Miten käy työttömälle

erttas

Miten tulee käymään sellaiselle työttömälle joka ei omista polkupyörää, puhelinta, tietokonetta, ei verkkotunnuksia miten näiden aktivointisuunnitelma/työllistymissuunnitelma ja tulevat haastattelut kolmen kuukauden välein toteutetaan tuleeko karenssi, siirretääkö toimeentulotuelle olen ollut kuntouttavassa työtoiminassa 2008-2016 välisenä aikana olen kävelyt aktivointitoimenpiteeseen.syrjäkyliltä ei ole julkista liikennettä vaihtoehtona on kävely olen yli 60 vuotias vähäinen työhistoria ja eläkertymää en ole saannut työsuhteita saatan kuulua 5000 eläkepäätöksen joukkoon. parempi olisi heittää eläkkeelle tai työllistää toimeentulotuella saahan sitä asumistukea lisäksi. työrajoitteet vähäisiä tai ollenkaan vaan ikä estää työllistämisen ja ulkonäkö kukaan työnantaja ei ota töihin tämän ikäistä

44

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työttömistäkoppi

      Kyllähän työttömyyskorvauksella ajaa taksilla kerran kolmessa kuussa kylille TE-toimistoon kyläkomission eteen kuultavaksi ja tarkasteltavaksi, oletko ollut riittävän aktiivinen työurasi kehittämisessä ja osoittanut innokkuutesi vastaanottaa olemattomia työpaikkoja sekä pyrkinyt kehittämään itseäsi monialaisesti muuttuvien työmarkkinatuulien mukaisesti.

      Jos taksin käyttäminen näinkin tähdelliseen ja välttämättömään suoritteeseen tuntuu pröystäilyltä, ehdotan makuupussin ja halvan teltan hankintaa. Niitä saa todella edullisesti näin syksyllä ja mukavampi yöpyä, kun vaeltaa jalkapatikassa TE-toimiston totuuskomission eteen neljännesvuosittaiselle pyhiinvaellukselle.

    • taajamanopeus

      Pakotetaanko ihminen hankkimaan polkupyörä? Poliisin huutokaupasta vai mistä sellaisen saa?

      • Rolk

        Minä olen varastanut polkupyörän olen ajelut kuntouttavaa työtoimintaan. Polkupyörän hylättyjä romuja löytyy ei tarvitse ostaa huutokaupasta työtön voi polkea varastetulla polkupyörällä tai lainata rollaattorin ja potkia menoksi töihin


      • FIllaritJakoon

        Katso vaikka kauppasi eteisessä olevaa ilmoitustaulua, ilmaisjakelulehtiä jne.
        Jos nettiin pääsee, niin tori.fi voisi olla hyvä paikka etsiä polkupyörää.
        Sana kiertämään, niin eiköhän jostain lähipiiristä löydy joutilas polkupyörä sinulle lainaan.


    • matkaankäy

      Ihmisellä on kaksi jalkaa ja kepeä mieli. Ja työttömällähän ei ole kiire mihinkään.
      Pyöriä nyt saa vähän melkein mistä saa, mutta kannattaako investoida sellaiseen ylellisyystarvikkeeseen?

      • Yuiikk

        Sosiaalitoimisto ei maksa polkupyörän hankintaa eipä ole telttoja makuupusseja vaan on vanhoja käytettyjä vaatteita niistä saa lämmintä ylleen jos joutuu te toimistossa käymään mitä järkeä yli 60 vuotiaan ostaa vaatteita ja polkupyörää elin aika vähenee päivä päivältä


      • neuvotonanneli

        Alat keräämään marjoja ja sieniä, talvella jäkälää. Niillä aasialaiset vierastyöläiset ovat rahoittaneet isompiakin hankintoja. Viime kädessä voi turvautua oman käden oikeuteen ja anastaa pyörän, mitä en neuvo kenenkään tekemään, sillä se on rikollista toisin kuin työttömän kyykyttäminen.


      • kjnhgytr

        KSML: Poliisi selvittää thaipoimijoiden oloja hankasalmelaisella marjatilalla

        Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Eila Koivuniemi kertoo lehdelle operaation liittyvän tutkintaan, jonka poliisi käynnisti syyskuun puolivälissä tehtyyn tutkintapyyntöön perustuen.


        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001271593.html


    • nuhjutnuhjut

      Petossuomalaiser haluaa kadulle tuollaiset ihmiset ,ne ei saa enää tarpeeksi tyydytystä kasvavista leipäjonoista sen takia valeministeri Lindström keksi tuon uuden kyykytyksen ilman omaa syytään oleviin työttömiin ,se on juuri sitä petossuomalaisten oman maan kansalaisiin kohdistuvaa ajojahtia ja samalla petossuomalaiset asuttaa maahantuomansa mamut hotelleihin !

      • jojåå

        PETOSSUOMALAISET - Onpas osuvasti onnistunut nimitys.
        Kaduille suomalaiset köyhät jotta persujen kutsumat "maanpelastajat" = itselleen pelastavat, saadaan asutettettua.


    • kepupettää

      Kun muutat paikkakunnalle, jossa te-keskus on kävelymatkan päässä, voit päästä jopa töihin.

    • NottaSoon

      VTT voisi suunnitelalla työttömän työssäkäyntivälineen. Se voisi olla mopolla vedettävä "koppi" jossa mahtuu nukkkumaan ja kokkaamaan ruokaa.

      • palelle

        samaa mieltä koppi ja ruoka kaikki tykötarpeet samaa pakettiin


    • Pohdintaa

      Yli 60 v työtön, joka ei omista autoa, polkupyörää, puhelinta, tietokonetta, ei verkkotunnuksia jne. on kyllä todella pahasti ulkona normaaliyhteiskunnasta. Hän on sitä myöten käytännössä työkyvytön. Etenkin, jos se takana oleva työhistoriakin on vaatimaton ja lyhyt ja epämääräinen. Aivan liian paljon elämän perusjuttuja jäänyt matkan varrella opettelematta. Häntä on käytännössä mahdotonta työllistää mitenkään vaikka työhaluja olisi.

      Työhön kuntouttaminen/aktivointi ei johda silloin minnekään. Jos on ollut aktiivitoimenpiteissä (kuntouttava työtoiminta) vv 2008-2016 eikä ole töitä saanut niin ei niitä kyllä enää tule saamaankaan. Ihmetyttää vain mitä tuollaiset oudot aktivoinnit ovat, joissa ei mitään elämän perusjuttuja opi/opeteta. Elämää ei voi aloittaa alkuruudusta sormia napsauttamalla.

      Ikä ja ulkonäkö iäkkäämmillä työnhakijoilla on toki rasitteena. Suurin ongelma on kuitenkin lähes täydellinen osaamattomuus. Nykyinen työelämä vaatii taitoja ja osaamista ja aloitekykyä. Kykyä oppia nopeasti uusia outoja asioita itsenäisesti. Pelkkä halu tehdä työtä ei ole mitään.

      Hänen paikkansa ei ole ollenkaan elää työttömyyskorvauksella vaan hänet on päästettävä kyllä suosiolla eläkkeelle. Näin se on.

    • männyn

      Samaa mieltä yllä olevan kirjoittelijan kanssa. Eläkkeelle vain !
      Koita saada ( ketjun aloittelijalle )vain eläkepaperit vetämään ja perustele noin sun osaamattomuutesi. Olet nyt, anteeksi vain elät sitä elämää mikä oli joskus.
      Ja koita uudestaan sitten jos ei ekalla kerralla onnistu niin laita eläkepaperit taas menemään.

    • työtönjappasija

      Ihan vaan mielenkiinnosta olisin kysynyt, miten hoidat päivittäiset kauppa-asiat ja maksat laskut, kun ei ole polkupyörää eikä nettiä ja syrjäkylillä asustelet.

      Jos sinulle tarjottaisiin töitä, miten pääsisit käymään töissä vai pitäisikö työpaikan sijaita naapurissa kivenheiton päässä kotoasi? Kuntouttavaan työtoimintaankin olet kävellyt.

      Onko liikaa pyydetty panostaa vähän oman asemansa parantamiseen ja yrittää hankkia vaikka alkuun se polkupyörä ja miettiä, voisiko kirjaston nettiä käyttää, jos oman hankkiminen ei tule kyseeseen?

      Tämän ei pitäisi olla ylivoimaista pitkäaikaistyöttömällekään: käytetyn, toimivan pyörän saa muutamalla kympillä ja kirjaston käyttö on ilmaista, henkilökunta neuvoo ja opastaa ihan aloittelijan alkuun. Saa vielä uutta mielekästä tekemistä työttömän yksitoikkoiseen arkeen.

      Polkupyörällä lenkkiä ajaessa mielikin avautuu ja kuntokin hieman paranee sekä näkee muutakin kuin pihapiiriään, mikä parantaa henkistä hyvinvointiasi enemmän kuin arvaatkaan.

      • Kuuhhhh

        Tunnen työttömän hän kävelee kauppa ja pankkiasioinille. Maksaa laskut pankkitiskiltä tai r kioskilla. Hänellä on ollut mummopyörä jossa ei ole vaihteita mennyt epäkuntoon. Hän ei osaa ajaa vaihdepolkupyörällä miksi yli 60 vuotiaalla pitäisi olla polkupyörä on aikaa kävellä sopiva olisi eläke hän on ollut kuntouttava työtoiminta 2008 alkaen hän on tykännyt tehdä töitä ja ollut ahkera kiitettävästi ja haluaisi edelleen tehdä. Varmaan iän perusteella siirretään eläkkeelle olisi aikakin hän ei tarvitse nettiä verkkotunnuksia jne koska eläke jää pieneksi sukulaisten kanssa on päätetty että määrätään edunvalvoja raha asioiden hoitoon hän ei tarvitse iän perusteella kuin välttämättömän elämän


      • mitentarinamuuttuu

        Ei mummopyörän korjaaminen voi olla ylivoimaista tai kallista! Kannattaisi maksaa laskunsa muualla kuin pankkikonttorissa tai R-kioskilla, nämä kun ottavat maksun joka laskun hoitamisesta. Polkupyörän puutteen otti esille alkuperäisen viestin kirjoittaja kai tarkoituksenaan osoittaa työttömän vaikeaa asemaa päästä TE-toimistoon kutsuttaessa. Ei kai eläkkeen koko vaikuta mitenkään siihen, miten raha-asioita olisi järkevää ja halvin tapa hoitaa? Se edunvalvojan määrääminen tässä tapauksessa voi olla viisain päätös. Nettitaidot voi oppia vielä vanhemmallakin iällä, kyse on enempi asenteesta ja halusta. Yhteiskunta vaan on menossa siihen suuntaan, että asiat hoidetaan netissä - halusi sitä tai ei.

        En nyt oikein voi olla samaa mieltä, että "iän perusteella ei tarvitse kuin välttämättömän elämän". Kyllä jokaiselle kuuluu ikään ja asemaan katsomatta hyvä ja tyydyttävä elämä.

        Ei tainnut sitten tämä tapaus "asua syrjäkylällä", kuten alunperin viestissä kerrottiin, kun kauppa ja pankki ovat kävelymatkan päässä. Näin se tarina muuttuu matkan varrella.

        En yritä väittää, että henkilön asema olisi hyvä tai hänellä ei olisi ongelmia, mutta silti olisi hyvä pysyä tosiasioissa ja katsella kaikkia tasavertaisesti objektiivisesti. Ei ole kenenkään etu antaa väärää kuvaa toisen tilanteesta ja siten yrittää saada ylimääräistä sympatiaa tai myötätuntoa.


      • Pitkäaikatyötön
        mitentarinamuuttuu kirjoitti:

        Ei mummopyörän korjaaminen voi olla ylivoimaista tai kallista! Kannattaisi maksaa laskunsa muualla kuin pankkikonttorissa tai R-kioskilla, nämä kun ottavat maksun joka laskun hoitamisesta. Polkupyörän puutteen otti esille alkuperäisen viestin kirjoittaja kai tarkoituksenaan osoittaa työttömän vaikeaa asemaa päästä TE-toimistoon kutsuttaessa. Ei kai eläkkeen koko vaikuta mitenkään siihen, miten raha-asioita olisi järkevää ja halvin tapa hoitaa? Se edunvalvojan määrääminen tässä tapauksessa voi olla viisain päätös. Nettitaidot voi oppia vielä vanhemmallakin iällä, kyse on enempi asenteesta ja halusta. Yhteiskunta vaan on menossa siihen suuntaan, että asiat hoidetaan netissä - halusi sitä tai ei.

        En nyt oikein voi olla samaa mieltä, että "iän perusteella ei tarvitse kuin välttämättömän elämän". Kyllä jokaiselle kuuluu ikään ja asemaan katsomatta hyvä ja tyydyttävä elämä.

        Ei tainnut sitten tämä tapaus "asua syrjäkylällä", kuten alunperin viestissä kerrottiin, kun kauppa ja pankki ovat kävelymatkan päässä. Näin se tarina muuttuu matkan varrella.

        En yritä väittää, että henkilön asema olisi hyvä tai hänellä ei olisi ongelmia, mutta silti olisi hyvä pysyä tosiasioissa ja katsella kaikkia tasavertaisesti objektiivisesti. Ei ole kenenkään etu antaa väärää kuvaa toisen tilanteesta ja siten yrittää saada ylimääräistä sympatiaa tai myötätuntoa.

        "Kannattaisi maksaa laskunsa muualla kuin pankkikonttorissa tai R-kioskilla, nämä kun ottavat maksun joka laskun hoitamisesta."
        "Nettitaidot voi oppia vielä vanhemmallakin iällä, kyse on enempi asenteesta ja halusta. Yhteiskunta vaan on menossa siihen suuntaan, että asiat hoidetaan netissä - halusi sitä tai ei."

        Konttorissa ja kioskilla maksaminen on kallista, joten järkevämpää on käyttää pankin maksuautomaattia. Tällöin saa myös sen edun, että pankki on täysin vastuussa laitteen ja tiedonsiirron tietoturvasta. Koti- ja kirjastokoneistahan ei kukaan tiedä, millaiset vakoiluohjelmat niissä lymyilevät.

        Verkkopankki on suhteellisen turvallinen maksutapa. On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikki salaukset ovat murrettavissa. Ennemmin tai myöhemmin heikoin lenkki eli käyttäjä tekee virheen.
        "Asiakkaana sinun vastuullasi on kuitenkin varmistaa, että käyttämäsi laite on suojattu ja että olet valppaana antaessasi tietoja. Asiointi verkossa on turvallista, kun huolehdit tietokoneesi tietoturvasta ja toimit vastuullisesti:
        - Pidä tietokoneesi palomuuri aina toiminnassa
        - Päivitä tietokoneesi virustorjuntaohjelma säännöllisesti
        - Ole valppaana asioidessasi verkossa
        - Säilytä ja käytä pankkitunnuksiasi huolellisesti"
        http://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/turvallisuus/


      • mwmw
        mitentarinamuuttuu kirjoitti:

        Ei mummopyörän korjaaminen voi olla ylivoimaista tai kallista! Kannattaisi maksaa laskunsa muualla kuin pankkikonttorissa tai R-kioskilla, nämä kun ottavat maksun joka laskun hoitamisesta. Polkupyörän puutteen otti esille alkuperäisen viestin kirjoittaja kai tarkoituksenaan osoittaa työttömän vaikeaa asemaa päästä TE-toimistoon kutsuttaessa. Ei kai eläkkeen koko vaikuta mitenkään siihen, miten raha-asioita olisi järkevää ja halvin tapa hoitaa? Se edunvalvojan määrääminen tässä tapauksessa voi olla viisain päätös. Nettitaidot voi oppia vielä vanhemmallakin iällä, kyse on enempi asenteesta ja halusta. Yhteiskunta vaan on menossa siihen suuntaan, että asiat hoidetaan netissä - halusi sitä tai ei.

        En nyt oikein voi olla samaa mieltä, että "iän perusteella ei tarvitse kuin välttämättömän elämän". Kyllä jokaiselle kuuluu ikään ja asemaan katsomatta hyvä ja tyydyttävä elämä.

        Ei tainnut sitten tämä tapaus "asua syrjäkylällä", kuten alunperin viestissä kerrottiin, kun kauppa ja pankki ovat kävelymatkan päässä. Näin se tarina muuttuu matkan varrella.

        En yritä väittää, että henkilön asema olisi hyvä tai hänellä ei olisi ongelmia, mutta silti olisi hyvä pysyä tosiasioissa ja katsella kaikkia tasavertaisesti objektiivisesti. Ei ole kenenkään etu antaa väärää kuvaa toisen tilanteesta ja siten yrittää saada ylimääräistä sympatiaa tai myötätuntoa.

        ei kaikki työttömät asu palvelujen ääressä esim. pankki, r kioski, kauppa jne. jos aktivoidaan sitä voi kävellä. eräs työtön kävelee 10 km suuntaa on pakko kuntouttavaa työtoimintaan ei ole polkupyörää eli 20 kilsaa päivässä


      • patikkatalkoot
        mitentarinamuuttuu kirjoitti:

        Ei mummopyörän korjaaminen voi olla ylivoimaista tai kallista! Kannattaisi maksaa laskunsa muualla kuin pankkikonttorissa tai R-kioskilla, nämä kun ottavat maksun joka laskun hoitamisesta. Polkupyörän puutteen otti esille alkuperäisen viestin kirjoittaja kai tarkoituksenaan osoittaa työttömän vaikeaa asemaa päästä TE-toimistoon kutsuttaessa. Ei kai eläkkeen koko vaikuta mitenkään siihen, miten raha-asioita olisi järkevää ja halvin tapa hoitaa? Se edunvalvojan määrääminen tässä tapauksessa voi olla viisain päätös. Nettitaidot voi oppia vielä vanhemmallakin iällä, kyse on enempi asenteesta ja halusta. Yhteiskunta vaan on menossa siihen suuntaan, että asiat hoidetaan netissä - halusi sitä tai ei.

        En nyt oikein voi olla samaa mieltä, että "iän perusteella ei tarvitse kuin välttämättömän elämän". Kyllä jokaiselle kuuluu ikään ja asemaan katsomatta hyvä ja tyydyttävä elämä.

        Ei tainnut sitten tämä tapaus "asua syrjäkylällä", kuten alunperin viestissä kerrottiin, kun kauppa ja pankki ovat kävelymatkan päässä. Näin se tarina muuttuu matkan varrella.

        En yritä väittää, että henkilön asema olisi hyvä tai hänellä ei olisi ongelmia, mutta silti olisi hyvä pysyä tosiasioissa ja katsella kaikkia tasavertaisesti objektiivisesti. Ei ole kenenkään etu antaa väärää kuvaa toisen tilanteesta ja siten yrittää saada ylimääräistä sympatiaa tai myötätuntoa.

        kävelymatka on suhteellinen, toiselle sde on 500m, toiselle 5-10 km.


    • loputonloma

      Se nyt on ihan yksi lysti vaikka kuusikymppisellä työttömällä olisikin omat pankkitunnukset, tietokone, polkupyörä, tai vaikkapa oikein oma autokin. Kukaan ei nykypäivänä silti ota sen ikäistä enää mihinkään töihin. Vaikka näyttäisitkin ikäistäsi nuoremmalta ja sinulla olisi paljon koulutusta ja työkokemusta taustalla, niin seinä tulee vastaan yleensä jo nelikymppisenä! Kukaan ei halua palkata nelikymppistä! Kuusikymppisestä puhumattakaan! Työpaikat annetaan nuorille! Eivätkä siitä huolimatta edes kaikki nuoret pääse töihin, kun töitä ei riitä kaikille! Kuusikymppinen työtön on sentään ns. loppusuoralla, eli tietää, että kohta pääsee eläkkeelle! Nelikymppisen työttömän on oltava työkkärin ynnä muiden vastaavien tahojen pompoteltavana pahimmassa tapauksessa reilusti yli kaksikymmentä vuotta! Kyllä siinä ajassa varmasti ehtii aikasta monet aktivointikurssit ja työvoimakoulutukset suorittaa. Näin saadaan työllistettyä mahdollisimman paljon eri alojen aikuiskoulutuskeskusten kouluttajia, ja muita suojatyöpaikoissa työskenteleviä!Pitkäaikaistyötön onkin tämän päivän suurin työllistäjä. Nelikymppinen voi päästä töihin vain, jos hakusessa on jokin todella haastava virka, johon etsitään kokenutta osaajaa esim. erikoislääkäri, korkeimman oikeuden tuomari jne.jne. Lisäksi nelikymppinen voidaan palkata töihin aloilla, jotka kärsivät työvoimapulastakin esim. Vanhuspuolen lähihoitaja. Kuuskymppistä ei oteta niihinkään!

      • merkkiNimiErkki

        Olet todella asian ytimessä, mitä vanhempi olet, sitä vaikeampi on löytää ketään, joka haluaisi palkata sinut töihin sellaisilla ehdoilla, että olisi järkevää tai taloudellisesti kannattavaa harkita työntekoa.

        Nykytilanteessa kaikki yli 45-vuotiaat on automaattisesti työmarkkinoiden ulkopuolella heti, kun joudut luopumaan olevassaolevasta työpaikasta, ellei sinulla ole jotain sellaista erityisosaamista, jolla voit tehdä itsesi korvaamattomaksi.

        Työmarkkkinat suosivat nuoria aikuisia, joilla on tuorein koulutus ja osaaminen alalta ja jotka ovat ehtineet hankkia jo jonkin verran kokemusta työelämästä. Pitkän työuran tehneet katsotaan pelkäksi rasitteeksi, jotka vaativat kohtuuttomasti ja tulevat liian kalliiksi työnantajalle.

        Aivan nuoret taas eivät omaa tarpeeksi osaamista, että heitä voitaisiin heti hyödyntää työmarkkinoilla ja heihin pitäisi panostaa resursseja, mikä maksaa ja siihen ei nykytilanteessa ole haluja, kun tarpeeksi osaavaakin porukkaa on tarjolla ja odottaa työttöminä sitä tilaisuutta ja työpaikkaa näyttää osaaminen.

        Poliittiset päättäjät voisivat alentaa työllistymiskynnystä muutenkin kuin keksimällä keinoja alentaa työntekijän alkupalkkaa ja maksamalla erilaisia tukia näiden 'ongelmatyöttömien' työllistäjille. Nythän yli 52-vuotiaiden työeläkevakuutusmaksut tulevat työnantajalle kalliimmiksi kuin nuorempien, mikä antaa loistavan kimmokkeen siirtää nämä työmarkkinoilta työttömien reserviin.


      • puskafilosofi

        Käsittääkseni alkuperäisessä kirjoituksessa kyseenalaistettiin iäkkään 60-vuotiaan työttömän kyykyttäminen vaatimalla häntä tulevaisuudessa käymään TE-toimiston kaavailluissa haastatteluissa kolmen kuukauden välein.

        Hullun hommaahan nuo haastattelut on, sen kaikki varmaan myöntää ja työministerikin ääneen lausunut, ettei yhtään uutta työpaikkaa synny haastattelujen perusteella.

        Ei kai silti ole syytä saattaa työttömiä eriarvoiseen asemaan pelkän iän perusteella, sen sijaan hienoa siirtää yli 60-vuotiaat ja vähintään viisi vuotta työttömänä olleet henkilöt suosiolla eläkkeelle, koska heidän mahdollisuudet työllistyä lähitulevaisuudessakin ovat olemattomat.

        Tämä 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien kertaluontoinen eläkkeellepääsy koskee arvioiden mukaan maksimissaan noin 5000 työtöntä eikä sellaisenaan ole mikään ratkaisu Suomea vaivaamaan suurtyöttömyyteen (yli 300 000 työtöntä työnhakijaa TE-toimistoissa tälläkin hetkellä). Näille ihmisille varmasti mieluinen ja oikeutettu päätös, mutta koko työttömyyden kuvassa pelkkää näpertelyä ja silmänkääntötemppu. Kaikkien indikaattoreiden mukaan pitkäaikaistyöttömien ja erityisesti yli 50-vuotta täyttäneiden työttömyys on jyrkässä kasvussa, vaikka kokonaistyöttömyys on lievästi alentunut.

        Ongelmat ovat selvästi kumuloitumassa iäkkäisiin työhakijoihin jatkossa, nuorten työttömyyden hieman hellittäessä.


    • Sätkätupakkia

      Eikös teille työhaluttomille ole luvassa se perustulo. Ryypätkää sitä ajankuluksenne.

      • puskafilosofi

        Ei kyse ole työhaluttomuudesta vaan työtilaisuuksien puutteesta. Voitko oikeasti väittää että kaikki maamme 300 000 työttömästä on työhaluttomia vetelehtijöitä?

        Perustulokokeilu koskee hyvin pientä ja tarkkaan valittua ryhmää, jolla on tarkoitus kokeilla mallin toimivuutta ja hakea siihen parannusehdotuksia.

        Kun seuraavan kerran haukut työttömiä, mieti hetki ensin, miten varma oma työpaikkasi on ja miltä tuntuisi pudota työttömien joukkoon.


    • Tekotuskaa

      Ei omista polkupyörää, puhelinta, tietokonetta? Kummasti nuo luuserit saavat niitä varastettua, kun muuta työhön liittyvää tarvetta esiintyy. Pyörä pitää varastaa ja alkooon päästä kilometrin matkan. Kulkuneuvo löytyy helposti.

      • suutasuppuunheti

        Jahas, työttömät siis varastelevat ja rellestävät päivät pitkät? Mitenkäs 300 000 työttömän varkaudet ja rötöstelyt eivät näy missään tilastoissa?

        Pieni porukka lusmuilee ja tekee rötöksiä, oli sitten töissä tai työttömänä, mutta se ei anna oikeutta leimata kaikkia työttömiä pienen porukan toimien perusteella.

        Ei pidä yleistää ja väittää sellaista, mistä ei voi mennä takuuseen! Hanki ensin tietoja ja ota selvää, miten asiat oikeasti on, ennen kuin alat täällä kirjoittelemaan omia tuulesta tempaistuja hokemiasi!


      • ememmee

        te toimistot suojaa rosvonsa eivät anna tietoja työnantajalle työttömän rikostaustasta


      • Työhhhj

        Työtön varasti omaisuutta työnantajalta kun oli aktivointitoimenpiteissä te toimistosta ei saa rehellistä työntekijää vaan laitapuolen kulkijoita vankiloissa vapautuneita rosvoja


      • dsfadsdf343

        Näin sen pitääkin menää! Hyvä ettei ottanut työnantajan henkeä vielä!


    • leipsu

      Käsittämätöntä, että kaikilla pitäisi olla netti ja valmiudet sen käyttöön. Kirjastojakaan ei kaikkialla ole. Nettipakko, puhelinpakko, autopakko ?

      • GrilliKioski

        Kyllä nyky-yhteiskunnassa puhelin ja netti ovat ihan perusedellytyksiä voida hoitaa asioitaan. Mitä syrjäisemmällä paikalla ja kauempana palveluista olet, sitä tärkeämpää puhelin ja netti ovat voidaksesi hoitaa asioitasi. Kaikki julkiset palvelutkin alkavat olla netissä. Matkustatko 50km päähän virastoon vai hoidatko palvelut kotona netissä?

        Jokaisessa kunnassa on kirjasto.


      • sipsis

        Oltiin sitten missä yht.kunnassa tahansa, ei taatusti voida vaatia nettiä sun muita vehkeitä. Ei sellaista lakia sentään vielä ole. Ainakin ensin täytyy yht.kunnan jokaiselle ko. laitteet hommata ja käyttöön kouluttaa. Eikä kaikki opi edes. Meidän syrjäkylällä käy kirjastoauto kerran viikossa; ei siellä nettiä yleiseen käyttöön ole. Julkinen bussi kulkee päätienhaaraan kouluaikoihin kerran aamulla ja toisen iltapäivällä. Muulloin ei matkusteta mihinkään. Naapurin aktivoitavalla on traktori ja netitön känny. Miten niillä asiat hoidetaan?


      • OnSeNiinVaikeaa

        Jos et käytä nettipalveluita, on sinulle tarjolla sitten ne perinteiset palvelut 100km päässä. Valinta on sinun. Ei yhteiskunta hommaa sinulle autoakaan, jolla käydä lääkärissä tai kaupassa.

        Ylipäätään miten sinä pärjäät siellä jos ei ole kuin traktori ja netitön känny. Niin, miten niillä hoidetaan kauppa ym päivittäiset asioinnit?


      • JTK--
        OnSeNiinVaikeaa kirjoitti:

        Jos et käytä nettipalveluita, on sinulle tarjolla sitten ne perinteiset palvelut 100km päässä. Valinta on sinun. Ei yhteiskunta hommaa sinulle autoakaan, jolla käydä lääkärissä tai kaupassa.

        Ylipäätään miten sinä pärjäät siellä jos ei ole kuin traktori ja netitön känny. Niin, miten niillä hoidetaan kauppa ym päivittäiset asioinnit?

        No jo on hölmö kaupunkilainen?Traktorilla voi ihan hyvin mennä kauppaan,pankkiin,r-kioskille,kirjastoon ym. ja netitön kännykkä,etkö tiedä,että sillä voi soittaa,vaikka maapallon toiselle puolelle? Netti ei ole pakollinen,vaikka tekisit töitä,siis oikeita töitä,ei mitään kaulusköyhälistön hommia ja puhelinkaan ei ole pakollinen,verkkotunnus ei ole pakollinen,osoite on välttämätön. Saattaa vain olla,että tämän ketjun aloittanut työtön asuu syrjäpaikkakunnalla ja käy vain kerran viikossa kaupassa,niin siinä hoituu samalla r-kioskissa laskutkin(3,00e/kpl) joten palvelumaksuihin ei kulu,kun ei ole muuta virallista maksua,kuin vuokra ja sähkö. Jotkut vain osaa tulla toimeen ilman palveluja,ei mene autopaikkamaksua,ei käyttöveroa,ei vakuutuksia,eikä tapahtumiin,ei kännykän perusmaksuja,ei nettimaksuja ym. turhaa. Pelkkien laskujen eteen kaupunkilaiset painaa joka aamu orjantyöhön,porvarit ei tee töitä,joten se tässä mainittakoon,vain työläiset menee päivähoitoon,ne on luottovankeja. Mutta,nostan hattua tälle yli 60v,kun pystyy selviytymään ja ihan varmaan osaa tehdä kaikkea,mitä ei kaupunkilainen voisi kuvitellakkaan,mutta ne työt on annettu vuokrafirmoille,jotka sitten ottaa virolaisen,puolalaisen tai muun,kun voi teettää 20 tuntia ja maksaa 10 tunnin palkan ja palkan vielä maksaa suomalainen yritys,jolla on pöytälaatikkofirma virossa. Kun on 500.000 työtöntä kurssella,niin ei ole työttömien vika,nyt on palkkoja alennettu,lomarahoja leikattu,niin rahat siirrettiin hallituksen toimesta rikkaille sijoittajille,vaikka piti kilpailukykyä tulla?Miksei teollisuus lähde myymään tuotteitaan ulkomaille,vaan odottaa siellä netissä,että joku hölmö afrikasta erehtyisi ostaan jotain. Ja teollisuus tähän on syypää,miksei se tingi voitosta huonona aikana? Ja,miksei laiteta tuontikieltoa,kun täälläkin osataan lihaa leikata,kännyköitä tehdä. Mihin katosi se yhteisöllisyys,kun kaikki veivät tehtaansa kiinaan ym. Natiskaa asiasta,mitä tekee hallitus,mitä teollisuus,ei mitään? Työtön on kaikkeen syypää


      • niipsu2
        OnSeNiinVaikeaa kirjoitti:

        Jos et käytä nettipalveluita, on sinulle tarjolla sitten ne perinteiset palvelut 100km päässä. Valinta on sinun. Ei yhteiskunta hommaa sinulle autoakaan, jolla käydä lääkärissä tai kaupassa.

        Ylipäätään miten sinä pärjäät siellä jos ei ole kuin traktori ja netitön känny. Niin, miten niillä hoidetaan kauppa ym päivittäiset asioinnit?

        Syrjäkylältä saa taksilapun/ambulanssin lääkäriin. Keskellä kylää on Siwa, sieltä saa postimerkkejä ruoan lisäksi. Tällaisia tuppukyliä on pitkin poikin Suomessa.
        Niissä myös asutaan. Miten niissä arkiasiat hoidetaan? Onpa harvinaisen typerä kysymys. Arkiasiat hoidetaaan just niillä tuppukylän eväillä. Elämänperuselementit hoituu kyllä täälläkin; ei välttämättä tarvitse traktoriakaan. Ala-aste täällä toimii kaksi luokkaa yhdessä. Yläasteelle kulkevat tasan ne kaksi kouluvuoroa. Koulujen loma-aikoina eivät nekään. Kaikki perinteiset palvelut hoituu ilman nettiä. Kaupan päälle täällä on rauhallista ja raitista olla ja elää.


      • werooor

        Työttömän ei kannata hankkia autoa polkupyörää jos sattuu tulemaan kolari liikenteessä jos on vakuutus ja saa toimeentulotukea sossusta niin toimeentulotuessa otetaan huomioon tuloina jos vakuutuksista on maksettu korvauksia.kotivakuutus on turha köyhälle jos tuhoutuu kotirtaimistoa on vesivahinko niin toimeentulotuki vaikuttaa. minulla ei ole kotivakuutusta enkä ota olen mieluummin jätteillä kuin maksan turhasta, myös työtömälle tapahtunut pahoinpitely tai raiskaus ja saannut vahingonkorvausta kaikki realisoidaan työttömän pitää kivut kärsiä. perintö vaikuttaa toimeentulotukeen ja s-ryhmän ja keskon maksamat ostobonukset. s-ryhmän jäsenmaksu pitää irtisanoa koska on pääomaa ja on s-yritys


      • Myyntinainen
        JTK-- kirjoitti:

        No jo on hölmö kaupunkilainen?Traktorilla voi ihan hyvin mennä kauppaan,pankkiin,r-kioskille,kirjastoon ym. ja netitön kännykkä,etkö tiedä,että sillä voi soittaa,vaikka maapallon toiselle puolelle? Netti ei ole pakollinen,vaikka tekisit töitä,siis oikeita töitä,ei mitään kaulusköyhälistön hommia ja puhelinkaan ei ole pakollinen,verkkotunnus ei ole pakollinen,osoite on välttämätön. Saattaa vain olla,että tämän ketjun aloittanut työtön asuu syrjäpaikkakunnalla ja käy vain kerran viikossa kaupassa,niin siinä hoituu samalla r-kioskissa laskutkin(3,00e/kpl) joten palvelumaksuihin ei kulu,kun ei ole muuta virallista maksua,kuin vuokra ja sähkö. Jotkut vain osaa tulla toimeen ilman palveluja,ei mene autopaikkamaksua,ei käyttöveroa,ei vakuutuksia,eikä tapahtumiin,ei kännykän perusmaksuja,ei nettimaksuja ym. turhaa. Pelkkien laskujen eteen kaupunkilaiset painaa joka aamu orjantyöhön,porvarit ei tee töitä,joten se tässä mainittakoon,vain työläiset menee päivähoitoon,ne on luottovankeja. Mutta,nostan hattua tälle yli 60v,kun pystyy selviytymään ja ihan varmaan osaa tehdä kaikkea,mitä ei kaupunkilainen voisi kuvitellakkaan,mutta ne työt on annettu vuokrafirmoille,jotka sitten ottaa virolaisen,puolalaisen tai muun,kun voi teettää 20 tuntia ja maksaa 10 tunnin palkan ja palkan vielä maksaa suomalainen yritys,jolla on pöytälaatikkofirma virossa. Kun on 500.000 työtöntä kurssella,niin ei ole työttömien vika,nyt on palkkoja alennettu,lomarahoja leikattu,niin rahat siirrettiin hallituksen toimesta rikkaille sijoittajille,vaikka piti kilpailukykyä tulla?Miksei teollisuus lähde myymään tuotteitaan ulkomaille,vaan odottaa siellä netissä,että joku hölmö afrikasta erehtyisi ostaan jotain. Ja teollisuus tähän on syypää,miksei se tingi voitosta huonona aikana? Ja,miksei laiteta tuontikieltoa,kun täälläkin osataan lihaa leikata,kännyköitä tehdä. Mihin katosi se yhteisöllisyys,kun kaikki veivät tehtaansa kiinaan ym. Natiskaa asiasta,mitä tekee hallitus,mitä teollisuus,ei mitään? Työtön on kaikkeen syypää

        Jaha! Sinä puhuu taas muuan pieni myyjäntynkä. Ja tosi asiaa!


    • TässähänSeRatkaisuOn

      Minä olen 37-vuotias ja muka parhaassa iässä työllistymisen kannalta. Paskan marjat sanon minä mitä lööperipuutaheinää :D

      Vaikka miten haen ja yritän soitella ja laittaa hakemuksia niin ei saa töitä. Olen toki töissä ollut muutamassa paikassa ja nekin työpaikat sain soittamalla.

      No ei auta muu kuin jatkaa soittelua ja hakemusten lähettelyä.

      Pitäisi tehdä sillein jos olisin koodaaja kuten se joku ruotsalainen tyyppi teki kun sillä meni hermot työvoimaviranomasiin mitä lie kun valittivat että tämä ei laita tarpeeksi hakemuksia.

      Se sit pisti hakemuksen 62 000 työpaikkaan kerralla niin vois tehdä saman jos osais et pistäisi kaikkiin avoimiin hakemuksen niin ei voi kukaan sanoa että ei olis hakenu :D

      • Soittolistatpeliin

        Kysymys kuuluukin, mistä tiedät, minne soitella. Jostain sinä ne mahdollisten työpaikkojen puhelinnumerot olet saanut. Ei kukaan tule tuomaan sinulle valmista listaa työpaikoista "soita tuonne, siellä on töitä" -tyyliin.


    • riippuu_koulutuksesta

      Minä olen 55-vuotias ja olen vaihtanut työpaikkaa todella monta kertaa viime vuosina ihan omasta aloitteestani. Olen korkeakoulutettu ja alani osaajista on pulaa. Joten, koulutettu ja kokenutkin voi saada töitä, vaikka olisi iäkäskin.

    • Työtöntienhaarassa

      Ei yli 50:lle mitään töitä ole, ellei ole joku alansa huippu tai poliitikko.
      Jos on 35:na päässyt ekaan työpaikkaan, kuten se Suomessa nykyisin pakkaa olemaan, niin sitä työkokemusta ei paljon ole kertynyt runsaassa 15 vuodessa, varsinkin kun se on vietetty esim. tietokoneen ääressä vain nappia painellen. Näitä korkeakoulutettuja löytyy paljon kortistosta (myös allekirjoittanut), joilla ei ole kunnon osaamista miltään alalta, mutta nimellinen koulutus ja kurssitus vaikka mihin.
      Sitten kun vielä terveys pettää, niin ei toivoakaan. TE-toimistossa ei ole edes mitään kursseja tarjolla, kun lähes kaikki on jo käyty ja kuntoutuksetkin, niin että Kela ja vakuutusyhtiökin jo kieltäytyvät enää kuntouttamasta, kun ei ole mitään hyötyä. Silti Kela järjestelmällisesti epää ko. henkilöiden työkyvyttömyyseläke hakemukset, kun ohjeet on sellaiset.

    • klpo

      Pyrkikää oman aLan töihin! Etsikää omalta alalta, työnantaja, joka ottaisi töihin, jos t arjoaisivat esimrkiksi palkkatuettua työtä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2042
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      165
      1582
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      153
      1521
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1338
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1270
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1105
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      129
      1019
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1012
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      993
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      52
      828
    Aihe