Pitkäaikaistyöttömät minimipalkalla

Kjjuukkkl

Hallituksen tavoite työllistää pitkäaikaistyöttömät työehtosopimuksen minimipalkkaa huonnommalla palkalla työkyky selvitetään näin työttömiä nöyryytetään kunnolla onneksi olen yli 60 vuotias toivoisin te toimistoista eroon. Jos minimipalkalla tai huonommin palkataan en tee sen rahan eteen mitään työtä vaan kannattaa istua näin uutisoi Helsingin Sanomat ja iltasanomat

39

493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuyyy

      Pitää maksattaa Suomen työttömillä laittomien siirtolaisten elättäminen, Ruotsistahan Urpo, Päivi ja Juha ottivat yli 30 tuhatta ja nyt puuhataan kaikille turiiteille perheitä Suomeen.
      Suomessa ikänsä töitä tehneet ja veronsa maksaneet kyykytetään kunnolla, ikääntyneet potkitaan ulos kun Suomen laki sallii sen ja nyt uhkaillaan heitä työttömyysturvan poistolla.

      • eoeooe

        kyykytysmaksau tulee


      • ppapaa

        tullaan tappamaan työttömien lauma joka paisuu pitkäaikaistyöttömistä


      • Vyyviiubiub

        Juuri näin, kun rahat ei riitä hyvinvointiyhteiskunnan palveluiden tarjoilemiseen pakolaisille ja kun tuntuu olevan pakko nöyristellä ja pokkuroida EU:hun päin, ettei siellä vain suututa, niin mitä keksitäänkään...aletaan rokottaa omia kansalaisia ja niitä köyhimpiä ja huono-osaisimpia, ajetaan ne hissukseen todelliseen ahdinkoon,koska siihen ei EU:ssa tai kansainvälisestikään mitenkään puututa...ja yhteiskunnan talous lähtee nousuun, niin varmaan, uskokoon ken tahtoo.

        Pitäisi laittaa pakolaismaksut suoraan palkasta ja progressiivisesti, ne maksaisivat näiden pakolaisten ja mamujen hyvinvoinnin, jolla on parhaimmat tulot, se olisi oikeudenmukaista. Voisihan sitä köyhäkin heittää kaksikymppiä kuussa näille "ylijäämäpakolaisille", kunhan palkansaajat maksaisivat sitten 2-5-kertaiseen summan palkkatuloistaan näiden ylläpitämiseksi. Mutta ei, sehän saattaisi olla jopa oikeudenmukaista, eihän siihen voida ryhtyä.


      • toimeentulokaikille
        eoeooe kirjoitti:

        kyykytysmaksau tulee

        Eiköhän olisi asiallista käydä läpi työttömät ja laittaa eläkkeelle nuo jotka ei työllisty. Työtä on liian vähän .Toki niille joilla terveys on hyvä ja osaamista löytyy on hyvä että työtä ja toimeentulon suomaa turvaa tarjotaan. Tuossa vain pitäisi huomioida ihmiset ja yksillöllisesti käydä läpi realistisesti mahdollisuudet työllistyä jatkossa ,kuten myös turvata työjaksojenn jälkeinen toimeentulo mahdollisuus esim ensialkuun vaikkapa siten etttä huolehditaan siitä että työjaksot ovat tarpeeksi pitkiä, jotta työmarkkinatuelle ei putoa niiden jälkeen vaan pääsee päivärahoille ja huolehditaan siitä että teetetyt työt ovat sellaisia ,että ne päivittävät ammatillisia osaamistasoja ja esidtävät näin työllistymistä jatkossa. Työstä on aina saatava kuitenkin palkka ja sen on vastattava ostovoimaisesti tulotasoa ,jolla ihmisten on mahdollista itsensä elättää.


    • VaihtoehtojakinOn
    • minipalkka

      Minne ne pitkään työttömänä olleet palkataan minimipalkalla, kun ei ole työpaikkoja. Taiotaanko niitä työpaikkoja jostain taikurinhatusta.

    • calculator

      Hyvin yleinen tapa rajoittaa palkan määrää on lyhentää työaikaa esim. 6:een tuntiin ja kun usein työehtosopimuksissa on pykälä, että pitkäaikaistyöttömälle voidaan maksaa taulukkopalkkaa alempaa palkkaa. Esim. 6 tunnin työpaivällä ja 80% taulukkopalkalla palkka jää (0,8*6/8=0,6) 60%:iin taulukkopalkasta jos tehtäisiin 8 tunnin työpäiviä.

    • Järki_paennut

      ei ole kyse siitä et työttömiä "työllistetään" vaan siitä et työllistetään lisää niitä virkailijoita,ohjaajia,kouluttajia,prtojektinvetäjiä ym ym joita työttömät työllistää, eli aivan sika kallista pelleilyä ^^ yli 5 kymppisiä vuosikymmeniä työttömänä olleita jotka ei 100% varmuudella työllisty koskaan, laitetaan "toimenpiteisiin" jotka maksaa useita kymmeniä tuhansia euroja/kk per työtön .. looool ^^

      ja sit kitistään siit et jos tyttömälle maksettais hiukan päälle 500 euroo/kk elämiseen vastikkeetta... aivan uskomaton pöljyilyä ja miljoonien eurojen tuhlausta ^^

    • IlmainenTyöntekijäkö

      SOS-hallitus ehdottaa työehtosopimuksen alittavaa palkkatasoa pitkäaikaistyöttömälle.

      Se tarkoittaisi työllistämistä harjoittelijapalkalla, joka olisi 60–80 prosenttia tes-palkkatasosta.

      Loppuosa paikattaisiin palkkatuella.

      Mitä tää tarkottaa?

      Sitäkö että yrittäjä palkkaa työntekijän TES -60% JA SAA SEN PALKKATUKENA?!

      Eli eikö yrittäjän siis tarvitse maksaa lainkaan palkkaa?!

      • KannattaakoMennä

        Tarkoittaako se sitä että kaikkiin vapaana oleviin siivojan paikkoihin otetaan pitkäaikaistyötön, jolle maksetaan vain maksimissaan 1000 e/kk bruttona?

        Siivoojan palkka on parhaimmillaankin n. 1700 e/kk josta 60% on vain n. 1000 e/kk brutto josta siis menee vielä verot eli käteen jää n. 800 euroa.

        Jos sitäkään, koska 3 tunnin päähän siivoamaan matkustaminen maksaa useita satoja euroja kuussa eli siitä jäisi paljon vähemmän käteen?

        Eli sille jäisi käteen sama kuin työmarkkinatuesta?

        Tai jopa vähemmän matka- ja muiden kulujen jälkeen?


      • HuomennaLomille
        KannattaakoMennä kirjoitti:

        Tarkoittaako se sitä että kaikkiin vapaana oleviin siivojan paikkoihin otetaan pitkäaikaistyötön, jolle maksetaan vain maksimissaan 1000 e/kk bruttona?

        Siivoojan palkka on parhaimmillaankin n. 1700 e/kk josta 60% on vain n. 1000 e/kk brutto josta siis menee vielä verot eli käteen jää n. 800 euroa.

        Jos sitäkään, koska 3 tunnin päähän siivoamaan matkustaminen maksaa useita satoja euroja kuussa eli siitä jäisi paljon vähemmän käteen?

        Eli sille jäisi käteen sama kuin työmarkkinatuesta?

        Tai jopa vähemmän matka- ja muiden kulujen jälkeen?

        Plus et aina kun se työtön työllistetään toimenpiteillä, se tarkoittaa et tarvitaan työohjaaja,työkoordinaattori,suunnittelija,projektinvetäjä jne jne jne . . . eli sen työttömälle maksettavan tonnin lisäksi viel useita kymmeniä tuhansia noitten palkkoihin ;D


    • Bdfhjln

      Työttömyyttä vähennetään luomalla uusia työpaikkoja. Ei kiristämällä työttömyysturvaa. Nykyään saa sellaisen kuvan, että työttömät ei halua töitä, ja siksi heitä pitää pakottaa. Todellisuudessa suurin syy työttömyyteen on se, että ei ole niitä avoimia työpaikkoja.

    • mitähän.tää.taas.on

      "se tarkoittaisi työllistämistä harjoittelijapalkalla, joka olisi 60–80 prosenttia tes-palkkatasosta. Loppuosa paikattaisiin palkkatuella."

      Tietäjät: mitä tarkoittaa tuo "loppuosa paikattaisiin palkkatuella? Se vaikuttaa siltä, että työnantaja maksaisi 60-80 % ja loput palkasta kattaisi palkkatuki. Siis äkkisiltään ymmärrän tekstin niin, että työtön saisi 100 % palkan (alan TES-minimin). Lähinnä tämä vaikuttaa keinolta markkinoida pitkäaikaistyöttömiä työnantajille, eipä juuri muulta. Jos noin olisi, niin ei se toisi hirveän isoa muutosta. Huolisivatko työnantajat sittenkään töihin pitkäaikaistyöttömiä, se on jo toinen juttu.

      • bb.cc

        Pitkäaikaistyöttömiä kun on moneen junaan. Osa pitkään työttömänä olleista ei tule koskaan työllistymään millään tavalla, ei edes millään tukipalkoilla. Heitä ei huolita työpaikoille ja osa ei ole edes työkykyisiä, mutta silti he eivät pääse eläkkeellekkään. Ihan järjetöntä touhua pitää sellaisia ihmisiä työkkärin kirjoilla, kun eivät tule kuitenkaan koskaan työllistymään. Nekin resurssit voisi käyttää niihin, joilla on vielä oikeasti mahdollisuus päästä työn syrjään kiinni.


      • Rolling_Stone_

        Olen halvaantunut ja kolmen (3) erikoislääkärin (ortopedi, fysiatri, neurologi) ja yliopistollisen kuntoutustutkimuspoliklinikan lausunnoilla työkyvytön, mutta työeläkekassan vakuutuslääkäri on sitä mieltä, että vielä virtaa ainakin osa-aikaisesti, joten työttömäksi työnhakijaksi vaan.


    • nuhjunuhju

      Petossuomalaiset toi 35 000 mamua Suomeen jotka majoitti hotelleihin ja nyt petossuomalaiset haluaa kyykyttää työttömät maksumiehiksi,ensin yritettiin 4kuukaudeksi ilmaiseksi töihin orjiksi valeministeri Lindströmin johdolla nyt työväenpuolue petossuomalaiset haluaa työttömät jopa 6-7 euron tuntipakkalla osaorjiksi.Voiko olla katalampaa puoluetta ikinä ollut Suomen historiassa no ei voi.Soinilla on onneksi jo viimeinen väri naamassa menossa joten kohta tuosta kansan pettäjästä päästään ikiajoiksi ja sinä päivänä korkataan monessa kodissa kuohuviinipullot vuodesta toiseen.

      • helenashemu

        Joo, näin siinä kävi!
        Hallitus kumarsi Eu-hun päin ja otti maahamme kaikki nämä pakolaiset. Suomen kansan verorahoillahan he elävät. Ja hyvin elävätkin. Itksessäkään ei tavallinen kantasuomalainen saa istumapaikkaa kun leveästi elävät, uusiin älypuhelimiin puhuvat nuoret eriväriset miehet makoilevat joukolla kaikilla sohvilla.


    • olilakimikähyvänsä

      Tää johtaa siihen että työttömät hakee sairaslomia ei ketään motivoi työ surkealla palkalla.Nälkäpalkalla ei tarvii työtä tehdä kenenkään.

    • wyff

      Hallitus tekee toimillaan sairaita ihmisiä. Ehkä on tarkoituskin, saadaan pois kortistoista venymästä ja tilastot kauniiksi. Omasta hyvinvoinnista ei tinkitä pätkääkään, voidaan paksusti. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista, osa jopa verottomana. On meillä tässä maassa tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus kohdallaan. Haistakoon paskat koko valtiovalta.

    • vanhanainenjo

      Olin 60v ja pitkäaikaistyötön, ei oma syy kun pitkäaikainen työsuhde loppui.Työkkärissä ehdotettiin, et pitäs mennä harjoittelemaan työhön paluuta pajalle, eli polkupyöriä korjaamaan. Sanoin, ettei ole oikein voimaa käsissä, nauroi virkailija ja sanoi, kyllä sitä tulee työssä ja et on hyvä kun oppii pitämään polkupyörän kunnossa itse.
      Nöyryytystä oli kerrakseen, vaikka olin ollut työelämässä jo 40 vuotta, hoitaen perheeni ja vanhat vanhempani.
      Kiitos yhteikunta, et saan nyt pientä eläkettä pienipalkkaisesta työstä ja samalla avustan muita apua tarvitsevia.

    • SanokaaMenkääTöihin

      Työttömät on suomen suurimpia työllistäjiä, eli siitä on kyse ja siksi ei koskaan voi tulla, eikä tule, sellaista kuin täystyöllisyys (tarkoitan siis oikeita töitä, en toimenpide ja tukitöitä). Ja palkatonta yms velvoitteita,määräyksiä,pakkoja ym tulee, koska tiedetään että työttömät ei sille mitään voi, eli esim työttömät ei mene lakkoon tms, vaan nielevät kaiken tai itkee ja nielevät :D

    • syrjintää

      Sellainen on syrjintää, jos joku tietty ryhmä joutuu tekemään työtä muita huonommilla työehdoilla, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ei toteudu. Pitkäaikaistyöttömät tekevät nyt jo palkatonta työtä työmarkkinatuella erilaisissa työkokeiluissa ja kuntouttavissa työtoiminnoissa, saaden vain 9 euron kulukorvauksen matkoihin ja ateriaan osallistumispäivältä. Näistä em. "töistä" kieltäytyminen johtaa työmarkkinatuen lakkautukseen ja karenssiin, myös toimeentulotuki pienenee.

      • erooee

        työ tule maistumaan ja menemään pakkotöihin työttömyysturvaa ja asumistukea laskemalla reippaasti kyllä nälkä tulee työttömälle


      • ei.riitä.kaikille

        Avoinna olevia työpaikkoja on noin 40 000 ja työttömiä noin 350 000. Jos ne 40 000 työpaikkaa täyttyisi tänään työttömillä, niin silti työttömäksi jää vielä 310 000 ihmistä. Minne he menisivät töihin?


      • ihlam

        Nämä työllistämiskokeilut ja muut pakkotyöt ovat selvää kusetusta. Jos töitä on, niistä pitää maksaa normaali palkka, eikä mitään työllistämistukia työnantajalle. ja näennäispalkkaa tekijälle. Työnantajan täytyy hinnoitella tuotteensa ja palvelunsa sellaiselle tasolle, että homma toimii ilman orjatyövoimaa. Ellei kannata, ei sitä tuotetta tai palvelua tarvita.
        Ilmainen neuvo orjille. Mene osoitettuun työhön, mutta ole paikalla osaamatta tehdä mitään muuta kuin häiritä muita kaiken aikaa. Eivät pidä kauan ns töissä.


    • taj

      Hallituksen ohjelma on suoraan kopioitu 30-luvun lopun Saksasta. Gestapo keräsi työvoimatoimistojen listoilta pitkäaikaistyöttömät ja vei heidät orjiksi tehtaisiin.

      • kannustavaako

        Se se on kannustavaa,kun tulee monoa ja joutuu taloudellisiin vaikeuksiin tyulojen pudottua,kun joku vielä tuohon päälle kiristää ruuvia viemälllä siitäkin pois tulee väistämättä mielikuva sadistista mieleen,joka nauttii toisten kärsimyksestä


    • temppu-tane

      Ihmetyttää tämä nykyinen ajattelumalli, että kaikki kurjuus ja ankeus johtuu vain työtä vieroksivista työttömistä, jotka eivät tyydy tekemään työtä alle minimipalkkojen ja TES-ehdoista välittämättä.

      Voiko kaikista yhteiskunnan ongelmista ja puutteista syyttää ihmisiä, joista valtaosa on jäänyt ilman omaa syytään työttömäksi?

      Antiikin Roomassakin tiedettiin, että leipää ja sirkushuveja tarjoamalla pidetään kansa tyytyväisenä. Nykyajan gladiaattorit löytyy työttömistä ja heidät uhrataan TE-toimistojen alttarilla yleisen edun nimissä.

    • kaksimoraali

      Eikös se joku aika sitten ollut hirvee halloo ja isot lööpit lehdessä kun joku oli ollut jossain ptseriassa tms töissä ja oli joutunut tekemään pitkiä 8 tunnin päiviä ja työnantaja ei ollut maksanut palkkaa ku vaan joku 800 - 900 euroo/kk ??.. sitähän kauhisteltiin oikein virallisesti ja joka paikassa, ja nyt sitten tulee laki tollaisista töistä ^^

      tsiisus ku naurattaa ^^

    • eisamallaviivalla

      Pätkätyöhommissa kasautuu kustannuksia, joita normi työsuhteissa ei useinkaan ole. Esim. maksetaan terveydenhuollon kustannuksia omasta pussista. Omavastuu kurittaa työn loppumisen jälkeen, joten lomalla ei olla käytännöllisesti katsoen koskaan, lomaraha menee tuohon omavastuuajan selviämiseen, ainakin yksinäisellä. Lomalla olemisen kokemusta, niin että olisi irti kaikesta, pääsee harvoin tuntemaan.

    • työmiehenasialla

      Ketä se on kiitäminen näistä nyky työvoimapoliittisista linjauksista ?Eikös se PS Lindströmi ole työvoima ministeri ja vastuussa työllisyys sekä työvoimatoimenpiteistä?

    • EiOleMinimipalkkaa

      Suomessa ei ole mitään minimipalkkaa, vaan TES-sopimuksissa on kullekin ammattialalle sovittu vähimmäispalkka ko tehtävästä.

      Minimipalkka on saanut kovaa vastustusta eduskunnassa. Sen sijaan puuhataan nyt kansalaispalkkaa, joka maksettaisiin kaikille tuloista ja varallisuudesta riippumatta. Kansalaispalkkakokeilu alkaa näillä näkymin ensi vuonna pienellä koejoukolla, jolla haetaan kokemuksia.

    • Maximipalkkalainenko
    • Hvpsbnm

      Onhan tuo ihan pelletouhua, moni tekee nykyään töitö mutta silti joutuu toimeentuloluukulle ruinaamaan koska palkka on mitätön. Jos työstä ei makseta tuntuvaa korvausta, jätetään työt tekemättä sehän on aivan selvä asia. Poliitikot istuu tyhjänpanttina kansalaisten elätettävänä sekin joukko toimeentulotuelle niin katsotaan että miltä tuntuu? On se kummallista kun töitä ei ole kun pitäisi palkkaa maksaa mutta paikkoja tuntuu heti löytyvän kun orjaksi ryhtyy. Kunnon kusetusta koko homma!

    • pskatyönvanki

      Eikä kukaan taida ymmärtää mitään, ennen kuin kantapään kautta. Kerronpa omasta 'työllistymisestäni', jonka johdosta tilini on nyt tyhjempi kuin vuosiin.

      Pitkään työnhakijana. Työpaikkoja ei ollut, joihin olisi voinut hakea. Puhelinmyyntiä, siivousta ja henkilökohtaisen avustajan paikkoja silloin tällöin, mutta niihin en hakenut, koska arvelin, että ne olivat uhka taloudelleni, ei alku johonkin parempaan. Koska niissä joutui yleensä ajamaan pitkän matkan päähän tunniksi tai pariksi, jopa kahdesti päivässä, tai sitten tekemään työtä omalla kustannuksella, kuten puhelinhäiriköinnissä moni joutuu, kuulemma.

      Yrittäminenkään ei Suomessa hevin onnistu, jos olet työttömänä. Yritys pitää aloittaa työn ohessa, jotta sen varaan voi jättäytyä, kun toiminta on vakiintunut. Työttömältä katkaistaan heti tuki jos hän alkaa yritellä, eli tosiaankin yrittää ei työttömänä voi.

      Sitten tuli se piste, että ajattelin, että jopa nämä p.skatyöt olisivat parempi kuin täysi työttömyys. Tekemistä kyllä on riittävästi, mutta ei rahaa. Jospa kurjakin työ toisi sen verran lisää rahaa, että sen sietäisi. Siksi aloin etsiä henkilökohtaisen avustajan paikkaa. Löytyi homma, jossa luvattiin 30t kuussa, eli suunnilleen kolme tai neljä tuntia päivässä, kahtena päivänä viikossa. Ajomatka viisikymmentä kilometriä suuntaansa metsätien kautta, liukkaalla kelillä 80 kilometriä sivunsa aurattua tietä pitkin. Eli polttoainekulut 10-15 euroa päivä, ja tietysti auton kuluminen ja se oman työajan menetys (vanhan talonröttösen korjailu asuttavaan kuntoon, sisävessan rakentaminen yms). Päätin hakea. Ajattelin, että vaikka kymmenen euron tuntipalkasta jäisi käteen vain parisataa kuussa, olisi se kuitenkin parempi kuin ei mitään.

      Alku oli lupaava. Ensimmäinen kuukausi sujui ihan mukavasti. Siinä samalla tuli käytyä ruokaostoksilla, joten se tavallaan pienensi matkakuluja - olisihan kauppaan kuitenkin ollut mentävä ainakin kerran viikossa. Tuli tili niistä 30 tunnista. On muistettava, että näissä avustajan töissä palkka yleensä tulee meiltä veronmaksajilta kunnan kautta, mutta 'työnantajaksi' nimitetään avustettavaa. Tuo henkilö saattaa olla pahasti aivovammautunut, dementoitunut, kehitysvammainen tai mieleltään sairas. Silti hän 'laatii tuntilistasi' ja päättää työstäsi.

      Alkoi toinen kuukausi. Nyt avustettava hätistikin minut pois puolentoista tunnin, kahden tunnin jälkeen kunakin päivänä. Eli käteen jäi kustakin päivästä viidestä eurosta kymmeneen, miinus verot. Hän yritti saada minua tulemaan useammaksi päiväksi, sovitun kahden viikkopäivän sijaan. Kieltäydyin ja vaadin sovittuja tunteja. Hän alkoi heti puhua 'paremman' avustajan etsimisestä, koska en kuulemma tehnyt, mitä hän vaati - eli melkein alkanut maksaa siitä ilosta, että saisin olla hänellä töissä seitsemän päivää viikossa tunnin kerrallaan. Taloudellisesti en ole vuosiin ollut näin tiukalla, ja systeemin tietäen on ihan mahdollista, että tuo vammautunut 'työnantaja' valehtelee TE-toimistoon, että olen 'kieltäytynyt töistä' tai jotain vastaavaa, ja työttömyystukeni katkaistaan. Palkka on ollut niin pieni, että työmarkkinatuki on tullut melkein täysimääräisenä. Mutta tässä tilanteessa tosiaan on iso riski se, että vammaisen oikku voi romuttaa talouteni. Vammaisten avustaminen pitäisi tietysti olla kunnan järjestämä ja työntekijän olla rehellisesti kunnan palkallinen, koska tosiasiassa sitä on. Vastuu työolosuhteista pitäisi olla kunnalla. Tällaisena en voi suositella henkilökohtaista avustamista muille kuin niille, joilla jo on toimeentulo muualta ja jotka vain haluavat jotain tekemistä päiviinsä. Minulle tämä työ vie oikeaan tekemiseen tarvittavan ajan ja romuttaa talouttani. Ratkaisua ei ole vielä löytynyt. Voin tietysti kysyä asiaa työn välittäneeltä yksityiseltä hoivafirmalta, mutta se voi johtaa siihen, että vammaiselle myönnettyjä avustustunteja vain vähenetään, sillä siisti. Ja se taas ei ole vammaisen etu. Eikä avustajankaan.

      • fgfgjgfdhj

        Saadaan työnhakija koukkuun lupailemalla hulppeat neljä tuntia päivässä, ja kun karenssiansa on viritetty, vähennetään tunteja puoleentoista? Kieroa.


      • fghgfhty

        Veikkaan, ettei yhteydenottosi vammaisen hoivafirmaan tai kuntaan tai liittoon tuota mitään tulosta. He pesevät kätensä asiasta ja pilkallisesti opastavat sinua 'neuvottelemaan työnantajan kanssa'. Jos todella yrittäisit jotain jämäkämpää keinoa, vaikka tekisit valituksen avustettavastasi - jonnekin - ikäänkuin hän olisi 'työnantaja', ympäristö kohdistaa tyrmistyksensä sinuun. Miten voit kohdella vammaista ressukkaa noin julmasti? Eihän vammainen ymmärrä näistä asioista! Olisit tyytyväinen, kun sinulla on työ. Ja niin edelleen.

        Kuukausipalkka voisi toimia paremmin. Silloin vammainen motivoituisi käyttämään kaikki ne saatavilla olevat tunnit. Eihän noistakaan sinulta pihistetyistä rahoista jää yhtään hänen taskuunsa, vaan ne menevät ihan jonnekin muualle, luultavasti kunnalle, tai mahdolliselle yksityiselle hoivafirmalle siinä välissä. Eli siitä tulee harmaata rahaa. Noin kuvittelen. En tiedä.


    • sellaisetpäätökset

      Työehto sopimuksen minimipalkat ovat oikeastaan ns. ohje pohjapalkasta ,jota harvemmin edes käytännössä maksetaan kenellekkään se ollessa yleisesti paljon alle yleisen palkkatason ja tänäpäivänä jääneen monilla aloilla yleisessä palkka kehityksessä pahasti huomioimatta palkatasonostojen yhteydessä ,joten saattaapi olla niinkin ,että nuo ovat jopa toimeentuloon kelpaamattomia monin osin tänäpäivänä. Mutta työllitämis poliiittisia toimia ajatellen en ihmettele yhtään jos tuossa tuossa järjenvalossa on haeetu ratkaisua. Aiemmat ehdoitukset ovat olleet viläkin hurjempia jos taaksepäin asioita pohtii. Se on olluna lähinnä työttömien kepitystä ja näyttänyt enneminkin siltä että työttömien vika se on kun ovat työttömiä ja heitä höykyttämällä se työttömyys häviää, vaan ei ole hävinnyt eikä tule sillä tyylin koskaan häviämäänkään. Toimeentulo saattaa työttömilä kylläkin hävitä sen sijaan.

      http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahella/tyottomille-tuli-lisaa-keppia-mita-mielta-olet-tyottomyysturvan-heikennyksista

      https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3708457-ralf-sund-hallitus-tuuppaa-lisaa-keppeja-tyottomille

      Vaan kaipa tuo on maantavaksi tulluna tuo vastuunkantajien , vastuun siito vaikeuksissa olevien harteille , yrittämisen vastuunkantoa myöten kun millon ehottelevat mitäki jotta työttömien hartiapankki voimin suotaisii Suomi nousuu ja potentiaalia työmarkkinoille sillälailla jotta väliiisä tuntuu siltä jotta nuo työläiset ovat jokseeki luvallista ilmais ristooo työmarkkinoille, vuo mahtooko tuo olla iettisesti ies oikein?Eikös sitä työmies tarvihe ihan oikiita palkkoo jotta suopi iha oikiisti leipee ja voita pöytää,eikä tavihe vuo uneksia niitä näitä niistä?

      https://yle.fi/uutiset/3-9447778

      https://yle.fi/uutiset/3-6439282

      Vuo tokkiisa tiä pietöksente ei pietä huimoo muutonkaan.Ihe ku hanki työpaika ja se sitte työ loppus ja tul asiata Te toimistoon päin ,niin piruvie nuo lähettel usiampia karenssi uhkia ja mie ku sai kirjotella heille kirjlöitä ussemman kappaleen ja selitellä ku heikkopäisille,jotta en mie ihe lähtenä. Vuo tuo ku ei millänskä tuntuna menevä perille,ennku selkeesti kertosi jotta meinaatteko tosissaan ,että haen työtä ja sitte het koht lopeta ja heittäy tulottomaks työttömäks tyhjänpäälle .Kyl hyö taitaa kuvitella et tuollasel karkkirahalla jonk varassa työttömät työmarkkinatuen varassa roikkuvat syyvää kaviaaria ja pirruuttaan käyvään leipäjonoissa karkeloissa .Hengenpäälle nää päättäjien toimet alkaa käymää jos ei pää palla pilvistä ja päättäjien päätöksenteko ala kohtaamaa työttömä arkea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4975
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1253
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe