Viesti Juhalta Paiholasta

Juhantukihenkilö-

Kirjailija Juha Pekka Kurviselta terveisiä. ”Monet ystävistäni sukulaisisani ja bloginlukijoistani ovat olleet huolissaan mutta kaikki on hyvin Olen nukkunut n. 9 tuntia/vuorokaudessa ja mieleni on tasapainossa.

Ainoa ongelma elämässäni tällä hetkellä on se, että minä olen sanavapausvanki omassa kotimaassani. Ylilääkäri Antti Liuska on tehnyt kirjallisen käskyn, jonka mukaan minulta on riistetty hallustani älypuhelin, internetin käyttöoikeus ja kaikki muutkin kommunikointivälineet.

Siksipä nyt parhaillaan kirjoitan lyijykynällä A4-papereille neljättä teostani nimeltään Hard Rock Kupittaa tositarinoita hullujen huoneelta, lakimieheni Jyrki Kiianlinna Maarianhaminassa hoitaa parhaillaan kaikkia kanteluita Itä-Suomen käräjäoikeuteen. Virallinen edunvalvojani ja ystäväni Kauko ”Puutohtori” Huohvanainen hoitaa parhaillaan kaikkia asioitani, jopa niin että huomisessa hoitokokouksessamme itse en puhu sanaakaan, vaan kauko puhuu.

Syy on seuraava, minä olen virallisissa Antti Liuskan virallisissa papereissa, joten minun tositarinoita ei usko kukaan. Mutta Kauko on todistetusti terve, joten ylilääkäri Antti Liskan on pakko uskoa häntä.

Koko tilannehan lähti siitä, että minä olin isäni luona kanssa katsomassa Suomi – Tanska jääkiekko-ottelua ja tilanne oli 2-0. Samalla kirjoitin teostani, kunnes poliisi piiritti koko isäni asunnon. Syytä en vielä tiedä, mutta minut väkivalloin pakotettiin Ilomantsilaisen terveyskeskuslääkärin eteen, joka ei uskonut sanaakaan mitä minä sanoin.

Ehdotin lääkärille sopimusta, että hän ensin lukisi kädessä olevani skeptikkon numeron pääkirjoituksen. Jolloin lääkäri olisi tiennyt kuka minä olen. N. 30 vuotias terveyskeskuslääkäri kieltäytyi tästä kunniasta ja ajoi minut pois vastaanotoltaan. Ennen kun hän ajoi minut pois hän sanoi minulle ”minä konsultoin nyt viisaampia”. Sen jälkeen odotin puoli tuntia rauhallisesti, kunnes hän kutsui uudestaan vastaanotolleen ja hän sanoi ”teen sinusta m1-tarkkailulähetteen”. En tiedä mitä lähetteessä lukee, koska kirjallisesta pyynnöstäni huolimatta se oli minulta salattu.

Sen jälkeen kaksi poliisia pakotti minut ambulanssiin, joka ajoi tänne Paiholan mielisairaalaan. Sen jälkeen minua tarkkailtiin lain vaatimat neljä vuorokautta, jonka aikana minä olin omasta mielestäni Paiholan osaston rauhallisin potilas. Koska minä kirjoitin Paiholan Paihot blogia ja tästä syystä että olin rauhallisin potilas Paiholan ylilääkäri määräsi minut pakkohoitoon laittomasti, koska olemme edunvalvojani kanssa selvittäneet, että mitkään mielenterveyslaissa sanotut kriteerit pakkohoitoon eivät täyty.

Minulla ei ole virallista mielenterveysdiagnoosia vieläkään, koska siitä edelleen kiistellään. Turussa on menossa neurologi vs. Psykiatri -kamppailu. Neurologi väittää, että minulla on päähän kohdistuneen nyrkiniskun johdosta tullut aivovaurio, joka on johtanut elimelliseen kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön ja pysyvään keskittiskyky, tarkkaavaisuus ja muistihäiriöön, mutta psykiatri on täysin eri mieltä.

Psykiatrin mielestä minä olen vuodesta 1998 lähtien ollut ”hullu”, koska silloin sairastin lievän masennuksen, josta selvisin retkipyöräilemällä ilman lääkitystä.

Diagnoosini on niin monimutkainen, että suomen johtavat asiantuntijan taistelevat siitä. Mutta jos kysytään minut hyvin tuntevilta kavereilta, niin minulla on kotonani kymmeniä heidän kirjoittamiaan lausuntoja henkilötunnuksineen, jossa he mm.

A1-osastoseikkailujeni aikana vierailuaikojen puitteissa ovat kirjallisesti todistaneet, että luonteeltaan tuollainen hullu taiteilija se on aina ollut. A1:n ylilääkäri Teija Nummelin repi kaikki nämä kaverieni todistukset silmieni edessä ja heitti ne roskakoriin ja huusi ”täällä ei kaverit päätä kuka on hullu, vaan minä päätän!”. Suutuin ja karjalaiseen tapaan löin nyrkin pöytään kesken hoitoneuvottelun, jolloin minut raahattiin välittömästi eristysselliin hoitajien toimesta.

Mutta jos minulta itseltäni kysytään, niin omasta mielestäni minä olen täysin terve. Psykiatria on sekoittanut kais eri asiaa yhteen asiaan, olen nimittäin luonteeltani hullu taiteilija siksi, että taiteilijanimenikin on CrazyFin, mutta omasta mielestäni minä olen mieleltäni terve. Psykiatri luulee, että olen mieleltäni hullu. Eli ovat sekoittaneet minun mieleni ja luonteeni samaan diagnoosiin.

Fakta on kuitenkin se, että tällä hetkellä minä olen ammattikirjailija ajatusviiva seuraavan teoksen kustantaja on jo kirjallisesti sovittu ja minä olen sananvapausvanki omassa kotimaassani. Koitan silti ottaa tämän asian positiivisesti ja siksipä juuri parhaillaan olen työn touhussa. Minusta ei tarvitse olla huolissaan, koska kaikki on parhaillaan todella hyvin.” t. Juha 24.5.2016

30

2428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juhantukihenkilö-

      ps. parhaillaan minua pakkolääkitään Zyprexa nimisellä kemiallisesti laboratorioissa kehitetyllä lääkeaineella ja en tiedä miksi. Kieltäydyin lääkityksestä jolloin omahoitajani sanoi, ettei se kannata. Hän lopuksi lisäsi jos kieltäydyt säntöjen mukaan päivystävä lääkäri tulee paikalle ja toteaa tietokoneelta lääkityksesi jonka jälkeen sinun on se pakko ottaa. Jos vielä silloin kieltäydyt se laitetaan piikillä perseeseen eristyssellissä. Siksipä sain juuri sain hetki sitten kehooni lisää Zyprexaa. Lakimieheni Jyrki Kiianlinna on vaatinut kirjallisesti kaikki tapausta koskevat lähetteet ja potilaskertomukset, mutta pyyntöön ei olla toistaiseksi suostuttu.

      • Vapaaehtoisuusilluusio

        Psykiatriassa vapaaehtoisuus on illuusio. Ihmiset ovat naiiveja kuvitellessaan voida päättää omasta käsittelystään.

        Catch-22 kuuluu seuraavasti: Saat päättää otatko aineen vapaaehtoisesti vai pakotetaanko se sinuun.


    • SePieniEro

      Kannattaisi aina ymmärtää koska turpa kiinni, ja koska voi puhua ja mistä.

      Vastaavassa tilanteessa suosittelen toteamaan yksikantaan "haluan lakimiehen". Ja sen jälkeen olla hiljaa siihen asti että lakimies tulee sisään. Riippumatta siitä mitä mahdollisesti muut huoneessa olijat sanovat (provosoidakseen).

      Ts. tilanne on aina tällaisissa "kaikkea mitä sanot käytetään sinua vastaan". Vähiten materiaalia itseään vastaan tarjoaa vaikenemalla täysin. Ketään ei voida pakottaa puhumaan.

      Terveen ja sairaan ero on siinä että ymmärtää yllämainitun toimintamallin.

    • ei.lakimiehiä.siellä.ole

      Ei noilla osastoilla ole mitään "lakimiehiä". Psykiatri tai hoitaja on esitutkija, syyttäjä, tuomari ja lautakunta kaikki yhdessä henkilössä. Koko istunto (istunnot) ja asiakirjat ovat salaisia.

      Hänhän on jo lääkkeiden vaikutuksen alainen. Ei ole mahdollista tietää mitä "totuusseerumia" on pumpattu elimistöön ja kuinka paljon.

      Noilla osastoilla tehdään juuri niin kuin halutaan, ei niinkuin jossain kirjassa käsketään.

      • VaitiTaiLukonTaakse

        No, kuten sanoin, odottaa naaman aukaisua siihen asti että lakimies ovesta tulee.

        On se sitten viikon, vuoden tai sadan vuoden päässä.

        Tajuatko?

        Sitä ennen TURPA KIINNI provosoinnista huolimatta. Ketään ei voida pitää syyttä kovinkaan pitkään, sen syyn sen sijaan antaa avaamalla naamansa väärällä tapaa. Juuri tuohon siellä pyritään, saada potilas sanomaan asioita joita käytetään verukkeena siellä pidolle.

        Tarvitaan terve ihminen jotta osaa olla hiljaa.


    • käänteinen.oikeusist

      Käytössä on siis länsimaiselle oikeusjärjestelmälle tuntematon "käänteinen todistustaakka". Syytetty joutuu todistamaan olevansa syytön väitettyihin syytteisiin.

      • näin.homma.pyörii

        Ja syytökset on koostanut tai jopa luonut "proletariaatin poliisi" eli salainen puolueen asiamies - istuu jossain kohtaa sosiaalitoimen virkatietä.

        Siitä salahommasta ei voi tietää mitään, jos ei tiedä.

        Virkailijoina esiintyvät vasemmistolaispuolueen agentit tarkkailee ja valikoi sopivia kohteita kaikenaikaa netistä ja muualta. Kun sopiva kohde löytyy hänelle ryhdytään koostamaan ja luomaan sopivaa viitekehystä, joka lopulta johtaa osastolle.

        Riittää kun sellainen sosiaalitoimeen pesiytynyt puolueen agentti antaa vihjeen puolueen lääkärille ja homma lähtee käyntiin kuin tykin suusta. Siellä vastaanottohaastattelussa sitten ihmetellään mitä kaikkea onkaan tullut tehneeksi ja sanoneeksi... kun ei sellaista ole edes tehnyt taikka sanonut.


      • oletkotosissasij

        Oletko tosissasi? Jos näin on, niin tämä maailma on pimeämpi kuin pimein musta aukko.


      • Psykiatrinen_oikeus

        Juuri näin.

        Psykiatriassa olet syyllinen kunnes toisin todistat/todistetaan. Koska mielisairaus on mielikuvituksen tuotetta ja todellisuudessa mielipide toisen ihmisen käytöksestä, ajatttelusta ja tunteilusta, ei sitä voi todistaa vääräksi. Subjektiivisia lausuntoja ei voi todistaa vääräksi, koska se on mielipide asia. Mitään objektiivista ei ole mihin voisi vedota, kuten oikeassa oikeuskäsittelyssä vaaditaan tehtäväksi. Siten psykiatriassa syytetty AINA häviää. Järjestelmä on peukaloitu syytettyä vastaan.

        Perustuslain mukaisessa todellisessa, oikeudenmukaisessa ja puolueettomassa oikeuskäsittelyssä syytetty on syytön kunnes toisin todistetaan. Psykiatrinen oikeus on näytösluontoista.

        Kannattaa lukea Thomas Szaszin _Law, Liberty, and Psychiatry_, kun haluatte tietää lisää.


    • seurataan.tilannetta

      Soitettu Paiholan osastolle 54 ja tiedusteltu Kurvisen vointia. Eivät voi kertoa muuta kuin että siellä mies on. Saa ottaa vieraita vastaan.

      Jos joku on siellä suunnalla, niin voisi käydä vilkaisemassa missä kunnossa mies on.

    • Groombug

      Onpas taas jutut. Suomessa kukaan ei joudu psykiatriselle osastolle ilman syytä. Sananvapaus vanki ja vitut..
      Näyttää siltä että tämänkin ketjun kirjoittajat kärsivät mielenterveysongelmista ..totuusseerumia?:D hankkikaa ajoissa apua ennen kuin teistä tulee muille vaarallisia.

      • katso.peiliin

        Mistä tiedät, ketä nämä 2000 vuodessa pakkohoitoon toimitettua ovat ja miksi on viety. Kuinka moni on jo neljän päivän päästä vapautettu, kun on aiheetta viety. Tiedän yhden poliitikon Kanta-Hämeestä, jonka vastapuoli toimitti pakkohoitoon. Onnistui vakuuttamaan, että on täysipäinen.
        Hoitoon ei joudun ilman syytä, mutta mitä ne syyt saattavat ollakaan.
        Itse ilmeisesti olet joku luuseri. joka yrittää päteä huutelemalla keskustelupalstoilla.


      • Groombug
        katso.peiliin kirjoitti:

        Mistä tiedät, ketä nämä 2000 vuodessa pakkohoitoon toimitettua ovat ja miksi on viety. Kuinka moni on jo neljän päivän päästä vapautettu, kun on aiheetta viety. Tiedän yhden poliitikon Kanta-Hämeestä, jonka vastapuoli toimitti pakkohoitoon. Onnistui vakuuttamaan, että on täysipäinen.
        Hoitoon ei joudun ilman syytä, mutta mitä ne syyt saattavat ollakaan.
        Itse ilmeisesti olet joku luuseri. joka yrittää päteä huutelemalla keskustelupalstoilla.

        En ole mikään luuseri, itse kyllä taidat olla aika pahastikin. Hankihan ressukka terve elämä..onnea pärjäämisellesi. Kyllä ne asiat lopulta helpottaa..:)


      • Juhan_puolella
        Groombug kirjoitti:

        En ole mikään luuseri, itse kyllä taidat olla aika pahastikin. Hankihan ressukka terve elämä..onnea pärjäämisellesi. Kyllä ne asiat lopulta helpottaa..:)

        Voitko ystävällisesti selittää:

        Jos Juha Kurvinen ei ole sananvapausvanki Suomessa, miksi sitten hänen bloginsa on tänään poistettu kokonaisuudessaan?

        http://blogbook.fi/juhakurvinen/

        "Tämä sivusto ei ole enää saatavilla."

        Kommenttini: Mitä ilmeisimmin psykiatrin vaatimus Juha Kurvisen blogin poistamisen takana.


      • yritäpä.uudelleen

        On palannut. Onkohan joku vaatinut vai oliko tekninen virhe.


      • Juha_täytyy_vapauttaa
        yritäpä.uudelleen kirjoitti:

        On palannut. Onkohan joku vaatinut vai oliko tekninen virhe.

        Aikaisemmin Juha Kurvisen blogi oli kokonaan poistettu langoilta. Sitten se tuli takaisin, mutta kaikki Paiholan mielisairaalaa koskevat kirjoitukset oli poistettu. Nyt blogi on palautunut kokonaisuudessaan. Auttoiko asiassa nettikeskustelu?

        Jos Juha ei itse tehnyt blogilleen mitään, jotain hämärää tässä on takana. Oliko joku psykiatri ollut asialla ja saanut hetkellisesti rajoitettua sananvapautta? Tiedä häntä. Ehkä kyseessä olikin vain erikoinen tekninen virhe?

        Edelleen tilanne taitaa olla niin kuin Juha väittää, että hän on Paiholassa pakko"hoidossa" sananvapausvankina - tosin hyvin tuohtuneena sellaisena (viittaan Juhan nettikirjoitteluun).


      • Juha_vapaaksi
        yritäpä.uudelleen kirjoitti:

        On palannut. Onkohan joku vaatinut vai oliko tekninen virhe.

        Tosin Epilogi-niminen postaus blogista taitaa edelleen puuttua. Ehkä sekin palautuu ajan myötä?


      • Groombug
        Juha_vapaaksi kirjoitti:

        Tosin Epilogi-niminen postaus blogista taitaa edelleen puuttua. Ehkä sekin palautuu ajan myötä?

        Hörhöt taas vauhkona ja päät pyörällä:D. Uskotte kyllä kaiken..voin taata että ketään ei suomessa suljetulle laiteta sananvapauden riiston takia. Elätte omissa vainoharhaisissa famtasioisanne.


      • et.tunne.tapahtuneita

        Esitäpä se takuusi.


      • rahaa.on.takaan.sen
        Groombug kirjoitti:

        Hörhöt taas vauhkona ja päät pyörällä:D. Uskotte kyllä kaiken..voin taata että ketään ei suomessa suljetulle laiteta sananvapauden riiston takia. Elätte omissa vainoharhaisissa famtasioisanne.

        "voin taata että ketään ei suomessa suljetulle laiteta sananvapauden riiston takia."
        Voit siis henkilökohtaisesti taata sen, millä tiedoilla ja millä auktoriteetilla?


      • titityy44
        rahaa.on.takaan.sen kirjoitti:

        "voin taata että ketään ei suomessa suljetulle laiteta sananvapauden riiston takia."
        Voit siis henkilökohtaisesti taata sen, millä tiedoilla ja millä auktoriteetilla?

        Ylimielisyydellä ilmeisesti.


    • tsemppiiää

      Juhalle tsemppiä koettelemuksiin!

      Ihan varmasti yksi ihminen on saanut kohtuullisen paljon kuormaa niskoilleen, kun ensin joku on nasauttanut nyrkillä niskaan. Sitten siitä päänsärkyä ja muuta, ja sitä kautta Kupittaalle? Jos nyt oion mutkat suoriksi.

      Joku vainooja sitten soitti ambulanssin Juhalle, ja veivät Paiholaan?
      Yritä nyt päästä sieltä pois! Arvasin, että jäät pakkohoitoon, kun menit soittamaan hätäkeskukseen lääkäristä. Et olis soittanut! Voithan pyytää sen "koston" anteeksi, joku muu sinulle tilasi ambulanssin kuin tuo lääkäri? Mutta erikoista, että joku vaan voi tilata ambulanssin, ja vievät hoitoon. Nuo pitäisi tutkia, mistä kyse.

      Sun olis, Juha, kuitenkin erittäin tärkeää päästä tuolta pois. Soitit hätäkeskukseen pian sen jälkeen, kun joku siellä teki tappouhkauksen? Mielestäni tuo tappouhkaus voi jo itsessään sen verran aiheuttaa stressiä, että sen pyrkii unohtamaan jollain tapaa. Sulle ei ole hyväksi tuollainen hoitoympäristö, niin kuin ei kellekään muullekaan.

      • tsemppiiää

        Hoitoympäristössä ei pitäisi olla mitään stressiä aiheuttavaa. Tuleepahan kaikkien tietoon, millaista tuolla on. Tappouhkaus on laiton!
        Etkö voisi saada, vaikkapa isäsi lausunnon itsestäsi?

        Ei kannata ottaa yhtään lisää tuollaista, jos suinkin pääsee vain tuolta pois.


      • edellinen

        Lisäys vielä. Jos on itselle tai muille vaarallinen, niin siinä tapauksessa laillisesti on pakkohoito olemassa. Ei muuten. Eli olet uhannut jotakuta? Siinä Tollopelottoman videolla taisit uhata sun pahoinpitelijääsi? Eikö tuo ole lukkojen takana, ainakin luulisi?

        Ihmisen, jokaisen kannattaa tehdä parannus. Ajan ilta menee vauhdilla, ja Jeesuksen Kristuksen toinen tulemus lähestyy.


    • näin.homma.pyöriii

      > Mutta erikoista, että joku vaan voi tilata ambulanssin, ja vievät hoitoon. Nuo pitäisi
      > tutkia, mistä kyse.

      On jo tutkittu mutta asialle ei tahdo löytyä hoitajaa. Kyse on kovan luokan puoluerikollisuudesta. Vasemmistopuolueilla on solutettuna moneen paikkaan salaisia asiamiehiä, jotka paikantaa sopivia kohteita netistä ja muualta ja laatii näitä ilmiantoja.

      Koska prosessi on salainen, ilmiantajia ei ole helppo saada kiinni. Mutta niitä on kuitenkin saatu selville.

      Esimerkiksi tässä kuvassa sellainen salainen sosiaalitoimeen pesiytynyt agentti uhkailee hoidolla, joka uhkaus sitten myöhemmin toteutui: http://imgur.com/WB5TaLL

      Agentit toimivat paikkakunnan vasemmisto- ja varmaan muidenkin puolueiden valtuuston valtuutettujan kanssa salaisessa yhteistyössä.

      Kaikki jotka tällä palstalla höpöttää "lääkkeistä" ja "hoidoista" ovat siihen juoneen osallisia tavalla taikka toisella - joko auttavat paikantamaan puolueelle sopivia kohteita tai sitten ovat mukana luomassa tilanteita ja koostamassa materiaalia ilmiantoa varten.

    • sen.ketjun.aloittaja

      Yleistä mielenterveydestä -palstalla on hyvä juttu Juhan tilanteesta ja osoite johonkin adressiin, johon kerätään nimiä. Käykää lukemassa.

    • HerkkäuskoisitNenästä

      Onpas taas hieno tapa saada lukijoita forumille.

      Kerrotaan puutaheinää jostain "pakkohoidosta", sen jälkeen tekijä poistaa bloginsa "pakotettiin", ja sitten palauttaa sen takaisin "koska nettikeskustelu".

      Oletteko te oikeasti NÄIN helppoja?

      Mainostulot boottaa, toivottavasti verot tulee maksettua!

    • tsemppiiää

      No, aiheesta lukijoita tulee.
      Itse tuossa luetun pohjalta "referoin" muistista. Noita Paiholan Peuhut -sarjoista tuolta Kurvisen blogista lähinnä. Tuossa pahoinpitely-jutussa saattoi olla tarkemmin, niin että Kurvista lyötiinkin päähän eikä niskaan? Ehkä molempiin? Mutta aivovaurio siitä pahoinpitelystä oltiin todettu. Käsittääkseni päällekarkaaja oli tullut takaa päin.

    • Anonyymi

      Kun ymmärrätte, että suljettu osasto on saatanan synagoga ja psykiatrit ovat saatanan pappeja niin muuta pelastusta ei ole kuin Jumala! Poliisitkin ovat vain saatanan palvelijoita, joita noidat tahi saatanan papit käskyttävät. Sun ei tarvitse tehdä rikosta, kunhan olet hyvä ihminen niin lääkäri voi määrätä poliisin vangitsemaan sinut ja sinut huumataan saatanan synagogassa. Tämän, kun ymmärtää niin ymmärtää myös mitä terveydenhuolto kokonaisuudessaan on. Noituutta ja pitkälle vietyä sellaista. Suomihan on pedon istuin siksi täällä on maailman vahvin noituus! T: Mikael

      • Anonyymi

        Muttakun säkään et vielä ole kaiketi sisäistänyt sitä mitä tuolla yllä totesin useamman kerran.

        Miksi väki joutuu suljetulle?

        Koska ne höpöttää mielipuolisia asioita VÄÄRÄSSÄ PAIKASSA.

        Kun ei avaa suutaan ja kerro harhoistaan väärälle taholle, kukaan ei ole ketään mihinkään lukitsemassa koskaan.

        Tuo on se mitä MIELITERVE ymmärtää, mutta MIELISAIRAS ei.

        Mielisairaalla on pakonomainen tarve kertoa harhoistaan, ja vakuuttaa aina kaikki ympärilläolijat, on ne ketä tahansa, että ei ole mielisairas ja harhat on todellisia.

        Istut vain tuolilla rauhassa, silmät kiinni jos siltä tuntuu. Jossain vaiheessa ne loput huoneessaolijat kyllästyy eivätkä omaa mitään materiaalia jatkaa huoneessa pitämistä.

        Tajuatko viimein?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2062
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      167
      1599
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1537
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1280
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      277
      1137
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      132
      1041
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      53
      857
    Aihe