Hyrynsalmen rakennustarkastus

RoopeM

Hei hyrynsalmelaiset. Olen hankkimassa itselleni mökkitonttia Hyrynsalmelta. Olen yrittänyt soittaa useasti rakennustarkastajalle kevään aikana, jotta alustavasti olisin halunnut ohjausta rakentamiseen. Hyrynsalmen kunnan nettisivuilla olevasta numerosta ei kyllä kukaan vastaa. Onkohan nuo numerot oikeat mitkä netissä on?

32

1245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyryukko

      Mee Vuoriniemeen, siellä on tietoa.

    • joskusonnistunut

      Huonosti vastaa. laita tekstari niin N K soittaa takaisin.

    • PaskallaOlen

      Nämä on mielenkiintoista sakkia nämä kunnan virkailijat, jotka eivät vastaa virkapuhelimeensa taikka sähköpostiinsa. Ja niitä on paljon!
      Eräässä kainuun kunnassa oli virkamies, joka pisti ovelleen joka päivä lapun: "Paikalla huomenna" ja sulkeutui sitten huoneeseen. Kerran kävikin niin, että tyyppi sai sydärin siellä oven takana. Kukaan ei älynnyt tulla apuun ja ukko pelastui ihan viime tingassa. Loppui sen lapun pito siihen kuitenkin.

    • tottuus

      No, kylläpäs kävi huono tuuri....

    • kaverillemökkikans

      Taitaa näin keväällä olla kiirettä ei ehdi käymään työmaalla kun omat mökki hommat painaa päälle ja pitäis jäädä kohta lomille 8 viikkoa menee kepeästi.

    • Kjhiisl

      Outoo on kun ei saa yhteyttä. Minähi oon soittanut monta kertaa tarkastukseen eikä ees soiteta takaisin. Alkaa kyllä vituttamaan ja kovasti. Onko niitä rakennuksia rakenteilla niin paljo vai sitten jotkin muut omat hommatko ne vie aikaa?!?! Voisiko joku antaa palautetta sinne tarkastuksee kuka saapi sinne yhteyden

      • Jokuhurskainen

        Mä sain yhteyden. Nyt o palveluu tarjol ku ristijärve tarkastaja tekee hyryll töitä. Asiallinentyyppi!


    • Jormako

      Yrittäkää vähän ymmärtää. Jos haluaa itsee kehittää opiskelemalla ja harrastamalla niin ei se voi olla keneltäkään pois. Hyry voittaa kun saahaan kokemusta muualtakin kuin tunkion ympärillä pyörimisestä. Eikö nimettömät huutelijat itse uskalla osallistua mihinkään????? Antakaa enemmän resursseja jos ongelmaa tavoitettavuudessa.

      • Kuntalaine

        Mitä lisäresursseja tavoitettavuuteen voi antaa? Puhelin on annettu jota virka-aikana on pidettävä päällä ja johon on vastattava. Toimisto on annettu jossa virka-aikana pitää olla tavattavissa tai jos on jossakin käynnillä niin "sihteerit" tietävät missä tavoiteltu virkahenkilö on ja milloin palaa. Sähköpostiosoite on annettu ja on olemassa ja sitä on käytettävä viestien vastaanottamiseen ja niihin vastaamiseen. Tavoitettavuudessa ei pitäisi olla ongelmaa, keinoja ja resursseja siihen löytyy. Jos on lomalla tai vaikka opiskelun takia virkavapaalla se on eri asia. Silloin puhelimeen ja sähköpostiin vastaa joku muu joka hommaan on määrätty tai ainakin puhelinvastaaja ilmoittaa "olen lomalla, palaan silloin ja silloin ja plaa plaa plaa, sama sähköpostissa. Perustele ja täsmennä hieman miten tavoitettavuuteen voi lisätä resursseja esim. kuntalainen? Koska kuntalaiseenhan viittaat tuolla "antakaa enemmän resursseja" tokaisullasi? Vai viittaatko kenties lautakunnissa, hallituksessa ja valtuustossa toimiviin luottamushenkilöihin? Kuntalaisia hekin ovat, vaaleilla hommaan valitut.
        Eri asia on kokonaan se jos virkahenkilö EI HALUA OLLA TAVOITETTAVISSA eli tarkotuksellisesti ei vastaa puhelimeen eikä sähköpostiviesteihin, ei ole paikalla viranhoitopaikalla eli toimistolla jne jne... Silloin on mietittävä työnantajan puolelta mistä oikeasti on kysymys. Onko henkilöllä jotakin perusteluja kyseiselle toimintatavalle? Miksi häntä ei tavoiteta? Mikä mättää? Ovatko ongelmat henkilökohtaisella tasolla? Tavoitettavuudeen on annettu hyvät työkalut ja resurssit. Halua tavoitettavuuteen ei voi lisätä muut kuin henkilö itse.


      • Riikinvoima

        Näkkyypä uuden jätepolttolaitoksen puolelle virtaa ja aikaa joillaikin olevan.


    • Katsokaapeiliin

      Kannattaa muistaa että rakennustarkastaja on viimeiset puolivuotta tehnyt yksin teknisen osaston virat. Toivottavasti tilanne helpottuu uuden rakennusmestarin aloitettua. Jos tässä jotain täytyy ihmetellä niin sitä, miksi kunnan päättäjät olivat noin pitkään haluttomia täyttämään mestarin virkaa.

      • HannanKullittaja

        Ei ole löytynyt sukulaista, jolla olisi sopiva koulutus ja kuuluisi oikeaan puolueeseen.


    • narisijatjamarisijat

      Hohhoijaa. Kyllä on niin sivistävää keskustelua, että...

      Ei voi olla kuin onnellinen, siitä elämä vei kauas.

      Mutta mutta jos tuntuu ettei joku ole töissä niin ottakaa yhteyttä hänen esimieheen tai siitä ylöspäin.

      Ei täällä nimimerkillä itkeminen osoita muuta kuin raukkamaista luonnetta. Silloin kun täällä joskus asuin ei muistaakseni tällaisia marisijoita ollut !?

      Vai näkeekö ne asiat vain kauempaa ?

      • KemppiVaan

        Taitaa aika kullata muistot. Mut joo, itse asun kans muualla mut tulee käytyä lasten kanssa lomilla Hyryllä. Tää tavoitettavuus on kyllä oikeesti hankala juttu. Isovanhempia autoin yhdessä luvan haussa ja siinä kyl huomasi et ei puhelimella saa kiinni. Toivoisi toki et soitettas edes takaisin tai jotain yhteyttä otettaisi. Ei tainnut tietoo olla kellään et mistä tavoittaisin


      • NettiUkko

        Silloin ei ollut tätä Suomi24 palstaa eikä koko internettiä? Ei sen kummempaa...Marisijoita on ollut aina. Se kirjeiden postittaminen lehtien yleisönosastoille oli niin hidasta ja hankalaa. Nykyään käy näppärästi tässä, nyt ja näin.


    • sisäpiiristä

      VIRKAMIESLAKI

      velvoittaa

      kantelu vai onko jopa ryhmäkantelu mahdollista?

    • huuvaaja

      Hyrynsalmella ei pysy rakennusinsinööri jonka paikka on ollut auki ainakin kolme kertaa,ajojahti päällä,hiostavat uuden ulos että ei pääse käpälöimään kunnan oman delekaation tuotoksia,esim Ukkohallan sisäpiiri rakennus hankkeita jotka eivät vältämäti päivänvaloa kestä.

      • Entäjosvaanvalittaisit

        Salaliittoteoriat taas jyllää. Pienet vihreät miehet laskeutuu taivaalta ja syö meidät. Apuaa....

        Voi helv.... näitä aaseja ketkä kehtaa levittää tämmöistä mielikuvituksen tuotetta. Pysyisivät hallilla sorvaamassa


    • asiatkuntoon

      Pienen kunnan ongelmana on ,että viranhaltijat asuvat muilla paikkakunnilla.
      Perhe,harrastukset ,ajatukset ja koko elämä toisaalla . Ei voi millään syntyä kunnon sitoutumista ja todellista kehittämisen intoa, jos ei ole ole osa sitä yhteisöä,jää kovin vieraaksi kuntalaisille.
      Kunnan tekninen puoli tarvitsisi kokeneen rakennusalan ammattilaisen ja johtajan jolla riittää auktoriteetti ja kompetenssi pistää asiat sille tasolle millä ne usein yksityisellä puolella on.
      Kunnan teknisen puolen tehtäviä suuresti liioitellaan ,monta kertaa puuttuu kyky , ammattitaito ja luovuus viedä asioita eteenpäin.
      Huonolla johtamisella miehet kyllä liikkuu mutta jälkeä syntyy kovin heikosti ja kalliisti ja kuntalaiset ovat tyytymättömiä.

      • KaikkiKulkeeMuualta

        Kyllä näin on! Hieno avaus tässä ketjussa.


      • Juurikinnäin

        Olen samaa mieltä. Ja kyllähän se taitaa olla niin että paras olisi valita henkilö jolla olisi ennestään paikkakunnan tuntemusta


    • tonttiasioissaminäkin

      Meillä on kerrankin virkaihminen joka on todella hieno ja asiansa tietävä ihminen jos ja kun hän joutuu hoitamaan monen ihmisen työt ,ei se ole niin helpoo laita sähköpostia ja soita infoon ja laita soittopyyntö hän kyllä vastaa ,nyt kyllä haukut väärää puuta ,parhainpia virkaihmisiä mitä ikinä on Hyrynsalmella ollut ja enkä ole muuta kuin asiakas en muuten tunne mutta aina olen saanut palvelua häneltä .piste.

      • Jekeudjd

        Miten "todella hieno" liittyy viran hoitamiseen? Kukaan ei arvostele tai kyseen alaista henkilöä vaan halutaan että toimintaa pitäisi järkeistää ja arvioida et mikä on tärkeintä ja miten kuntalaiset saa palvelua entistä paremmin. Voidaanhan sitä aina kaikkien syiden taakse juosta piiloon...


    • hyrynvoitto

      Asenne ratkaisee. Jos virkamies on laiska ja pullea- niin mikään ei auta. Kunnan esimiehillä ei ole mitään munaa tehdä yhtään mitään. Parasta on potku perseeseen ja kotia.

      • KempaisHeikkisKeräs

        Aika rajua tekstiä. Onneksi kunta ei ole yritys jossa mielivalta ohjaa vaan kunnassa ohjaa lainsäädäntö. Sitä on kunnioitettava ja joskus se ehkä tunnostaa jäykältäkin, mutta kuntalaisten yhdenvertaisuus ja lain suomat oikeudet ja velvolisuudet on otettava kaikilla huomioon. Tätä ei ratkaise mikään ruumiinrakenne tai puoluekanta suvusta puhumattakaan. Kainuulainen kateus sen sijaan näkyy kirjoittajissa luovan kyllä enemmänkin toimintaa.


    • Säälittävätvässykät

      Täällä taas loistaa Hyrynsalmelainen puskista huutelun perinne. Helppo räkyttää ja esittää "asiantuntevia" mielipiteitä kun ei tiedä asioista juuri mitään. Erityisen säälittävää on viedä räkytys henkilökohtaisiin asioihin. Eihän sille ilmeisesti mitään mahda jos ei muuhun pysty. Ei taida teistä munattomista olla yhdestäkään miestä mennä ko. henkilöä oikeasti henkilökohtaisesti tapaamaan ja asioista keskustelemaan. Koska kyllä hänet sieltä toimistoltaan löytää paremmin kuin monen muun virkamiehen.

    • olenasiakaanaollut

      Olen edellisen kirjoittajan kans samaa mieltä,todellakin asiansa hoitava virkaihminen.

      • Lkzhdflkhsdklc

        Ei tässä asian hoitamisesta olekaan kysymys vaan lähinnä siitä miten virkaihmiset on tavoitettavissa. On varsin vanhanaikaista jos ei muuten ihmistä saa kiinni kuin koputtamalla oveen kunnantalolla. Meillä on puhelin ollut jo 70-luvulla vaikka oltiin jäljessä silloinkin kehitystä.


    • jonnijoutavata

      No et sinä niitä tontti saa hoijetuksi yksin puhelimessa mee paekan pelle ja hoegele homa eläkä teällä vätkytä

    • Persus

      Nykyään ei saa ketään kiinni. Yhteystiedot virastoihin on keskuksen numero johon korkeintaan pääset musiikin ohi. Nettisivuilta piilotetaan suorat numerot. Näkyvissä on lomake jolla otat yhteyttä tai vaihtoehtoisesti sähköpostiosoite. Yksinkertaiset asiat tehdään vaikeaksi. Kun ihminen on töissä nin kait se joutaa puhelimeen vastaamaan siitähän sille maksetaan.

    • Kitinääpörinää

      Kun et kerran saa ketään kiinni niin todennäköisesti puhelimesi on rikki. Toinen vaihtoehto on että olet niin tyhmä että et osaa käyttää sitä. Suosittelen lämpimästi isoa annosta laksoberonia vaivaasi niin sinusta tulee kerrankin ulos jotain muuta kuin kitinää.

    • Persus

      Niinhän se on. Olet oikeassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1612
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      119
      1176
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      46
      1064
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe