Tuli J5 (2015) 6.0.1 android

0654321

Tuli vihdoin Samsung J5 (2015) marshmallow saataville. Vaati kyllä aika monen ohjelman poiston kun vaati 1,86Gt tyhjää tilaa ennen kuin asentui.
Osa valikoista muuttui mielestäni huonompaaan suuntaan (vai eikö tätä osaa vielä käyttää?). Tallennustilasta ei näytä enää paljonko on vapaana ja se väripalkki poistui kokonaan (pitää itse laskea käytetyn ja kokonaistilan erotus - onneksi vielä näyttää siellä älykkäässä hallinnassa). Ohjelmista ei enää näytä suoraan mitkä on muistikortilla (pitää erikseen valita jokainen ohjelma yksi kerrallaan jos haluaa tarkistaa).
Ärsyttää tässä myös virransäästötilassa näkyvä harmaa palkki yläreunassa.
Saa nähdä muuttuko mikään muu. Ainakin vielä tuntuu yhtä nopsalta kuin aiemminkin.

29

532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • l520l520

      Huomasin myös tänään että siellä on päivitys odottamassa en tosin tiedä tuliko se just tänään mutta tarkistin pitkästä aikaa onko mitään tarjolla. Marshmallow on jo tuttu omasta Honr 7 Litestä. Täytyy alkaa päivittämään kohta. Palaan asiaan kunnes olen testaillu.

    • 0654321

      Vinkki päivittäjille jos muisti ei tahdo riittää. Itse poistin käytöstä muutaman esiladatun ohjelman (excel, powerpoint...). Päivityksen jälkeen otin taas nämä takasin käyttöön. (Ensin eryhdyin poistamaan muutaman itse ladatun ohjeman ja harmittaa kun esim streamissä ei enää uudella versiolla pysty kuunteleen youtube musiikkia näyttö sammutettuna.)
      Päivityksen jälkeen ei ensin toimineen puhelut (kun koitti soittaa niin oli vaan mykkä). Kun käynnisti puhelimen uudestaan niin sen jälkeen on toiminut. Asetusvalikoissa liikkuminen on ehkä hitusen hidastunut, mutta ei vielä pahasti häiritsevästi.

      • HuaweiHonor

        Tostapa tuli mieleeni että eikö firmware päivityksen jälkeen suo-
        sitella tehdasasetusten palautusta ?? Olen ainakin tehnyt mun Honor 6.
        On jopa muistaakseni jotain tullut uusia ominaisuuksia käyttöön.


    • yghhh

      Laitoin oman puhelimeni lataamaan tätä marshmallowta, mutta missään ei näy mitään latauspalkkia, josta voisi seurata latauksen etenemistä. Ilmeisesti sellaista ei ole tarkoituskaan näkyä?

      • 0654321

        Kyllä itsellä näky lataus prosentteina ja palkkina (itsellä valittuna automaattiset päivitykset pois joten hain päivityksen käsin). Kesti kyllä jonkin aikaa vaikka 4g yhteys onkin. Piti vielä erikseen käynnistää asennus latauksen jälkeen (kestää sekin jonkun aikaa ja puhelin sammuu välilllä). Jos tila ei riitä niin sanoo että pitää vapauttaa lisää tilaa, eikä ala lataamaan.


      • yghhh
        0654321 kirjoitti:

        Kyllä itsellä näky lataus prosentteina ja palkkina (itsellä valittuna automaattiset päivitykset pois joten hain päivityksen käsin). Kesti kyllä jonkin aikaa vaikka 4g yhteys onkin. Piti vielä erikseen käynnistää asennus latauksen jälkeen (kestää sekin jonkun aikaa ja puhelin sammuu välilllä). Jos tila ei riitä niin sanoo että pitää vapauttaa lisää tilaa, eikä ala lataamaan.

        Minulla näkyy vain teksti "ladataan päivityksiä...", eikä mitään palkkia mistään. Itse aloin lataamaan ilmoituksen perusteella, eli en hakenut päivitystä itse, joten siitä kai ero sitten johtuu. Joka tapauksessa puhelimen vapaa tila vähenee koko ajan, eli kyllä jotain ainakin tapahtuu.


    • Eikö painamalla sitä käytetyn tilan ilmoitusta saa tietää vapaata? LG:ssä saa. Eikö Samsung lataa päivitystä muistikortille?

    • niinlähtisamsung

      jhyvä.. ja siihen se jääkin,on se samsungin päivitys tehty helvetilliseksi nykyään,taidampa vaihtaa merkkiä

    • niinnoniin

      Tuota tuota... Päivitin kännykän ja kaikki meni ihan ok. Kännykkä toimii sujuvasti mutta yksi ongelma.
      Muistikortin sisältöön ei pääse käsiksi. Näyttää kyllä, että on muistikortti mutta siellä olevia kuvia, videoita tai musiikkia ei voi katsoa kuunnella.
      Mitäs nyt?

      • Arghmikäpäivitys

        Piti erikseen käydä ittamassa SD kortti käyttöön.


      • vsdvsdvsdv

        Mitenkä tämä tehdään?


    • missäkö

      Juu hieno päivitys, kaikki kuvat ja videot hävinneet!

    • Kalevi_miettii

      Android 6 sisältää tärkeän muutoksen ulkoisen SD-muistikortin käytössä. Se antaa tehdä valinnan: käytänkö (1) SD-korttia suoraan automaattisesti sisäisen muistin jatkeena sekä ohjelmille että datalle vai (2) pelkästään siirrettävänä muistikorttina datalle (mutta ei ohjelmille). Vaihtoehdossa (1) SD-kortti pidetään pysyvästi puhelimessa, ja käyttäjän ei enää tarvitse siirrellä aineistoja sisäisen ja ulkoisen muistin välillä, koska Android huolehtii tästä automaattisesti. Vaihtoehdossa (2) SD-korttia käytetään kuten USB-tikkua siirrettävänä datatietojen tallennusvälineenä.

      Meillä on perheessä yksi Samsungin J5, mutta en ole päivittänyt sitä uuteen Android 6 -versioon. SD-kortin käyttö versiossa 5 on parempi: korttia voi käyttää samanaikaisesti sekä ohjelmien että datan talletukseen ja sen lisäksi kuin USB-tikkua aineistojen siirtoon. Puhelinta vaihdettaessa käyttö USB-tikun tapaan on verraton ominaisuus.

      Jos joku on kokenut Android 6:ssa hankaluuksia SD-kortin käytössä, se voi johtua yllä mainitusta uudesta ominaisuudesta.

      • Jebulissssss

        Ominaisuutta ei ole J5:ssä!!!!


    • vfgbvfcdnhy

      Kun päivitin kännyn niin siinä oli jotain muistikortin käyttämisestä. Kaksi vaihtoehtoa mutta se meni sitten pois...
      Mitenkä muistikortin saa käyttöön niin, että kuvat ja videot näkyy kuin ennen?

      • Kalevi_miettii

        Nyt menee vähän arvailuksi, mutta kokeile SD-kortin poistamista ja sen jälkeen sen uudelleen käyttöönottamista. Toiminnot löytyvät kohdasta Astetukset. Kun otat SD-kortin uudelleen käyttöön, valitse SD-kortille käyttötapa, että se on vain datan talketuspaikka (eli kuin USB-tikku). Hyvällä tuurilla vanhat kuvasi ja videosi ovat nyt käytettävissä.


    • fhmghmghm

      Ei vaan suostu kuvat tai muutkaan muistikortilla olevat tiedostot näkymään. On poistettu kortti käytöstä ja otettu uudestaan käyttöön.

    • 0654321

      Itsellä tuli ongelma here karttojen kanssa. Ohjelma vie muistia melkein 2Gt. Aikaisemin oli karttojen tallennustilaksi valittu sd-kortti. Nyt oli vaihtunut puhelimen muistiksi eikä auta vaikka vaihtaa sen takasin sd-kortiksi. Eikä pysty puhelimen asetuksistakaan tätä ohjelmaa kortille siirtämään. En haluaisi päivittää itse ohjelmaa kun olen lukenut että uusin versio ei toimi enää samanlailla.
      Kameran kuvat tallentuu/näkyy edelleen hyvin muistikortilta.

    • 0654321

      Ei kannata päivittää (ainakaan ennen kuin korjaavat ongelmat). Muistikortin kanssa ongelmia hidastunut selvästi (esim asetuksien valikoissa kun liikkuu niin huomattavasti hitaampi kuin aiemmin). Pahus kun ei taida ihan helposti saada enää takasin androi 5.1.

    • ailamaria

      Tein tämän päivityksen. Onko kellään muulla käynyt Kalenterin kanssa niin, että päivityksen jälkeen tapahtumien tallennus kyllä onnistuu mutta kalenterin hälytykset ei toimi?? Kalenteri on muutenkin hyvin erinäköinen entiseen verrattuna. Tapahtumaa luodessa ei ole enää edes sitä kohtaa mistä voi ajastaa hälytyksen haluamanaan ajankohtana yms. Eikä myöskään näytön yläpalkkiinkaan tule enää ilmoituksia. Asetuksista olen tarkistanut, että kalenteriäänet on päällä.

    • Petttynyt

      Yhtä surkea kuin aiemminkin

    • M76778

      J5 (2015) 6.0.1 android. Asensin päivityksen, mutta sd kortin käytölle on vain yksi tapa, eli normaali ulkoinen muisti. Formatoinnissakaan ei valintaa, vain yksi käyttötapa. Ostin uuden 16G kortin ja sama tilanne, toimii ihan niin kuin vanhassakin. Onko tuossa joku juttu jota en tiedä? Haluaisin SD kortin sisäisen muistin jatkeeksi.

    • l520l520

      J5:ssä sd kortin asettaminen sis muistin jatkeeksi ei onnistu kuten huomasit. Siinä sd kortin alustuksen yhteydessä pitäisi tulla valinta jossa sen voi alustaa sis muistin jatkeeksi. Sitä valintaa vaan ei näytä tulevan. Sama juttu on monessa muussa merkissä ja mallissa kuten mm omassa Honor 7 Litessä. Mulla on kans tuo J5 2015 malli tosin vielä Lollipopilla kun en ole jaksanu siivota puhelinta. Marsmallowin suurin hyöty ainakin itselle on se että muut lataukset voi ladata suoraan kortille.. vaikka elokuvan jos haluaa.

      • LG:llä kortti toimii samoin kuin Lollipopissa, eli sovellukset pitää käsin viedä muistikortille. Päivityksissä ne tosin sitten valuu takaisin puhelimen muistiin. LG:ssä vapaa muisti kasvoi päivityksessä.


    • J5-käyttäjä

      Tuli kanssa päivitettyä uusin Android tuohon puhelimeen. Sisäisestä muistista on ollut sen jälkeen kova pula. Tyypillisesti sitä on vapaana noin 500 megaa, jota appsien välimuistit sitten pienentävät. Yleensä mikään isompi päivitys ei onnistu ennen kuin tekee temppuja muistin vapauttamiseksi.

      Aluksi epäilin, että HERE:n kartat syövät muistia. Kartat kyllä menevät muistikortille vaikka puhelimen tiedoista niiden voisi päätellä olevan sisäisessä muistissa. Kokeilin latailla useampia karttoja ja sisäisen muistin koko ei pienene.

      Aivan mukava puhelin, mutta pienellä muistilla teettää turhaa työtä.

      • 0654321

        Here vie reilun gigan (itsellä yhteensä 1,16Gt) muistia vaikka kartat olisi ulkoisella kortilla. Tuli itselle kans yllätyksenä, mutta kun kyselin asiaa hereltä niin vahvistivat että on ihan oikein. Ei kyllä ennen puhelimen (nyt J5 2015 6.0.1 android) ja heren (nyt here wego) päivitystä lähellekään näin paljon muistia vienyt. Luultavasti joudun poistaan heren puhelimesta kun on muisti aina täynnä.


      • 0654321

        Tarkistin kaverin samanlaisesta J5.ta jota ei ole päivitetty 6.0.1 (eikä here.äkään ole päisitetty vielä here wego.ksi). Siinä here vie vaan 111kb (0,11Gb) muistia, verrattuna päivitetyyn versioon joka itsellä vie tosiaan ton 1,16Gb. Ei ole ihan kaikki mielestäni mennyt hyvin näissä päivityksissä kun here vie yli kymmenkertaisen määrän muistia.


      • J5-käyttäjä

        Lisäkommenttina tuohon aikaisempaan, että jostain syystä en saa sisäistä muistia lisätty juuri ollenkaan vaikka poistan HereWegon kartat. Jossain vaiheessa asennus on kai mennyt pieleen ja jättänyt roskaa muistiin.


      • 0654321

        Itsellä ihan sama homma. Ensin here wego näytti että vie muistia 1,16gb. Poistin koko ohjelman mutta muistia ei tullut yhtään lisää. Koitin poistaa myös here karttojen kansion (on piilotiedostona), mutta ei siitäkään apuja. Johonkin on jättänyt here yli gigan roskaa jota en löydä. Ei viitsisi tyhjentää/alustaa koko puhelinta kun on sen verran iso homma palauttaa kaikki.
        Edellisessä viestissäni meni mb ja kb sekasin, mutta kuitenkin here vie yli 10 kertaisen määrän muistia mitä se alun perin vei. Eikä saa millään poistettua niin että tulisi puhelimeen lisää tilaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2599
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      207
      2353
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2272
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      179
      1771
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe