Maatalousyrittämisen riski

varsta

Kuka käski ryhtyä maatalousyrittäjäksi ja miksi nyt syytetään valtiota samalla kun odotetaan koko kansan tukea ja sympatiaa vetelät housussa? Riskin kantaa yrittäjä eikä valtio tai niin ainakin muun alan yrittäjät tekee. Ei ole maatalousväen röyhkeydellä mitään rajaa kun vielä yritetään sanella ja käskyttää kuluttajien ostokäyttäytymistä. Onneksi suurin osa maatalousväestä tekee huomaamattomasti arvokasta ja kannattavaa työtään.

32

1472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin kuka käski? Mutta valtio on sitoutunut tiettyihin toimintatapoihin kaikessa toiminnassaan ja myös maataloussektorilla. Nyt ei kaikkia sitoutumisia kunnioiteta syystä tai toisesta. Lisäksi juurikin pakoitteet painoi maidon hinnan niin alas kun ylitarjontaa tulee niin paljon. Sikapuolella ylitarjonta lopetti paljon sikaloita ennen pakoitteita. Markkinatalous siis toimii!
      Mites jos jokainen maatilan isäntä tilan saadessaan perinnöksi pistäisi sen "Lihoiksi" möisi pellot jollekin, joka ei aijokkaan viljella mitään, vaan laittaa joulukuusia kasvamaan tai puuta puskemaan. Kaikki maito tulisi lopultaan ulkoa, samoin liha ja makkarat, juustot.
      Puunhintakin menisi alas kun muissa töissä kulkevat "ent viljelijät" myyvät metsiä enemmän. Sitä kasvaa enemmän kuin koskaan ennen (kaikki pellot).
      Kortistossa paljon "ent viljelijöitä"
      Yllättävän paljon liitäntäelinkeinot ovat myös riippuvaisista maanviljelijöistä, mm minä. Kiuruvedelläkin seilaa rekka poikineen ja kauppa kukoistaa minkä kukoistaa, juurikin maanviljelyn ansiosta.
      Vielä tuosta sitoutumisesta. Samalla tavalla mulle tulisi vaikeuksia, jos valtio muuttaisi sääntöjä. Alappa maksaa veroa tuplamäärä, tai työttömyysvakuutusmaksua tuplamäärä. Tarviit "myyntikortin" kun teet myyntityötä. Nyt suunnilleen tiedossa mitä vaaditaan yhteiskunnan taholta ja mitä se antaa mulle takaisin.

      Sitä paperityön määrää on vaikea käsittää minkä esim maanviljelijät joutuu tekemään,, sekin muuten työllistää aika paljon ihmisiä, etenkin niitä jotka käsittelee niitä papereita :D
      Ennen oli suunnillee vain pinta-alalisä hakemus. Nyt puhutaan pyykkinarusta.

      • MitäsLäksitKikkelisKokke

        Suurin syy maidon hinnan putoamiseen oli kiinitöjärjestelmän purku. Kuka tahansa saa tuottaa maitoa miten paljon tahansa. Siinä isoin syy ylituotantoon. Ympäri eurooppaa löytyy kasvavia suurnavetoita, tämä ei ole vielä tässä.
        Siitä puhtaasta kotimaisesta ruuasta: Syöhän ne ihmiset ulkomaillakin ja elävät ihan kuolemaansa asti. Jos kotimainen tuotanto loppuu, ei se nosta maataloustuotteiden hinoja kuluttajille. Palveluiden ja tavaroiden vapaan liikkuvuuden euroopassa kuka tahansa voi tuoda maataloustuotteita ulkomailta, se pitää huolen hintakilpailusta. Eikä koko Euroopan maataloustuotteiden hinta nouse vaikka Suomen tuotanto ajettaisiin alas.
        Karavaani kulkee ja maajussit vinkuu. Loppuu se karvattomien naskaleiden rälläys tukiaistraktoreilla kylän raitilla.


      • onnellinenlapsiorja

        Tavallaan ymmärrän,
        koska isäni syntyi ison maatilan toisena poikana, tila jäi sedälleni. Kaikki kesät me lapsena kuitenkin siellä mummolassa "lomailtiin" ainakin heinäaikaan ja perunan nostoaikaan.
        Siihen aikaan ei ollut vielä keksitty mitään maataloustukia, piti tehdä töitä!
        (jos ei muuta ollut talon töiden, kasvimaan, lehmien, kanojen,lampaiden hoidon lisäksi, lähdettiin kalastamaan, ravustamaan tai metsää raivaamaan, olen jopa turvetta nostanut)
        Halpatyövoimaa ruokapalkalla?
        Muistan, miten ihanaa oli, kun välillä pääsi uimaan ja illalla saunaan!


      • eevert1
        onnellinenlapsiorja kirjoitti:

        Tavallaan ymmärrän,
        koska isäni syntyi ison maatilan toisena poikana, tila jäi sedälleni. Kaikki kesät me lapsena kuitenkin siellä mummolassa "lomailtiin" ainakin heinäaikaan ja perunan nostoaikaan.
        Siihen aikaan ei ollut vielä keksitty mitään maataloustukia, piti tehdä töitä!
        (jos ei muuta ollut talon töiden, kasvimaan, lehmien, kanojen,lampaiden hoidon lisäksi, lähdettiin kalastamaan, ravustamaan tai metsää raivaamaan, olen jopa turvetta nostanut)
        Halpatyövoimaa ruokapalkalla?
        Muistan, miten ihanaa oli, kun välillä pääsi uimaan ja illalla saunaan!

        Kyllä käsittääkseni on sellainen tuki kun pinta ala lisät!
        Ja veroja ei juurikaan maksettu! Isälläni oli suuremmat veroäyrimäärät kun isontalon isännillä...tavallinen työmies.


      • jhgytr

        Kokoomusloisten maataloustuet eli siis sosiaalituet Ainakin 4 miljardia euroa vuodessa ympäristöhaitat

        Maataloustuet ovat Suomessa 4 miljardia euroa vuodessa eli tuhansia euroja perhettä kohden[1]. Toisen laskelman mukaan ne ovat noin 5 miljardia euroa vuodessa.
        Kummassakin luvussa olivat mukana vain EU:n tullimuurein sääntelemä ylihinta sekä veronmaksajien valtion ja EU:n kautta maksamat suorat
        ja epäsuorat maataloustuet Suomeen. Päälle on siis laskettava tueksi mm. vesistöjen saastuttamisen maksuttomuus.

        Maataloustuet olivat 4 miljardia euroa ympäristöhaitat. ehkä miljardi euroa epäsuoraa hintatukea:

        Suomen maksamat maataloustuet 1100 miljoonaa euroa (suora maataloustuki 555, ympäristötuki 265, luonnonhaittakorvaus 304 miljoonaa).
        EU:n maksamat tuet 766 miljoonaa (541 107 118 miljoonaa vast.).
        Luopumis- ym. tuet 260 miljoonaa, maatalouden kehittäminen 116 miljoonaa euroa.
        STM:n osuudet maatalouseläkkeistä 531 ja lomituksista 219 miljoonaa.
        Maataloustuotteiden hintatuki (eli tuontisuojalla korotetut hinnat) maksaa kuluttajille ehkä miljardi euroa, tästä ei ole edes olemassa kunnon selvitystä [2].
        Näiden 4 miljardin euron päälle tulevat ympäristöhaitat eli puuttuvat ympäristöhaittaverot kuten 1990-luvulla lakkautetut lannoitehaittaverot.

        Virossa ruoka oli paljon halvempaa kuin Suomessa
        Ruotsissa kansallista maataloustukea ei makseta lainkaan

        Maatalousperheet ovat muita rikkaampia!!!!!!!!!

        Tilastokeskuksen mukaan maanviljelijöiden käytettävissä olevat tulot olivat jopa 49 prosenttia korkeammat kuin keskivertokotitalouden.
        Henkeä kohti laskettuna tulot olivat 17 prosenttia korkeammat.

        maatalousyrittäjäkotitalouden käytettävissä oleva mediaanitulo oli 51 753 euroa, palkansaajaperheen 41 127 euroa, ero 26 % (työntekijäperheeseen 38 %).
        Tulot henkeä kohden ovat samansuuntaisia. Koska maatiloja on 63 000], 4 miljardin tuki tekee tilaa kohden on 64 000 euroa,
        siis enemmän kuin tuo tilan mediaaninettotulo. Maataloustyön arvo on siis negatiivista kuten eräiden Neuvostoliiton teollisuuskombinaattien.

        Esimerkkejä

        viljatilan tulos on hyvän satovuoden jälkeen 136 000 euroa, mistä suoria tukia 106 000 euroa, epäsuoria tukia ehkä puolet lisää.
        Liikevaihdosta maataloustukien eli tilatuen, ympäristötuen ja LFA-tuen osuus oli viime vuonna Taruman laskelmien mukaan noin 55 % eli 106 000 euroa"[6].
        Päälle tulevat mm. protektionistinen hintatuki (tullit, tuontirajoitukset, vientituet ym.), lomituskustannukset (jotka muiden alojen yrittäjät
        ja työntekijät maksavat työpanoksellaan) jne. sekä puuttuvat ympäristöhaittaverot, lisäksi maataloudella on verotuksellisia etuoikeuksia muiden alojen kustannuksella.
        Niiden tuotanto johtuu "ympäristöpolitiikasta" (tässä maataloustuen piilomuoto), vaikka biopolttoaineiden on todettu olevan ympäristölle perinteisiä pahempia.

        Tulisi paljon halvemmaksi maksaa nykyisille maanviljelijöille suoraa sosiaaliturvaa heidän lopun elämäänsä
        ja ostaa säästyneillä rahoilla kaupasta vaikka paljon kalliimpaa ruokaa. Silloin viljelijät tuottaisivat sitä, mistä ihmiset oikeasti haluavat maksaa, siellä,
        missä mikin tuote olisi järkevintä tuottaa.

        Maanviljelijöiden tulot ovat puolta suuremmat kuin muiden kotitalouksien, ja ero on kasvanut. Lisäksi tiedot heidän työtunneistaan eivät vaikuta luotettavilta.

        Jos maataloustukiin käytettävät rahat (4 miljardia euroa vuodessa) jaettaisiin veronalennuksina suomalaisille palkansaajille,
        nousisi keskivertopalkansaajan nettotulotaso n. 2000 euroa vuodessa.

        Haluatko todella ylläpitää maataloustukea vai ottaisitko mieluummin 2000 euron veronalennuksen?

        Tällä rahalla ihmiset voisivat esim. käydä useammin ravintolassa ja elokuvissa, ostaa kirjoja, matkustella jne.

        http://liberalismi.net/wiki/Maataloustuet


    • älyhoijättijo

      Maatalon isännät vaan valittaa vaikka syy on muualla sekä eivätkä osaa tehdä omasta tuotantoketjuaan kustannustehokkaasti.
      Menetelmät ja mallit suoraan 70-luvulta. Pl. Muutamat jotka on menneet nykypäivään, mutta ne eivät valita, ainakaan kokoajan ja niin paljoa.
      Tee isosti tai lopeta, jos et pysy mukana sekä saa tuotettua kysynnän mukaan. Sun ongelma, normaalia yrittämistä.

      • Jonskuna

        Tuotettua kysynnän mukaan ? Koneitahan voi normi yrittäjä vähentää tai lisätä. Maidontuotantoa ei niin vaan lisätä eikä vähenellä kuukauden mukaan. Isosti tuottaminen ei ole mikään taloudellinen mahdollisuus .


    • Wiltze

      Kuka käski lähteä mukaan EU:n venäjäpakotteisiin? EU / Valtio.

    • Masentaja

      Meidän firmassa on 5 työntekijää. Keskimäärin yhdelle ollut maatalouden puolelta töitä. Nyt on sellainen tilanne että yksi on pakkolomalla palotteiden takia. Ei oo Jussilla rahaa teettää korjaus/asennustöitä.

    • 987789

      Niin se vaan atriakin tekee lihapullia tuontilihasta. Se kotimainen johon aina luotin että käyttää kotimaista lihaa, Mutta onneksi prisma on halpa ja näkee mitä ostaa kun lukee lihan alkuperän.

    • luomuheinä

      Työtaakan alle uupuva jussi, jota elukat sitovat tilalleen 24/7 mitään tukia tarvii...

      On se hienoa, että tukimiljardit kohdentuvat eniten ylituotantotukihehtaareja omistaville yrityksille
      - ja harrasteviljelijöille, näennäes heinineen. riistapeltoineen joita jopa vuokrataan lisää eu-tukiautomaateiksi.

    • hoihoijärki

      Ituniskat eivät ole yrittäjiä.
      Oikeat yrittäjät ovat käyneet yrittäjä kurssin ja osaavat laskea etteivät lähde kannattamattomaan toimintaan.
      Ituniskat eivät osaa laskea,täysin kouluttamatonta ja ammattitaidotonta porukkaa,vapaa matkustajia. Köyhä ei voi syödä kallista kotimaista vaan on tyydyttävä halpaan ja hyvään tuonti ruokaan

    • varsat

      Tarkat lukijat huomasi tuo aloitus oli vitsi ei tosissaan eikä kukaan nimitellyt runkkariksi ja punikiksi. Tuskin kukaan sanoo niin edes toisiaan ja itseään kehuvien ituhippien homogeenisessa kehumiskerhossa. Suomi24Kiuruveden vastaajat ja uskovaiset ymmärtää muita mielipiteitä kaikki saa kertoa omansa. Yrittäjillä on vaikeeta hyvän työn jälkeen toivoo asiakkaiden kiinnostuvat omista tuotteista. Ostan Suomalaista ruokaa en voi valita toisten puolesta kuluttaja päättää mitä ostaa. Maalimalta tuotuja ruokia ja koneita hyllyt ja varastot täynnä koska avoin kilpailu. Ei maamiehetkään aina suosi Suomalaista. Yrittäminen on vaikeeta varsinkin maatalous nyt kun Venäjän stop. Yritysjärjestöissä valitaan parhaat neuvottelijoiksi ne hoitaa yrittäjien puolta samoin MTK se on hyvä. Suomalainen ruoka on puhdasta ja hyvää sen mainetta ei saa pilata viekää sitä muillekin.

    • nauriinpurija

      Valitettavasti MTK:sta on tullut hampaaton mummu, joka ei osaa edes räksyttää. Mielipiteitään esittelevät ja jakavat ilmaisia murusia tuottajille, että nämä muistaisivat sitten siellä kaupassa valita sen suomalaisen tuotteen, mutta totuushan on, kun sinne kauppaan mennään, että euro ratkaisee. Ei siinä paina se suomalaisuus suurinta osaa, kun vain hintalappuun vilkaistaan..
      Mutta sitä on pakko ihmetellä, miksi elintarviketyöläiset eivät ota asiaa omakseen?? Miksi se halvin raaka-aine muuttuu kalleimmaksi,kun tulee einestehtaan läpi?
      Taitaa olla ikävä tosiasia, että duunarin palkka on jo liian kova suomalaisen raaka-aineen jalostukselle.

      • jhghgftgnvghf

        Auttaako räksyttäminen ja onko tarkoituskaan auttaa? Onko räksyttämiseen muita syitä?


    • kaijapohj

      Normaali ihmiset lopettavat yrittämisen tai joku muu lopettaa kun menee tappiolla mutta loiset vaan huutaa veronmaksajia apuun.
      Sairas on suomi maa

      • naapuristavain..7

        Kukaan muu ole huutanut Kiuruvedelläkään kuin se teitin maaseudunkehittäjä.. Joku menee sille huoliaan purkamaan niin se on seuraavana päivänä Ylen uutisissa. Kuka tuosta julkisuudesta hyötyy?? Kehittäjän maine joutuu ainakin outoon valoon, kun miettii, mihin jamaan sen edeltäjät on tilat saanut..


      • Vellupirinen_
        naapuristavain..7 kirjoitti:

        Kukaan muu ole huutanut Kiuruvedelläkään kuin se teitin maaseudunkehittäjä.. Joku menee sille huoliaan purkamaan niin se on seuraavana päivänä Ylen uutisissa. Kuka tuosta julkisuudesta hyötyy?? Kehittäjän maine joutuu ainakin outoon valoon, kun miettii, mihin jamaan sen edeltäjät on tilat saanut..

        Kieltämättä tiedottaminen on tehokasta. Tänään kuopiolainen opettaja kertoi ymmärtäneensä uutisoinnin niin, ettei kenelläkään viljelijällä ole enää rahaa sähkölaskuun ja samaa olen kuullut muualtakin. Näin Kiuruvedellä, mutta toisaalta se on demokraattisesti valittujen päättäjien tahto.


    • homohinttarithaukkuu

      Kaupunkilaishomot nussii toisiaan perseeseen ja haukkuvat viljelijöitä,Hävetkää saatanan homohinttarit.

      • gmhghngjjhggjhy

        Mitä maalaishomot tekee? Haukkuu kaupunkilaisia?


      • Juu-kyllä-ei

        Maalaishomot kinuaa kaupukilaisten vero euroja taskuihinsa ja menevät etelän matkoille syksyllä kun muut oikeita töitä tekevät koittavat saada maalaishomoille vero euroja kasaan seuraavaa vuotta varten.

        No niin se siitä.
        Mutta meneppäs torille ja katso kuinka kiskuri hontoja siellä pyydetään mistä tahansa elintarvikkeesta? miten se on selittettävissä että kaupasta saa roisisti monin kertaisesti halvemalla.

        Entäpä suomalaisen ruuan "puhtaus" paskan marjat näin ihan itse kun jussit levitteli peloille myrkkyjään jonka seurauksena viljapellot muuttui keltaiseksi. jos tuo on terveelistä niin huh huh..

        Muulla levitellään nyt kipisiä pelloille ettei fosforit karkaa vesistöön no minnehän se kipsi kulkeutuu paitsi maaperään ja elintarvikkeisiin..

        Taitaa talvi vaarasta jäänyttä kipsi johonkin buukata.

        Sosiaalietuuksien suurimmat saaja ovat suomessa hyvä tuloisia tämän pystyy jokainen itsekin katsomaan kun lukee tehtyjä raportteja. kuitenkin vain vanhuksia ja työttömiä arvostellaan loisimisesta.. niin omien lasten koulun käyntiin palaa vero euroja n.18.000e/vuosi/lapsi.
        kuinkahan paljon perheen isän tai äidin tulisi tienata saadakseen tekojensa seurausten kulut katettua maksamillaan veroilla.

        Hajaasutus alueten jäte vesi määrykset.mm,wc/yms. on ihmeellisesti miettitty ympäristöön vedoten. kun jussit levittää paskojaan pelloille isoilla ärjyvillä traktoreillaan tuhansia tonneja ja naapurin mummo vääntää ulostettaa muutaman gramman siinä pellon viereissä mökin pihan perällä. niin mummopa joutuukin vastuuseen tekemästää ympäristö rikoksesta ja saatuttamisestaan toisin kuin pyhä jussit.

        Asijoiten varjolla ollaan montaa mieltä joka sekin sopii mutta kohtuus kaikessa tyhmyydessäkin joka ahneutta.


    • gggggggg

      Itku pois ite kultakii, Suomella tuntuu mänövän hyvin. Kokkoomuslaiset haluaavat rueta rakentammaa Guggenheimin. Orpokii on asuttunna sen kannalle. Muaseuvvusta viis kuhan Helsinki suap täkyjä. Tulevaisuuvven nuorisolla vissii rahhoo riittää sen ylläpittoo, vanahat kuolkaa kuluttamasta ja vaivoo aiheuttamasta.

      • gggggggg

    • rikasyrittäjä

      Meillä rikkailla kokoomuslaisilla riittää rahaa ja naurua kun köyhä kansa räpeltää

      • gggggggg

        Varmaannii työ järjestättä rahotuksen Guggenheimille ilomielin iliman valtiota.
        Myö räpeltäjät ei siellä piästä käymään eekä ies mäntäskää. Ite kuttai kiinnostaa er asiat, mikä niitä paremmuusjärjestyksee laittamaa. Suahaa silti vinosti hymmyillä. Ihtesä mainostaminen ja ylentäminen lie tärkeintä.


    • gggggggg

      Olli Rehn on just uutisten mukkaa luppaillu Guggenheimile 40 milj., noin alustavasti.
      Oisko Kepu luiskahtanna nyt liikoo oikeelle ja etelarannikolle kallellaa ?

    • mfäakägajhläkgäkträ

      Jäitä hattuun tarttis laittaa ja selvittää ensin omat asiat - tommoset kukkenhaimit saa vajota sinne mistä ovat julkisuuteen pölpähtäneetkin...

    • ggggggggg

      Päivän Mullikkakkii kehhuu miten Guggeli sätteilis hyvvee Savvoonnii.

      Mualimassa on monta sekopäistä johtajoo, ties vaekka sota tulloo. Hillitkee nyt ihtennä muutamaks vueks.

    • pikkufaktatesiinnyt

      "MAATALOUSYRITTÄJÄT" EIVÄT OLE OIKEITA YRITTÄJIÄ. KOSKA OIKEA YRITTÄJÄ, EI TUOTA VUODESTA TOISEEN, SELLAISTA TUOTETTA, JONKA MYYNTIHINTA ON ALHAISEMPI KUIN TUOTANTOHINTA. (NÄIN ANNETAAN YMMÄRTÄÄ) NORMAALI OIKEA YRITTÄJÄ VAIHTAA TUOTETTA. TAI LOPETTAA, ENNEN RAHOJEN LOPPUMISTA. " MAATALOUSYRITTÄJÄ" JATKAA HALPAA YLITUOTANTOA. KUN MUUTA EI KEKSI. EIKÄ EHKÄ OSAA. ODOTTAA KÄSIPITKÄLLÄ VALTIOTA/VERONMAKSAJAA APUUN. TÄSSÄ MEILLÄ " OIKEIN HYVÄ " ESIMERKKI "ITSENÄISESTÄ" MAATALOUSYRITTÄJÄSTÄ.

      • vpuiyv

        Kyllä... ja ei tarvitse huutaa:) Maatalousyrittäjä ei ole oikea yrittäjä... Suomessa, koska täällä ei kannata viljellä maailmanmarkkinahinnalla mitään. Työpaikan arvo maataloudessa on niin suuri, että sitä ei ole varaa kenelläkään, ei edes lottovoittajalla ostaa.
        Ja sitten se kolikon toinen puoli, joka kyllä kääntyy näkyviin kohtapuoliin. Ruuantuotantomme arvo on 35 miljardia...kertokaas, mitä tavaraa voisimme viedä Suomesta tuon rahan arvosta ja ... mihin ?


    • mertsipoika

      Maanviljelijät saavat jopa jokavuosi avustuksen päältäajettavaan ruohonleikkuriin, ympäristötuen piikkiin. Vanha joutaa tenaville leluksi että oppivat jo pienestä pitäen meille kaikki ilmaiseksi- asenteen.

    • iskara

      olihan taas mielenkiintoisii kommenttei
      mut ei yhtään ollu ajatusta mukana

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe