Katsoako koko "näytös" loppuun?

PettäjänPuoliso

Muutama vuosi takaperin mentiin vuosikausien avoliiton jälleen naimisiin. Ajattelin, että mies jotenkin herää. Valitettavasti niin ei käynyt, mutta toisaalta eihän se ollut minulle edes yllätys, kun ei lapsen syntymälläkään ollut käänteen tekevää vaikutusta.

Tunnen itseni ja myös mieheni. Ikävä kyllä mies ei näytä tuntevan itseään. Samat ongelmien "ratkaisut" toistuvat, vaikka on itsekin myöntänyt, etteivät auta vaan pahentavat. "Tupakka, viina ja villit naiset" ja valheet päälle. Stressin hoitoa stressillä, eh hehe.

Ymmärrän, mutta toisaalta en. Olen yrittänyt keskustella ja kertoa, miltä toilailunsa vaikuttaa, mutta eihän kannettu vesi kaivossa pysy. Ikävää lapsen(kin) kannalta, ettei iskä ole henkisesti läsnä. Haihattelee omissa sfääreissään ja minä hoidan arjen ja otan vastuun. Vaan minkäs teet, kun toinen ei tajua. Huutaa ja möykkää "tuskissaan" ja sitten taas mennään.

Alkuaikoina petti ja kertoi siitä itse. Järkyttyi, kun järkytyin enkä auttanut häntä. Tosin eipä se suhdekaan päättynyt siihen kuin seinään. En oikeastaan ymmärrä miksi itse halusin kursia rikkinäistä kasaan, kun alkoholismitaipumuskin oli jo paljastunut. Sinnillä(?) jatkettiin ja toivomani lapsikin syntyi myötä- ja vastamäen varrella.

Nyt ollaan kyllästyttävästi taas miehen kriisin äärellä ja mm. hautajaisia on luvassa. Toteuttaa Dave Lindholmin biisiä omassa elämässään, joka valitettavasti sivuaa myös vaimonsa ja lapsensa elämää. Valheita riittää, mutta en ole vaatinut niistä tilille. Kaipa kuvittelee, etten tiedä. Valitettavasti tunnen hänet ja hoksasin merkit aikaa sitten. Olen kyllä yrittänyt herätellä, mutta kun ei ota tuulta purjeisiin, niin ei auta kuin odottaa. Mutta haluanko enää odottaa?

Kaikki sivusuhteensa on löytänyt täältä. "Suomi24 - pettäjän paratiisi!" :D Terkkuja vaan kierroksessa olevalle, että ei oikeasti maksa vaivaa. Mun mies on niin rikki, että sun on kevyempää yksin. Tosin en vielä tiedä, että onko tällä kertaa vaihtamassa osoitetta. Mun kanssa on tulevaisuutta suunnitellut, mutta ei taida vielä itsekään tietää mitä haluaa. Edellinen "hoito" olisi halunnut alkaa rakentaa yhteistä pesää, mutta sen verran oli miehellä järkeä ettei lähtenyt. Olisivat kyllä ansainneet toisensa :D

Mutta miten toimin? Mietin, että paljastanko korttini, pakotanko kohtaamaan demoninsa vai jatkanko esityksen seuraamista? Nyt elämä on tietyllä tapaa ihan mukavaa, mutta kun mies on edelleen, kaikkien näiden vuosien jälkeen, mieleltään vapaa... On käynyt mielessä sekin, että alan itsekin kaikessa hiljaisuudessa deittailla. Tosin mun moraali ei anna myöten.

Harmittaa. Meidän liitto olisi voinut olla vahva, mutta toisen korvienväliä ei voi korjata. Jokaisen pitää tehdä remonttinsa ihan itse. Olen tarjonnut "lautoja" ja yrittänyt opettaa käyttämään "porakonetta", mutta ilmeisesti kuvittelee "ilmanlaadun" paranevan lopettamalla salattu tupakointi. Turpiin vaan ja onnea?

Olenko itsekäs, jos annan teatterin jatkua? Millaisen parisuhdemallin lapsi imee itseensä? Omien vanhempieni suhde on ehkä osittain syynä siihen, etten ole lähtenyt. Tiedän, että huutoa ja riitaa ei tule, jos välttelen karikot, mutta kestääkö rehellisyyttä arvostava psyykkeeni omituista ilmapiiriä? Annanko "tunturin selvittää"? Kun on kilometrejä mittarissa, niin on paljon pohdittavaa..

Lopuksi pyydän mieheni puolesta anteeksi. Anteeksi, että hän on vetänyt teidät mukaan omiin sotkuihinsa ja todennäköisesti saatte osanne puhtaanapidon laiminlyönneistä. Ja anteeksi, etten osannut estää häntä.

16

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toteaja777

      Olipa niin sekavaa selostusta, että sairastat itsekin. Hanki itsellesi apua ja pistä elämä kuntoon. Viis miehestä, et sä sille mitään voi.

      • tsemppiäaloittajalle

        Mikä vika tuossa tekstissä muka oli??? Minusta siinä oli hyvin kuvattu tilannetta.


    • Lismarie375

      Niin kuin tekstisi antaa ymmärtää olet varsin tietoinen elämäsi tilanteesta miehesi rinnalla ja sinnikkäästi odottanut käännettä. Harmillista kuitenkin ettei asiat ole muuttuneet parempaan suuntaan :( lapsen kannaltakin olisi hyvä jos muutosta tulisi. Kuitenkin miehesi on saanut mennä ja aiheuttaa vahinkoa parisuhteellenne jo pitkään toiveistasi huolimatta. Jos tuntuu että alkaa olee jo turta koko touhuun niin suosittelisin lähtemään ihan rehellisesti pois suhteesta ja aloittaa sitten vasta oma uusi elämä. Sopia lapsi- asiat jne. Ei kannata varmaan tehdä hänelle samoin eli käydä vieraissa selän takana kun ei varmaa ole ihan järjissään (tekstistäsi päätellen) itsekään nii ei välttämättä näe "tarinan opetusta" siinä. Elämä on elämistä varten ja jokainen meistä valitsee sen oman polkunsa. Oman mielenterveytesi kannalta miettisin uudelleen jatkaako rikkinäisessä suhteessa vai alottaisiko uuden suunnan kokonaan.

      • rohkeestivaanuuteen

        Suosittelen samaa. Ansaitset parempaa!


    • aivanuskomatonta

      Ei miehesi ole meitä vetänyt mukaan sotkuihinsa vaan sinä!
      Aloitus on sinun näppäimistöltäsi, teksti on sinun tekstiäsi, sinä tämän jutun tänne olet tuonut.

      Saatko sinä jonkunlaista sadistista tyydytystä avioliitostasi kun koet henkistä ylemmyyttä miestäsi ja muita ihmisiä kohtaan. Sinun moraalisi antaa myöden valheet, salasuhteet, henkisen julmuuden miestäsi kohtaan.
      Olet tekopyhä, ilkeä ja julma ihminen ja erittäin huono esimerkki lapsillesi.

    • löksdfjg

      Teidän liittonne olisi voinut olla vahva, jos mies olisi ollut toisenlainen...

    • kukkarukka

      Ohhoh, opas tämä ap saanut ilkeitä kommentteja. Ja ensimmäisen mielestä sekavaa selostusta. No, täällä ihmiset ei ymmärrä tyylilajeja, vaan pitää kirjoittaa kuin alakoululaiselle aapisessa, että menee perille.

      Minusta kirjoitus oli hieno. Kertoo siitä, että ap:lla pn niin huumori- kuin tyylitajuakin. Sarkasmi on vaikea laji, M.O.T.

      Itse sanoisin, että ei ehkä kannata katsoa näytöstä loppuun. Kun kappale ei tuon paremmaksi ole muuttunut ja lipun hintaa ei kuitenkaan takaisin saa. Muilla estradeilla saattaisi olla parempia esityksiä.

      Kerrot, että elämä on tietyllä tavalla mukavaakin. Se merkinnee, että tunnet vielä jaksavasikin, mutta ihmetyttää, että mitä varten. Mies ei arvosta sinua ollenkaan. Luultavasti kuitenkin tunnet häntä kohtaan vielä niitä ns. suuria tunteita, vaikkei hän olekaan niiden arvoinen. Osaat itse vältellä karikoita, mutta onko se oikein, että ihmisen pitää - saadakseen olla rauhassa - opetella välttelemään tiettyjä asioita? Et siis voi olla täysin vapaasti. Ja mikä pahinta, lapsesikin joutuu ne karikot oppimaan, ja hänellä tulee siis olemaan se virtahepo olohuoneessa koko lapsuutensa ajan.

    • oppeliini1

      Kuinka sinä selität lapsellesi että oikea elämäntapa on tuollainen jonka sinä itse olet luonut ja yhä VALITSET elää???
      Sinä kannustat lapsesi isää tekemään kaikki ne virheet jotka saastuttavat mielen ja kehon, sallimalla kaiken tuon.
      Onko tuo oikea esimerkki jonka haluat lapsesi oppivan? Haluat lapsesi jatkavan samaa kierrettä tulevan aviopuolisonsa kanssa?

      On todella äärettomän vaikeaa ymmärtää sinunlaistesi ajatuksen kulkua.
      Ellei lasta olisi kuvioissa mukana, saisit mielin määrin surketella VALITSEMAASI elämää ja yrittää puhua ja puhua ja puhua ja puhua ja niin edelleen.

      Velvollisuutesi äitinä on luoda turvallinen, rehellinen ja rauhaisa kasvuympäristo huolellisesti ja harkiten hankkimallesi lapselle.
      Kuvaelemasi VALITSEMASI elämäntyyli EI edusta sitä.

      Joten: laske mies menemään ja elä lapsellesi tukien, rakastaen, kouluttaen ja ohjaten häntä rehelliseen ja kunnia-arvoiseen elämään.
      Sekä sinä että lapsesi hyodytte siitä. Kaikista eniten yhteiskunta, pystyisittehän te olemaan yhteiskunnan tuottavia jäseniä (lapsi kasvettuaan)

    • vastuumolemmilla

      Harva näköjään muistaa, että lapsilla on hyvin usein isäkin, ja tämä isä voi olla kunnollinen isä vaikka lapsen äiti muuta väittää.

      • horonloroa

        No hohhohhoijakkaa.. jos salapanokkonen sellaista väittää, niin totuus on yhtä kaukana kuin kuu maasta.


      • ijustcall

        Aloittajalta mustasukkaisen naisen tunteenpurkausta. Asettaa kaikki palstan miehet epäiltyjen listalle.


    • eikaivaan

      Ap, kuka ja mistä päin suomi24- naistenmies on? Kerro joku tuntomerkki.

    • eijariikka

      Tarkennatko.

    • Keskiiänkriisipukkaa

      Samoin täällä yksi puoliso joka seuraa ukon ja kakkosen tekemisiä. Kuinka kotona kertoilee " juttuja jotka osasta jäänyt kiinni. Enkä muuta voi kuin epäillä kuin sitä että pitää kakkosnaista jonka kieltää. Uskomatonta miten ukko luulee mun olevan noin sinisilmäinen. Jos ja kun saan selvitettyä mistä on loppujenlopuksi kyse niin pitää minun se ratkaisu tehdä. Nyt en pelkän epäilyn vuoksi ota eroa. Toki merkit ja käytös antaa kyllä ymmärtää että olisi kakkosesta kyse. Nähtävästi kyse pelkästä seksistä kyse kun ukko kuitenkin kertoo ja näyttää rakkauttaan minulle. Se mikä myös särähtää korviini on se kuinka muistaa kehua kuinka rehellinen ja hyvä puoliso olen. Ei riitoja tai muutakaan ongelmaa ole. Mutta huomasin ne pikkuvalheet joista kiinni jäi. Oli muka ylitöissä ja soitteli jolloin samaan aikaan tuttuni kertoi nähneensä ukon sinä päivänä. Ai sen piti olla muualla. En aluksi kehdannut ukkoa siitä laittaa vastaamaan koska aina voi olla että tuttu muisti väärin päivän. No sitten kerran pyykkejä laittaessa ja taskuja tyhjennellen tuli kuitti vastaan kukista joita en ainakaan minä ollut saanut. Kun kysyin kuitista ja näytin kertoi käyneensä ostamassa työkaverille muiden pyynnöstä. Kun kysyin miksi oli käteisellä maksanut sanoi saaneensa rahat käteen. Kuitenkin saman päivän aikana käynyt automaatilla nostaen rahaa. Annoin asian olla mutta tuolloin jo epäilin jotain. Ajan myötä pari muutakin juttua tuli esiin. Kun kysyin niistäkin osasi selittää taas jota kuitenkin epäilen. Eli tässä seuraan nähtävästi samaa kuinka keski ikäinen mies pitää kakkosta ja kertoilee satuja minulle? En tiedä katsotaan nyt jos tuo kakkonen ilmoittautuu joskus minulle osaan yhdistää nämä sitten siihen. Muutoin asiat kunnossa kotona mutta varpaillani olen. Tiedän että tätä on jo jatkunut useamman vuoden. En kuitenkaan omista epäilyksistäni ja siitä mustasukkaisuuden epäilystä voi toista tuomita. Toivon että asia tulee joskus ilmi mistä kyse. Mutta tuo sun juttu tuntuu jotenkin tutulta" pelkään että voisiko olla minulla sama juttu kuin sinulla?

      • Totuustuleekyllä

        Sinulla on kyllä paha ongelma jos noin vähästä epäilet ukkoasi. Voihan olla että juuri nuo ovat totta mitä tapahtunut ja on rehellinen. Olet mustasukkainen ukostasi no se taas kertoo sinulla olevan vielä tunteita sitä kohtaan. Koska toisaalta kun on tuota mustasukkaisuus tunteita toista kohtaan voidaan sanoa että rakastat sitä vielä. Anna ukollesi mahdollisuus ja seuraile sitä ja anna ajan kulua. Jos ilmi tulee salasuhde niin silloin tiedät mistä mikäkin johtui ja alkoi. Jos taas mitään ei tapahdu on joko seksistä kyse eikä halua erota sinusta ja jatkavat salasuhdetta. Jos taas tuo kakkonen ottaa yhteyttä tiedät ainakin silloin mistä ollut kyse. Älä noin vähästä pilaa suhdettasi kerta muut asiat kunnossa. Tuossa toisessa selkeästi ilmi tullut pettäminen sinulla taas pelkkä epäilys. Ei kaikki ukot ole kavalia suhteilijoita tai pettäjiä. Usko ukkosi juttuhin ja varsinkin kun näyttää sinulle mitä haluaa. Toki riski olemassa kuten epäilit mutta usko ihmisen hyvyyteen ja siihen että selviätte.


      • tabularasaaa

        Samaa mieltä kuin totuustuleekyllä. Hiljaa hyvä tulee ja suhdetta ei kannata pilata, jos muut asiat on kunnossa. Kokemuksesta tiedän, että se on vaikea paikka, varsinkin siitä syystä, että nykyään ympäristö painostaa enemmän eroon kuin yrittämiseen korjata tilanne.

        En kuitenkaan syyttäisi, että keskiiänkriisipukkaa kirjoittajalla olisi itsellä paha ongelma. Väittäisin, että on aika terve reaktio. Juuri uskottomuuden aikana itsestänikin kuoriutui niin mustasukkaiset piirteet esille, että itseänikin inhotti ja se yhdistettynä ajatukseen, että itsessäni on jotain niin huonoa, että toisen täytyy pettää, ajauduin aika synkkien ajatusten äärelle, ettei ole enää mitään mieltä edes elää. Minut pelasti avautuminen eräälle puolisoni lähisukulaiselle ja kultainen jälkikasvumme kavereineen sekä seurakunnan perheneuvoja. Itselleni tuo reaktio vain osoitti, että rakastan vielä häntä syvästi, vaikka en voi tekoaan koskaan hyväksyäkään.

        Jostain syystä minulla oli tunne, että joku ohjailee puolisoani, myöhemmin selvisi, että hän oli vain likaisen pelin uhri itsekin ja tämä oli aivan omien havaintojen tulos. Miksi sanon näin, johtuu siitä, että minulle tämä kakkonen soitti, kun tiesi, että lapsemme olivat menneet mökille isovanhempiensa kanssa ja kertoi, että puolisollani on toinen nainen. Oikea täsmä isku. Kävi vain niin onnettomasti, että hänen odottamansa toimenpide ei tuottanut tulosta. Sen jälkeen alkoi kaikenlainen puhelinhäirintä koko perheelle. Kakkonen vaihtoi uuden prepaidliittymänkin, että sai nauttia huutamisesta puhelimessa, kun estoa ei ollut tuohon numeroon. Yllättävintä oli, että itsekin jouduin koston kohteeksi, mutta ymmärrän sen niin, että koska en suostunut eroamaan narsistista, vaikka hän niin ohjeisti. Olisiko hän sitten todellisuudessa halunnut tämän narsistiksi haukkumansa vai halusiko vain leikkiä ihmisillä tarkoituksenaan saada vain ikävyyksiä aikaan?

        Erikoinen oli kokemus koko perheelle, ei voi muuta sanoa. Eikä se myöskään unohdu keneltäkään meistä koskaan ja on aivan selvää, että se tulee vaikuttamaan jokaisen loppuelämään ja jälkikasvun ihmissuhteisiin, vaikka asia on puhuttu, eikä siitä ole vaiettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2152
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      174
      1691
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1567
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1352
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1207
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1079
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      902
    Aihe