Mies haluaa erota - minä en. Ystävinä pysytään.

itkettää

Laitoin tämän saman jo toiselle palstalle, mutta sopinee tänne paremmin..

En tiedä, onko mulla edes mitään kysyttävää. Ehkä vertaistukea kaipaan tai sitten vaan haluan vuodattaa..

Takana yhteistä elämää 8 vuotta. Mies on ollut masentunut/alakuloinen varmaan yli vuoden, nyt kertoi syyksi että ei ole onnellinen kanssani. Sanoo kuitenkin välittävänsä minusta ja haluaa pysyä ystävinä. Erilleen muuttamisen kanssa ei ole kiire ja haluaa muuttaa lähelle minua.

Myönnetään, ei meillä ole ollut varsinaista kipinää pitkään aikaan. Hullunkurista, mutta meillä on aina ollut ja on edelleen hyvää seksiä, tosin nykyään saattaa olla välillä viikkoja ettei ole ollenkaan kun taas välillä pari kertaa viikossa. Yleisesti läheisyyttä jonkin verran, mutta meillä ei oikein ole koskaan ollut yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja siihen tuntuu nyt koko homma kaatuvan. Monet päivät mennyt suhteen aikana miettiessä, että mitä hittoa me tehdään kun kumpaakaan ei kiinnosta samat jutut.

Ns. perusjutut meillä on tosi hyvin edelleen. Luotan mieheeni kuin kallioon, ja hän onkin ainoa ihminen jolle voin kertoa ihan kaiken. Meillä on suhteellisen samat arvot ja elämänkatsomus. Samansuuntaiset tulevaisuuden suunnitelmat myös.

Minusta tuntuu kuin koko tulevaisuus olisi vedetty jalkojen alta. Haluaisin ihan oikeasti jatkaa, mutta näen että mieheni on onneton, joten suostun "helpolla" eroon. Haluan mieluummin erota hyvissä väleissä ja pysyä ystävinä kuin erota riidoissa ja olla vihoissamme loppuelämän ajan.

Epäilen, että miehen onneton olo johtaa juurensa kauempaa, lapsuuden epävarmoista olosuhteista ja tyypillisestä "miehillä ei saa olla tunteita, ei saa itkeä" -kasvatustyylistä. Haluan, että hän on onnellinen mutta pelkään että eron myötä kumpikin meistä on onnettomia.

Ehkä jotain vinkkejä henkiseen pärjäämiseen kaipaisin. Yksin pärjäämme molemmat fyysisesti, eli kumpikin osaa kaikki kotityöt, auton kunnossapidon ym. Sovimme, että autamme toinen toistamme jatkossakin jos tulee jotain mitä toinen ei osaa. Henkinen puoli on kovilla, mulla ei koskaan ole ollut paljon kavereita ja nyt onkin tilanne, etten oikein osaa puhua erosta kuin mieheni kanssa. Pelottaa, että linnoittaudun yksin kotiini ja ahdistun.

Toivon niin kovasti, että saisimme kipinän uudestaan takaisin eron jälkeen. Ennen miestäni minulla oli eräs miespuolinen kaveri, jonka kanssa vietin lähes kaiken aikani, toki emme olleet koko ajan kaksin vaan myös kaveriporukassa. Hänen kanssaan ei ollut mitään "velvollisuuksia" ja välillä hänellä olikin lyhyitä seurustelusuhteita muiden kanssa (itsellänikin olisi "saanut" tietysti olla muttei sillä hetkellä löytynyt ketään sopivaa). Kuitenkin näiden välissä meillä oli "friends with benefits"-"suhde" ja se toimi loistavasti. Nykyisen mieheni löydettyäni meni miespuolisen kaverini kanssa muista syistä välit poikki ja se oli kivuton "ero". Sovimme mieheni kanssa, että voisimme kokeilla tällaista erilleen muuton jälkeenkin.

Pelottaa, pysymmekö oikeasti lopulta kavereinakaaan eron jälkeen, kun nytkään ei ole ollut juurikaan yhteistä tekemistä arjen pyörittämisen lisäksi. En haluaisi menettää miestäni kokonaan :(

7

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei 'itkettää'

      Ihan alkuun: itke vaan, itke niin paljon kuin tarvitsee. Itke mielellään jonkun toisen kanssa, jos sinulla on luottoystäviä. Se oikeasti puhdistaa ja voimaannnuttaa.

      Kirjoituksessasi huokuu luopumisen tuska. Et olisi suonut liittonne päättyvän. Yksin ei kuitenkaan parisuhdetta voi ylläpitää. Molempien pitää haluta sitä, tai sitoumus raukeaa. Kun parisuhde loppuu, asiat muuttuvat. Mieleeni nousee, mikä teillä nyt muuttuisi, jos suostuisit 'kaveruuteen'. Vai onko niin, että kaveruus onkin vain yritys sekä syödä kakku että säästää se, yhtaikaa. Aina, kun ihminen tekee jonkin valinnan, hän samalla sulkee pois muita valintoja. Kaiken valitseminen yhtaikaisesti on mahdotonta. Kenen ehdoilla kaveruus jatkuisi? Onko niin, että puolisosi yrittää yhtaikaa pitää sinut lähellään mutta samanaikaisesti ottaa täydn vapauden tapailla muita? Onkohan sellainen reilua ja tervettä?

      Mitä, jos miettisit ihan itseäsi. Mitä sinä haluat ja miten voit jälleenrakentua tästä erosta eteenpäin. Hyvin usein ihmiset tarvitsevat kunnollisen, entisestä tilanteesta poikkeavan eron, vaikka sitten joskus myöhemmin voisivatkin taas kaveerata. Irti päästämiseen tarvitaan tilaa. Minusta kuulostaa, että tuo järjestely sitoisi sinua ja masentaisi sinua?
      Tarvittaesa voit hakea keskusteluapua, että saisit tuuletettua tuntemuksiasi


      Merja, diakoni

      • itkettää

        Hei. Kiitos vastauksesta. Nyt meillä muuttuisi se, että muuttaisimme erilleen ja näkisimme huomattavasti harvemmin, mutta ainakin aluksi ehkä jopa useammin kuin viikoittain. Meillä on 3 yhteistä koiraa jotka ovat olleet pennusta asti yhdessä. Emme haluaisi erottaa koiria toisistaan, joten siksikin suht lähekkäin muutto olisi hyvä. Ei naapuriin sentään, mutta alle 5 kilometrin päähän.

        Mies ei halua tapailla pitkään aikaan (ainakaan kuukausiin, ehkä vuosiin) muita. Haluaa olla yksin. (en itsekään halua tapailla muita) Pelottaa, että on masentunut yleisesti ja haluaa vain eristäytyä yleensäkin, mutta jos ahdistuksen ja masennuksen syy on "pallo jalassa" niin tietysti haluan antaa tilaa. Muitakin syitä olla masentunut hänellä riittää: epävarmat ja huonot lapsuuden olot, tunteiden pelko, välillä olleet pidemmät työttömyysjaksot ja se, että hänellä on aika vähän kavereita. Minullakaan ei kavereita liiaksi ole, joten aika paljon olemme olleet kotona kaksin kuitenkaan tekemättä yhdessä kovin paljoa. Ymmärrän siis, että haluaa tilaa.

        Tarvitsen mieheni ystäväksi jatkossakin. En ole koskaan voinut kenellekään uskoutua kaikista mahdollisista asioista, hän on ainoa ihminen johon voin luottaa sataprosenttisesti. Tällä hetkellä tuntuu, että hiljalleen irtipäästäminen olisi helpompaa kuin "pakkoero" ihan kokonaan.

        Toivoisin kovasti, että mies hakeutuisi terapiaan lapsuuden ongelmiensa takia. Ei se välttämättä/todennäköisesti enää tätä suhdetta pelasta, mutta ehkä hän oppisi käsittelemään tunteitaan. Tyypillisesti kun on kasvatettu tyyliin "miehet ei itke eikä miehillä saa olla tunteita" ja hän tuntuu olevan aivan solmussa tunteiden kanssa. Haluaisin vain, että meillä molemmilla olisi kaikki hyvin, yhdessä tai erikseen. Pahintahan tässä olisi, jos eron myötä mies huomaisi olevansa vielä onnettomampi kuin ennen eikä osaisi tehdä asialle eikä tunteilleen mitään. Häntä suhteessa olo ahdistaa, mutta mitä jos yksinolo on vielä pahempaa?

        Toki rahallinen pärjääminen mietityttää. Itse luultavasti pärjään rahallisesti, mutten tiedä pärjääkö mies. Sanoin miehelle, että jos ei olisi varaa maksaa vuokraa yksin asuessa, niin laitetaan vaikka asunto sermin tai muun seinämän kanssa puoliksi siihen asti, että saa säästöön rahaa. En halua, että meidän eron takia menettää luottotiedot ja pahimmassa tapauksessa myös asunnonkin. Yksiöt kuitenkin on suhteessa tosi paljon kalliimpia kuin kaksiot ja kaikki pitäisi jatkossa maksaa yksin - sähkö, vesi, netti, vakuutukset jne.


    • oma-vastuu

      Vaikuttaa siltä kuin olisit läheisriippuvainen nykyisestä miehestä. Sinun pitäisi ensin irtaantua sen verran miehestäsi että kykenisit ajattelemaan selkeästi ja selvittää, mitä itse haluat elämästä. Minkälaista elämää haluat?

      Toiseksi, sinun pitäisi ymmärtää, että miehesi on vastuussa omista valinoista ja unohtaa miehesi lapsuuden traumaan liityvät asiat. Se merkitsee, että jos miehesi haluaa eroa, niin silloin muukin suhde on poikki, ei minkäänlaista puolitietä lähellä asumista tms. exän kanssa. Koirien suhteen voitte sitten päättää, mitä niille teette. Koska yhteisiä lapsia ei ole, niin ei ole mitään tarvetta yhteiselle elämälle jatkossa.

      Minusta vaikuttaa siltä kuin miehesi ei ymmärtäisi omaa vastuutta eikä sitä, mitä avioliitto on. Ehkä ensimmäiseksi voisitte kokeilla perheneuvojaa. Mutta sinun pitäisi kuitenkin itsenäistyä hankimalla ystäviä itsellesi, joiden kanssa jakaa huolia ja suruja.

    • Eneroajoseipakko

      Sama meillä mies haluaa eron. Minä en ja sitten se ei uskalla hakea yksin eroa? Mikähän siinä? Sanoin kyllä että allekirjoitan kyllä jos niin haluaa. Miettii kuulemma vielä. Tehköötpä niin mulle ihan sama tuokoot paperin kun haluaa sen lopullisen eron. Mitähän se pelkää? Että löydän uuden? Voi olla se jää nähtäväksi.

    • 22222222

      Eneroajoseipakko: voin näin eroa harkitsevana miehenä (vaimo haluaisi jatkaa) kertoa, että ainakin minua mietityttää monikin asia.
      -Vanhasta on vaikea luopua ja en todellakaan ole mikään tuuliviiri että osaisin suhata joka suuntaan koko ajan aina hyvin mielin.
      -Yksin ei ole kiva olla ja uuden löytäminen voi kestää todella pitkään, vaikka minullekin vientiä riittäisi
      -Perheen hajottaminen
      -Miettii miten toinen pärjää
      -Joistain tutuista/kavereista joutuu ehkä luopua

      Ja mitään selkeää käsitystä mitä tulee tilalle ei ole. Naistenlehtien erohömppähehkutus ei ole tosielämää.

    • annanneuvon

      Älkää pysykö ystävinä.

    • diplomat_

      Ystävinä ei kannata pysyä, etenkään silloin jos haikailee miestä takaisin.

      "Erilleen muuttamisen kanssa ei ole kiire ja haluaa muuttaa lähelle minua."

      Tämä häiritsee minua todella :). Jos mieheni haluaisi erota, niin sitten erottaisiin, mahdollsimman pian eikä nähtäisi alkuun ainakaan kuukausiin, ehkä vuosiin. Teillä tämäkin on juuri väärinpäin :D: "Mies ei halua tapailla pitkään aikaan (ainakaan kuukausiin, ehkä vuosiin) muita. Haluaa olla yksin. (en itsekään halua tapailla muita)"

      Tuo kirjoituksesi meni riippuvuuden puolelle. Erityisesi siksi ystävyytenne voi säilyä vain, jos otatte eron jälkeen toisistanne etäisyyttä, ette tapaa aikoihin ette ota yhteyttä. Tuona aikana teillä on mahdollisuus löytää oma itsenne. Selvittää mitä oikeasti haluatte.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe