Täydellinen sairaanhoitaja

Tehosairaanhoitaja

Kun näitä keskustelupalstoja seuraa niin alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan se minkälainen on täydellinen hoitaja.
Täydellisen hoitajan täytyy olla mielellään lapseton, hyvännäköinen, missimittainen, urheilullinen ja vahva kuin härkä.
Hänen täytyy olla hirveän viisas eikä hän koskaan saa tehdä yhtään virhettä. Eihän toki muissakaan ammateissa mokailla tai lasketa väärin.
Hänen täytyy kiltisti kuunnella asiakkaiden ja erityisesti heidän omaistensa ohjeita lääkehoidosta ja kaikesta muusta hoitoon liittyvästä. Niinhän kaikilla muillakin aloilla tehdään. Lääkärin määräykset täytyy osata ohittaa, koska omainen tai toimittaja tietää parhaiten kuinka homma hoituu.
Hän pystyy tekemään töitä ilman lakisääteisiä taukoja eli hän ei käy työaikanaan kahvilla eikä lounastauolla. Eihän missään muissakaan ammateissa taukoja pidetä. Hän tekee mielellään töitä ihan pikkuruisella palkalla eikä hän tarvitse mitään erityiskorvausta siitä että hän on töissä yöllä, viikonloppuna eikä varsinakkaan juhlapyhinä. Juhlapyhinäkään hän ei saa syödä mitään.
Täydellinen hoitaja ei ole koskaan väsynyt vaan hymyilee kuin Hangon keksi vaikka hänen omainen olisi kuollut tai hän ei olisi pystynyt kääntämään rytmiä yövuorosta päivävuoroon 36 tunnin varoitusajalla.
Hän ei juo eikä polta. Hän on yli-ihminen.
Hän pystyy valvomaan kahtakymmentä potilasta yhtä aikaa ja huolehtii siitä ettei kukaan pissaa vaippaan, kiipeä sängyn laidan yli tai karkaa.
Hän kuntouttaa potilasta niin ettei potilaan tarvitse liikahtaakkaan. Hän laihduttaa potilasta vaikka potilas herkuttelee. Hän huolehtii siitä että potilailla on normaali unirytmi ja antaa nukkua potilaan omaisten toiveiden mukaisesti koko päivän ja ilman lääkitystä varmistaa että potilas nukkuu myös yön.
Hän ei koska sido potilasta ranteista tai mistään muustakaan. Hän on niin taitava että hän pystyy samanaikaisesti pitämään kahtakymmentä potilasta kädestä, hoitamaan lääkitykset ja pissareissut niin että kukaan ei vahingoita siinä ajassa itseään.
Hän noudattaa potilaan itsemääräämisoikeutta ja pakkosyöttää ruokahaluttomat ilman että syyllistyy potilaan itsemääräämisoikeuden loukkaamiseen tai väkivaltaan. Hän pureskelee ruuan potilaan puolesta ja huolehtii siitä ettei potilas vedä ruokaa keuhkoihin ja kuole aspiraatiopneumoniaan.
Hän ei lukitse ovia ja valvoo samanaikaisesti ettei yksikään potilas karkaa eikä ulkopuoliset hörhöt varasta kaikkia lääkkeitä, raiskaa potilaita tai varasta heidän omaisuuttaan.
Hän on niin viisas että kukaan ei koskaan kuole sairaalassa. Sairaaloissahan on vain terveitä ihmisiä. Hän potilaan halutessa auttaa häntä pääsemään kärsimyksistään syyllistymättä siitä huolimatta kuolemantuottamuksen.
Hän ottaa iloisesti vastaan kaikki haukut ja ohjeet omaisilta. Hän ei koskaan istu työaikana tietokoneen ääressä, vaan hän hoitaa kirjaamisen, lääkäreiden määräysten tarkistamisen ja laboratorioarvoihin reagoimisen omalta kotikoneeltaan omalla ajalla.
Hän selittää samat asiat kymmenelle omaisille puhelimessa ja hoitajan samaan aikaan huolellisesti kaikkia potilaita.
Hän on opiskellut neljä vuotta olemaan nöyrä yhteiskunnan palvelija joka elää kutsumuksella. Yksi sytostaatti saattaa maksaa enemmän (42000 euroa) kuin kolmivuorotyötä tekevän sairaanhoitajan vuosiansiot (34000 e), mutta hän tietää että hän yhteiskunnan suurin menoerä.

23

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tehosairaanhoitaja

      Nooh? Eikö tule yhtään nasevaa vastinetta vai jäikö tästä jonkun mielestä puuttumaan mitään.
      Itse voisin kyllä lisätä että hän ei istu raportilla vaan hän muistaa ja tietää jokaisen potilaan diagnoosit, hoidon syyt, lääkitykset, tutkimusvalmistelut, vatsantoiminnat, haavahoidot yms. ulkomuistista ja vain potilasta silmiin katsomalla. Hän kertoo kaikille omaisille kaiken potilaan ja muiden potilaiden hoidosta syyllistymättä kuitenkaan vaitiolovelvollisuuden tai tietosuojan rikkomiseen vaikka potilaalla olisi tiedonantokielto. Hän kuuntelee mielellään omaistenkin vaivat ja hoitaa heidätkin siinä sivussa.

      • hoit_su

        Eihän tällaisiin aloituksiin kukaan vastaa, vastauksia löytyy ainoastaan hoitajia mollaaviin kirjoituksiin. Hyvin olet kirjoittanut☺ Terveisin viime vuonna eläkkeelle jäänyt, yli 20 vuotta hoitotyötä tehnyt perushoitaja.


      • Tehosairaanhoitaja

        Mukavia eläkepäiviä sinulle😊. Minä yritän olla täydellinen vielä 15 vuotta ellen kyllästy näihin jatkuviin arvosteluihin. 35 vuotta on jo yritetty...


      • hoit_su
        Tehosairaanhoitaja kirjoitti:

        Mukavia eläkepäiviä sinulle😊. Minä yritän olla täydellinen vielä 15 vuotta ellen kyllästy näihin jatkuviin arvosteluihin. 35 vuotta on jo yritetty...

        kiitos☺


    • Tehohoitaja

      Unohtui aivan yksi tärkeä juttu. Hän ei myöskään käy työaika wc:ssä. Hän ei ole koskaan sairauslomalla vaan hän on vastuskykyinen sikainfluenssalle, hepatiitille, tuberkuloosille, kausilensulle, norovirukselle ja kaikille muillekin potilailla oleville pöpöille. Hän ei ole koskaan poissa lapsen sairauden takia. Koska hän vahva kuin härkä niin hän tuosta vaan nostelee jalattomia satakiloisia potilaita eikä kärsi mistään tukielinongelmista. Häntä ei haittaa pienet naarmut, mustelmat tai muut väkivallan jäljet. Potilaallahan on oikeus lyödä sairaanhoitajaa.
      Koska hän oli yli-ihminen niin hän ei koskaan sairastu syöpään tai muihin hoitoa vaativiin sairauksiin ja mielellään hän kuolee eläkkeelle jääntiä edeltävänä yönä suoraan sairaalan ruumishuoneelle.

      • Tehosairaanhoita

        Ja kun Kuopion eilistä elvytystä miettii, niin hänen täytyy vielä varmaankin osta lentää ja hakea uhri yleisöjoukosta ettei muita häiritse. Tokihan hän tietää että itsekkyys ja välinpitämyys ovat muiden ammattiryhmien oikeuksia ja hänen kuuluu tehdä työnsä hyvin ja muita häiritsemättä.


      • Vastinetta

      • hoit_su

      • Tehosairaanhoitaja
        Vastinetta kirjoitti:

        Tässähän tulee sitä kaivattua vastinetta!

        http://www.aamulehti.fi/kotimaa/hoitajat-syy-vanhustenhoidon-ongelmiin-loytyy-usein-taukohuoneesta/

        Oletpa aika yksinkertainen, kun et sarkasmia ymmärrä. Kyseessä onkin "täydellinen sairaanhoitaja" eli se mitä te odotatte hoitajilta.

        Kannattaa ehken pysähtyä pohtimaan kuinka täydellinen sinä itse olet työssäsi ja elämässäsi. Pahansuopuus rumentaa kauneimmankin ihmisen. Vaaditaan muilta enemmän kuin mihin itse koskaan kykenee.

        Täydellinen Sairaanhoitajahan ei syö , juo tai käy wc:ssä työaikana.

        Laitoitko muuten työaikana nettiin kommentin? Eikö se ole työajan väärinkäyttöä? Lasketaanko sekin juoruiluksi vai juoruilevatko vain sairaanhoitajat? Raportin antaminenkin on juoruilua...


      • Arviokyky_kohdallaan

        Meistä on moni ihan livenä nähnyt sairaanhoitajan työssään. Kaikilla meillä näkevillä on silmät päässä ja kuulevilla korvat. Monen moista terveydenhuollon toimijaan on tullut kohdattua ja täytyy sanoa, että määrä ei korvaa laatua terveydenhuollossakaan.


      • Tehosairaanhoitaja
        Arviokyky_kohdallaan kirjoitti:

        Meistä on moni ihan livenä nähnyt sairaanhoitajan työssään. Kaikilla meillä näkevillä on silmät päässä ja kuulevilla korvat. Monen moista terveydenhuollon toimijaan on tullut kohdattua ja täytyy sanoa, että määrä ei korvaa laatua terveydenhuollossakaan.

        Kaiken näköisissä ammateissa on tullut nähtyä kaikennäköisiä ja etenkin kaikentapaisia ihmisiä töissä. Kaikilla meillä on silmät päässä, mutta jos sieltä päästä löytyy muutakin kuin ne silmät niin se on oikein hyvä se.

        Oletko sinä omassa työssäsi yhtä täydellinen kuin terveydenhuoltoalan työntekijöiltä odotetaan?

        Ovatko kaikki sinun omat työkaverisi samantasoisia kuin sinä?

        Onko kaikki insinöörit, opettajat, kaupan kassat, roskakuskit, veturinkuljettajat, kotirouvan, taitelijat, juristit, kansanedustajat jne. kaikki tasalaatuisia tai itseasiassa täydellisiä?

        Etkö koskaan tee mitään virheitä? Tuletko toimeen kaikennäköisten urputtajien kanssa? Pidätkö siitä että sinua tullaan neuvomaan sinun töissäsi?

        Mikäli se ei olisi lain vastaista niin suosittelen kaikille urputtajille viikon työkokeilua vaikkapa terveyskeskuksen vuodeosastolla tai vanhusten osastolla. Tulisikohan kaikki hommat hoidettua ja kuinkahan moni täydellisen arvostelukyvyn omaavan avarakatseisen nettiurputtajan hoidokeista olisi yleensäkään hengissä.

        Mikäli sinulla on vaikeuksia luetun ymmärtämisen kanssa niin älä urputa tässä keskustelussa. Tämä ketju on "täydellinen sairaanhoitaja". Terveydenhuoltopalveluiden haukkujien palstoja on lukemattomia. Mene sinne tyydyttämään tarpeitasi ja kun sitten joskus olet ihan oikeasti sairas niin jutellaan sitten vaikka kasvotusten.


      • kissapöydällevaan

        Nokian insuliinisurmaaja oli ilmeisesti se oikeen hyvä ja täydellinen sairaanhoitaja, vai? Ei 'töiltään' ehtinyt edes vessaan?

        Tässä on kyse työmoraalista, joka joillakin hoitajilla on velttoakin vetelämpää, ei vois vähempää kiinnostaa:''Mä oon tääl vaan töis. Soita ajanvaraukseen.''

        Se on ihan meidän jokaisen etu, että nämät velttoviivit ja velttovaavit saadaan pois työyhteisöstä häiritsemästä niitä työntekijöitä, jotka oikeasti tekevät töitä ja oikealla asenteella ja työmoraalilla.

        Kissa pöydälle vaan!!!


      • hyvä-aloitus

        Näinhän se on joka ammatissa. Tuskin mikään yritys on onnistunut palkkaamaan pelkästään täydellisiä ihmisiä. Suomessa irtisanominen ei kuitankaan onnistu tuosta vain, jos työntekijä on laiska.

        Ymmärrän, että terveydenhuollossa on usein kyseessä huoli omasta läheisestä, joka on sairaalassa ja hänelle halutaan vain parasta palvelua. Tällöin omaiset luonnollisesti keskittyvät vain siihen, mitä sillä hetkellä näkevät omaisen luona tapahtuvan, eikä esim. koko vuodeosaston kokonaisuutta. Vaikka en itse hoitajan työskentelekään, niin melko kohtuuttomilta vaatimukset mediassa tuntuvat ja tätä aloittaja on hienosti tuonut esille.


      • Tehohoitaja
        kissapöydällevaan kirjoitti:

        Nokian insuliinisurmaaja oli ilmeisesti se oikeen hyvä ja täydellinen sairaanhoitaja, vai? Ei 'töiltään' ehtinyt edes vessaan?

        Tässä on kyse työmoraalista, joka joillakin hoitajilla on velttoakin vetelämpää, ei vois vähempää kiinnostaa:''Mä oon tääl vaan töis. Soita ajanvaraukseen.''

        Se on ihan meidän jokaisen etu, että nämät velttoviivit ja velttovaavit saadaan pois työyhteisöstä häiritsemästä niitä työntekijöitä, jotka oikeasti tekevät töitä ja oikealla asenteella ja työmoraalilla.

        Kissa pöydälle vaan!!!

        Mitä sinä itse teet työkseksi? Voisimmeko me arvioida minkälainen ihminen voi toimia sinun ammatissasi ja minkäläinen sinun pitäisi olla?
        Onko joku ammatti jonka työyhteisössä on vain virheettömiä ihmisiä.

        Nokian insuliinimurhasta on kuule vierähtänyt aika monta vuotta ja tämä sairaanhoitajajahan yritti siviilissä murhata mm. sisaren lapsen.
        Hän ei tee enää töitä, hän tappoi itsensä.
        Nykop-Koskinen (lähihoitaja joka esiintyi sairaanhoitajana), istuu pitkää kakkua ja on meidän keskuudessamme vielä pahempi rikollinen kuin mitä te siitä ajattelette. Se mitä nämä huonot hoitajat saavat aikaan vaikeuttaa meidän työtämme ja kansa on niin yksinkertaista että yleistää kaikki hoitajat samaan kastiin.

        Eikös se ollut insinööri joka juuri tuomittiin vaimonsa murhasta, kuorma-autonkuljettaja tappo poliisin ja atk-yrittäjä pikkujoulua viettäneen perheenäidin. Jokaiseen ammattiryhmässä on pahojakin ihmisiä.

        Terveydenhuoltoalalla koko tiimi kärsii jos joukkoon sattuu laiskoja tai huonoja kollegoita. Se on ennemmän meidän kuin teidän ongelma. Me joudumme työskentelemään heidän kanssaan ja tekemään myös sen mitä he jättävät tekemättä. Terveydenhuollon tiimin ratkaisun avain on johtaminen ja tiimin työkulttuuri. Tässä minun nykyisessä työssäni ongelmakohdat hoidetaan joko todella suoralla ja kaunistelemattomalla palautteelle lusmuilijalle tai sitten esimiehen kautta. Jos ihminen ei kykene tiimiin vaatimaan hoidon tasoon hän saa lähteä.

        Terveydenhuoltoalalla vain esimiehet ovat virkasuhteessa. Virkasuhteessa olevaa ihmistä ei niin vaan saa pois virastaan. Pitää syyllistyä virkavirheeseen. Entinen esimieheni oli narsisti joka johtamisellaan (vielä epäpätevänä) sai aikaan hoidon tason jyrkän laskun. Pakenin toiseen yksikköön. Nyt tämä samainen mätäpaise ei saa enää johtaa niin että hänellä olisi alaisia, mutta häntä ei voi irtisanoakaan. Sielä häntä nyt kierrätetään ison sairaalan koneistossa vielä ainakin kymmenen vuotta hyvällä palkalla.

        Terveydenhuoltoalalla on harvemmin YT-neuvotteluja joten "siivoamista" ei tapahdu. YT-neuvotteluissahan firmoista siivotaan ensin pois työyksikön mätäpaiseet. YT-neuvotteluissa kenkää tulee epäilyttävistä jatkuvista sairauspoissaoloista, turhasta urputtamisesta , laiskottelusta ja työyksikön ilmapiirin myrkyttämisestä.


    • eläkemamma

      Täällä päin erästä velttoveeraosastoa johtaa hra Roikkuva Räkä, kaikkien flegmaatikkojen kantatekele.
      Mutta minkäs teet, kun KANSA on niin 'yksinkertaista'.

      • Tehosairaanhoitaja

        Ei tuossa sinun kommentissasi nyt ollut päätä eikä häntää. Itseasiassa aika lapsellista tekstiä. Paljon vaatimuksia ja kriteereitä, mutta ei yhtään mitään parannusehdotuksia tai toimenpiteitä.

        Tuo sinun viestisi sisältö tukee aloitteeni tekstiä. Alkaa hahmottumaan...juu.

        Ihan turha täällä nettipalstoilla tai lehdissä on vinkua jonkun yksittäisen yksikön, yksittäisen lääkärin tai yksittäisen hoitajan vioista ja yleistää ne.

        Sitä varten on olemassa viranomaistahot. Jokaista sairaalaa johtaa joku jolle voi valittaa ihan virallisestikin, on olemassa THL ja Valvira jonne voi valittaa. Sen lisäksi on jokaisessa sairaanhoitopiirissä myös Potilasvahingoasiamies.

        Mitä "eläkemamma" on tehnyt itse työkseen? Olitko reipas ja ahkera, nuhteeton ja täydellinen? Missinmitoissa ja urheilet kovasti. Mielenterveyssyistäkö pääsit eläkkeelle?

        Ihan vaan kaikille tiedoksi, että jos kentältä, kollegoilta, tulleet kantelut mm. Nykop-Koskisesta olisi Valvirassa otettu vakavasti niin yhtään murhaa ei olisi ehtinyt tapahtua ainakaan rekisteröityneenä hoitajana.


      • Potilasparka

        >... Entinen esimieheni oli narsisti joka johtamisellaan (vielä epäpätevänä) sai aikaan hoidon tason jyrkän laskun. Pakenin toiseen yksikköön. Nyt tämä samainen mätäpaise ei saa enää johtaa niin että hänellä olisi alaisia, mutta häntä ei voi irtisanoakaan. Sielä häntä nyt kierrätetään ison sairaalan koneistossa vielä ainakin kymmenen vuotta hyvällä palkalla.

        Tällaisia henkilöitä kun terveydenhoitomme sisällä heiluu, jopa johtavilla paikoillakin, niin voi vain kuvitella mikä on sen tietämättömän ja puolustuskyvyttömän potilaan kohtalo terveydenhoidossamme.

        > Sitä varten on olemassa viranomaistahot. Jokaista sairaalaa johtaa joku jolle voi valittaa ihan virallisestikin, on olemassa THL ja Valvira jonne voi valittaa. Sen lisäksi on jokaisessa sairaanhoitopiirissä myös Potilasvahingoasiamies.

        Jokin aika sitten käsiteltiin Kupittaan sairaalan tapausta. Menosta siellä oli valitettu jo vuosikausia, mutta mitään ei ollut tapahtunut. Vasta kun toimittaja teki aiheesta artikkelin lehteen meno noteerattiin.

        Oliko sama tilanne myös tuossa yllä mainitussa Nykop-Koskisen tapauksessakin?


    • Tehosairaanhoitaja

      Tuohon voisin myös todeta että myös hoitajaparka. Emme me läheskään kaikki ole huonoja vätyksiä vaan ammattitaitoisia ja hyvällä työmoraalilla varustettuja ammatti-ihmisiä.
      Tämä vain on käsittämätöntä että vielä nykypäivänäkin elää käsitys siitä että on olemassa joku epäinhimillinen yli-ihminen ja se että joku vielä kuvittelee että yksittäisten tapausten takia koko terveydenhuolto on hengenvaarallista.

      Nykop-Koskisen tapauksen tutkimus alkoi jo ennen toimittajien mukaantuloa, eikä kaikkia hänen tekosiaan ole edes julkaistu lehdissä. Ei ketään kiinnosta että hän on yrittänyt tappaa pari kollegaansa tms.

      Oliko Kupittaan tapauksessa valitettu itse sairaalaan vai jonnekin muualle?

      Entisestä esimiehestäni, narsistista, valitettiin alaisten toimesta joka taholle (turhaan) ja hän ehti kylvää tuhoa ympäristöönsä yli kymmenen vuotta ennen kuin hänet saatiin pois potilastyön johdosta. Lääkärin piti puuttua asiaan ja THL:n antaa pari huomautusta niin vasta sitten alkoi tapahtumaan.

      Kumma juttu. Kukaan ei halua kertoa ammattiaan. Ainoastaan hoitajien pitää olla täydellisiä.

      Se jos valituksiin reagoida ei todellakaan ole hoitohenkilökunnan syy, vaan syy löytyy ihan muualta. Viranomaistahoilta.

      Ja jos palkkaatte yksityisen hoitajan tai te epäilette yksittäisen hoitajan pätevyyttä, niin on olemassa julkiterhikki niminen nettiohjelma josta nimen syöttämällä saa selville kyseisen henkilön ammatinharjoittamisoikeuden.

      Minun mielestäni lainsäädäntöä pitäisi muuttaa siinä suhteessa että virkasuhteessa olevan henkilön asemaa pitäisi hieman heikentää ja pitäisi olla mahdollisuus myös purkaa hänen työsopimuksensa jos hän sovellu työhönsä.

    • Tehosairaanhoitaja

      Pari kompakysymystä sairaanhoitajan työhön liittyen (ei sairaanhoitajille):
      Kuinka sydämen toiminta vaikuttaa munuaisiin ja päinvastoin?
      Mitkä lääkkeet kumuloitoituvat maksaan? Kuinka sähkö johtuu sydämessä? Miltä näyttää normaali sydänfilmi? Mistä johtuu että ääreisverenkierto huononee? Mikä on normaali munuaisarvo? Mistä johtuu liian matala kreatiniini? Mitkä ovat vuotoshokin ja septisen shokin eroavuudet? Minkälainen happi / hiilidioksidisuhde on hyvä? Mistä johtuu raudan kertyminen maksaan? Minkä veriryhmän verituotteita voi antaa O rh- potilaalle? Miksi kalkkitbl pitää antaa eri aikaan kuin esimerkiksi cellcept? Mihin elimiin rintasyöpä lähettää etäispesäkkeet?
      Kuinka hoidat katteista haavaa? Mikä on vancomysiinin enimmäisvuorokausiannos? Minkä lääkkeiden pitoisuutta seurataan verestä? Mikä lääke on gaspofungin? Miten se annetaan? Mitä sytostaatit ovat kudostoksisia? Kuinka hoidat kudostoksisen solunsalpaajan extravasaation? Mitä teet jos CVP laskee ja periferia menee kiinni? Mikä on ROSC? Kuinka paljon parasetamoolia normaali maksa kestää? Mikä on marevan hoidon indikaattori? Mistä kertoo jos potilas ei kestä kylkiasentoja vaan hapettaminen huononee ja verenpaine laskee? Mitä epäilet jos korkeakuumeisen potilaan verenpaine, tajunnan taso ja happisaturaatio laskee? Mitä veriarvoja ja vitaalitoimintoja seurataan dialyysihoidossa? Mikä yleensä murtuu jos potilas kiipeää laitojen yli ja putoaa? Kuinka tyrehdyttää nenäverenvuoto? Kuinka pitkä tiputusaika on sytarabiinilla? Mitä se on? Jos potilaalle on määrätty antibiootti annettavaksi x 3 vrk, montako tuntia pitää olla annosteluväli jotta pitoisuus pysyy tasaisena? Jos potilaalla on vain yksi suoniyhteys ja sinun pitää tiputtaa vuorokaudessa meropenem x 3, vancomyocin x 2, ciprofloxacillin x 2, 2 yksikköä punasoluja ja caspofungin. Kuinka siis ohjelmoit antibioottien ja verinen annon? Onko kivaa kun potilas poistaa tippansa siinä välissä noin x 3. Kuinka väsymys vaikuttaa hengitykseen ja hapettumiseen? Missä asennossa potilas hapettuu paremmin?
      Tässä ihan vaan muutama esimerkki siitä mitä sairaanhoitajan työ ja tietotaso on. Lääkäri yleensä vaan määrää ja hoitaja suunnittelee ja toteuttaa.

    • Tehosairaanhoitaja

      Oletteko te muuten tietoisia siitä kuinka paljon maahanmuuttajat kuluttavat terveyspalveluita? Lasten päivystyksen potilaista 50 % on maahanmuuttajia. Pelkkä sairaanhoitajan vastaanotto ei riitä heidän vaatimuksilleen. Heti olet rasisti jos ei kaikkia kalliita tutkimuksia tehdä pikku tapaturmista. Ja seuraavan kerran kun mietit miksi ambulanssin tulo kestää niin kauan, niin tiedoksi vaan, että se ambulanssi saattaa olla käyttämässä somalinouvaa synnytyslaitoksella paskalla, kun se osaa erottaa supistuksia suolen toiminnasta.
      Hyvä sairaanhoitaja ei kuitenkaan, tietenkään, saa olla kriittinen maahanmuuttajia kohtaan. Hän yhä edelleen tietää olevansa terveydenhuollon suurin menoerä ja kapula sujuvan päivystyksellisen hoidon rattaissa.
      Hän iloisesti laskee koko somaliklaanin osastolle jopa yöllä vierailemaan ja ottaa iloisesti vastaan kaikki tuberkuloosi pärskäisyt ja hepatiitti veren roiskeet.

    • ihmetteleväinenhoitsu

      Myös hoitsut itse sortuvat tähän yleistämiseeen. Olen huomannut, että keikkafirmojen kautta työskentelevät hoitsut ovat sairaalassa usein vakituiselle hoitohenkilökunnalle kuin ilmaa. Kun keikkalainen tulee aamulla töihin, ja tervehtii kohteliaasti, niin kukaan ei vastaa, ja keikkalaista katsotaan pahasti, kuin jotain halpaa makkaraa. Usein käy niin, että keikkahoitsulle ei sitten anneta yhtään potilasta hoidettavaksi, aivan kuin hän olisi tullut paikalle turhaan, ja olisi vain ylimääräinen haitta. Nämä keikkahoitsut ovat soittaneet sitten ihmeissään keikkafirmaan ja tiedustelleet, että onko keikka peruttu, kun hommia ei ole, ja firmasta on vakuutettu, että kyllä siellä sulle keikka varattuna on!

      Tämä keikkalaisten huono kohtelu johtuu tietenkin siitä, että vakituisella henkilökunnalla on taustalle huonoja kokemuksia keikkahoitsuista. Mutta koskaan ei saisi yleistää. Pitäisi aina muistaa, että jos joku keikkalainen on ollut huono, niin eivät kaikki ole. Aina kun tulee uusi keikkalainen, niin häneen pitäisi suhtautua asiallisesti, ilman ennakkoluuloja. Keikkafirmojen kautta työskentelee paljon hyviä hoitsuja.

      Yksi yleinen harhaluulo on, että keikkafirmassa työskentelevä hoitsu on niin huono, että ei jostain syystä ole saanut valituista työtä. Tämä uskomus on (etenkin pääkaupunkiseudulla) ainakin ihan hevon kukkua. Monet valmiit sairaanhoitajat tekevät keikkaa oman vakituisen työnsä lisäksi, että saavat lisäansioita. Sitten on niitä, jotka eivät tarkoituksella halua vakituista työpaikkaa, vaikka saisivat, koska eivät esim. halua tehdä 3-vuorotyötä. Keikkafirman kautta hoitsu voi tehdä mitä vuoroja haluaa, ja pitää vaikka jokaikisen viikonlopun vapaata, jos haluaa.

      Korneinta mitä minulle on koskaan sattunut keikalla on se, kun kolme vakituiseen henkilökuntaan kuuluvaa perushoitajaa, eli lähihoitajaa keskustelivat aamulla siitä, kuka hoitaa ketäkin potilasta tietyllä käytävällä. Minulle, SAIRAANHOITAJALLE, ei annettu yhtään potilasta hoidettavaksi. Kyselin moneen kertaan kohteliaasti, että kenet voisin ottaa. Vastaukseksi sain vain vihamielistä mulkoilua. Sitten ajattelin olla aktiivinen, ja menin vain ja aloitin hoitotyöt jostakin potilaasta. Olin saanut osastonhoitajalta kirjautumistunnukset, eli luin tietyn potilaan tiedot, ja vain aloitin työt. HERRAJUMALA sentään mikä haloo siitä nousi, kun nämä kolme lähihoitajaa huomasivat, että minä olen hoitamassa potilasta. Tultiin melkein repimään potilaasta irti, että ei, ei, ja ei, et sinä saa hoitaa, kun se potilas kuuluu mulle. Ihan niinkuin minä sairaanhoitajana en olisi osannut potilasta hoitaa, saatana!

      Lopulta minä kysyin suoraan, että miksi minut on tänne tilattu, kun en sa koskea yhtään mihinkään. Vastaukseksi sain vain hymähdyksiä ja olan kohautuksia. Lopulta aloin lukemaan lehtiä potilaille, ja sain siinä kulumaan muutaman tunnin. Sen jälkeen häivyin kotiin, ja sanoin keikkafirmalle, että en enää koskaan mene kyseiseen paikkaan keikalle. Jotka hoitsut ovat menneet sinne myöhemmin tahalleen. He tietävät, ettei siellä heille anneta mitään tekemistä. He istuvat taukotilassa ja ovat kännykällä kokopäivän, ja saavat siitä elämänsä helpoimmat rahat. Keikkafirmasta hoitsuksi tilaaminen ei ole mitään halpaa lystiä. Kyseinen sairaala maksaa tilatuista hoitsuista pitkän pennin. Vielä tänäkin päivänä, sinne tilataan keikkafirmasta hoitsuja turhaan. Näin tuhlataan veronmaksajien rahoja. Kerroin osastonhoitajalle asiasta, mutta hän ei uskonut minua.

      • repesi

        Ihan kyllä kuulostaa paikalta missä tämä ketjun aloittaja olisi nyt töissä ollut kun menit sinne keikalle! Repesi ihan ensin naurattamaan ja lopuksi tiedä itkisikö?
        Joku mielenhäiriö iskenyt ketjunaloittaneelle hoitajalle päälle kun noin ylistää liekkö hierarkistinen narsisti oikein. Kyllä varmaan on osaamista ja taitoa en epäile ollenkaan, mutta onko sitä tahtoa enää? Bai liekkö koskaan ollutkaan?
        Tuollaisista ylikorostuneesta omanarvotuntoisista ja kateellisista ihmisistä pitäisi päästä hitoalalla eroon niin ihan lähihoitaja tasolta iahn sinne hallintoon asti lääkäreitä kirurgeja unohtamatta.

        Ihmettelevällehoitsulle plussat että yritti edes moisessa "kanafarmissa" olla keikalla. Niille muille sitten ketä sinne hakeutuu tarkoituksella enää ja hallinnolle pitkää miinusta niinkuin tälle "tehohoitsu" raukallekkin joka ulvoo jotain mielenahdistustaan, mene psykiatriselle juttelemaan tai mielenterveys puolelle siellä saattaavat vielä sinut työkykyiseksi henkisesti!


      • Herrajumala

        Ja kun sitä kaiken aikaa mainostetaan kuinka suuri pula on hoitajista, ja kuinka ylityöllistettyjä ovat! Tarvitaan lisää käsipareja hoitamaan potilaita.

        Taitaa olla vain bluffia ne valitukset?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2102
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      171
      1630
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1557
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1312
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1172
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      134
      1058
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1013
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      882
    Aihe