50-luvun talon kellarin korjaus

remppariemu

meillä on 50-luvun talo, jossa kellarissa maalattia ja seinissä nyt hometta. (ei kaikissa seinissä, eikä katossa.) poistimme hometta mekaanisesti ja polttamalla, ja osaan seinistä uutta kasvustoa ei ole puolessa vuodessa tullut, vaan seinät ovat kuivat sen ajan tiili/betoniseinät. tietenkin ulkoseinät joiden takana maata, ovat kosteat, ennen kuin salaojitus tehdään.

ed. omistajan toimesta kellarin ilmanvaihto on tukittu tuuletukselta, kun suojeltu vesimittaria jäätymiseltä, josta syystä ilmeisesti home päässyt vapaasti rehottamaan. pääsisäänkäynnin pinkopahviseinät olivat pienessä pilkullisessa homeessa, mutta poistimme pahvit ja alta löytyi puhdas kuiva raaka-lautaseinä.
vintti on rakentamaton ja kuiva tila, ei hajuhaittoja.
kellari tietenkin haisi aluksi, mutta tyhjensimme sitä ja poistimme maalattiaa noin 20-30 cm. myös kaikki vanha roina (mm vaatteet, lehdet, patjat) haisi ja toimitimme ne pois.

muissa kerroksissa talo on ok, ei kosteutta ja katto ok, ei ole koskaan vuotanut ja se on pidetty kunnossa. ikkunat ovat alkuperäiset ja vaihdetaan jos taloa kannattaa korjata.

mietimme, kannattaisiko kellariosuus tehdä niin, että siihen tehdään ulko kautta sisäänkäynti ja se jää ns. huoltotilaksi, vesivaraaja yms. (vai täyteäänkö betonilla koko paska, tai hiekalla...) ettei suoraa ovea talon keskeltä ole enää kellariin, niin kuin nyt on. eli eristäisimme kellariosuuden asuintiloista.

Kellarin osuus on vain noin neljäsosa talon koko pinta-alasta, muuten talo on betonimöhkäleen päällä, eikä siellä tietenkhän ole missään kosteuskatkoa olemassa. mutta miten selviämme tuosta kellarista? onko muilla 50 luvun taloissa jotain hienoja ratkaisuja saatu aikaan, vain panemmako pommin alle ja juhannuskokon roihuamaan ensi kesänä?

saunaa ei aijota kellariin tehdä.

7

1812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • remonttia

      Mulla oli kanssa vastaavanlainen kellari 54 valmistuneessa talossa. Keskikerroksesta portaat alas jossa tilaa oli muistaakseni vajaa 40 neliötä. Ja siitä noin puolet oli surkeassa kunnossa ja haju/kosteus oli sietämätön. Tein sen niin että purin Keskikerroksesta lattian kokonaan pois ja piikkasin yli puolet pois,portaita myöten. Mulla siis kantava muuri siinä alhaalla johon sen rajoitin. Muurasin harkoilla "porraskäytävän" oven umpeen. Nyt siihen jäi vielä tilaa kaikelle tekniikalle kun oli onneksi valmis ovi ulkoa sinne. Täytin kaikki vanhat ilmakanavat betonillla kun vanha oli rossipohja. Purin myös sisältä kaiken ylimääräisen kun tarkoitus oli muutenkin tehdä laaja peruskorjaus. Jostain löysin sellasen firman mikä tekee kaasupatruunoilla talon home"myrkytyksen". Aine oli muistaakseni joku poracol? Ukko sit tuli ja laitto pullonsa sisälle kysy et onko kaikki ilmakanavat tukittu/kiinni? Sanoin että pitäis olla, se laukas ne pullonsa ja siirryimme ulos ja ukkohyppäs autoonsa ja sano et käy laittamassa piipun päälle joku muovi kun näyttäis tulevan kaasua ja 2 vrk ei saa sisälle mennä. No pari pv odottelin ja avasin oven. Heti avattuani huomasin kuinka raikas sisäilma oli. Ihmettelin että onko edes mahdollista. No mutta lattia jatkui niin että se täytettiin leca soralla kokonaan kun olisi ollut tosi työläs kärrätä soraa. Se siis puhallettiin rekasta sinne ja siinähän tuli sitten samassa kapilaarikatko. Ei ehkä se edullisin mutta helpoin konsti. Sitten vain normaali valuvalmistelut ja betoni päälle. Nyt mulla on maanvarainen laatta lattialämmityksellä ja home ei haise missään. Asuttu jo 7 vuotta. Sinne mitä jäi kellaria jäljelle niin laitoin kunnon tuuletukset ja lämmityksen joka pitää lämmön alle 10 asteessa ettei koneet jäädy.

      • remppariemu

        kiitos kommentista, se oli oikein rohkaiseva :) ehkä selviämme talon kanssa sittenkin. tuo sisäänkäynti kellariin olisi kyllä just hyvä saada ulkokautta, ja ehkä se meidän tapauksessa saadaan jopa toteutettua.


    • tykkään_tulipaloista

      Pommi alle ja kokoksi, haluan tulla katsomaan sitä.

    • N.Erkki

      Kellari pitää saada kuivaksi ja ilmanvaihto kuntoon. Salaojitus ja lämmöneristys ulkopuolelta korjaa tilanteen. Kun kosteutta ei enää imeydy ulkoapäin niin ilmanvaihto kuivaa paikat ja home katoaa. Myrkytyksiä ei tarvita.

    • Vakikäyttäjä

      Sinua varten on parempi palsta www.rintamamiestalo.fi tutustu ihmeessä.

    • Onneamatkaantarvitaan

      Rintamamiestalon ovat peruskorjausvaiheessa ja remonttia riittää, mutta kyllä niistä asunnon saa, kun huolellisesti suunnittelee ja hieman valikoi naapurineuvoja.
      Neuvoista kannattaa aina vaatia perustelut, pelkkä väittely on heikko pohja. Jopa ammattilaisten tietoja kannattaa kyseenalaistaa vaan rohkeasti.
      Mitkään ylimääräiset hajut eivät ole normaaleja, vaikka niille hienoja nimiä onkin keksitty: mummon haju, kellarin haju, vanhan talon haju jne...

    • Palstanlukija

      Rintamamiestalo.fi palstalla näitä asioita käsitelty paljon ja fiksuna keskusteluna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2693
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2480
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2101
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe