on kasvattajan pahaakin pahempi moka, josta pitää nurista joka keskustelupalstalla on siis lähinnä oksettavaa ja lapsellista mustamaalaamista. Kyse on paljon laajemmasta asenneongelmasta eikä sitä korjata yhtä kasvattajaa tökkimällä ja hänestä sontaa jauhamalla.

      Kasvattajatkin ovat ihmisiä ja heidän päätöstensä taustalla on paljon enemmän kuin mitä päälle päin näkyy. Asioista saa ja pitääkin puhua, mutta toisen nimen lokaaminen ei sitä ole edes huonoimmillaan. Eihän kasvattajaparat uskalla someintoilun vuoksi kohta sanoa mitään tai pieraistakaan väärään suuntaan. Harva niistä lokaajistakaan on mikään enkeli, joka ei koskaan olisi elämässään huonoa päätöstä tehnyt. Vähän ihmisyyttä, kiitos.

      • asiaa..kerrankin

        Kiitos, kerrankin asiallinen vastaus/kommentti !!!!


      • miksiSuojellaHölmöjä

        Joidenkin kasvattajien inhimillisyys on kyllä joutunut kerran jos toisenkin kyseenalaistetuksi. Koirankasvatusta takana 20-30 vuotta eikä kertaakaan ole tullut mieleen, että loppuunjalostetun rodun edustajalla voisi olla kipuja?

        Typeryksiä täytyy voida kutsua typeryksiksi ilman "kunnianloukkauksia".


    • Tervetuloamukkaan

      Kasvattaminen on liiketoimintaa ja tosiasioiden kertomisella ei ole mitään tekemistä yksityiselämän suojan kanssa. Aloituksestasi ei ole kyllä mitään apua, mutta otapa yhteyttä Kennelliittoon niin he lähettävät tarkastajan paikalle. En usko, että kertovat nimeäsi naapurillesi mutta voithan vielä varmistaa. Facebookissa on myös pentutehtailun vastaisia ryhmiä, joissa voit kertoa paikkakunnan ja muita tuntomerkkejä, jos haluat!

      • järkimukana

        Usko tai älä, niin kyllä esimerkiksi pentutehtailijaksi haukkuminen on erittäin merkittävässä osassa tapauksista lain nojalla yksiselitteisesti rangaistava teko. Se, mikä on oikea rikosnimike, on sitten toissijainen juttu. Kyse ei siis todellakaan ole siitä, mitä kukakin _haluaa_ missäkin kertoilla, vaan pikemminkin siitä, mitä kukakin _saa_ missäkin kertoilla. Kannattaa siis ihan oikeasti olla tarkkana sanomisistaan eikä olettaa, että kaikilla on lähtökohtaisesti oikeus sanoa, mitä sattuu huvittamaan. Vaikka suurimmassa osassa tapauksista mustamaalaamisen kohde ei olekaan katsonut koko jupakkaa rikossyytteiden arvoiseksi tai mitään ei vedenpitävästi olla voitu todistaa, niin kyllä meillä kaikilla on jo ihan moraalinenkin velvollisuus miettiä sitä, mitä kenellekin olemme oikeutettuja aiheuttamaan. Omaksi huvikseen mustamaalaavat ja aiheuttamastaan harmista lähtökohtaisesti nauttivat ihmiset ovat kuvottavia. Silloin kyse ei oikeasti ole enää edes siitä, että oltaisiin eläinsuojelullisesta syystä liikenteessä.

        Jos eläinsuojeluun ilmoituksen tekee, niin ilmoituksen kohteella on ensisijaisesti oikeus tietää, kuka ilmoituksen on tehnyt. Kuten missä hyvänsä käräyttämisessä, niin tässäkin kannattaa siis tietää olevansa oikeassa eikä tehdä perättömiä ilmoituksia yleisen ketutuksen vuoksi.


      • Nuudelipuudeli

        Se koira älähtää. Rehellisiä, eläinrakkaita kasvattajia on korkeintaan kymmenes kaiksita kasvattajista.


      • järkimukana
        Nuudelipuudeli kirjoitti:

        Se koira älähtää. Rehellisiä, eläinrakkaita kasvattajia on korkeintaan kymmenes kaiksita kasvattajista.

        "Se koira älähtää."

        Mihin sinä tarkalleen ottaen tuolla viittasit? Minä en ole kasvattaja enkä ole koskaan ollutkaan saati sellaisesta haaveile, jos siihen millään tavalla viittasit. Ja jos näin on, niin ihmettelen, miksi kaikki järkevästi (anteeksi nyt vain) ajattelevat ovat automaattisesti niitä, joilla on muka oma lehmä ojassa.

        Työnkuvani vuoksi olen muuten vain kiinnostunut siitä, mitä kaikkea ihmiset katsovat suorastaan oikeudekseen sanoa. Kun arvioidaan sitä, mikä on herjaamista, on avainasemassa se, mikä on totta ja mikä ei. Otetaan esimerkiksi oma toteamuksesi: "Rehellisiä, eläinrakkaita kasvattajia on korkeintaan kymmenes kaiksita kasvattajista." Et toki ottanut puheeksi yhdenkään tietyn kasvattajan nimeä, mutta sellaistakin näkee harva se päivä. Haluaisinpa silti nähdä, miten onnistut osoittamaan kommenttisi totuudeksi, vaikka mitään sinun ei tietenkään tässä tapauksessa ole velvollisuus tehdä.

        Tämän lisäksi ihmisillä on mielestäni moraalinen vastuu siinä, mitä kaikkea tarvitsee missäkin ruotia, vaikka mitään rikosnimikettä ei voitaisikaan soveltaa. Jos jokin kasvattajan tekeminen tai tekemättä jättäminen ei esimerkiksi ole lain nojalla kiellettyä eikä häntä siksi voida mistään viranomaisten toimesta syyttää, niin onko oikein lähteä arvostelemaan sellaista toimintaa vaikkapa sosiaalisessa mediassa lähes hullunkiilto silmissä? Missä menee raja, kun mietitään sitä, mitä ihmisellä on oikeus tehdä toiselle? Tuollaisissa tapauksissa sanaisen arkkunsa avaamisesta on tuskin merkittävää hyötyä kenellekään, sillä seuraamuksia ei ole (ainakaan kasvattajalle, jollei mahdollista maineen menetystä oteta huomioon). Jos ainoa selvä seuraamus siis on aiheutettu mielipaha ja toisen nimen lokaaminen, niin kyse ei tosiaan taida loppupeleissä edes olla siitä, että halutaan hyvää eläimille vaan siitä, että halutaan pahaa kasvattajalle. Välillä näkee niin ohuelle faktapohjalle perustettuja mustamaalaamisia, etten voi millään käsittää, miten 2010-luvullakaan ei vielä olla saatu nettikiusaamista ja herjaamista vähemmän kannattavaksi niille yksilöille, joille se kannattavuus perustuu vain omaan mielihyvään.


      • sairastaa
        järkimukana kirjoitti:

        "Se koira älähtää."

        Mihin sinä tarkalleen ottaen tuolla viittasit? Minä en ole kasvattaja enkä ole koskaan ollutkaan saati sellaisesta haaveile, jos siihen millään tavalla viittasit. Ja jos näin on, niin ihmettelen, miksi kaikki järkevästi (anteeksi nyt vain) ajattelevat ovat automaattisesti niitä, joilla on muka oma lehmä ojassa.

        Työnkuvani vuoksi olen muuten vain kiinnostunut siitä, mitä kaikkea ihmiset katsovat suorastaan oikeudekseen sanoa. Kun arvioidaan sitä, mikä on herjaamista, on avainasemassa se, mikä on totta ja mikä ei. Otetaan esimerkiksi oma toteamuksesi: "Rehellisiä, eläinrakkaita kasvattajia on korkeintaan kymmenes kaiksita kasvattajista." Et toki ottanut puheeksi yhdenkään tietyn kasvattajan nimeä, mutta sellaistakin näkee harva se päivä. Haluaisinpa silti nähdä, miten onnistut osoittamaan kommenttisi totuudeksi, vaikka mitään sinun ei tietenkään tässä tapauksessa ole velvollisuus tehdä.

        Tämän lisäksi ihmisillä on mielestäni moraalinen vastuu siinä, mitä kaikkea tarvitsee missäkin ruotia, vaikka mitään rikosnimikettä ei voitaisikaan soveltaa. Jos jokin kasvattajan tekeminen tai tekemättä jättäminen ei esimerkiksi ole lain nojalla kiellettyä eikä häntä siksi voida mistään viranomaisten toimesta syyttää, niin onko oikein lähteä arvostelemaan sellaista toimintaa vaikkapa sosiaalisessa mediassa lähes hullunkiilto silmissä? Missä menee raja, kun mietitään sitä, mitä ihmisellä on oikeus tehdä toiselle? Tuollaisissa tapauksissa sanaisen arkkunsa avaamisesta on tuskin merkittävää hyötyä kenellekään, sillä seuraamuksia ei ole (ainakaan kasvattajalle, jollei mahdollista maineen menetystä oteta huomioon). Jos ainoa selvä seuraamus siis on aiheutettu mielipaha ja toisen nimen lokaaminen, niin kyse ei tosiaan taida loppupeleissä edes olla siitä, että halutaan hyvää eläimille vaan siitä, että halutaan pahaa kasvattajalle. Välillä näkee niin ohuelle faktapohjalle perustettuja mustamaalaamisia, etten voi millään käsittää, miten 2010-luvullakaan ei vielä olla saatu nettikiusaamista ja herjaamista vähemmän kannattavaksi niille yksilöille, joille se kannattavuus perustuu vain omaan mielihyvään.

        Omituinen työkuvasi. Tämän foorumin valheiden takia useampiakin ihmisiä on alettu vainoamaan netissä ja oikeassa elämässä aina työantajalle soitoista lähtien , ynnä perheitään, sukulaisia ja tuttavia vainoten. Netissä luki stalkerin pitäisi saada sairauteen apua muuten ei tajua lopettaa toimintaansa .


      • järkimukana
        sairastaa kirjoitti:

        Omituinen työkuvasi. Tämän foorumin valheiden takia useampiakin ihmisiä on alettu vainoamaan netissä ja oikeassa elämässä aina työantajalle soitoista lähtien , ynnä perheitään, sukulaisia ja tuttavia vainoten. Netissä luki stalkerin pitäisi saada sairauteen apua muuten ei tajua lopettaa toimintaansa .

        "Omituinen työkuvasi."

        Kuinka niin? En tietääkseni kertonut, millainen työnkuvani on, vaan sen, että siitä johtuen olen mietiskellyt yllä kertoilemiani asioita. Siitähän ei ollut puhetta, miten suoraan tämä liittyy työnkuvaani.

        "Netissä luki stalkerin pitäisi saada sairauteen apua muuten ei tajua lopettaa toimintaansa ."

        No joo, kaipa itsepintainen vainoaminen on tietyllä tapaa riippuvuutta siinä missä mikä hyvänsä riippuvuus, sillä siinäkin tuntuu usein pelaavan juuri tuo hyvänolontunne palkintona. Enpä kuitenkaan keksi, miten tuo käytännössä toimisi. Hyvä huomio silti.


      • ööåpp
        järkimukana kirjoitti:

        "Omituinen työkuvasi."

        Kuinka niin? En tietääkseni kertonut, millainen työnkuvani on, vaan sen, että siitä johtuen olen mietiskellyt yllä kertoilemiani asioita. Siitähän ei ollut puhetta, miten suoraan tämä liittyy työnkuvaani.

        "Netissä luki stalkerin pitäisi saada sairauteen apua muuten ei tajua lopettaa toimintaansa ."

        No joo, kaipa itsepintainen vainoaminen on tietyllä tapaa riippuvuutta siinä missä mikä hyvänsä riippuvuus, sillä siinäkin tuntuu usein pelaavan juuri tuo hyvänolontunne palkintona. Enpä kuitenkaan keksi, miten tuo käytännössä toimisi. Hyvä huomio silti.

        Tuola toi yks linkitää valokuvaa yhdistäen tekstiin.

        Teksti ei kuvan yhteydessä ei ees sivulla ollut.

        Tarkistin sivun.

        Teksti oli toisen saman nimisen ihmisen sivulta millä on sama kuva.


      • ööäop
        ööåpp kirjoitti:

        Tuola toi yks linkitää valokuvaa yhdistäen tekstiin.

        Teksti ei kuvan yhteydessä ei ees sivulla ollut.

        Tarkistin sivun.

        Teksti oli toisen saman nimisen ihmisen sivulta millä on sama kuva.

        Vale profileita luodaan facebookissa nettikiusaamis tarkoituksella ja ihmisiä stalkataan valeprofileilla .


        Facebookissa ja muualla on tän vuoden syyskuusta lähtien laissa kriminaalisoitu väärällä nimellä esiintyminen.

        Se on asianomistaja rikos mistä itse pitää poliisille tehdä rikosilmoitus.


      • bvjd8558
        ööäop kirjoitti:

        Vale profileita luodaan facebookissa nettikiusaamis tarkoituksella ja ihmisiä stalkataan valeprofileilla .


        Facebookissa ja muualla on tän vuoden syyskuusta lähtien laissa kriminaalisoitu väärällä nimellä esiintyminen.

        Se on asianomistaja rikos mistä itse pitää poliisille tehdä rikosilmoitus.

        Väärällä nimellä vai tarkoituksella jonkun toisen nimellä? Kaksi eri asiaa.


    • Tervetuloamukkaan
    • r5ynjt6gfnuf

      Katkerien kennelistien puheita. Kukaan ei tunnu uskovan, ettei naapurilla olisi heistä tai koiristaan hyvää sanottavaa vaan taustatutkimus leimataan välittömästi mustamaalaukseksi/juoruiluksi/paskanjauhannaksi...

      Huoh.

      Kyllä, olen saanut vinkkejä erittäin laadukkailta kenneleiltä puskaradion kautta. Samoin minulle on kerrottu aivan jäätäviä --tosiasioita-- tietyistä koirankasvattajista. Kyllä epäilysten pitäisi herätä, jos naapuri ei tiedä kasvattajan 20 chihuahuasta eikä ole koskaan nähnyt niitä lenkillä! Faktojen välittäminen eteen päin ei ole mustamaalaamista! Oma shetlannislammaskoirani on kennelistä, jonka kasvateista kolmannes on lausuttu E- tai D-lonkkaisiksi. Eikö tästä asiasta sitten saisi shelttiä harkitseville mainita? Ja juuri eilen kävin ihailemassa erään cavalier-kasvattajan kasvattien kattavia terveystutkimuksia. Lähipiirissä harkitaan cavalieeria, joten tietysti suosittelen heille tätä kenneliä!

      • jhngfibusiu39

        Miten olisi, jos ottaisit silmän käteen?

        "Kukaan ei tunnu uskovan, ettei naapurilla olisi heistä tai koiristaan hyvää sanottavaa vaan taustatutkimus leimataan välittömästi mustamaalaukseksi/juoruiluksi/paskanjauhannaksi..."

        Ihan jo tuossa ALOITUKSESSA annetaan aiheeksi se, että pitäisi päästä kertomaan nimenomaan ilkeämielisiä juttuja eteenpäin pennunostajille.

        "Kyllä epäilysten pitäisi herätä, jos naapuri ei tiedä kasvattajan 20 chihuahuasta eikä ole koskaan nähnyt niitä lenkillä!"

        Tuo nyt onkin tasan se syy siihen, ettei juoruta tarvitse kaikesta, sillä paikkansa pitävyyttä et voi todistaa sitten millään. Saati että voisit todistaa mitään laittomuuksia tapahtuneen. Se on sitä herjausta, muistapa se. Yritäpä todistaa, ettei lenkitetty ole, vaikka naapurin kyylä ei sitä olekaan sattunut näkemään. Yritäpä todistaa, että naapurin silmien edessä lenkittämättä jättäminen on rikollista, jos se tarpeille pääsy on muuten hoidettu tavalla tai toisella.

        "Oma shetlannislammaskoirani on kennelistä, jonka kasvateista kolmannes on lausuttu E- tai D-lonkkaisiksi. Eikö tästä asiasta sitten saisi shelttiä harkitseville mainita?"

        Kasvattajan naapuriko senkin sinulle olisi osannut kertoa? Haloo.

        Missään täällä ei olla sanottu, ettei tietoa saa oikeista paikoista hakea silloin kun ne tiedot on todellakin tietoa. Naapurin kanssa juoruilu ei sitä ole, koska naapuri nyt ei ihan lähtökohtaisesti ole paras mahdollinen tietolähde juuri mihinkään. Edelleenkin on se yksityisyydensuoja. Ja edelleenkin ne kyrsäottaiset naapurit nyt vaan tykkää juoruilla siitä, ettei olla lenkitetty, vaikka olisikin lenkitetty. Siitähän pennunostajat juoruilisi eteenpäin into pinkeenä ja kasvattaja ihmettelee mistä moinen.


      • r5ynjt6gfnuf

        Kommenttisi vain vahvisti perusolettamukseni - lähtökohtaisesti suomalainen ei osaa eikä saa kertoa mitään hyvää lähipiiristään :D Kuten aloituksen rivien välistäkin voi lukea :D

        Miten oikein väännät päässäsi naapurin TIETÄMÄTTÖMYYDEN herjaukseksi? "Ai oh, enpäs tiennytkään hänellä olevan niin monta koiraa!" --> Sinun mielestäsi kunnianloukkaus? Salli mun nauraa!

        Mutta ei se mitään. Lue sinä sillä yhdellä silmälläsi, provosoidu toki kaikesta ja hauku suvakeiksi loput!


      • EiHyvääSanaaVai
        jhngfibusiu39 kirjoitti:

        Miten olisi, jos ottaisit silmän käteen?

        "Kukaan ei tunnu uskovan, ettei naapurilla olisi heistä tai koiristaan hyvää sanottavaa vaan taustatutkimus leimataan välittömästi mustamaalaukseksi/juoruiluksi/paskanjauhannaksi..."

        Ihan jo tuossa ALOITUKSESSA annetaan aiheeksi se, että pitäisi päästä kertomaan nimenomaan ilkeämielisiä juttuja eteenpäin pennunostajille.

        "Kyllä epäilysten pitäisi herätä, jos naapuri ei tiedä kasvattajan 20 chihuahuasta eikä ole koskaan nähnyt niitä lenkillä!"

        Tuo nyt onkin tasan se syy siihen, ettei juoruta tarvitse kaikesta, sillä paikkansa pitävyyttä et voi todistaa sitten millään. Saati että voisit todistaa mitään laittomuuksia tapahtuneen. Se on sitä herjausta, muistapa se. Yritäpä todistaa, ettei lenkitetty ole, vaikka naapurin kyylä ei sitä olekaan sattunut näkemään. Yritäpä todistaa, että naapurin silmien edessä lenkittämättä jättäminen on rikollista, jos se tarpeille pääsy on muuten hoidettu tavalla tai toisella.

        "Oma shetlannislammaskoirani on kennelistä, jonka kasvateista kolmannes on lausuttu E- tai D-lonkkaisiksi. Eikö tästä asiasta sitten saisi shelttiä harkitseville mainita?"

        Kasvattajan naapuriko senkin sinulle olisi osannut kertoa? Haloo.

        Missään täällä ei olla sanottu, ettei tietoa saa oikeista paikoista hakea silloin kun ne tiedot on todellakin tietoa. Naapurin kanssa juoruilu ei sitä ole, koska naapuri nyt ei ihan lähtökohtaisesti ole paras mahdollinen tietolähde juuri mihinkään. Edelleenkin on se yksityisyydensuoja. Ja edelleenkin ne kyrsäottaiset naapurit nyt vaan tykkää juoruilla siitä, ettei olla lenkitetty, vaikka olisikin lenkitetty. Siitähän pennunostajat juoruilisi eteenpäin into pinkeenä ja kasvattaja ihmettelee mistä moinen.

        Mitäköhän niin pahaa maailma on sinulle tehnyt, ettet yhtä hyvää asiaa pysty lähimmäisestä sanomaan? Jos kerran kaikki naapuritkin ovat vain ilkeämielisiä kyrsäotsaisia juoruilijoita... onko vika omassa asenteessasi, kenties??


      • kndfiuei74yhb
        r5ynjt6gfnuf kirjoitti:

        Kommenttisi vain vahvisti perusolettamukseni - lähtökohtaisesti suomalainen ei osaa eikä saa kertoa mitään hyvää lähipiiristään :D Kuten aloituksen rivien välistäkin voi lukea :D

        Miten oikein väännät päässäsi naapurin TIETÄMÄTTÖMYYDEN herjaukseksi? "Ai oh, enpäs tiennytkään hänellä olevan niin monta koiraa!" --> Sinun mielestäsi kunnianloukkaus? Salli mun nauraa!

        Mutta ei se mitään. Lue sinä sillä yhdellä silmälläsi, provosoidu toki kaikesta ja hauku suvakeiksi loput!

        Jos on noin yksinkertainen, niin eipä asia tietenkään selkene. Mutta selkiinnytetään yhdessä.

        Noh, jos naapuri tietämättömyyttään sanoo, ettei ole ikinä nähnyt kennelin koiria ulkoilutettavan, niin mitä sinä sillä tiedolla teet? Ostat pennun silti ja pistät kaiken naapurin tietämättömyyden piikkiin? Miksi edes kysyt naapurilta, jos oletusarvosi on se, ettei se naapuri varmaan mitään oikeastaan tiedäkään? Vai jätätkö pennun ostamatta, sillä oletat jotain olevan pielessä? Ehkä kerrot kennelin koirien lenkittämättömyydestä muillekin? Silloin se muuttuu kunnianloukkaukseksi. Ei yhtään hankalaa tajuta, vai mitä nauravainen tolloseni?

        Koska se naapuri ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä ole mikään koira-asiantuntija, niin et sinä mitään tietämisen arvoista kysyttävää häneltä keksi, vaikka tarkoitus olisi lypsää jotain oi niin positiivista ja kehuttavaa. Vai meinasitko kysyä, että ulkoilutetaanhan niitä? Sen näet ehkä kennelin tiloissa katselemalla itsekin, vai kuinka tolloseni?

        Mutta ei se mitään, vaikka et sitä naapurien pakeille menoa osaa perustellakaan millään järkevällä. Ei sekään mitään, että provosoidut ja hourailet sellaisten asenteesta, jotka kyseenalaistavat juoruiluhalusi.


      • KalikkakoKalahti

        Vihdoinkin putkiaivo, joka räkytyksestään huolimatta tekee kuten käsketään!


      • EiPahaaSanaaVai
        EiHyvääSanaaVai kirjoitti:

        Mitäköhän niin pahaa maailma on sinulle tehnyt, ettet yhtä hyvää asiaa pysty lähimmäisestä sanomaan? Jos kerran kaikki naapuritkin ovat vain ilkeämielisiä kyrsäotsaisia juoruilijoita... onko vika omassa asenteessasi, kenties??

        Sinäkö se olet muka utelemassa kasvattajan naapureilta nimenomaan hyvää sanottavaa? hahahahahaa!!! Niin varmaan. :D kenelle tahansa saapasta älykkäämmälle on selvää, ettei juoruakkojen uteliaisuus hyvässä mielessä ikinä ylity. Kyllä ne on juuri niitä herkullisia negatiivisia juttuja, joita halutaan kuulla naapureilta, jos sinne mennään.


    • Tervetuloamukhaan

      "Ihan jo tuossa ALOITUKSESSA annetaan aiheeksi se, että pitäisi päästä kertomaan nimenomaan ilkeämielisiä juttuja eteenpäin pennunostajille."

      Mitä hyvää pitäisi keksiä kennelistä, jossa koiria ei kohdella hyvin?

      En tosin tiedä tuosta tapauksesta, mutta lämpimästi suosittelen keskustelun aloittajaa siirtymään mainitsemiini facebook-ryhmiin.

      Täällä häntä on jo yritetty pelotella/uhkailla hiljaiseksi.

      • TervemenoaHourulaan

        On se jännä, miten jotkut säksättäjät näkee kaikkialla jotain rikollista ja kamalaa ja että niistä pitää ihan ehdottomasti päästä kaikkialle raportoimaan. Aloittaja on vain vihjannut tasan kaksi asiaa kuvatakseen ko. kenneliä ja ne ovat nämä:

        "Asumme maaseudulla ainoana naapurina aivan kammottavan kennelin vieressä."

        "Meillä on ikävä kyllä aivan toisenlaista kerrottavaa."

        Onkos sulla kristallipallo, josta katsoa, että noiden perusteella tiedät, mitä kauheaa ja vatvomisen oikeuttavaa tuollakin tapahtuu? Häh? Että mistäs tiedät, olisiko tuosta jotain hyvää sanottavaa tai mitään sanottavaa ylipäätään tai ettei siellä kohdella koiria hyvin? Mitenkäs uskallat suositella, että aloittajan ihan ehdottomasti kannattaa raportoida kaikesta siellä, missä haluat kuulla uteliaisuuttasi, mitä raportoitavaa ehkä olisi?

        Ei helvetti, että joitain voi juoruilu kutkuttaa ilman, että edes tiedetään, mistä juoruttaisiin tai onko siihen edes syytä. Että on ihan aihettakin muistaa, mitä siitä voi sitten seurata.


      • jidugq87645dnjfhb

        Nyt täällä alkaa ihmisillä karkaamaan jo tyystin ajatus siitä, mistä milloinkin on puhe. Yritän olla nyt mahdollisimman selkeä perustellakseni väitteeni:

        Minulta lainaamasi lause oli vastaus henkilölle, joka oli ymmärtänyt täällä olevat kommentit siten, ettei kenelläkään ole mitään hyvää sanottavaa kenestäkään. Noh, minäpä sitten siihen vastasin tuolla tavalla tarkoittaen, että aloituksessahan puheenaihe on annettu.

        Noh, nyt sinä sitten lainaat edellä mainittua lausettani ja kommentistasi päätellen ymmärrät sen niin, että se olisin _minä_, joka peräänkuulutan sitä, että jotain positiivista sanottavaa pitäisi löytyä. Miten sama lause voidaan ymmärtää kahdella tyystin eri tavalla? Olenko se vain minä, vai onko täällä nyt joillakuilla parantamisen varaa luetun ymmärtämisessä?

        Kuten tuossa joku välillä jo huomasikin, niin minä sen sijaan en käsitä, millä periaatteella aloituksen kennelistä EI voisi olla jotain hyvää sanottavaa? Sitähän sinä et tiedä, joten ennakkoasenteesi tapauksen tiimoilta osoittaa minulle sen, miten vakavasti tämänkin kaltaiset sontaryöpyt voi ottaa. Täällä meidän Suomen maassa pitää kuulkaa edelleenkin voida osoittaa nimenomaan syyllisyys, ei syyttömyyttä, joten kaikki on OK niin kauan kunnes toisin todistetaan. Jos mitään EI voi todistaa, mutta silti nurisee, niin siitähän on sitten omat lait säädetty. Tietyntyyppisillä yksilöillä vain näemmä on hirveä tarve päästä spekuloimaan ja napisemaan nimenomaan negatiiviseen sävyyn kaikesta ihan ilman parempaa tietoakin ja juuri sen minä tuomitsen. Jos todellakin on parempaa _tietoa_ niin kaikin mokomin sitten vaan.


      • TervetuloaMukhan

      • niinpätietenkin
        TervetuloaMukhan kirjoitti:

        Kirjoita vielä pitemmin, että varmasti kukaan ei enää jaksa lukea tätä ketjua, koska sehän sun tarkoitus on. Toistan: keskustelua ei kannata jatkaa tällä palstalla vaan täällä:

        https://www.facebook.com/groups/EIpentutehtailua/?fref=ts

        https://www.facebook.com/groups/285925801523135/?fref=ts

        Jollet noita kommentteja pituuden takia jaksa lukea, niin sinun paranee pitäytyä jatkossa vain aapisen lukemisessa. Se saattaisikin olla paras vaihtoehto, jos käsityskyky ylittyy jo tässä.


      • HyväHyväHyväHyväää
        TervetuloaMukhan kirjoitti:

        Kirjoita vielä pitemmin, että varmasti kukaan ei enää jaksa lukea tätä ketjua, koska sehän sun tarkoitus on. Toistan: keskustelua ei kannata jatkaa tällä palstalla vaan täällä:

        https://www.facebook.com/groups/EIpentutehtailua/?fref=ts

        https://www.facebook.com/groups/285925801523135/?fref=ts

        Hyvä! Juuri näin! Noissa joudutte kirjoittamaan omalla nimellä, niin on sitten selvittelemättäkin selvää kuka on minkäkin mustamaalaamisen ja kakkapuheen takana. :D Olkaahan tarkkana, että olette lisäilemättä totuuteen mitään omaa. :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe