Ais maalien näkymä

Hkis

Käytän plotterina ipadia ja isailoria. Saako karttanäkymässä näkymään ais maalit (netin kautta ?) ja miten.

12

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dibitis

      Mitä tarkoitat tässä yhteydessä netillä?
      Tarkoitatko veneesi sisäverkkoa, internettiä vai jotain muuta verkkoa?

    • kaksi_eri_asiaa
      • dibitis

        Eikä Marinetrafficin sivulla ole läheskään kaikkia aluksia eikä yhtään B-Aisia ja reaaliaikaisuudenkin kanssa voi olla niin ja näin.
        Eli sen voi ohittaa tietolähteenä samantien.


      • kyllä.mut.ei
        dibitis kirjoitti:

        Eikä Marinetrafficin sivulla ole läheskään kaikkia aluksia eikä yhtään B-Aisia ja reaaliaikaisuudenkin kanssa voi olla niin ja näin.
        Eli sen voi ohittaa tietolähteenä samantien.

        Jo vain B-AISit Marinetrafficissa näkyvät. Laittaa vain filtteriin "yachts" ja sieltä löytyvät. Data keräytyy kuitenkin lähinnä yksityisiltä henkilöiltä, joten alueellinen kattavuus ei ole ollenkaan aukoton. Siksi mitenkään luotettava lähde ei Marinetraffic ole verrattuna omaan vastaanottimeen.


    • Kuhha

      Halpa, mutta aika harvinainen keino täällä päin on ais -signaalin vastaanottaminen tavallisen dvb-t:n (digiboksi tietokoneeseen) avulla. Jos haluat loppunäkymän näkymiin ipadille, tarvitset väliin pienen tietokoneen, joka lähettää signaalin langattomaksi (esim. raspberry pi).

    • JKL4

      Saa näkymään, se on lisäominaisuus Isailorin asetuksissa ja maksaa muistaakseni 9.90,- Itselläni toimiii kun ollaan kännykän kuuluvuusalueella.

      • Hkis

        Sitä mnääkin aattelin kun siellä on jotain ais höpinää. Mutta en kyllä ole osannut asetuksia mulkata siihen malliin, että näkyis kartalla. Latasin apstoresta kyllä lisäominaisuuden mutta olen tumpula enkä tiiä mitä vielä pitäis tehä.


    • Ais maalien näkemiseksi Ipödissä pitää olla oikea AIS vastaanotin ja wifi härpäke, joka tiedon ruudulle tuuttaa. Marinetraffic karttapohjan päällä on sama, kun kuuntelisi toissapäivän uutisia radiosta kaverin kaasutellessä välillä moottorisahaa korvan juuressa. Tieto tulee luvattoman pitkällä viiveellä ja joskus pätkien. Sillä on kiva katsella missä kaverit menee ja mikäs laiva tuo tuossa olikaan. Se ei sovellu navigoinnin apuvälineeksi.

    • aisdiootti

      Seapilotissa ainakin näkyy AIS maalit, viime kesänä kun käytin niin kyllä aika reaaliaikaisesti näkyi kun katteli vieressä menevää purkkaria. Seapilotin esittelijä väitti viime kevään messuilla että saavat AIS fiidin suoraan Suomen ja Ruotsin viranomaisilta, en osaa sanoa pitääkö paikkansa.

      Ihan ilmaseksikin noita näkyy (esim findship androidille) eikä ne niin pahasti jäljessä ole, ihan hyödyllinen tuokin on kun vaan osaa mieltää puutteet.

      Sinällään aika outo mielipide että jos joku ei ole täydellistä niin se on hyödytöntä.

      • "Sinällään aika outo mielipide että jos joku ei ole täydellistä niin se on hyödytöntä."
        En sanonut sitä tietoa hyödyttömäksi. Seuraan itsekkni monesti marinetrafficista, missä kaverit luuraa. Veneessäni on lähettävä AIS ja tieto tulee plotterin näytölle. Olen seuraillut dataa rinnakkain Marinetrafficista ja omalta plotterilta reaaliaikaista AIS dataa. Marinetrafficin ja reaaliaikaisen AIS datan ero on ajoittain dramaattinen. En missään olosuhteissa suosittele käyttämään sitä luotettavana navigoinnin apuvälineenä. Se 15 solmua etenevä rahtilaiva voi olla Marinetrafficissa vielä aika kaukana, kun se jo todellisuudessa huohottaa niskaan.

        Epäilen tuota tietoa, jossa ohjelmistovalmistaja väittää saavansa AIS datan viranomaisilta. Ainakaan suomessa tämän ei pitäisi olla mahdollista. Itseasiassa AIS datan syöttäminen henkilökohtaisen vastaanottimen kautta marinetrafficciin on suomen lainsäädännön mukaan laitonta.


    • iSailor

      Isailorissa saa Ais-maalit näkymään kun ostaa lisäominaisuuden ja täppää sen päälle

    • Accesspoint

      Ompa erikoista jankuttamista. Kun meillä on tässä ammattilainen, joka kertoo miten asiat ovat reaalielämässä, niin mielstäni on turhaa johtaa ihmisiä harhaan, jotka eivät näistä paljoa tiedä.
      On myös syytä muistaa, että nämä quasinavigointivälineet tarvitsevat nettiyhteyden, joka ei ole aina kovinkaan luotettava siellä jossakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe