Parhaat levyt eri vuosilta top10

Juha82Steelesman

Vuosi 1989=

1.Kolmas nainen-Hikiset siivut(tuhti albumi täynnä hyviä biisejä, ei heikkouksia, ei huteja)

2.Klamydia-Ceedee/älpee(loistava albumi, täynnä upeaa soittoa hyvine biiseineen, vahva biisimateria, loistava kokonaisuus)

3.YUP-Who dares farts(hyvä YUP;n EP-levy, tosi hyvä IMO)

4.Neljä ruusua-Hyvää päivää(vuoden 89 parhaimpia teoksia)

5.Miljoonasade-Vain nopeat elävät(aika rokkipitoinen bändin albumi, ei huteja)

6.Pääkköset-Pääkköset(ekoja suomalaisia suomenkielisiä räp-albumeja, loistavaa raskasta kitararäppiä)

7.M.A.Numminen-The tractatus suite(loistava, vuoden ehkä aliarvostetuin albumi)

8.Leevi And The Leavings-Musiikkiluokka(pitkään aikoihi Gösta ja hänen bändi teki varteenotettavan, hyvän levyn, vahva kokonaisuus)

9.Kauko Röyhkä-Mutta mutta EP(hyvä Ep, tosi hyvä, ei huteja)

10.Pertti Neumann-kotiinpaluu(Dingon nokkamies teki myös hyvää työtä Dingon ulkopuolella, aika rokkaavaa kamaa, hyviä tarttuvia biisejä, ei mitään suurta hittimateriaa mut tasaisen vahvaa materiaa)

Vuosi 1991=

1.Don huonot-Silmänkääntötemppu(ei yhtään hutia, loistava kokonaisuus, omaperäistä)
2.YUP-Huuda harkiten(omaperäistä, ei huteja)
3.CMX-Veljeskunta(pari hutia ehkä, mut loistava kokonaisuus tääki)
4.Lyijykomppania-Synkkää jynkytystä EP(maaginen teos, kulttibändi joka ei päässy siihen kaupalliseen sukseeseen, yllättävää sinällään, loistava teos)
5.Kolmas nainen-Elämän tarkoitus(rokkaava, mut silti rento ja seesteinen, ei huteja)
6.Raptori-Tulivat tänne sotkemaan meidän ajopuuteorian(loistava kokonaisuus, poliittista musaa, ekoja suomalaisia räppibändejä, jotka loi mainetta)
7.M.A.Numminen-Ollaan eläimiä(muutamia isoja hittejä kyseisellä kiekolla, lastenmusaa, mutta loistavaa semmosta)
8.Yö-Antaa soittaa(varsin etevä albumi joka täynnä Hakulisen biisei, joka tuli takas tekeen biisejä Yölle, joskaan ei tullu bändiin soittamaan kuitenkaan, kynän jälki vahvaa, etenki ne Jussin biisit, sääli ettei tän levyn Jussin biisit saaneet huomiota juuri yhtään, albumi ei myyny erityisen hyvin, mut pidän sitä top10 levynä tuona vuonna 1991)
9.Juice Leskinen-Taivaankappaleita(vähän epätasainen levy, mut hyvä)
10.Kauko Röyhkä-Tyttöjen ystävä(hyvä ja vahva albumi vailla heikkouksia, muutamat hiljaiset biisit tekee etenki vaikutuksen, tulee semmonen mielipide, että Kaken ois pitäny tehä urallaan jo aiemmin paljon enemmän hiljaisempia biisejä, ei kovin hyvä laulaja oo ollu koskaan tää Kake Röyhkä, mikä pudottaa hieman arvosanaa)

58

1315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täytyy tehdä eka muutos eli otan pois Juicen taivaankappaleita ja laitan tilalle Klamydian Los celibatos-albumin, jos pitää heittää perustelu, niin Juicen albumi on kuitenki kohtalaisen epätasainen.

    • Vuosi 1992=
      1.Absoluuttinen nollapiste-Demo1(huippuhyvä EP, kirkkaasti jopa vuoden paras musateos, ohan tää bändi jopa kirkkaasti maailman/Suomen paras)
      2.CMX-Aurinko(huippuhyvä levy tottakai, toiseksi paras, kova biisimateria, vielä tällä levyllä CMX oli aika punk, Kanniainen rummuissa ja ihan kuningas)
      3.Kolmas nainen-Tiheän sisään(vahva biisimateria, bändi teki harvoin huteja, myös hyviä soittajia, basistilla rennonletkeä tyyli, kitaristit vetää aika juntisti, mut Pesolalla oli aika paljon hyviä, jopa äkkivääriä juttuja)
      4.Pekka Pohjola-Changing waters(loistavaa progea, kukas sen osaakaan paremmi ku Pekka Pohjola edesmennyt)
      5.Klamydia-Pää kiinni painajainen(huippuhyvä poliittinen levy, Helin toi bassoon nopeampaa rytmitystä, Veskun nokkelat sanoitukset puri moniin suomalaisiin)
      6.Neljä ruusua-Haloo(vuoden parhaimpia albumeja, aika tumma, mut samalla aika pop)
      7.J.Karjalainen-Tähtilampun alla(klassikkokamaa tämä albumi)
      8.Miljoonasade-Lelukaupan häät(klassikkoalbumi, bändi myös näytti, ettei oo mikään ihan simppelien tykitysten bändi)
      9.Pertti Neumann-Tähti ja meripoika(aliarvostettua Nipan Dingon ulkopuolista kamaa, aika omaperäistäkin paikoin)
      10.Suurlähettiläät-Lämmittäkää vettä ja tuokaa pyyhkeitä(hyvä albumi, svengaa)

      • Otan pois Suurlähettiläiden levyn ja laitan tilalle Mikko Kuustosen Abrakadabra levyn.


    • vuoden 1990 parhaat top10-levyt=

      1.CMX-Kolmikärki(tajuttoman kovaa matskua, pimeää, luovaa, crazya, voimakasta, eläimellistä, pelottavaa, tajunnan räjäyttävää, akateemista)

      2.Kauko Röyhkä-Jokotai(Kaken ehkä top2 levy kautta aikain, hyvin tuore, hyvin luova, hyvin rento, hyvin melodinen, hyvin svengaava, musikaalinen)

      3.Pekka Pohjola-Sinfonia No1
      4.Raptori-Moe(bändin läpimurtolevy, se esikoisalbumi ja suoraan Suomen huipulle)
      5.Kolmas nainen-Hyvää ja kaunista(ei hutibiisejä, aika kovia biisejä koko albumi täynnä)
      6.Neljä ruusua-Hyvää yötä Bangkok(bändin pieni läpimurtolevy, mut huippusuksee tuli vuonna 92)
      7.Ismo Alanko-Kun Suomi putos puusta(legendaarisiä muutamia biisejä levyllä, muutama keskitason biisi pudottaa arvosanaa sijalle seittemän, mikä sekin komea sijoitus)
      8.YUP-The hippos from hell(kovaa valuuttaa)
      9.Klamydia-DSS EP(joka sisältää pari/muutaman Die Swartzenin biisin ja 5 Klamydian biisiä, kaikki Klamydian biisit heittämällä kestosuosikkejani)
      10.J.Karjalainen-Keltaisessa talossa(levy ei Jukan menestyneimpiä, mut etevä levy anyway)

    • Vuoden 1981 parhaat levyt=
      1.Popeda-Hullut koirat(se aikakausi jolloin Popeda oli mielestäni Suomen paras, timanttisen kova levy)
      2.Hassisen kone-Rumat sävelet(legendaarinen bändi joka aina teki timanttista työtä)
      3.Pelle Miljoona-Matkalla tuntemattomaan(huikee levy, uppoaa, osuu ja uppoaa, soundien pimeä maailma vie mut mukanaan, hyvää soittotyötä, Pelle ei kummoinen laulaja, mut biisit o niin hyvvii ettei paljoa haittaa)
      4.Juice Leskinen-Ajan henki(epätasainen levy hieman, mut ehdottomasti pääsee top5;een, koska sisältää muutaman tautisen kovan biisin, myrkytyksen oireet on esim ihan varmasti Suomen kautta aikain top10 parhaimman biisin joukossa)
      5.Kauko Röyhkä-Uusia tansseja(Kaken yx parhaimpia levyjä)
      6Tuomari Nurmio-Lasten mehuhetki(taiderokkia minusta, vahva taidonnäyte Dumarilta, vielä sitä aikaa ku Dumarin ääni oli hyvä)
      7.Eppu normaali-Coctail bar(hyvä levy, ei edes huteja levyllä, karheaa mut hillittyä soittoa tarpeex, hyvät soundit, rumpali vauhdissa)
      8.Jukka Tolonen-In a this year time(progen lähettiläs, ehkä suosituin suomalainen progerokin lähettiläs, tunnettu maailmallaki, ainaki jotkut tunnetut progeäijät arvostaa häntä kovasti, hyvä levy, muttei paras Tolosen levy, silti ansaitsee paikan tällä listalla)
      9.Paves mistakes-Pidä huolta(kovanluokan levy, kovanluokan laulaja ja basisti tää Pave Maijanen)
      10.SIG-Sudet(Matti Inkisen johtama bändi niitti mainetta, uran alkutaival tässä ja ne bändin 3 ekaa albumia ihan timanttia)

      Kunniamaininnat=
      Bluesounds-Native sons of a far-away country
      MAC-Suomi itkee(Dingon Neumannin ura alkoi tästä bändistä, hieno EP)
      J.Karjalainen-Mustat lasit(Jukan ja bändin eka tuotos)
      Kari Peitsamo-Vallankumous(voisi olla jopa listalla, aika tykkikamaa, upeaa musaa, vaikkei moni ymmärrä, kriitikoiden rakastama levy)

      • Puhuva.moottori

        "Taiderokkia" - aika kiintoisa luonnehdinta. Ehkä se on. Käsittämättömän kova levy, ollakseen suomalainen, tai mikään.


      • Anonyymi

        MAC:ssa soitti myös Laaksosen Pepe eli Dingon basisti (kasarilla ja nykyäänkin) ja Jippo jotka soittivat myöhemmin molemmat neumannin kaa S.E.X -yhtyeessä


      • Anonyymi
        Puhuva.moottori kirjoitti:

        "Taiderokkia" - aika kiintoisa luonnehdinta. Ehkä se on. Käsittämättömän kova levy, ollakseen suomalainen, tai mikään.

        No varmaan tuo lista menee nykyään hieman uusiksi, mutten jaksa enää näitä veivata. Esim Peitsamon levy nousisi varmasti paljon korkeammalle. ja samoin tuo mainitsemasi Tuomari Nurmion huikea lasten mehuhetki. Sen voisin laittaa itseasiassa ykköspaikalle. Tolosen Jukan levy pääsee myös kärkisijoille jos nyt pitäs laittaa uusiksi toi lista. Ja listalle pitäs kelpuuttaa ehkä Hanoi rocksin albumi, jos edes tuona bvuonna ne teki levyä. Nää on vaikeita nää listojen tekemiset, pitäs paneutua niihin niin syvästi. Aina saattaa nimittäin joku huippulevy unohtua, mikä ymmärrettävää kun musiikkia on niin hemmetin paljon, että väkisinkin näitä listoja tehdessä jos ei panosta täysillä ajatustyöhön niin väkisinkin lista voi olla puutteellinen ja listalta voi unohtua joku , jopa useakin josta tykkää tosi paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MAC:ssa soitti myös Laaksosen Pepe eli Dingon basisti (kasarilla ja nykyäänkin) ja Jippo jotka soittivat myöhemmin molemmat neumannin kaa S.E.X -yhtyeessä

        MAC oli tosi jees yhtye, jossa soitto oli nopeampaa kuin Dingossa jos mikäli nyt oikein jaksan muistaa. Suomi itkee tosi hyvä biisi muute! Kiitos tiedosta!


      • Anonyymi
        Puhuva.moottori kirjoitti:

        "Taiderokkia" - aika kiintoisa luonnehdinta. Ehkä se on. Käsittämättömän kova levy, ollakseen suomalainen, tai mikään.

        Itseasiassa näin jälkeenpäin kun miettiin iin ehkä oli turhaa tehdä edes näitä listoja kun selitin tuossa edellisessä syitä siihen miksei näitä kannattaisi ehkä tehdä. En ainakaan minä pysty varmaan täysin 100% rehellistä listaa tekkeen. Täytyy nostaa kädet ylös. On paljon myös huippumusaa kaupallisen ja semikaupallisen musan ulkopuolella. Esim Olli Koskelin on tosi hyvä tuntematon nimi, jota suuri yleisö ei tunne ja hän on tuolla taidemusapuolella. Soittimina käyttää esim huilua.


    • Vuoden 1996 parhaat levyt=
      1.CMX-Discopolis(uskomaton kokeilulevy, konemusaa yhdistettynä raskaaseen rokkiin, arcana on semmonen taidonnäyte biisinä että voi eläimen käsi sentäs hah, toinen taidonnäyte on silmien ummistamisesta nansenin galvanointiin)
      2.YUP-Yövieraat(moniulotteinen, hauska, vakava, kyyninenkin, lauluhommat pulkassa Jarkko Martikaisella kuten myös bändin sävellystaidot)
      3.Ismo Alanko-Irti(Ismon hieno taidonnäyte)
      4.Lyijykomppania-Viimeinen voitelu(loistava levy, unohdettu)
      5.Klamydia-Klamysutra(taas kerran poliittinen levy ja Klamydia osaa hommansa)
      6.Apulanta-Ehjä(loistolevy, moni tykkäsi, pikkutytöt ja aikuiset miehet)
      7.Maj karma-Kaukana puhelimista(alternativerokin kulmakiviä maassamme)
      8.Hullu ukko ja Kotiteollisuus(mielenkiintoinen levy, metalliahan tämä, aika omaperäistä)
      9.J.Karjalainen electric sauna(pätevää työtä vaikkei enää 80-luvun hohtoa)
      10.Mikko Kuustonen-Siksak(Kuustosen vahva kokonaisuus nippu hyviä biisejä)

      • Otan pois Mikko Kuustosen Siksakin ja laitan sen tilalle sijaluvulle 10 Pauli Hanhiniemen perunateatterin albumin nimeltään Mitä sais olla.


      • Pieni.yllätys

        Kyllä toi Sauna on J:n uran parhaita albumeita. Bändi lieni kyllä vieläkin kovempi livenä.


      • Anonyymi
        Pieni.yllätys kirjoitti:

        Kyllä toi Sauna on J:n uran parhaita albumeita. Bändi lieni kyllä vieläkin kovempi livenä.

        Pijän enemmän J.Karjalaisen mustat lasit bändin musasta. Oon huomannu että nautin tosi paljon mustien lasien musasta, kun esim nauttia upeasta svengistä.


    • Vuoden 1982 parhaat levyt=
      1.Eppu normaali-Tie vie(ei huteja nimeksikään, tasaisen vahva ja kaikki biisit huippukamaa)
      2.Hassisen kone-Harsoinen teräs(maaginen kuvaa hyvin tätä, ei hutejakaan kuin ehkä yksi)
      3.Kauko Röyhkä-Mikki-hiiren myöhemmät vaiheet(aliarvostettu ja haukuttu levy, kriitikotkaan eivät pitäneet, minusta loistava)
      4.Bluesounds-Here come the golden hearts(Daven bändihä tää, vahvaa jenkkirokkiaha tää on)
      5.Popeda-Mustat enkelit(Popedaan tuli Costi, harmi sinällään mut bändin loisto oli vielä aika huipussaan, tekipä silti Costiki yhden mainion biisin eli abcd-rock)
      6.Juice Leskinen-Sivilisaatio(Juicen vahva levy, aika vahva, koskaan ei voi sanoa Juicen kohdalla täysin vahva albumi vailla huteja, sillä lähes jokaisella Juicen kiekolla osuu se 1-3 hutibiisiä, tälläki on ehkä 2 keskitason biisiä)
      7.Pekka Pohjola-Urban tango(progen ilotulitusta)
      8.Tuomari Nurmio-Punainen planeetta(taiderokkiaha tää)
      9.J.Karjalainen-Yö kun saapui Helsinkiin(loistavaa soul-bluesia)
      10.Leevi And The Leavings-Kadonnut laakso(pätevä levy, etenki instrumentaalibiisi olipa kerran ihminen sävähdyttää, parhaimpia koko maailmassa)

      • Poistetaan Leevi And The Leavings ja tilalle Pelle Miljoonan Radio kebab albumi.


      • Costin.knalli

        "tekipä silti Costiki yhden mainion biisin eli abcd-rock"

        Että sai Costellokin jotain aikaan bändissä sentään. :D

        Mitenkäs Kuulat sekaisin, toimiiko? Mielestäni yksi Popedan parhaista biiseistä ikinä.


      • Anonyymi
        Costin.knalli kirjoitti:

        "tekipä silti Costiki yhden mainion biisin eli abcd-rock"

        Että sai Costellokin jotain aikaan bändissä sentään. :D

        Mitenkäs Kuulat sekaisin, toimiiko? Mielestäni yksi Popedan parhaista biiseistä ikinä.

        Kyl ne omat lempparit on enemmän niitä Arwon ja Ainialan biisei. Mut on ktoki Costello kelpo säveltäjä, muttei ehkä enempää kuin kelpo minulle. Costellon paras sävellys voi ollakinb toi mainitsemas kuulat sekaisin, mutta myös kaasua on hyvä, joka on aika eeppisen kertosäkeen omaava teos. Popedan albumeista parhaimpia minulle hullut koirat, esikoislättuy popeda ja raswaa koneeseen. Noille antaisin 4/5 pistettä. Kaasua levylle antaisin 3/5 samoin mustille enkelille sama 3/5 pojoa. Tää uusin haista popeda niin annan sille aionoastaan vain 1/5, koska ei ole ollenkaan hyvä minusta. Parhaat Popedassa soittaneet on myös nuo alkuaikojen soittajaty kuten esim basisti Ainialan Ilpo, kitaristit Puukka ja Arwo. Costello on hyvä kitaristi, muttei minusta yhtä kuin puukka ja Arwo. Costello saattaa olla Suomen nopein kitarasormi.


      • Anonyymi
        Costin.knalli kirjoitti:

        "tekipä silti Costiki yhden mainion biisin eli abcd-rock"

        Että sai Costellokin jotain aikaan bändissä sentään. :D

        Mitenkäs Kuulat sekaisin, toimiiko? Mielestäni yksi Popedan parhaista biiseistä ikinä.

        Ja harmi että Popedan sanoitukset ottaa aika monet liian tiukkapipoisesti, sillä minusta se on iso harmi.


      • Anonyymi
        Costin.knalli kirjoitti:

        "tekipä silti Costiki yhden mainion biisin eli abcd-rock"

        Että sai Costellokin jotain aikaan bändissä sentään. :D

        Mitenkäs Kuulat sekaisin, toimiiko? Mielestäni yksi Popedan parhaista biiseistä ikinä.

        Tosin minulle Popedan tuotanto on aika epätasaista sillisalaattia enkä usko että keskiarvollisesti on niin huippubändi. Minusta keskiarvollisesti Litku Klemetti ja CMx pitäneet urallansa korkean tason myös Maija Vilkkumaa ja Tuomari Nurmio sekä taidemusan nimi Kaija Saariaho.


      • Anonyymi
        Costin.knalli kirjoitti:

        "tekipä silti Costiki yhden mainion biisin eli abcd-rock"

        Että sai Costellokin jotain aikaan bändissä sentään. :D

        Mitenkäs Kuulat sekaisin, toimiiko? Mielestäni yksi Popedan parhaista biiseistä ikinä.

        Emmä nyt välttämättä sano että keskiarvo ratkaisee aina niin paljoa, sillä esim Juice Leskisen tuotanto on aika epätasaista, mut hänhän teki kuitenki paljion helmiä ja nmyös paljon ns tuntemattomia helmiä. Mut taitaa olla niin että meikä arvostaa enemmän ns keskiarvoa koko uralta eli jos joku on tekeny paljon laatua tai pitäny hyvän perustason vailla suurempia notkahduksia niin taijan enempi semmosta arvostaa ns kokonaiskuvassa.


    • Vuoden 1980 parhaat levyt=
      1.Popeda-Raswaa koneeseen(tajuttoman kovaa Popedaa, mutta esim vuonna 85 Popeda oliki jo aika keskitason kamaa, vuonna 82 tosi hyvä levy, 83 hyvä, 84 ihan hyvä, epätasainen aikalailla, Popedan parhaat vuodet sijottu mulle vuosien 79-82 aikajaksolle, timanttista soittoa, upeat bassoliuutukset, loistavaa kitarointia by Puukka ja Arwo, Paten karheaa laulamista, hienot sävellykset ja tekstit, rapparipunkkiaha tää rokin aakkosin)

      2.Hassisen kone-Täältä tullaan Venäjä(legendaarinen levy, tämäki löytyy hyllystäni kuten lähes kaikki suomalaisen populaarimusan levyt, hehe kun oon tämmönen musafriikki hehheh)
      3.Eppu normaali-Akun tehdas(Eput oli tänä vuonna rautaa)
      4.Juice Leskinen-TaukoIII(muutama tajuttoman kova biisi, ei edes niin kauheen epätasainen Juicen levy tällä kertaa, Juicen parhaimpia teoksia, lahjakkuudessa ykkönen, mut levykokonaisuuksia rakennellessa ei ihan maamme parasta kermaa ollu koskaan)
      5.Pelle Miljoona-Moottoritie on kuuma(klassikkolevy)
      6.Pekka Pohjola-Kätkävaaran lohikäärme(Pekan parhaimpia teoksia)
      7.SIG-Matkalla maineeseen(Inkisen bändin paras teos)
      8.Kari Peitsamo-Levylaulaja(Karin yksi uran kulmakiviteoksista)
      9.Tuomari Nurmio-Maailmanpyörä palaa(Dumari osasi musan aakkoset, etenki bändin basisti sairaanhyvä)
      10.Paves mistakes-Paves mistakes(Pave Maijasen bändi, loistava semmone)

      • Otan pois Peitsamon teoksen ja laitan sijaluvulle 7 Ratsia-yhtyeen albumin elämän syke.
        Ja otan pois Paves mistakesin ja laitan sijaluvulle 8 Problemsin albumin katupoikia.


    • Vuoden 1984 parhaat=
      1.Dingo-Nimeni on Dingo(sanat ei riitä kuvaamaan tätä levyä, bändi myös huippuvedossa mitä tulee soittoon)
      2.Kauko Röyhkä-Lauralle(loistava levy, Kaken parhaimpia)
      3.Yö-Nuorallatanssija(Yön toka albumi, loistava)
      4.M.A.Numminen-Koomikon kahdet kasvot(todella hyvä, etenki biisit mies ja nainen, noitani vapauteen ja vapaus on ikiliikkuja, jotka nerokkuudessaan pääsee taivaan pilvitasolle)
      5.Pelle Miljoona-Jos(hyvä levy, tosi hyvä)
      6.Pave Maijanen-Maijanen(hyvä levy vailla heikkouksia)
      7.Sielun veljet-Hei soturit(vahva taidonnäyte bändiltä)
      8Eppu normaali-Rupisia riimejä, karmeita tarinoita(tän levyn jälkeen alko alamäki minusta kun mentiin iskelmällistyyliseen ja tylsään suomirokkiin jota ne ei handlanneet ni hyvi)
      9.Popeda-Harasoo(vähä epätasainen minulle, mut tosi hyvä)
      10.Raine Salo Tralala-Lasia&Lumetta(unohdettu musantekijä, tosi hyvä levy)

      • Otan pois Popedan harasoon ja laitan tilalle Edu Kettusen esikoislevyn nimeltään Edu Kettunen.


    • Vuoden 1983 parhaat=
      1.Kauko Röyhkä-Onnenpäivä(napakymppilevy Kaken tuotannos)
      2.Yö-Varietee(Yän paras)
      3.Pave Maijanen-Tanssivat kengät(tän vuoden unohdetuin musateos)
      4.Pekka Pohjola-Jokamies(Pekan mestariteos, jota ei oo huomattu oikeestaan)
      5.Eppu normaali-Aku ja köyhät pojat(vahva levy, aika rajua soittoa)
      6.Maarit-Nukun radio päällä(Maaritin ja hänen miehensä bändinsä ehjimpia kokonaisuuksia)
      7.Sielun veljet-Sielun veljet(aika tummaa, ei välttämättä aina mieleeni, mutta on klassikkokamaa)
      8.J.Karjalainen-Tatsum tisal(tosi hyvä Jukan teos, hymyilevä soul-rokkimies ilahdutti aina kaikkia rennoilla biiseillään ja ammattitaidolla)
      9.Juice Leskinen-Boogieteorian alkeet(epätasainen, mut ansaitsee paikan kymmenikköön)
      10.M.A.Numminen-Silmälasiapina(vahva taidonnäyte Maurilta monipuolisia eri genrelajin biisejä tällä yksittäisellä levyllä)

    • Vuoden 1986 parhaat levyt=
      1.Dingo-Pyhä klaani(upea teos, Dingon hieman synkempi levy, loistavaa bändityötä, loistavia biisejä, Dingon toisex paras albumi)
      2.Kolmas nainen-Kolmas nainen(bändin esikoislevy, erinomainen)
      3.Kauko Röyhkä-Pikku enkeli(vahva teos)
      4.Jussi *Hakulinen-Valtaa ja voimaa(aliarvostetty kiekko)
      5.CMX-Pohjolan valkeus demo(aliarvostettu, ei levyttäny bändi koskaan, vain demona, löytyy kaikki vuoden 86 demobiisit youtubesta)
      6.Pave Maijanen-Palava sydän(klassikkolevy tai läheltä liippaa, aika popmaista, ei ihan mun makuuni kaikki biisit, joissa annos reilusti poppia, mut vahva levy, vähän huteja)
      7.Sielun veljet-Kuka teki huorin(hyvä levy, kaikki mihin tää bändi koski oli lähellä hulluuden rajoja)
      8.Pekka Pohjola-Fight of the angel(hyvä levy)
      9.Edu Kettunen-Lentäjän poika(Edun ehkä paras tai se hänen esikoislevy)
      10.Leevi And The Leavings-Perjantai 14.Päivä(Göstan ja hänen bändin ehkä paras, hallituin kokonaisuus)

    • Vuoden 1988 parhaat levyt=
      1.Kauko Röyhkä-Ihmelapsi(yleensä aina huipulla Kake Röyhkä, melkein milloin tahansa)
      2.Miljoonasade-Laukauksia viulukotelossa(vuoden parhaimpia teoksia)
      3.Terveet kädet-Oma koloni(kulttibändi ja huippu semmone)
      4.J.Karjalainen-Lumipallo(Jukan top1-3 levy kautta aikain)
      5.M.A.Numminen-Kamelilaulu(taidokas levy, aliarvostettu)
      6.Dave Lindholm-Jose blues(hyvä rokkilevy)
      7.Kari Peitsamo-Hämeen nopein(hyvin rokkaava levy, tosi hyvä IMO, myös ok soittoa)
      8.Hector-Varjot ja lakanat(vahva levy)
      9.Stone-Stone(legendaarinen kulttibändi)
      10.Maarit-Tuskan tanssi(taidokas levy)

    • Vuoden 1989 parhaisiin levyihin pieni korjaus eli Kauko Röyhkän mutta mutta ep pois listalta ja samalle sijaluvulle nostan Kari Peitsamon albumin kadonnutta aikaa etsimässä.

    • Vuoden 1987 parhaat levyt=
      1.Kauko Röyhkä-Mieluummin vanha kuin aikuinen(Kaken parhaimpia teoksia)
      2.CMX-Johannes kastaja EP(hirmunhyvä levy)
      3.SEX-SEX(Neumannin johtama ryhmä teki loistavan levyn täynnä loistavia biisejä)
      4.Miljoonasade-Pesuhuoneesta keittiöön(vuoden tulokasbändiksi valittiin aikoinaan vuonna 87)
      5.Kolmas nainen-Paha minut iski(tosi hyvä levy, vaikka haukuttu levy aikalailla)
      6.J.Karjalainen-Kookospähkinäkitara(klassikkolevy tai läheltä liippaa)
      7.Pave Maijanen-Maailman tuulet(aivan loistava)
      8.Liisa Akimof-Alkava pimeä vuodenaika(loistava Liisan eka soololevy)
      9.Tapani Kansa-Betonimylläri(yksi parhaimpia iskelmälevyjä mitä tiedän ja yleensä iskelmälevyt kenenkää ei pääse näille listoille, mutta tämä pääsee)
      10.Jarkko Eve-Saura(vahva teos, ei suuria hittejä mutta vahvaa kädenjälkeä)

      • Huippumies.2

        Kerrankin oikea lätty osunu ykköseks.


      • Hyvä.valehtelemaan

        Kuka ja missä on haukkunut "Paha minut iski" -lp:tä? Kova levy.


      • Hyvä.valehtelemaan kirjoitti:

        Kuka ja missä on haukkunut "Paha minut iski" -lp:tä? Kova levy.

        Muistaakseni jossain oon kuullu moitteita levyä kohtaan.
        Eihä se muistaakseni ollut edes niin suuri kaupallinen menestysalbumi.
        Jos oikein muistan.


    • Vuoden 2001 parhaat levyt=
      1.YUP-Lauluja metsästä(vahva teos, kuten bändin kaikki levyt, vähän huteja, jos yhtäkää)

      2.Neljä ruusua-Valuva taivas(jylhä teos)
      3.Klamydia-Klamytapit(vahva albumi, ei paljoa huteja, ehkä pari/muutama, taattua punkkia, rennonletkää, yhteiskuntakriittistä musaa, ihme ettei kelpaa kriitikoille, jotka yleensä diggaa lujaa yhteiskuntakriittisestä ja älykkäästä lyriikasta)
      4.Maija Vilkkumaa-Meikit, ketjut ja vyöt(maamme parhaimpia naisrokkareita koskaan, uskottava rokkari jopa)
      5.Maj Karma-Rautaneito(kokeilevan ja aggressiorokin eliittiä)
      6.Jonna Tervomaa(aikakautta jolloin naiset sai musiikissa paremmi sukseeta, hyvä rokkarimimmi)
      7.Anssi Kela-Nummela(hyvä levy, vähä epätasainen ehkä)
      8.Tehosekoitin-Rakkauden gangsterit(pätevää rokkia, alkuaikojen kiima on silti kateissa hiema)
      9.Apulanta-Heinola10(alkuaikojen menoon verrattuna huonompaa, itse biisitki huonompia ja soitto huonompaa, mut ansaitsee paikan silti tällä listalla)
      10.J.Karjalainen-Marjaniemessä(pätevä levy)

    • Vuoden 2002 parhaat levyt=
      1.Absoluuttinen nollapiste-Nimi muutettu(maailman paras, tarviiko sannoo enempää?)
      2.CMX-Isohaara(vahva kokonaisuus, tosi huippua musaa, aina ollu, eivät mene tälläkään levyllä sieltä mistä aita matalin)
      3.Kotiteollisuus-Kuolleen kukan nimi(huikea levy, yksi bändin parhaista, isot linjat, vahva materia)
      4.Timo Rautiainen&Trio Niskalaukaus-Rajaportti(läpimurtolevy, vaikka pidän jo esikoista bändin parhaana)
      5.Zen Cafe-Vuokralainen(etevää musaa, Putro ja kumppanit osasi aikoinaan loihtia hyvää musaa, rumpali Suomen parhaimpia)
      6.Klamydia-Punktsipum(hyvä kokonaisuus, tiukkaa punkkia,tiukempaa soittoa kuin esim Klamytapeilla vaikkei oo muuten ehkä yhtä hyvä CD-albumituotos)
      7.Don huonot-Don huonot(hyvä levy, hittejä ja hyvä kokonaisuus)
      8.Anssi Kela-Suuria kuvioita(hittejä muutama, myös hyvä kokonaisuus, parempi kuin esikoislevy kokonaiskuvassa, kokonaisuus ratkaisee aina eniten)
      9.J.Karjalainen-Valtatie(rentoa musaa, aina saa jalan vippaamaan, svengaavaa kuten aina Jukan musa)
      10.Viikate-Kaajärven rannat(vähän ehkä melodiassa välillä uupuu, mutta tosi hyvä paketti, kokonaispaketti vahva)

    • Vuoden 1993 parhaat levyt=
      1.Absoluuttinen nollapiste-Nukahtaa-murre-tosiasia Omakustanne(loistavaa musaa, maailman parasta)
      2.Absoluuttinen nollapiste-Demo2 (omakustanne tämäki, tautisen kovaa musaa)
      3.Don huonot-Kameleontti(klassikkolevy, toimii kaikin osin, hyvä biisimateria)
      4.Lyijykomppania-Uimakoulu(kovaa kamaa niin että pelottaa heikompia lol)
      5.Neljä ruusua-Pop uskonto(huippuhyvä levy, hitaiden ja nopeiden biisien kirjo mukavan vaihtelevaa, hitaat biisit etenki järisyttää kehoa)
      6.Apulanta-Mikä ihmeen Apulanta EP(tää oli suuri nautinto aikoinaan)
      7.Kingston wall2(klassikkolevy tääki)
      8.Tehosekoitin-Ja valtakunnassa kaikki hyvin!!!?????(loistava EP, toimii kuin junan vessa)
      9.Underground rock orchestra-Suomi nyt(Nummisen Maurin musaa, loistava teos, Vesku Jokinen Sundin pojat yhtyeessä coveroi tän biisin)
      10.Klamydia-Masturbaatio ilman käsiä(legendalevy, joka niistä monista joka löytyy hyllystäni, aina kiva kuunnella, kovat soundit ja paljon kriittistä Veskun sanomaa)

    • nostanhattua

      Oletko tosiaan kuunnellut kaikki luettelemasi levyt?

      • Kyllä joo.
        Ja vielä on paljon monia muitaki.
        Ja oon vasta 34v.


    • Vuoden 1998 parhaat levyt=
      1.Absoluuttinen nollapiste-Simpukka amppeli
      2.YUP-Yövieraat
      3.CMX-Vainajala
      4.Kotiteollisuus-Aamen
      5.Apulanta-Aivan kuin kaikki muutkin
      6.Maj Karma-Kaakao
      7.Zen Cafe-Idiootti
      8.Tehosekoitin-Varoittava esimerkki(rokkaava bändi, osaava)
      9.ISmo Alanko-Pulu(taitava Ismo)
      10.Pauli Hanhiniemen perunateatteri-Kaupunkitarinoita(loistavaa, vapautunutta soittoa)

    • Vuoden 1985 parhaat levyt=
      1.Dingo-Kerjäläisten valtakunta(kaikki biisit helmiä)
      2.CMX-demo 1985(kovaa valuuttaa)
      3.Terveet kädet-The horse(klassikkolevy)
      4.Kauko Röyhkä-Maa on voimaa(toimii aina)
      5.J.Karjalainen-Doris(Jukan top5 levy)
      6.Jussi Hakulinen-Vaaleanpunainen majatalo(Jussin esikoislevy soolona)
      7.Tavaramarkkinat-Lievä kosto(Liisa Akimofin bändi toimii, punkahtavaa rokkia)
      8.Sielun veljet-Lamourha(hullua musaa XD, tosi luovaa, kierrättävät biisejä tietyllä sointukululla)
      9.Juice Leskinen-Pyromaani palaa rikospaikalle(ei hirveän epätasainen levy, sisältää muutaman täysosuman musta aurinko nousee, pyhä toimitus ja mimosan hipiä)
      10.Jukka TOlonen-Radio romance

      • Läpivalaiztu

        1985 oli kaikkien aikojen härmärokkivuosi, minkä todistaa sekin, että Eppujen Kahdeksas ihme ei ole edes kymmenenneksi paras levy vaan luultavasti vasta yhdestoista, ellei joku Apiksen demo kiilaa siihen. ;P


    • Vuoden 1994 parhaat levyt=
      1.Absoluuttinen nollapiste-Neulainen jerkunen(tämä levy on mahtavista mahtavin)
      2.CMX-Aura(ilmestymisvuoden parhaimpia)
      3.Don huonot-Verta, pornoa ja propagandaa(legendaarinen levy, nmoniulotteinen, musikaalinen, loistava)
      4.YUP-Toppatakkeja ja Toledon terästä(moniulotteinen, tarttuvuutta, oveluutta, huumoria)
      5.YUP-Homo sapiens(vahva kokonaispaketti, tyypillistä yhdistynyttä urbaanista puoskarin musaa, mentiin hieman pois progesta tällä kiekolla)
      6.22 PIstepirkko-Rumble city, lala land(on aina ollu hyvä bändi)
      7.J.Karjalainen-Villejä lupiineja(aikamoinen teos)
      8.Kolmas nainen-Onnen oikotiellä(vahva levy, ei heikkouksia)
      9.Miljoonasade-Käärmeenkantaja(bändin aliarvostetuin levy, rokkaavuutta, omaperäisyyttä, tarttumapintaa)
      10.Mikko Kuustonen-Aurora(jylhä, rokkaava, svengaava, herkkä, pari/muutama hittiki löytyy)

      Kunniamaininta= Tehosekoitin-Rockn roll

    • Vuoden 1995 parhaat levyt=
      1.Absoluuttinen nollapiste-Muovi antaa periksi(lahjakkaita lapin äijiä, ois ollu erittäin iso lovi suomalaiseen musaan, jos ei nää herrat ois tehneet koskaan musaa)
      2.CMX-Rautakantele(lahjakkaita lappalaisia)
      3.Don huonot-Kaksoisolento(hitaita ja nopeita hyvässä balansissa)
      4.YUP-Yövieraat(aina osanneet tehä musaa)
      5.Apulanta-Attacks of the people(kaunosieluista punkrokkia)
      6.Egotrippi-Egotrippi(power-poppirokkia)
      7.Pauli Hanhiniemen perunateatteri-Vol1(aliarvostettu kiekko)
      8.Yö-Satelliitit(rokkaavuutta Petanderin tulon myötä, helmejäkin löytyy pari/muutama, ok kokonaisuus myös)
      9.Hausmylly-Tahdonvoimaa(Hausmyllyn toisex paras albumi, paljon helmiä, ei mitään pintapopdancemusaa, sympaattista)
      10.Hector-Kultaiset lehdet(hyvä levykokonaisuus, hyviä biisejä)

      • Otan pois Hausmyllyn levyn ja laitan sen tilalle Ismo Alangon levyn taiteilijaelämää.


      • annamullegrungee

        Mun mielestä toi Kaunosielujen levyn nimi oli joku A.L. People, tai jotain sellaista.


    • Vuoden 1997 parhaat levyt=
      1.Don huonot-Hyvää yötä ja huomenta(vahva teos)
      2.Zen Cafe-Romuna(vahvaa työtä, ei huteja, erinomainen kokonaisuus, jonka tää bändi hallitsi, myös soiton hyvyys tekee hyvän kokonaispaketin, täähä on collegerokkia)
      3.Apulanta-Kolme(fiksuja miehiä, hyvää lyriikkaa, hyviä biisejä, ei montakaan hutia jos yhtään, ehkä pari)
      4.Tehosekoitin-Syntynyt köyhänä(pidetty yhtye ja kriitikotki diggas ihan ok)
      5.Stratovarius-Visions(vahva levy)
      6.Yö-Pirstaleet(hyvä levy, aika tasaisen vahva, hiteissä hieman uupuu mut esim miehen tie on aika magee pienoishitti)
      7.Egotrippi-Superego(power-popin pelastajiamme)
      8.Mikko Kuustonen-Seepran varjo(vahva kokonaisuus, aika bluesvetoista)
      9.Movetron-3.Aste(Kolmannen naisen muusikko Timo Löyvä teki biisit ja dancepopin kermaa maassamme)
      10.Kauko Röyhkä-Sinä olet tähti(3ei samaa hohtoa kuin 80-luvun Kaken musassa, mutta hyvää tääki)

      • lama-rock

        Vieläkin näyttää yhtä vitun masentavilta nää ysärin lopun Suomirock-annit kuin mitä ne olikin. Aika ei oo kullannu muistoja. :[


      • lama-rock kirjoitti:

        Vieläkin näyttää yhtä vitun masentavilta nää ysärin lopun Suomirock-annit kuin mitä ne olikin. Aika ei oo kullannu muistoja. :[

        Mitä mieltä oot ysäribändeistä kuten Absoluuttinen nollapiste, CMX, Don huonot ja YUP?
        Minusta maailman parhaita, etenki Absoluuttinen.
        Se on maailman paras bändi.
        Ysäriluvun loppu oli myös loistavaa aikaa, kuten koko ysäriluku.
        Ysärinä tuli myös pop-puolelle uusia nimiä, kuten esim Nylon beat, XL5, Hausmylly, Aikakone joista Nylon beat lienee paras.
        XL5 oli niin lyhyen aikaa pinnalla, joten vaike aarvioida, mutta ne pari hittiä ihan ok ja kaikkien levyjen biisit kokonaiskuvassa iha hyviä(hitaat nopeat biisit joita ne teki).
        Hausmylly oli silloin aika keskitason kamaa.
        Neljä ruusua oli ysärinä aika poppia.
        Tosin loistavaa semmosta.
        Biisiä Neuvostoliittoa kuunnellessa ihokarvat nousee pystyyn AINA.


    • Vuoden 1979 parhaat levyt=
      1.Eppu normaali-Maximum jee jee(napakymppi levy, punkin kliimaksia)
      2.Ratsia-Ratsia(punkin etulinjassa)
      3.Pelle Miljoona-NUS(räkäpunkin etulinjas)
      4.Tuomari Nurmio-Kohdusta hautaan(mainio levy, tosin näen hieman jopa yliarvostettuna levynä, tosin niukasti vain yliarvostettu sillä Dumarin paras teos on kuitenki albumi lasten mehuhetki ja myös albumi maailmanpyörä palaa on paree ku tämä)
      5.Dave Lindholm-Vanha&Uusi romanssi(hieno muusikko, hieno levy, sana hieno kuvaa tosi hyvin, erittäin sympaattinen levy)
      6.Kollaa kestää-Jäähyväiset aseille(punkin etulinjassa)
      7.Juice Leskinen-TaukoII(Juicen rokkimoottori kävi hyvillä kierroksilla, soundit peitossa koska livelevy kyseessä, ei hittejä mut tasaisen varmaa jälkeä, ei huteja mikä harvinaista Juicen kohdalla)
      8.Hector-Ruusuportti(vankka teos, Hector osasi aina tehä vaikuttavan levyn 70-luvulla)
      9.Hurriganes-Jailbird(klassikkolevy tai melkein mut on kyllä kova levy)
      10.Jukka Tolonen-Mountain stream(vaikuttava muusikko)

      • Uusi.kuva.ihmisestä

        N.U.S. ilmestyi jo 1978 ('79 tuli Pelko ja viha & Viimeinen syksy).


    • Vuoden 2016 parhaat levyt=

      1.Tommi Liimatta-Rokokoo computer(Liimatan Tommi paremmin tullut tunnetuksi Absoluuttisen nollapisteen keulahahmona, mut soolouralla on onnistumiskerroin ollu myös täydellisen hyvä, tääki levy on puhdasta timanttia ja NEROUTTA, musiikillisen huippuluokan kärjessä)

      2.CMX-Mesmeria(aina putkahtaa vähän väliajoin joku tykkilevy, tääki neroutta)

      3.Sanni-Sanni(on todistanu kyllä pätevyytensä poptaivaalla, suuri lahja, ei käy kiistäminen)

      4.Jarkko Martikainen-Ruosterastaat(vaikuttava teos taas kerran loistavalta muusikolta, Kajaanin poikia, Kajaanin ylpeys SUomimusalle)

      5.J.Karjalainen-Sinulle, Sofia(tasapainoinen ja hyvä levy)

      6.Paula Vesala-Vesala(tosi hyvä levy IMO, nautittavaa kuultavaa jo pelkän äänensä ja laulutaidon perusteel)

      7.Mikko Joensuu-Amen
      8.Jukka Nousiainen-Jukka Nousiainen
      9.Radiopuhelimet-Saastan kaipuu
      10.Honey B&T Bones-Time was

    • altonfan

      Altonilta löytyy vaikka kuinka paljon hyviä levyjä, mutta Biscayne Bay on kyllä omasta mielestä kovin!

      • En tiedä Altonia.
        Pitääpä tsekata.
        Kiitos.
        Todennäköisesti ei nappaa, mutta aion kuitenki uteliaana "friikkinä" tutkia kaikki musamaailman kolkat, jos mahdollista =) LOL. LMFAO ROTMFL.


    • Alfie.Nobell

      Olisit tehnyt sellaisen ketjun, jossa on vain yksi (paras) levy joka vuodelta & lokerostaan (esim. Suomi-rock).

      Näin:
      1970: M. A. Numminen - Taisteluni
      1971: Wigwam - Fairyport
      1972: Pekka Pohjola - Pihkasilmä kaarnakorva
      1973: Dave - Sirkus
      1974: Juice & Coitus Int. - Per Vers, runoilija
      1975: (ei jaettu)
      1976: (ei jaettu)
      1977: Peitsamo - Jatsin syvin olemus
      1978: Peitsamo - Vedestä nousee kasvi
      1979: Nurmio & Köyhien Ystävät - Kohdusta hautaan
      1980: Eput: Elävänä Euroopassa
      1981: Nurmio - Lasten mehuhetki
      1982: Nurmio - Punainen planeetta
      1983: Popeda - Kaasua
      1984: Röyhkä & Narttu: Lauralle
      1985: Dingo - Kerjäläisten valtakunta
      1986: Juice & Grand Slam - Yölento
      1987: Röyhkä & Narttu - Mieluummin vanha kuin aikuinen
      1988: Eput - Imperiumin vastaisku
      1989: Kolmas Nainen - Hikiset siivut
      1990: Kolmas Nainen - Hyvää ja kaunista
      1991: Kolmas Nainen - Elämän tarkoitus
      1992: Popeda - Svoboda
      1993: Eput: Studio Etana
      1994: Karjalainen Yhtyeineen - Villejä Lupiineja
      1995: Alanko - Taiteilijaelämää
      1996: Karjalainen & Electric Sauna - S/T
      1997: (ei jaettu)
      1998: Alanko Säätiö: Pulu
      1999-2003: (jätettiin melko paskan tason takia jakamatta)
      2004-: jaetaan (ehkä) myöhemmin

      Ei selittelyjä.

      • Alfie.Nobell

        Oho, Fairyport avaruuteen; piti olla pelkkiä härmänkielisiä. Pohjola soi suomeksi, joten se kuuluu tuohon. Laika ei kuulu, muuten olis voittanu koko 90-luvun lopun.


      • Anonyymi

        Moi oon sama joka aloitti tämän ketjun ja täytyy kehua sun listaasi sillä on kommee lista kyllä jossa paljon laatunimiä. Mä oon myöhemmällä iällä(olen nyt 39-vuotias) tutustunut tosi laajasti musiikkiin ja en katso ollenkaan genreen ja kuuntelen niin miesten kuin naisten tekemää musaa enkä katso ollenkaan onko musa kotimaista vaiko ulkomaista. Vois sannoo että musamieltymykset on laajentuneet huomattavan paljon. Litku Klemetin yksi levy juna kainuuseen on mielestäni huippukova albumi , joka on paras albumi joka tehty sinä vuonna kun tuo albumi julkaistiin, en muista mikä vuosi, mutta multa löytyy tuo albumi. Yhteensä mulla on about 700 musaostosta(kasetteina, CD;nä ja DVD:nä). On siinä paljon kuuntelemista! Isä sanoo että onkohan tossa mitään järkeä kun ostat noin paljon materiaa kun et kerkiä puoliakaan niistä kuunteleen =). En aio koskaan luopua näistä levyistäni vaan sitten joku vie ne minulta kun kuolen. Oon sen verran kova musafani, etten pysty luopuun yhdestäkään. Oon vitsaillu ussein, että 20 vuoden päästä varmaan hukutaan musamateriaa ja että levyjä pursuaa ulos ikkunoista ja ovista hahhah. Tai että pitää roudata niitä olohuoneen ja keittiön lattioille. =). Wigwamin fairyport oli mm hyvä poiminto sinulta! Arvostan tuota listaasi. Nykymusanimistä jotka kaupallisia, niin en kaikista oikein välitä, mutta nykymusassa ne jotka ei ole kaupallisia , semikaupallisia, vähemmän kaupallisia, niin löytyy kyllä hyviäkin musanimiä. Ruotsissa ja Saksassa on mm paljon hyvää musaa.


    • Vuoden 2005 parhaat levyt=
      1.Absoluuttinen nollapiste-Mahlanjuoksuttaja(nerokas)
      2.CMX-Pedot
      3.Zen Cafe-Laiska, tyhmä ja saamaton
      4.Maija Vilkkumaa-Se ei olekaan niin
      5.Kotiteollisuus-7
      6.Apulanta-Kiila (aika popmaisia sävyjä)
      7.PMMP-Kovemmat kädet
      8.Cheek-Käännän sivuu
      9.Dingo-Purppuraa
      10.Kauko Röyhkä-Elämä ja kuolema

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1713
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      191
      766
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      97
      759
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe