Cerwin Vega 21"

Talonpurkaus

Kokemuksia? EI luuloja. Vain kokemuksia ja mihin vertaat .
Cerwin-Vega CVA-121

18

2266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joooo_hei

      Onko sulla kuulo huonontunut?Ostat jotkut viiden tonnin kaiuttimet 8tuumasilla bassoilla, ajaa saman asian pienemmässä koossa.

      • Pysyasiassa

        Idiootti.


    • Niinikkäänsä

      Kovaa soiva mutta ei kovin alas menevä subbari. Eli tyypillinen Cerwin-Vega, määrä korvaa laadun. Oikeat subbarit menevät oktaavia alemmas.

      • Uusiaikakoittanut

        Tyypillinen? Et sitten ole kuunnellut esim xls215 mallia. Unohda 70 luku .


      • Niinikkäänsä
        Uusiaikakoittanut kirjoitti:

        Tyypillinen? Et sitten ole kuunnellut esim xls215 mallia. Unohda 70 luku .

        - 3 dB piste on 38 Hz ja -10 dB 36 Hz. Eli helvatin jyrkästi laskee basso juuri siinä, missä oikeasti siirrytään matalille taajuuksille. Riittää kyllä popinjytkeelle, mutta alin oktaavi puuttuu vaikkapa klassisesta urkumusiikista. Itselläni pääkaiuttimet menevät -3 dB 27 hertsiin, mutta silti huoneessa on 2x12 tuumainen Genelecin aktiivisubbari, jonka -3 dB piste on 18 Hz, eli käytännössä ja mittausten mukaan mennään 16 hertsin taajuuksille ja äänenpainetta reilut 115 db SPL koko taajuusalueella.


      • Uusiaikakoittanut

        Kiitos asiallisuudestasi. Itsekkin tuumin että olisiko parempi mennä alemmas vaikka popin jytkeellä sitä eniten tuleekin taloa täristettyä,ainakin yritettyä. Genelekin subbarit vain on hyviä mutta autamattoman kalliita ne paremmat joilla tekee jotain omakotitalon ylimitoitetussa subbari tarpeessa. Pääkaiuttimet ilmoitetaan 38 Hz -3 dB ja kyllä se matalalta jo kuulostaa ja tuntuu tosin. Enemmän vaan pitäisi saada. Tämä on hinnaltaan sopiva mutta samaa sarjaa kuin tuumimani 21" Cerwin Vega CVA-121 aktiivi .
        https://www.gear4music.fi/fi/Aanentoisto-DJ-ja-valaistus/Cerwin-Vega-CVX-21S-21-Active-Subwoofer/29IW
        Onko ehdottaa jotain ? tiukkaa laadukasta vavahtelua pääkaiuttimien tueksi ja jatkoksi kovaan tömistelyyn?
        Toisi se tuo 21" cerwin vega kyllä lisää fiilistä Tungevaag & Raaban hetkiin.


      • Uusiaikakoittanut
        Niinikkäänsä kirjoitti:

        - 3 dB piste on 38 Hz ja -10 dB 36 Hz. Eli helvatin jyrkästi laskee basso juuri siinä, missä oikeasti siirrytään matalille taajuuksille. Riittää kyllä popinjytkeelle, mutta alin oktaavi puuttuu vaikkapa klassisesta urkumusiikista. Itselläni pääkaiuttimet menevät -3 dB 27 hertsiin, mutta silti huoneessa on 2x12 tuumainen Genelecin aktiivisubbari, jonka -3 dB piste on 18 Hz, eli käytännössä ja mittausten mukaan mennään 16 hertsin taajuuksille ja äänenpainetta reilut 115 db SPL koko taajuusalueella.

        Ollut myös velodyne DD12 jonka alarajataajuus oli 17–120Hz, /-3dB ja no toimihan se mutta aika mieto oli esitys . Sävykäs basso kyllä oli jo .
        Pieni kartiokoko ei vain siirrä ilmaa. Lähti uudelle omistajalle sekin.


    • Subbarilisäksi

      Oikeita kokemuksia eikä noita kahta vanhaa surkimus juttuja kiitos.

    • uusiaikakoitanut

      Genelec 7380A auts 5500€ kuinkahan ero edellämainittuihin cervin vegoihin? 1500€ noin cervin.

    • Järkevämpi

      Kokemuksia sen verran että ikkuna lasit mene eli toi 2x12” genelec olis järkevämpi.

    • suomimous

      Genelekkien suurin vika on hinta. Myös äänenpaine jää liian turvalliselle tasolle.

      • Niinikkäänsä

        Niitä voi sitten ketjuttaa useampia. Tai sitten se uusi 3x15"...

        Mutta hintaa tietysti on.


    • Kehno

      Sinä on varoitus texti Cerwin Vega kotisivuilla että CVA-121 mene ikkuna lasi eli ei pitäisi olla kehno esitys mutta mitä sille voi kun Genelec on kehno esitys.:)

      • Niinikkänsä

        Jostain syystä kuitenkin ammattistudioissa ja tarkkaamoissa on paljolti Geneleckin kaiuttimia (markkinajohtaja maailmassa, muuten), mutta Cerwin Vegaa ei missään.

        Toisaalta kyllä studioissa ei ole ikkunoitakaan, joten siellä ei vissin tarvita mökäreitä joilla niitä voisi särkeä. En keksi muuta muuta selitystä siihen, miksi ammattitarkkailussa ei käytetä Cerwin Vegan mainioita mölytuutteja.


      • Liianköyhälaatuun

        Ei geneleg ole kehno millään muotoa ei. On vain niin pirun kallis kun halutaan taloa tärisyttävää voimaa. Jokusia malleja vuosien vieriessä kuunnellut ja hyviä ne on aina olleet. Pikkumalleissa yllätti ensialkuun äänen loppuminen kun vasta pitäisi alkaa . Jos haluaa kehuskella varallisuudellaan niin myötähäpeä on valtava.


    • Näinsevaanonsorry

      Ei ole mitään mielenkiintoa ammattistudio tai tarkkaamo kaiuttimille ei mitään mielenkiintoa sillä minä kuuntelen musiikkia,nautin siitä ja talon tutinoista. En tarkkaile musiikkia enää. Pidän musiikista ja tunteista kun basso jytkii rintalastaan ja siihen ei tarvitse genelekki patteria ja kymmenientuhansien eurojen rahakasaa ,ymmärrätkö sen? Kun et kyllä ymmärrä noita miksi studioissa on genelekkejäkään. Et ymmärrä miksi ikkuna hajoaa ja et ymmärtä miksi studiossa jossa ei ole ikkunaa se ikkuna jota ei ole ei hajoa ja ihmettelet sitä miksi se ei hajoa jota ei ole !

      Suosittelen kuuntelemaan cervin vegan xls 215 settiä oikein koottuna settinä ja ilman 70 luvun ennakkoluuloa. Jos kuuntelet 2x 1w tehoilla englantilaisia 2tie kaiuttimia 68db voimakkuus huipulla 12litran 5” bassoelementillä ja pidät sitä täydellisenä niin ehkä ei kannata kuunnella xls215 kokonaisuutta sillä viet välittömästi kierrätykseen vanhat laitteesi ja olet katkera miksi en ole aiemmin jo herännyt. Paras versio on tietysti genelegin suurimmat kaiuttimet ja suurimpia subbareita riittävästi mutta ei 100tuhatta eura sitten riitäkkään.

    • Anonyymi

      Ja näin näytti päättyvän tämäkin lukuisten viestien threadi ilman ensimmäistäkään kysyjän pyytämää käyttökokemusta. Harmi.

      Kyseessä on kuitenkin tuote, joka suunniteltu nimen omaan yleisön kontrollointiin. Suuri säteilevä pinta-ala torvikotelossa tuottaa jäätävän äänenpaineen Max 144db on aivan hirveästi.

      Vehkeet, jotka ulottuvat alas ns vavadustaajuuksille oat tehty eri käyttömpäristöön ja -tarkoitukseen. Erittäin matalalle ulottuva bassontoisto on tässä sarjassa paitsi tarpeeton myös fysiikan lakien mukaisesti mahdoton. Ja tosiaan Genuihin vertailijat sotkee koko keskustelua. Automaailman esimerkein: American car show on isolohkoisille Jenkkiautoille, eikä sinne sekaan tuoda bensapihiä Toyota Priusta.

      • Anonyymi

        Näitä ketjuja vaivaa paitsi minunlaiseni besservisseri myös liuta epä-vissereitä, joilla ei ole mitään käsitystä a) matalien taajuuksien toiston fysiikan laeista (tarvittavat tilavuusvirrat, kotelorakenteet ja tehontarve) ja b) korkealaatuisten kaiuttimien ominaisuuksista ylimalkaan (erilaiset vasteet, suuntaavuus, herkkyys, elementtien ominaisuudet ja kotelon bassovirityksen vaikutus alarajataajuuteen ja vaihevasteeseen. Noin aluksi. Ja vielä c) ei ole koskaan ollut tilaisuudessa kuulemaan oikeasti ammattitason monitorointilaitteita.

        Minulle kuitenkin riittää monitoreina PMC IB2s studiomonitorit (3-tie transmissiolinja, pelkkä 3" keskiäänikalotti painaa elementtinä 11 kg) ja Genelec 7071A subbari. Etuvahvistimena/DA-muuntimena Crane Song Avocet A-luokan studiokontrolleri ja päätevahvistimina 200W Hypex -pohjaiset PMC:n D-luokan monopäätteet. Huone on tehty vain kuuntelua varten. Tavallisesti settiä eka kertaa kuuntelevat saavat leukansa kiinni vasta mentyään autolle takaisin, jos silloinkaan. Haluttaessa puhdasta jatkuvaa äänenpainetta saa 110 dB, mutta ei semmoisilla volyymeillä mitään poppia pysty kuuntelemaan. Klassisen huippukohdissa se kyllä on vaikuttavaa, ja tupa tutisee jos mukana on niitä subcontraoktaavin sulosointuja.

        terveisin

        "Niinikkäänsä"


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3797
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      176
      1388
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe