Voiko vuokranantaja kieltää miuu ottamasta kisa?

Kisumisu123475

Asun yksiössä, yksityinen vuokranantaja. Sopimuksessa maininta ei lemmikkejä. Onko nyt oikiasti niin että vuokranantaja voi kieltää mua ottamasta kotiini kissan? Sehän olis mun harrastus ja yksityiselämän juttu.. tuhot korjaan/korvaisi. Eikä lue vuokrasopimuksessa että allergiahuusholi.

7

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin_se_vaan_menee

      Kyllä todellakin voi. Jos kaikenlisäks vuokrasopimuksessa tuo maininta ja olet sopimuksen allekirjoittanut, niin todellakaan ET OTA kissaa tai muutakaan lemmikkiä siihen asuntoon. Ei tarvitse olla mainintaa allergiahuushollista, riittää tuo EI lemmikkejä ja sitä sinun on noudatettava jos et häätöä halua.
      ps. Saton asunnoissa lemmikit sallittu

    • Kohtuutonehto

      On ns. kohtuutonta ehto mikäli asuntoa ei ole varattu allergia-asunnoksi. Tästä olisi vuokrasopimuksessa maininta. Ei voi häätää tällä perusteella.

    • Kisumisu123475

      No kiitos vastauksista.. ☺Missä asun ei oo Satoa tms. Pikkukunta ja tarjonta on mitä on. Ihmettelen toisen ihmisen tarvetta sijoituksen nimissä kontrolloida toisen ihmisen yksityiselämän asioita ja harrastuksia. Paitsi jos tää olis allergioiden asunto. Tää on sijoitusa on joo asunto mil tuloja, mut Tää on mun KOTI ja mä asun täällä. Tuntuu etten mie en saa elää kuten haluisin ja se masentaa mua oikiasti niin palajon. Varaa ei oo omaankaan ja tääl ei oo paljoo vuokralla koteja. En tie mitä miun tulis tehdä. Itkettää ihan tää asia ihan pari kertaa viikossa. Ja tietty mie korvaan sitte uuet tapetit sunmuut jos kisu raapii tai muuta. Ja oha miul vakuutussitten. En vaan tiädö mitä mie tekisin. Aika surku olo miul on.

      • kissatkebabiksi

        Minä tiedän mitä teet, opettelu ensin kirioittaamaahan..ja sun kissas kusi haisisihin käytävähän suakka


    • asderm

      Juuri tuosta johtuen muunmuassa en vuokraa yhtäkään sijoitusasuntoani YKSITYISHENKILÖILLE ainoastaan YRITYKSILLE. Kun Vuokrasopimuksen allekirjoittajana on työntantaja, siis yritys y-tunnuksella niin saat välittömästi asunnon tyhjäksi jos joku sinne kattinsa tuo.

      Jos yksityishenkilö tuo kattinsa ja on allekirjoittanut vuokrasopimuksen et sitä pois asunnosta saa

    • rehellisyyttäpeliin

      Kissan pissan haju on niin hirveää ja sitkeässä, voi joutua vaihtamaan lattiat, kaapit seinien alareunat...remotti voi maksaa jopa kymppitonnin...

      Osta oma asunto ja pidä siellä niin monta lemmikkiä kun katsot tarpeelliseksi...vahingot kustannat itse. Siihen saakka olet ilman lemmikkiä, tai ota häkkiin marsu tms ?

    • Kokemus-Opettakoon

      Eräässä kerrostalo asunnossa oli vuokralainen oikein miellyttävä vanhempi rouvas henkilö, no mutta sitten hän hommas kissan ja siitä se alkoi. kissa meni parvekeen kautta naapuri asuntoon kuseksimaan.
      Ja naisen oma parveke haisi niin hirvelle kissan kuselle kuten koko vuokra asuntokin ja asukkaat alkoivat kypsyyn koko asiaan ja ilmoituksia ja kyselyjä tehtiin ja yrittettiin vaikka mitä sopua, turhaan nainen usutti lakimiehen ja juttu meni oikeuteen ja siellä päätös oli naiselle kielteinen.
      Ja maksettavaksi tuli korvauksia ja häätö ja omat plus muitten osallisten asianajo kulut ja semmoisia summia kun ei naiselta löytynyt niin luotto tiedot meni. tuloksena ei saanut asuntoa mistään, muutti ruotsiin ja kuoli suht pian sinne.

      Tässä alkuperäisessä asunnossa oli alhainen vuokra ja mukava omistaja pariskunta ja todellakin ymmärtäväinen ja joutuvat isoihin vaikeuksiin päätyessään itse maksamaan naisen aiheuttamat kulut ja asuntonsa remontit. näin kävi vain tuon naisen itsekyyden ja itsepäisyyden vuoksi hän oli syntyperältään karjalan evakoita ja itkeäkin tihrutti ja valitteli kuinka häntä vastaan on tehty salaliitto kun hänen kissaansa ei hyväksytä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2022
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      146
      1475
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1328
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      126
      997
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      111
      976
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      812
    Aihe