Olenko ainoa nainen, joka kannattaa perinteisiä

kitchen.is.not.bad

sukupuolirooleja? Minua lähinnä ärsyttää moderni radikaali feministinen käsitys että lajissamme nainen ei tarvitse meistä, ja että he saavat olla miestä kohtaan ylimielisiä ja kiittämättömiä, silloinkin kun he kantavat kortensa kekoon ja suojelevat meitä.

47

135

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PerusN

      Et varmastikaan ole. Onhan näitä tutkimuksiakin siitä, että perinteinen roolijako takaa onnellisemman parisuhteen kuin moderni tai väkiselle edistyksellisesta jaetut tehtävät.

      Olen ollut naimisissa 19-vuotiaasta lähtien (nyt 58-vuotias) ja olen saanut olla se perinteinen nainen, kotiäiti monta vuotta ja nyt kun lapset ovat maailmalla, olen toteuttanut urahaaveitani. Moni on kadehtinut tilannettani, aina.

      Mieheni on hyvin perusmiehekäs ja hoitaa kaikki perinteisesti miehen hommiksi laskettavat tehtävät. En ole koskaan tehnyt lumitöitä tai ajanut ruohikkoa. Sen sijaan hoidan kaiken keittiössä ja sisätiloissa, lukuun ottamatta remontteja sun muita .

      Seksikin sujuu todella mallikkaasti, mies vie ja minä vikisen, usein hyvin äänekkäästikin.

    • taasnäitä

      Mene (takas) sinkkuosastolle, siellä on sulle rutkasti ymmärtäjiä! :D

    • myotaelaja

      olen kirjoittanut kaksikin vastausta myötäillen aloittajan kirjoitusta - ei kumpaakaan ole julkaistu. Ilmeisesti haetaan aloittajaa vastaan olevia vastauksia

      • MrBolivar

        kaikki vastaukset tulee kyllä sivulle. Sammuta selain ja hae uudestaan sivu sekä sieltä keskustelu niin kyllä pitäisi löytyä. Toinen mahdollisuus on että on jokin vika ollut meneillään, eikä siksi tullut sivulle.


    • askldf

      Mulle sopii parhaiten se moderni näkemys, jonka mukaan parisuhteen molemmat osapuolet saavat toteuttaa sitä sukupuolinäkemystä, joka itselle parhaiten sopii - ja parisuhteeseen ryhdytään sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa näkemykset sopivat yhteen ja täydentävät toisiaan. Sitten ollaan tyytyväisiä siinä suhteessa, eikä arvostella muiden valintoja.

    • hienoAP

      Kyllä se on munkin mielestä hyvä että nainen tiskaa ja tekee safkan ja mies taas hoitaa sitten ne miehen hommat. Toki mies auttaa, mut yleensä noi on ne naisen hommat ja onha se tyhmää alkaa tekee hommia päällekkäin. Älkää pahottako mieltä kun valitsin siivoomisen ja ruoanlaiton, on niitä muitakin juttuja. Mies aukasee sen tukkeutuneen paskakaivon, kolaa pihan lumesta jäätävänä talviaamuna ja fiksaa auton. Nainen keittää kahvin valmiiksi kun mies tulee sieltä pakkasesta sisälle ja mies antaa hellyyttä naiselle jota molemmat tarvii.

      Mies saa naisen tuntemaan itsensä kauniiksi ja tärkeeksi, hellii naista ja nainen saa miehen kokemaan itsensä myös tärkeeksi ja itsevarmemmaksi joka on big deal jokaselle miehelle.

      Jos nainen kokee että jako on epäreilu, niin sitten siitä puhutaan ja koitetaan selvittää asia muulla lailla kuin jakamalla miehen ja naisen hommat sekasin

      • Nainenmansesta

        Ohh, naisesi saa olla onnellinen sinusta :)


      • MrBolivar

        1 ) Mies antaa hellyttää jota molemmat tarvitsevat.. eli mies antaa itse itselleen hellyyttää.. 32" ruudun ääressäkö ?:D Tarkoitavan vain että eiköhän se hellyys pidä tulla naiselta oman aloitteisesti eikä vain ottaa mieheltä omansa.

        2)Jos nainen kokee että jako on epäreilu.. Ja näinkö ei voi käydä miehen suunnalta ?Mies pitää turpansa kiinni ja tekee vaikka 16 tuntista päivää mutta nainen jos ylittää 8 tunnin päivän ei muuta kuin kirkumaan aiheesta ? Eiköhän tämäkin ole molemmin puolin sallittavaa.


    • Skunkkix

      MIEHET ON PERSEEESTÄ

      • MrBolivar

        Kyllä! Miesten syy on sota ja nälähätä! Ilman miestä ei olisi ydinaseita eikä Isistä! Mutta mikä pahinta - naisen euro on 82 centtiä!


    • Kalteritangou

      Jooo, onneksi laisesi ovat katoavaa kansanperinnettä. Joissain perinteissä on hyviäkin arvoja ja puolia, mutta avioissa yms. parisuhteissa joissa eletään vanhojen iänikuisten kaavojen mukaan ei ole mitään hyvää oikeasta nyt puhumattakaan.

      • kuuspee

        Kerropa mulle että mitä vikaa perinteisissä sukupuolirooleissa on? äläkä sano että se on vanhanaikaista, sillä niin on kaupantekokin ja ilman sitä sinäkin olisit syntynyt savimajassa


      • kuuspee kirjoitti:

        Kerropa mulle että mitä vikaa perinteisissä sukupuolirooleissa on? äläkä sano että se on vanhanaikaista, sillä niin on kaupantekokin ja ilman sitä sinäkin olisit syntynyt savimajassa

        No heti ensimmäisenä niissä on se vika, etteivät ihmiset saa olla yksilöitä ja elää valitsemallaan tavalla vaan pakotetaan tiettyyn muottiin sukupuolen perusteella.


      • qpokpoks

        Mitä jos yksilöt itse valitsevat luontaisesti ne "perinteiset" roolit, ja viihtyvät niissä? Onko se sitten hyvä asia?


      • Jämähtäneisyydensynti

        Kiitos "10-14", juuri noin. Jos ihmiset "luontaisesti" ja ihan omasta halustaan valitsevat osansa, niin siihen kenelläkään ei ole mitään sanomista vaikka se olisi kuinka vanhanaikaista ja kulahtanutta eikä mitään tekemistä tämän päivän, nykyajan kanssa.

        Näitten ihmisten tulisi kuitenkin ymmärtää ja hyväksyä se, että kaikki eivät enää halua olla vanhanaikaisia ja kulahtaneita. Mutta yleensä nämä ihmiset ovat niitä, jotka pitävät itsensä kaltaisia ainoina oikeina ja hyvinä ihmisinä, jotka tietävät kaikista parhaiten miten asioitten tulee mennä ja tapahtua. Nyt ja aina.

        Sitä he eivät kuitenkaan ikinä keksi ja tiedä, että he eivät tiedä ...


      • jösldfkgösdflg
        qpokpoks kirjoitti:

        Mitä jos yksilöt itse valitsevat luontaisesti ne "perinteiset" roolit, ja viihtyvät niissä? Onko se sitten hyvä asia?

        Jos rooli on itse valittu, siinä viihtyy ja mahdollisesti löytyy se omaa roolia luontevasti ja mielellään täydentävä puolisokin, niin kaikkihan on aivan mahtavasti eikä tilanteeseen ole kellään nokan koputtamista.


      • Einykyaikana
        10-14 kirjoitti:

        No heti ensimmäisenä niissä on se vika, etteivät ihmiset saa olla yksilöitä ja elää valitsemallaan tavalla vaan pakotetaan tiettyyn muottiin sukupuolen perusteella.

        Kuka pakottaa?


      • Muutosmatelee

        Jompikumpi avio- / avo- / tms. puolisoista. 'Rakkaus' on hyvin monelle yhtä kuin omistaminen ja silloin saa sanella mitä ja miten toisen pitää ja tulee olla. Valitettavasti nykyaika ei ole tuonut tähän aiheeseen juuri minkään laista muutosta. Vain hyvin valveutuneet ja oikeasti sivistyneet ihmiset näkevät asiat jo vihdoin toisin.


    • hmmmmmmm

      Tarkoittaako perinteiset sukupuoliroolit sitä, ettei mies saa hoitaa lapsia ja kotia, ei saa tehdä ruokaa (paitsi joskus grillimestarina) eikä nainen saa osata vaihtaa lamppuja, pitää vasaraa kädessä eikä käydä töissä?

      • Eimitäänhmmmmmmm

        Ei tarkoita vaan mies voi hoitaa lapsia ja tehdä ruokaa siinä missä nainenkin tai nainen voi tehdä niitä perinteisesti miehen hommia. Perininteiset roolit eivät kiellä mitään, ellei nyt väkisin niin halua ymmärtää, vaan kertovat miten ennen roolijako tapahtui ja nykyaikana sitä voidaan muokata enemmän tai vähemmän. Ihan perinteistäkin roolijakoa on mutta sekään ei kiellä kumpaakaan osapuolta osallistumasta toisen töihin.


      • hmmmmmmm
        Eimitäänhmmmmmmm kirjoitti:

        Ei tarkoita vaan mies voi hoitaa lapsia ja tehdä ruokaa siinä missä nainenkin tai nainen voi tehdä niitä perinteisesti miehen hommia. Perininteiset roolit eivät kiellä mitään, ellei nyt väkisin niin halua ymmärtää, vaan kertovat miten ennen roolijako tapahtui ja nykyaikana sitä voidaan muokata enemmän tai vähemmän. Ihan perinteistäkin roolijakoa on mutta sekään ei kiellä kumpaakaan osapuolta osallistumasta toisen töihin.

        Eihän se sitten ole mitään perinteistä sukupuoliroolia, jos mies tekee naisten hommia ja nainen miestenhommia.


    • wenlaunaus

      Ei minun mielestäni kukaan saa olla ketään kohtaan ylimielinen, vaan ihmisten, niin naisten kuin miestenkin, tulisi kohdella toisiaan kunnioittavasti.

      Mitä perinteiseen roolijakoon tulee, niin osittain elän ja haluan elää perinteisen kaavan mukaan. Minä kokkaan ja pyykkään, teen suurimman osan lasten hoidossa. Mies korjaa autot ja paiskii remonttia. Tämä toimii meillä, ilman ongelmia. Joskus mies erehtyy koskemaan pyykkeihin, niin käsken pitämään näpit irti.;) Ja jos minä vähänkin vihjaan että aion vaihtaa öljyt autostani, niin seuraavana päivänä ne on vaihdettu.;)

      Mutta emmehän me varsinaisesti TARVITSE toisiamme, vaan me HALUAMME elää näin. Jos jommasta kummasta vaikka aika yllättäen jättäisi, niin ongelmaksi ei tulisi käynnön asiat. Kumpi tahansa selviytyy tarvittaessa normaaleista arjen haasteista, oli ne sitten "miesten" tai "naisten" töitä. (Jos toinen kuolisi tai lähtisi, niin ongelma olisi toki kova ikävä ja suru. Se on asia erikseen.)

      Minä käyn töissä, samoin mies. Taloudellisesti kannamme molemmat kortemme kekoon, hyvinkin tasapuolisesti. Tai sen mitä mies tienaa enemmän, niin myös käyttää enemmän omiin juttuihinsa. Me arvostamme toisiamme, kunnioitamme, ja muistamme tsempata arjen keskellä. Autamme jos toinen apua tarvitsee. Mitään suojelusta kumpikaan ei tarvitse, mutta toki joskus olkapäätä, jos tulee murheita eteen.

    • jusstusss

      Kyllä on mahtavaa asua miehenä kerrostalossa. Nainen hoitaa lapset, pyykkää, laittaa ruuat, hoitaa tiskit, pesee lattiat, vessat ja ikkunat. Minä vaihdan kaksi kertaa vuodessa autonrenkaat ja joskus vaihdan palaneet lamput. Onneksi nykyään on led-lamppuja, jotka kestävät kauan.

      Nainen käy kaupassa, shoppaa mulle housut, kalsarit ja paidat. Pitää itsensä kauniina siinä sivussa. Itse voin kaljat hakea joskus, jos haluan jotakin erityistä. Siitä nainen kiittelee, kun autan häntä ostosten tekemisessä. Ihanan rentoa elämää!

      • aivannnn

        Renkaanvaihtokin sujuu kätevästi tuolla lähiverstaalla. Miks turhaan nähdä vaivaa, kun sen sijaan juoda kahvia? Niin, ja kyllä nainen vaihtaa myös lamput, kuka niiden kanssa muka jaksaa näpertää?


      • jusstusss

        Hyvät pointit nimimerkki "aivannnn". Ja naisen kuuluu olla aina valmis miehelleen, ettei perheen pään tarvi puutteessa olla. Hienoa, kun on noin kätevästi jaettu naisten ja miesten työt.


      • Yöäääk

        "Jusstusss"ksen päiväuni. Kaltaistasi ei katsele nykypäivänä ainoakaan tervehenkinen naisihminen. Ja jos on, niin ainakaan sinulle hän ei ole "valmis" ikinä.


    • näinmeillä

      Mä en sovi tähän(kään) muottiin. Mies hoitaa ruuat, siivoukset, auton, pihan, kaikki raskaammat hommat. Pyykkää välillä, mut yleensä hoidan kun se tahtoo sotkeä värit. Lapsenkin hoitaa näin isommiten enemmän ja enemmän. Jos ei osaa itsellensä uusia vaatteita ostaa, olkoon ilman. Rentoa elämää! Mulla jalat pöydälle ja viinilasi viereen sohvapöydälle. Moderni nainen sitten varmaankin. Muutkin on kehuneet kun mies tekee hyvää ruokaa ja leipookin. Kyllä kelpaa. :D

      • Jaelopainosion---

        "Moderni"? Laiskanläntä lössö ennemminkin, sanoisin.


      • näinmeillä
        Jaelopainosion--- kirjoitti:

        "Moderni"? Laiskanläntä lössö ennemminkin, sanoisin.

        Laiska kyllä varmaan joo. :D Totutettu helppoon ennemminkin. Ja töissähän mun täytyy käydä kun laskut pitää maksaa. Ihme muuten ettei sitä miestä haukuttu laiskaksi, joka vaan ne renkaat vaihdattaa, kun nainen hoitaa kaiken?? Noo mut arvasin et painoon joku tarttuu. Eihän se kuulu tähän mitään! Ehdin käymään säännöllisesti salilla kun kotihommat hoituu. Hoikaksi sanottu, paino alle 65 kg ja pituus vähän alle 170 cm. Läski, siis? ;D


    • 1106

      Sinä olet perinteinen nainen Isolla N:llä. Kunnioitan sinua.

      Jos luet Muammad Gaddafin kirjan "The green Book" niin huomaat miksi ajatuksesi tuntuvat luonnollisilta. Ja miksi tämänpäivän keinotekoinen hypetys oksettaa.

      Siinä kirjassa on selitetty niin naisen kuin miehen kuin yhteiskunnankin roolit onnelliseen elämään. Siinä on kerrottu perhearvojen tärkeys sekä perheiden valvollisuudet yhteiskunnalle ja yhteiskunnan velvollisuudet perheille. Ei ihme että Gaddafi piti tappaa sillä tällainen vahva yhteiskunta, sitä ei voi kaataa eikä vavisuttaa.

      Minä säälin kaikkia, varsinkin naisia, jotka hehkuttavat sinkkuelämää tai selibaatin puolesta. He eivät ymmärrä mitä menettävät. Tai ovat jo menettäneet. Menettäneet siinä mielessä että jos normaalit elämänarvot eivät tunnu luonnollisilta, he ovat menettäneet osan käsityskyvystään ja kyvystään ajatella. Myös osa empatiaa on tuhoutunut.

      • Revisiitä

        Jälleen yksi jämähtänyt joka ei tiedä ettei hän tiedä.


      • Sukupuolimerkitsee
        Revisiitä kirjoitti:

        Jälleen yksi jämähtänyt joka ei tiedä ettei hän tiedä.

        No, kerro sinä meille tietämättömille, mitä emme tiedä. Älä kuitenkaan puhu tasapäistämisestä tai siitä, että on modernia häivyttää kaikki sukupuolisuuteen liittyvä ja mitätöidä sen merkitys - tuo ei ole tietämisen asia.


      • Merkityksetvaihtelevat

        Sukupuolisuuden modernisoimisesta ja mitätöimisestä ei tietenkään ole kyse muuta kuin niitten pelkuripellepöllöjen mielestä, joilla on jonkin sortin fobia asiasta. Heitä kutsuisin myös tasapäisiksi ja matalaotsaisiksi. Tuolta aiemmasta / ylemmästä kommentista löytyi alla oleva lainaus. Jos luit, niin ilmeisesti et ymmärtänyt.

        " Näitten ihmisten tulisi kuitenkin ymmärtää ja hyväksyä se, että kaikki eivät enää halua olla vanhanaikaisia ja kulahtaneita. Mutta yleensä nämä ihmiset ovat niitä, jotka pitävät itsensä kaltaisia ainoina oikeina ja hyvinä ihmisinä, jotka tietävät kaikista parhaiten miten asioitten tulee mennä ja tapahtua. Nyt ja aina. "


      • Eirevitä

        Yhä edelleen odotamme vastausta siitä, mitä emme tiedä, ettemme tiedä. Tuota bullshittiä suvaitsemattomuudesta ja jämähtyneisyydestä kuulee jatkuvasti, samoin nimittelyä, jota sinäkin ansiokkaasti käytit.

        Mikä siinä on vanhanaikaista, jos haluaa olla nainen, perinteinen nainen. Onko kaikki muukin perinne/kulttuurisidonnaisuus vanhanaikaista?? Ilmeisesti.

        Tuo sitaatti, siinähän vasta luullaan tietävänsä ja niputetaan "niitä toisia" isoon lokeroon. Samoin kerrotaan, mitä "meidän toisten" tulisi ymmärää. Kantsiskohan aloittaa se ymmärtäminen itsestä, hömppähumanismin sijaan?


      • nojustjoo-
        Revisiitä kirjoitti:

        Jälleen yksi jämähtänyt joka ei tiedä ettei hän tiedä.

        Komppaan. Taas yksi joka luulee tietävänsä muidenkin puolesta miten tulee olla ja elää. Luoja varjele meitä näiltä holhoavilta besserwissereiltä..


      • lksdfjgsdf

        "Mikä siinä on vanhanaikaista, jos haluaa olla nainen, perinteinen nainen. Onko kaikki muukin perinne/kulttuurisidonnaisuus vanhanaikaista?? Ilmeisesti."

        Vanhanaikaista on vain se, jos tämä perinteinen naiseus esitetään ainoana oikeana tai ainakin muita parempana, luonnonmukaisen mallina. Vaikka se olisi itselle paras, on vanhanaikaista olla muistamatta, että se ei ole paras kaikille.


      • Viisasvaimo

        Ja tätä ei käsittääksemme kuka ole esittänyt ainoana oikeana tai muita parempana. Meidät "vanhanaikaiset" vain halutaan hyvin mielellään niputta suvaitsemattomien lokeroon vaikka valitettavasti moni uudismielinen ja liberaali on ensimmäisenä barrikadeilla tuomitsemassa ne, jotka haluavat säilyttää edes jotain perinteitä.


    • Samaa mieltä ap:n kaa.

    • Hyvävaimoko

      Näin itse ajattelen...

      Tahdon tehdä kaikki kotityöt, jotta miehellä jääenergiaa antaa minulle rakkautta, läheisyyttä ja seksiä.
      Myös ns.miestenhommat kuuluu minulle. Siis minun mielestäni.
      Mieheni haluaa kyllä tehdä kaikkea, yritän vain ehtiä ensin, jotta ehtii hellimään enemmän. Miehen tehtävä on siis mielestäni pitää hyvänä, antaa rakkautta ja seksiä. Muut kyllä hoituu multa...myös rempat ja renkaanvaihdot....tekee kyllä niitäkin...jos ehtii ennen mua.....Enemmän parisuhdeaikaa kun mies töissä/pelissä/harrastamassa...pistän tuulemaan ja hommat hoidetaan. Kiva kun mies saa tulla siistiin lämmitettyyn kotiin ja ruoka valmiina.
      Olen aina halunnut olla hyvä vaimo en mitään muuta!

      • Revisiitä-jososaat

        Jaaha, minusta kuulosta enempi siltä että haluat olla se mieäs.


    • perinteisiä

      Et ole ainoa, kaltaisia on enemmistö. Näyttää siltä, että viisas nainen ei kerro muille naisille kannattavansa perinteistä työnjakoa. Säästyy femisnistien raivolta yms. eikä menetä mitään.

    • 0515

      Aloittaja on OIKEA NAINEN. Hän on ymmärtänyt mikä on naisen, miehen ja yhteiskunnan roolit.

      Jos joku ei ymmärrä niin lukekoot Gaddafin "The Green Book", niin ymmärtää enemmän.

      Juuri aloittajan tapaisen henkilön halauaisin vaimokseni.

    • femmefeministi

      Feminismi tarkoittaa tasa-arvoa ja yhtälaisia oikeuksia niin rotuun kuin sukupuoleen katsomatta, eikä missään nimessä miesten polkemista. En voi ymmärtää sellaisen ihmisen arvomaailmaa, joka ei kannata feminismiä (eli tasa-arvoa).

      • Pikkuflikasta-asti

        Sellaisena mieähet sen kuitenkin näkevät ja kokevat. Pelko persuksissa ja kylmä rinki. Kun on pomottanut maailman sivu, ei ymmärrä mitä tarkoittaa tasa-arvo.


      • Näintäällä

        Jos tasa-arvo on feminismiä, niin mikä on sitten naispuolinen vastine sovinismille?

        Tämän takia en mielelläni käytä tasa-arvosta sanaa feminismi.

        Yleinen väärinkäsitys on myös se, että koetaan tasa-arvo mukamas jotenkin sukupuolettomuutena. Tasa-ARVO, eli ollaan aivan yhtä arvokkaita vaikka olemmekin erilaisia.
        Ei feminiininen nainen ja miehekäs mies ole mikään este tasa-arvolle.
        Yhtälailla tasa-arvoa on hyväksyä myös hyvinkin feminiininen mies tai maskuliininen nainen aivan yhtä arvokkaaksi kuin kuka tahansa muukin.


      • Erilaineneiolearvoton

        Sovinisti = sika joten sovinismi = sikamaisuutta. Miten tasa-arvo olisi jotenkin sukupuoliasia? Tasa-arvo on samanarvoisuutta. Kaikkien kanssa. Ei kannata pyöritellä asioita liian vaikeiksi, ne lakkaavat tiukan paikan tullen toimimasta.


    • murtzi

      en kannata sitä et mies ei saisi näyttää tunteitaan ja olla herkkä ja jopa heikko (koska sehän se on se perinteinen miehen malli, puhumaton ja tunteeton pökkelö ja "isot pojat ei itke" jne..)
      enkä myöskään sitä et kotityöt jakautuu pelkästään sen mukaan mitä jalkovälistä löytyy, oli osaaminen sit mitä hyvänsä..

      eikä se tarkoita et olisin millään tavalla ylimielinen taikka muutakaan, kannan itsekin korteni kekoon perheemme hyväksi, käymme molemmat töissä, puhallamme yhteen hiileen, olemme ennenkaikkea tiimi (emme johtaja & alainen)
      niinku,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7897
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1724
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1104
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1103
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      57
      977
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      187
      915
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      900
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      803
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe