Valtuuston vastuu

finalcount

Maanantaina nähdään miten valtuusto toteuttaa demokratiaa. Kuinkahan moni äänestää pakolaisten ottamisen puolesta? Kaikissa kyselyissä lähes 90% kanslaisista vastustaa asiaa, ja aina siellä missä pääasiassa muslimit kerääntyvät yhteen, seuraa ongelmia. Varkauden vetovoimatekijä voisi olla muslimivapaa vyöhyke.

29

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joo.joo.miehet.äänestää

      Lainattua toisesta langasta:

      http://www.fincrime.net/kotimaa/media-oli-hiljaa-iranilaiselle-sarjalastenraiskaajalle-maksimirangaistus-13-vuotta/

      http://mvlehti.net/2016/05/14/jo-2-500-turvapaikanhakijaa-kadonnut-jaljettomiin/

      http://mvlehti.net/2016/04/29/toinenkin-etsintakuulutettu-sotarikollinen-kangasalan-paivakerhossa/

      Suomeen saapuneista "pakolaisista"yli 80% on nuoria miehiä jotka ovat tulleet etsimään parempaa elintasoa eurooppaan. Somalitaustaisten työttömyysprosentti on lähes 90. Suomi on ainoa maa joka antaa turvapaikan lähes jokaiselle somaliasta tulevalle....Miksi? Suomen oikeuslaitos tukehtuu, tulossa yli 10.000 valitusta kielteisestä turvapaikkapäätöksestä,sinä maksat. Kielteisen päätöksen saanutta ei voida palauttaa, joten tänne ne jäävät notkumaan. Supo seuraa yli 300 suomessa olevaa terrorismiin liittyvää henkilöä. Ruotsi on karmea esimerkki monikulttuurin pimeästä puolesta. Nyt on autoja alkanut palamaan jo Helsingissäkin.

      Varkaus on nyt suuren päätöksen edessä. Moni kunta Pohjois-Savossa on ottanut asiaan kielteisen kannan, lähinnä ne kunnat, joissa sijaitsee vastaanottokeskus. On kaunistelua luulla että kunta voisi valita tulijat. On kaunistelua luulla ettei se maksa mitään. Toivottavasti Varkaus ei aja samaan miinaan kuin Lieksa. Ja jokainen joka asiaa kannattaa voi ottaa kotiinsa keitä haluaa kunhan hoitaa itse kulut. Joka viides varkautelainen on työtön, ei voi oikein asiaa perustella työvoimapulallakaan.

    • pekupekupeku

      Varkaudelle tekisi hyvää saada pakolaisia. Vähän väriä katukuvaan. Joutenlahdesta voisi tyhjentää muutaman kerrostalon heidän käyttöönsä. Eihän siellä asu kuin työttömiä. Menkööt muualle.

    • vastuunkantajatsaatana

      WL:

      Kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, että Varkauteen otetaan tänä vuonna 30 kiintiöpakolaista eli viidestä kuuteen perhettä. Heidän toivotaan olevan syyrialaisia, sotaa pakenevia lapsiperheitä.

      Ajankohta tarkentuu myöhemmin. Varkauden psykososiaalisten palveluiden päällikkö Riitta Mentula-Hyvärinen arvioi kokouksessa, että käytännössä kiintiöpakolaiset saapuvat aikaisintaan loppusyksystä.

      Valtuusto teki päätöksen noin puolitoistatuntisen keskustelun ja kahden äänestyksen jälkeen. Matti Semi (vas.) esitti muun muassa Esa Tuovisen (kd.) kannattamana, että Varkaus ei rajaisi vastaanottoa Syyriasta tuleviin kiintiöpakolaisiin, vaan kaupunkiin otettaisiin joko kiintiöpakolaisia tai oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita. Määräksi hän esitti kolmeakymmentä eli viidestä kuuteen perhettä, mikä oli myös kaupunginhallituksen esitys.

      – Kierrämme omaa vastuutamme, jos otamme vain kiintiöpakolaisia, Semi perusteli.

      – Ollaanko menossa siihen tilanteeseen, että metsästä poistetaan koivut ja jätetään kuuset tai hongat. En hyväksy tällaista erittelyä, vertasi Tuovinen.

      Semin esitys hävisi kaupunginhallituksesta tulleelle kiintiöpakolaisesitykselle äänin 29–9, viisi tyhjää. Oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita olisivat ottaneet Varkauteen vasemmiston Isto Markkanen, Eeva Piitulainen, Raija Puumalainen, Elina Vepsäläinen ja Matti Semi. Samoin äänestivät kristillisdemokraatit Esa Tuovinen ja Kari Tyrväinen sekä kokoomuksen Markko Rothström ja Jani Ursin.

      Tyhjää äänestivät Marjukka Aarnio (sd.), Tiina Grönlund (ps.), Pekka Keto (sit.), Pasi Paananen (ps.) ja Jorma Tanninen (ps.).

      Illan viimeisessä äänestyksessä olivat vastakkain kaupunginhallituksen pohjaesitys kiintiöpakolaisista ja Pekka Kedon (sit.) esitys päätöksen lykkäämisestä vuonna 2017 aloittavalle valtuustolle. Keto perusteli esitystään muun muassa sillä, että kiintiöpakolaisten vastaanottamiseen ei ole varattu tarpeeksi määrärahaa. Hän toivoi kansanäänestystä aiheesta.

      – Kuntalaisten mielipidettä on kuultava, koska heidän hyväksyvä mielipiteensä on tärkeässä roolissa pakolaisten kotoutumisessa.

      Kedon esitys hävisi äänin 39–4. Tiina Grönlund, Pasi Paananen, Jorma Tanninen ja Keto äänestivät sen puolesta, että Varkauteen ei otettaisi pakolaisia ainakaan tänä vuonna.

      Pakolaiskriittisissä puheenvuoroissa vedottiin kaupungin talousvaikeuksiin ja korkeaan työttömyysprosenttiin. Grönlund viittasi Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskisen lausuntoon siitä, että että kuntien saamiin kotouttamiskorvauksiin tarvittaisiin 40–50 prosentin korotus.

      – Kuopion 65 pakolaiseen verrattuna 30 kiintiöpakolaista Varkauteen on suuri määrä. Oikeampi olisi vajaat kymmenen Varkauden kokoiseen kaupunkiin, asukasmäärään suhteutettuna.

      Pasi Paananen kaipasi tarkempaa tietoa siitä, mitä pakolaisten vastaanotto tulisi maksamaan Varkaudessa esimerkiksi vuonna 2017.

      – Olen samaa mieltä kuin Keto, että otetaan aikalisä. Olen sen verran kylmähermoinen optimisti, että uskon että sota loppuu, sanoi Jorma Tanninen.

      Hädänalaisten auttamisen puolesta puhui muun muassa Markku Kujanpää (kd.).

      – Jos Varkauteen tulee viisi tai kuusi noin kolmilapsista perhettä, kovin suurta työttömyysongelmaa se ei aiheuta, hän arvioi.

      –Pekka Kedon ja Tiina Grönlundin esittämät uhkakuvat ovat todellisia, mutta niistä selvitään. Rautavaara on yksi Pohjois-Savon köyhimpiä kuntia ja se on päättänyt ottaa pakolaisia. Emme ole taloudellisesti niin heikossa tilanteessa, ettemme selviäisi.

      – On surullista kuunnella keskustelua siitä, riittääkö raha, kun on kyse noin sadasta tuhannesta eurosta. Olisi tosi hyvä, jos pystyisimme auttamaan 5–6 perhettä, jatkoi Markko Rothsröm.

      Kiintiöpakolaisia moni valtuutettu piti varmana valintana, koska heidät valitaan pakolaisleireiltä YK:n valvonnassa.

      – Kiintiöpakolaiset ovat saattaneet odottaa vuosia pakolaisleireillä. Tämä on hallittu tapa auttaa, sanoi Paula Pulliainen (sd.)

      – Suomeen otettavien kiintiöpakolaisten valintaan osallistuu myös suojelupoliisi. Kaupunginhallituksen esityksessä on siis mukana myös turvallisuusnäkökulma, Kari Rajamäki (sd.) kommentoi.

      • SanoMinunSanoneen

        Näiden pakoloisten kanssa ollaan vielä ongelmissa...


      • ettekötetajua

        Ja ongelmat eskaloituvat, kaupungin alasajo on alkanut,


    • tervetuloavarkauteem

      Lapsiperhepakolaiset eivät ole yhtään pahempia, kuin nämä sivistymättömät suomalaiset llapsiperheet/uusio/yksinhuoltajaperheet.

      • haisevatkinkamelinkusel

        Per,kleet sikiävät kun rotat. Varkaudessa liikaakin elätettäviä.


    • ettekötenäe

      Valtuusto avasi nyt Pandoran lippaan. Ettekö te pölvästit ole nähneet mitä tapahtuu, kun lasketaan kettu kanatarhaan? Voisiko joku kertoa missä muslimien kotoutuminen on onnistunut? Afrikasta ja lähi-idästä tulijat ovat ensin tuhonneet oman maansa, nyt on euroopan vuoro....

    • AatteleIte

      Voe voe nitä pöllöjä kun leikkivät jotain äititeresoja kaupunkilaisten kiusaksi.

    • huhhuhhuhh

      Ymmärtääkö kukaan että niiden kulttuurissa potkitaan ja tapetaan koiria ja kissoja, hakataan ja raiskataan naisia ja islamin opin mukaan vääräuskoiset pitää tappaa jos pystyy??! Soldiers Of Odin - jaosto Varkauteen on kohta perustettava.

    • huhhuhuhh

      Poliisi on ylityöllistetty ja ei aina auttamassa kun tyttäriänne ahdistellaan. Valoja päälle...

    • arvostusnousiheti
    • Lianderssonni

      Ottakoon Semi kotiinsa partalapsia. On muuten surkea kansanedustaja jos Rajamäkeen verrataan. Tuskin saa mitään muuta aikaiseksi vaalikaudella kuin partalapset loisimaan varkauteen....

      • tenhoska

        Kiitos Riki.
        Oliko muuta?


      • vietitvähissä

        Niitä" partalapsia "on suomalaisissakin jotka omallallakäytöksellään häiritsevät ympäristössään vanhempien innoittamana ja nämä suomalaiset "partalapset" ovat"ei niin nuuori, ei niin vanha".heilllä ei ole akvititeettia muuhunkuin mitä äiti/isä käskee tehdä ja häiriköidä.


    • atvir

      Täällä on moukat äänessä.Olen valmis tukihenkilöksi pakolaisille.

      • sssuwakki

        Oletko valmis ottamaan kotiisi ja vastaamaan kuluista?


      • suu.kii.varo.kärpäsiä

        Olen.Varkauslaiset ovat kusipäistä seuraa.


    • enemmistöpäätös
    • knxölkköps
    • valivalivali

      Minusta soisalon lautturin voisi vaihtaa muutamaan pakolaisperheeseen. Tulisi yhteiskunnalle paljon halvemmaksi kun ei tarvitsisi käsitellä sen typeriä valituksia. Miksi tämä nuorisoeläkelläispakolainen on muuten täällä?

    • astianpesija

      Eiköhän kuitenkin hoideta ensiksi suomalaiset ja anneta heille jonkinlaista tukea että saavat astiansa kuntoon !

      • ruokakuponkeja.ei.rahaa

        Se on eläkeläiset ja pitkäaikaissairaat,joista pitäisi olla huolissaan.
        Muuten liiton rahat voisi kutistaa 100pv.Ja pakottaa työttömät ottamaan vastaan myös koulutusta vastaamatonta työtä.Ja jokaiselle 18v täyttäneelle automaattisesti yritystunnukset.


    • hyyssäriyhteiskunta

      Sairaseläkkeitäkään ei tarvita.Jokainen joka pystyy puhumaan,istumaan,kävelemään ja ajamaan kankkuseltaan autoa.Voi ajaa vaikkapa pizzaa työkseen.
      Pekka Keto on itse hyvä esimerkki aktiivisesta sairaseläkeläisestä.Kyllähän tuo valittaminen jo työstä käy.

      • kateusviekalatvedestä

        Keto on tuonut verotulonsa Varkauteen! Näin tänään Dugaton kauppakadulla ei taida kaikilla olla varaa ajella ja maksaa korkeita veroja kahdesta dieselautosta.
        Valtuustokin on alkanut kiinnostamaan kuntalaisia Kedon myötä


    • Tilausperuutetaan
    • hurlumheiseonloppu
    • yksivaltuutettutiesi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5095
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1325
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe