Salkokuja 3

kummastunut

Minkähänlaiset säännöt täällä on lemmikkien pitämisestä?
Olen nähnyt useaan kertaan päivässä pientä koiranpentua kusetettavan taloyhtiön pihoille samoin koira juoksee myös vapaana pihoilla eikä ole ollenkaan omistajan käskyn alla. Pentu myös on usein parkki paikoilla vapaana ja siellä on suuri riski jäädä auton alle.
Onkohan asia ihan ok?
Taloyhtiön säännöissä kun taitaa lukea että lemmikit kytkettyinä ja jätökset pihamailta kerättävä.
Samat säännöt kaikille..

29

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pentu.vasta

      kysy koiranpennun omistajalta, onko hän lukenut taloyhtiön säännöt.
      Anna vielä vinkki, että kannattaa lukea tarkkaan se kohta mitä lemmikkieläimistä
      sanotaan.
      Tosin koiranpentuja, pitääkin tai joutuu viemään usein ulos. Voihan olla, kun koira
      vanhenee, tapahtuu muutos. Tosin pennun turvallisuuden takia, ehkä kannattaisi
      pitää kiinni. Ainakin katsoa paikka missä pitää irti.

    • lakia45

      Lain mukaan alle 5kk vanhoja koiria saa pitää vapaana. Toki jätökset tulee korjata.

    • mihinnevoisviedä

      Ei nuorta tai vanhaa koiraa saa koskaan pitää vapaana kaupunkialueellakaan. Ainoastaan metsästyksen aikana voi koiria pitää vapaana, kun ne ajavat saalista.

      Koiria pahempi ongelma on sellaiset hompsuiset, pysyvästi mieleltään järkkyneet, naisihmiset, jotka eivät näe talon muissa asukkaissa muuta kuin vikoja. Nämä psykopaatit ovat pilanneet monen kerros- ja rivitalon asukkaiden elämän, kun ovat "talopoliiseina" muita asukkaita haukkumassa.

    • lapsetleikkiipihalla

      Isännöitsijän tiedote 8.8.2016:
      "Lemmikit tulee pitää kytkettyinä porrasköytävissä ja muussa yhteisissä tiloissa sekä piha-alueella, turvallista sekä lemmikillenne että muille. Ethän myöskään ulkoiluta lemmikkiäsi TALON PIHA-ALUEELLA.

    • lapsensajokasvattanut

      Grillikatoksella istuu hyvin usein kultainennoutaja joka on myös ollut vapaana.
      Miten siihen voi sitten lastensa kanssa mennä leikkimään tai makkaraa paistamaan kun paikalla on arvaamaton koira, isännöitsiän pitäisi ehkä puuttua asiaan.

      Toinen minkä olen huomannut niin piha alueella ilmeisesti pyörii jonkinlainen päiväkoti porukka muttei kukaan ohjaaja tunnu opastavan lapsille ettei vieraita koiria päin juosta eikä niitä mennä silittämään ilman lupaa.
      Monesti olen ikkunasta nähnyt tilanteen kun joku naapuri ulkoiluttaa koiraansa, ja pihan lapset juoksevat koiraan kiinni.
      Myöskin lapsille voisi opettaa ettei pyykkiteline ole leikkipaikka

      • Vanhempinainen

        Vitut se mitään istu. Laiska koira makaa vaan. Ei se mun aikana ainakaan ole ollu vapaana,tiedä sitte jos on lähteny grillille ku en oo ollu kotona...


      • mkjjihuhg

        VVO:n sivuilta;opastusta asumiseen. "Lemmikkieläimetkin saavat nauttia pihapiiristä. Kaikki asukkaat eivät kuitenkaan ole niihin välttämättä yhtä tottuneita kuin omistajansa. Lemmikin isäntä tai emäntä huolehtii ja on vastuussa lemmikistään myös piha-alueella, jossa lemmikkieläimet on pidettävä kytkettynä. Huolehdithan myös siitä, ettei lemmikkisi tee tarpeitaan kotipihalle."


      • valivalivali

        ainahan sitä voi muuttaa vaikka helvettiin täältä ku ei ole muuta ku valitettavaa, itsekin rupean sitä harkitsemaan ku ei täälä muuta ku haukutaan toisia ja vieläpä kirjotetaan aivan perättömiä juttuja. Yhtä ainutta muuta koiraakaan en ole nähnyt irti kuin perhoskoirat, eikä sekään minua juuri haittaa, kävelen yli jos osuu kohdalle.


      • Huhhuhhuhhuhhuh

        Yksi päivä tummatukkainen pikkupoika huuteli vittua pihalla,äiti? käveli edellä mutta ei tuntunut haittaavan


      • kaikkisovussa

        Ei auttanut valitus tupakanpoltosta, siirryttiin koiriin. Ja niitä täällä kyllä riittääkin. Koirat ovat ihania, ottaisin itsekin jos olisi mahdollisuus. En ole nähnyt irrallisia koiria, paitsi ne pikkukoirat alatalosta. Se minua vaan ihmetyttää kun tuntuu ettei pihalla saisi olla ketään muuta jos joku haluaa lastensa kanssa mennä leikkipaikalle. Lapset on myös ihania, kiltit lapset, joskus tuntuu että nekin pitäisi pitää kytkettynä. Toisinaan kun lapset eivät ole läheskään äitien hallinnassa. Enkä oikein ymmärrä ilmanvaihtovouhotustakaan. Ei minulle ainakaan mistään tule mitään hajuja eikä muita tai sitten olen hajuaistini menettänyt. Vähän kosteaa joskus on. Tuntuu että ei ne asiat oikeasti edes häiritse, valitetaan valittamisen ilosta. Eikö sitä voisi jo lopettaa. Olen asunut näissä taloissa todella kauan, eikä tämmöistä ole koskaan ollut, miksi nyt. Ei ollut ennen nettiä missä valittaa, asiat sanottiin suoraan jos jokin häiritsi. Meitä on niin monenlaisia, mutta jos jokainen keskittyisi itse elämään toiset huomioon ottaen, miettisi häiritseekö tekoni muita, tai häiritseekö muiden tekeminen todella minua, vai valitanko vaan valittamisen ilosta, koska se on täällä netissä niin helppoa. Ja onko nämä kaikki edes totta, vai kylvetäänkö täällä vain riidan siemen asukkaiden välille.


      • Pentusevainon

        Tämä on musta totta ja on harmi ettei piha alueella saa koirat leikkiä ja juosta, toisin kun lapset saa siellä kiljua ja tehä mitä haluaa :s mutta pentu on aina hallittavissani ja tarpeet kerään kyllä aina. Jatkossa voi tulla meiltä kysymään tämmöiset. Kyllä minä puhua osaan:> ja huolehtia siitä ettei pentumme jää auton alle. Inhottavaa puhua etten hallitse omaa pentuani, kun ikinä se ei ole käskyä kierrellyt tai jättänyt tottelematta! Pahoittelen jos sinua on harmittanut noin että nettiin pitänyt laittaa tämä:D tulethan ensi kerralla naamatusten kertomaan!


      • forssanmallia

        pikku huolia kun sulkko tuo sinne 300 matua temmeltämään tarvitsette isoja ja todella "purevia" koiria. pikku koiria matut potkii "väärä uskoisina"


    • kohkohkoh

      Ei ole totta: Siivooja pesee talon yleisten tilojen ikkunoita! Kun muutettiin sisään useita vuosia sitten, niin pyörähuoneen sisäikkunalaudat olivat 10 cm paksussa pölyssä ja kärpäsiä ympäriinsä, sama pesutuvalla, ei muuta kuin hommiin. Hyvä kun vihdoinkin itse pesevät ikkunansa nyt, edellisestä lienee kymmenen/kymmeniä vuosia.

      • Hököhökö

        Ei oo totta!!!! Kaikesta sitä viittitäänki kirjotella. Siis ihan kaikesta turhanpäiväsestä.


    • viestiaeteenpain

      Jos ei nyt koirista, niin niistä "varastetuista" lapsenvaatteista nyt kumminkin vielä:
      Niistä oli lappu ilmoitustaululla, että "Miksi varastit ..."
      Kyse ei ole ollut varkaudesta millään muotoa, koska kyseiset lastenvaatteet ovat olleet häkkikomerohuoneen käytävän nurkassa, ei siis kenenkään häkkikomerossa ollenkaan. Noihin käytäviin saa laittaa poisannettavaa tavaraa, joita ei talousroskiksiin laiteta ja vuosien varrella on huomattu, että kierrätys toimii tälläkin tavalla.

      MUTTA, ilmeisesti nainen joka ko. vaatteet otti, luovutti ko. "kuumaksi" tavaraksi luulemansa eteenpäin hyväntekijän leima otsassaan.
      JA huomioon otettavaksi sellainen seikka että kyseisessä tilassa on lattiassa hometta ja vaatteet ovat olleet vuosikausia hyllyllä suojaamattomana. Ikkunasta on valunut kosteutta, jota sitten on peitelty mm matoilla.
      JOTEN älkää ihmeessä laittako niitä kenenkään lapsen päälle pesemättä niitä ainakin kolmeen kertaan, jos se pistävä haju lähtee sittenkään! Home on ympäristömyrkky.

      • Eimeneperille

        Onkohan kaikille selvää mitä tarkoittaa hiljaisuus kerrostalossa!!!??!!! Se mikä on klo 22-7! Silloin ollaan hiljaa! Eli ei tehdä juuri mitään mistä lähtee ääni mikä voi kuulua naapuriin! Ei paiskota ovia,ei kuunnella musiikkia kovalla,ei leikitä lemmikin kanssa,ei siirrellä huonekaluja,ei metelöidä rappukäytävässä,ei hakata kantapäitä lattiaan kävellessä jne. Jotenkin se ei ole kaikille selvä,niinkuin ei niin moni muukaan asia...


    • leviavatupakkaepidemia

      Lemmikitkään eivät pidä tupakansavusta, ne nykivät hihnasta ja pyrkivät pakoon sellaista ulkoiluttajaa.

      Mutta ne jotka haluavat elää omassa kodissaan savuttomasti, ovat joutuneet entistä enemmän kärsimään savusta, kun tupakkaepidemiaa (nikotiiniripuli) sairastavien lukumäärä on lisääntynyt.
      Lisäksi ilmanvaihtoa on entisestään vähennetty.

      VVO auttaa omilla toimillaan näitä nikotiiniriippuvaisia levittäytymään.
      Se antaa aiheettomia kirjallisia varoituksia (ilman suullista) savuttomille ja kun savuttomien asunnot tyhjenevät, nikotiiniriippuvaisten nikotiiniriippuvaiset kaverit saavat savuttomien asunnot.
      Tällainen kaveriasuttaminen on ollut tapana jo vuosia, eikä ole siis mitään uutta, vaan suorastaan vahvistuva trendi.
      Myös sukulaisuusasuttaminen yleistyy, vanhemmat ja aikuiset lapset pykivät viereisiin taloihin - näin näkyvät lastenhoito-ongelmatkin poistuvan.

      • kuittaus555

        Se narkkarin slogani, että "se joka ei savua siedä, saa muuttaa pois", näkyy olleen näiden talojen järjestelmällinen johtolause jo pitkään, kun aletaan varoituksia jakelemaan.
        Miksi ei jo alunperin oltu rehellisiä, kun asuntoja esiteltiin, että asunnot on tarkoitettu muille kuin savuttomille ja raittiille.


    • vuhvuhvuhppp

      Mitähän se juoppo ttk:n jäsen taas metelöi tänään takapihan puolella kurkku suorana? Ottiko talon koirat hermoon, vai.
      Eikö sivistyneempää tapaa puhua naapureilleen löydä, kuin räyhätä.

      • Qwerasd

        Nii oishan sitä voinu vaikka jonku lapun laittaa tai valittaa isännöitsijälle. Molemmat yhtä turhia. Eikä täälä kukaan välitä mistään mitään,vaikka tietää aiheuttavansa naapureille epämiellyttävät oltavat. Paskat muista kuhan ite pääsee helpommalla.


    • eräs_mietteliäs

      Se on ainakin mukava tyyppi, se vähän erikoinen mies, jonka naapurina on se useamman koiran omistaja.

    • taloyhtiönsäännöt

      Siellä se D rapun pikkuinen ruskea koira taas yhtenä iltapäivänä juoksenteli taloyhtiön nurmikoilla kusemassa.
      Kannattaa ehkä opettaa jo heti alkuun ettei pihan pensaisiin nosteta jalkaa, ja ettei tarpeita voi tehdä joka puolelle, pienikin koira pystyy pidättämään kyllä sinne tien varteen asti.

      • Åäöpolki

        Ei taidakaan olla taloyhtiön nurmikko...


      • Huihuihui

        No ompa kauheeta.hui.


      • Hankkikaaelämä

        :DD tää on nii epätoivoista ihmiset, pitäkää huoli omista asioistanne ja elämistänne :---)


    • huolissaantästä

      Ei ole ihme että koirien myrkyttäjiä riittää kun omistajat on niin välinpitämättömiä

    • Siunaajavarjele

      Mistä sä nyt oot huolissas? Että joku koira kusee nurmikolle? Sinnehän ne lapsetkin kusee. Lapset täällä enemmän häiriköi ku koirat. Pitäiskö nekin sitte myrkyttää ku vanhemmat on niin välinpitämättömiä? Mieti vähän. Ja jos ei kerran ole edes taloyhtiön nurmikko, niin sinnehän voi lapset ja koirat vaikka paskoa.

    • Huolissaantästä

      Samat säännöt kaikille

    • Siunaajavarjele

      Aivan niin!! Koirille,lapsille ja aikuisille!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe