HIRVITTÄVÄ MOKA KÄYNYT SOTAHARJOITUKSISTA PÄÄTETTÄESSÄ!! ( Usan sotaharjoitukset Suomessa )
Sotaharjoituksista on päätetty ministerivaliokunnassa, vaikka sillä ei ole päätäntävaltaa, se on vain asioita valmisteleva elin. Joten sotaharjoituksista on päätetty perustuslain vastaisesti.
Soini vastasi, että asiasta on päätetty normaalin päätöksentekomenettelyn mukaisesti valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunnassa yhdessä tasavallan presidentin kanssa. Se linjasi puolustusvoimien osallistumisesta kansainväliseen koulutus- ja harjoitustoimintaan 20. marraskuuta 2015.
http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3502079-kuka-kutsui-amerikkalaishavittajat-hallitukselta-ei-selvaa-vastausta
Asetus: Valtioneuvoston ohjesääntö
25 §
Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta
Valiokunnan on valmistelevasti käsiteltävä tärkeät ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ja muita Suomen suhteita ulkovaltoihin koskevat asiat,
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030262
Amerikkalaisten osallistumisella on maan korkeimman johdon siunaus. Tämäkin harjoitus oli mukana listalla, jonka presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta marraskuussa hyväksyi
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016021821138187_uu.shtml
Koska kyse ei ole yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisehkö asia, niin ministeriö ei ole voinut asiasta päättää perustuslain mukaan. Eikä myöskään sitä alemmat instassit.
PERUSTUSLAKIVALIOKUNNAN
LAUSUNTO 33/2004 vp
Hallituksen esitys sairausvakuutuslaiksi
Valiokunta on lisäksi kiinnittänyt huomiota siihen, että vakuutetun oikeuksien kannalta tärkeistä seikoista ehdotetaan säädettäväksi ministeriön eikä valtioneuvoston asetuksella. Tämä ei valtuussäännöksen väljyys huomioon ottaen ole hyvin sopusoinnussa perustuslain 80 §:n 1 momentin sen lähtökohdan kanssa, jonka mukaan ministeriölle voidaan osoittaa asetuksenantovaltaa lähinnä teknisluonteisissa sekä yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisehköissä asioissa (HE 1/1998 vp , s. 132/II, PeVL 27/2004 vp , s. 3).
http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/trip?${APPL}=utpvm&${BASE}=utpvm&${THWIDS}=0.44/1428473264_271916&${TRIPPIFE}=PDF.pdf
Olisi hyvä jos lehdistö selvittäisi asian Oikeusminiseriöstä ja oikeusoppineilta.
-----------------------------------------
”On myös ulkopolitiikkaa”
Soini vastasi, että asiasta on päätetty normaalin päätöksentekomenettelyn mukaisesti valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunnassa yhdessä tasavallan presidentin kanssa. Se linjasi puolustusvoimien osallistumisesta kansainväliseen koulutus- ja harjoitustoimintaan 20. marraskuuta 2015.
http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3502079-kuka-kutsui-amerikkalaishavittajat-hallitukselta-ei-selvaa-vastausta
Asetus: Valtioneuvoston ohjesääntö
25 §
Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta
Valiokunnan on valmistelevasti käsiteltävä tärkeät ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ja muita Suomen suhteita ulkovaltoihin koskevat asiat,
Perustuslaki
67 §
Valtioneuvoston päätöksenteko
Valtioneuvostolle kuuluvat asiat ratkaistaan valtioneuvoston yleisistunnossa tai asianomaisessa ministeriössä. Yleisistunnossa ratkaistaan laajakantoiset ja periaatteellisesti tärkeät asiat sekä ne muut asiat, joiden merkitys sitä vaatii. Valtioneuvoston ratkaisuvallan järjestämisen perusteista säädetään tarkemmin lailla.
Valtioneuvostossa käsiteltävät asiat on valmisteltava asianomaisessa ministeriössä. Valtioneuvostossa voi olla ministerivaliokuntia asioiden valmistelua varten.
Valtioneuvoston yleisistunto on päätösvaltainen viisijäsenisenä.
Presidentti ja valtioneuvosto johtavat ulkopolitiikkaa
8 LUKU
Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Presidentti ja ulkosuhteista vastaavat ministerit keskustelevat merkittävimmistä päätöksistä hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa.
http://www.oikeusministerio.fi/fi/index/julkaisut/esitteet/perustuslaki/presidenttijavaltioneuvostojohtavatulkopolitiikkaa.html
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L5P67
Laki valtioneuvostosta
12 §
Valtioneuvoston päätöksenteko
Valtioneuvostolle kuuluvat asiat ratkaistaan valtioneuvoston yleisistunnossa tai ministeriössä.
Yleisistunnossa ratkaistaan tasavallan presidentille tehtävät ratkaisuehdotukset, valtioneuvoston asetukset sekä eduskunnalle annettavat valtioneuvoston tiedonannot, selonteot ja kirjelmät samoin kuin sellaiset Euroopan unionissa käsiteltävät asiat ja muut asiat, joiden yhteiskuntapoliittinen tai taloudellinen merkitys sitä edellyttää. Yleisistunnossa ratkaistavista asioista säädetään lisäksi perustuslaissa, laissa tai valtioneuvoston asetuksella.
14 §
Asian siirtäminen yleisistuntoon
Ministeriön päätettäväksi kuuluva asia on yksittäistapauksessa siirrettävä yleisistunnossa ratkaistavaksi, jos sen katsotaan olevan niin laajakantoinen tai periaatteellisesti tärkeä, että se olisi ratkaistava yleisistunnossa. Sii
2. Usan sotaharjoituksista on päätetty perustuslai
3
93
Vastaukset
- VoihanPerustuslakii
14 §
Asian siirtäminen yleisistuntoon
Ministeriön päätettäväksi kuuluva asia on yksittäistapauksessa siirrettävä yleisistunnossa ratkaistavaksi, jos sen katsotaan olevan niin laajakantoinen tai periaatteellisesti tärkeä, että se olisi ratkaistava yleisistunnossa. Siirtämisestä päättää yleisistunto pääministerin tai asianomaisen ministerin esityksestä.
17 §
Päätöksentekojärjestys valtioneuvoston yleisistunnossa
Valtioneuvoston yleisistunto ratkaisee asiat valtioneuvoston esittelijän esittelystä.
23 §
Ministerivaliokunnat
Valtioneuvostossa on ministerivaliokunnat ulko- ja turvallisuuspolitiikan, Euroopan unionia koskevien asioiden, raha-asiain sekä talouspolitiikan valmistelua varten. Näiden ministerivaliokuntien jäsenten tulee olla valtioneuvoston jäseniä. Valiokuntien tehtävistä ja kokoonpanosta säädetään tarkemmin valtioneuvoston asetuksella.
Valtioneuvosto voi tarvittaessa asettaa muitakin ministerivaliokuntia.
24 §
Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteinen kokous
Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevä ministerivaliokunta voi kokoontua yhdessä tasavallan presidentin kanssa.
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2003/20030175
Asetus:
Valtioneuvoston ohjesääntö
2 §
Toimivallanjako valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden välillä
Perustuslaissa ja valtioneuvostosta annetussa laissa (175/2003) on yleiset säännökset toimivallan jaosta valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden välillä.
25 § (26.4.2007/494)
Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta
Valiokunnan on valmistelevasti käsiteltävä tärkeät ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ja muita Suomen suhteita ulkovaltoihin koskevat asiat, näihin liittyvät tärkeät sisäisen turvallisuuden asiat sekä tärkeät kokonaismaanpuolustusta koskevat asiat. Valiokunta käsittelee myös sen tehtävien alaan kuuluvien asioiden yhteensovittamista koskevat kysymykset.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030262
Lapin yliopiston tiedouslehti Kide 2000
Mikä tulee presidentin rooliksi? Lainuudistusta luonnehdittiin presidentin vallan saattamiseksi valtioneuvoston "parlamentaarisen katteen alle". Kaikissa asioissa presidentti saa eteensä valmiiksi kirjoitetun, ministerin esittelemän ratkaisuehdotuksen. Presidentti voi hoitaa tärkeän tehtävänsä virallisluontoisen puolen vain allekirjoittamalla papereita.
http://personal.inet.fi/tiede/ilkka.saraviita/presidentinrooli.htm
Perustuslaki 58 §
Presidentin päätöksenteko
Tasavallan presidentti tekee päätöksensä valtioneuvostossa sen ratkaisuehdotuksesta.
Jos presidentti ei päätä asiasta valtioneuvoston ratkaisuehdotuksen mukaisesti, asia palautuu valtioneuvoston valmisteltavaksi. Valtioneuvosto voi tällöin antaa eduskunnalle muusta kuin lain vahvistamista, virkaan nimittämistä tai tehtävään määräämistä koskevasta asiasta selonteon. Tämän jälkeen asiasta päätetään eduskunnan selonteon johdosta hyväksymän kannanoton mukaisesti, jos valtioneuvosto tätä ehdottaa
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L5P58
Ulkopolitiikka
Perustuslain mukaan ”presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Tilanteessa, jossa valtioneuvosto ja presidentti ovat eri mieltä ulkopoliittisesta päätöksestä, asia viedään eduskunnan äänestykseen, jonka kanta ratkaisee toimintatavan. Hän päättää Suomen ulkopoliittisesta toimintalinjasta ja esimerkiksi nimittää diplomaatit sekä tapaa ulkomaiden valtionpäämiehiä näiden virallisilla vierailuilla Suomeen.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_tasavallan_presidentti
------------------
----------------------------
Mielestäni vaikuttaa siltä että joistain sotaharjoituksista on päätetty perustuslain vastaisesti.
"Yhtä paljon dramatiikkaa kuin mäyräkoiran istahtaessa"
"– Se on yhtä dramaattista kuin se, että roska-auto käy tyhjentämässä laatikon tuolta takapihalta,"
Perustuslain mukaan ministeriö voi tehdä päätöksiä vain lähinnä teknisluonteisissa sekä yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisehköissä asioissa. ( huomaa. päätös on säädöshierakiassa vielä alempi kuin asetus).
Jos muistan oikein niin jostain Usan sotaharjoituksista Suomessa päätti puolustusministeriö tai jopa sitä alempi sotilasjohto.
Sellaisesta asiasta päättäminen ei ole poliittiselta merkitykseltään vähäisehkö asia, joten mielestäni sotaharjoituksista on päätetty perustuslain vastaisesti.
Asiasta olisi pitänyt vähintään päättää vähintään perustuslain 93 § nojalla, sitä ei tehty:
Perustuslaki 93 §:
Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L8P93
Wallin sotilasharjoituksista: Yhtä paljon dramatiikkaa kuin mäyräkoiran istahtaessa
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016031021247044_uu.shtml
Haglund:
– Se on yhtä dramaattista kuin se, että roska-auto käy tyhjentämässä laatikon tuolta takapihalta, hän kuittasi toukokuussa järjestettävän harjoituksen.
http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3502079-kuka-kut - VoihanPerustuslakii
Puolustusministeriössä nopeutetaan harjoituksista tiedottamista keskeisille valiokunnille. Ministeriö pyrkii tiedottamaan nopeammin valiokuntia harjoituksista, joiden odotetaan aiheuttavan laajempaa kiinnostusta.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/859795/Sotaharjoituksista tiedotetaan jatkossa nopeammin ja selkeammin
PERUSTUSLAKIVALIOKUNNAN
LAUSUNTO 33/2004 vp
Hallituksen esitys sairausvakuutuslaiksi
Valiokunta on lisäksi kiinnittänyt huomiota siihen, että vakuutetun oikeuksien kannalta tärkeistä seikoista ehdotetaan säädettäväksi ministeriön eikä valtioneuvoston asetuksella. Tämä ei valtuussäännöksen väljyys huomioon ottaen ole hyvin sopusoinnussa perustuslain 80 §:n 1 momentin sen lähtökohdan kanssa, jonka mukaan ministeriölle voidaan osoittaa asetuksenantovaltaa lähinnä teknisluonteisissa sekä yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisehköissä asioissa (HE 1/1998 vp , s. 132/II, PeVL 27/2004 vp , s. 3).
http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/trip?${APPL}=utpvm&${BASE}=utpvm&${THWIDS}=0.44/1428473264_271916&${TRIPPIFE}=PDF.pdf
”On myös ulkopolitiikkaa”
Soini vastasi, että asiasta on päätetty normaalin päätöksentekomenettelyn mukaisesti valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunnassa yhdessä tasavallan presidentin kanssa. Se linjasi puolustusvoimien osallistumisesta kansainväliseen koulutus- ja harjoitustoimintaan 20. marraskuuta 2015.
– Onko Suomen linjassa tapahtunut muutos, kun tällaisia uusia avauksia putkahtelee julkisuuteen tämän tästä ilman, että eduskuntaa ja sen valiokuntia on asianmukaisesti informoitu? Mustajärvi kysyi Soinilta.
http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3502079-kuka-kutsui-amerikkalaishavittajat-hallitukselta-ei-selvaa-vastausta
5.3.2016 4:00
Lehtitietojen mukaan on Suomen sotilasjohto sopinut amerikkalaisten kanssa NATO:n sotilaskoneiden harjoituksista Suomessa Lapin lennoston ja Karjalan lennoston alueilla. Samoin kerrotaan sovitun maihinnousuharjoituksista Suomenlahdella Hankoniemen tienoilla.
Hallitus ei ota vastuuta näistä päätöksistä. Eduskunta tai sen puolustusvaliokunta eivät ole niitä käsitelleet. Demokratian alkeellisimmatkin pelisäännöt edellyttäisivät laajaa ja perusteellista kansalaiskeskustelua tätä luokkaa olevista asioista. Keskustelua ei ole käyty, kansalle ei ole kerrottu mitään.
http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2016/03/05/Demokratia edellyttäisi laajaa keskustelua sotaharjoituksista/2016120408267/68
Normihierarkia.
Ministeriön päätös on vielä alempana kuin asetus.
Laitoksen päätös on vielä alempana kuin ministeriön päätös
HE 133/2015
Säädöstaso
Perustuslain 80 §:n mukaan lailla on säädettävä yksilön oikeuksien ja velvollisuuksien perusteista sekä asioista, jotka perustuslain mukaan muuten kuuluvat lain alaan. Mainitun pykälän mukaan lähtökohtana on, että asetukset antaa valtioneuvosto ja että ministeriö voidaan valtuuttaa antamaan asetuksia lähinnä teknisluonteisissa sekä yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisehköissä asioissa. Valtuutuksen tulee olla täsmällinen ja tarkkarajainen.
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2015/20150133
Ainakin länsimaisten demokratioiden puitteissa voidaan sanoa, että mitä kansanvaltaisempi elin on kyseessä, sitä laajempi kompetenssi sille kuuluu. Vastaavasti mitä kauempana jokin elin on kansan välittömistä vaikuttamis- ja valvontamahdollisuuksista, sitä vähäisempi norminantamiskompetenssi sille kuuluu.
. Voidaan kuitenkin lähteä siitä, että ministeriön antama asetus ei voi olla ristiriidassa tasavallan presidentin tai valtioneuvoston antaman asetuksen kanssa. Lait ja asetukset muodostavat hyvin kattavan ja samalla ylivoimaisesti näkyvimmän ja merkittävimmän osan voimassaolevaa oikeudellista normistoa. Asetusten tason alapuolella ovat esimerkiksi keskusvirastojen omalla toimialallaan antamat normipäätökset.
http://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:normihierarkia/laajempi_kuvaus
---------------------
Voimassa olevassa "Lainkirjoittajan opas" oppaassa on kerrottu todella hyvin miten ministeriön toimivaltuus menee:
Lähtökohtana valtioneuvoston ja ministeriön välisessä toimivallan jaossa on, että valtioneuvosto antaa asetukset laajakantoisista ja periaatteellisesti tärkeistä asioista sekä niistä muista asioista, joiden merkitys sitä vaatii.
Ministeriölle voidaan osoittaa asetuksenantovaltaa yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisemmissä asioissa sekä selvästi teknisluonteisissa ja toimeenpanoa koskevissa asioissa. Ministeriölle voidaan siten antaa asetuksenantovaltaa pääasiassa ministeriön omaa toimialaa koskevissa asioissa edellyttäen, että asia ei sen yhteiskunnallisen merkityksen johdosta ole käsiteltävä valtioneuvoston yleisistunnossa.
Ministeriölle ei saa antaa asetuksenantovaltaa asiassa, joka yhteiskunnallisen merkityksensä vuoksi kuuluu valtioneuvoston yleisistunnon ratkaistavaksi perustuslain 67 §:n mukaisesti.
Perustuslakivaliokunta on käsitellessään hallituksen esitystä saira - VoihanPerustuslakii
Perustuslakivaliokunta on käsitellessään hallituksen esitystä sairausvakuutuslaiksi 1 kiinnittänyt huomiota siihen, että vakuutetun oikeuksien kannalta tärkeistä seikoista oli ehdotettu säädettäväksi ministeriön eikä valtioneuvoston asetuksella. Tämä ei valtuussäännöksen väljyys huomioon ottaen ollut hyvin sopusoinnussa perustuslain 80 §:n 1 momentin sen lähtökohdan kanssa, jonka mukaan ministeriölle voidaan osoittaa asetuksenantovaltaa lähinnä teknisluonteisissa sekä yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisehköissä asioissa 2.
Käsitellessään hallituksen esitystä laeiksi tekijänoikeuslain ja rikoslain 49 luvun muuttamisesta 3perustuslakivaliokunta katsoi, että ehdotus ei ollut hyvin sopusoinnussa perustuslain 80 §:n 1 momentin sen lähtökohdan kanssa, jonka mukaan ministeriölle voidaan osoittaa asetuksenantovaltaa lähinnä teknisluonteisissa sekä yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisehköissä asioissa. Valiokunta piti tärkeänä, että valtuutta täsmennetään tai valtuus osoitetaan ministeriön asemesta valtioneuvostolle. 4
Lausunnossaan hallituksen esityksestä laiksi kalastuslain muuttamisesta 5 perustuslakivaliokunta katsoi, että valtuus antaa säännöksiä pyydysten käyttöajasta ei ole teknisluonteinen säännös, joka voitaisiin ottaa ministeriön asetukseen 6. Sen vuoksi ja koska myöhemmässä hallituksen esityksessä 7 oli tarkoitus valtioneuvoston asetuksella asettaa rajoituksia kaupallisten kalastuskiintiöiden täyttyessä yleensä tai alueellisesti, oli perusteltua siirtää kalastuskieltojen alkamisen ajankohdasta päättäminen valtioneuvoston asetuksessa säädettäväksi
http://lainkirjoittaja.finlex.fi/13-saadosten-lajit-ja-saadostaso/13-4/
Käytännön syistä jotkut viranomaiset, esimerkiksi verohallitus tai tullihallitus, voivat antaa oikeussääntöjä joistakin sääntelykokonaisuuden kannalta vähäisistä yksityiskohdista. Tällaiset normipäätökset eivät ole asetuksia vaan kyseisen viranomaisen määräyksiä. Lain sanamuodon mukaan muu viranomainen voidaan valtuuttaa antamaan oikeussääntöjä tietyistä asioista. Muulla viranomaisella tarkoitetaan lähinnä valtion ministeriötasoa alempaa viranomaista. Alemmanasteiseen norminantoon voidaan valtuuttaa vain lailla eikä esimerkiksi asetuksella. Tällaisen valtuuttavan lain antamiseen vaaditaan verraten tiukkojen edellytysten olemassa oloa. Lainsäädäntövallan delegointi viran- 15
Neljännellä hierarkiatasolla ovat muut viranomaisen antamat säädökset ja normit. Yhteistä tällaisille asetusta alemmanasteisille normeille on se, että niiden antaminen ei perustu perustuslain säännöksiin, vaan kunkin normin on perustuttava erilliseen lainsäädännössä olevaan valtuutukseen. Yksittäispäätökset eli hallintoviranomaisten päätökset ja tuomioistuinratkaisut ovat kaikkien abstraktien normien alapuolella normihierarkia-ajattelun mukaan.
http://docplayer.fi/3686921-Poliisin-lakia-alemmanasteinen-norminanto-johtamisen-nakokulmasta.html
Viranomaismääräykset ja päätökset
Asetuksissa voidaan edelleen luovuttaa päätösvaltaa viranomaisille. Edelleen annettavan valtuuden on kuitenkin jo tässä vaiheessa oltava varsin suppea ja tarkkarajainen. Tyypillisesti tälle tasolle annetaankin määrättäväksi lähinnä numeerisia yksityiskohtia sekä sellaisia teknisiä asioita, joista päättäminen vaatii aivan erityistä osaamista. Jälkimmäisestä tyypistä esimerkkinä ovat esimerkiksi Lääkelaitoksen monikymmensivuiset päätökset Suomessa sallituista lääkkeistä.
http://www.heikniemi.fi/kirj/jur/yleinen/oikrak.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1627116
En löydä sinua
En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k264108- 473467
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi1423166- 512916
Ne oli ne hymyt
Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä262306- 432286
Hajoaako persut kuten 2017?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen2722023Kamala uutinen: Henkilö kuoli Tokmannin pihaan Kankaanpäässä- Jäi trukin alle
IL 9.5.2025 Ihminen kuoli Kankaanpään Tokmannin edustalla perjantaina aamupäivästä. Poliisin mukaan henkilö oli jäänyt551975- 291876