Markku Lievonen sanoi että...

KTS--

...sanoi että: "Viestien kirjoittajan sanavalinnoista paljastuu mitä hedelmää hän tekee /kantaa."

Eli tarkoittaa ilmeisesti lössin vakkarisanavarastoa "suvakkihuorat", "lesbopiispat", "hinttipapit", "paskavarvasmatut"...jne...?

53

705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin, edelleen uskon ja ymmärrän Jeesuksen "hedelmäopin" opetukseen eli hedelmistään te tunnette heidät. SANATTOMASTA viestinnästä on siis kysymys.

      22. Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.

      Taas huonot hedelmät ilmentyvät aivan samalla tapaa. SANATTOMAN viestinnän kautta.

      19. Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,

      20. epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,

      21. kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.

      Niin, sanavalinnat juuri ilmentävät kirjoittajan kantavaa hedelmää. Kaikki sanavalinnat, joilla halvennetaan toista ihmistä kuuluvat lihan tekoihin.

    • näeoikein

      Matteus. 12:34 Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

      Jeesus sanoi nuo sanat. Mitä Lievonen vastaa tähän?

      • eipä.taida.osata

        Eipä taida osata vastata mitään, sokea kun on !

        Markkua pystyvät kaikki liukas kieliset ulkokultaiset viemään, kuin pässiä narussa tai kuori ämpäriä !

        Siis nuo liukaskieliset juuri ovat eksyttäjiä Sanan mukaan:

        Ps. 12:2 (12:3) He puhuvat valhetta toinen toisellensa, puhuvat liukkain huulin, kaksimielisin sydämin

        Nuo kaikki liukas huuliset menevät Markulle läpi kuin huonosti väärennetty raha, sillä Markku ei tunista oikeaa rahaa eikä oikeita Jumalan palvelijoita !

        Siis jos Jeesus tai Johannes Kastaja puhuisi täällä, niin Markku syyttäisi heitäkin vääriksi ja pahoinpitelijöiksi !


      • KTS--

        Kuten huomaamme, vippaslössi yrittää työntää Jeesuksenkin suuhun törkysanojaan kuten "suvakkihuorat", "lesbopiispat", "hinttipapit", "paskavarvasmatut"

        Tää on lössi.


      • tupa-Vantaalla
        eipä.taida.osata kirjoitti:

        Eipä taida osata vastata mitään, sokea kun on !

        Markkua pystyvät kaikki liukas kieliset ulkokultaiset viemään, kuin pässiä narussa tai kuori ämpäriä !

        Siis nuo liukaskieliset juuri ovat eksyttäjiä Sanan mukaan:

        Ps. 12:2 (12:3) He puhuvat valhetta toinen toisellensa, puhuvat liukkain huulin, kaksimielisin sydämin

        Nuo kaikki liukas huuliset menevät Markulle läpi kuin huonosti väärennetty raha, sillä Markku ei tunista oikeaa rahaa eikä oikeita Jumalan palvelijoita !

        Siis jos Jeesus tai Johannes Kastaja puhuisi täällä, niin Markku syyttäisi heitäkin vääriksi ja pahoinpitelijöiksi !

        Jeesus tuskin viettäisi aikaansa tällaisella foorumilla ja jos viettäisi, niin hän sanoisi kyykäärmeen sikiöiksi vr62:n/ luetaankosanaa2/ lateraalinen kaltaisia väärän tuomion lausujia.

        Riidat ja eripurat ovat siellä, missä tämä henkilö on läsnä livenä tai netin kautta. Omituista kyllä, niin hän on usein riidan toinen osapuoli, vaikka ei omasta mielestään lietso riitaa eikä ole eripurainen tai lihallinen.

        Jeesus sanoi, että "sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi". Hän puhui samassa yhteydessä siitä hedelmästä, mitä kukin tuottaa, ja sydämestä, joka on joko hyvä tai paha.


      • tupa-Vantaalla

        Kun luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen luulee, että hänen palvelustehtävänsä on

        seurakunnan puhdistaminen vääristä aineksista ja henkilöistä,

        niin hän toimii sen vuoksi tälläkin foorumilla niin kuin toimii.

        Tämä foorumi ei ole kuitenkaan seurakunta vaan tämä on keskustelupalsta.

        Keskustelupalstalla on hyvä noudattaa netikettiä ja kunnioittaa eri vakaumuksen omaavia ihmisiä.

        Keskusteluissa on syytä noudattaa hyviä tapoja.

        Keskustelu on rakentavaa ja hyödyllistä vain siinä tapauksessa, että kunnioitamme lähimmäisiä ja osoitamme rakkautta heitä ja erityisesti uskovia kohtaan, sillä rakkaus on täydellisyyden side.

        Hyvä keskustelu on vuorovaikutteista. Siinä kuunnellaan toista ja esitetään asiallisia perusteluja omille näkemyksille sen sijaan, että aletaan sanoa toista heti pian valehtelijaksi, kun hän on ymmärtänyt asian eri tavalla kuin itse olen sen ymmärtänyt.

        Valehteleminen ei ole epätoden asian sanomista totuudeksi, kun sen asian esittäjä vilpittömästi luulee puhuvansa totta. Se on erehtymistä.

        Erehtyminen voi johtua monesta eri syystä, mutta se ei ole valehtelemista.

        Erehtyminen voi johtua inhimillisestä virheestä, huonosta muistista, huolimattomuudesta, kiireestä, väsymyksestä, ymmärryksen puutteesta, kyvyttömyydestä oppia jokin asia, jne.

        Vain paatunut synnin tekijä sanoo jotakin sellaista asiaa totuudeksi, jonka tietää olevan valhetta.

        Kun keskustelijat tuovat esille omia kantojaan opillisista asioista, niin he eivät yleensä sano totuudeksi sellaisia asioita, joita eivät itse pidä totuutena. He eivät siis valehtele, kun tuovat julki jonkin näkemyksen, joka ei ole totta. He erehtyvät vilpittömästi, mikä on eri asia kuin valehdella.

        Kun vr62 sanoo tällaista vilpitöntä erehtymistä valehteluksi, niin hänen viestinsä lukenut henkilö provosoituu siitä ja siitä johtuvat riidat, joissa vr62 on usein osapuolena. Jos hän ei sanoisi valheiksi erehdyksiä tulkinnoissa, niin tällaisilta riidoilta olisi helpompi välttyä.


      • tupa-Vantaalla

        Oma asiansa on panettelu ja mustamaalaaminen.

        Sellaisten asioiden esittäminen lähimmäisestä, jotka eivät ole totta, voivat olla panettelua tai mustamaalaamista.

        Ovatko ne sitä vai eivät, sen ratkaisee motiivi, miksi jokin asia on kirjoitettu tai sanottu.

        Kyse ei ole aina panettelusta ja mustamaalaamisesta tai valheiden esittämisestä, kun lähimmäisestä sanotaan jotakin sellaista, mikä ei ole totta.

        Kyse voi olla inhimillisestä erehdyksestä.

        Sitäkin kautta voidaan antaa väärä todistus lähimmäisestä tai jopa Jumalasta ja hänen Pojastaan Jeesuksesta Kristuksesta.

        Sellaisen todistuksen antaminen ei ole kuitenkaan valehtelemista, jos se on hyvässä tarkoituksessa tehty - esimerkiksi sen vuoksi, että tahdotaan suojella lampaita susilta, jotka raatelevat ja repivät heitä rikki.

        Ihminen on usein sokea omille virheilleen ja etenkin synneille, joissa hän elää kiinni.

        Synti on muutakin kuin vain moraalisesti tuomittavaa käytöstä.

        Syntiä on myös erehtyminen ja harhaan joutuminen.

        Synti voi olla siten myös tahatonta sen sijaan, että se olisi tahallista.

        Kun henkilöitä vastaan esitetään todisteita tai syytöksiä, niin ymmärtäväinen ja hengellinen ihminen tutkii niitä mahdollisimman kiihkottomasti pyrkimättä omalla käytöksellään aiheuttamaan riitoja ja eripuraa syytösten tai todisteiden edessä.

        Hengellinen ihminen ymmärtää sen, että joku voi olla myös vilpittömästi erehtynyt, kun tuo julki jotakin sellaista toisesta ihmisestä, mikä ei ole totta.

        Sellainen erehtyminen ei ole valehtelemista, vaikka onkin väärän todistuksen antamista vastoin parempaa tietoa tai vahingossa, tahattomasti.

        Niinpä hengellinen ihminen ottaa ensin selvää, mihin väärät väitteet perustuvat, sen sijaan, että alkaisi heti nimitellä niiden esittäjää valehtelijaksi, joka valehtelee tai mustamaalaa tai panettelee sitä toista tarkoituksella.

        Ja koska lihallinen ja syntiä tekevä on sokea omille synneilleen ja lihallisuudelleen, ei hän tunnista itseään niistä sanoista, joita hänestä sanotaan jopa monen eri todistajan suun tai kirjoitusten kautta.

        Sen sijaan, että hän todella tutkisi itseään ja onko todisteissa perää, kääntää hän "syytökset" esittäjäänsä vastaan ja sanoo häntä valehtelijaksi usein heti ensimmäisenä vastauksena häntä vastaan esitettyihin todisteisiin.

        Kun joku toimii systemaattisesti sillä tavalla, kertoo se hänestä sellaista, että hän ei halua paljastua omissa silmissään lihalliseksi ja syntiä tekeväksi, vaikka asia olisi muille kristityille ilmeinen.


      • tupa-Vantaalla

        Tällaiset foorumit ovat avoimia kaikille lukijoille.

        Monet lukijoista eivät ole uskossa. Jotkut ovat täällä pilkatakseen kristittyjä ja kristinuskoa, jotkut ovat etsijän paikalla, jotkut jostakin muusta syystä.

        Meidän tulisi kristittyinä pystyä käyttäytämään evankeliumin arvoisella tavalla, kun kirjoitamme julkisella ja avoimella foorumilla (toki myös suljetuilla foorumeilla ja keskenämme tulee niin tehdä, mutta tällaisilla foorumeilla vielä sitä enemmän).

        Jeesus sanoi, että maailma tuntee meidät hänen seuraajikseen keskinäisestä rakkaudestamme, mutta jos se rakkaus puuttuu, niin maailma ei usko Jeesukseen todistuksemme kautta.

        Ei ole sen vuoksi ihan yksi ja sama, miten me käyttäydymme täällä.

        On selvää, että tällaisilla foorumeilla on paljon eksyttäjiä ja eksyneitä, on harhaoppisia, on harhaoppeja, on harhaopin levittäjiä, jne.

        On kieltämättä vaikeaa suhtautua heihin oikealla tavalla niin, että heihin suhtautuminen ei olisi esteenä etsijöille, jotka etsivät pelastusta sielulleen, tai uskossaan nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja opastusta matkallaan.

        Sopimaton käytös ei edistä evankeliumia millään tavalla.

        Se, mikä on sopivaa ja mikä sopimatonta käytöstä, on Jumalan tiedossa. Meidän tulisi tietää hänen tahtonsa ja vaeltaa Hengessä, jotta voisimme käyttäytyä evankeliumin arvon mukaan hänen tahtonsa mukaan. Aina me emme siinä onnistu, mutta voimme ohjata toinen toistamme, niin että yhä useampi meistä siinä yhä useammin onnistuisi.


      • tupa-Vantaalla kirjoitti:

        Tällaiset foorumit ovat avoimia kaikille lukijoille.

        Monet lukijoista eivät ole uskossa. Jotkut ovat täällä pilkatakseen kristittyjä ja kristinuskoa, jotkut ovat etsijän paikalla, jotkut jostakin muusta syystä.

        Meidän tulisi kristittyinä pystyä käyttäytämään evankeliumin arvoisella tavalla, kun kirjoitamme julkisella ja avoimella foorumilla (toki myös suljetuilla foorumeilla ja keskenämme tulee niin tehdä, mutta tällaisilla foorumeilla vielä sitä enemmän).

        Jeesus sanoi, että maailma tuntee meidät hänen seuraajikseen keskinäisestä rakkaudestamme, mutta jos se rakkaus puuttuu, niin maailma ei usko Jeesukseen todistuksemme kautta.

        Ei ole sen vuoksi ihan yksi ja sama, miten me käyttäydymme täällä.

        On selvää, että tällaisilla foorumeilla on paljon eksyttäjiä ja eksyneitä, on harhaoppisia, on harhaoppeja, on harhaopin levittäjiä, jne.

        On kieltämättä vaikeaa suhtautua heihin oikealla tavalla niin, että heihin suhtautuminen ei olisi esteenä etsijöille, jotka etsivät pelastusta sielulleen, tai uskossaan nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja opastusta matkallaan.

        Sopimaton käytös ei edistä evankeliumia millään tavalla.

        Se, mikä on sopivaa ja mikä sopimatonta käytöstä, on Jumalan tiedossa. Meidän tulisi tietää hänen tahtonsa ja vaeltaa Hengessä, jotta voisimme käyttäytyä evankeliumin arvon mukaan hänen tahtonsa mukaan. Aina me emme siinä onnistu, mutta voimme ohjata toinen toistamme, niin että yhä useampi meistä siinä yhä useammin onnistuisi.

        Juuri noin, mitä pohdit. Todellisuushan on. Jos/kun uskovien keskuudessa on vaikeimmista asioista monenlaisesti ymmärtäviä sisaria ja veljiä, niin väitämpä, miten silti on mahdollista etsiä totuutta ja pohtia asioita ilman riitelyä. Pohjana on todella Hengen hedelmän tuottama käyttäytyminen / sanaton viestintä.

        Tästä aiheesta voisi tehdä vaikka väitöskirjasen. Ihminen,- joka omaa Hengen hdelmän, niin häntä ohjaa Pyhä Henki ja siten tämä ihminen pyrkii AUTTAMAAN toista ymmärtämään asiaa mitä ei vielä ymmärrä. Siis ei halvuksu tms,- vaan viestittää juuri päinvastaista viestintää.

        Asian viereen. aikoinaan joskus 80/90- luvulla työpaikallani oli luennointi miten viihtyä työssä ja olla tehokas ja millaisen ilmapiirin se vaatii. Siis suomeksi sanottuna miten ihminen toimii / ihmisen aivotoiminta tehokkaimmin. Niin, kaveri joka luennoi oli kuin olisi kopsannut ajatuksensa Raamatusta ja juuri Hengen hedelmien tuoman käyttäytymisen ihmisessä. Mutta,- todellisuus vain oli ja on edelleen,- ettei ihminen voi kerta kaikkiaan omata tätä Hedelmää,- jos Pyhä Henki ei ole ihnmisen sisimmässä. Kaikki on vain teoria asteella. Niin, kaverin ajattelutavasta näkyi miten hän oli tutustunut Jeesuksen ajattelutapaan, mutta ei ymmärtänyt ettei tiedollisuus muuta ihmistä / työilmapiiriä.


      • 33. Joko tehkää puu hyväksi ja sen hedelmä hyväksi, tahi tehkää puu huonoksi ja sen hedelmä huonoksi; sillä hedelmästä puu tunnetaan.
        34. Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.
        35. Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa.

        Jeesus ei pilkannut missään kohdin mitä puhui ja opetti. Taas uskonnollinen ihminen,- jolla ei ole Pyhää Henkeä, niin pilkkaa samoja Jeesuksen sanoja käyttäen; Te kyykäärmeitten sikiöt.
        Aivan sama viestintä kun itse puhun Mustalaisten/kin seurassa mustalaisista ja heidän kulttuuristaan ja KAIKKI tietävät millä viestinnällä olen liikkeelllä. Taas toinen ihminen voisi käyttää aivan samaa sanaa; Mustalainen ja pilkkaisi viestinnällään heitä.

        Niin, ei tämän enempää, mutta Raamatussa on myös toisenlaisesti kuvasusta ihmisen olemuksesta ja tämä kuvaus on käsitteellä ; Siemen. Juuri tuohon liittyen Jeesus liitti sanansa; Te kyykäärmeitten sikiöt. Ei siis pilkannut, vaan viittasi ihmisen menneisyyteen / olemuksen muuttumiseen.


      • olet.rienaaja

        Sika. Miksi et käytä edes keskustelussa romanien kanssa sanaa romani, tumma tai kaale? Vähän käytöstapoja!


      • mitään.mieltä.missään
        markkulievonen kirjoitti:

        33. Joko tehkää puu hyväksi ja sen hedelmä hyväksi, tahi tehkää puu huonoksi ja sen hedelmä huonoksi; sillä hedelmästä puu tunnetaan.
        34. Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.
        35. Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa.

        Jeesus ei pilkannut missään kohdin mitä puhui ja opetti. Taas uskonnollinen ihminen,- jolla ei ole Pyhää Henkeä, niin pilkkaa samoja Jeesuksen sanoja käyttäen; Te kyykäärmeitten sikiöt.
        Aivan sama viestintä kun itse puhun Mustalaisten/kin seurassa mustalaisista ja heidän kulttuuristaan ja KAIKKI tietävät millä viestinnällä olen liikkeelllä. Taas toinen ihminen voisi käyttää aivan samaa sanaa; Mustalainen ja pilkkaisi viestinnällään heitä.

        Niin, ei tämän enempää, mutta Raamatussa on myös toisenlaisesti kuvasusta ihmisen olemuksesta ja tämä kuvaus on käsitteellä ; Siemen. Juuri tuohon liittyen Jeesus liitti sanansa; Te kyykäärmeitten sikiöt. Ei siis pilkannut, vaan viittasi ihmisen menneisyyteen / olemuksen muuttumiseen.

        Tuon kertomasi perusteella voisin alkaa kutsua tyynellä mielellä ihmisiä huoranpenikoiksi.


      • tupa-Vantaalla
        tupa-Vantaalla kirjoitti:

        Jeesus tuskin viettäisi aikaansa tällaisella foorumilla ja jos viettäisi, niin hän sanoisi kyykäärmeen sikiöiksi vr62:n/ luetaankosanaa2/ lateraalinen kaltaisia väärän tuomion lausujia.

        Riidat ja eripurat ovat siellä, missä tämä henkilö on läsnä livenä tai netin kautta. Omituista kyllä, niin hän on usein riidan toinen osapuoli, vaikka ei omasta mielestään lietso riitaa eikä ole eripurainen tai lihallinen.

        Jeesus sanoi, että "sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi". Hän puhui samassa yhteydessä siitä hedelmästä, mitä kukin tuottaa, ja sydämestä, joka on joko hyvä tai paha.

        vr62/ luetaankosanaa2/ lateraalinen on alkanut jälleen peitellä jälkiään ja saanut ylläpidon poistamaan pari viestiä mukamas sääntöjen vastaisena. No, jotakin peruteita ylläpito on ilmeisesti nähnyt, mutta minä en pidä viestejäni minkään sääntöjen vastaisena.

        Laitan ne poistetut viestit uudelleen tähän.

        Kommentoikaa, jos ne ovat teidän mielestänne sääntöjen vastaisia.


      • tupa-Vantaalla
        tupa-Vantaalla kirjoitti:

        vr62/ luetaankosanaa2/ lateraalinen on alkanut jälleen peitellä jälkiään ja saanut ylläpidon poistamaan pari viestiä mukamas sääntöjen vastaisena. No, jotakin peruteita ylläpito on ilmeisesti nähnyt, mutta minä en pidä viestejäni minkään sääntöjen vastaisena.

        Laitan ne poistetut viestit uudelleen tähän.

        Kommentoikaa, jos ne ovat teidän mielestänne sääntöjen vastaisia.

        2.4.2016 2:08
        luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen on monen todistajan lausunnon kautta vuosia repinyt ja raastanut täällä olevia uskovia, joiden joukossa on myös uudestisyntyneitä Jumalan lapsia.

        Hän on sanonut uudestisyntymättömäksi ja arvioinut eri ilmaisuja käyttämällä pelastuksen ulkopuolella olevaksi niin monia ihmisiä jo pelkästään tällä foorumilla, että joukkoon mahtuu väistämättä vääriä tuomioita eli vääriä arvioita toisen tilasta suhteessa pelastukseen.

        Kyse ei ole kuitenkaan vain siitä, arvioiko hän oikein vain väärin jonkun pelastusta.

        Kyse on siitä, millä tavalla ja missä hengessä hän esittää asioita.

        Vaikka hän ei itse sitä huomaa, niin hän lietsoo riitaa ja toimii lihallisesti.

        Jokainen voi miettiä sitä, onko Jeesuksen opetuslapsen soveliasta esiintyä tällaisella keskustelufoorumilla sillä tavalla kuin hän esiintyy ja puhua niin kuin hän täällä lähimmäisistä puhuu, olivatpa nämä sitten Jumalan lapsia vai eivät.

        Missä on rakkaus?

        Missä on lähimmäisen kunnioittaminen?

        Missä on sopiva käytös?

        Mikä on hedelmä?


      • tupa-Vantaalla
        tupa-Vantaalla kirjoitti:

        vr62/ luetaankosanaa2/ lateraalinen on alkanut jälleen peitellä jälkiään ja saanut ylläpidon poistamaan pari viestiä mukamas sääntöjen vastaisena. No, jotakin peruteita ylläpito on ilmeisesti nähnyt, mutta minä en pidä viestejäni minkään sääntöjen vastaisena.

        Laitan ne poistetut viestit uudelleen tähän.

        Kommentoikaa, jos ne ovat teidän mielestänne sääntöjen vastaisia.

        2.4.2016 2:20
        luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen on valinnut itse palvelustehtävänsä ja luulee, että Jumala on hänet siihen tehtävään kutsunut ja valmistava. Hän on sanonut siitä tehtävästä näin:

        "...Herra on minua opettanut juuri sellaiseen tunnistamis ja paljastamis tehtävään, eli se kuuluu tai tulee kuulumaan tulevaan palvelutehtävääni !

        Minua on Herra siis harjoituttanut tunnistamaan ja näkemään sen, mitä uskovakin sisällään oikeasti kantaa, ja tehtäväni on tulevaisuudessa siis nähdäkseni Seurakunnan puhtaana pito vääristä aineksista ja niistä jotka esiintyvät ja puhuvat sulavin huulin ja sokeroiduin suin, mutta sydän on silkoa ja saastaa täynnä !"

        Tuon viestin pitäisi löytyä ketjusta, jossa hän kertoi siitä, miten oli ollut Petri Paavolan lähipiirissä ja sitten jouduttuaan eroon veljistä vuosien päästä kritisoi häntä tällä foorumilla monin sanoin.

        Jos katsoin oikein viestiketjun ja viestin linkin, niin sen pitäisi löytyä tuolta.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/12401916/petri-paavola#comment-69579201

        Viesti on kirjoitettu 29.8.2014 11:10 ja kirjoittajan nikki on siinä viestissä "Et ole näköjään ITSE"


    • uskonnollisuudestavapaa

      "Luullakseni uskonto perustuu etusijassa ja pääasiallisesti pelkoon. Se on osittain pelkoa tuntematonta kohtaan, osittain sitä, että ihminen toivoo, että hänellä olisi eräänlainen isoveli seisomassa rinnallaan jokaisen vaikeuden ja kiistan kohdatessa. Pelko on koko jutun perusta — salaperäisyyden pelko, häviämisen pelko, kuoleman pelko. Pelko on julmuuden alku, eikä sen vuoksi olekaan ihme, että julmuus ja uskonto ovat kulkeneet käsi kädessä."

      Bertrand Russell 3.6.1927

      Onkohan mitään muuta syytä olla uskovainen kuin pelko ja loputon kiistely siitä mikä uskominen on sitä aitoa ja oikeaa????

      • markku.lievonen

        Totta, uskonto / uskonnot ovat mitä järkyttävimiä asioita maailmassa. Niillä on tehty paljon pahaa maailmassa ja tehdään edelleen.

        Taas usko JUMALAAN / JUMALAN aivoituksiin on kokonaan eri asia. Usko JUMALAAN on niin henkilökohtainen asia kuin uniensa näkeminen.


      • UskoToivonen

        "markku.lievonen" kirjoitti tuolla aiemmassa kommentissaan.

        >> Ihminen,- joka omaa Hengen hdelmän, niin häntä ohjaa Pyhä Henki ja siten tämä ihminen pyrkii AUTTAMAAN toista ymmärtämään asiaa mitä ei vielä ymmärrä. >>

        Uskoisin, että Pyhän Hengen hedelmä ihmisen kautta ei ole ollenkaan tuon mukaista.

        Tällä palstalla kirjoittaa monia, jotka juurikin hokevat periaatteela : " Ymmärrä, ymmärrä, ymmärrä, kuten minä" tai "voi kun ymmärtäisit, kuten minä".

        Paremminkin tällainen käyttäytyminen on sielullista, siis lihallista julistusta, eikä
        sitä pidä sotkea Hengen hedelmään.

        Toinen seikka; sanot:

        >> Usko JUMALAAN on niin henkilökohtainen asia kuin uniensa näkeminen. >>

        Raamatusta voimme lukea, että uskovat muodostavat elävän seurakunnan, kokoontuvat seurakunnan kokoontumisiin.

        Jeesus myös sanoo ( Matt. 5. ):

        15. eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
        16. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.

        Pyhän Hengen hedelmä tulee esiin elävän seurakunnan kautta.

        Kuten voimme Raamatusta lukea:

        10. Palvelkaa toisianne, kukin sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina. ( 1. Piet. 4. )

        13. Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa.
        14. Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
        15. Mutta jos te purette ja syötte toisianne, katsokaa, ettette toinen toistanne perin hävitä.
        16. Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä. ( Gal. 5. )

        Hengessä vaeltaminen ei saa aikaan hokemista " ymmärrä, ymmärrä", koska
        Jumalan Henki avaa ihmisen ymmärryksen, kun taas lihan hokema pyrkii tekemään hokijalle itselleen opetuslapsia.


      • niinturhaa
        UskoToivonen kirjoitti:

        "markku.lievonen" kirjoitti tuolla aiemmassa kommentissaan.

        >> Ihminen,- joka omaa Hengen hdelmän, niin häntä ohjaa Pyhä Henki ja siten tämä ihminen pyrkii AUTTAMAAN toista ymmärtämään asiaa mitä ei vielä ymmärrä. >>

        Uskoisin, että Pyhän Hengen hedelmä ihmisen kautta ei ole ollenkaan tuon mukaista.

        Tällä palstalla kirjoittaa monia, jotka juurikin hokevat periaatteela : " Ymmärrä, ymmärrä, ymmärrä, kuten minä" tai "voi kun ymmärtäisit, kuten minä".

        Paremminkin tällainen käyttäytyminen on sielullista, siis lihallista julistusta, eikä
        sitä pidä sotkea Hengen hedelmään.

        Toinen seikka; sanot:

        >> Usko JUMALAAN on niin henkilökohtainen asia kuin uniensa näkeminen. >>

        Raamatusta voimme lukea, että uskovat muodostavat elävän seurakunnan, kokoontuvat seurakunnan kokoontumisiin.

        Jeesus myös sanoo ( Matt. 5. ):

        15. eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
        16. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.

        Pyhän Hengen hedelmä tulee esiin elävän seurakunnan kautta.

        Kuten voimme Raamatusta lukea:

        10. Palvelkaa toisianne, kukin sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina. ( 1. Piet. 4. )

        13. Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa.
        14. Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
        15. Mutta jos te purette ja syötte toisianne, katsokaa, ettette toinen toistanne perin hävitä.
        16. Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä. ( Gal. 5. )

        Hengessä vaeltaminen ei saa aikaan hokemista " ymmärrä, ymmärrä", koska
        Jumalan Henki avaa ihmisen ymmärryksen, kun taas lihan hokema pyrkii tekemään hokijalle itselleen opetuslapsia.

        >> Usko JUMALAAN on niin henkilökohtainen asia kuin uniensa näkeminen. >>

        Kummien osallisuus lapsikasteessa on kyseenalainen tehtävä. Lapsikasteessa kummit uskovat lapsen puolesta.


      • UskoToivonen

        Enpä tiedä, voiko sanoa "niinturhaa".

        Usko tulee kuulemisesta, Kristuksen evankeliumin julistamisen kautta, jaa saa ihmisen kääntymään Jeesuksen puoleen ( Room. 10:8-17 )

        Kummeissakin on elävässä uskossa olevia Kristuksen palvelijoita, jotka rukoilevat kummilastensa puolesta ja kertovat ristin evankeliumin kummeilleen.

        Näkökanta mitä pyrin tuomaan esille, on se että usko ei ole henkilökohtainen asia, vaan Kristuksen evankeliumin kuulemisen kautta Jeesuksen puoleen kääntymistä ja Hänen palvelijakseen tulemista.

        Kuten apostolit toteavat:

        1. Jos siis on jotakin kehoitusta Kristuksessa, jos jotakin rakkauden lohdutusta, jos jotakin Hengen yhteyttä, jos jotakin sydämellisyyttä ja laupeutta,
        2. niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että olette sopuisat ja yksimieliset
        3. ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne
        4. ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta. ( Fil 2. )

        Oman uskon laita on sitten ihan eri lukunsa, se vaatii hokemista "ymmärrä, ymmärrä", pakottamista omaan näkemykseen, lihan uskoa, se on sitä henkilökohtaista. Siinä ei ole kysymys Pyhän Hengen hedelmästä.


      • inttääinttääinttää
        UskoToivonen kirjoitti:

        Enpä tiedä, voiko sanoa "niinturhaa".

        Usko tulee kuulemisesta, Kristuksen evankeliumin julistamisen kautta, jaa saa ihmisen kääntymään Jeesuksen puoleen ( Room. 10:8-17 )

        Kummeissakin on elävässä uskossa olevia Kristuksen palvelijoita, jotka rukoilevat kummilastensa puolesta ja kertovat ristin evankeliumin kummeilleen.

        Näkökanta mitä pyrin tuomaan esille, on se että usko ei ole henkilökohtainen asia, vaan Kristuksen evankeliumin kuulemisen kautta Jeesuksen puoleen kääntymistä ja Hänen palvelijakseen tulemista.

        Kuten apostolit toteavat:

        1. Jos siis on jotakin kehoitusta Kristuksessa, jos jotakin rakkauden lohdutusta, jos jotakin Hengen yhteyttä, jos jotakin sydämellisyyttä ja laupeutta,
        2. niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että olette sopuisat ja yksimieliset
        3. ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne
        4. ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta. ( Fil 2. )

        Oman uskon laita on sitten ihan eri lukunsa, se vaatii hokemista "ymmärrä, ymmärrä", pakottamista omaan näkemykseen, lihan uskoa, se on sitä henkilökohtaista. Siinä ei ole kysymys Pyhän Hengen hedelmästä.

        Kyllä sinun Usko Toivonen pitäisi ymmärtää edes sen verran, että usko on ihmisen yksilöllinen asia. Aivan kuin ajattelukin. Vai intätkö ja jankutatko edelleen miten sinä voit ajatella ja uskoa toisen ihmisen puolesta????????????
        Tätä asiaahan tässä puntaroidaan.


      • inttääinttääinttää
        UskoToivonen kirjoitti:

        Enpä tiedä, voiko sanoa "niinturhaa".

        Usko tulee kuulemisesta, Kristuksen evankeliumin julistamisen kautta, jaa saa ihmisen kääntymään Jeesuksen puoleen ( Room. 10:8-17 )

        Kummeissakin on elävässä uskossa olevia Kristuksen palvelijoita, jotka rukoilevat kummilastensa puolesta ja kertovat ristin evankeliumin kummeilleen.

        Näkökanta mitä pyrin tuomaan esille, on se että usko ei ole henkilökohtainen asia, vaan Kristuksen evankeliumin kuulemisen kautta Jeesuksen puoleen kääntymistä ja Hänen palvelijakseen tulemista.

        Kuten apostolit toteavat:

        1. Jos siis on jotakin kehoitusta Kristuksessa, jos jotakin rakkauden lohdutusta, jos jotakin Hengen yhteyttä, jos jotakin sydämellisyyttä ja laupeutta,
        2. niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että olette sopuisat ja yksimieliset
        3. ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne
        4. ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta. ( Fil 2. )

        Oman uskon laita on sitten ihan eri lukunsa, se vaatii hokemista "ymmärrä, ymmärrä", pakottamista omaan näkemykseen, lihan uskoa, se on sitä henkilökohtaista. Siinä ei ole kysymys Pyhän Hengen hedelmästä.

        Kirje heprealaisille 11
        1. Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.

        Tajuatko, ettet voi toimia toisen ihmisen puolesta???????????
        Miten ihmeessä kuvittelet luottamaan , toivomaan ja ojentautumaan toisen ihmisen puolesta???????????
        Mikä ihmeen inttäjä sinä olet joka asiassa????????????
        Intät edelleen, ettei usko ole henkilökohtainen asia?????????


      • UskoToivonen

        Ehkäpä meillä on erilainen näkemys mistä nyt olen kommentoinut.
        Joten, mitäpä jos lukisit ketjua taaksepäin 1. kommenttiini.

        Oletko ajatellut, että kuka uskon vaikuttaa?
        Onko muuten Raamatussa mainintaa yksilöllisestä uskosta?

        Oletko ajatellut, että monestako uskosta Raamattu ilmoittaa.
        Oletko lukenut Raamatusta, että yksi ja sama usko saa aikaan yhtenäisen seurakunnnan.

        32. Ja uskovaisten suuressa joukossa oli yksi sydän ja yksi sielu; eikä kenkään heistä sanonut omaksensa mitään siitä, mitä hänellä oli, vaan kaikki oli heillä yhteistä. ( Apt. 4. )

        Usko ei siis ole henkilökohtainen asia, oman mielen mukainen usko, vaan Kristuksen vaikuttama usko, yhdessä ja samassa uskon Hengessä, samassa rakkaudessa.

        Tämän ajan itsekkyys korostaa yksilöä, tämän palstankin todistus on "yksilöllisestä uskosta", minkä varjolla pyritään ihmisiä uskomaan tähän "yksilölliseen uskoon".

        Hengen hedelmä ei pistä ihmistä hokemaan "ymmärrä, ymmärrä" oman henkilökohtaisen näkemyksen pohjalta, vaan se hokema on lihallista.

        On yksi usko, kaikkia varten, Armon evankeliumin, Jeesuksesta Kristuksesta, kautta. Se on Jumalan Lahja.

        Armolahjat on seurakunnan, Jumalan huoneen rakentumiseksi.

        Eli, tuo nm. "markku.lievosen" kirjoitus Hengen hedelmästä ja uskosta, korostaa vääriä arvoja; "Ymmärrä, kun minä sanon". Eli ihmiskeskeistä julistusta. Yksilöllistä.

        Ja tämä kommentointini perustuu pitempiaikaiseen nm. "ml" kirjoitusten
        sisältöön.

        Vielä tuohon kirjoittamaasi.

        >> Vai intätkö ja jankutatko edelleen miten sinä voit ajatella ja uskoa toisen ihmisen puolesta???????????? >>

        Missähän olen noin jankuttanut?

        Kommenttini tässä ketjussa ovat juuri päinvastoin, uskova ei jankuta "ymmärrä, ymärrä" omia ajatuksiaan, pyrkien vaikuttamaan toiseen ihmiseen "yksilöllistä uskoaan".


      • inttääinttääinttää
        UskoToivonen kirjoitti:

        Ehkäpä meillä on erilainen näkemys mistä nyt olen kommentoinut.
        Joten, mitäpä jos lukisit ketjua taaksepäin 1. kommenttiini.

        Oletko ajatellut, että kuka uskon vaikuttaa?
        Onko muuten Raamatussa mainintaa yksilöllisestä uskosta?

        Oletko ajatellut, että monestako uskosta Raamattu ilmoittaa.
        Oletko lukenut Raamatusta, että yksi ja sama usko saa aikaan yhtenäisen seurakunnnan.

        32. Ja uskovaisten suuressa joukossa oli yksi sydän ja yksi sielu; eikä kenkään heistä sanonut omaksensa mitään siitä, mitä hänellä oli, vaan kaikki oli heillä yhteistä. ( Apt. 4. )

        Usko ei siis ole henkilökohtainen asia, oman mielen mukainen usko, vaan Kristuksen vaikuttama usko, yhdessä ja samassa uskon Hengessä, samassa rakkaudessa.

        Tämän ajan itsekkyys korostaa yksilöä, tämän palstankin todistus on "yksilöllisestä uskosta", minkä varjolla pyritään ihmisiä uskomaan tähän "yksilölliseen uskoon".

        Hengen hedelmä ei pistä ihmistä hokemaan "ymmärrä, ymmärrä" oman henkilökohtaisen näkemyksen pohjalta, vaan se hokema on lihallista.

        On yksi usko, kaikkia varten, Armon evankeliumin, Jeesuksesta Kristuksesta, kautta. Se on Jumalan Lahja.

        Armolahjat on seurakunnan, Jumalan huoneen rakentumiseksi.

        Eli, tuo nm. "markku.lievosen" kirjoitus Hengen hedelmästä ja uskosta, korostaa vääriä arvoja; "Ymmärrä, kun minä sanon". Eli ihmiskeskeistä julistusta. Yksilöllistä.

        Ja tämä kommentointini perustuu pitempiaikaiseen nm. "ml" kirjoitusten
        sisältöön.

        Vielä tuohon kirjoittamaasi.

        >> Vai intätkö ja jankutatko edelleen miten sinä voit ajatella ja uskoa toisen ihmisen puolesta???????????? >>

        Missähän olen noin jankuttanut?

        Kommenttini tässä ketjussa ovat juuri päinvastoin, uskova ei jankuta "ymmärrä, ymärrä" omia ajatuksiaan, pyrkien vaikuttamaan toiseen ihmiseen "yksilöllistä uskoaan".

        >> Usko JUMALAAN on niin henkilökohtainen asia kuin uniensa näkeminen. >>

        Keskustelu lähti tästä lainauksesta liikkeelle. Sinä intät ja jankaat, ettei pidä paikkaansa. Mitä muuta usko voisi olla kuin henk kohtaista.

        1. Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.

        Pysy asiassa äläkä jankkaa.Pystytkö toteuttamaan uskon toisen puolesta, vai et ?????????

        1. Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.


      • UskoToivonen

        Tuossa edellisessä kommentissani olen kirjoittanut, mistä olen kommentoinut.
        Kerro nyt, missä olen sanonut pystyväni toteuttamaan uskon toisen puolesta?

        Tuo nyt se kohta esille, niin katsotaan sitten.


      • vatuloivatuloivatuloi
        UskoToivonen kirjoitti:

        Tuossa edellisessä kommentissani olen kirjoittanut, mistä olen kommentoinut.
        Kerro nyt, missä olen sanonut pystyväni toteuttamaan uskon toisen puolesta?

        Tuo nyt se kohta esille, niin katsotaan sitten.

        >> Usko JUMALAAN on niin henkilökohtainen asia kuin uniensa näkeminen. >>

        Vaikka kopioit tuon lainauksen, niin et sanonut siihen aamenta, vaan pyrit kumoaam sitä hyppäämällä toiseen asiaan.
        Miksi yleensä lainailet ihmisten viestejä, jos vastaat aivan muuhun asiaan?????????????


      • UskoToivonen

        Kannattaa lukea myös perustelut tekstilainauksiin.
        Jos kommentissani on lainaus, niin sieltä löytyy myös perustelut lainaukseen.

        Lue siis kommentit kokonaisuutena, äläkä tartu palaseen, joka on vain osa asiakokonaisuutta.

        Silloin huomaat nytkin esittämäsi syytökset perusteettomiksi.


      • UskoToivonen kirjoitti:

        "markku.lievonen" kirjoitti tuolla aiemmassa kommentissaan.

        >> Ihminen,- joka omaa Hengen hdelmän, niin häntä ohjaa Pyhä Henki ja siten tämä ihminen pyrkii AUTTAMAAN toista ymmärtämään asiaa mitä ei vielä ymmärrä. >>

        Uskoisin, että Pyhän Hengen hedelmä ihmisen kautta ei ole ollenkaan tuon mukaista.

        Tällä palstalla kirjoittaa monia, jotka juurikin hokevat periaatteela : " Ymmärrä, ymmärrä, ymmärrä, kuten minä" tai "voi kun ymmärtäisit, kuten minä".

        Paremminkin tällainen käyttäytyminen on sielullista, siis lihallista julistusta, eikä
        sitä pidä sotkea Hengen hedelmään.

        Toinen seikka; sanot:

        >> Usko JUMALAAN on niin henkilökohtainen asia kuin uniensa näkeminen. >>

        Raamatusta voimme lukea, että uskovat muodostavat elävän seurakunnan, kokoontuvat seurakunnan kokoontumisiin.

        Jeesus myös sanoo ( Matt. 5. ):

        15. eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
        16. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.

        Pyhän Hengen hedelmä tulee esiin elävän seurakunnan kautta.

        Kuten voimme Raamatusta lukea:

        10. Palvelkaa toisianne, kukin sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina. ( 1. Piet. 4. )

        13. Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa.
        14. Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
        15. Mutta jos te purette ja syötte toisianne, katsokaa, ettette toinen toistanne perin hävitä.
        16. Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä. ( Gal. 5. )

        Hengessä vaeltaminen ei saa aikaan hokemista " ymmärrä, ymmärrä", koska
        Jumalan Henki avaa ihmisen ymmärryksen, kun taas lihan hokema pyrkii tekemään hokijalle itselleen opetuslapsia.

        >> Usko JUMALAAN on niin henkilökohtainen asia kuin uniensa näkeminen. >>

        Lienemme KAIKKI yhtämieltä, miten joka ikinen sana kirjoittamastani lauseesta on todelllisuutta.

        1. Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.

        Jos pohditaan vielä pelastusta, niin siinä ilmenee vielä selkeimmin yksilöllinen henkilökohtainen usko.

        9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

        Niin, tuota ei tarvitse ihmisen edes vatuloida, vaan ymmärtää todellisuus.


    • Rakkausruorissa

      Tuo ls2, vr, lateraalinen ei anna periksi, koska häntä ohjaa muu kuin Pyhä Henki. Jumalan henki ei koskaan herjaa, eikä tee tuollaisia pimeyden tekoja kuin kyseinen nimimerkki. Hän kirjoittaa muutoinkin kuin ls2:na tällä hetkellä, eikä hänen tarkoituksensa ole rakentaa, vaan hajottaa.
      Ei tarvitse kuin maalaisjärkeä, niin voi lukea aina nopeasti, että hän ei ole hengellisesti raiteillaan mitenkään.
      Jumalan Hengessä kulkevia ohjaa vain ja ainoastaan rakkaus, se on helpoin tapa nähdä, missä hengessä kukakin täällä kirjoittaa. Jumalan rakkaus ei koskaan ole "kiinni" jonkun kasvamattomuudesta, siten että jonkun pitäisi kirjoittaa vastauksensa ilkeästi takaisin toisen hengellisen kasvamattomuuden vuoksi. Jumalan rakkaus pystyy katsomaan toisen kasvun tai kasvamattomuuden yli, jättäen tilaa kasvulle. Tuollaiset sika kommentit ovat hyvä esimerkki vakavasta tilanteesta.

      • tupa-Vantaalla

        Rakkausruorissa kirjoitti:

        "Tuo ls2, vr, lateraalinen ei anna periksi, koska häntä ohjaa muu kuin Pyhä Henki. Jumalan henki ei koskaan herjaa, eikä tee tuollaisia pimeyden tekoja kuin kyseinen nimimerkki. Hän kirjoittaa muutoinkin kuin ls2:na tällä hetkellä, eikä hänen tarkoituksensa ole rakentaa, vaan hajottaa.

        Ei tarvitse kuin maalaisjärkeä, niin voi lukea aina nopeasti, että hän ei ole hengellisesti raiteillaan mitenkään.

        Jumalan Hengessä kulkevia ohjaa vain ja ainoastaan rakkaus, se on helpoin tapa nähdä, missä hengessä kukakin täällä kirjoittaa. Jumalan rakkaus ei koskaan ole "kiinni" jonkun kasvamattomuudesta, siten että jonkun pitäisi kirjoittaa vastauksensa ilkeästi takaisin toisen hengellisen kasvamattomuuden vuoksi. Jumalan rakkaus pystyy katsomaan toisen kasvun tai kasvamattomuuden yli, jättäen tilaa kasvulle. Tuollaiset sika kommentit ovat hyvä esimerkki vakavasta tilanteesta."

        Hyvin sanottu.

        Olen täysin samaa mieltä.


    • VarokaaKTSää

      KTS:n avauksiin ei kannata vastata millään tavalla. Hän on häirikkö, joka yrittää viedä lukijoiden humiota vääriin asoihin. KTS on paholaisen asiananaja, joka on mestari valehtelemaan.

    • tupa-Vantaalla

      luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen pitää itseään Jumalan lapsena. Kun sanoin Jeesuksen sanovan hänen kaltaisistaan, että he ovat kyykäärmeen sikiöitä, niin hän sai maistaa omaa lääkettään: miltä tuntuu uskovaisesta, kun häntä sanotaan kyykäärmeen sikiöksi.

      En sanonut, että hän on kyykäärmeen sikiö: sanoin, että Jeesus sanoo hänen kaltaisistaan, että he ovat kyykäärmeen sikiöitä.

      Miksi sanoin niin?

      Siksi, että hän käyttäytyy itse niin kuin susi lammasten vaatteissa. Hän käyttäytyy niin kuin Jeesuksen vainoojat, joille Jeesus kohdisti sanansa. Hän raatelee ja repii rikki Jeesuksen opetuslapsia, syö heidät elävänä, missä ikinä hän heitä tapaa.

      • tupa-Vantaalla

        Minä tunnen vr62:n ja tiedän millainen hän on, ja miten hän käyttäytyy livenä ja foorumeilla. Tunnen hänet Petri Paavolan ja hänen ylläpitämiensä foorumien kautta ja meidän yhteisesti tuntemien veljien kautta.

        Kun hänet tunnistettiin tällä foorumilla, niin en voinut jättää asiaa sikseen. Tahdon suojella lampaita sutta vastaan. Tämä henkilö ei lopeta lampaiden raatelemista vaan jatkaa katumatta samoja tekoja mihin ikinä hän menee.

        Täällä oli toinen ketju, jonka oli muistaakseni aloittanut nimimerkki tomumaja. Sen otsikko oli "Onko nuhteeton luetaankosanaa2 opettamaan" Se on poistettu foorumilta 1.4.2016 ilmeisesti siitä syystä, että vr62 pelkäsi nimensä paljastuvan siinä ketjussa.

        Siinä ketjussa mainittiin myös Malmin Saalemin seurakunta ja sen johtava pastori Mika Särkkä. Sillä seurakunnalla ja Mikalla ei ole suoraan mitään tekemistä tämän henkilön tai tämän keskustelun kanssa. Saipahan Saalem kuitenkin ilmaista mainosta. Sinne on hyvä mennä parantumaan haavoista ja rakentumaan Jumalan huoneeksi Pyhässä Hengessä.

        luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen nimimerkin nimen paljastaminen ei ole hyvien käytöstapojen mukaista. Tuskinpa siihen kukaan pyrkii? Hänet piti saada kuitenkin näkemään varmuudella se, että hänet on tunnistettu, sillä hän luuli hänelle valehdeltavan, kun hänet tunnistettiin. Nyt hän tietää sen, että hänet on tunnistettu ja tunnistetaan jatkossakin, missä ikinä hän kirjoittaakaan tai livenä toimii.

        Hän on susi, joka raatelee ja repii lampaita. Missä lampaat kokoontuvat? Lammastarhoissa. Missä sudet vaanivat? Lammastarhojen lähellä. Kaikkialla, missä on uskovia Jumalan lapsia, on myös raatelevia susia lähettyvillä, ja aivan erityisesti tällaisilla foorumeilla, jossa ne vaanivat saalista.


      • tupa-Vantaalla

        luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen saattaa luulla, että susi lammasten vaatteissa on sellainen ihminen, joka on erehtynyt jossakin hänelle tärkeässä opin kohdassa. Susi lammasten vaatteissa voi olla kuitenkin oikeassa kaikissa opin kohdissa, niin että hänellä on kaikki tieto, mitä mahdollista tietää on. Hän on silti susi. Miksi? Siksi, että hän kohtelee väärin lähimmäisiä. Sellainen susi tämä vr62 on.

        Ketä Jeesus, Johannes Kastaja ja apostolit kutsuivat kyykäärmeen sikiöksi tms.?

        Jeesuksen ja seurakunnan vainoojia, jotka olivat pääsääntöisesti tai joka kerta uskosta osattomia ihmisiä. Vaikka he olisivat uudestisyntyneitä Jumalan lapsia tai olleet sellaisia joskus nuoruudessaan, niin he olivat nyt raatelevia susia. He kohtelevat väärin lähimmäisiään eivätkä sitä edes välttämättä itse huomaa. Sellainen on vr62.


      • tupa-Vantaalla

        luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen on sanonut tällä foorumilla toistuvasti uudestisyntymättömiksi ja pelastuksen ulkopuolella oleviksi monia sellaisia ihmisiä, jotka tunnustavat uskovansa meidän Herraamme Jeesukseen Kristukseen. Toisille hän on sanonut tämän asian suoraan, toisille kiertoilmaisujen kautta.

        Sellainen kiertoilmaisu on puhua ihmiselle samalla tavalla kuin Jeesus, Johannes Kastaja ja apostolit puhuivat uskosta osattomille seurakunnan vainoojille. vr62 ei karta tällaisten sanojen käyttämistä. Kuka vain rohkenee arvostella häntä tai olla eriä mieltä hänen kanssaan tai esittää todisteita häntä vastaan saa vastaansa sellaisia sanoja, joita Raamatussa käytetään vain jumalattomista.


      • tupa-Vantaalla

        Miksi jatkoin tämän asian käsittelyä tällä foorumilla?

        Siksi, että vr62 lopettaisi lammasten raatelun ja muuttaisi käytöstään ylipäätään keskustellessaan muiden ihmisten kanssa. Nyt hän saattoi luulla päässeensä pälkähästä, kun se viestiketju poistettiin, jossa hänet paljastettiin. Sen vuoksi oli tarpeellista jatkaa tästä aiheesta puhumista.


      • tupa-Vantaalla

        Monet ovat kokeneet täällä saman, mitä on tapahtunut muilla foorumeilla ja live-elämässä. luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen tulee uuteen yhteisöön alussa hyvin rakkaudellisena ja ystävällisenä ja kohteliaana veljenä.

        vr62 on taitava manipuloija ja rakkaudellisen uskovan näyttelijä. Hän voittaa helposti johtavan veljen tai johtavien veljien luottamuksen ja saa harhautettua heidät, niin että he pitävät häntä hyvänä ja vilpittömänä veljenä, jossa ei ole katkeruutta ja vihaa, eripuraa tai riitaisuutta. Totuus on aivan päinvastainen, kun hän paljastaa todellisen luonteensa.

        vr62 hyökkää uudessa yhteisössä ensin uskossaan nuorten ja heikkojen kimppuun. Koska hän on voittanut vanhinten ja johtavien veljien luottamuksen, pystyy hän raatelemaan heikompia veljiä ja sisaria ilman, että nämä puuttuisivat hänen käytökseensä. He päinvastoin jopa asettuvat hänen puolelleen ja tukevat häntä hänen toimissaan. Hän on niin ovela ja taitava, että saa muut näyttämään syylliseltä, vaikka on itse syypää ja riitojen aiheuttaja väärällä käytöksellään.

        Ruokahalu kasvaa syödessä. vr62 käy tämän jälkeen isompien lampaiden kimppuun. Kukaan ei säästy hänen raatelultaan ja repimiseltään. Kun hän sitten lopulta käy vanhinten kimppuun, ei hän voi enää toimia siinä yhteisössä, jossa on lampaiden lihalla mässäillyt. On aika siirtyä muihin lammastarhoihin tai niiden liepeille saalista etsimään.


      • tupa-Vantaalla

        luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen ei tee koskaan parannusta tästä synnistään, lähimmäisen väärästä kohtelusta ja lihallisesta riidan lietsomisesta. Hän on aiemmin pyydellyt anteeksi ja tehnyt "parannusta", mutta heti pian jatkanut samaan tapaan kuin aiemmin. Hän ei ole tehnyt kestävää parannusta pois tästä synnistään. Sekin parannus, jonka hän sanoo tehneensä, on epäaito. Niin täytyy myös anteeksipyynnön olla epäaito, sillä se ei ole johtanut tähän mennessä todelliseen mielenmuutokseen ja synnin hylkäämiseen.

        vr62 on muuttunut kovemmaksi ja kylmemmäksi. Nyt näyttää siltä, että hän ei enää edes alussa teeskentele rakkaudellista ja ystävällistä veljeä. Hän paljastaa raateluhampaansa paljon aiemmin ja alkaa repiä heti pian kun uuteen yhteisöön saapuu. Pahinta tässä on se, että HÄN EI KADU lainkaan sitä, mitä tekee, koska EI TUNNISTA itsessään tätä syntiä ja lihallista mielenlaatua. Jos joku ei tunnista omaa syntiään vaan jatkaa sen tekemistä katumattomana, niin hän on läpeensä paatunut.


      • katsotko.itse.peiliin
        tupa-Vantaalla kirjoitti:

        luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen ei tee koskaan parannusta tästä synnistään, lähimmäisen väärästä kohtelusta ja lihallisesta riidan lietsomisesta. Hän on aiemmin pyydellyt anteeksi ja tehnyt "parannusta", mutta heti pian jatkanut samaan tapaan kuin aiemmin. Hän ei ole tehnyt kestävää parannusta pois tästä synnistään. Sekin parannus, jonka hän sanoo tehneensä, on epäaito. Niin täytyy myös anteeksipyynnön olla epäaito, sillä se ei ole johtanut tähän mennessä todelliseen mielenmuutokseen ja synnin hylkäämiseen.

        vr62 on muuttunut kovemmaksi ja kylmemmäksi. Nyt näyttää siltä, että hän ei enää edes alussa teeskentele rakkaudellista ja ystävällistä veljeä. Hän paljastaa raateluhampaansa paljon aiemmin ja alkaa repiä heti pian kun uuteen yhteisöön saapuu. Pahinta tässä on se, että HÄN EI KADU lainkaan sitä, mitä tekee, koska EI TUNNISTA itsessään tätä syntiä ja lihallista mielenlaatua. Jos joku ei tunnista omaa syntiään vaan jatkaa sen tekemistä katumattomana, niin hän on läpeensä paatunut.

        Tutkitko myös nyt omaa toimintaasi, näiden omien viestisesi sanoman kautta ?


      • Lähettiläs
        tupa-Vantaalla kirjoitti:

        luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen ei tee koskaan parannusta tästä synnistään, lähimmäisen väärästä kohtelusta ja lihallisesta riidan lietsomisesta. Hän on aiemmin pyydellyt anteeksi ja tehnyt "parannusta", mutta heti pian jatkanut samaan tapaan kuin aiemmin. Hän ei ole tehnyt kestävää parannusta pois tästä synnistään. Sekin parannus, jonka hän sanoo tehneensä, on epäaito. Niin täytyy myös anteeksipyynnön olla epäaito, sillä se ei ole johtanut tähän mennessä todelliseen mielenmuutokseen ja synnin hylkäämiseen.

        vr62 on muuttunut kovemmaksi ja kylmemmäksi. Nyt näyttää siltä, että hän ei enää edes alussa teeskentele rakkaudellista ja ystävällistä veljeä. Hän paljastaa raateluhampaansa paljon aiemmin ja alkaa repiä heti pian kun uuteen yhteisöön saapuu. Pahinta tässä on se, että HÄN EI KADU lainkaan sitä, mitä tekee, koska EI TUNNISTA itsessään tätä syntiä ja lihallista mielenlaatua. Jos joku ei tunnista omaa syntiään vaan jatkaa sen tekemistä katumattomana, niin hän on läpeensä paatunut.

        On erittäin helppo huomata huonot hedelmät, mutta se vaatii tietenkin Jeesuksen tuntemista. Täällä on kautta aikojen ollut huonojen hedelmien kantajia, jotka ovat haukkuneet, syyttäneet ja alas painaneet kanssakulkijoita. Lateraalisen hedelmät olivat jo alussa nähtävissä erittäin huonoiksi, samoin kuin jonahin, semper.f, tähkäpää ja monien niin ylväänä ja lihan paisumuksessa profeetoineen ja toisille opettajina olleiden hedelmät. Jumalan huonetta puhdistetaan.
        Uutena tuttavuutena ilmestyi todistaja- nimimerkki, joka kantaa hyvin huonoa hedelmää ja jota voisi sanoa keneksi tahansa edellä mainituista. Yhteinen usko heillä kypsyttää yhteistä hedelmää, joka ei edes muistuta sitä hedelmää, joka syntyy uskosta Jeesukseen.
        Yleensä huonon hedelmän kantajat salaavat menneisyytensä ja eivät vastaa, jos heiltä kysyy aikaisemmista nimimerkeistä.
        Kysytäänä nimimerkki todistaja..lta, oletko aikaisemmin kirjoittanut täällä jollakin toisella nimimerkillä?


      • tupa-Vantaalla
        katsotko.itse.peiliin kirjoitti:

        Tutkitko myös nyt omaa toimintaasi, näiden omien viestisesi sanoman kautta ?

        Kirjoitin nämä viestit etukäteen ja julkaisin ne harkiten. Tiedän motiivini ja toimin Jumalan ja ihmisten edessä niin kuin oikein on.

        Kirjoitteluni tarkoitus on saada tämä nimimerkki luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen jälleen kerran tutkimaan itseään ja omaa toimintaansa. Hän on taas kerran risteyspaikalla, jossa joutuu hakemaan uutta suuntaa elämälleen. Hänen paljastumisensa on johtanut jo siihen, että hän on kohdellut muita hieman paremmin kuin aiemmin.

        Vaikka en usko vr62:n tekevän kestävää parannusta tässä asiassa, niin hänen toimintansa paljastaminen suojelee lampaita tällä foorumilla. Se, että hänet on tunnistettu ja tiedetään yleisesti hänen toimineen muualla samalla tavalla kuin täällä, auttaa muita suojautumaan häntä vastaan ja suojelemaan heikompia uskovia hänen toimiltaan.


      • Lähettiläs
        tupa-Vantaalla kirjoitti:

        Kirjoitin nämä viestit etukäteen ja julkaisin ne harkiten. Tiedän motiivini ja toimin Jumalan ja ihmisten edessä niin kuin oikein on.

        Kirjoitteluni tarkoitus on saada tämä nimimerkki luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen jälleen kerran tutkimaan itseään ja omaa toimintaansa. Hän on taas kerran risteyspaikalla, jossa joutuu hakemaan uutta suuntaa elämälleen. Hänen paljastumisensa on johtanut jo siihen, että hän on kohdellut muita hieman paremmin kuin aiemmin.

        Vaikka en usko vr62:n tekevän kestävää parannusta tässä asiassa, niin hänen toimintansa paljastaminen suojelee lampaita tällä foorumilla. Se, että hänet on tunnistettu ja tiedetään yleisesti hänen toimineen muualla samalla tavalla kuin täällä, auttaa muita suojautumaan häntä vastaan ja suojelemaan heikompia uskovia hänen toimiltaan.

        Uhreja on kerinnyt syntyä. Seurasitko aikaa, jollon luetaankosana2 kirjoitti lateraalisena? Hän oli kamala kaikille niille, joita ei pitänyt oman uskonsa vastaanottajina ja näin uskovaisina. Hän haukkui, yhtyi valheprofetioihin, vääristeli, syytti, halveksi ja niin edelleen.
        Jos on meidän ihmisten mittakin joskus täysi, niin on myös Jumalan mitta. Siksi Hän antoi nyt paljastaa tuon luetaankosanaa2 menneet nikitkin. Jumalan huonetta puhdistetaan.
        Minäkin toivon, että luetaankosanaa2 voisi vielä kääntyä tuolta kamalalta tieltään. Sen tiedän, että opettajaksi hän ei voi koskaan tulla ja niinhän hän itse sanookin, että ei ole opettaja. Silti opettaa;) Aikamoisen petollista.


      • tupa-Vantaalla
        katsotko.itse.peiliin kirjoitti:

        Tutkitko myös nyt omaa toimintaasi, näiden omien viestisesi sanoman kautta ?

        vr62 kirjoitti nimimerkillä Nyt et ymmärrä sitä 3.9.2014 21:14

        "Siis olen JO oppinut sen, että jos toisen henkilön kanssa keskustellaan vaikapa minun vääristä toimistani, niin sitten se aihe on juuri se, eikä minun tule alkaa arvoida toisen toimia, vaan käsitellä ne minun omat toimeni siinä kohtaa !"

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/12401916/petri-paavola#comment-69707780

        VR62 pyrkii kääntämään huomion pois itsestään, kun hänen toimiaan tutkitaan. Hän kääntää huomion muiden motiiveihin ja henkilöön. Hän pyrkii todistamaan, että häntä arvostelevat tai häntä vastaan todisteita esittävät henkilöt eivät ole päteviä siinä tehtävässään. Sen sijaan, että tutkittaisiin asiat asiana eli hänen toimiaan ja häntä itseään, kääntää hän aina sanan miekan osoittamaan niitä, jotka tutkivat häntä.


      • katsotko.itse.peiliin
        tupa-Vantaalla kirjoitti:

        Kirjoitin nämä viestit etukäteen ja julkaisin ne harkiten. Tiedän motiivini ja toimin Jumalan ja ihmisten edessä niin kuin oikein on.

        Kirjoitteluni tarkoitus on saada tämä nimimerkki luetaankosanaa2/ vr62/ lateraalinen jälleen kerran tutkimaan itseään ja omaa toimintaansa. Hän on taas kerran risteyspaikalla, jossa joutuu hakemaan uutta suuntaa elämälleen. Hänen paljastumisensa on johtanut jo siihen, että hän on kohdellut muita hieman paremmin kuin aiemmin.

        Vaikka en usko vr62:n tekevän kestävää parannusta tässä asiassa, niin hänen toimintansa paljastaminen suojelee lampaita tällä foorumilla. Se, että hänet on tunnistettu ja tiedetään yleisesti hänen toimineen muualla samalla tavalla kuin täällä, auttaa muita suojautumaan häntä vastaan ja suojelemaan heikompia uskovia hänen toimiltaan.

        Eli sinulla on oikeus toimia väärin ja juuri siten mistä toista tuomitset ?

        Onko sinulle eri säännöt siis ?


      • tupa-Vantaalla
        Lähettiläs kirjoitti:

        Uhreja on kerinnyt syntyä. Seurasitko aikaa, jollon luetaankosana2 kirjoitti lateraalisena? Hän oli kamala kaikille niille, joita ei pitänyt oman uskonsa vastaanottajina ja näin uskovaisina. Hän haukkui, yhtyi valheprofetioihin, vääristeli, syytti, halveksi ja niin edelleen.
        Jos on meidän ihmisten mittakin joskus täysi, niin on myös Jumalan mitta. Siksi Hän antoi nyt paljastaa tuon luetaankosanaa2 menneet nikitkin. Jumalan huonetta puhdistetaan.
        Minäkin toivon, että luetaankosanaa2 voisi vielä kääntyä tuolta kamalalta tieltään. Sen tiedän, että opettajaksi hän ei voi koskaan tulla ja niinhän hän itse sanookin, että ei ole opettaja. Silti opettaa;) Aikamoisen petollista.

        En seurannut enkä tiedä mitä on sillä nimimerkillä kirjoittanut.

        On hyvä, että jotka tiedätte, mitä hän on sillä nimimerkillä kirjoittanut ja miten toiminut, tuotte tarpeen niin vaatiessa esille myös niitä asioita.

        Koska kaikki todisteet ovat hävinneet - ne viestit on poistettu, jotka hän silloin on kirjoittanut - on nyt tilanne, jossa on vain SANA vastaan SANA.

        vr62 ei voi millään todistaa, että todisteet, joita häntä vastaan esitetään, ovat vääriä.

        Todisteeksi ei kelpaa se, että hän menee "Herran eteen" ja kysyy häneltä. vr62 seuraa valheen hengen ohjeita, ei Jumalan Pyhän Hengen ohjeita.

        Vaikka teillä muilla ei ole konkreettisia todisteita esitettävänä, koska viestit on hävitetty, niin on teidän sananne kuitenkin luotettavampi kuin vr62:n sana.

        Lisäksi teitä on monta, mutta vr62 puolustaa itse itseään ja vetoaa "Herran äänen kuulemiseen" ja "Pyhään Henkeen", kun hänellä ei ole muita todisteita puolestaan esittää. Ja niin kuin sanoin edellä: hän ei kuule Herran ääntä ja Pyhän Hengen ääntä vaan luulee valheen henkeä Jumalan Pyhäksi Hengeksi ja se ohjaa hänen toimintaansa ja elämäänsä.

        Nyt on siis monta todistajaa yhtä todistajaa vastaan ja monta sanaa yhtä sanaa vastaan ja todistajien sanat ovat yhtä pitävät, joten tiedätte kyllä, mikä on totuus. Pyhään Henkeen ja Herraan vetoaminen ei vr62:sta tässä asiassa auta, sillä hänet tuntevat veljet kuulevat myös Herran ja Pyhän Hengen äänen, mutta sen sanoma on eri kuin vr62:n kuuleman hengen äänen sanoma.


      • oikeus.vääryyteen

        Sinulla itselläsi on siis oikeus toimia juuri siten, mistä itse toista tuomitset ?

        Kuka sinulle on sellaisen oikeuden antanut, Herrako ?


      • tupa-Vantaalla
        tupa-Vantaalla kirjoitti:

        En seurannut enkä tiedä mitä on sillä nimimerkillä kirjoittanut.

        On hyvä, että jotka tiedätte, mitä hän on sillä nimimerkillä kirjoittanut ja miten toiminut, tuotte tarpeen niin vaatiessa esille myös niitä asioita.

        Koska kaikki todisteet ovat hävinneet - ne viestit on poistettu, jotka hän silloin on kirjoittanut - on nyt tilanne, jossa on vain SANA vastaan SANA.

        vr62 ei voi millään todistaa, että todisteet, joita häntä vastaan esitetään, ovat vääriä.

        Todisteeksi ei kelpaa se, että hän menee "Herran eteen" ja kysyy häneltä. vr62 seuraa valheen hengen ohjeita, ei Jumalan Pyhän Hengen ohjeita.

        Vaikka teillä muilla ei ole konkreettisia todisteita esitettävänä, koska viestit on hävitetty, niin on teidän sananne kuitenkin luotettavampi kuin vr62:n sana.

        Lisäksi teitä on monta, mutta vr62 puolustaa itse itseään ja vetoaa "Herran äänen kuulemiseen" ja "Pyhään Henkeen", kun hänellä ei ole muita todisteita puolestaan esittää. Ja niin kuin sanoin edellä: hän ei kuule Herran ääntä ja Pyhän Hengen ääntä vaan luulee valheen henkeä Jumalan Pyhäksi Hengeksi ja se ohjaa hänen toimintaansa ja elämäänsä.

        Nyt on siis monta todistajaa yhtä todistajaa vastaan ja monta sanaa yhtä sanaa vastaan ja todistajien sanat ovat yhtä pitävät, joten tiedätte kyllä, mikä on totuus. Pyhään Henkeen ja Herraan vetoaminen ei vr62:sta tässä asiassa auta, sillä hänet tuntevat veljet kuulevat myös Herran ja Pyhän Hengen äänen, mutta sen sanoma on eri kuin vr62:n kuuleman hengen äänen sanoma.

        Siinä toisessa viestiketjussa, joka on poistettu ja jossa tätä asiaa käsiteltiin, tuli esiin muuan uskova, joka sanoi alkaneensa paastota (ja rukoilla) jo kauan sitten sen vuoksi, että vr62/lateraalinen/luetaankosanaa2 raatelee ja repii lampaita tällä foorumilla.

        vr62 ei pitänyt lainkaan siitä, että "sielullisia rukouksia" esitetään häntä koskevissa asioissa.

        Luin jostakin aiemmasta viestiketjusta häntä tutkiessani, että hän on aiemminkin pitänyt todella pahana sitä, että hänen puolestaan tai häntä koskevissa asioissa on rukoiltu "sielullisia rukouksia".

        Yritän etsiä sen viestin historiasta, jos sattuisin sen helposti löytämään - ihan vain sen vuoksi, että meillä olisi tässä ketjussa konkreettisia todisteita siitä, miten hän toimii ja mikä henki häntä johdattaa.

        Kun täällä pyydetään Jumalan lapsia rukoilemaan jonkin asian puolesta tai jonkun henkilön puolesta, niin Jumalan lapsi ei pidä sitä asiaa pahana vaan iloitsee siitä, että Isälle jätetään rukouksia Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Nämäkin asiat todistavat siitä, että vr62/lateraalinen/ luetaankosanaa2 ei kuule Herran ääntä ja Pyhän Hengen ääntä vaan seuraa vierasta.


      • tupa-Vantaalla
        tupa-Vantaalla kirjoitti:

        Siinä toisessa viestiketjussa, joka on poistettu ja jossa tätä asiaa käsiteltiin, tuli esiin muuan uskova, joka sanoi alkaneensa paastota (ja rukoilla) jo kauan sitten sen vuoksi, että vr62/lateraalinen/luetaankosanaa2 raatelee ja repii lampaita tällä foorumilla.

        vr62 ei pitänyt lainkaan siitä, että "sielullisia rukouksia" esitetään häntä koskevissa asioissa.

        Luin jostakin aiemmasta viestiketjusta häntä tutkiessani, että hän on aiemminkin pitänyt todella pahana sitä, että hänen puolestaan tai häntä koskevissa asioissa on rukoiltu "sielullisia rukouksia".

        Yritän etsiä sen viestin historiasta, jos sattuisin sen helposti löytämään - ihan vain sen vuoksi, että meillä olisi tässä ketjussa konkreettisia todisteita siitä, miten hän toimii ja mikä henki häntä johdattaa.

        Kun täällä pyydetään Jumalan lapsia rukoilemaan jonkin asian puolesta tai jonkun henkilön puolesta, niin Jumalan lapsi ei pidä sitä asiaa pahana vaan iloitsee siitä, että Isälle jätetään rukouksia Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Nämäkin asiat todistavat siitä, että vr62/lateraalinen/ luetaankosanaa2 ei kuule Herran ääntä ja Pyhän Hengen ääntä vaan seuraa vierasta.

        Tulin toisiin ajatuksiin. Viestihistorian tutkiminen on hidasta ja työlästä. Toimitaan eri tavalla tässä tilanteessa.

        vr62/ luetaankosanaa2/ lateraalinen

        Sopiiko sinulle, että kaikki tämän viestiketjun lukevat uskovat ja asiasta jotakin tietävät rukoilevat tämän asian ja sinun puolestasi?

        Sovitaan vielä niin, että he lisäävät rukoukseensa sanat "tapahtukoon Isä sinun tahtosi!" muodossa tai toisessa (vaikka Isä meidän rukouksen kautta) ja että he rukoilevat Isää Herran Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä.

        Vaikka joukkoon mahtuisi sielullisia rukouksia ja rukouksia, joita suorittavat uudestisyntymättömät ihmiset, niin eikö olisi hyvä silti rukoilla tämän asian puolesta meidän taivaallista Isäämme?


    • paastorukous

      tupa-vantaalla nimimerkille! Muistan tasan tarkkaan, mitä tämä kyseinen "henkilö" on missäkin kohtaa vastannut. Jatkan / jatkamme edelleen paasto rukousta kyseisen asian ja henkilön suhteen. Tämä asia on hyvin merkityksellinen ja tapahtuu tietysti Jeesuksen nimessä ja Isä meidän rukouksen voimassa, Hänen eli Jumalan tahdon mukaisesti. Tämä "henkilö" on niin suurissa vaikeuksissa, ettei häneen tehoa puhe, eikä mikään muukaan apu.

      Raamattu sanoo tästä henkilöstä ja tilanteesta näin:
      Mark. 9 : 29 Hän sanoi heille: "Tätä lajia ei saa lähtemään ulos muulla kuin rukouksella ja paastolla".

      Luetaankosanaa2 kanssa on täysin turha kiistellä ja tämän kaltaisia ihmisiä ja asioita on monia, joten liitetään heidät tähän samaan paastorukoukseen. Tällä asialla on erittäin suuri merkitys, mutta en nyt niitä tähän tuo. Jumala itse tulee ajallaan voimansa meille kaikille tässäkin asiassa näyttämään. Minulla ei ole mitään kyseistä nimimerkkiä, eikä muitakaan vastaan, vaan toimin näin, koska olin jo ennen paastoa rukoillut kauan vastausta siihen, mistä tällaisissa tapauksissa on kyse. Toivon, ettei kukaan ryhdy kinastelemaan ls2 kanssa, koska jos rakkaus ei ohjaa tekojamme, niin niitä ohjaa joku muu, joka ei ole hyvästä. Asioista voi toki aina keskustella, mutta riitelyihin en aio osallistua, en nyt, enkä koskaan muulloinkaan. Joka niihin ryhtyy, ei itse ymmärrä mistä näissä asioissa on kyse.
      tupa-vantaalla! Olet tehnyt suuren työn tämän asian suhteen, kiitos siitä Herralle Jeesuksen nimessä, joka on näin meille rukouksiin jo vastannut sinun kauttasi.

      • tupa-Vantaalla

        paastorukous

        Olen kanssasi samaa mieltä ja neuvon myös muita, että eivät lähde väittelemään vr62/ luetaankosanaa2/ lateraalinen kanssa.

        Pidän tätä asiaa esillä vielä tarpeen vaatiman ajan, jotta foorumin aktiiviset lukijat ja kirjoittajat saavat tiedon asiasta.


    • luetaankosanaa2

      46 "Kavahtakaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
      47 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion".

      • markku.lievonen

        Muuten, ymmärrätkö edes ilmoituksessa olevia asioiota, joita kopsailet Raamatusta.
        Vai arpomallako kopioit ilmoitukset? Vai etkö löydä Raamatusta tilanteeseen sopivia ilmoituksia?


    • ohi-kulkija

      Ihmetyttää tuo tyhmyys mikä vallitsee noitten ls2 moittijoiden keskuudessa Ettekö ymmärrä että jonkun solvaaminen houkuttelee asianomaisen paikalle ja rähinä sen kun jatkuu .Ainakin itse osaan arvioida mitä kukin opettaa ei siinä tarte koko ajan olla jonkun selittämässä opetuksista. Jokainen vastaa Jumalalle tekemisistään ja puheistaan. Ja lukija itse vastaa siitä mitä haluaa uskoa jonkun jutuista. Lukijana vain sanoisin että ls2 moittiminen tuntuu aika kohtuuttomalle.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1708
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      61
      1086
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      144
      1049
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      895
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      890
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      861
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      830
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      749
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      745
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe