Kiitetään tästä päivästä

Moro425

Mielestäni ev.lut kirkko painottaa nykyisin paljon ihmisen ja Herran välistä ystävä-meininkiä, ettei kansalla ja alaikäisillä tule suru puseroon. Herralle mikään ei ole mahdotonta nyt tai koskaan. Ihmeparantumiset ovat upeaa kuultavaa, mutta mikään ihmeautomaatti Herra ei kuitenkaan ole. Tämä pitäisi ymmärtää. Hänen käsissään on jokaisen elämä, toisen osa on parantua ja ylistää ja toisen osa on kantaa sairautta kuolemaan saakka ja kunnioittaa Luojaa. Voimme toivoa, pyytää ja anoa mutta emme vaatia. Suomalaisilta puuttuu toisinaan tämä syvä kunnioitus ja terve pelko Häntä kohtaan. Hän on salattu, rakastava, kiivas, väkevä ja Korkein ja meidän ymmärryksemme on rajattu. Muistetaan siis kiittää tästäkin päivästä elossa. :-)

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koinpilkkana

      Oikeastaan mielenkiintoista, että kukin kokee epäkunnioituksen eri tavalla. Itselle esim. tuollainen musiikki, mikä nyt oli Ylen radiojumalanpalveluksessa sunnuntaina oli suorastaan eräänlaista rienausta. En ole kuitenkaan mikään sellainen, joka olisi tottunut esim. tietynlaiseen musiikkiin Jumalan yhteydessä ja se olisi esteenä ymmärtää tuollaista. En usko, että tämä on jokin suomalainen juttu tämä epäkunnioitus, vaan useimmiten juuri epäkunnioittava musiikki tulee ulkomailta ja se on saattanut sopia esim. johonkin baptistiseurakuntaan amerikkalaisine viihderemuineen, mutta ei sitten oikein puhuttele. Toinen sitten taas olisi kokenut, että kun oli pakko poistua paikalta siinä vaiheessa, jossa sitä remumusiikkia soitettiin (muuten saatan ihan kuunnellakin tällaista musiikkia ilman Jeesus-sanoja muuten, jumalanpalveluksessa en) ja koitti ehtoollinen ja sekin soitettiin remumusiikilla, oli tosiaan pakko poistua ja lähteä tupakalle, niin kovin tuo jumalanpilkka kävi voimille, ja varmaankin toinen taas olisi ajatellut, että poistuin tupakalle ja se oli jumalanpilkkaa. Ihmettelen silti Jumalan pyhyyden katoamista tuossa viihdemusiikissa ja että oikein minusta "himouskovaisemmat" jotkut haluavat tällaista sinne, eivätkä tajua ollenkaan sitä pilkkaa. Toki Jumala tuollaiset varmaan antaa anteeksi, sehän on vain eräänlaista hölmöyttä, vähän samanlaista hölmöyttä kuin oma tupakointini...

      • koinpilkkana

        Yksi lempivirsistänikin, missä juuri sanotaan Pyhä, pyhä, pyhä, kehdattiin soittaa sillä remumusiikilla. Ilmiselvästi Jumala oli heille pieni, pelle, ja mitätön, ei millään muotoa vakavasti otettava, enkä usko että he olivat "vieraantuneita", vaan ihan uskovia. Uskovilla juuri usein tuollaista omituista pilkkamusiikkia onkin.


      • koinpilkkana

        Mietin vähän sitäkin ja olin hieman huolissani, sillä ilmeisesti oli kyse nuorehkoista ihmisistä. Eli ilmeisesti he luulivat, kun tuo musiikki on svengaavaa, että se on sitten Pyhä Henki. Voin ihan paljastaa, että afroamerikkalaiset ovat tehneet kaikin puolin hyvää musiikkia ja se svengaa, vaikka siinä ei ole Jeesus-sanoja.

        Toisin sanoen, ymmärretäänkö nykyään mikä pyhä on, että edes saadaan päähänsä survoa virsi Pyhä, pyhä, pyhä kolmiyhteiselle Jumalalle?

        Toivottavasti en nyt ollut liian ankara, mutta osaan kuvitella että itseni lisäksi oli useita muitakin ja minusta paljon paljon vanhempia, jotka eivät ryhmyisillä käsillään (itsellä niitä ei vielä onneksi ole), jäivät ilman palvelusta.

        Toki ei tuollaiset Jumalaa itseään mihinkään poista ja hämmästyin taas hänen vahvuuttaan ja ihmettelen, miten Hän on päässyt Hengellään vaikuttamaan minuun

        Sivumennen sanoen, älkää tosiaan tuomitko tuota tupakanpolttoa. Tein mielestäni sinä päivänä ihan paljon pahempaa syntiä ja hämmästyin sitä ja tunsin itseni hylätyksi äiti Teresaksi, enkä edes enää halunnut opetella erään toisen virren sanoja, sillä en ollut niiden arvoinen
        nimittäin
        Kristus, kuningas....(Valitettavasti tämäkin vedettiin sillä kompilla.)


      • syntisenpäiväkirja

        Satuin olemaan paikassa, jossa oli tv:kin ja sieltä tuli sitten oikein nuorten palvelus, jossa oli jotain viihdemusiikkia ja oikein diskovalotkin, joten siksi sitten valitsimme tuon vanhemman henkilön kanssa tämän ylen radion palveluksen (missä ei tarvinnut välkkyviä diskovaloja sentään katsoa). Näin jälkikäteen ajatellen ilmeisesti tarkoituksena oli häivyttää tuomiosunnuntai, mikä nyt oli luterilaisten kirkkovuoden kierrossa. Taidamme olla siis aika heikkoa porukkaa, eikä kestetty kerran vuodessa tuomiosunnuntaita...Ehkä niiden tarkoitus oli esittää että "olemme iloista porukkaa eikä tässä mitkään tuomiosunnuntait lannista", svengi päälle vain! (Vai yritettiinkö sillä korjata sitä ihmisten väärää käsitystä, että he kuvittelevat krisittyjen ajattelevan kadotusta kaiken aikaa.)

        Pitäisiköhän kuitenkin kerran vuodessa muistuttaa?

        Itse jäin tuossa vain miettimään, onko tuli tosiaan ikuinen, tai siis paremminkin kadotus, mitä noilla sanoilla sitten tarkoitetaankin, ja millainen kadotus on. (Se siis peräti mainittiin siellä.) Eli hurja kohta lampaista ja vuohista ilmeisesti yritettiin häivyttää rämisevään viihdemusiikkiin....

        Sikäli oli tietysti hyvä, että itselleni tuli hetkeksi olo kuin Jumalan hylkäämälle äiti Teresalle (tai siis miten äiti Teresa koki, ei hän tietenkään Jumalan hylkäämä ollut, eikä Jumalan vihan alla), joten sai kokea oman aidon tuomiosunnuntaini, tehtyäni tuota syntiä ja ajatellessani, että ilmeisesti olen toivoton tapaus ja ikikadotettu ja Jumalan vihan alla.

        Tuleeko tuollainen tunne siitä, että kun kokee tehneensä jotenkin erityisemmin syntiä (sillä syntisiähän olemme kaiken aikaa), tuntee jotenkin pettäneensä Jeesuksen Kristuksen ja näin ollen itse asiassa itse vihaa itseään ja kokee sen Jumalan vihaksi? Saattoi Jumala silti oikaistakin itseäni, sillä ihmisestä tulee helposti ylpeä, vaikka en ollutkaan ylpeä, vaan paremminkin ihmettelelin, miksi nuo kristityt eivät koe sitä pilkkana. Toinen vaihtoehto tietysti on, että en saanut voimaa päivän jumalanpalveluksesta ja näin ollen jouduin lähtemään ruoatta päivän matkalle, jolloin lipsahdin synnin puolelle. Tässä sopiikin vaihtaa nimimerkkiä, sillä kertomus on jo päiväkirjamuodossa.


      • syntisenpäiväkirja

        Tosin täytyy oikaista sen verran, että äiti Teresahan ilmeisesti samaistui niin noin hyljättyihin ja köyhiin, että koki samat tunteet heidän kanssaan. Ihmettelenkin aikoinaan, kun en tiennyt hänen 40-50 vuoden kärsimyksestään, miten hän jaksoi uskoa siellä, missä kärsimystä on silmänkantamattomiin. Hän oli varmaan sitä tyyppiä, jolle yleinen julkinen valitus sisäisestä tilastaan olisi ollut kerrassaan itsekästä, joten ei hän minusta esittänyt "hyvää uskovaa", vaan katsoi, että näin täytyy tehdä muiden ihmisten tähden.


      • syntisenpäiväkirja

        Täällä länsimaissa on myös kärsimystä, mutta se piilotetaan niin, että pystymme jotenkin elämään, eikä mitään kärsimyksestä muistuttavaa saakaan olla esillä. Sairaat ja vanhat piilotetaan, ruman on paras pysyä pois silmistä, ja ärrymme kerjäläisistä kadunkulmissa, sillä me muistuttaa meitä epämiellyttävästi siitä, että vaikka tuo kerjäläisen takana olisi huijari, tuo kerjäläinen itse ilmiselvästi on aikamoisissa vaikeuksissa. Käännämme nopeasti katseemme, mitä sitten satummekin näkemään kadulla tai muualla ja yritämme unohtaa nopeasti ikävät kokemukset.

        Pitää olla kliffaa, miellyttävää ja viihdyttävää kuten tuossa jumalanpalveluksessa ja sitä täytyy esittää ihmisillekin, että he antaisivat vielä saituuttaan (valtavan vaurautensa keskellä) jonkin pennosen kirkon toimintaan. Meidän pitää palkata heille viihdeorkestereita ja tehdä Jumalasta Suuri Viihdyttäjä.


    • LyyrisLyllerö

      Minä rukoilen, että Jumala painaisi syvälle sydämeeni pyhän pelon Hänen nimeään kohtaan ja antaisi aran tunnon Hänen Sanansa edessä. Jumala on pyhä, suuri ja kaikkivaltias Kuningas, ei jokin "Jesse", niin kuin jotkut ylituttavallisesti sanovat.

      • syntisenpäiväkirja

        Sinäpä sen sanoit. Toivottavasti ei tulee enää lisää Jesse-orkestereita. Se siitä enää puuttuikin.


      • syntisenpäiväkirja

        Katsoiko kukaan sitä tv-diskohommaa, siellä on sitten saattanutkin olla oikein jo jessettelijät paikalla.

        Ihmettelen tuossa sitäkin, kun yleensä on vauraista ihmisistä ja kaikin puolin hemmotelluista ihmisistä kyse. Mikä siinä nyt niin kovaa on, että tv:stä ja radiostakin, jotka ovat useimpien vanhusten ainoita lähteitä, eivät pääse kotoa, sen lisäksi heillä ei ole autoa, eika kaikkia teknisiä vempaimia että saisivat kuulla ihan perinteisen, Jumalaa pyhänä pitävän palveluksen, mitä noilla kaikilla ihmisillä tuossa todennäköisesti oli, joten oli kyse silkasta laiskuudesta ja itsekkyydestä, vaikka todennäköisesti koti on jo heillä täynnä tuota musiikkia, heillä on varaa sitä hankkia, eivätkä he kestä yhtä perinteistä jumalanpalvelusta. Todennäköisesti arvelivat olevansa kuitenkin suuria Herran seuraajia, suurempia kuin ne kenties sairaat ja yksinäiset vanhukset siellä kodeissaan, jotka nöyrästi ottivat jälleen vastaan huonoa kohtelua, koska ovat oppineet vaatimattomiksi elämän taisteluissa. Siinäkin näkee, ettei ole otettu ollenkaan vakavissaan mitä Jeesus sanoo, ja kenen kannattaa lähteä häntä seuraamaan, ei siinä mitään ruusutarhoja luvata saati että Kristus johtaa teidät suureen Viihdekeskukseen, jossa teitä jo ennestään viihdytettyjä viihdytetään lisää.

        Kyllä täytyy sanoa, että hyvinvointi tekee ihmisestä nopeasti selvää jälkeä, mitä tulee Kristuksen vakavasti ottamiseen.


    • jari-pekka--65

      Jumala ei ole salattu. Hän on salattu vain niiltä, jotka eivät tunne häntä. Niiltä, jotka eivät tahdo kuulla häntä. Niiltä, jotka eivät tahdo kuulla Pyhää Henkeä. 1. Kor. 2

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 129
      3521
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3219
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2388
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe