Virtsarakon syöpä

Genomizer

Multa löydettiin vahingossa virtsarakon kystoskopiassa syöpäkasvain sieltä virtsarakosta. Se on kuulemma limakalvon pinnalla, ei tietenkään osannu sanoa tarkasti onko vai ei. Leikkausaika on noin kuukauden päästä ja siitä sitte pari vikkoa kunnes tulee patologin vastaus että onko se syöpä kasvain hyvä vai paha tai jotain. En tiedä nyt että kysynkö jotain vai en mutta...jos jollain teistä on omakohtaista kokemuksesta tälläsestä syövästä niin olisin todella kiitollinen vastauksesta. Olen soitellu jos vaikka mihin paikkoihin saadakseni edes jonkunlaista mielenrauhaa ja tietoa tästä mun tilanteesta. Pelottaa niin perkeleesti. Tää syöpä juttu tuli nyt kaupan päälle. Mulla on diagnosoitu vaikea masennus ja ahdistus ja sosiaalisteitten tilanteiden pelko, paniikkihäiriöitä ja kaikkea muuta "hauskaa". Ja nyt tuli tää vielä. En kyllä tiedä enää mitä ajatella! Jos jollain vaan olis antaa mulle edes jotain...neuvoa...kokemusta tai ihan mitä vaan. T. Pekka Tampereelta

10

12345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyrtytytryrty

      Olet sitten varmaan googeltellut itsekin? Et pysty tietämään vielä asiaa kohdallasi ennen leikkausta tarkempaan. Terveyskirjaston mukaan ennuste olisi varsin hyvä pinnallisessa tapauksessa. Mitäpä, jos suhteutat asian johonkin muuhun? Esim. sydäninfarkti on paljon tappavampi. Ja syövässä sentään ennättää kirjoittaa testamentin ja pyytää anteeksi niiltä, joita vastaan on rikkonut. Infarktissa ei ennätä, jos kuolema korjaa. Eli koeta nyt relata, nauttia elämästä ja syödä hyvin, kerätä voimia hoitoasi varten.

      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00638

    • Poisonjo

      https://www.kaikkisyovasta.fi/tietoa-syovasta/
      Itselläni todettiin keväällä oireena verivirtsassa. Verikokeet ja ultra. Siinä näkyi. Tarkistus tähystyksessä. Höyläys ennen juhannusta ja patologilta tulos siitä aika pian - pahanlaatuinen. TT kuvat otettiin että onko levinnyt. Poistettiin heinäkuussa rakko, eturauhanen, umpilisäke, imurauhasia ja muovattiin 30 cm ohutsuolesta virtsa-avanne. Sen kanssa mennään. Tampereella hyvä hoito.

      • syöpäpotilas123

        Tiedän tunteen itellä kans syöpä ja sin takia inkontinentti. On hyviä ja huonoja päiviä.


    • tuttutunne

      Mulla löytyi pinnallinen virtsarakonsyöpä 3 vuotta sitten, joka höylättiin nukutuksessa .Muuta hoitoa en ole siihen saanut. Nyt käynyt rakon tähystyksessä 4 kk välein. ei ainakaan vielä ole uusiutunut. Hoito riippuu kasvaimen luokituksesta. Jos se kasvain on sellainen papillaarinen, kukkakaalimainen,eikä ole kovin iso, ja low grade luokitus, ei tilanne ole kovin paha. Kasvain on paha uusiutumaan, mutta harvoin se pahenee ja se voidaan poistaa uusintahöyläyksellä. Tähystyksissä joutuu käymään koko loppuelämän, mutta siihen tottuu. Jos joku syöpä olisi pakko valita, niin valitsisin pinnallisen virtsarakkosyövän, ta,ei invasiivisen, kuten mulla on tällä hetkellä. Tilanne riippuu tietenkin siitä, onko syöpä päässyt leviämään ennen leikkausta.toivottavasti ei.

      • genomizer

        KIITOS VASTAUKSISTA!!! Kun kirjotin tuon edellisen jutun niin multa löydettiin se kasvain sillon 1.12.2015 ja pääsin leikkaukseen jo 14.12.2015 eli viime maanantaina ja samalla tehtiin se sytostaatti huuhtelu. Tosi nopeasti tuli tuo leikkaus juttu ja hoito mistä olen tosi kiitollinen. Lääkäri sitte sano sen leikkauksen jälkeen että koko kasvain saatiin pois ja tulos tulee 4 viikon päästä että onko hyvä vai paha. Mutta ny ittelläni on ainakin helpottuneempi olo kun tiedän että se pirulainen ei oo enää siel virtsarakossa. Seuraava sytostaattihuuhtelu on 3 kuukauden päästä ja seuraava kystoskopia 4 viikon päästä. Nyt ei enää sillai pelota (paljoa) kun tiedän että tätä asiaa seurataan ja hoidetaan koko ajan. Tottakai tää asia on tuol jossain takaraivossa mut nyt olen sitte hoidossa!! Kuten työ kaikki kirjotitte niin parempi on se että on vaikka pidätysvaikeuksia tai uusintahöyläyksiä tai sitte se virtsa avanne, kunhan vaan saa elää. Ettei tää syöpä vaan vie mun henkeä ennenaikaisesti. Kaikki mahdolliset hoidot on mulle tervetulleita vaikka ne sitte kuin muuttais mun elämää mut se että saa vielä elää on kaikkein tärkeintä. Ihminen kun tottuu kaikkeen ajan kanssa. Haluan vaan kiittää tässä Tampereen Hatanpään sairaalan koko henkilökuntaa laitoshoitajista leikkaaviin lääkäreihin asti (siis siinä välissä kaikki hoitajat, sairaan hoitajat ja kaikki jotka on siellä töissä) koska mulla oli todella turvallinen ja hyvä olla siellä hoidettavana. KIITOS TODELLA PALJON!!!


    • onnionnettomuu

      Mua jäi vaivaamaan, kun aloittaja kertoi, että hänellä löydettiin se syöpä "vahingossa" kystoskopiassa? Miten niin "vahingossa"? Jos tehdään kystoskopia (=virtsarakon tähystys), eikö se ole selvää, että jotain sieltä haetaan tai halutaan sulkea pois. Minusta se oli mieluumminkin "onni", kuin vahinko, että kasvain löydettiin jo noin alkuvaiheessa ja pinnallisena. Kaikkea hyvää jatkosaa!

    • kuskulkekoon

      Tähystellessä voidaan etsiä vaikka syytä virtsankarkailulle tms, ei aina haeta pelkästään juuri sitä pahinta. Kaupanpäälle sitten näkee laajemman tarjonnan, esim juuri tuon sattumalöydeksenä tulleen syövän.

    • Anonyymi

      Hei älä panikoi , tuo on tuttua minulle kyllä ne hoitaa sut kondikseen , t arsks

      • Anonyymi

        Ei taida kaveri enää panikoida kun homma hoidettiin vuoden 2015 lopussa. Tai sitten ei ole enää elävien kirjoissa.


    • Anonyymi

      Moro... mulla höylätty jo neljä kertaa puolentoista vuoden aikana nyt alkaa kohta taas myrkky hoito ja seuraava kytoskopia tammikuussa...alkaa tottumaan pikku hiljaa.ter.paveli vaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1792
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1459
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      123
      1240
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1150
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      922
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      245
      907
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      867
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      805
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe