Mielenterveydelliset "sairaudet" eivät ole totta

fcdsbgdfhdjh

Joo, elikkäs päätin kirjoittaa tällaisesta aiheesta.

Mun mielestä psykiatria on tieteenalana kaikkein epäluotettavin ja harhaanjohtavin. Se ei perustele, se ei kerro, se ei tutki. Kaikki diagnoosit ja lääkitykset annetaan sen perusteella, mitä potilas itse kertoo. Myöskin asiaan vaikuttaa se, miten lääkäri itse kokee asian. Jos potilas X kertoo nukkuneensa huonosti viimeaikoina, lääkäri päättääkin määrätä unilääkkeitä. Tämähän on väärin? Miten itse ongelman korjaaminen?

Psykiatria on vahvasti liitoksissa lääketehtaisiin ja nk. "placebo tutkimuksiin". Tehdään yliopistojen rahoilla tutkimuksia, jotka tukevat lääketehtaita. Näin taataan varma rahantulo tulevaisuudeassa. Ymmärsitkö? Lääkebisneksessä kyse ei ole suurien summian tuottamisessa hetkessä, vaikka he patentoivatkin lääkkeitä. Kyse on tulevaisuuden tuotoista ja miten kannattavaa on ylläpitää tällaista.

Olen itse "mielenterveysongelmainen", eli hieman erilainen massaväestöstä, mutta en koe että olisin hullu. Olen tutkinut asioita ja voin sanoa, että psykiatria ei ole edes tieteenala. Täyttä huuhaata. Mitään ei voida mitata tai osoittaa todeksi.

http://www.cchr.org/quick-facts/real-disease-vs-mental-disorder.html

Tuossa vielä linkki.

Kannattaa tutkia ja lukea.

PS. Mielenterveys ongelmien hyväksyminen sairauksiksi tarkoittaa, että henkilö itse kokee henkisen olonsa niin vaikeaksi, ettei pysty perustelemaan sitä järki seikoin. Kyse on kuitenkin normaaleista tuntemuksista. Jotkut reagoivat herkemmin, toiset taas ei mitenkään.
Tämä voi myöskin tarkoittaa, että "mielenterveysongelmainen" haluaa yhteiskunnalta vastiketta pahalle ololleen. Tarkoitan lähinnä tukia, joila nämä nk. "hullut" elävät.
Mielisairaat eivät ole sen kummempia ihmisiä. Itseasiassa he ovat vain työtävieroksuvia, menneissä asioissa uiskentelevia ihmisiä. He eivät halua päästä ongelmistaan eroon.
Se miten kauan "potilas" on kärsinyt "mielenterveysongelmasta", on usein liitoksissa siihen, miten hyvin tämä "potilas" on valmiudessa työelämään.
Mitä kauemmin pois, sitä suurempi kynnys on mennä töihin.

Kommentoikaa toki.

45

645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ylpeähullu

      Jaahas, jälleen yksi valaistunut saapunut forumille :D

      • dfhdfhjdfjdf

        Sä voit olla ylpeä työkyvyttömyydestäsi. Kaikkien mielestä se ei kuitenkaan ole hieno asia. Itseasiassa suurimman osan mielestä.


    • Uuhooo

      Oletko nähnyt sitä kun ihminen joutuu psykoosiin. Minä tiedän monta tapausta. Se on täysin järjen vastaista ja mielipuolista. Hyvällä tuurilla tyyppi saadaan mielisairaalaan. Siellä häneen pumpataan mömmöjä useamman viikon kunnes hän ei ole enää sitä mieltä avaruudesta saapuneet velhot manipuloivat hänen käyttäytymistään pölyhiukkasten kautta ja tämän todistaa tähtien asento suhteessa kuun sirppiin ja aamulla pihalla seisoi mies jolla oli punainen sateenvarjo ja autoa seurasi mystinen pakettiauto, joka on Supon auto ja he haluavat hänet hengiltä koska on saanut tietää avaruusolennoista. Tuttavatkin on vaihdettu kopioihin, mutta tämän huomaa pienistä yksityiskohdista, kuten siitä että hiustyvestä näkyy kumipuvun sauma.

      • Uuhooo

        Jotkut sanovat että ei hulluja ole olemassa. On vain erilaisia tapoja hahmottaa maailmaa. Noh, ehkä kaiken takana on oikeasti avaruusolentojen juoni, mutta minä uskon edelleen että psykoosit ja skitsofrenia ovat oikeasti olemassa.


      • dfhdjhfgjk

        Olen nähnyt juu. Itseasiassa hyvinkin läheltä.

        Mun mielestä on kuitenkin väärin, että tällaisia tyyppejä hoivataan ja laitetaan johonkin hotelliin, jossa vähän saa nappeja.
        Sitten valitetaan toisaalta, että ne tuhoaa aivot.
        Hullut eivät ole koskaan tyytyväisiä.
        Vaativat oikeutta ja rahaa yhteiskunnalta. Ehkä se onkin heidän päällimmäinen ongelmansa. Sitä heittäytyy miten hulluksi tahansa, ettei joutuisi vain tekemään töitä.


      • Vapaus_ennen_kaikkea
        Uuhooo kirjoitti:

        Jotkut sanovat että ei hulluja ole olemassa. On vain erilaisia tapoja hahmottaa maailmaa. Noh, ehkä kaiken takana on oikeasti avaruusolentojen juoni, mutta minä uskon edelleen että psykoosit ja skitsofrenia ovat oikeasti olemassa.

        Kyllähän tässä valtiossa pitäisi saada uskoa mitä haluaa. Monet ihmiset uskovat pyhään henkeen, toiset thetaneihin, kolmannet vyöhyketasoihin, neljännet mielisairauksiin. Tärkeintä on, ettei pakota uskoaan muihin. Sitä varten meillä länsimaissa kirkko ja valtio aikanaan erotettiin ja uskonvapaudesta tuli todellisuutta.

        Psykiatria on valitettavasti vallannut kirkon paikan nyky-yhteiskunnassa, minkä seurauksena valtio on pakottanut ihmiset uskomaan mielisairauksiin. Tarvitsemme uuden yhteiskunnallisen uudistuksen, jossa psykiatria ja valtio erotetaan toisistaan samalla tavalla kuin aikanaan kirkko ja valtio erotettiin. Ketään ei saa pakottaa uskomaan mielisairauksiin, skitsofrenia mukaan lukien, yhtään sen enempää kuin jumalaan, noitiin, hammaskeijuun, paholaiseen tai joulupukkiin. Vapaus toimii toisinkin päin. Ketään ei saa pakottaa olemaan uskomatta edellä mainittuihin. Sitä on vapaa yhteiskunta.


      • psykoottinen-

        Heh, heh! :D Voi, että mää nauroin täällä kippurassa! Kiitos viestistäsi ja päiväni piristyksestä! Siis en nauranut sinulle, enkä edes sairaalle tuttavallesi vaan sairauden ilmentymiselle. Siis olet oikeasti nähnyt skitsofreenikon! Tota mittaluokkaa ne minunkin ajatukset ovat olleet pahimmassa psykoosissa!

        Mutta hei, eikö tämä ole rikkautta? Ei ole tylsää päivää skitsofreenikon kanssa! Elämä on suurta draamaa ja jännitystä, vähän niinkuin jännityselokuvissa. Ajattele mikä säästö ei tarvi mennä elokuvateatteriin! Missä on se suvaitsevaisuus ihmisten erillaisuudelle?


    • syntymä-psykoosi

      Mitä tekemistä mielen kolhuilla ja maailman hahmottamisella on keskenään.

      Psykiatrian ongelma onkin siinä että se esittää hypoteesejä ilman perusteita, eli on uskomustiedettä. Eikä se vaivaudu näkemään mitään syy-seuraussuhteita mielen kolhuille. On tietenkin paljon helpompaa ja mukavampaa vain iskeä piikki jonkun takapuoleen ja lähteä istuskelemaan kokouksiin.

      Psykiatrin rooli yhteiskunnassa onkin lähinnä häiriöiden poistaminen.

      Nykypsykiatrian perusteita: https://en.wikipedia.org/wiki/Dementia_praecox

      • paskapsykiatria

        Niinpä. On mielenkiintoista, miten paljon Suomessa arvostellaan vaihtoehtoisia hoitomuotoja ja ollaan olevinaan huolestuneita puoskaroinnista, mutta silti sama porukka uskoo psykiatriaan, vaikka sillä ei ole mitään tieteellistä pohjaa. Miksi? Koko ajan tulee enemmän dokumentteja ja kirjallisuutta psykiatrian pahuudesta, mutta silti se ei hetkauta tieteisuskovaisia, jotka ajattelevat muka ihmisen parasta. Sama juttu pätee myös psykoterapiaan.

        Psykoterapiallakaan ei ole tieteellistä pohjaa, ainoastaan on tutkittu eri terapiasuuntauksia. Psykoterapia kuuluu myös vaihtoehtohoitoihin, joten on erikoista, että sitä kannatetaan kritiikittömästi ja jopa tuetaan taloudellisesti samalla, kun arvostellaan vaihtoehtoisia hoitomuotoja. Huomaa, että ihmiset eivät tiedä asioista kovin paljon.


        Käsittämättömän epäjohdonmukaisuuden lisäksi ärsyttävää on se, että psykiatria ja psykoterapia kuuluvat suurimpaan vaihtoehtoisten hoitomuotojen riskiryhmään, joilla voi aiheuttaa ihmisille suurtakin vahinkoa. Toki joskus ihminen voi saada apua ko. hoitomuodoista, mutta psykoterapiassakin täytyy moni asia olla kunnossa, että siitä olisi hyötyä. Jos psykoterapeutilla on omia selvittämättömiä ongelmia ja kyseenalaiset motiivit hakeutuessaan terapeutiksi, sillä voi olla tuhoisia seurauksia.

        Tämä ei kuitenkaan kiinnosta epäloogisia tieteisuskovia ja muita mielenterveyshoitoon luottavia, eikä se, että esim. homeopatia yms. ei ole ikinä saanut sellaista vahinkoa aikaan, mitä psykiatria ja LÄÄKETIEDE! Toki vaihtoehtohoitoihinkin kannattaa suhtautua kriittisesti, mutta jos vaihtoehtohoitojen suhteen voidaan puhua vain yksittäisistä vahinkotapauksista, mutta lääketieteen ja psykiatrian taholta useammasta sadasta vuosittain, niin kyllä ne painivat eri sarjassa.


        Mielenterveysongelmainen ei helposti arvostele hoitoaan, vaikka se ei auttaisi. Tosin aina ei ole helppoa tunnistaa, milloin esim. psykoterapia on hyvää ja milloin ei. Tässä juuri tulee esille miten henkilöistä riippuvaa kaikki on. Hommalle ei ole tieteellisiä perusteita.

        Toki kaiken ei aina tarvitse olla niin tieteellistä. Ihminen on paljon muutakin kuin kemiaa ja fysiikkaa. Vaikka onkin hyvä, että esim. terveydenhoidossa on jonkinlaiset perusteet miten ihmistä hoidetaan ja autetaan, on turha kuvitella, että se aina riittää. Entä jos avain onkin jokin ei-tieteellinen asia, millä potilas paranee? Entä jos se onkin jokin isompi "voima" yms. mikä ratkaisee, eikä lääkkeet? Voiko ikinä edes puhua PARANEMISESTA, jos joutuu käyttämään lääkkeitä? Minusta ei. Varsinkin psyykkisistä häiriöistä paranemiseen tarvitaan jotain ihan muuta.


      • psykoottinen-

        Asian ytimessä!


      • entä.allah

        Jaaha, niin kuin jeesusta vai ?


      • psykoottinen-

        Tuli vielä mieleen linkkiisi liittyen. Kiitos siitä kuin myös muutenkin hyvistä kommenteistasi, asiaa niinkuin edellä sanoinkin. Ilo keskustella kanssasi.

        Nyt on vastaus siihen, miksi pitävät mielenterveyspotilaita idiootteina, sehän teoria elää voimissaan vielä tänäkin päivänä, mikä täällä muka on muuttunut? Samat teoriat, jotka ovat saaneet alkunsa vuonna kirves ja kanto, jotka ovat olleet heidän luulojansa, elävät tänäkin päivänä. Vaihdettu vaan nimeä välillä! Mää olen tätä ihmetellytkin jo pidemmän aikaa.

        "was now associated with intellectual deficits arising from any cause and at any age"

        "The primary disturbance in dementia praecox is a disruption in cognitive or mental functioning in attention, memory, and goal-directed behaviour."

        Munhan pitäisi olla täysidiootti jo näitten psykoosieni jälkeen, ei pitäs olla aivoja ollenkaan, jos noi teoriat pitäisi paikkaansa. Joo, ongelmalliseksi havaittu tällaiset yksilöt ennenkin ja silti mitään tällekään teorian vääryydelle ei ole tehty. Elää tänäkin päivänä. Aivan niinkuin teoriat ei parane, oireeton vaihe yms.

        Miksi luuloja pidetään totuuksina? Eikö olisi jo aika myöntää totuus? Miten kukaan voi esittää teorioita ilman todisteita ja pitää sitä tieteenä?

        Kuinka kauan ihmisiä saa huijata tämmöisellä? Miksi kukaan valtaapitävä ei puutu tähän? Eikö jo heitettäis roskakoppaan nämä huuhaa teoriat vihdoin ja viimein!

        Psykiatria on huuhaata ja uskomusoppia! Vapauttakaa ihmiset näitten huuhaapuoskareitten käsistä! Tällaista ei pidä ylläpitää yhteiskunnan varoilla!

        Mitä pitää tapahtua että poliitikot puuttuvat tähän?


    • Ihohk

      Olisihan se tietysti aika järkyttävä paljastus jos selviäisi että mielisairaat ovat itse asiassa vain patalaiskoja työtävieroksuvia kusipäitä jotka eivät halua aikuistua vaan itsekkäästi leikkivät sairasta jotta ei tarvitsisi kohdata totuutta. Niin..hmm..

      Haluaisin todella uskoa että jotkut ovat vain ihan oikeasti sairaita ja sairaus johtuisi perinnöllisistä syistä, sekä onnettoman elämän aiheuttamista aivomuutoksista.

      • Ent.masentunut

        Jotkuthan sairastuvat kesken parhaan työiän ja ovat vielä hyvissä ammateissa, perhekin on ja ehkä omaisuuttakin. Sairastuminen sitten vie eläkkeelle ja romahduttaa tulot ja vie aseman. Eivät kai nuo sentään omaa laiskuuttaan sairastu, usein eivät edes myönnä sairastumistaan ennen kuin sen näkevät jo kaikki tuttavatkin.

        Nuorissa, jotka pyrkivät päivääkään työtä tekemättä suoraan eläkkeellä on todennäköisesti mukana porukkaa, joka ihan oikeasti haluaa mielummin olla tekemättä mitään.


      • dfhfgjfjk
        Ent.masentunut kirjoitti:

        Jotkuthan sairastuvat kesken parhaan työiän ja ovat vielä hyvissä ammateissa, perhekin on ja ehkä omaisuuttakin. Sairastuminen sitten vie eläkkeelle ja romahduttaa tulot ja vie aseman. Eivät kai nuo sentään omaa laiskuuttaan sairastu, usein eivät edes myönnä sairastumistaan ennen kuin sen näkevät jo kaikki tuttavatkin.

        Nuorissa, jotka pyrkivät päivääkään työtä tekemättä suoraan eläkkeellä on todennäköisesti mukana porukkaa, joka ihan oikeasti haluaa mielummin olla tekemättä mitään.

        Tuo on marginaaliryhmään kohdistuvaa sepustusta.
        Usein ne, jotka sairastuvat pitkälle opiskeltuaan hyvää uraa luoneina ovat hyvin pieni osuus heistä, jotka vieroksuvat töitä.

        Usein näistä kirjotetaan lehtiinkin. Juuri myönteisen kuvan saavuttamiseksi masentuneille.

        Nythän on ollut muotia jostain vuodesta 2010, että tullaan kaapista ulos masennuksen kanssa julkkisten piireissä.

        Masentuneet ovat roskasakkia. Ovat joskus kokeneet jotain ikävää ja mielellään muistelevat näitä asioita sen sijaan, että yrittäisivät tehdä niille jotain. Marttyyreitä.


      • syrjintää

        Tuskin ketään mielenterveys-leimaista otetaan töihin mihinkään. Eli jos on mielenterveys-leima ei tarvitse vieroksua töitä, kun työt ihan itsestään vieroksuvat mielenterveys-leimaista.


      • psykoottinen-
        syrjintää kirjoitti:

        Tuskin ketään mielenterveys-leimaista otetaan töihin mihinkään. Eli jos on mielenterveys-leima ei tarvitse vieroksua töitä, kun työt ihan itsestään vieroksuvat mielenterveys-leimaista.

        Onneksi sitä ei tarvitse kertoa, en minä ainakaan kertoisi! Lääkäreillä on sitä paitsi vaitiolovelvollisuus, jos se tulee ilmi työhöntulotarkastuksessa. Työnantajalle sitä tietoa ei saa antaa.

        Pieni provo mutta kerron kuitenkin, minä olen läpäissyt jopa psykologiset testit hoitoalalle ja vielä kerroin diagnoosini rehellisesti. En tosin kouluttautunut sinne kuitenkaan! Onneksi.

        Pakko yhteiskunnan on päästää mielenterveysongelmaisetkin töihin ammatteihin, ei kaikkia voi eläkkeelle laittaa. Jossakin heidänkin on oltava! Ehkäpä juuri sinun työpaikallasi!

        Olemme yleisempiä kuin luulettekaan, ehkäpä se teidän työpaikan marjakin kärsii hiljaisuudessa jostakin...

        You never know where we are! Kiäh, kiäh...


      • näin_faefaefasrdfg
        psykoottinen- kirjoitti:

        Onneksi sitä ei tarvitse kertoa, en minä ainakaan kertoisi! Lääkäreillä on sitä paitsi vaitiolovelvollisuus, jos se tulee ilmi työhöntulotarkastuksessa. Työnantajalle sitä tietoa ei saa antaa.

        Pieni provo mutta kerron kuitenkin, minä olen läpäissyt jopa psykologiset testit hoitoalalle ja vielä kerroin diagnoosini rehellisesti. En tosin kouluttautunut sinne kuitenkaan! Onneksi.

        Pakko yhteiskunnan on päästää mielenterveysongelmaisetkin töihin ammatteihin, ei kaikkia voi eläkkeelle laittaa. Jossakin heidänkin on oltava! Ehkäpä juuri sinun työpaikallasi!

        Olemme yleisempiä kuin luulettekaan, ehkäpä se teidän työpaikan marjakin kärsii hiljaisuudessa jostakin...

        You never know where we are! Kiäh, kiäh...

        -Miksi sinun CV on näin tyhjä vuosien tämä ja tämä välillä? Mitä teit silloin?
        -.... öööö.....emmä tiiä...

        -> Työtä ei kuulu


    • kipuratkaisee

      Jos nilkka voi nyrjähtää, niin miksei aivoissa voisi tapahtua samanlaista nyrjähdystä, kun aivoja kuormitetaan liian rankoilla tapahtumilla, ilman palauttavaa hoitoa ja lepoa. Aivojen nyrjähdyksiä on vaikeampi tutkia ja korjata. Sitäpaitsi jokaisella on ainakin lieviä kolhuja. Kyse on siitä, että milloin aivojen lihastasapaino häiriintyy niin, että nyrjähtämisestä tulee pysyvä rasitusvamma, joka aiheuttaa potilaalle tuskaa joka hetki. Jos on ns. onnellinen hullu, niin ei sitä tietenkään tarvitse hoitaa mitenkään.

      • psykoottinen-

        Onneksi aivot ovat lihas siinä missä muutkin, se elää elämän mukana. Se käytätkö aivojasi määrää miten paljon siellä on massaa ja yhteyksiä. Ne mitä ei käytetä surkastuvat pois. Ei aivot ole yhtään sen pysyvämpi tila kuin mikään muukaan lihas. Omalla toiminnalla siihen pystyy vaikuttamaan niinkuin mihin tahansa lihakseen. Oikeaa ravintoa, lepoa, sen käyttämistä. Siinä on kaikkien lihaksien toimintaperiaate.

        Tämä nykypsykiatria ei tuhoa pelkästään lääkkeillä mielenterveyspotilaiden aivokapasiteettia vaan myös tällä nukutetaan zombieksi vuodeosastolle ilman elämää ja virikkeitä toimii samoin. Ihmisen aivot tarvitsevat ajattelua, toimintaa, ylipäänsä elämää! Työ on sitä monelle! Sitä voi saada myös joistakin harrastuksista. Joutenolo ei tee kenellekään hyvää eikä ihmisen passivoiminen. Enemmän pitäisi olla tarjolla virikkeitä ja harrastusmahdollisuuksia mielenterveyspotilaille! Sekä mahdollisuus kuntouttavaan työtoimintaan ihan kaikille, jotka sitä haluaa. Riippuu tietysti voinnista ja sairauden vakavuusasteesta sekä mistä mielenterveysongelmasta on kyse. Eiköhän se ihminen itse tiedä mitä se tarvitsee! Pitäs riittää, kun ihminen haluaa jotakin.

        Mää en ymmärrä miksi tämmöinenkin kaikki on pantattu joidenkin lääkärien mielipiteiden taakse, kuka saa mitä saa, niin terapiat kuin muut kuntoutukset. Lääkäri arvioi auttaisko se sua vai ei. Miten niin? Kaikkihan sitä tarvitsee, olemme ihmisiä! Laitetaan potilaita eriarvoiseen asemaan ja lääkäreiden "hyvyyden" armoille. Riippuu sitten minkälainen "tyranni" sun kohdalles sattuu saatko jotain vai et! Missä tässä on tasa-arvo?


    • elämäköpilalla

      Kyllä ihmisen psyyke voi romuttua niin pahasti, ettei kykyene enää työelämään tai muuhunkaan "normaaliin elämään" esim. sosiaaliseen kanssakäymiseen. Masennuskin on todellinen. Onhan näitä tapauksia, jotka ei ikinä puhu pahasta olosta ja masennuksesta kenellekään, vaan yksinkertaisesti menevät ja tekevät itsemurhan. Heistä osalla voi kaikki olla hyvin; hyvä ammatti, omaisuutta, puoliso, lapsia, ystäviä, ja SILTI sisäinen helvetti on irti. Olisi ollut pitkä sairasloma paikallaan ja terapia.

      Ja oikeasti, itse näen tämän ihmisten luoman maailman niin synkkänä ja ilkeänä paikkana, että pidän kaikkia "onnellisia" ihmisiä hieman yksinkertaisina tapauksina ja etenkin sitä, että he haluavat lapsia tähän maailmaan. Mielestäni kaikki he ovat järjestäen lapsenmielisiä. Ei ole tajunta ihan maksimissaan. Joku voi kutsua minua kusipääksi, joka kuvittelee itsestään liikoja... No niinpä tietysti. Sen enempää syventymättä omiin mielipiteisiini voin vaan avata, että vaadin ihan helvetin paljon. Ihmisten eläimellinen puoli on sietämätöntä. Se aiheuttaa niin paljon ongelmia ja on vaikea kuvitella, että jonkun ajatusmaailma on niin suppea ja kehittymätön. Itse huomaan itsessäni älyllistä kehitystä tapahtuneen. Olen ollut tyhmä kuin saapas, joissakin asioissa.
      En ole ollenkaan tyytyväinen "yhteisiin" päätöksiin. Tekisin melkeen kaiken aivan toisin. Vaikeeta elää toisinajattelijana ja siitä myös voidaan ihmistä rangaista. Sitäkään moni ei tiedä.

      Kärsin kaikenlaisista mt-ongelmista, enkä kykyene työelämään. Toivoisin olevani "normaali" mutta kun en ole. Olen ilmeisesti vaikeasti masentunut, mutta en siitä ole halunnut diagnoosia, koska en usko lääkkeiden parantavan mielen ja tunteiden ongelmia. Pahimmillaan lääkkeet sekoittaa viimeisetkin terveyden rippeet. Sen tähden uskon, että psykiatriaa paheksutaan, ja niin se tavallaan on. Lääkkeet joutaisi pois ja hoitomuotona voisi olla vain terapia. Lyhyen ajan joku oikeasti tehokas lääke voi auttaa, (kolmiolääke) yleensä rauhoittavat ja unilääkkeet. Mutta kaikki SSRI ja neuroleptit on turhia ja terveydelle vahingollisia. Kuka niin p*skoja lääkkeitä edes kehittelee...

      Eli omalla kohdallani voin sanoa, että tarvitsen mt-palveluita, mutta en lääkitystä. Näin veikkaisin sen olevan myös monen muun kohdalla.

      • KohtaVanhus

        Hyvä kirjoitus nimim. elämäköpilalla. Minulla on itselläni psykoosidiagnoosi ja olen ollut eläkkeellä vuodesta 1995 lähtien. Saatuani diagnoosin 1994 helvetillinen tuska diagnoosin vuoksi valtasi mieleni. Mutta 20 vuotta myöhemmin nykyään koen joskus voimakastakin mielihyvää ja olo on useimmiten hyvä. Sanoisin, että lähes kaikki mielen sairaudet aiheutuvat ihmissuhteista ja erityisesti, olematta sairaus, ihmissuhteet tuottavat suurimmat tuskat mitä ihminen voi kokea. En enää kykene mihinkään työhön ja en todellakaan vieroksunut työtä, mutta sellaisen ainoan oikena "hulluuden" vuoksi sain diagnoosin ja tämän "hulluuden" nimi on julmuus. Tätä julmuutta olen ollut todistamassa paljon koko hoitohistoriani ajan. Toisaalta on niin, etten enää haluaisi mihinkään työyhteisöön ja syynä on niin ikään työpaikkojen ihmissuhdeongelmat, vaikka kyllä miellyttäviäkin työpaikkoja on. Lapsia olisin nuorena halunnut, mutta nyt 58 vuotiaana asiat ovat toisin, tosin minulla on sieluvelvoitteeni ( olen ns. henkinen ihminen ). Pitäsin todellisena hulluutena materialistiseen dialektiikkaan nojaavaa ihmismaailmaa, todella epäterveenä paikkana. Yksi ja oikeastaan ainoa pyrkimykseni on kohdata tosirakkautta


      • mt-potilas

        Todella hyvä huomio, että ihmissuhteet aiheuttavat suurimman tuskan. Lapsena ja nuorena itse tunsin ja koin aitoa ystävyyttä ikätoverien kanssa. Myös suurin osa aikuisista oli mukavia lapsille.
        Aikuistuessa kaikki muuttuu. Tytöt ryhtyy kilpailemaan toistensa kanssa ja poikien kanssa ei voi olla ystäviä, koska he aina toivovat seksisuhdetta. Sen myös huomaa, ettei mikään ole ilmaista, ei edes vesi. Työyhteisöt on monesti myrkkyä.
        Pahinta "skitsofreniassa" on se, että vaikka itse haluaisi vetäytyä rauhaan ja hyvään oloon, niin ei anneta, vaan kiusaajat eli äänet seuraavat perässä minne tahansa. Se jos joku on sadismia ja kiduttamista. Pysyvää eläkettä ei helposti myönnetä ja kaikenlaisia myrkkyjä halutaan syöttää potilaille. Ihmettelen vaan, että MIKSI ihmiset ei päästä toisistaan irti, vaan vaativat olemaan osana "yhteisöä" kuin häiriintyneet apinat. Edes armokuolemaa ei sallita, vaan pidetään väkisin kitumassa, vaikka kaikki sen tietää, että se on rasite niin potilaalle kuin hoitajille ja omaisille. Ihmiset ovat demoneita.
        Aikoinaan toivoin myös perhettä, mutta nyt en ikinä halua saattaa lasta tällaiseen maailmaan.


      • 677743
        mt-potilas kirjoitti:

        Todella hyvä huomio, että ihmissuhteet aiheuttavat suurimman tuskan. Lapsena ja nuorena itse tunsin ja koin aitoa ystävyyttä ikätoverien kanssa. Myös suurin osa aikuisista oli mukavia lapsille.
        Aikuistuessa kaikki muuttuu. Tytöt ryhtyy kilpailemaan toistensa kanssa ja poikien kanssa ei voi olla ystäviä, koska he aina toivovat seksisuhdetta. Sen myös huomaa, ettei mikään ole ilmaista, ei edes vesi. Työyhteisöt on monesti myrkkyä.
        Pahinta "skitsofreniassa" on se, että vaikka itse haluaisi vetäytyä rauhaan ja hyvään oloon, niin ei anneta, vaan kiusaajat eli äänet seuraavat perässä minne tahansa. Se jos joku on sadismia ja kiduttamista. Pysyvää eläkettä ei helposti myönnetä ja kaikenlaisia myrkkyjä halutaan syöttää potilaille. Ihmettelen vaan, että MIKSI ihmiset ei päästä toisistaan irti, vaan vaativat olemaan osana "yhteisöä" kuin häiriintyneet apinat. Edes armokuolemaa ei sallita, vaan pidetään väkisin kitumassa, vaikka kaikki sen tietää, että se on rasite niin potilaalle kuin hoitajille ja omaisille. Ihmiset ovat demoneita.
        Aikoinaan toivoin myös perhettä, mutta nyt en ikinä halua saattaa lasta tällaiseen maailmaan.

        Täällähän puhutaan ihan niin kuin minäkin olen saanut kokea elämässäni. Ilman huonoja ihmissuhteita elämässä ja työpaikoilla, en olisi siinä tilanteessa, missä nyt olen. Ihmiset osaavat olla yksiä p*rkeleitä. Psykiatriassa yritetään saada ihminen takaisin sosiaaliseksi, mutta kovia kokeneelta se ei enää ihan helpolla onnistu. Minäkin olin vuosia sitten todella sosiaalinen, mutta joidenkin ihmisten kohtelun takua olen ollut täydellinen erakko 10 vuotta. Enkä enää koskaan aio tullakaan kovin sosiaaliseksi. Harkitsen tarkkaan, kenet päästän lähelleni, jos yleensä ketään. Jouduin jopa muuttamaan entisestä asuintalostani pois vuosia sitten. Olen asunut nykyisessä talossa kohta yhdeksän vuotta, enkä tunne ketään täällä. Eikä tarvitsekaan tuntea. Voin paljon paremmin ilman sosiaalisuutta. Ei ole enää kukaan ollut nuijimassa matalaksi.


    • hxmh

      Lukekaa mitä tahasa Thomas Szaszilta. (Thomas Szasz)

      • ylpeähullu

        Enkä lue!


    • Vapaus_ennen_kaikkea
    • gangstalking.finland

      Aloittaja on oikeilla jäljillä.

      Kyse on siitä, että Suomeen on tuotu eräänlainen mielenterveyskiima tai mielenterveysbuumi kiusaamisen, lääkebisneksen ja jopa kansanmurhan välineeksi.

    • gsrgwr

      Ja psykootikot jotka murhaavat harhoissaan ovatkin siis terveitä?

    • grrrrrrrr

      Onko ihminen muka terve, jos se ei kykene kommunikoimaan ihmisten kanssa, ei reagoi kun hänelle puhutaan?
      Onko ihminen terve, jos se ei saa mitään aikaiseksi vaikka haluaisikin?
      Sitä paitsi mielenterveysongelmat voi olla myös perinnöllisiä, että on ihan turha tulla puhumaan huomionhakuisuudesta, laiskottelusta, yms.
      Jos vaikka itse tekisit asialle jotain, niin vähenisi niiden mielenterveysongelmallisten lukumääräkin.
      Itse kuljeskelen ihan ``muuten vaan`` kuraattorilla puhumassa viiltelemisestäni...
      Itkeskelin ```huvikseni``, ku mua kiusattiin koko ala-aste, repikää siitä.
      On tosi hyvä mennä puhumaan asiasta josta ei tiiä yhtään mitään.
      Sovitaanko, että jutellaan sitten kun olette perehtyneet asiaan paremmin!

    • Feeniksin_kyynel

      Mielestäni ei ole mitään syytä sekoittaa, mielenterveyden häiriöiden olemassaoloa niiden hoitamiseen ja valitettavasti niin usein pikemminkin hoitamisen yritykseen. Vaikka psykiatria olisi läpeensä epäonnistunut kaikessa, on maailmassa silti ne ihmiset, jotka päivittäin kärsivät mielenterveyden häiriöiden aiheuttamista haitoista.

      On totta, että jos suht normaalia ja tasapainoista elämää elävä "mielenterveyshäiriöinen" lukee olevansa nimenomaan "häiriöinen tai "sairas", herättää se kysymään miksi näin on. Terveyden käsite vaihteleekin paljon yksilöstä ja kulttuurista toiseen. Nykyään vähennetään koko ajan "mielisairauksista" puhumista. Puhutaan mielenterveyden häiriöistä, jotka vaihtelevat paljon yksilöstä toiseen. Itse on ihan ok tuntea olevansa terve, vaikka yhteiskunta väittäisi toista. Se ei tarkoita hullun leimaa. Vaikka psykiatria julistaisikin tietyt oireet sairaudeksi, voi pohtia onko se itseltä mitenkään pois, jos pystyy kuitenkin nauttimaan elämästä. Terveydentila on erittäin yksilöllinen asia. Se ei kuitenkaan estä tutkimuksen tekemistä aiheesta ja kärsivien ihmisten auttamista.

      Eri kysymys kuitenkin on, mikä on toimivaa ja eettistä apua ja mikä ei. Samaan aikaan kun psykiatria kaivaa omaa hautaansa ja lääkeyhtiöt vielä hetken rikastuvat, ollaan maailmassa havahtumassa siihen, että esimerkiksi masennuksen hoidon ei aina todellakaan tarvitse perustua lääkkeisiin tai välttämättä edes psykoterapioille. (Riippuen toki taas yksilöstä ja masennuksen syystä/laadusta, voi psykoterapia olla juuri se oikea paikka. Ja kyllähän ne lääkkeetkin voivat joskus kehittyä tarkemmiksi ja sivuvaikuttomiksi. )

      Merkityksellistä onkin kohdata jokainen ihminen sellaisena kuin hän on. Eristämisen ja "hullu ja sairas" leimojen sijaan on rakentavampaa ja tehokkaampaa kohdella toista vertaisena. Tämä ei tarkoita, että psyykkisen häiriön aiheuttamista vaikeuksista kamppaileva jätetään yksin selviämään. Pikemminkin niiden ihmisten, jotka ovat "poikkeavuutensa" takia joutuneet välttelemään sosiaalista elämää, olisi hyvä saada lääkkeenä sitä, että joku vie kahvilaan/lenkille/luontoon, jossa jutellaan, harrastetaan ja välitetään toisesta aidosti. Samalla voidaan opettaa selviytymiskeinoja arjen läpi elämiseen. Tällä hetkellä kun niin moni lanka johtaa liian nopeasti lääkkeisiin, on tällaisten utopististen hoitomuotojen vaikea lähteä kukoistamaan. Sitä päivää odotellessa.

    • se_elinikäinen

      Minä olen ollut yli 60 vuotta mielenterveysongelmainen. Minulla on kaksi psykiatrista diagnoosia ja yksi neuropsykiatrinen diagnoosi, joka on synnynnäinen, perinnöllinenkin.

      Olen työelämäsä edelleen normaalilla tavalla. Olisin jo voinut ikäni puolesta jäädä vanhuuseläkkeelle.

      Tiedän, ettei kukan viitsi vastata minulle sen enempää kuin ennekään, mutta aloittajalle sanoisin, että paskanmarjat. Minulla on työn ohella harrastuksia, joita tosin vaihtelen, en jaksa vuosikausia kiinnostua samasta asiasta. Enkä ole millään tavoin masentunut - ilmeisesti mielenterveydestä ei voi puhua sotkematta masennusta joka paikkaan.

      Aikuisiksi kasvaneet kiltit tytöt ja pojat masentuvat. Tuhmat tytöt eivät masennu, vaan porskuttavat.

      • Feeniksin_kyynel

        Nostan hattua sun asenteelles!

        Sä oot elävä esimerkki siitä, että mielenterveyden häiriöitä ja niiden kanssa eläviä on niin monta erilaista, että yleispäteviä johtopäätöksiä on vaikea tehdä. Jotkut voivat hyvin elää normaalisti ja käydä töissä, kun taas toisilla on vaikeuksia arkiaskareiden parissa. Yhtälailla myös näiden ihmisten ajatukset omasta tilastaan vaihtelevat laidasta laitaan riippuen henkilöstä.

        Ja joo. Masennus on yleisin, joten siksi siitä puhutaan, vaikka monella mielenterveyshäiriöisellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Tässä tietysti tapahtuu helposti niin, että kun puhutaan ko. häiriöisistä, niin tarkoitetaan pääasiassa juuri masennusoireista kärsiviä.


      • Häiriöhäiriö
        Feeniksin_kyynel kirjoitti:

        Nostan hattua sun asenteelles!

        Sä oot elävä esimerkki siitä, että mielenterveyden häiriöitä ja niiden kanssa eläviä on niin monta erilaista, että yleispäteviä johtopäätöksiä on vaikea tehdä. Jotkut voivat hyvin elää normaalisti ja käydä töissä, kun taas toisilla on vaikeuksia arkiaskareiden parissa. Yhtälailla myös näiden ihmisten ajatukset omasta tilastaan vaihtelevat laidasta laitaan riippuen henkilöstä.

        Ja joo. Masennus on yleisin, joten siksi siitä puhutaan, vaikka monella mielenterveyshäiriöisellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Tässä tietysti tapahtuu helposti niin, että kun puhutaan ko. häiriöisistä, niin tarkoitetaan pääasiassa juuri masennusoireista kärsiviä.

        Mitä tarkoitat häiriöllä? Millä tavalla ihmisen reagoiminen elämäntapahtumiin on häiriö? Millä perustein on häiriö masentua?


      • Feeniksin_kyynel

        "Mielenterveyden häiriöt ovat oireyhtymiä, joissa on kliinisesti merkitseviä psyykkisiä oireita, joihin liittyy kärsimystä tai haittaa. "
        https://www.thl.fi/fi/web/mielenterveys/mielenterveyshairiot

        On tosiaan normaalia reagoida elämäntapahtumiin. Ei se häiriötä tee. On normaalia tuntea alakuloista ja onnetonta mielialaa. Mutta. Normaalistihan ihminen pääsee jonkin ajan kuluttua eroon alakulosta, surusta ja toivottomuudesta. Jos näin ei kuitenkaan käy, aletaan jossain vaiheessa puhua masennuksesta, mielenterveyden häiriöstä. Ei sairaudesta, vaan häiriöstä. Epätavallisen pitkästa alakulosta ja toivottomuudesta, joka haittaa normaalia arkea.

        Kun puhutaan masennuksesta, pitää ensinnäkin erottaa masentuneisuus, masentavat ajatukset ja itse masennus. On normaalia tuntea masentuneisuutta lyhyen aikaa. On tervettä reagoida kuormittaviin elämäntapahtumiin masennuksenomaisilla ajatuksilla. On myös niitä, jotka ovat synnynäisesti muita pessimistisempiä ja taipuvaisempia alakuloon. Se on aivan normaalia. Siinä ei ole mitään poikkeavaa eikä häiriöllistä. Mutta kuten kaikessa, myös masentuneisuudessa on rajansa.

        Hyvä esimerkki on sressi. Stressi on lyhytaikaisena hyödyksi. Pitkittyessään se on kuitenkin äärimmäisen epäterveelistä. Sama on pitkittyneen masennuksenkin kanssa. Ihmisellä on tarkoituksella tunteet. Mutta ei nekään aina toimi normaalisti. Masentuneen ajatukset kiertävät kehää. Ne pyörivät saman onnettomuuden ympärillä itseään ruokkien ja tila vain pahenee. Lopputulos voi olla se, että arkiaskareiden tekoon ei ole enää mitään motivaatiota ja terveydentila lähtee heikkenemään ihan vain sen takia, ettei jaksa elää, kuten ihminen: syödä, liikkua, nukkua ja nähdä muita ihmisiä.

        Tälläin puhun häiriöstä. Ihminen on reagoinut elämääntapahtumiinsa kuten kuuluukin, mutta tämä reaktio on jäänyt päälle ja haittaa elämää. Viimeiseen kysymykseen vastaankin: Ei ole ollenkaan häiriö masentua. Kuten sanoit, se on ihmisen normaali tapa reagoida elämän haasteisiin. Mutta ongelma ei olekaan itse masentuminen vaan se, mitä masentuneisuudesta seuraa. Masennus on häiriö, koska se haittaa pitkittyessään ihmisen normaalia toimintakykyä.


    • pari_oireyhtymää_usko_jo

      Mielisairaudet eivät ole sairauksia.
      Vaan oireyhtymiä

      • f94y

        Väärin. Mielisairaudet eivät ole sairauksia vaan kuvauksia ihmisreaktioista elämän vastoinkäymisiin. Oireyhtymä on lääketieteellinen termi, mikä viittaa suoraan sairauteen, joten se ei ole mielekäs termi käyttää näissä henkisen voinnin yhteyksissä.


      • Feeniksin_kyynel

        Itseasiassa oireyhtymä ei viittaa ainoastaan sairauksiin.

        "Mielenterveyden häiriöt ovat oireyhtymiä, joissa on kliinisesti merkitseviä psyykkisiä oireita, joihin liittyy kärsimystä tai haittaa. "
        https://www.thl.fi/fi/web/mielenterveys/mielenterveyshairiot

        Tässä tärkeää ei ole niinkää keskittyä sanaan oireyhtymä, vaan siihen, että mielenterveyden häiriöt aiheuttavat kärsimystä ja haittaa. Siksi ne ovat häiriöitä.
        Kuvaukset ihmiselämän vastoinkäymisiin eivät ole mielenterveyden häiriöitä. Ihmisen kuuluukin reagoida tietyllä tavalla tiettyihin kokemuksiin. Mielenterveyden häiriöistä puhutaan kun oireet pitkittyvät ja haittaavat arjessa selviytymistä.


      • f94y
        Feeniksin_kyynel kirjoitti:

        Itseasiassa oireyhtymä ei viittaa ainoastaan sairauksiin.

        "Mielenterveyden häiriöt ovat oireyhtymiä, joissa on kliinisesti merkitseviä psyykkisiä oireita, joihin liittyy kärsimystä tai haittaa. "
        https://www.thl.fi/fi/web/mielenterveys/mielenterveyshairiot

        Tässä tärkeää ei ole niinkää keskittyä sanaan oireyhtymä, vaan siihen, että mielenterveyden häiriöt aiheuttavat kärsimystä ja haittaa. Siksi ne ovat häiriöitä.
        Kuvaukset ihmiselämän vastoinkäymisiin eivät ole mielenterveyden häiriöitä. Ihmisen kuuluukin reagoida tietyllä tavalla tiettyihin kokemuksiin. Mielenterveyden häiriöistä puhutaan kun oireet pitkittyvät ja haittaavat arjessa selviytymistä.

        Oireyhtymä on lääketieteellinen termi, eli viittaa ainoastaan sairauksiin.

        THL:n jutut voi jättää omaan arvoonsa. Ei heitä tiede varsinkaan näissä yhteyksissä voisi vähempää kiinnostaa.


      • Feeniksin_kyynel

        Okei. Kuten sanoin, ei oireyhtymä-sanaan tarvitse takertua. Minustakin se kalskahtaa liian fyysiseltä, mutta minkäs teet kun Suomen kieltä puhutaan.

        Voitko antaa oman määritelmäsi
        1 masennukselle
        2 mielenterveyden häiriöille

        Ja kertoa mistä olet tietosi koonnut ja mielipiteesi löytänyt?


      • f94y
        Feeniksin_kyynel kirjoitti:

        Okei. Kuten sanoin, ei oireyhtymä-sanaan tarvitse takertua. Minustakin se kalskahtaa liian fyysiseltä, mutta minkäs teet kun Suomen kieltä puhutaan.

        Voitko antaa oman määritelmäsi
        1 masennukselle
        2 mielenterveyden häiriöille

        Ja kertoa mistä olet tietosi koonnut ja mielipiteesi löytänyt?

        Mielestäni on ihan olennaista pysähtyä pohtimaan termin oireyhtymä käyttöä, koska sitä käytetään harhaanjohtavasti ihan viranomaistatahoista lähtien (yhtenä esimerkkinä THL:ltä ottamasi lainaus).

        Voin toki antaa omat 'parhaat' määritelmäni kumpaisellekin.

        Masennus: Riippuu täysin missä merkityksessä tai yhteydessä sanaa halutaan käyttää. Masennus voi viitata ainakin seuraaviin; tunne, ilmiö, kokemus. Masennus on yhtä vaikea määritellä kuin esimerkiksi rakkaus tai muu vastaava käsite. Rakkaus on toiselle yhdenlaista ja toiselle toista. Joillekin rakkauteen kuuluu esimerkiksi seksi, toiselle se ei ole välttämätöntä. Joillekin rakkaudeksi voi kutsua suhdetta vasta, kun se on kestänyt yli puoli vuotta. Toiset sanovat, että ainakin 10 vuotta pitää olla ollut yhdessä, että voi todelliseksi rakkaudeksi kutsua ja niin edelleen. Sama on masennuksen kanssa. Se on vähän sitä mitä ihmiset haluavat kukin kutsua masennukseksi. Siksi on mahdotonta vertailla kahta henkilöä, jotka sanovat olevansa masentuneita keskenään, koska jo itse sanalla masennus he todennäköisesti tarkoittavat eri asiaa.

        Mielenterveyden häiriö: Kapulakieltä. Mielenterveys on itsessään metafora. Mieli on samanlainen käsite kuin sielu tai henki. Täten häiriö tässä yhteydessä (metaforaan liitettynä) voi tarkoittaa ihan mitä vaan. Käytännössä mielenterveyden häiriöllä viittataan ei-haluttuun ajatteluun, käytökseen tai ja tunteisiin, mutta se esitetään kansalaisille valheellisesti sairautena. Se mikä on ei-haluttua päättää näissä "mielenterveys"-yhteyksissä tietenkin vallanpitäjä(t) itse eli psykiatrian ammattikunta, ja tarkemmin DSM Task Force -niminen ryhmä Jenkeistä. Paneelissa on about 14 (?) henkeä. Päätös tapahtuu äänestämällä (tai periaattella kuka huutaa koviten. Äänen voimakkuuteen vaikuttanee kuinka paljon on saanut rahallista tuloa teollisuudelta).

        Varsinainen faktatieto sekä omat näkemykseni perustuvat julkiseen materiaaliin sekä lukuisiin kirjallisiin teoksiin aiheesta.


    • Vajakkitiede

      Psykiatria ei ole lääketiedettä, vaan kuvitelmia. Samaa sarjaa sosiologian ja filosofian kanssa. Viimeisillä ei ole vain oikeuksia määrätä (lääkkeitä) huumeita, kuten psykiatreilla on.

      • jyjrj

        Filosofia on kaikkien tieteiden äiti. Metatiede. Metafysiikasta rönsyilee kaikki ajattelu ja ideologia.


    • vinksinvonksinaivotaina

      Yksi puu kasvaa muheassa mullassa, toinen kasvaa suolla.
      Tuleeko puista samanlaiset?
      Yhdet aivot kasvavat rakastavassa ympäristössä, toiset aivot kasvavat jatkuvassa stressissä.
      Tuleeko aivoista samanlaiset?

      Lääkärit eivät pysty muuttamaan puun tai aivojen rakennetta, mutta niiden aiheuttamia vaivoja voi yrittää vähentää. Ihmisen kohdalla helpottaa elämää.
      Masennus ei parane koskaan, sitä voi helpottaa ja sen kanssa voi oppia elämään.
      Mutta huono kasvualusta tekee pysyvät vauriot.

      Aloittaja sanoo ettei vaurioita ole olemassa. Ja että kaikki puut kasvavat samanlaisiksi, kasvulaustasta huolimatta. Voiko ihminen enempää väärässä olla?

      • dsfdsgdfgh

        Puut ovat silti biologialtaan samanlaisia ja pystyvät samaan kuin kaikki muutkin puut, vaikka olisivatkin kasvaneet suolla. Mekanismit on kaikilla puilla samat. On ymmärrettävää, että jos kasvoi suolla, voi olla masentavat näkymät. Ei se silti siitä vauriota tai sairautta tee.
        Vertauskuvasi on suoraan sitä, mitä aloittaja väheksyy.

        Lisäksi, jotkin neuroleptiset lääkkeet muuttavat aivojen rakennetta, joskus jopa pysyvästi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe