Ihmetyttää Vanessa

JulianneM

En voi kyllä ymmärtää Vanessaa... Tullut juuri äidiksi, ja missä lie huitelee. Itse ainakin pysyisin sairaalassa pojan luona, enkä ruikuttaisi jossain kylän raitilla, ettei poika selviä. Muutenkin koko hahmo jollakin tapaa rasittava nykyisin. Pidin enemmän Rhona-Vanessa -lääkeriippuvuus -kuviosta.

12

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Emmerdalettaret

      Vanessan käytös kuuluu emmerdalen naisten tyyliin.Niille on kaikki aina ongelmallista.Kehittävät isoja ongelmia ihan mitättömistä asioista.Ovat persoja alkoholille ja pomppivat kenen kanssa hyvänsä sänkyyn, seurauksista viis.

    • Omakokemus

      Tiedän elävästä elämästä , että kun lapsi joutuu keskolaan suoraan synnytyssalista, niin suhteen muodostaminen ei ole helppoa.
      Jo se on hankalaa , kun äiti on synnyttäjän osastolla tai on kotona jo ,lapsi lasten osastolla. Hyppää siinä toipilaana itsekin siellä ja täällä.

      Lisäksi kaiken pelko , kuinka lapsi toipuu on raskasta.

      • Plusviel

        Ja kyllä odotan kovasti kun selviää vauvan oikea isä, sillä täytyyhän se selvitä vielä jossain vaiheessa .


    • kumpivaikampi

      Jos lapsen isä on intialainen Kirin, niin siitähän tulee tummaihoinen, se näkyy kohtapuoleen.

    • oma_kokemus_täälläkin

      Itse sain olla keskostyttäreni vierellä kaikki päivät ja monet yötkin. Se oli todella rankkaa, mutta poiskaan en pystynyt lähtemään. Ymmärrän erittäin hyvin, jos joku ei jaksa katsoa lapsensa taistelua jokaisesta hengenvedosta. Se oli ainakin minulle niin rankkaa, että romahdin totaalisesti niin fyysisesti kuin henkisestikin siinä vaiheessa kun lapseni pääsi kotiin.

      Ehkä sarjassa on yritetty kuvata niitä suunnattomia henkisiä paineita mitä äiti tai isä tuntee silloin kun oma lapsi makaa keskoskaapissa ja taistelee elämästään.
      Ymmärrän erittäin hyvin, jos joku hakee helpotusta henkisiin paineisiin vaikkapa juuri alkoholista tuossa tilanteessa.

      • Tuijottajat

        Ihmetyttää muuten tuo ihmispaljous keskoslapsen huoneessa. En tiedä nykyään, mutta n.30v. kun keskoslapsi oli teholla, ei sinne rynnätty noin vain. Täytyi laittaa suojavaatteet myös päälle.
        En usko , että tänäkään päivänä, päästetään suuri joukko ihmisiä tuijottamaan keskosvauvaa. Tartuttaisivat kaikki pöpöt vauvaan.


    • Glub

      Minusta on ihan ok, että tällaistakin puolta näytetään. Kyllä äidillä on oikeus olla väsynyt siinä missä muillakin, ja kuten sanottua, niin on vaikeaa muodostaa sidettä, jos vauvaa ei voi edes pidellä, mikä yleensä tapahtuu välittömästi syntymän jälkeen. Asian avainhan on sen ymmärtäminen, että asiat tapahtuvat aivan normaalisti, kun lapsi aikanaan on täysikasvuinen, ja syntymä on ikään kuin vasta silloin.

      Pidän Vanessasta hahmona. Hän on minusta erittäin aito ja herkkä, tunteitaan näyttävä ja niiden kanssa hyvin kosketuksissa, rehellisesti oleva henkilö. Pidän Michelle Hardwickista näyttelijänä. Pidän myös hänestä ja Kirinistä rakkaustarinana. Näennäisesti vaikealta tuntuva suhde on minusta osoittautunut monilla tavoilla kypsäksi ja aikuiseksi suhteeksi. Jo se, että Kirin edelleen välittää ja haluaa huolehtia Vanessasta, ja voisin kuvitella, että aikanaan myös tämän vauvasta, vaikka se olisikin toisen miehen, kertoo jotenkin jo paljon siitä, että suhde on vahva ja monella tapaa kypsällä pohjalla. Ja tämä siis jo ilman tietoa siitä, että vauva onkin itse asiassa Kirinin.

      • lskdjlkdf

        Minä taas ajattelen, että tilanne osoittaa Kirinin lapsellisuutta. Hän on Vanin suhteen ok, ja lapsenkin suhteen tuntuu olevan: oli intona laitoksella ja lähti pettyneenä pois, kun "oikea" isä tuli paikalle. Hän on vain jotenkin lukkiutunut ajatukseen, ettei voi vieraan miehen lapsen takia olla Vanin kanssa, vaikka todellisuudessa lapsi ei tunnu olevan hänelle mikään este - hän vai ei itse tajua sitä.

        Ja muutenkin Vanin ja Kirin suhde oli minusta hoopo: 40-vuotias eläinlääkäri ja 18-vuotias lukiolainen haloo :D


      • lskdfjskd
        lskdjlkdf kirjoitti:

        Minä taas ajattelen, että tilanne osoittaa Kirinin lapsellisuutta. Hän on Vanin suhteen ok, ja lapsenkin suhteen tuntuu olevan: oli intona laitoksella ja lähti pettyneenä pois, kun "oikea" isä tuli paikalle. Hän on vain jotenkin lukkiutunut ajatukseen, ettei voi vieraan miehen lapsen takia olla Vanin kanssa, vaikka todellisuudessa lapsi ei tunnu olevan hänelle mikään este - hän vai ei itse tajua sitä.

        Ja muutenkin Vanin ja Kirin suhde oli minusta hoopo: 40-vuotias eläinlääkäri ja 18-vuotias lukiolainen haloo :D

        Korjauslisäys: kun heidän suhteensa alkoi, Van oli 39-vuotias eläinlääkäri ja Kir 17-vuotias opiskelija. Ällöä.


    • ykskatsoja

      Paljastuuko milloin, että Kir on lapsen oikea isä?

    • Nessfani

      En minä osaa heidän kohdallaan silti kauhistella ikäeroa, söpöjä ja rakastuneita olivat ja yhteinen lapsi, toivoisin isyyden selviävän ja heidän vielä olevan onnellisia.

    • evaöihvaeev

      Onhan monella täysiaikaisen vauvankin synnyttäjällä hankalaa muodostaa suhdetta vauvaan. Kaikilla se ei tule luonnostaan, vaan ajan kanssa.
      Toisinaan siihen on syynä hormonit ja baby blues. Se on sitten hoidettavissa lääkkein ja ajan kanssa.

      Mun mielestä Vanessa ilmentää hyvin tuota, ettei se tunneside aina tule heti. Sehän on tietenkin äidille hemmetin hämmentävää ja pelottavaakin.

      Se on jossain määrin tabu, kun ihmisillä tuntuu olevan noita luuloja, että jos mäkin tunnen äärimmäistä rakkautta kaikkia eläviä pieneliöitä kohtaan, niin tietenkin kaikki muutkin toimivat samoin. Eikä mitenkään pysty ymmärtämään, että kukin meistä on yksilö. Rasittava piirre.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2896
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2450
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2049
    5. 171
      1862
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1856
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      134
      1546
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe