Avoin kirje kaikille kunnan kehittämisestä

TöihinLähtevä

Ensin vähän lähihistoriaa

Tuota rata-asiaa olen ihmetellyt Orimattilaan muuttaneena, että miksi kunnasssa ei ole oltu hereillä ratahankkeen aikana?
Tätä on jo varmaan moneen kertaan ihmetelty aikaisemminkin.

Samalla rahalla, mitä nyt menee Hennaan olisi Orimattila kehittynyt aivan eri tavalla, kun rata olisi väännetty kulkemaan Orimattilan keskustan kautta.
Matka olisi jatkunut muutamalla kilometrillä ja minuutilla.
On tainut olla kuntapäättäjät aika unessa ratahankkeen suunnittelun aikana.

Hennan hankkeella saadaan kerrytettyä vain Lahden taloutta ostovoiman osalta.
Hennasta on Lahteen niin hyvä sujauttaa ostoksille, että ei siinä Orimattilan palvelut tule mieleen.
Sehän on harmi meille kaikille asukkaille, että rahat valuvat Lahteen ja Hennaan muuttavat käyttävät kyllä sote palvelut, mutta vievät rahat muualle.

Aika näyttää tilanteen ja virheitäkin voidaan kääntää voitoksi ja eihän sitä edes vielä tiedetä onko Hennan hanke virhe.

Alla olevassa tekstissä vähän talvisota henkeen ajatusta, että käännetään Hennan alue Orimattilan voitoksi ja muutenkin kehitetään kaikki yhdessä Orimattilaa.

Päättäjien pitäisi nyt vauhdilla alkaa hankkimaan uusia yrityksiä ja mahdollisia tukku- ja keskusliikkeittä, sekä kaikkea yrittämiseen liittyvää toimintaa mikä tuo rahaa kunnalle ja hyvinvointia monessa muodossa asukkaille ja näin ollen kunnan palvelut kehittyvät ja se houkuttaa taas uusia yrityksiä ja asukkaita.

Voisi ajatella vaikka yrityshautomoja, pienteollisuuden yrittäjille yhteistiloja, matkailuun liittyvää palvelua, kuten esimerkiksi jalkapallogolfkenttää ulos tai biljardi jalkapallokenttäpöytiä sisätiloihin esimerkiksi jo valmiina olevaan tyhjään halliin tai liiketilaan.

Täysimittaista jalakpallogolfkenttää ei suomessa monta ole. Biljardijalkapallopöytiä ei taida olla suomessa yhtään.

Kokouspalveluiden ja matkailun kehittämisessä on vain mielikuvitus rajana.
Koti- ja ulkomainen media kiinnostuu aivan varmasti kaikesta uudesta.

Nämä yllämainitut esimerkit vain pintaraapaisuja kehittämisideoina.
Pelkästään omissa ajatuksissani on useita muitakin kehittämisideoita joihin ei mene
heti miljoonia mutta alkaa valumaan pienistä talouden puroista isompia taloudenjokia.

Järjellä ja suunnittelulla tänne saadaan vaikka mitä toimintaa ja niinpä ihmiset tulevat asumaan ja yrittämään tänne.

Lähiseuduilla on satojatuhansia ihmisiä jotka ovat potenttiaalisia asiakkaita unohtamatta matkailijoita ympäri maailman jotka tulevat katsomaan ja käyttämään palveluita.

Kiinalaiset ovat tulevaisuuden kasvava ryhmä.
Japanilaiset ovat jo suomen löytäneet.
Ei suomessa ainostaan Lappi ja Helsinki ole ainoita turistikohteita.
Tänne saadaan turisteille vaikka mitä, kun vain laitetaan hihat heilumaan.

Nyt tarvitaan idearikkautta ja uskallusta alkaa toimimaan.
Vanha sanonta, että tuleen ei pidä jäädä makaamaan pitää edelleen paikkansa.

Toistona aikaisempaan lauseeseen.
Kyllä tänne Orimattilaan yrityksiä ja ihmisiä saadaan, kun laitetaan asioihin vauhtia.
Riitelemällä asioista ei tule mitään muuta kuin synkempi tulevaisuus.

Paikka on maantieteellisesti hyvässä kohdassa, täytyy hyödyntää sekin.
Lahdesta tulee myös junarata, joten kaikki ei senkään osalta ole vielä menetetty.
Teollisuus tarvitsee rataa ja matkailuunkin sitä voi hyödyntää.

Kunnan kehittyminen on nyt prioriteetti yksi.

Muutama hyvä, oikea myyntimies kunnan kehittämisprojektiin, niin alkaa tulosta tulemaan ja 5 vuoden kuluessa ollaan jo hyvässä kasvussa.

Tärkeää olisi yhdistää kehityksen osalta eri puolueiden voimavarat.

Pienillä hankkeilla isoon tulokseen.

Tämä on avoin kirje meidän kaikkien kuntalaisten hyvinvoinnin puolesta.

Tavallisen kuntalaisen on vain hyvin vaikea päästä kehittämään asioita ilman poliittista kanavaa.

Toivon, että tämä suomi 24 kautta aamukahvin lomassa kirjoitettu asiasta toiseen poukoileva teksti herättää myönteistä keskustelua ja joku kauas katsova kunnan asioista päättävä henkilö innostuu laittamaan tulevaisuuden junan liikkeelle.

24

686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helaochhalvan

      Kiitokset Kimmolle hyvistä ideoista sieltä aamukahvin lomasta. Loistavia ideoita!

    • töitähuomenna

      En osaa sanoa kuka on avoimen kirjeen kirjoittanut, mutta asiaa on kirjoitettuna ja olisi varmaan hyvä ottaa suuntaa asioiden positiiviseen kehittämiseen myös päättäjien.

    • järkikäteen

      Ihan saman ajatuksen mukaan olisi voinut vetää nelos tien Erkon tien kautta.
      On selvää ettei juna rataa rakenneta mihinkään syrjään vaan se seuraa Suomen valta suonta eli nelos tietä Hesasta Lahteen. kantsii katsoa kartasta mikä mutka tulee jos rata kulkisi nykysen Orimattilan keskustan kautta. Kantsii myös nähdä ne suuret kallio maastot joitten läpi pitää mennä jos rata kulkisi keskustan läpi kohti Mänttälää. Turhia haaveita ja kuka makskaa?

    • Peräpljäys

      Hyvä veli on aivan oikeilla jäljillä. Oikoradan kaartaminen kirkonkylän kautta on aivan tekninen juttu. Samalleem, kun aikanaan Kekkoselle tien rakentaminen Levannolta kirkolle, kun oli vaihtoehto oikaista väylää Mallusjoen kautta.

      Kun Orimattilassa ollaan valitaan se vaihtoehto, jossa on vähiten hyötyä. Oikoradan osalla ei kunnassa ajattelu riittänyt alkuunkaan, koska älyn taso on sama kuin Mäntsälässä.

      Täytyy olla reilua. Jos selvitellään älyn syvintä puutetta, niinse löytyy Kuivannolta.

    • näin.se.menee

      Jos oikorata olisi aikoinaan vedetty Orimattilan keskustan liepeiltä, niin se olisi ollut oikea TUPLAJÄTTIPOTTI Orimattilalle. Ei kuitenkaan olisi ollut alkuunkaan realistista edes kuvitella oikoradan koukkaavan keskustan liepeiltä, sillä sen hinta olisi ollut todella korkea vaikkakin rakennusmaa olisi ollut suhteellisen helppoa - etupäässä kalliota.
      Orimattilan asema olisi todennäköisesti tullut olemaan Porvoonjoen eteläpuolella. Oikorata on tehty ja sillä selvä, eikä se tule koskaan koukkaamaan läheltäkään keskustaa. Mutta onhan se Hennan seisake jo työn alla ja sinne sitten matkustatte omalla autolla, siitä stadiin ja sieltä jatkatte vaikkapa metrolla Myllypuroon rakennushommiin, eikö niin?
      Hennaan itsessään saadaan seisake ja se bulevardi ja siihen Henna hanke sitten hyytyykin, sillä enempää kaupunki ei voi tässä vaiheessa tehdä kun tarvitaan niitä asukkaitakin ja sitä yksityistä rahaa jolla Henna rakentuu. Sitä rahaa sitten tuleekin ihan itsestään, sillä Henna on niin vetävä paikka, eikö olekin?
      Hennaa on markkinoitukin niin että jokainen stadissa asuva ituhippikin tietää ja on kuullut kyseisestä ekokaupunginosasta ja suunnittelee jo muuttoa sinne, eikö niin?

    • kuupru

      Hyvä Kimmo!

      • kimboy

        Kiitos. Panen aina parastani.


      • Zuggahigi
        kimboy kirjoitti:

        Kiitos. Panen aina parastani.

        Vasenta vai oikeaa kättä??


    • Jursala

      Rahat valuvat Lahteen! Kenen toimesta rahat valuvat Lahteen! Kyllä on niin, että Orimattialan ä...kääpiöt ihan itte kuskaa rahansa Lahteen ja surutta. Palvelut pysyvät kirkolla jos niitä käytetään.

      Käyttäkää ä...kääpiöt omia kauppoja. Ei teitä nuukanuljuja kukaan Lahteen kaipaa. Mutta kun senttejä lasketaan moneen kertaan, niin Orimattilan porukka ajaa vaikka Lovisaan tankkaamaan auton, jos säästö on euron tankkauskerralta.

      Lopputulos on nähtävissä. Erikoistavarakauppa loistaa poissaolollaan. Erkontie on kuin aavikkokylän raitti. Tuuli ulvoo ja vie mennessään pyörteitä roskat. Rakennus toisen perää odottaa purkua mm. Aisakello, Nordean talo, Vanha villatehdas. Noh. Tulihan kirkolle sentään uuttakin, meinaan NatsiSiwan myymälä. Toisaalta kunnon kyse kehitysalueesta lopetettiin ammatillinen koulutus ihan kokonaisuudessaan. Järkyttävä juttu. Ei kouluteta edes emäntäkolululla edes karjakoita. Huh, huh. Mihin on menossa ylpeä maatalouspitäjä.

      Ihan vakavasti. Pysykää peltoeemelit kirkonkylän raitilla. Rakentakaa Hennaa ja ihan mitä ikinä haluatte. Talousalueella ei ketään voisi asianne vähempää kiinnosta.

      Ihan lopuksi. Jos se Hennä olisi älyllinen asuntorakentamisen kannalta, olisi se jonkun ison rakennusliikkeen hallinnassa. Kuinkahan mones projektipäällikkö tai arkkitehti onkaan menossa sen jutuntiimoilta.

    • hei-haloo

      Minkä ihmeen takia tässä ketjussa jaksetaan jauhaa menneistä?

      Kirjoittajalla on hyviä ajatuksia tulevasta. Eiköhän tartuta niihin ja aloitetaan asioiden parantaminen?

      Ihmiset, jotka katsovat mennesseen ja jälkikäteen haukkuvat, ovat lapsia, jotka eivät ole koskaan kasvaneet aikuisiksi. Aikuisuuteen kuuluu se, että ymmärtää virheitä tapahtuvan ja on kykenevä jättämään ne taakseen. Aikuiset katsovat eteenpäin, kehittävät itseään ja yhteiskuntaa, ideoivat tulevaisuutta ja osallistuvat. Haluatko sinä kuulua siihen raukkamaiseen huutoporukkaan, joka ei kykene muuhun kuin löytämään virheitä menneestä?

      • Jursala

        Hyvä heitto. Ei historiaa muuteta, mutta ei myöskään paikallista mentaliteettia. Esimerkki pelkistettynä: täytyy olla kirkolla kenkäkauppoja, autovaraosamyymälöitä, kodinkoneliikkeitä jn. Sitten ajetaan autolla Lahteen tahi muualle ostoksille. Eipä tässä sinänsä mitään ihmeellistä ole, mutta kun on kauhea huuto, mihin on kaupat kirkolta kadonneet!

        Silleen surullista, kun on nähtävissä vahvasti semmosta ns. apukoulutason keskustelua tärkeiden asioiden ympärillä. Ei tällekään toki mitään mahda. Jos haluaa asiaa todentaa, kannattaa lukea joitakin tämän palstan kirjoituksia. Ei sitten hevin löydy vastaavaa tasoa. Jaa. Asikkala, mutta sen palsta on poistettu muutamia vuosia takaperin.

        Tässä Henna asiassa kummastuttaa ulkopuolelta katsottuna, että mikä siinä pelottaa! Ei kait näille peltoeemeleille voi 2000 luvulla olla uhka, jos kuntaan tulee uusia asukkaita. Eli lastuja tulisi yläjuoksulta virran mukana.

        Itse ymmärrän tilanteen sillä lailla, että Orimattila on vanha kepulainen kunta, jota Mölsät ja kumppanit ovat hallinneet sukupolviaja nyt osa kuntalaisista kokee esillä olevan muutoksen uhkana ja kilpailuna maatalouden rinnalla. Tämän totean siksi, että asenne Hennaan ei voi olla millään lailla perusteltu talouden näkökulmasta. Tarkoitan, että Orimattilan mahdollisuudet saada investointeja on jatkossakin vähäiset. Orimattilassa kuin muissakin pikku kunnissa kunnissa on ruosteisen lusikan maku suussa. Halusi sitä tai ei. Toisaalta moni, hyvin moni Suomen kunta vaihtaisi paikkaa kiljuen Orimattilan kanssa, kun on kuitenkin mahdollisuus selviytyä.

        Toivottavasti olen väärässä, kun luulen, että,Orimattila on jämähtänyt Kaitilan, Virkkeen ja Villatehtaan aikakauden tunnelmaan, jota täydennetään sokerijuurikasviljelyn nostalgisella muistelulla.

        Orimattilasta saattaa löytyä jatkossa vahvaa kasvualustaa persuille.


      • Turhanov

        Kivahan se on toisten rahoilla nähdä märkiä unia. Samalla rahalla niitä uusia asukkaita saataisiin paljon enemmän kun kehitettäisiin nykyistä keskustaa. Joillekin se on vaikea ymmärtää miksi kukaan haluaisi asua paikassa jossa ei ole palveluja? Naivia ajatella että sitä rahaa lopulta löytyisi tuollaisen alueen rakentamiseen josta yksityiset rakennusliikkeet eivät ole kiinnostuneet.


      • Jursala

        Turhanov hyvä. Ei Henna voi mitenkään kilpailla kipeän ja kirppuisen kirkonkylän kanssa. Ei kirkolle ole saatavissa muutto liikettä, ei sitten mistään hinnasta. Metropolin muuttoliike taajama tasolla ei yltä edes päiväunilla kirkolle.

        Jos sinä luulet, että kipeetä kirkonkylää, jonka jo omat kuntalaiset ovat itse pilanneet voisi parantaa rahalla, olet aivan harhateillä. Ei semmosta rahaa ole, että siinä asiassa sokeri suussa sulaisi.

        Henna, Tuuliharjan alueet ja sen myötä Huhdanojan ja Salusten seutu ovat kiinnostavia kukin tosin eri näkökulmista, kun muuttajia on kovin monen sorttista sakkia. Esimerkkinä varmaan käy Mallusjoen seutu, johon sitä muuttajaa on tullut hiljalleen tasaisena virtana, että uusi kansakoulukin on pitänyt rakentaa.

        On tietystikkin hirveää todeta, että jos myönteistä kasvua ja kehitystä halutaan, on investoitava Toukolan tonttia loitommalle. Saattaa olla, että,osalle Orimattilan asukkaita maaliman meno on liian rajua. Kelloa ei nyt vaan voi kääntää taaksepäin, ei palaan Hankalan Topi eikä Kaitilan Pauli suljetun suomettuneet Suomen tekijämiehet pelastamaan ränni eikä toppatakki valmistuksella pitäjän tulevaisuutta. Mutta sinne valtatie 24 kupeeseen saattaa uudet Paulit ja Topit rakentaa verstaansa ja pankki saattaa uskokin tähän asiaan.


      • Herääjo
        Jursala kirjoitti:

        Turhanov hyvä. Ei Henna voi mitenkään kilpailla kipeän ja kirppuisen kirkonkylän kanssa. Ei kirkolle ole saatavissa muutto liikettä, ei sitten mistään hinnasta. Metropolin muuttoliike taajama tasolla ei yltä edes päiväunilla kirkolle.

        Jos sinä luulet, että kipeetä kirkonkylää, jonka jo omat kuntalaiset ovat itse pilanneet voisi parantaa rahalla, olet aivan harhateillä. Ei semmosta rahaa ole, että siinä asiassa sokeri suussa sulaisi.

        Henna, Tuuliharjan alueet ja sen myötä Huhdanojan ja Salusten seutu ovat kiinnostavia kukin tosin eri näkökulmista, kun muuttajia on kovin monen sorttista sakkia. Esimerkkinä varmaan käy Mallusjoen seutu, johon sitä muuttajaa on tullut hiljalleen tasaisena virtana, että uusi kansakoulukin on pitänyt rakentaa.

        On tietystikkin hirveää todeta, että jos myönteistä kasvua ja kehitystä halutaan, on investoitava Toukolan tonttia loitommalle. Saattaa olla, että,osalle Orimattilan asukkaita maaliman meno on liian rajua. Kelloa ei nyt vaan voi kääntää taaksepäin, ei palaan Hankalan Topi eikä Kaitilan Pauli suljetun suomettuneet Suomen tekijämiehet pelastamaan ränni eikä toppatakki valmistuksella pitäjän tulevaisuutta. Mutta sinne valtatie 24 kupeeseen saattaa uudet Paulit ja Topit rakentaa verstaansa ja pankki saattaa uskokin tähän asiaan.

        Nykymaailmassa ei Suomeen rakenneta mitään sellaisia verstaita joilla olisi juurikaan työllistävää vaikutusta - puhumattakaan että Orimattilaan!


      • Turhanov
        Jursala kirjoitti:

        Turhanov hyvä. Ei Henna voi mitenkään kilpailla kipeän ja kirppuisen kirkonkylän kanssa. Ei kirkolle ole saatavissa muutto liikettä, ei sitten mistään hinnasta. Metropolin muuttoliike taajama tasolla ei yltä edes päiväunilla kirkolle.

        Jos sinä luulet, että kipeetä kirkonkylää, jonka jo omat kuntalaiset ovat itse pilanneet voisi parantaa rahalla, olet aivan harhateillä. Ei semmosta rahaa ole, että siinä asiassa sokeri suussa sulaisi.

        Henna, Tuuliharjan alueet ja sen myötä Huhdanojan ja Salusten seutu ovat kiinnostavia kukin tosin eri näkökulmista, kun muuttajia on kovin monen sorttista sakkia. Esimerkkinä varmaan käy Mallusjoen seutu, johon sitä muuttajaa on tullut hiljalleen tasaisena virtana, että uusi kansakoulukin on pitänyt rakentaa.

        On tietystikkin hirveää todeta, että jos myönteistä kasvua ja kehitystä halutaan, on investoitava Toukolan tonttia loitommalle. Saattaa olla, että,osalle Orimattilan asukkaita maaliman meno on liian rajua. Kelloa ei nyt vaan voi kääntää taaksepäin, ei palaan Hankalan Topi eikä Kaitilan Pauli suljetun suomettuneet Suomen tekijämiehet pelastamaan ränni eikä toppatakki valmistuksella pitäjän tulevaisuutta. Mutta sinne valtatie 24 kupeeseen saattaa uudet Paulit ja Topit rakentaa verstaansa ja pankki saattaa uskokin tähän asiaan.

        Ei sitä uutta koulua rakennettu Mallusjoelle sen takia että siellä olisi oppilasmäärät lisääntyneet viime vuosina vaan sen takia että nykyiset koulut alkoivat olla tiensä päässä ja NIISSÄ EI OLLUT SISÄLIIKUNTATILAA! Mutta jos faktatietosi on samalla tasolla muissakin asioissa (=perseestä), niin jatka unelmointiasi. Ei se niistä tee totta.

        Orimattilan väkiluku kasvoi 2000-luvun alkuvuosina suhteellisesti nopeimmin Päijät-Hämeessä, jopa Lahteakin nopeammin. Ilman Hennaa...Mutta kappas vaan. Viime vuosina kun on alettu jauhamaan vain Hennasta ja investoimaan sinne niin väestömäärän kehitys on taantunut samalle tasolle.
        https://vertinet2.stat.fi/verti/graph/viewpage.aspx?ifile=quicktables/kuntien_avainluvut_2016/avainluku_M411&isext=true&lang=3&x=800&y=800&rind=180,#_ga=1.153172668.525273445.1486117137


      • Jursala

        Niin taantunut porukka on Orimattilassa, että ihan pahaa tekee. Onneksi en ole kuntalainen, enkä siten altistu junttivaikutteille. Onhan vain hauskaa sivusta seurata pöhkölän puuhia, kun se on ihan vielä ilmaistakin. Heinolan seuraaminen kun kyllästyttää pitkän päälle. Nyt vaan jatkatte kähinää ottelussa älykääpiöt vastaa uudet latvasta terveet pitäjän asukkaat. Faktoista sen verran, että kun muuttoa tulee, kiinnostus on kunnan raja-aluille mm. Pennalaan.

        Koska et selvästikkin matkustele, et kykene hahmottamaan rataverkon vaikutuksia. Näin sivusta katsojana ymmärrän kirjoituksesi motiivin. Todennäköisesti asusta Kuivannolla jo viidettä sukupolvea, joka jättää väistämättä tunnistettavaa jälkensä. Sinulla on kansakoulu takana ja sarkaojat edelleen edessä. No jaa, ehkä maamieskoulu Mäntsälän Saarella lusittuna. Eipä kukaan noilla eväillä pysty hahmottamaan yhteiskunnallista muutosta infrahankeiden vaikutuksesta.

        Lohdullista on, että fiksummat nuoret hakeutuvat pois tunkkaisesta junttilasta opiskelemaan ja asumaan terveeseen ympäristöön. Sinä ja sinun kaltaisille Orimattila on ihan oikea paikka asua ja nauttia kamarin lämmössä (jos raskit lämmittää mädäntyneillä puillasi) maataloustukea ja siinä samassa vahtia, koska naapuri käynnistää Valmetin ja lähtee pellolle.


    • L---e

      Kuka on kirjoittanut alkuperäisen tekstin?

      Aivan loistava kirjoitus, juuri noin! Jokaisen yksilön onnistuminen on ennen kaikkea omissa käsissä! Juuri tuollaisella asenteella asiat etenevät ja menestystä syntyy. Orimattilassa voidaan tehdä vaikka millaisia ihmeitä, jos lopetaan surkuttelu ja toistemme vähättely & syyllistäminen. Varsinais-Suomessa on Uusikaupunki, jossa autotehdas palkkaa parhaillaan 500 työntekijää. Äänekoskella toteutuu parhaillaan Suomen metsäteollisuuden suurin investointi koskaan. Molemmat paikkakunnat ovat suurin piirtein Orimattilan kokoisia. Ainoa poikkeus on se, että Orimattilan logistinen sijainti on kaikkein paras! Jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, että paikkakunta menestyy. Mikä on sinun ideasi? Minä on sinun panoksesi?

      Ketjun aloittaja: jos luet aloittamaasi viestiketjua, ole yhteydessä [email protected]. Lähden ilomielin mukaan hankkeisiin, joilla kehitetään kuntaa.

    • Onkoonni

      Kiitokset aloitustekstin kirjoittajalle. Kunta tosiaan kaipaa kehitystä. Kannatan kaikkea yritystoimintaa. Toivotaan että positiivinen ajattelumalli on tarttuva tauti ja Orimattilassa nähdään tulevaisuudessa iloisia ihmisiä. Otetaan uusi toimintatapa käyttöön. Ajatellaan myönteisesti. Myös te jotka aina ajattelette ja kirjoitatte negatiivisesti joka asiasta. Uskon Orimattilan kehitykseen.

    • kaketandelin

      Selvästi ketjun alottaja keskustelee ihtensä kanssa ja vastailee kehuen suunnittelmaansa. Höpö.

    • liukaslatriini
    • kekeruusperi
    • taapertelijamanni

      Olippas hyvä kirjotus ja kehittymis ehdotus. Otamme sen käsittelyyn ja teemme uudet tragediat kaupunkille. Aijomme nostaa Orimattilan suosta kyllä. Hyvä kun kuntalaiset ovat aktivisteja.

    • ropinhuudi

      Nyt valittava uusi valtuusto ottaa aloittajan ehdotuksen todesta ja aloittaa siltä pohjalta Orimattilan uuden nousun. Nyt siihen pitää niveltää Henna ja eteläiset kylät kuten Mallusjoki ja Karkkula ja pyrkiä eroon Artjärveläisistä riippa kivistä. Se oli Orimattilan kannalta huono ratkaisu ottaa kuralla oleva kunta vaivoikseen.

    • Uskoma

      Sääli että Orimattilan ihmisistä suuri osa on aina liikkeellä negatiivisellä asenteella. Kovalla työllä ja optimistisella asenteella sekä yhteistyöllä on aina mahdollista saavuttaa kehitystä ja hyvinvointia kuntaan ja sitä kautta asukkaille. Toivotaan kuitenkin, että joku / jotkut jaksavat yrittää ja tehdä asioita ilman poliittista kähmintää. Onhan se vähän mahdoton ajatus, että politiikassa unohdetaan oma etu ja ajatellaan kokonaisuutta. Toki voihan kaikki muuttua .....Vai voiko?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1930
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1519
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      133
      1323
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1298
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1210
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      111
      896
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe