Mihin narsistin ominaisuuksiin

MaxMin

Mihin narsistin ominaisuuksiin naiset eniten ihastuvat, ulkonäköön, älykkyyteen, aktiivisuuteen ja urheilullisuuteen, sanavalmiuteen, yleiseen menestymiseen, erikoismenestymiseen? Vai onko narsisti kaikin tavoin eksoottinen ja kiinnostava hurmuri ja tunteiden taituri, joka pudottaa polvilleen naisen kuin naisen?

80

896

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiköhän.näihin

      Omanarvontuntoon, (jossain määrin näennäisen)hyvään itsetuntoon, itsevarmuuteen, aikaansaavuuteen, kunnianhimoisuuteen. Pinnallisiin itsearvostuksen symboleihin, trendikkyyteen, ulkonäöstään huolenpitämiseen, itsetehostukseen.

    • ominaisuudetvalhetta

      Narsistin ominaisuudet ovat enimmäkseen hänen kuvittelunsa tulosta ja laskelmointia, ei oikeita, todellisia ominaisuuksia.
      Hän näyttelee kaikin puolin hurmaavaa saadaksen vastapuolen koukkuun.
      Sitten vähän myöhemmin paljastuvat hänen todelliset ominaisuutensa.

    • voimikävitsi

      Anteeksi, mutta meinasin kuolla nauruun. Aloittaja, ilmeisesti narsisti, haluaa kehuja ja tuntuu olevan vakuuttunut, että hänessä tai narsistissa todella on kaikki suurenmoiset ominaisuudet. Hahhah. Ei sinne päinkään. Hän vain ottaa näitä piirteitä käyttöönsä manipuloidakseen naisen/miehen rakastumaan häneen. Itse kohteesta hän ei välitä vaan janoaa sitä ihailua, jonka hän näkee häneen rakastuneen silmissä ja luultavasti ajattelee itserakkaudessaan: "Ajatella, joku on minuun yhtä rakastunut kuin minäkin ja ihailee minua yhtä paljon kuin minä itsekin!"
      Pian tulee esille narsistin todellinen luonne. Hän on ihmisten ja ihmisten tunteiden kylmäverinen hyväksikäyttäjä, josta hienot ominaisuudet ja inhimillisyys on kaukana.

      • MaxMin

        Tuo ei ole totta. Älä väheksy ihmisiä äläkä aliarvioi heidän älykkyyttään. Kyllä ne ominaisuudet täytyy oikeasti olla ihmisessä, jos niin joku niihin rakastuu. Ei kai nyt mihinkään kuvajaiseen kukaan tervejärkinen voi kiintyä. Kyllä narsistissa täytyy olla jotain todella erinomaista koska ne hylätyt naiset kirjoittelevat hänestä palstakilometrikaupalla tekstejä. Niinhän se yleensä käy jos ei kelpaa että katkeruus on sitten kovaa.


      • Niin, aikoinaan täällä oli enemmänkin tuontyyppisiä aloituksia tyyliin narsistit ovat kaikella tavalla erinomaisia/huippuälykkäitä ja jotkut uhritkin kuvasivatkin narsistiaan superlatiiveilla kertoessaan narsistinsa ulkoisesta olemuksesta, kyvyistä ja menestyksestä varsinkin naismaailmassa.

        Mutta joo, tiedä sitten miten lie ollut kenenkin todellisuudessa, oliko se narsisti jonka pauloihin oli joutunut niin erinomainen/ylivertainen muihin ihmisiin verrattuna vai onko kyseessä jokin puolustuskeino sille, että tosiaan oli käynyt niin että oli tullut huijatuksi ja se terve järki oli ainakin tilapäisesti pois päältä.

        En tiedä, onko se jotenkin hienompaa ja helpommin itselleen puolusteltavissa/hyväksyttävissä tulleensa huijatuksia jonkun ylivertaiseksi kokemansa henkilön toimesta kuin tavallisen kuolevaisen.

        Häpeähän se on monenkin uhrin seuralainen sitten jälkeenpäin, jota voi sitten toki yrittää hälventää sillä, että ei voinut vaikuttaa asiohin mitenkään, kun vastassa oli niin erinomainen, ylivertainen ihminen ja ne joidenkin uhrien esille tuomat "hyvät hetket" sitten olivat/ovat niin maagisen hyviä, että niiden vuoksi sitten on valmis sietämään niin henkistä kuin jopa fyysistä väkivaltaakin.

        Millä ny viittaan tuohon hiljattain tehtyyn aloitukseenkin, jossa ilmeisesti ei vielä olla tietoisia siitä, että sen narsistin puolelta se kaikki ihanuus on pelkää laskelmoitua teeskentelyä. Uskotaan johonkin, sydän pakahtuu jonkun sellaisen vuoksi jota todellisuudessa ei ole olemassa, kiinnitään juurikin niihin kuvajaisiin/vaikutelmiin, uskotaan suureen rakkauteen vaikka todellisuus (suhteessa on väkivaltaa jo alkumetreillä) on vallan toista.

        Mutta kun aloittaja ny näköjään tässä kohtaa halusi keskittyä nimenomaan noihin naisjuttuihin, niin niihin liittyen ny tekee mieli palauttaa mieliin hyvinkin tunnettu naissankari, jonka nimestä on syntynyt naistenhuijaamiseen liittyvä termi "auervaaraulu", ilmiö joka elää ja toimii vielä tänäkin päivänä. Ko. tyyppikikään ei nyt ollut ulkoisesti eikä muutenkaan miten erityinen, aikalaistensa kuvauksissa häntä kuvattiin "pikkurikollisena, mitättömän näköisenä miehenä, jonka käsiala/kirjoitustaitokin oli puuttellinen"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruben_Oskar_Auervaara

        Että joo, tuossa kun tuotiin esille , että kyllä siinä narsistissa täytyy olla jotain erinomaista, niin jos vähänkin aiheeseen on tutustunut niin esille kyllä nousee, että narsistit ovat erinomaisia nimenomaan huijaamisessa.

        Vaknin kuvaa asiaa tähän tapaan

        "Piintynyt narsismi on petkuttamisen taidetta. Narsisti projisoi väärän minän ja hoitaa kaikki sosiaaliset vuorovaikutuksensa tämän keksimänsä kuvitteellisen rakennelman kautta."

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/faq58.html

        Että ilmeisesti sitten todellisuudessa valitettavasti on mahdollista että järkevätkin ihmiset saattavat kiintyä "kuvajaiseen" ed. kirjoittajan kuvausta lainatakseni.

        Miksi sitten on niin, on taas toinen juttu, mutta pääsääntöisesti ihmiset lähtevät siitä, että toinen ihminen on suurinpiirtein sitä mitä sanoo olevansa. Elämä tuo eteen joskus kaikenlaista, ja joskus joutuu ne "oppirahat" maksamaan ns. kantapään kautta.

        Yhtäksi kyllä ajattelen, että kun kerran tämmösen kokemuksen jälkeen on aiheeseen ja itseensä pohjamutia myöden tutustunut niin tuskin toiste niin pääsee enää käymään. Vaikka täälläkin noita uusintatarinoita "taas narsisti" aina välillä näkee, joista ainakin osan uskon olevan joko vanhan toisintoa tai keksittyjä, että aiheesta keskustelua/narsisteista puhetta piisaisi...


      • sdasdsdas

        Ehkä se huijatuksi tuleminen onkin itse tehtyä. Pelko siitä että täydelliseksi luultu narsisti hylkää uhrin aiheuttaa suurempia uhrauksia 'uhrin' puolesta. Saahan ihminen hylätä jonkun joka hänelle ei todella sovi? Uhri huijaa itse itseään hän uskoo kultakaivoksen hankkiessaan katinkultaa oikeaksi kullaksi ja ottaa sitä vastaan suuren lainan. Kun katinkulta osoittautuukin arvottomaksi hän alkaakin syyttää että myyjä huijasi häntä. Saattaa olla että myyjä ei ole puhunut sanaakaan kullasta mutta näyttänyt ostajalle kiiltäviä kiviä jolloin ostaja on sokaistunut ja luulee sen olevan kultaa. Hän luulee saaneensa aarteen itselleen. Näinhän se käy narsistinkin kanssa. Se kiilto joka narsistissa on on samaa kiiltoa kuin katinkullassa, ei pitäisi vain olla niin tyhmä että tunnekuohussaan ostaa sitä kullan hinnalla. Vahingosta viisastuu.


      • sdasdsdas kirjoitti:

        Ehkä se huijatuksi tuleminen onkin itse tehtyä. Pelko siitä että täydelliseksi luultu narsisti hylkää uhrin aiheuttaa suurempia uhrauksia 'uhrin' puolesta. Saahan ihminen hylätä jonkun joka hänelle ei todella sovi? Uhri huijaa itse itseään hän uskoo kultakaivoksen hankkiessaan katinkultaa oikeaksi kullaksi ja ottaa sitä vastaan suuren lainan. Kun katinkulta osoittautuukin arvottomaksi hän alkaakin syyttää että myyjä huijasi häntä. Saattaa olla että myyjä ei ole puhunut sanaakaan kullasta mutta näyttänyt ostajalle kiiltäviä kiviä jolloin ostaja on sokaistunut ja luulee sen olevan kultaa. Hän luulee saaneensa aarteen itselleen. Näinhän se käy narsistinkin kanssa. Se kiilto joka narsistissa on on samaa kiiltoa kuin katinkullassa, ei pitäisi vain olla niin tyhmä että tunnekuohussaan ostaa sitä kullan hinnalla. Vahingosta viisastuu.

        Niin tuon Auervaaran tapauksessa oli kyse rahasta, samoin usein nykyisinkin otsikohin tulleissa tapauksissa, mutta ihan kaikissa tapauksissa ei liene kyse rahasta.

        Omaan kokemukseeni liittyen, ko tyyppi halusi ainakin halusi tehdä minulle tiettäväksi oman motiivinsa siitä millä mielellä hän oli ollut suhteessa kanssani lähettämällä minulle ko. vitsin sen jälkeen kun ilmoitin etten halua tavata häntä enää

        https://vitsikirja.net/mies-ja-golf/

        Mikä kyllä kertoi suoraan mistä oli ollut kyse lisättynä lauseella "että ku mä oon mikä oon, niin ei mulla oo aikaa eikä kiinnostusta ihmisiin, joista ei oo mitään hyötyä" siinä vaiheessa kun vielä itse en narsisteista sillain mitään tiennyt ja luulin, et voitais olla jälkeenpäin jonkin sortin ystäviä, vaihtaa silloin tällöin kuulumisia vaikka ns. suhde olikin päättynyt.

        Tää ny vaan tähän ikäänkuin mielipiteenäni aloitukseen liittyen siitä, ettei se narsisti ny välttis ole ominaisuuksiltaan mitenkään erinomainen(vaikka itse pitääkin itseään sellaisena), enemmänkin korostaisin tuota kykenevyyttä huijaamaan/manipuloimaan kuten tuon Auervaaran tapauksessakin, kuin noita aloittajan esiin ottamia erinomaisuutta, menestystä, ulkonäköä, urheilullisuutta yms. Samalla viittauksellani tuohon toiseen aloitukseen "narsistin paranemisesta" halusin tuoda esiin, että kaikki se hyvä on narsistin kyseessä ollessa pelkkää teeskentylyä, osa sitä huijaamista.

        Että joo, olihan se kokemus ja kuten jo totesin sitä häpeääkin joutui aikoinaan työstämään. Mulla ny tuosta kokemuksesta on aikaa vuosia, että sillain on yli päästy, kuhan ny silloin tällöin käyn täällä keskustelemassa ja tässä kohtaa ny halusin hieman kyseenalaistaa tuon aloittajan mielipiteen siitä, että narsistit olisivat mukamas jotain erinomaisen menestyneitä, älykkäitä, hyvännäköisiä yms.

        Jonkinlainen provohan kaiketi tuo aloitus on ja aloittajan jatkokommentissa se tulee hyvinkin esiin, viittauksessa hylättyihin naisiin, mutta joskus ny huvittaa ottaa kantaa tämmösiinkin juttuihin.

        Todellisuudessa uskoisin, että useimmissa tapauksissa se järki palailee/todellisuus iskee vasten naamaa joko narsistin toimesta tai oman olotilan kautta ajan kanssa ja moni uhri lähtee suhteesta, mutta toipuminen ja kaikki aiheeseen liittyvän "epätodellisuuden " työstäminen vaan ottaa aikansa.


      • 404440
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin tuon Auervaaran tapauksessa oli kyse rahasta, samoin usein nykyisinkin otsikohin tulleissa tapauksissa, mutta ihan kaikissa tapauksissa ei liene kyse rahasta.

        Omaan kokemukseeni liittyen, ko tyyppi halusi ainakin halusi tehdä minulle tiettäväksi oman motiivinsa siitä millä mielellä hän oli ollut suhteessa kanssani lähettämällä minulle ko. vitsin sen jälkeen kun ilmoitin etten halua tavata häntä enää

        https://vitsikirja.net/mies-ja-golf/

        Mikä kyllä kertoi suoraan mistä oli ollut kyse lisättynä lauseella "että ku mä oon mikä oon, niin ei mulla oo aikaa eikä kiinnostusta ihmisiin, joista ei oo mitään hyötyä" siinä vaiheessa kun vielä itse en narsisteista sillain mitään tiennyt ja luulin, et voitais olla jälkeenpäin jonkin sortin ystäviä, vaihtaa silloin tällöin kuulumisia vaikka ns. suhde olikin päättynyt.

        Tää ny vaan tähän ikäänkuin mielipiteenäni aloitukseen liittyen siitä, ettei se narsisti ny välttis ole ominaisuuksiltaan mitenkään erinomainen(vaikka itse pitääkin itseään sellaisena), enemmänkin korostaisin tuota kykenevyyttä huijaamaan/manipuloimaan kuten tuon Auervaaran tapauksessakin, kuin noita aloittajan esiin ottamia erinomaisuutta, menestystä, ulkonäköä, urheilullisuutta yms. Samalla viittauksellani tuohon toiseen aloitukseen "narsistin paranemisesta" halusin tuoda esiin, että kaikki se hyvä on narsistin kyseessä ollessa pelkkää teeskentylyä, osa sitä huijaamista.

        Että joo, olihan se kokemus ja kuten jo totesin sitä häpeääkin joutui aikoinaan työstämään. Mulla ny tuosta kokemuksesta on aikaa vuosia, että sillain on yli päästy, kuhan ny silloin tällöin käyn täällä keskustelemassa ja tässä kohtaa ny halusin hieman kyseenalaistaa tuon aloittajan mielipiteen siitä, että narsistit olisivat mukamas jotain erinomaisen menestyneitä, älykkäitä, hyvännäköisiä yms.

        Jonkinlainen provohan kaiketi tuo aloitus on ja aloittajan jatkokommentissa se tulee hyvinkin esiin, viittauksessa hylättyihin naisiin, mutta joskus ny huvittaa ottaa kantaa tämmösiinkin juttuihin.

        Todellisuudessa uskoisin, että useimmissa tapauksissa se järki palailee/todellisuus iskee vasten naamaa joko narsistin toimesta tai oman olotilan kautta ajan kanssa ja moni uhri lähtee suhteesta, mutta toipuminen ja kaikki aiheeseen liittyvän "epätodellisuuden " työstäminen vaan ottaa aikansa.

        Hauska vitsi toukokuulta 2012. Ymmärsin kyllä, miksi sinulle tuollaisen lähetti, melkoisen huumorintajuinen vai mitä. Oletko itse lueskellut sitä, eikä ole avautunut ja se kertoo koko kupletin juonen suhteestanne.


      • Minä_ainakaan
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin, aikoinaan täällä oli enemmänkin tuontyyppisiä aloituksia tyyliin narsistit ovat kaikella tavalla erinomaisia/huippuälykkäitä ja jotkut uhritkin kuvasivatkin narsistiaan superlatiiveilla kertoessaan narsistinsa ulkoisesta olemuksesta, kyvyistä ja menestyksestä varsinkin naismaailmassa.

        Mutta joo, tiedä sitten miten lie ollut kenenkin todellisuudessa, oliko se narsisti jonka pauloihin oli joutunut niin erinomainen/ylivertainen muihin ihmisiin verrattuna vai onko kyseessä jokin puolustuskeino sille, että tosiaan oli käynyt niin että oli tullut huijatuksi ja se terve järki oli ainakin tilapäisesti pois päältä.

        En tiedä, onko se jotenkin hienompaa ja helpommin itselleen puolusteltavissa/hyväksyttävissä tulleensa huijatuksia jonkun ylivertaiseksi kokemansa henkilön toimesta kuin tavallisen kuolevaisen.

        Häpeähän se on monenkin uhrin seuralainen sitten jälkeenpäin, jota voi sitten toki yrittää hälventää sillä, että ei voinut vaikuttaa asiohin mitenkään, kun vastassa oli niin erinomainen, ylivertainen ihminen ja ne joidenkin uhrien esille tuomat "hyvät hetket" sitten olivat/ovat niin maagisen hyviä, että niiden vuoksi sitten on valmis sietämään niin henkistä kuin jopa fyysistä väkivaltaakin.

        Millä ny viittaan tuohon hiljattain tehtyyn aloitukseenkin, jossa ilmeisesti ei vielä olla tietoisia siitä, että sen narsistin puolelta se kaikki ihanuus on pelkää laskelmoitua teeskentelyä. Uskotaan johonkin, sydän pakahtuu jonkun sellaisen vuoksi jota todellisuudessa ei ole olemassa, kiinnitään juurikin niihin kuvajaisiin/vaikutelmiin, uskotaan suureen rakkauteen vaikka todellisuus (suhteessa on väkivaltaa jo alkumetreillä) on vallan toista.

        Mutta kun aloittaja ny näköjään tässä kohtaa halusi keskittyä nimenomaan noihin naisjuttuihin, niin niihin liittyen ny tekee mieli palauttaa mieliin hyvinkin tunnettu naissankari, jonka nimestä on syntynyt naistenhuijaamiseen liittyvä termi "auervaaraulu", ilmiö joka elää ja toimii vielä tänäkin päivänä. Ko. tyyppikikään ei nyt ollut ulkoisesti eikä muutenkaan miten erityinen, aikalaistensa kuvauksissa häntä kuvattiin "pikkurikollisena, mitättömän näköisenä miehenä, jonka käsiala/kirjoitustaitokin oli puuttellinen"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruben_Oskar_Auervaara

        Että joo, tuossa kun tuotiin esille , että kyllä siinä narsistissa täytyy olla jotain erinomaista, niin jos vähänkin aiheeseen on tutustunut niin esille kyllä nousee, että narsistit ovat erinomaisia nimenomaan huijaamisessa.

        Vaknin kuvaa asiaa tähän tapaan

        "Piintynyt narsismi on petkuttamisen taidetta. Narsisti projisoi väärän minän ja hoitaa kaikki sosiaaliset vuorovaikutuksensa tämän keksimänsä kuvitteellisen rakennelman kautta."

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/faq58.html

        Että ilmeisesti sitten todellisuudessa valitettavasti on mahdollista että järkevätkin ihmiset saattavat kiintyä "kuvajaiseen" ed. kirjoittajan kuvausta lainatakseni.

        Miksi sitten on niin, on taas toinen juttu, mutta pääsääntöisesti ihmiset lähtevät siitä, että toinen ihminen on suurinpiirtein sitä mitä sanoo olevansa. Elämä tuo eteen joskus kaikenlaista, ja joskus joutuu ne "oppirahat" maksamaan ns. kantapään kautta.

        Yhtäksi kyllä ajattelen, että kun kerran tämmösen kokemuksen jälkeen on aiheeseen ja itseensä pohjamutia myöden tutustunut niin tuskin toiste niin pääsee enää käymään. Vaikka täälläkin noita uusintatarinoita "taas narsisti" aina välillä näkee, joista ainakin osan uskon olevan joko vanhan toisintoa tai keksittyjä, että aiheesta keskustelua/narsisteista puhetta piisaisi...

        "miten lie ollut kenenkin todellisuudessa, oliko se narsisti jonka pauloihin oli joutunut niin erinomainen/ylivertainen muihin ihmisiin verrattuna vai onko kyseessä jokin puolustuskeino sille, että tosiaan oli käynyt niin että oli tullut huijatuksi ja se terve järki oli ainakin tilapäisesti pois päältä."
        Minä ainakaan en ole koskaan väittänyt, että olisin kylmän viileä analysoija miesten suhteen... Että laskisin miehen rahat ja tarkistaisin luottokelpoisuuden, kierrättäisin seuroissa ja tarkkailisin sulhaskandidaattini käytöstavat sekä punnitsisin ystävätärpiirissäni tarkkaan, kuka kannattaa ottaa siipaksi...
        Ihan suoraan sanon, että lähes aina olen antanut tunteen viedä. Järkeä en rakastuessani juurikaan ole hyödyntänyt. Muutaman kerran elämässäni olen ollut rakastunut ja vain kerran (onneksi, pisin suhteeni) olen analyysin tehnyt jotenmiten. Tuolloinkaan en tosin kukkaroon kurkannut, mutta hyvin meni silti.
        Niin että ainakaan minulla ei ole syytä eikä motiivia keksiä selityksen selityksiä ja alkujuuria vakuuttaakseni kuulijoita/lukijoita järjestäni, joka ei petä edes rakastuessa...
        En ole moista kuullut kyllä muidenkaan kehuvan. Mutta ehkä tämä motiivi, jota ylt tuossa tarjoaa selitykseksi, onkin peräisin hänen omasta tarvevarannostaan...
        Että näin, järki ja rakkaus ei ainakaan minulla asu samassa karsinassa edes, että sitä en yritä siis peittääkään.
        Järki hyökkää jälkikäteen tilanteeseen, ja toivon että siitä edes tulevaisuudessa on hyötyä. Onhan minunkin tarkoitukseni sentään jotenmiten selviytyä sulhojenikin kanssa...


      • En_väitä
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin, aikoinaan täällä oli enemmänkin tuontyyppisiä aloituksia tyyliin narsistit ovat kaikella tavalla erinomaisia/huippuälykkäitä ja jotkut uhritkin kuvasivatkin narsistiaan superlatiiveilla kertoessaan narsistinsa ulkoisesta olemuksesta, kyvyistä ja menestyksestä varsinkin naismaailmassa.

        Mutta joo, tiedä sitten miten lie ollut kenenkin todellisuudessa, oliko se narsisti jonka pauloihin oli joutunut niin erinomainen/ylivertainen muihin ihmisiin verrattuna vai onko kyseessä jokin puolustuskeino sille, että tosiaan oli käynyt niin että oli tullut huijatuksi ja se terve järki oli ainakin tilapäisesti pois päältä.

        En tiedä, onko se jotenkin hienompaa ja helpommin itselleen puolusteltavissa/hyväksyttävissä tulleensa huijatuksia jonkun ylivertaiseksi kokemansa henkilön toimesta kuin tavallisen kuolevaisen.

        Häpeähän se on monenkin uhrin seuralainen sitten jälkeenpäin, jota voi sitten toki yrittää hälventää sillä, että ei voinut vaikuttaa asiohin mitenkään, kun vastassa oli niin erinomainen, ylivertainen ihminen ja ne joidenkin uhrien esille tuomat "hyvät hetket" sitten olivat/ovat niin maagisen hyviä, että niiden vuoksi sitten on valmis sietämään niin henkistä kuin jopa fyysistä väkivaltaakin.

        Millä ny viittaan tuohon hiljattain tehtyyn aloitukseenkin, jossa ilmeisesti ei vielä olla tietoisia siitä, että sen narsistin puolelta se kaikki ihanuus on pelkää laskelmoitua teeskentelyä. Uskotaan johonkin, sydän pakahtuu jonkun sellaisen vuoksi jota todellisuudessa ei ole olemassa, kiinnitään juurikin niihin kuvajaisiin/vaikutelmiin, uskotaan suureen rakkauteen vaikka todellisuus (suhteessa on väkivaltaa jo alkumetreillä) on vallan toista.

        Mutta kun aloittaja ny näköjään tässä kohtaa halusi keskittyä nimenomaan noihin naisjuttuihin, niin niihin liittyen ny tekee mieli palauttaa mieliin hyvinkin tunnettu naissankari, jonka nimestä on syntynyt naistenhuijaamiseen liittyvä termi "auervaaraulu", ilmiö joka elää ja toimii vielä tänäkin päivänä. Ko. tyyppikikään ei nyt ollut ulkoisesti eikä muutenkaan miten erityinen, aikalaistensa kuvauksissa häntä kuvattiin "pikkurikollisena, mitättömän näköisenä miehenä, jonka käsiala/kirjoitustaitokin oli puuttellinen"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruben_Oskar_Auervaara

        Että joo, tuossa kun tuotiin esille , että kyllä siinä narsistissa täytyy olla jotain erinomaista, niin jos vähänkin aiheeseen on tutustunut niin esille kyllä nousee, että narsistit ovat erinomaisia nimenomaan huijaamisessa.

        Vaknin kuvaa asiaa tähän tapaan

        "Piintynyt narsismi on petkuttamisen taidetta. Narsisti projisoi väärän minän ja hoitaa kaikki sosiaaliset vuorovaikutuksensa tämän keksimänsä kuvitteellisen rakennelman kautta."

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/faq58.html

        Että ilmeisesti sitten todellisuudessa valitettavasti on mahdollista että järkevätkin ihmiset saattavat kiintyä "kuvajaiseen" ed. kirjoittajan kuvausta lainatakseni.

        Miksi sitten on niin, on taas toinen juttu, mutta pääsääntöisesti ihmiset lähtevät siitä, että toinen ihminen on suurinpiirtein sitä mitä sanoo olevansa. Elämä tuo eteen joskus kaikenlaista, ja joskus joutuu ne "oppirahat" maksamaan ns. kantapään kautta.

        Yhtäksi kyllä ajattelen, että kun kerran tämmösen kokemuksen jälkeen on aiheeseen ja itseensä pohjamutia myöden tutustunut niin tuskin toiste niin pääsee enää käymään. Vaikka täälläkin noita uusintatarinoita "taas narsisti" aina välillä näkee, joista ainakin osan uskon olevan joko vanhan toisintoa tai keksittyjä, että aiheesta keskustelua/narsisteista puhetta piisaisi...

        "Häpeähän se on monenkin uhrin seuralainen sitten jälkeenpäin, jota voi sitten toki yrittää hälventää sillä, että ei voinut vaikuttaa asiohin mitenkään, kun vastas"
        En väitä, ettenkö olisi tuntenut häpeää tapauksestani. Mutta yllätys yllätys, häpeä on selvimmin tullut kuvaan vasta ihan nykyään, kun muuten olen pitkällä jo narsistiajoista ja näin kokonaan irtautunut, niin hyvin kuin ikinä voin irtautua kun molemmat vielä täällä maankamaralla tallaamme.
        Häpeä on tullut siitä, että tajuan aivan kirkkaasti nykyään miten mitättömän tapauksen kanssa tuli sekoiltua. Kuinka mitättömään tapaukseen haksahdin. Kuinka mitätön tapaus huijasi minua. Kuinka mitättömän tapauksen takia kärsin niitä tuskia. Oikeasti olin täysin sokea hänen suhteensa.
        En tietenkään uskonut hänen kaikkia valheitaan, en enempää kuin murto-osaa. Mutta valitettavasti pidin häntä hänen heikkoudestaan huolimatta paljon tavallisempana ihmisenä kuin hän oli.
        Syy: en tiennyt narsisteista mitään enkä tiennyt näitä olevan maan päällä.


      • Tuossakaan_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin, aikoinaan täällä oli enemmänkin tuontyyppisiä aloituksia tyyliin narsistit ovat kaikella tavalla erinomaisia/huippuälykkäitä ja jotkut uhritkin kuvasivatkin narsistiaan superlatiiveilla kertoessaan narsistinsa ulkoisesta olemuksesta, kyvyistä ja menestyksestä varsinkin naismaailmassa.

        Mutta joo, tiedä sitten miten lie ollut kenenkin todellisuudessa, oliko se narsisti jonka pauloihin oli joutunut niin erinomainen/ylivertainen muihin ihmisiin verrattuna vai onko kyseessä jokin puolustuskeino sille, että tosiaan oli käynyt niin että oli tullut huijatuksi ja se terve järki oli ainakin tilapäisesti pois päältä.

        En tiedä, onko se jotenkin hienompaa ja helpommin itselleen puolusteltavissa/hyväksyttävissä tulleensa huijatuksia jonkun ylivertaiseksi kokemansa henkilön toimesta kuin tavallisen kuolevaisen.

        Häpeähän se on monenkin uhrin seuralainen sitten jälkeenpäin, jota voi sitten toki yrittää hälventää sillä, että ei voinut vaikuttaa asiohin mitenkään, kun vastassa oli niin erinomainen, ylivertainen ihminen ja ne joidenkin uhrien esille tuomat "hyvät hetket" sitten olivat/ovat niin maagisen hyviä, että niiden vuoksi sitten on valmis sietämään niin henkistä kuin jopa fyysistä väkivaltaakin.

        Millä ny viittaan tuohon hiljattain tehtyyn aloitukseenkin, jossa ilmeisesti ei vielä olla tietoisia siitä, että sen narsistin puolelta se kaikki ihanuus on pelkää laskelmoitua teeskentelyä. Uskotaan johonkin, sydän pakahtuu jonkun sellaisen vuoksi jota todellisuudessa ei ole olemassa, kiinnitään juurikin niihin kuvajaisiin/vaikutelmiin, uskotaan suureen rakkauteen vaikka todellisuus (suhteessa on väkivaltaa jo alkumetreillä) on vallan toista.

        Mutta kun aloittaja ny näköjään tässä kohtaa halusi keskittyä nimenomaan noihin naisjuttuihin, niin niihin liittyen ny tekee mieli palauttaa mieliin hyvinkin tunnettu naissankari, jonka nimestä on syntynyt naistenhuijaamiseen liittyvä termi "auervaaraulu", ilmiö joka elää ja toimii vielä tänäkin päivänä. Ko. tyyppikikään ei nyt ollut ulkoisesti eikä muutenkaan miten erityinen, aikalaistensa kuvauksissa häntä kuvattiin "pikkurikollisena, mitättömän näköisenä miehenä, jonka käsiala/kirjoitustaitokin oli puuttellinen"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruben_Oskar_Auervaara

        Että joo, tuossa kun tuotiin esille , että kyllä siinä narsistissa täytyy olla jotain erinomaista, niin jos vähänkin aiheeseen on tutustunut niin esille kyllä nousee, että narsistit ovat erinomaisia nimenomaan huijaamisessa.

        Vaknin kuvaa asiaa tähän tapaan

        "Piintynyt narsismi on petkuttamisen taidetta. Narsisti projisoi väärän minän ja hoitaa kaikki sosiaaliset vuorovaikutuksensa tämän keksimänsä kuvitteellisen rakennelman kautta."

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/faq58.html

        Että ilmeisesti sitten todellisuudessa valitettavasti on mahdollista että järkevätkin ihmiset saattavat kiintyä "kuvajaiseen" ed. kirjoittajan kuvausta lainatakseni.

        Miksi sitten on niin, on taas toinen juttu, mutta pääsääntöisesti ihmiset lähtevät siitä, että toinen ihminen on suurinpiirtein sitä mitä sanoo olevansa. Elämä tuo eteen joskus kaikenlaista, ja joskus joutuu ne "oppirahat" maksamaan ns. kantapään kautta.

        Yhtäksi kyllä ajattelen, että kun kerran tämmösen kokemuksen jälkeen on aiheeseen ja itseensä pohjamutia myöden tutustunut niin tuskin toiste niin pääsee enää käymään. Vaikka täälläkin noita uusintatarinoita "taas narsisti" aina välillä näkee, joista ainakin osan uskon olevan joko vanhan toisintoa tai keksittyjä, että aiheesta keskustelua/narsisteista puhetta piisaisi...

        Tuossakaan yltin kirjoituksessa en taas ymmärrä miksi hän alustaa suht järkevän loppukirjoituksensa ja kannanaottonsa, jonka perustelee hyvin, noilla kiihtyvillä uhrien arvosteluilla, joiden sisältö ei ole perusteltavissa, enkä usko sisällön olevan tottakaan.
        Siinä vaiheessa kun narsistissa nähdään voitokasta valloittajaa, ei uhri ole vielä toipunut tapauksestaan, hän on vielä syvällä siinä valheessa.
        .
        Mutta on totta, että jotkut miehet ovat tavattoman komeita, osaavat tuoda itseään esiin hyvin ja heittävät ainakin aluksi kivalta kuulostavia vitsejä jotka saavat heidät kuulostamaan hilpeiltä ja älykkäiltä. Jotkut miehet osaavat pyörittää valloituksiaan tavalla, joka saa nämä tuntemaan voimakkaasti...

        Ihan en ymmärrä, mikä tuossa on epätotta muka?

        Eli ymmärrän oman narsistini toimintatavat ja näen ne vahvuudet joita hän itsessään käyttää hyväkseen. Mutta ne eivät tee minuun vaikutusta enää millään saralla. Hänen varmasti mielenkiintoinen ulkoinen habituksensa ei pure enää minuun. Hänen huonot puolensa painavat niin pajon hänessä.
        Hän ei pysty pettämään minua enää.
        Kun on katsonut narsismia riittävän syvälle, se on kuin menetetty neitsyys, jota ei saa enää takaisin.


      • narsistionkuinloinen
        En_väitä kirjoitti:

        "Häpeähän se on monenkin uhrin seuralainen sitten jälkeenpäin, jota voi sitten toki yrittää hälventää sillä, että ei voinut vaikuttaa asiohin mitenkään, kun vastas"
        En väitä, ettenkö olisi tuntenut häpeää tapauksestani. Mutta yllätys yllätys, häpeä on selvimmin tullut kuvaan vasta ihan nykyään, kun muuten olen pitkällä jo narsistiajoista ja näin kokonaan irtautunut, niin hyvin kuin ikinä voin irtautua kun molemmat vielä täällä maankamaralla tallaamme.
        Häpeä on tullut siitä, että tajuan aivan kirkkaasti nykyään miten mitättömän tapauksen kanssa tuli sekoiltua. Kuinka mitättömään tapaukseen haksahdin. Kuinka mitätön tapaus huijasi minua. Kuinka mitättömän tapauksen takia kärsin niitä tuskia. Oikeasti olin täysin sokea hänen suhteensa.
        En tietenkään uskonut hänen kaikkia valheitaan, en enempää kuin murto-osaa. Mutta valitettavasti pidin häntä hänen heikkoudestaan huolimatta paljon tavallisempana ihmisenä kuin hän oli.
        Syy: en tiennyt narsisteista mitään enkä tiennyt näitä olevan maan päällä.

        Aivan. Sitä ei heti usko kuinka alhaisia olentoja voi maa päällään kantaa.


      • 404440 kirjoitti:

        Hauska vitsi toukokuulta 2012. Ymmärsin kyllä, miksi sinulle tuollaisen lähetti, melkoisen huumorintajuinen vai mitä. Oletko itse lueskellut sitä, eikä ole avautunut ja se kertoo koko kupletin juonen suhteestanne.

        Ihan mielenkiinnosta ny kysyn, kun kerroit ymmärtäväsi miksi ko. tyyppi lähetti tuon vitsin minulle suhteen päättymisen jälkeen, että mikä sinun mielestäsi oli syynä siihen, miksi hän halusi lähettää tuon vitsin minulle.

        Itse ny ymmärsin asian niin, että hän tuolla vitsillä halusi kertoa minulle, juurkin tuon tässä ketjussa esille ottamani asian, että kaikki suhteeseen liittyvät asiat perustuivat tarkoitukselliselle huijaamiselle, oli minun näkökulmastani katsoen se pointti miksi hän ko. vitsin minulle lähetti.

        Sama asiahan tulee esille noissa Auervaara jutuissa, siinä kuin monissa narsistisuhteissa, pelkkää teeskentelyä/huijaamista/näyttelemistä tarkoituksena saada sitä hyötyä, mitä se hyöty ny kenenkäkin kohdalla sitten tarkoittaakin...

        Itse en ny tosiaan tulkinnut sitä huumoriksi, vaan enemmänkin varsinkin näin jälkikäteen ajatellen, pidän sitä julmana eleenä, jonka tarkoitus oli pelkästään satuttaa. Sanonnan mukaanhan tieto tuo tuskaa, niin kävi ainakin tuossa tapauksessa. En usko että edes olisin täällä kirjoittelemassa jos noita asioita (huijaamista ja hyöty näkökulmaa) ei tuo ko. tyyppi itse olisi tuonut tietooni


      • jonpikunpi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Ihan mielenkiinnosta ny kysyn, kun kerroit ymmärtäväsi miksi ko. tyyppi lähetti tuon vitsin minulle suhteen päättymisen jälkeen, että mikä sinun mielestäsi oli syynä siihen, miksi hän halusi lähettää tuon vitsin minulle.

        Itse ny ymmärsin asian niin, että hän tuolla vitsillä halusi kertoa minulle, juurkin tuon tässä ketjussa esille ottamani asian, että kaikki suhteeseen liittyvät asiat perustuivat tarkoitukselliselle huijaamiselle, oli minun näkökulmastani katsoen se pointti miksi hän ko. vitsin minulle lähetti.

        Sama asiahan tulee esille noissa Auervaara jutuissa, siinä kuin monissa narsistisuhteissa, pelkkää teeskentelyä/huijaamista/näyttelemistä tarkoituksena saada sitä hyötyä, mitä se hyöty ny kenenkäkin kohdalla sitten tarkoittaakin...

        Itse en ny tosiaan tulkinnut sitä huumoriksi, vaan enemmänkin varsinkin näin jälkikäteen ajatellen, pidän sitä julmana eleenä, jonka tarkoitus oli pelkästään satuttaa. Sanonnan mukaanhan tieto tuo tuskaa, niin kävi ainakin tuossa tapauksessa. En usko että edes olisin täällä kirjoittelemassa jos noita asioita (huijaamista ja hyöty näkökulmaa) ei tuo ko. tyyppi itse olisi tuonut tietooni

        Perustui huijaamiseen...?
        Kumpi teistä oli tapauksenne menninkäinen?


      • "Mutta ehkä tämä motiivi, jota ylt tuossa tarjoaa selitykseksi, onkin peräisin hänen omasta tarvevarannostaan."

        Joo, sinulle vastaan, etten ny ihan ymmärtänyt ajatuksenjuoksuasi, siinä kuin sinäkään minun. Jotain sellaista ny tuossa hain, että tunne/kokemus huijatuksi tulemisesta saattaa olla niin kipeä/hävettävä, että mieli saattaa kehitellä puolustukseksi kaikenlaisia selityksiä tapahtuneelle, ilman että joutuu myöntämään itselleen tulleensa totaalisesti huijatuksi.

        Loppupeleissähän ei ole kyse muusta kuin niinkin raadollisesta asiasta, että jotkut ihmiset ovat vaan sellaisia, ovat oppineet huijaamaan, teeskentelemään, esittämään muuta kuin ovat, sellaista ihmisistähän täällä keskustellaan. Ei siinä välttis tarvita muuta kuin että se kuuluisa omatunto, syyllisyyden ja häpeän tunteet puuttuvat, jotka yleensä normi ihmisillä varoittavat milloin käyttää tai on käyttänyt kyseenalaisia keinoja.

        En ny oikein ymmärtänyt tuotakaan ihmetystäsi aiheeseen liittyen, että mikä muka on epätotta ? että jos sun ny täytyy moista kysyä niin kantsiis vissiin tutustua enemmän aiheeseen. Sinunko mielestäsi narsistissa ei ole mitään epätotta, etkö pidä heitä valehtelijoina, teeskentelijönä, petkuttajina, jotka näyttelevät milloin minkäkinlaista ihmistä tilanteen mukaan...

        No joo huomasin kyllä, että puhuit joistakin miehistä, etkä narsisteista, että puhutaan ny tavallaan eri asiasta, kun minä puhuin ny niistä huijaavista, teeskentelivästä miehistä jotka kauniilla valheellisilla sanoillaan saavat naisen koukkuun, luulemaan että mies pitää hänestä, vaikka todellisuudessa on kyse vallan muusta, siitä huijaamisesta ja hyöyn tavoittelusta...

        Mutta joo, ohan noita tarinoita joka lähtöön, muistaakseni siinä tule takaisin Gabrielissakin naiset toivoivat miehen vielä palaavan vaikka olivatkin menettäneet kaikki rahansa.


      • Niin_kun
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Mutta ehkä tämä motiivi, jota ylt tuossa tarjoaa selitykseksi, onkin peräisin hänen omasta tarvevarannostaan."

        Joo, sinulle vastaan, etten ny ihan ymmärtänyt ajatuksenjuoksuasi, siinä kuin sinäkään minun. Jotain sellaista ny tuossa hain, että tunne/kokemus huijatuksi tulemisesta saattaa olla niin kipeä/hävettävä, että mieli saattaa kehitellä puolustukseksi kaikenlaisia selityksiä tapahtuneelle, ilman että joutuu myöntämään itselleen tulleensa totaalisesti huijatuksi.

        Loppupeleissähän ei ole kyse muusta kuin niinkin raadollisesta asiasta, että jotkut ihmiset ovat vaan sellaisia, ovat oppineet huijaamaan, teeskentelemään, esittämään muuta kuin ovat, sellaista ihmisistähän täällä keskustellaan. Ei siinä välttis tarvita muuta kuin että se kuuluisa omatunto, syyllisyyden ja häpeän tunteet puuttuvat, jotka yleensä normi ihmisillä varoittavat milloin käyttää tai on käyttänyt kyseenalaisia keinoja.

        En ny oikein ymmärtänyt tuotakaan ihmetystäsi aiheeseen liittyen, että mikä muka on epätotta ? että jos sun ny täytyy moista kysyä niin kantsiis vissiin tutustua enemmän aiheeseen. Sinunko mielestäsi narsistissa ei ole mitään epätotta, etkö pidä heitä valehtelijoina, teeskentelijönä, petkuttajina, jotka näyttelevät milloin minkäkinlaista ihmistä tilanteen mukaan...

        No joo huomasin kyllä, että puhuit joistakin miehistä, etkä narsisteista, että puhutaan ny tavallaan eri asiasta, kun minä puhuin ny niistä huijaavista, teeskentelivästä miehistä jotka kauniilla valheellisilla sanoillaan saavat naisen koukkuun, luulemaan että mies pitää hänestä, vaikka todellisuudessa on kyse vallan muusta, siitä huijaamisesta ja hyöyn tavoittelusta...

        Mutta joo, ohan noita tarinoita joka lähtöön, muistaakseni siinä tule takaisin Gabrielissakin naiset toivoivat miehen vielä palaavan vaikka olivatkin menettäneet kaikki rahansa.

        " että tunne/kokemus huijatuksi tulemisesta saattaa olla niin kipeä/hävettävä, että mieli saattaa kehitellä puolustukseksi kaikenlaisia selityksiä tapahtuneelle, ilman että joutuu myöntämään itselleen tulleensa totaalisesti huijatuksi. "
        Niin kun ajattelen, että se mieli ei pitkään aikaan löydä syitä tapahtuneelle, niin se mieli on sekasortoisessa tilassa ja ihminen siinä taantuukin jollain tapaa samalla kun kuitenkin käsittää, että on tapahtunut jotain täysin epäoikeudenmukaista, mitä epäoikeudenmukaista huijatuksia tuleminen niin röyhkeällä ja tarkoituksettomalla tavalla onkin...
        Itsestäni en muista, että olisin pystynyt edes käyttämään mitään defenssejä. Jos olisin pystynyt käyttämään defenssejä, olisin luultavasti voinut himpun verran paremmin. Narsisti löi minua suoraan kasvoille (henkisessä mielessä) niin lujaa, että siinä ei paljoa selityksillä olisi ollut sijaa. Tapaus oli siis kauhea.
        Olen aina ollut huumorintajuinen (defenssit), ja tietenkään sellainen piirre ei kitkeydy lopullisesti siinäkään kohtelussa mitä narsisti minulle teki, mutta narsisti järjesti asiat niin paskasti, että sille ei voinut oikeen mitenkään nauraa, se vain sattui. Siinähän se juuri onkin, kun narsistit on niin kaameita :/
        Muistan kyllä nauraneeni terapeutin luonakin kun kerron tapahtuneesta, mutta vasta kun olin tosiaan terapeutille, pystyin siihen kunnolla.
        "Sinunko mielestäsi narsistissa ei ole mitään epätotta, etkö pidä heitä valehtelijoina, teeskentelijönä, petkuttajina, jotka näyttelevät milloin minkäkinlaista ihmistä tilanteen mukaan..."
        Kyllä kyllä, ehdottomasti pidän juuri tuollaisina heikäläisiä.
        Mutta tuo mitä kirjoitin siis "tavallisista" miehistä, tarkoitti vain sitä, että jotkut narsistit kuuluvat myös tuohon kategoriaan.
        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Survive.html
        "Jotkut heistä ovat rakastettavia. Useimmat ovat erittäin hurmaavia ja älykkäitä."
        Minä lisään vielä tuohon että voivat olla tuon lisäksi siis komeita ja fyysisesti erittäin attraktiivisia.
        Ja että siis omasta tapauksestani päästyäni, olen todennut narsismin niin kaameaksi häiriöksi, että tuolla positiivisella puolella ei ole minkäänlaista valovoimaa enää minuun.


      • Defenssit_ovat
        Niin_kun kirjoitti:

        " että tunne/kokemus huijatuksi tulemisesta saattaa olla niin kipeä/hävettävä, että mieli saattaa kehitellä puolustukseksi kaikenlaisia selityksiä tapahtuneelle, ilman että joutuu myöntämään itselleen tulleensa totaalisesti huijatuksi. "
        Niin kun ajattelen, että se mieli ei pitkään aikaan löydä syitä tapahtuneelle, niin se mieli on sekasortoisessa tilassa ja ihminen siinä taantuukin jollain tapaa samalla kun kuitenkin käsittää, että on tapahtunut jotain täysin epäoikeudenmukaista, mitä epäoikeudenmukaista huijatuksia tuleminen niin röyhkeällä ja tarkoituksettomalla tavalla onkin...
        Itsestäni en muista, että olisin pystynyt edes käyttämään mitään defenssejä. Jos olisin pystynyt käyttämään defenssejä, olisin luultavasti voinut himpun verran paremmin. Narsisti löi minua suoraan kasvoille (henkisessä mielessä) niin lujaa, että siinä ei paljoa selityksillä olisi ollut sijaa. Tapaus oli siis kauhea.
        Olen aina ollut huumorintajuinen (defenssit), ja tietenkään sellainen piirre ei kitkeydy lopullisesti siinäkään kohtelussa mitä narsisti minulle teki, mutta narsisti järjesti asiat niin paskasti, että sille ei voinut oikeen mitenkään nauraa, se vain sattui. Siinähän se juuri onkin, kun narsistit on niin kaameita :/
        Muistan kyllä nauraneeni terapeutin luonakin kun kerron tapahtuneesta, mutta vasta kun olin tosiaan terapeutille, pystyin siihen kunnolla.
        "Sinunko mielestäsi narsistissa ei ole mitään epätotta, etkö pidä heitä valehtelijoina, teeskentelijönä, petkuttajina, jotka näyttelevät milloin minkäkinlaista ihmistä tilanteen mukaan..."
        Kyllä kyllä, ehdottomasti pidän juuri tuollaisina heikäläisiä.
        Mutta tuo mitä kirjoitin siis "tavallisista" miehistä, tarkoitti vain sitä, että jotkut narsistit kuuluvat myös tuohon kategoriaan.
        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Survive.html
        "Jotkut heistä ovat rakastettavia. Useimmat ovat erittäin hurmaavia ja älykkäitä."
        Minä lisään vielä tuohon että voivat olla tuon lisäksi siis komeita ja fyysisesti erittäin attraktiivisia.
        Ja että siis omasta tapauksestani päästyäni, olen todennut narsismin niin kaameaksi häiriöksi, että tuolla positiivisella puolella ei ole minkäänlaista valovoimaa enää minuun.

        http://tiedostamaton.net/defenssit/

        Primitiiviset minän puolustuskeinot:
        kieltäminen
        lohkominen eli splitting
        projektio
        introjektio, sisäistäminen,primitiivinen samaistuminen ja samaistuminen hyökkääjään
        omnipotentti (kaikkivoipa) kontrolli
        Projektiivinen identifikaatio

        Kehittyneempiä:
        siirtäminen
        Taantuminen (regressio)
        Tietoinen mielestä pois painaminen - supressio
        torjunta (seuraavat perustuvat torjuntaan)
        -reaktionmuodostus
        -eristäminen ja älyllistäminen
        -järkeistäminen
        -tyhjäksi tekeminen


        -acting-out
        -altruismi
        -autistinen fantasia (autistic fantasy)
        -ennakointi
        -huumori
        -itsehavainnointi
        -itsevarmuus
        -liittyminen toisiin
        -mitätöiminen
        -passiivinen aggressiivisuus
        -sublimaatio
        -valittaminen ja tarjotun avun hylkääminen (help-rejecting complaining)

        &&&
        Defenssit ovat joukko tapoja torjua kaikkea päällemme tulevaa, normaaliakin tapahtumaa, ja ne ovat välttämätön osa psyykettämme. Epänormaalin voimakkaina toimivat defenssit toisaalta voivat vääristää todellisuuttamme.
        "Meillä kaikilla on defenssejä, ja jos defenssimme toimivat huonosti, emme pärjää normaalissa kanssakäymisessä, olisimme liian haavoittuvia ja tunteemme heilahtelisivat liikaa."

        Narsisti on mielestäni tyyppi, joka saa ihmisen defenssit alas kun hän "hyväksyy" ja "rakastaa" uhriaan niin valtavan suuresti... Siksi se haavoittavuus on niin suurta ja tunteet todellakin joutuvat aika hallitsemattomaan tilaan.. ikävä kyllä.
        Kokemus on mieliinpainuva... ;(
        Onneksi tuossa vaiheessa edes sillä toisella on ilo (vahingonilo) ylimillään.

        Vaikka nykyään näen narsistin suurelta osin aika mitättömänä tyyppinä, se näkemykseni perustuu laajempaan elämänkokemukseen, omiin sisäisiin arvoihini, jotka ovat siis asenteita voimakkaampia ja voimakkaammin rakentuneita.
        Eivätkä nuo arvot joista puhun ja joista lähtien narsistini on tavallaan mitätön tapaus, perustu omaan yksityiseen arvokokoelmaani, vaan ikäänkuin yhteiskunnan laajemmin tarvitsemaan arvosisältöön.

        Kaikkea voi kritisoida, mutta se vain on niin, että suurin osa päättää valita oman elämän elämisen ja sen jatkamisen ilman, että asettaa päätään edes narsistin valitsemalle pölkylle katkaistavaksi, --- Sanoisin, että tämä elämän jatkamisen valitseminen on oikea ja hyvä valinta, kuitenkin.


      • Niin_kun kirjoitti:

        " että tunne/kokemus huijatuksi tulemisesta saattaa olla niin kipeä/hävettävä, että mieli saattaa kehitellä puolustukseksi kaikenlaisia selityksiä tapahtuneelle, ilman että joutuu myöntämään itselleen tulleensa totaalisesti huijatuksi. "
        Niin kun ajattelen, että se mieli ei pitkään aikaan löydä syitä tapahtuneelle, niin se mieli on sekasortoisessa tilassa ja ihminen siinä taantuukin jollain tapaa samalla kun kuitenkin käsittää, että on tapahtunut jotain täysin epäoikeudenmukaista, mitä epäoikeudenmukaista huijatuksia tuleminen niin röyhkeällä ja tarkoituksettomalla tavalla onkin...
        Itsestäni en muista, että olisin pystynyt edes käyttämään mitään defenssejä. Jos olisin pystynyt käyttämään defenssejä, olisin luultavasti voinut himpun verran paremmin. Narsisti löi minua suoraan kasvoille (henkisessä mielessä) niin lujaa, että siinä ei paljoa selityksillä olisi ollut sijaa. Tapaus oli siis kauhea.
        Olen aina ollut huumorintajuinen (defenssit), ja tietenkään sellainen piirre ei kitkeydy lopullisesti siinäkään kohtelussa mitä narsisti minulle teki, mutta narsisti järjesti asiat niin paskasti, että sille ei voinut oikeen mitenkään nauraa, se vain sattui. Siinähän se juuri onkin, kun narsistit on niin kaameita :/
        Muistan kyllä nauraneeni terapeutin luonakin kun kerron tapahtuneesta, mutta vasta kun olin tosiaan terapeutille, pystyin siihen kunnolla.
        "Sinunko mielestäsi narsistissa ei ole mitään epätotta, etkö pidä heitä valehtelijoina, teeskentelijönä, petkuttajina, jotka näyttelevät milloin minkäkinlaista ihmistä tilanteen mukaan..."
        Kyllä kyllä, ehdottomasti pidän juuri tuollaisina heikäläisiä.
        Mutta tuo mitä kirjoitin siis "tavallisista" miehistä, tarkoitti vain sitä, että jotkut narsistit kuuluvat myös tuohon kategoriaan.
        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Survive.html
        "Jotkut heistä ovat rakastettavia. Useimmat ovat erittäin hurmaavia ja älykkäitä."
        Minä lisään vielä tuohon että voivat olla tuon lisäksi siis komeita ja fyysisesti erittäin attraktiivisia.
        Ja että siis omasta tapauksestani päästyäni, olen todennut narsismin niin kaameaksi häiriöksi, että tuolla positiivisella puolella ei ole minkäänlaista valovoimaa enää minuun.

        "Itsestäni en muista, että olisin pystynyt edes käyttämään mitään defenssejä. Jos olisin pystynyt käyttämään defenssejä, olisin luultavasti voinut himpun verran paremmin."

        No defensseistä ny sen verran, ettei net ole mitään sellaisia jotka tietoisesti otetaan tai ei oteta käyttöön, vaan enempi kyseessä on tiedostamatonta ja vähän niinku automaattista psyyken toimintaa.

        Mutta joo, tarkoitus ny oli tuoda esiin, että useimmat narsistit ovat noita huijareita ja heidän hyväkin käytöksensä, kauniit sanansa yms. ovat suurimmaksi osaksi valhetta.

        Mitä tuohon ulkoiseen olemukseen tulee niin muistan kyllä, että se on ollut sinulle aina tärkeä asia korostaa, mutta näihin narsisti juttuihin voinee liittää sanonnan, "moni kakku päältä kaunis", että monetkin asiat ovat pohjimmiltaan toisenlaisia kuin mitä päältäpäin vaikuttaa

        Että tässä ny hieman yritän kumota tuota aloittajan väitettä, että net hyvät ominaisuudet täytyvät olla narsistissa. Totuus on kyllä siltä osin raadollinen, että monetkin tervejärkiset ihmiset saattavat haksahtaa siihen kuvajaiseen.

        Useinhan näihin tapauksiin on liitetty sellainenkin sanonta, kuin "liian hyvää ollakseen totta", mikä tänä päivänä koskee monia muitakin asioita. Ihmiset sijoittavat rahojaan kyseenalaisiin kohteisiin, osallistuvat kyseenalaisiin arvontoihin, uskovat jos jonkinmoiseen humpuukiin...


      • Oletan_että
        Niin_kun kirjoitti:

        " että tunne/kokemus huijatuksi tulemisesta saattaa olla niin kipeä/hävettävä, että mieli saattaa kehitellä puolustukseksi kaikenlaisia selityksiä tapahtuneelle, ilman että joutuu myöntämään itselleen tulleensa totaalisesti huijatuksi. "
        Niin kun ajattelen, että se mieli ei pitkään aikaan löydä syitä tapahtuneelle, niin se mieli on sekasortoisessa tilassa ja ihminen siinä taantuukin jollain tapaa samalla kun kuitenkin käsittää, että on tapahtunut jotain täysin epäoikeudenmukaista, mitä epäoikeudenmukaista huijatuksia tuleminen niin röyhkeällä ja tarkoituksettomalla tavalla onkin...
        Itsestäni en muista, että olisin pystynyt edes käyttämään mitään defenssejä. Jos olisin pystynyt käyttämään defenssejä, olisin luultavasti voinut himpun verran paremmin. Narsisti löi minua suoraan kasvoille (henkisessä mielessä) niin lujaa, että siinä ei paljoa selityksillä olisi ollut sijaa. Tapaus oli siis kauhea.
        Olen aina ollut huumorintajuinen (defenssit), ja tietenkään sellainen piirre ei kitkeydy lopullisesti siinäkään kohtelussa mitä narsisti minulle teki, mutta narsisti järjesti asiat niin paskasti, että sille ei voinut oikeen mitenkään nauraa, se vain sattui. Siinähän se juuri onkin, kun narsistit on niin kaameita :/
        Muistan kyllä nauraneeni terapeutin luonakin kun kerron tapahtuneesta, mutta vasta kun olin tosiaan terapeutille, pystyin siihen kunnolla.
        "Sinunko mielestäsi narsistissa ei ole mitään epätotta, etkö pidä heitä valehtelijoina, teeskentelijönä, petkuttajina, jotka näyttelevät milloin minkäkinlaista ihmistä tilanteen mukaan..."
        Kyllä kyllä, ehdottomasti pidän juuri tuollaisina heikäläisiä.
        Mutta tuo mitä kirjoitin siis "tavallisista" miehistä, tarkoitti vain sitä, että jotkut narsistit kuuluvat myös tuohon kategoriaan.
        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Survive.html
        "Jotkut heistä ovat rakastettavia. Useimmat ovat erittäin hurmaavia ja älykkäitä."
        Minä lisään vielä tuohon että voivat olla tuon lisäksi siis komeita ja fyysisesti erittäin attraktiivisia.
        Ja että siis omasta tapauksestani päästyäni, olen todennut narsismin niin kaameaksi häiriöksi, että tuolla positiivisella puolella ei ole minkäänlaista valovoimaa enää minuun.

        "Epänormaalin voimakkaina toimivat defenssit toisaalta voivat vääristää todellisuuttamme."
        Oletan että ylt viittaa aiemmassa tuohon kun sanoo joidenkin uhrien koittavan selitellä oikeasti häpeällistä tapahtumaa, ettei se haavoittaisi ja satuttaisi liikaa.

        Niin sitä vain minä taas aiemmin tarkoitin, että eihän se mitenkään vääristelevän keksittyä tarvitse olla, jos se nairsisti oli hyvine piirteineen kaikkea sitä mitä uhrit halusivat... Se oli totuus joka hallitsi aikansa. Tuo totuus on vain sivuutettava ja on valittava tärkeämpiä ja kannattavampia arvoja.
        Minä olen sivuuttanut arvona kaikenlaisen pinnallisen miellyttävyyden mitä narsisti minulle tarjosi ja tarjoaisi mielellään edelleen, ja tehnyt paremmat arvovalinnat. En silti kiellä tapahtunutta. En voi sanoa, etteikö narsisti olisi ollut omalla tavallaan sitä positiivista, mitä hänessä näin. Kyllä hän oli sitä. Mutta tietenkin suurin valhe hänessä oli se, että hän on valmis parisuhteeseen, mitä hän ei ollut eikä tule koskaan olemaan. Siellä taustalla sitten se kaikki skeida ja koko lemuava kaatopaikka hiveine ilmiöineen. Valitettavasti.

        Mitä tulee pahoinpitelyyn yms., niin onhan se todellista joillekin. Minulle henkinen pahoinpitely oli todellista. En kuitenkaan defenssien taakse mennyt sitä piiloon, sen tiedostin kyllä mitä tapahtui.

        Tutustun -tietoiseen mielestä poispainamiseen- defenssinä myöhemmin. Sitä tein jonkin verran, koska aikapula oikeasti rajoitti elämääni myös.
        En tahtonut jäädä sairaseläkkeelle narsistiroiston takia!!!
        Mielestäni edelleen loistava valinta, ei suinkaan sokea ja tarkoitukseton vääristelevä defenssin väärinkäyttö.

        Tässä nyt vähän syyllistyn oman tapaukseni arvointiin.
        Olen samaa mieltä kuin ylt, että jos uhri sallii kaikki rajansa loukattavan ja ylitettävän törkeästi, on ajattelu harhaantunut. Toisaalta narsistit tukevat mielellään uhriensa matkaa vääristyneeseen todellisuuteen, jossa narsisti on sekä matkaopas että lopullinen hyväksikäyttäjä. Narsisti ei taida useinkaan jaksaa lukuisten uhriensa kanssa kaikkien matkaa johtaa, tai jäädä uhria edes hyväksikäyttämään, vaan pakeneekin uusiin seikkailuhin... Uhrin onneksi.

        Vielä huomautan, että narsistin kokemus itsestään on, vaikkakin käyttävät todellisuutta lyömäkeinona uhrin nitistämisessä, täysin vääristynyt, onhan hän omnipotenttikin, joka siis on yksi primitiivisimmistä defensseistä.


      • Toisilla_
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Itsestäni en muista, että olisin pystynyt edes käyttämään mitään defenssejä. Jos olisin pystynyt käyttämään defenssejä, olisin luultavasti voinut himpun verran paremmin."

        No defensseistä ny sen verran, ettei net ole mitään sellaisia jotka tietoisesti otetaan tai ei oteta käyttöön, vaan enempi kyseessä on tiedostamatonta ja vähän niinku automaattista psyyken toimintaa.

        Mutta joo, tarkoitus ny oli tuoda esiin, että useimmat narsistit ovat noita huijareita ja heidän hyväkin käytöksensä, kauniit sanansa yms. ovat suurimmaksi osaksi valhetta.

        Mitä tuohon ulkoiseen olemukseen tulee niin muistan kyllä, että se on ollut sinulle aina tärkeä asia korostaa, mutta näihin narsisti juttuihin voinee liittää sanonnan, "moni kakku päältä kaunis", että monetkin asiat ovat pohjimmiltaan toisenlaisia kuin mitä päältäpäin vaikuttaa

        Että tässä ny hieman yritän kumota tuota aloittajan väitettä, että net hyvät ominaisuudet täytyvät olla narsistissa. Totuus on kyllä siltä osin raadollinen, että monetkin tervejärkiset ihmiset saattavat haksahtaa siihen kuvajaiseen.

        Useinhan näihin tapauksiin on liitetty sellainenkin sanonta, kuin "liian hyvää ollakseen totta", mikä tänä päivänä koskee monia muitakin asioita. Ihmiset sijoittavat rahojaan kyseenalaisiin kohteisiin, osallistuvat kyseenalaisiin arvontoihin, uskovat jos jonkinmoiseen humpuukiin...

        "No defensseistä ny sen verran, ettei net ole mitään sellaisia jotka tietoisesti otetaan tai ei oteta käyttöön, vaan enempi kyseessä on tiedostamatonta ja vähän niinku automaattista psyyken toimintaa."
        Toisilla enemmän toisilla vähemmän.
        Narsisteillahan on käytössä yleensä koko primitiivisen minän puolustuskeinojen arsenaali vahvana... Se on se paikalleen jämähtänyt kehitys niiltä osin.

        Tietenkin olemme enemmän tai vähemmän täydellisiä kaikki, mutta mielestäni selvännäkö ei kuulu täydellisimmänkään ihmisen varusteluun kuin todistuksena hänen terveestä psyykestään... Eli kaikkien valheiden taakse ei voi nähdä heti... Asiat näyttäytyvät usein kuin ne on tarkoitettu nähtäväksikin sieltä narsistin taholta. Se totuus tulee nähtäväksi myöhemmin jos sen tahtoo nähdä. Tuohon vaaditaan uhrin omaa tahtoa (minun mielestäni).

        Jotenkin narsisti järjesti todellakin niin, että olin hyvin suojaton tuona hetkenä kun narsisti pakeni etsimään itselleen hyödyllisempiä uhreja. Enkä todellakaan tajunnut, että se nyt pakeni etsimään itselleen hyödyllisempiä uhreja :D, miten olisin edes voinut tajuata mitään sellaista?


      • Toisilla_ kirjoitti:

        "No defensseistä ny sen verran, ettei net ole mitään sellaisia jotka tietoisesti otetaan tai ei oteta käyttöön, vaan enempi kyseessä on tiedostamatonta ja vähän niinku automaattista psyyken toimintaa."
        Toisilla enemmän toisilla vähemmän.
        Narsisteillahan on käytössä yleensä koko primitiivisen minän puolustuskeinojen arsenaali vahvana... Se on se paikalleen jämähtänyt kehitys niiltä osin.

        Tietenkin olemme enemmän tai vähemmän täydellisiä kaikki, mutta mielestäni selvännäkö ei kuulu täydellisimmänkään ihmisen varusteluun kuin todistuksena hänen terveestä psyykestään... Eli kaikkien valheiden taakse ei voi nähdä heti... Asiat näyttäytyvät usein kuin ne on tarkoitettu nähtäväksikin sieltä narsistin taholta. Se totuus tulee nähtäväksi myöhemmin jos sen tahtoo nähdä. Tuohon vaaditaan uhrin omaa tahtoa (minun mielestäni).

        Jotenkin narsisti järjesti todellakin niin, että olin hyvin suojaton tuona hetkenä kun narsisti pakeni etsimään itselleen hyödyllisempiä uhreja. Enkä todellakaan tajunnut, että se nyt pakeni etsimään itselleen hyödyllisempiä uhreja :D, miten olisin edes voinut tajuata mitään sellaista?

        "Asiat näyttäytyvät usein kuin ne on tarkoitettu nähtäväksikin sieltä narsistin taholta. Se totuus tulee nähtäväksi myöhemmin jos sen tahtoo nähdä. "

        Niin juurkin tuosta olenkin tässä kohtaa puhumassa, että narsisti alkuun tarkoituksellisesti esittää olevansa jotain muuta kuin on ts. huijaa, teeskentelee, valehtelee, manipuloi yms. kunnes sitten ajan kanssa hänen todellinen luonteensa tulee esiin...

        Vakninin alkusanoissahan asia kuvataan hyvin ja mitä olen näitä tarinoita lukenut sieltä ja täältä, niin noinhan siinä yleisimmin käy, kunnes sitten se totuus, sinun sanojasi lainatakseni tulee esiin...

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Alkusana.html

        Kysymys on vähän samasta asiasta kuin vaikkapa euron puhelimissa, euron puhelimia ei ole, mutta silti monet ihmiset menevät halpaan. Samoin monet näkevät/haluavat nähdä? narsistissa ominaisuuksia joita hänessä ei todellisuudessa ole

        Tää ny vaan tähän kohtaan osin siksi, että monet tuntuvan haluavan päätä pahkaa uskoa esim. narsistin paranemiseen. En kiistä etteikö se olisi mahdollista, mutta ainakin alkuun mun mielestä kannattaa muistaa, että narsismi on petkuttamisen taidetta...

        Mun mielestä nuo asiat vaikutelmien luominen, piintynyt valehtelu, manipulointikyky ts. huijaaminen olisi aina hyvä pitää mielessä jos narsisteista puhutaan

        http://www.healingeagle.net/Fin/Quotes/NarcisChar.html


      • Mutta_

        Mutta yksi positiivinen asia minun narsistissani oli, jota se ei petkuttanut. kyllä se oikeasti on hyvännäköinen tyyppi, ihan objektiivisesti niin että naiset häneen helposti mielistyvät. Minullekin ehti moni vanhempi nainen kehua miesystäväni soreaa ulkokuorta, mikä minua vähän ihmetytti kyllä.. Mutta ehkä katsoivat parhaimmaksi sanoa ääneen ilmeisen tosiasian.
        En tuota mitenkään muuten tahdo korostaa, mutta se oli ja on hänellä se millä hänen on helppo edetä narsistin urallaan ja alkaa varsinainen huiputus. Hänen kiva ulkonäkönsä on myös sellainen, mihin koukuttuu sen jälkeen kun on rakastunut hänen valheolemukseensa.
        Hänen ulkonäkönsä oli ainakin minulle este tehdä selkeitä havaintoja hänestä narsistina, koska sitä ulkonäköä tuli jotenkin pidettyä yhtenä syistä hänen omituiselle käytökselleenkin ja kuvittelin aluksi että naiset sen ovat pilanneetkin... :D. Kunnes aloin tajuta, että mikään naisjoukko ei tee kenestäkään miehestä tuollaista. Syyt ovat syvemmällä.


      • Mutta_ kirjoitti:

        Mutta yksi positiivinen asia minun narsistissani oli, jota se ei petkuttanut. kyllä se oikeasti on hyvännäköinen tyyppi, ihan objektiivisesti niin että naiset häneen helposti mielistyvät. Minullekin ehti moni vanhempi nainen kehua miesystäväni soreaa ulkokuorta, mikä minua vähän ihmetytti kyllä.. Mutta ehkä katsoivat parhaimmaksi sanoa ääneen ilmeisen tosiasian.
        En tuota mitenkään muuten tahdo korostaa, mutta se oli ja on hänellä se millä hänen on helppo edetä narsistin urallaan ja alkaa varsinainen huiputus. Hänen kiva ulkonäkönsä on myös sellainen, mihin koukuttuu sen jälkeen kun on rakastunut hänen valheolemukseensa.
        Hänen ulkonäkönsä oli ainakin minulle este tehdä selkeitä havaintoja hänestä narsistina, koska sitä ulkonäköä tuli jotenkin pidettyä yhtenä syistä hänen omituiselle käytökselleenkin ja kuvittelin aluksi että naiset sen ovat pilanneetkin... :D. Kunnes aloin tajuta, että mikään naisjoukko ei tee kenestäkään miehestä tuollaista. Syyt ovat syvemmällä.

        No hivenen ny huvittikin luin postauksesi. Joo, ulkonäköä lienee vaikea huijata narsistinkaan, jos ei ny jotain naamaria käytä tai näin internetin aikakaudella käytä jonkun muun ihmisen kuvaa, mutta niissäkin tapauksissa viimeistään tavatessa se totuus tulee ilmi.

        Toki naisilla ny on keinonsa ja hyvä stailaus saa ihmeitä aikaan jolloin ulkonäkö saattaa muuttua radikaalistikin kuten ns. muuttumisleikeissä on huomattu. Ulkonäköön vaikuttaa sitten vielä ihmisten henkilökohtaiset maukumieltymykset, esim. toinen tykkää tummista ja toinen vaaleista jne...

        Mutta joo juutuin ny erityisesti noihin käyttämiisi sanoihin, sorea ja kiva. Päässä alkoi soimaan muinaisen laulun sanat "hei soreasti, koreasti pillini soipi, toki vain pajupuusta", Sorea sana puhuttaessa vanhemmasta miehestä, kuullostaa mun suussa oudolta. Ennemminkin itse liittäisin sanan nuorehkoon naiseen ja miehet sitten olisivat joko hyvänäköisiä , komeita ja joskus jopa kauniita

        Kivan näköinen ihminen taas tuo mieleeni enemmänkin ajatuksen, että ko. ihminen vaikuttaa kivalta ts. mukavalta, reilulta ja ystävälliseltä, kun taas kivan näköisen liittäisin enemmänkin joihin esineisiin tai asioihin.

        Tämmöstä ny tuli tähän kohtaan, että sanatkin joita käytämme saattavat tuoda erilaisia mielleyhtymiä eri ihmisille

        http://www.synonyymit.fi/sorea
        http://www.suomisanakirja.fi/kiva


      • dsfadsfa
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Mutta ehkä tämä motiivi, jota ylt tuossa tarjoaa selitykseksi, onkin peräisin hänen omasta tarvevarannostaan."

        Joo, sinulle vastaan, etten ny ihan ymmärtänyt ajatuksenjuoksuasi, siinä kuin sinäkään minun. Jotain sellaista ny tuossa hain, että tunne/kokemus huijatuksi tulemisesta saattaa olla niin kipeä/hävettävä, että mieli saattaa kehitellä puolustukseksi kaikenlaisia selityksiä tapahtuneelle, ilman että joutuu myöntämään itselleen tulleensa totaalisesti huijatuksi.

        Loppupeleissähän ei ole kyse muusta kuin niinkin raadollisesta asiasta, että jotkut ihmiset ovat vaan sellaisia, ovat oppineet huijaamaan, teeskentelemään, esittämään muuta kuin ovat, sellaista ihmisistähän täällä keskustellaan. Ei siinä välttis tarvita muuta kuin että se kuuluisa omatunto, syyllisyyden ja häpeän tunteet puuttuvat, jotka yleensä normi ihmisillä varoittavat milloin käyttää tai on käyttänyt kyseenalaisia keinoja.

        En ny oikein ymmärtänyt tuotakaan ihmetystäsi aiheeseen liittyen, että mikä muka on epätotta ? että jos sun ny täytyy moista kysyä niin kantsiis vissiin tutustua enemmän aiheeseen. Sinunko mielestäsi narsistissa ei ole mitään epätotta, etkö pidä heitä valehtelijoina, teeskentelijönä, petkuttajina, jotka näyttelevät milloin minkäkinlaista ihmistä tilanteen mukaan...

        No joo huomasin kyllä, että puhuit joistakin miehistä, etkä narsisteista, että puhutaan ny tavallaan eri asiasta, kun minä puhuin ny niistä huijaavista, teeskentelivästä miehistä jotka kauniilla valheellisilla sanoillaan saavat naisen koukkuun, luulemaan että mies pitää hänestä, vaikka todellisuudessa on kyse vallan muusta, siitä huijaamisesta ja hyöyn tavoittelusta...

        Mutta joo, ohan noita tarinoita joka lähtöön, muistaakseni siinä tule takaisin Gabrielissakin naiset toivoivat miehen vielä palaavan vaikka olivatkin menettäneet kaikki rahansa.

        Kiinnostavaa, kun nainen saadaan koukkuun, niin kyse on vallan muusta. Mistä? Seksistäkö, sitäkö ajattelit?
        Ja tuollainen olisi narsistista toimintaa. Eikös nämä prinsessatkin itse harrasta tuollaista koukuttamista, mistä nyt sitten miehiä syyttävät? Että kumpi se narsisti oikein olikaan, on pakko kysyä?


      • dsfadsfa kirjoitti:

        Kiinnostavaa, kun nainen saadaan koukkuun, niin kyse on vallan muusta. Mistä? Seksistäkö, sitäkö ajattelit?
        Ja tuollainen olisi narsistista toimintaa. Eikös nämä prinsessatkin itse harrasta tuollaista koukuttamista, mistä nyt sitten miehiä syyttävät? Että kumpi se narsisti oikein olikaan, on pakko kysyä?

        No aloitus ny oli laadittu niin, että keskustelua syntyisi nimenomaan niin, että mies on/olisi se narsisti, että siitä syystä ny vähän yksipuolinen keskustelu näin tasa arvon aikana.

        Että kyllä joo, myös naiset ja nykyään enevissä määrin syyllistyvät moiseen käytökseen. Ihan julkisuudessakin on juttuja joissa nuoret, joskus vanhemmat naisetkin ovat huijanneet kumppania kaipaavia papparaisia, peräkammarin poikia ja yksinäisiä miehiä tms. lupailemalla seksiä.

        Sitä ennen sitte vaan on tullut mutkia matkaan, on laskuja maksettavana, sairautta yms. joihin tarvitaan rahaa ja monissa tapauksissa on onnistuutu samaan katteettomilla lupauksilla useita tuhansia euroja , ilman että ko. mies on kumppania koskaan nähnytkään. Toki joissain tapauksissa on käynyt niinkin, että naisena esiintynyt on ollutkin mies.

        Että kyllä narsisti/huijari voi olla nainenkin. Onhan täällä ollutkin myös joitain miesten kirjoittamia tarinoitakin aiheesta, joissa ns. papin aamenen jälkeen aiemmin niin ihanasta naisesta on kuoriutunut hirviö.


      • sanakikkailua
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        No hivenen ny huvittikin luin postauksesi. Joo, ulkonäköä lienee vaikea huijata narsistinkaan, jos ei ny jotain naamaria käytä tai näin internetin aikakaudella käytä jonkun muun ihmisen kuvaa, mutta niissäkin tapauksissa viimeistään tavatessa se totuus tulee ilmi.

        Toki naisilla ny on keinonsa ja hyvä stailaus saa ihmeitä aikaan jolloin ulkonäkö saattaa muuttua radikaalistikin kuten ns. muuttumisleikeissä on huomattu. Ulkonäköön vaikuttaa sitten vielä ihmisten henkilökohtaiset maukumieltymykset, esim. toinen tykkää tummista ja toinen vaaleista jne...

        Mutta joo juutuin ny erityisesti noihin käyttämiisi sanoihin, sorea ja kiva. Päässä alkoi soimaan muinaisen laulun sanat "hei soreasti, koreasti pillini soipi, toki vain pajupuusta", Sorea sana puhuttaessa vanhemmasta miehestä, kuullostaa mun suussa oudolta. Ennemminkin itse liittäisin sanan nuorehkoon naiseen ja miehet sitten olisivat joko hyvänäköisiä , komeita ja joskus jopa kauniita

        Kivan näköinen ihminen taas tuo mieleeni enemmänkin ajatuksen, että ko. ihminen vaikuttaa kivalta ts. mukavalta, reilulta ja ystävälliseltä, kun taas kivan näköisen liittäisin enemmänkin joihin esineisiin tai asioihin.

        Tämmöstä ny tuli tähän kohtaan, että sanatkin joita käytämme saattavat tuoda erilaisia mielleyhtymiä eri ihmisille

        http://www.synonyymit.fi/sorea
        http://www.suomisanakirja.fi/kiva

        Aika huvittavaa tuokin väitteesi, ettei ulkoista habitusta pystyisi muuttamaan. Oli mies tai nainen , niin se onnistuu kyllä.

        Naisilla on usein hiuslisäkkeitä, joilla hiukset saadaan näyttämään paksummilta ja pidemmiltä, houkuttelevammilta miehen silmään. Omat hiukset voi olla blondauksesta jo niin kärähtäneet, että voi olla osittain jo pakkokin käyttää irtonaista kuontaloa. Tummemaksi hiuksiaan värjäävät säästyvät murheelta, koska hiusväreissä ei ole hiuksia rasittavaa vaalennusainetta. Jos rahapussissa on varaa, löytyy meikkejä, joilla juonteet ja rypyt ja muut ihon virheet saa piiloon, näyttämättä ylimeikaltulta. Erilaiset kauneusleikkaukset antavat mahdollisuuden muokkaukseen ja muut botoxit. Entäpä vaatteet sitten, kotona legginseissä, mutta miesten kanssa iskentävaatteet yllä, jos haluaa karkeasti sanoa. Vaatteilla voi muutoinkin tuoda korostetusti esiin mitä haluaa, naisellisuutta, kapeaa vyötäröä, teinimäisyyttä, minihameita, mummomaisuutta, säkkivaatteita.

        Ja ylläripylläri tuon saman voi myös tehdä mies. Aidonnäköisiä irtohiuksia saa kaljunalun peittämiseen, pakkelia voi myös miehet käyttää, korostaen vain rajauksilla silmiään, värjäämällä kulmia ja ripsiä, pitämällä huoliteltua tietyn tyylistä partaa, Käymällä kuntosalilla sen verran, että saa muodokkaat käsivarret yms. Ja samalla tavalla vaatteilla luodaan ulkonäköön lisää houkuttelevuutta. Silmäpusseja ja muita virheitä korjataan kirurgin veitsellä jne. Eli ei siihen naamaria tarvitse.

        Kerrankos sitä on miehiä huijattu vetäisemällä "peruukki" päähän, aina kun häntä tapaa. Eikös meistä naisista osa punaa huulensakin vain miestä miellyttääkseen?


      • justiinanjälkeläinen
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        No aloitus ny oli laadittu niin, että keskustelua syntyisi nimenomaan niin, että mies on/olisi se narsisti, että siitä syystä ny vähän yksipuolinen keskustelu näin tasa arvon aikana.

        Että kyllä joo, myös naiset ja nykyään enevissä määrin syyllistyvät moiseen käytökseen. Ihan julkisuudessakin on juttuja joissa nuoret, joskus vanhemmat naisetkin ovat huijanneet kumppania kaipaavia papparaisia, peräkammarin poikia ja yksinäisiä miehiä tms. lupailemalla seksiä.

        Sitä ennen sitte vaan on tullut mutkia matkaan, on laskuja maksettavana, sairautta yms. joihin tarvitaan rahaa ja monissa tapauksissa on onnistuutu samaan katteettomilla lupauksilla useita tuhansia euroja , ilman että ko. mies on kumppania koskaan nähnytkään. Toki joissain tapauksissa on käynyt niinkin, että naisena esiintynyt on ollutkin mies.

        Että kyllä narsisti/huijari voi olla nainenkin. Onhan täällä ollutkin myös joitain miesten kirjoittamia tarinoitakin aiheesta, joissa ns. papin aamenen jälkeen aiemmin niin ihanasta naisesta on kuoriutunut hirviö.

        Hah haa. tuo, että papin aamenen jälkeen naisesta kuorituu hirviö, kuuluu vanhaan suomalaiseen kulttuuriin. Tuostahan ne monet ongelmat sitten alkavatkin, kun toiset tarttuu pulloon ja toiset toisiin naisiin.

        Eihän suomalainen nainen saa näyttää liian kauniilta ja meikaltulta enää sen papin aamenen jälkeen, kun sitä on omistauduttava vain yhtä palvelemaan tuorein pullin ja muin viihdykkein. Johtunee siitä, että naista on arvostettu vain hellan ja nyrkin välissä työjuhtana, piikana, miestä alempi arvoisena. Tuo malli on saatettu imeä jo äidinmaidossa ja siksi voi olla vaikeaa siitä luopua. Tai sitten se kummallinen tapa suhtautua mieheen on opittu omalta äidiltä, eräänlainen kylmäkiskoisuus ja ajattelumalli, että mies on aina jollakin tavalla porsastelija. Matkustelu ja erilaiset kulttuuurit ovat sitten myöhemmin avanneet silmiä, että kuinka on mahdollista, että joissakin kulttuureissa naista arvostetaan eritavalla ja yllättävää on, että juuri maissa, jossa ei feministit ja tasa-arvo ole koskaan ollut päällimmäinen puheenaihe.


      • justiinanjälkeläinen kirjoitti:

        Hah haa. tuo, että papin aamenen jälkeen naisesta kuorituu hirviö, kuuluu vanhaan suomalaiseen kulttuuriin. Tuostahan ne monet ongelmat sitten alkavatkin, kun toiset tarttuu pulloon ja toiset toisiin naisiin.

        Eihän suomalainen nainen saa näyttää liian kauniilta ja meikaltulta enää sen papin aamenen jälkeen, kun sitä on omistauduttava vain yhtä palvelemaan tuorein pullin ja muin viihdykkein. Johtunee siitä, että naista on arvostettu vain hellan ja nyrkin välissä työjuhtana, piikana, miestä alempi arvoisena. Tuo malli on saatettu imeä jo äidinmaidossa ja siksi voi olla vaikeaa siitä luopua. Tai sitten se kummallinen tapa suhtautua mieheen on opittu omalta äidiltä, eräänlainen kylmäkiskoisuus ja ajattelumalli, että mies on aina jollakin tavalla porsastelija. Matkustelu ja erilaiset kulttuuurit ovat sitten myöhemmin avanneet silmiä, että kuinka on mahdollista, että joissakin kulttuureissa naista arvostetaan eritavalla ja yllättävää on, että juuri maissa, jossa ei feministit ja tasa-arvo ole koskaan ollut päällimmäinen puheenaihe.

        No kikkaillaan ny sitte vielä lisää hetken verran, jos luit tarkasti niin sanoin ettei ulkonäöään voi sillain huijata, ihminen ny on sen näköinen kuin on sillä hetkellä irtolisäkkeillä tai ilman. Toki ulkonäöään voi yrittää parannella, johon jo viittasinkin stailauksella. Muistan kyllä joskus lukeneeni jonkin jutun naisesta joka ei ole koskaan esiintynyt miehensä silmisä luomuna, ilman meikkejä ja muuta reksviittaa...

        Mitä tulee tuohon naisesta koituu hiviö, joo justiina ilmiö on kyllä tuttu, mutta tässä kohtaa ny tarkoitin noita narsisti juttuja.

        Joissa naisen todellinen luonne tule esiin ja hän alkaa mitätöimään miestään, mikään ei kelpaa/riitä, kaikki mitä mies tekee on väärin/huonoa, nainen pilkkaa/halveksii miestään ja kaikkea mikä on miehelle tärkeää, mököttää jos ei saa tahtoaan lävitse, seksiä käytetään vallan välineenä, vertaillaan muihin miehiin, mahd. pettämistä, henkisen väkivallan lisäksi saattaa kuvioon tulla myös fyysistä väkivaltaa, raivokohtauksia jos mies ei kykene täyttämään naisen loputtomia vaatimuksia yms.

        Ihan samantapaista käyttätymistä, kuin niissäkin avioliitoissa joissa mies on narsisti. Ei tässä ny ole kyse ole muusta kuin sen kummemmasta , että myös naispuolisia huijareita/narsisteja on olemassa.


      • AavanMeren
        justiinanjälkeläinen kirjoitti:

        Hah haa. tuo, että papin aamenen jälkeen naisesta kuorituu hirviö, kuuluu vanhaan suomalaiseen kulttuuriin. Tuostahan ne monet ongelmat sitten alkavatkin, kun toiset tarttuu pulloon ja toiset toisiin naisiin.

        Eihän suomalainen nainen saa näyttää liian kauniilta ja meikaltulta enää sen papin aamenen jälkeen, kun sitä on omistauduttava vain yhtä palvelemaan tuorein pullin ja muin viihdykkein. Johtunee siitä, että naista on arvostettu vain hellan ja nyrkin välissä työjuhtana, piikana, miestä alempi arvoisena. Tuo malli on saatettu imeä jo äidinmaidossa ja siksi voi olla vaikeaa siitä luopua. Tai sitten se kummallinen tapa suhtautua mieheen on opittu omalta äidiltä, eräänlainen kylmäkiskoisuus ja ajattelumalli, että mies on aina jollakin tavalla porsastelija. Matkustelu ja erilaiset kulttuuurit ovat sitten myöhemmin avanneet silmiä, että kuinka on mahdollista, että joissakin kulttuureissa naista arvostetaan eritavalla ja yllättävää on, että juuri maissa, jossa ei feministit ja tasa-arvo ole koskaan ollut päällimmäinen puheenaihe.

        Mä haluaisin johonkin semmoiseen maahan missä naiset arvostavat toisiaan.


      • kumpiolimenninkäinen
        jonpikunpi kirjoitti:

        Perustui huijaamiseen...?
        Kumpi teistä oli tapauksenne menninkäinen?

        Saiko vaimosi tietää että olin luonasi kun olet taas sulkenut puhelimesi hänen takiaan? Kivaahan meillä oli lattialla ja oli ruokaakin hän laittanut meille valmiiksi? Ehkä pääsetkin hänestä nyt eroon? Minäkin olen jo sun perässäsi roikkunut melkein jo vuoden!


      • Tässä_nim
        sanakikkailua kirjoitti:

        Aika huvittavaa tuokin väitteesi, ettei ulkoista habitusta pystyisi muuttamaan. Oli mies tai nainen , niin se onnistuu kyllä.

        Naisilla on usein hiuslisäkkeitä, joilla hiukset saadaan näyttämään paksummilta ja pidemmiltä, houkuttelevammilta miehen silmään. Omat hiukset voi olla blondauksesta jo niin kärähtäneet, että voi olla osittain jo pakkokin käyttää irtonaista kuontaloa. Tummemaksi hiuksiaan värjäävät säästyvät murheelta, koska hiusväreissä ei ole hiuksia rasittavaa vaalennusainetta. Jos rahapussissa on varaa, löytyy meikkejä, joilla juonteet ja rypyt ja muut ihon virheet saa piiloon, näyttämättä ylimeikaltulta. Erilaiset kauneusleikkaukset antavat mahdollisuuden muokkaukseen ja muut botoxit. Entäpä vaatteet sitten, kotona legginseissä, mutta miesten kanssa iskentävaatteet yllä, jos haluaa karkeasti sanoa. Vaatteilla voi muutoinkin tuoda korostetusti esiin mitä haluaa, naisellisuutta, kapeaa vyötäröä, teinimäisyyttä, minihameita, mummomaisuutta, säkkivaatteita.

        Ja ylläripylläri tuon saman voi myös tehdä mies. Aidonnäköisiä irtohiuksia saa kaljunalun peittämiseen, pakkelia voi myös miehet käyttää, korostaen vain rajauksilla silmiään, värjäämällä kulmia ja ripsiä, pitämällä huoliteltua tietyn tyylistä partaa, Käymällä kuntosalilla sen verran, että saa muodokkaat käsivarret yms. Ja samalla tavalla vaatteilla luodaan ulkonäköön lisää houkuttelevuutta. Silmäpusseja ja muita virheitä korjataan kirurgin veitsellä jne. Eli ei siihen naamaria tarvitse.

        Kerrankos sitä on miehiä huijattu vetäisemällä "peruukki" päähän, aina kun häntä tapaa. Eikös meistä naisista osa punaa huulensakin vain miestä miellyttääkseen?

        Tässä nimenomaisessa tapauksessa on kyse vanhemmasta mieshenkilöstä, jonka minä (exuhri) tunnen erinomaisen hyvin ja olen tietoinen kaikesta mitä se on syönyt.
        Mitä tulee luettelemiisi lisukkeisiin kun on kyse muista tapauksista, niin väitän että minua ei huijattaisi noilla tuollaisilla. En ole kiinnostunut botox- enkä hiuslisäkemiehistä. Ne eivät kuulu minun miesarsenaaliini.


    • BarbaraCartland

      Just joo- Minäkin ihan väkisin luulin tavanneeni enkelin aikoinani. No perskeles, ei ollu! Narsisti. Palautetaan.

    • hyvätsylvit

      en jaksanu kaikkia lukea mutta tuo huonot sosiaaliset taidot omaava henkilö, joka sanoi manipuloinnin olevan avain oli oikeassa vaikka vitumaisesti sen ilmaisikin

    • Hän_on

      "Vai onko narsisti kaikin tavoin eksoottinen ja kiinnostava hurmuri ja tunteiden taituri, joka pudottaa polvilleen naisen kuin naisen?"
      Hän on tuota.
      Mutta tietenkin tuo on melkein kaikki petosta.
      Narsisti yleensä hankkii kuin savupommin todistukseksi siitä, että jossain on tulta.
      Selvennän:
      Hankkii rekvisiittaa ja ominaisuuksia luodakseen todellista vaikutelmaa.

      • vcgbnfgvbhnjfjgh

        Ei se mitään petosta ole vaan se kuva millainen narsu pyrkii ihanteissaan olemaan ja myös muille antamaan. Aina se ei stemmaa täysin todellisuuden kanssa tietenkään, toisaalta ei ole pelkästään narsujen synti.

        Ihmiset täällä eivät näytä tajuavan narsisteista hevon vittuakaan :p


      • Narsistien_
        vcgbnfgvbhnjfjgh kirjoitti:

        Ei se mitään petosta ole vaan se kuva millainen narsu pyrkii ihanteissaan olemaan ja myös muille antamaan. Aina se ei stemmaa täysin todellisuuden kanssa tietenkään, toisaalta ei ole pelkästään narsujen synti.

        Ihmiset täällä eivät näytä tajuavan narsisteista hevon vittuakaan :p

        Narsistien piirteet ovat aivan tavallisia ihmisten piirteitä.
        Narsistit poikkeavat siinä että oireluettelon mukaan osa piirteistä on täysin liioitellulta tuntuvan korostuneita.
        Narsistin toimita tähtää myös aivan eri mittaluokassa eri tavoitteisiin kuin ns. normaalin empatiakykyisen toiminta. Eli narsistin tavoitteet ovat hämärän peitossa ja näyttää siltä, että kaiken takana vähän narsistista riippuen ovat pelkkä iloittelu ja petkuttamisen synnyttämä huvi, ihmisten julma raaka hyväksikäyttö ja yleinen piittaamattomuus toisten pahoinvoinnista ja vaaratilanteista joita hän joko tahtomattaan tai jopa tahallaan aiheuttaa.
        Itsellesi, vcgbnfgvbhnjfjgh, sanoin vain, että sinä et näytä tajuavan narsisteista hevon kikkiäkään.


      • Suit.yourself
        Narsistien_ kirjoitti:

        Narsistien piirteet ovat aivan tavallisia ihmisten piirteitä.
        Narsistit poikkeavat siinä että oireluettelon mukaan osa piirteistä on täysin liioitellulta tuntuvan korostuneita.
        Narsistin toimita tähtää myös aivan eri mittaluokassa eri tavoitteisiin kuin ns. normaalin empatiakykyisen toiminta. Eli narsistin tavoitteet ovat hämärän peitossa ja näyttää siltä, että kaiken takana vähän narsistista riippuen ovat pelkkä iloittelu ja petkuttamisen synnyttämä huvi, ihmisten julma raaka hyväksikäyttö ja yleinen piittaamattomuus toisten pahoinvoinnista ja vaaratilanteista joita hän joko tahtomattaan tai jopa tahallaan aiheuttaa.
        Itsellesi, vcgbnfgvbhnjfjgh, sanoin vain, että sinä et näytä tajuavan narsisteista hevon kikkiäkään.

        Sinulle ehkä ne narsistin tavoitteet ovat hämärän peitossa, mutta ne itse asiassa ovat ihan samoja tavoitteita kuin muillakin, enemmän ja tarkemmin vain kiteytyneitä ja niiden saavuttamista ilman narsistin omanarvontunto on nollissa.

        Kuvaat tuossa lähinnä jotain sadistista psykopaattia(joka usein sinänsä toki voi olla narsistinenkin), eli ei millään pahalla mutta et tosiaankaan tiedä mitä helvettiä oikein kirjoittelet aiheesta narsisti.


    • hyväsylvi

      Narsistinen psykopaatti on vain ja ainoastaan maski normaalista ihmisestä, ei mitään maagisia kykyjä omaava superihminen vaan yhteen todellisuuteen jämähtänyt ihmisen kopio

    • sags

      Narsistin vanhempi on todennäköisesti narsisti, tai muuten jollain tapaa häiriöinen/sairas ihminen, jonka seurassa narsisti on jo lapsena oppinut kuulostelemaan tilanteita ja ottamaan rooleja joilla voisi saada huomiota ja hyväksyntää. Narsisti on kouliintunut hurmaaja ja huomion imuri, harjoitellut keinoja aivan pienestä pitäen. Harjoitus tekee todellakin mestarin.

      Ajan kanssa uhria alkaa sekoittaa epätietoisuuden ja häpeän tunteet, joita narsisti osaa kyllä ruokkia. "Tunne/kokemus huijatuksi tulemisesta saattaa olla niin kipeä/hävettävä, että mieli saattaa kehitellä puolustukseksi kaikenlaisia selityksiä tapahtuneelle, ilman että joutuu myöntämään itselleen tulleensa totaalisesti huijatuksi. "

      Sopivasti heikoilla oleva ihminen saattaa mennä huomaamattaan hyvinkin syvälle narsistin maailmaan ja omaksua ehkä narsistin tapoja toimia. Kun narsisti sanoo, että epäilevät ihmiset ovat vain kateellisia siitä kaikesta mitä MEILLÄ on, on niin paljon mukavampi uskoa narsistia ja sitä että on saanut elämässään jotakin enemmän kuin muilla. Kun itsetunto ei ole kovin korkealla, on vapauttavaa yhtyä narsistin ilkeisiin ajatuksiin muista ihmisistä, ehkä tuoda niitä jopa julki.

      Mitä syvemmälle tuonne on joutunut, sitä vaikeampaa on myöntää tulleensa vedätetyksi, käyttäytyneensä täysin ääliömäisesti.

      • "Sopivasti heikoilla oleva ihminen saattaa mennä huomaamattaan hyvinkin syvälle narsistin maailmaan ja omaksua ehkä narsistin tapoja toimia."

        Niin otat esille asian josta muinoin on ollut täällä juttua joskin vähemmässä määrin, samalla unohtaen että se narsistikin on alkujaan saattanut olla uhri.

        Lainaan ny tähän Vakninin tekstiä missä asiaa kuvataan tähän tapaan

        "Siispä, meidän ehkä pitäisi puhua uudesta mielenterveyshäiriöstä nimeltä NPHU, Narsistisen Persoonallisuushäiriön Uhrit.

        He kokevat häpeää ja syyllisyyttä menneen avuttomuutensa ja alistumisensa tähden. Heihin sattuu ja he ovat hauraita simuloidun ihmisen - narsistin - kanssa eletyn simuloidun yhteiselon riipaisevan kokemuksen herkistäminä. Heissä on sisäisiä arpia ja he kärsivät usein traumaattisen stressin jälkitilasta (PTSD). Jotkut heistä huitovat muita tasapainottaakseen turhautumistaan katkeralla aggressiolla.

        Narsisti on oman häiriintyneisyytensä lailla kaikkialle läpitunkeva. Narsistin uhrina oleminen on yhtä turmiollinen olotila kuin narsistina oleminen. Narsistin jättämiseksi vaaditaan valtavia mentaalisia ponnistuksia, ja fyysinen erottautuminen on niistä vain ensimmäinen (ja vähiten tärkeä) askel.

        Narsisti voidaan hylätä - mutta narsisti on hidas hylkäämään uhrejaan. Hän on läsnä, joka hetki esiin astuen, tehden olemassaolon epärealistiseksi, kieroutuneeksi ja vääristyneeksi, ilman hengähdystaukoa, sisäisenä herpaantumattomana äänenä, joka ei anna hetkenkään rauhaa, ja josta puuttuu myötätunto ja empatia uhria kohtaan.

        Narsisti on läsnä aaveen lailla kauan senkin jälkeen kun hän on kadonnut fyysisesti. Tämä on todellinen vaara, jonka narsistin uhrit joutuvat kohtaamaan: että he tulevat hänen kaltaisikseen, katkeriksi, itsekeskeisiksi, epäempaattisiksi. Tämä on narsistin viimeinen kumarrus estradilla, ikään kuin ylimääräinen kappale taputusten jälkeen."

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Survive.html

        Mitä tulee viimeiseen lauseeseesi, niin en tiedä miten vaikeaa kellekkin sen että on tullut vedätetyksi myöntäminen sitten on, mutta kauan siitä toipuminen kyllä vie, ennenkuin kykenee itsensä armahtamaan ja hyväksymään asian osaksi mennyttä elämää.


    • spsp

      Minä retkahdin älyyn ja statukseen. Järkeä hän tosin käytti vain ammatillisissa asioissa. Moraalisesti ja emotionaalisesti epäkypsä aika korkeaan ikäänsä nähden.

    • Mielisairaspotilas

      Olen jumalainen näytelmä, imekää mun moloo!

    • Enmihinkään

      Nuorena pariin huijariin haksahdettuani olen sen jälkeen tunnistanut ne jo kaukaa. Nykyään osaan pitää etäisyyden heti tietynlaisiin miehiin etten ala mitään tuttavuutta tekemään. Huijari käyttää vetovoimaansa hyväkseen ja iskee heti heikompaan vietävissä olevaan yksilöön.

      • heikotsortuuelontiellä

        Onkohan tuokin taito sitten toisilla jo sisäänrakennettuna maalaisjärkenä, ettei imartelijoiden kelkkaan lähde? Ymmärtää, että sillä imartelulla on vain tietyt tarkoitusperät ja osaa arvostaa itseään, ettei anna sellaisen sumentaa päätään. Jos sitten hairahtuu, niin saattaa itsellä olla ote herpaantuneena esim. oman ikäkriisin vuoksi ja silloihan pään voi sekoittaa ihan tavis, joka sitten jälkeenpäin on kauhea narsisti, kun se ei johtanutkaan mihinkään.


      • ÄySkÄrInen

        Ei välttämättä. Toisille ei ole muita vaihtoehtoja kuin imartelijoita ja matelijoita. Ja ikäkriisi.. hehhehhee... On täällä joillakin ihan oikeitakin itse aiheuttamattomia kriisejä jolloin mikä tahansa matelija on sentään oljenkorsi tyhjyydessä. Ei olkeen tarttuminen tarkoita välttämättä persoutta imartelulle. Se voi olla vaan ihan pienempi paha vaikkapa yhteisöväkivallalle.


      • heikotsortuuelontiellä
        ÄySkÄrInen kirjoitti:

        Ei välttämättä. Toisille ei ole muita vaihtoehtoja kuin imartelijoita ja matelijoita. Ja ikäkriisi.. hehhehhee... On täällä joillakin ihan oikeitakin itse aiheuttamattomia kriisejä jolloin mikä tahansa matelija on sentään oljenkorsi tyhjyydessä. Ei olkeen tarttuminen tarkoita välttämättä persoutta imartelulle. Se voi olla vaan ihan pienempi paha vaikkapa yhteisöväkivallalle.

        Voihan se olla noinkin ja tietysti onkin. Kirjo on valtava siinä, miksi tarttuu kaikenlaisiin korsiin. Voikin kyllä kysyä, että jos tarjolla on vain imartelijoita ja metelijoita, joista on se valinta tehtävä, niin onko silloin pakkotilanne valita ylipäänsä joku ja miksi? Toit esiin, että se olisi oljenkorsi tyhjyydessä, koska itselläni ei ole kokemusta tuonkaltaisesta tyhjyydestä, voisitko kuvailla hieman, millainen tilanne se on?

        Ikäkriisin heitin tuohon esimerkkinä, koska jotenkin siinä kohtaa näkee erilaisia hairahtumisia, mitä sitten katuu loppuelämänsä. Se yksi hairahdus jää ikäänkuin hiertämään kuin kivi kengässä. Sikäli sekä humorisesti että pelolla odotetaan tässä omaa ikäkriisiä, selviääkö siitä ilman sekoiluja.


      • ÄySkÄrInen

        Enpä nyt viitsi. Mutta usko pois, semmoisia todella on. Kaikki on pettäneet eikä kukaan ole puolellasi ja sinut on syntipukattu tai arvioitu jotenkin epäedullisesti vastoin todelisuutta. Eikä kukaan todellisuudessa ole edes kiinnostunut sinun versiostasi... Toimijuutesi on melko lailla kokonaan tukahdutettu tai rakentumaton monin tavoin. Minusta silloin minkä tahansa korren kääntäminen tuskin on mitään sekoilua. Minä kutsuisin sitä selviytymiskamppailuksi. Enkä todellakaan syytä matelijoita ja imartelijoita huijaamisesta, ihan selkeää imarteluahan se, eikä tarkoitusperistä ainakaan minulla ollut ihan kauhasti epäselvyyttä. En tiedä miten imartelijat sitten näkevät itsensä minun silmin..? Että kas kun on perso ja kohta tippuu...? Uskomattoman simppeliä porukkaa.

        Ei niistä korsista kyllä mitään sen kummempaa kellutusapua ollut. Ei ne tosin upottanutkaan. Elämänkokemusta.


      • koikkelisti
        heikotsortuuelontiellä kirjoitti:

        Onkohan tuokin taito sitten toisilla jo sisäänrakennettuna maalaisjärkenä, ettei imartelijoiden kelkkaan lähde? Ymmärtää, että sillä imartelulla on vain tietyt tarkoitusperät ja osaa arvostaa itseään, ettei anna sellaisen sumentaa päätään. Jos sitten hairahtuu, niin saattaa itsellä olla ote herpaantuneena esim. oman ikäkriisin vuoksi ja silloihan pään voi sekoittaa ihan tavis, joka sitten jälkeenpäin on kauhea narsisti, kun se ei johtanutkaan mihinkään.

        Kyllä itse olen vähän sillä kannalla että narsisti ei onnistu hurmaamaan ihmistä jolla on tiukasti jalat maassa ja realiteetit hanskassa. Ja elämä muutenkin tasapainossa. Narsisti tulee aina jollain tavalla tarpeeseen, ja narsisti osaa kyllä haistaa mitä kukin tarvitsee.

        Oli tuttava joka kertoi ex-miehestään, tämän hyvin narsistisista piirteistä. Oli henkistä ja fyysistä pahoinpitelyä, ja ilman ammattiapua nainen ei olisi päässyt takaisin jaloilleen. Tai ei hän oikeastaan tainnut päästä, koska seuraava elämään astunut hurmuri olikin sitten astetta pahempi.

        Tämä uusi hurmuri osasi kuunnella naista ja tehdä asiat juuri toisin kuin ex, jonkin aikaa. Nainen oli aivan lääpällään. Oli miehessä paljon outoa jo heti alkuunsa, mutta nainen ei halunnut nähdä sitä. Ilmeisesti jonkinlaisena defenssinä hän alkoi nähdä muissa miehissä merkkejä naisten alistamisesta ja sovinismista. Vain hänen miehensä oli täydellinen.

        Tuon täydellisyyden takia hän myi omaisuutensa, irtisanoi itsensä ja muutti miehen kanssa pois omien läheistensä luota. Omaisuus meni ja turpaan tuli. Tarvittiin poliisia, lakimiestä, lääkäriä ja terapeuttia tuon unelmien prinssin tekemien vaurioiden korjailuun, ehjää ei enää tullut.

        Toinen tuttavuus oli mies joka löysi elämänsä kuningattaren, naisen joka oli kaikin tavoin erilainen kuin se rasittava ex. Nainen rakensi kuvaa suuresta rakkaudesta ja yhteisestä tulevaisuudesta josta ei tule puuttumaan mitään. Mies oli aivan lääpällään.

        Kuningatar osoittautui lähinnä draamakuningattareksi, rakkaus muuttui ahdistukseksi ja tulevaisuuskin näyttää lähinnä loputtomalta taistelulta talous- ja terveysongelmien kanssa.


      • Reaaali

        Joo. Mun iskä ja äiskä on tahoillaan olleet tuommoisia höpsöjä. Mä makselen laskut. Mun "hurmurit" ei ole kyllä yhtän osanneet haistaa mun tarpeita ja odotuksia, ainakaan niin että olis sunut ja uponnut :D Mutta mä olenkin aika tuottamaton uhri yhtään kenellekään. Vanhemmat jo puristi kaiken irti aikoinaan.


      • Ja_kenellä
        koikkelisti kirjoitti:

        Kyllä itse olen vähän sillä kannalla että narsisti ei onnistu hurmaamaan ihmistä jolla on tiukasti jalat maassa ja realiteetit hanskassa. Ja elämä muutenkin tasapainossa. Narsisti tulee aina jollain tavalla tarpeeseen, ja narsisti osaa kyllä haistaa mitä kukin tarvitsee.

        Oli tuttava joka kertoi ex-miehestään, tämän hyvin narsistisista piirteistä. Oli henkistä ja fyysistä pahoinpitelyä, ja ilman ammattiapua nainen ei olisi päässyt takaisin jaloilleen. Tai ei hän oikeastaan tainnut päästä, koska seuraava elämään astunut hurmuri olikin sitten astetta pahempi.

        Tämä uusi hurmuri osasi kuunnella naista ja tehdä asiat juuri toisin kuin ex, jonkin aikaa. Nainen oli aivan lääpällään. Oli miehessä paljon outoa jo heti alkuunsa, mutta nainen ei halunnut nähdä sitä. Ilmeisesti jonkinlaisena defenssinä hän alkoi nähdä muissa miehissä merkkejä naisten alistamisesta ja sovinismista. Vain hänen miehensä oli täydellinen.

        Tuon täydellisyyden takia hän myi omaisuutensa, irtisanoi itsensä ja muutti miehen kanssa pois omien läheistensä luota. Omaisuus meni ja turpaan tuli. Tarvittiin poliisia, lakimiestä, lääkäriä ja terapeuttia tuon unelmien prinssin tekemien vaurioiden korjailuun, ehjää ei enää tullut.

        Toinen tuttavuus oli mies joka löysi elämänsä kuningattaren, naisen joka oli kaikin tavoin erilainen kuin se rasittava ex. Nainen rakensi kuvaa suuresta rakkaudesta ja yhteisestä tulevaisuudesta josta ei tule puuttumaan mitään. Mies oli aivan lääpällään.

        Kuningatar osoittautui lähinnä draamakuningattareksi, rakkaus muuttui ahdistukseksi ja tulevaisuuskin näyttää lähinnä loputtomalta taistelulta talous- ja terveysongelmien kanssa.

        "Kyllä itse olen vähän sillä kannalla että narsisti ei onnistu hurmaamaan ihmistä jolla on tiukasti jalat maassa ja realiteetit hanskassa. Ja elämä muutenkin tasapainossa. "
        Ja kenellä menee noin tanakasti läpi elämän, että yhtään kriisiä ei osu, että narsistilla ei sattuman oikustakaan olisi yhtään mahdollisuutta päästä iholle?


      • ristiriitaista
        Ja_kenellä kirjoitti:

        "Kyllä itse olen vähän sillä kannalla että narsisti ei onnistu hurmaamaan ihmistä jolla on tiukasti jalat maassa ja realiteetit hanskassa. Ja elämä muutenkin tasapainossa. "
        Ja kenellä menee noin tanakasti läpi elämän, että yhtään kriisiä ei osu, että narsistilla ei sattuman oikustakaan olisi yhtään mahdollisuutta päästä iholle?

        Totta tuo, erikoinen yksilö täytyy olla, jos ilman kriisejä selviytyy. Ainakin omassa elämässä on ollut niin paljon haastetta, että tästä olisi riittänyt jo jollekin toisellekin. Ja tarkoitan koko elämää ja ihan kaikenlaisia kriisejä, en mitään narsisteja yksinomaan. Oikeastaan oman koulutuksen vuoksi olin tietoinen tuollaisestakin kuin narsismi, mutta itselleni se rävähti silmille, kun toinen nainen kertoi minulle, että mieheni on narsisti ja että minun olisi päästävä hänestä eroon. Kaikkein vaikeinta oli käsittää, että hänen narsisminsa oli syntynyt samana hetkenä, kun tuo suhde meni mönkään. Olin sentään ollut tiiviissä elossa mieheni kanssa jo yli kaksikymmentä vuotta, enkä ollut hänen narsismiaan huomannut, vaikka oman koulutuksen perusteella sen havainnon olisi voinut tehdä jo moneen kertaa noin pitkässä suhteessa. Että ihmetellä täytyy, jos sama ihminen on narsisti jollekin toiselle, mutta jollekin toiselle sitten ei ole, joten olen aika onnellinen, etten uskonut hänen kuvaansa, jonka oli päähänsä luonut niin ristiriitainen se oli.


      • Tottakai_
        ristiriitaista kirjoitti:

        Totta tuo, erikoinen yksilö täytyy olla, jos ilman kriisejä selviytyy. Ainakin omassa elämässä on ollut niin paljon haastetta, että tästä olisi riittänyt jo jollekin toisellekin. Ja tarkoitan koko elämää ja ihan kaikenlaisia kriisejä, en mitään narsisteja yksinomaan. Oikeastaan oman koulutuksen vuoksi olin tietoinen tuollaisestakin kuin narsismi, mutta itselleni se rävähti silmille, kun toinen nainen kertoi minulle, että mieheni on narsisti ja että minun olisi päästävä hänestä eroon. Kaikkein vaikeinta oli käsittää, että hänen narsisminsa oli syntynyt samana hetkenä, kun tuo suhde meni mönkään. Olin sentään ollut tiiviissä elossa mieheni kanssa jo yli kaksikymmentä vuotta, enkä ollut hänen narsismiaan huomannut, vaikka oman koulutuksen perusteella sen havainnon olisi voinut tehdä jo moneen kertaa noin pitkässä suhteessa. Että ihmetellä täytyy, jos sama ihminen on narsisti jollekin toiselle, mutta jollekin toiselle sitten ei ole, joten olen aika onnellinen, etten uskonut hänen kuvaansa, jonka oli päähänsä luonut niin ristiriitainen se oli.

        " Kaikkein vaikeinta oli käsittää, että hänen narsisminsa oli syntynyt samana hetkenä, kun tuo suhde meni mönkään."
        Tottakai uhrin silmät aukeavat silloin kun narsisti lopullisesti paljastaa karvansa.
        Sitä vain en ymmärrä, miksi sinua on kuitenkin niin kovin hetkauttanut narsismiväite miehestäsi, että siitä ihan tänne palstalle kirjoitat, kun kuitenkin samaan aikaan tunnut olevan selvillä, ettei monikymmenvuotinen kumppanisi sinulle ole narsisti ainakaan ollut...
        Maailmaan mahtuu kainenlaisia sanojia. Ei oikeastaan ole tämän palstan aihepiirissä suunsoitto tai kaikenlainen muunlainen epäkurantti sanominen...
        Uskon kuitenkin, että et ole voinut olla kahtakymmentä vuotta aviossa narsistin kanssa, ilman että sitä olisit huomannut.
        Auttoiko?


      • Ja_kenellä kirjoitti:

        "Kyllä itse olen vähän sillä kannalla että narsisti ei onnistu hurmaamaan ihmistä jolla on tiukasti jalat maassa ja realiteetit hanskassa. Ja elämä muutenkin tasapainossa. "
        Ja kenellä menee noin tanakasti läpi elämän, että yhtään kriisiä ei osu, että narsistilla ei sattuman oikustakaan olisi yhtään mahdollisuutta päästä iholle?

        Niin jos vähän enemmänkin näitä tarinoita on lukenut, niin noinhan se tuppaa olla, että monellakin on taustalla rakkauden puutetta, itsetunnon/itsearvostuksen vajavuutta, yksinäisyyttä ja kumppanin/ rakkauden kaipuuta, mikä jälkimmäinenkin on perin inhimillistä.

        En näe noiden asioiden olevan sinällään tuomittavia tai kertovan jostain sellaisesta, että ihminen olisi elämänkohtalostaan johtuen ihmisenä jotenkin huonompi tai alempiarvoinen kuin muutkaan. Joskus vaan elämäntilanne on sellainen syystä tai toisesta, eikä aina edes pelkästään itsestä johtuvista syistä
        Jo lähtökohdat , siinä kuin myöhemmin elämässä tulleet kokemukset ja ihmissuhteet vaikuttavat siihen millaisia ihmisiä me kunakin hetkenä olemme, eikä ne kuuluisat nallekarkitkaan mee kaikille tasan.

        Mutta joo, hetken mietin tuossa, että mikä sitten suojaisi moiselta kokemukselta ja yhtäkisti ny tuli mieleen juurkin tuo mainitsemani itsetunto ja siihen liittyen erityisesti itsearvostus, jolloin ei anna loukata itseään. Toinen tekijä varmaan on hyvä parisuhde, jossa kumppanit rakastavat ja arvostavat niin itseään kuin toisiaan, että siihen väliin tuskin narsistikaan pääsee ujuttautumaan...


      • koikkelisti
        Ja_kenellä kirjoitti:

        "Kyllä itse olen vähän sillä kannalla että narsisti ei onnistu hurmaamaan ihmistä jolla on tiukasti jalat maassa ja realiteetit hanskassa. Ja elämä muutenkin tasapainossa. "
        Ja kenellä menee noin tanakasti läpi elämän, että yhtään kriisiä ei osu, että narsistilla ei sattuman oikustakaan olisi yhtään mahdollisuutta päästä iholle?

        En todellakaan tarkoittanut sitä, että kriisejä ei ole koskaan. Kun kriisiä ei ole, asiat mallillaan, realiteetit tallella ja itsekunnioitus kohdallaan, narsistin on vaikea saada jalansijaa. Kriisitilanne on sitten ihan erikseen.


      • kiitooos
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin jos vähän enemmänkin näitä tarinoita on lukenut, niin noinhan se tuppaa olla, että monellakin on taustalla rakkauden puutetta, itsetunnon/itsearvostuksen vajavuutta, yksinäisyyttä ja kumppanin/ rakkauden kaipuuta, mikä jälkimmäinenkin on perin inhimillistä.

        En näe noiden asioiden olevan sinällään tuomittavia tai kertovan jostain sellaisesta, että ihminen olisi elämänkohtalostaan johtuen ihmisenä jotenkin huonompi tai alempiarvoinen kuin muutkaan. Joskus vaan elämäntilanne on sellainen syystä tai toisesta, eikä aina edes pelkästään itsestä johtuvista syistä
        Jo lähtökohdat , siinä kuin myöhemmin elämässä tulleet kokemukset ja ihmissuhteet vaikuttavat siihen millaisia ihmisiä me kunakin hetkenä olemme, eikä ne kuuluisat nallekarkitkaan mee kaikille tasan.

        Mutta joo, hetken mietin tuossa, että mikä sitten suojaisi moiselta kokemukselta ja yhtäkisti ny tuli mieleen juurkin tuo mainitsemani itsetunto ja siihen liittyen erityisesti itsearvostus, jolloin ei anna loukata itseään. Toinen tekijä varmaan on hyvä parisuhde, jossa kumppanit rakastavat ja arvostavat niin itseään kuin toisiaan, että siihen väliin tuskin narsistikaan pääsee ujuttautumaan...

        Ujuttautua... siinäpä hyvä termi, kiitos. Niinhän se juuri tapahtui ujuttautumalla mukaan tilanteisiin, jotka oli saanut selville pikkuisen kepulikonsteilla.


      • fuck.that

        Narsisteihin haksahtavat kaikki koska heissä on ne terveinäkin pidetyt halutut maskuliiniset ominaisuudet, joihin naiset aina retkahtavat. Itsevarmuus, omanarvontunto, pinnallinen ulkokuori.

        Seuravaava narsu mihin olet lääpällään vain jälleen peittää ne huonot puolensa alussa, kuten muutkin.

        Käytännössä naiset eivät opi varomaan narsuja, koska tällöin joutuisivat raakaamaan pois ne terveellä tavalla vahvatkin miehet.


      • Niin_suoj
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin jos vähän enemmänkin näitä tarinoita on lukenut, niin noinhan se tuppaa olla, että monellakin on taustalla rakkauden puutetta, itsetunnon/itsearvostuksen vajavuutta, yksinäisyyttä ja kumppanin/ rakkauden kaipuuta, mikä jälkimmäinenkin on perin inhimillistä.

        En näe noiden asioiden olevan sinällään tuomittavia tai kertovan jostain sellaisesta, että ihminen olisi elämänkohtalostaan johtuen ihmisenä jotenkin huonompi tai alempiarvoinen kuin muutkaan. Joskus vaan elämäntilanne on sellainen syystä tai toisesta, eikä aina edes pelkästään itsestä johtuvista syistä
        Jo lähtökohdat , siinä kuin myöhemmin elämässä tulleet kokemukset ja ihmissuhteet vaikuttavat siihen millaisia ihmisiä me kunakin hetkenä olemme, eikä ne kuuluisat nallekarkitkaan mee kaikille tasan.

        Mutta joo, hetken mietin tuossa, että mikä sitten suojaisi moiselta kokemukselta ja yhtäkisti ny tuli mieleen juurkin tuo mainitsemani itsetunto ja siihen liittyen erityisesti itsearvostus, jolloin ei anna loukata itseään. Toinen tekijä varmaan on hyvä parisuhde, jossa kumppanit rakastavat ja arvostavat niin itseään kuin toisiaan, että siihen väliin tuskin narsistikaan pääsee ujuttautumaan...

        "mikä sitten suojaisi moiselta kokemukselta ja yhtäkisti ny tuli mieleen juurkin tuo mainitsemani itsetunto ja siihen liittyen erityisesti itsearvostus, jolloin ei anna loukata itseään. "
        Niin, suojeleehan se narsistilta, tiettyyn pisteeseen asti. Nimittäin siihen pisteeseen kun se narsisti ne omat todelliset karvansa päättää syystä tai toisesta näyttää. Siihen asti mielestäni hyvä itsetunto jopa ruokkii suhdetta narsistin kanssa kun se narsisti tahtoo leveillä kaikille hienolla valloituksellaan ja kerää siitä haloefektiä itselleen...
        Hyväitsetuntoinen taas uskoo itsestään helposti kaikkea hyvää ja siksi narsistin yliampuvakin kehu saavuttaa maalin. Ja voisiko vielä tapahtua niin että hyvä itsetunto edesauttaa suhteen jatkumista, koska hyväitsetuntoinen voi kuvitella voivansa sitä narsistia jotenkin ohjata?
        Tämä vain tällainen yksi näkökulma jonka keksin vähän kuin uutena ottaa esiin. Ehkä se ei ole noin ollenkaan. Aika hurja ajatus.
        Minä vain koen, että minulla ei ole ollut itsetunnosta pulaa. Narsisti toki iski kilpeeni, sitä en kiellä.
        Tietenkään en oikeasti edes ajatellut alkaa sietää huonoa kohtelua, se oli selvä. Mutta tajusin ikäväkseni, etten heti pystynyt suhdetta katkaisemaan. Siihen oli omat syynsä. Liian paljon kaikkea huonoa tapahtumaa samaan aikaan. Stressi olisi kasvanut liian suureksi. Päätin vain kääntää katseeni hänen touhuilustaan sen verran kuin pystyin. Luettellin toki pelisääntöni hänelle, useaan otteeseen. Eihän ne sen kovaan kalloon heti uponneet.


      • Niin_totta
        fuck.that kirjoitti:

        Narsisteihin haksahtavat kaikki koska heissä on ne terveinäkin pidetyt halutut maskuliiniset ominaisuudet, joihin naiset aina retkahtavat. Itsevarmuus, omanarvontunto, pinnallinen ulkokuori.

        Seuravaava narsu mihin olet lääpällään vain jälleen peittää ne huonot puolensa alussa, kuten muutkin.

        Käytännössä naiset eivät opi varomaan narsuja, koska tällöin joutuisivat raakaamaan pois ne terveellä tavalla vahvatkin miehet.

        Niin totta. Olen huomannut itsestäni, että nykyelämään huonosti sopiva metodini karkoittaa ihailijat tiehensä. Eli raakaan kaikki ketkä voisivat olla potentiaalisia narsisteja. Tarkoitus ei ole tehdä mitään lopullisia päätöksiä kenenkään suhteen, mutta koska en salli lähentymistä muussa kuin kaverimielessä niin kuka jaksaa odottaa vihreän valon syttymistä?


      • uteliaisuuttanikyselen
        Niin_suoj kirjoitti:

        "mikä sitten suojaisi moiselta kokemukselta ja yhtäkisti ny tuli mieleen juurkin tuo mainitsemani itsetunto ja siihen liittyen erityisesti itsearvostus, jolloin ei anna loukata itseään. "
        Niin, suojeleehan se narsistilta, tiettyyn pisteeseen asti. Nimittäin siihen pisteeseen kun se narsisti ne omat todelliset karvansa päättää syystä tai toisesta näyttää. Siihen asti mielestäni hyvä itsetunto jopa ruokkii suhdetta narsistin kanssa kun se narsisti tahtoo leveillä kaikille hienolla valloituksellaan ja kerää siitä haloefektiä itselleen...
        Hyväitsetuntoinen taas uskoo itsestään helposti kaikkea hyvää ja siksi narsistin yliampuvakin kehu saavuttaa maalin. Ja voisiko vielä tapahtua niin että hyvä itsetunto edesauttaa suhteen jatkumista, koska hyväitsetuntoinen voi kuvitella voivansa sitä narsistia jotenkin ohjata?
        Tämä vain tällainen yksi näkökulma jonka keksin vähän kuin uutena ottaa esiin. Ehkä se ei ole noin ollenkaan. Aika hurja ajatus.
        Minä vain koen, että minulla ei ole ollut itsetunnosta pulaa. Narsisti toki iski kilpeeni, sitä en kiellä.
        Tietenkään en oikeasti edes ajatellut alkaa sietää huonoa kohtelua, se oli selvä. Mutta tajusin ikäväkseni, etten heti pystynyt suhdetta katkaisemaan. Siihen oli omat syynsä. Liian paljon kaikkea huonoa tapahtumaa samaan aikaan. Stressi olisi kasvanut liian suureksi. Päätin vain kääntää katseeni hänen touhuilustaan sen verran kuin pystyin. Luettellin toki pelisääntöni hänelle, useaan otteeseen. Eihän ne sen kovaan kalloon heti uponneet.

        Hmm. Eikö kuitenkin kaikkien seurustelusuhteiden alussa haluta luoda itsestä mahdollisimman hyvä kuva toiselle ja ihan tavallisten ihmisten keskuudessa? Väitetään toisaalta rakkautta sokeaksi tai ehkä juuri sitä alun huumaa, että itsekin haluaa nähdä toisessa vain kaikkea hyvää, eikö? Myöhemmin sitten, kun suhde on arkipäiväistynyt näkyy se todellinen minä ja voi jopa pieraista toisen vieressä, kaivella nenäänsä, syödä kynsiä. Kun on sitten samankaton alla elelty ja sielläkin se arkipäiväistyminen on tapahtunut, niin ihmiset huomaavat toisissaan sellaista, joka ei aiemmin edes tullut esille. Missä se sairaaloisen narsistiuden ja normaaliuden raja sitten oikein menee ja miten sen kukin kokee? Ollaanko nykyisin herkkähipiäisempiä sietämään elämän pieniä vastoinkäymisiä ja siten alkaa se toisen nimittely vaikkapa sitten narsistiksi?


      • Niin_suoj kirjoitti:

        "mikä sitten suojaisi moiselta kokemukselta ja yhtäkisti ny tuli mieleen juurkin tuo mainitsemani itsetunto ja siihen liittyen erityisesti itsearvostus, jolloin ei anna loukata itseään. "
        Niin, suojeleehan se narsistilta, tiettyyn pisteeseen asti. Nimittäin siihen pisteeseen kun se narsisti ne omat todelliset karvansa päättää syystä tai toisesta näyttää. Siihen asti mielestäni hyvä itsetunto jopa ruokkii suhdetta narsistin kanssa kun se narsisti tahtoo leveillä kaikille hienolla valloituksellaan ja kerää siitä haloefektiä itselleen...
        Hyväitsetuntoinen taas uskoo itsestään helposti kaikkea hyvää ja siksi narsistin yliampuvakin kehu saavuttaa maalin. Ja voisiko vielä tapahtua niin että hyvä itsetunto edesauttaa suhteen jatkumista, koska hyväitsetuntoinen voi kuvitella voivansa sitä narsistia jotenkin ohjata?
        Tämä vain tällainen yksi näkökulma jonka keksin vähän kuin uutena ottaa esiin. Ehkä se ei ole noin ollenkaan. Aika hurja ajatus.
        Minä vain koen, että minulla ei ole ollut itsetunnosta pulaa. Narsisti toki iski kilpeeni, sitä en kiellä.
        Tietenkään en oikeasti edes ajatellut alkaa sietää huonoa kohtelua, se oli selvä. Mutta tajusin ikäväkseni, etten heti pystynyt suhdetta katkaisemaan. Siihen oli omat syynsä. Liian paljon kaikkea huonoa tapahtumaa samaan aikaan. Stressi olisi kasvanut liian suureksi. Päätin vain kääntää katseeni hänen touhuilustaan sen verran kuin pystyin. Luettellin toki pelisääntöni hänelle, useaan otteeseen. Eihän ne sen kovaan kalloon heti uponneet.

        "Hyväitsetuntoinen taas uskoo itsestään helposti kaikkea hyvää ja siksi narsistin yliampuvakin kehu saavuttaa maalin. Ja voisiko vielä tapahtua niin että hyvä itsetunto edesauttaa suhteen jatkumista, koska hyväitsetuntoinen voi kuvitella voivansa sitä narsistia jotenkin ohjata?"

        Niin yhtäkisti kyllä itse ajattelen niin, että hyvä itsetuntoisella on realistinen käsitys itsestään, hän tuntee vahvuutensa ja heikkoutensa, jolloin hänellä saattaa ne kuuluisat hälytyskellot alkaa soimaan jos kehut ovat kovinkin yliampuvia. Hyvä itsetuntoinen tietää, että aikka kehut ihania ovatkin niin ne eivät vastaa todellisuutta. Valheellisella kehumisella saatetaan jopa kasvattaa lapsesta narsisti, jos termi "kultainen lapsi" on tuttu

        Ylenmääräinen kehuminen on hyvinkin yleinen manipulointikeino. Itselle ny tuli mieleen esim. lapset, miten usein sitä isompi nakitti pienemmälle jonkun ikävän homman tyyliin ku sä oot niin hyvä siinä. Toimiihan se jonkun kerran, kunnes toinen tajusi kupletin juonen.

        Mitä tulee tuohon mainitsemaasi ohjaamiseen, niin en usko hyväitsetuntoisen kuvittelevan sellaista, koska hyväitsetuntoinen itsekään ei ole niin vain ohjattavissa, hän arvostaa itseään ja antaa muidenkin olla sellaisia kuin he ovat. Tässä tarkoitan ny aikuisia ihmisiä. Ennemminkin noi toisen muuttamisyritykset liittyy joko LR-kuvoihin tai ovat sitä manipulointia, pyrkimystä muuttaa ihminen mieleisekseen vastaamaan omia tarpeitaan...

        Mitä tulee itsetuntoon tuossa kohtaa

        "mielestäni hyvä itsetunto jopa ruokkii suhdetta narsistin kanssa kun se narsisti tahtoo leveillä kaikille hienolla valloituksellaan ja kerää siitä haloefektiä itselleen"

        Niin minusta tuollainen juurkin kielii huonosta itsetunnosta, jos pitää ulkoisilla asioilla pönkittää omaa egoaan. Hyvä itsetuntohan ei tarkoita itsevarmaa esiintymistä tai ulkoista menestystä. Monellakin ns. maan hiljaisella oman tiensä kulkijalla saattaa olla hyvä itsetunto, ilman että hän tekee itsestään ja tekemisistään sen kummempaa numeroa.


      • "Missä se sairaaloisen narsistiuden ja normaaliuden raja sitten oikein menee ja miten sen kukin kokee? Ollaanko nykyisin herkkähipiäisempiä sietämään elämän pieniä vastoinkäymisiä ja siten alkaa se toisen nimittely vaikkapa sitten narsistiksi?"

        Niin vastaan ny tuohon, että on olemassa tietyt kriteerit, narsisteille ominaisia piirteitä ja käyttätymiskuvioita joiden pohjalta sitten voi pohtia noita asioita, missä se narsistiuden ja normaalin raja menee. Kaikissa meissä on narsistisuutta, mutta kyllä se liiaalisuutena on sitten taas kokonaan toinen juttu

        Kysymys ei ny mun mielestä sinällään ole elämän vastoinkäymisistä, vaikka onkin olemassa sanonta, että kun "köyhyys astuu ovesta sisään niin rakkaus lentää ikkunasta ulos", missä tuo ulosmenijä toki saattaa toki olla narsisti.

        Mitä tulee tuohon mainitsemaasi arkipäiväistymiseen, niin käsittääkseni narsisti ei juurikaan siedä sellaista, vaan hyvinkin sitten kehittää sitä draamaa ja äksöniä tavalla tai toisella tai hankkii sivusuhteita yms.

        Mutta joo tää on niin monimuotoinen asia, että jos aihe narsisti ja miten sellaisen tunnistaa tosissaan kiinnostaa niin kannattaa lukea aiheesta.


      • En_tiedä_
        uteliaisuuttanikyselen kirjoitti:

        Hmm. Eikö kuitenkin kaikkien seurustelusuhteiden alussa haluta luoda itsestä mahdollisimman hyvä kuva toiselle ja ihan tavallisten ihmisten keskuudessa? Väitetään toisaalta rakkautta sokeaksi tai ehkä juuri sitä alun huumaa, että itsekin haluaa nähdä toisessa vain kaikkea hyvää, eikö? Myöhemmin sitten, kun suhde on arkipäiväistynyt näkyy se todellinen minä ja voi jopa pieraista toisen vieressä, kaivella nenäänsä, syödä kynsiä. Kun on sitten samankaton alla elelty ja sielläkin se arkipäiväistyminen on tapahtunut, niin ihmiset huomaavat toisissaan sellaista, joka ei aiemmin edes tullut esille. Missä se sairaaloisen narsistiuden ja normaaliuden raja sitten oikein menee ja miten sen kukin kokee? Ollaanko nykyisin herkkähipiäisempiä sietämään elämän pieniä vastoinkäymisiä ja siten alkaa se toisen nimittely vaikkapa sitten narsistiksi?

        En tiedä miksi kysyt, mutta vastaan nyt kuitenkin.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Narsistinen_persoonallisuushäiriö
        "Persoonallisuushäiriöisen ja normaalin käytöksen raja on häilyvä ja useimmilla psyykkisesti terveilläkin ihmisillä ilmenee persoonallisuushäiriöiselle tyypillistä käytöstä ja tapoja kokea etenkin stressitilanteissa."
        Tuolta lainasin nyt, linkit wikipediaan eivät taida nykyään avautua suoraan kopioidusta linkistä, mutta voit googlettaa.
        https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/Tietopankki/Diagnoosi-tietohaku/F60-69/F60/Pages/default.aspx
        Tuolta löydät lisää asiantuntevaa tietoa.

        Reagoidaanko nykyään mihinkin käytökseen ja miten verrattuna aiempaan, niin siitä minulla ei tietoa. Enemmän ja avoimemmin valistetaan ihmisiä kyllä esim. siitä että ei pidä jäädä pahoinpideltäväksi suhteeseen eikä saisi eristäytyä vaikka kumppani sitä vaatisikin.


      • Sen_vain

        Sen vain sanon ja vielä, että narsistilla ei ole aikomustakaan perustaa mitään suhdetta kenenkään kanssa, vaan narsisti on se joka määrää kaiken ja muut, se kumppanilta näyttäväkin, on pelkkiä apureita ja hyväksikäytettäviä narsistin hovissa, jonka hovin on elettävä narsistin pillin mukaan hyppien. Narsistien ihmissuhteet eivät koskaan ole aitoja. Empatiakyvyn puuttumisen takia nämä eivät kykene suhteeseen. Narsistit ovat loistavia näyttelemään empatiaa.


      • Joo_tajuan
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Hyväitsetuntoinen taas uskoo itsestään helposti kaikkea hyvää ja siksi narsistin yliampuvakin kehu saavuttaa maalin. Ja voisiko vielä tapahtua niin että hyvä itsetunto edesauttaa suhteen jatkumista, koska hyväitsetuntoinen voi kuvitella voivansa sitä narsistia jotenkin ohjata?"

        Niin yhtäkisti kyllä itse ajattelen niin, että hyvä itsetuntoisella on realistinen käsitys itsestään, hän tuntee vahvuutensa ja heikkoutensa, jolloin hänellä saattaa ne kuuluisat hälytyskellot alkaa soimaan jos kehut ovat kovinkin yliampuvia. Hyvä itsetuntoinen tietää, että aikka kehut ihania ovatkin niin ne eivät vastaa todellisuutta. Valheellisella kehumisella saatetaan jopa kasvattaa lapsesta narsisti, jos termi "kultainen lapsi" on tuttu

        Ylenmääräinen kehuminen on hyvinkin yleinen manipulointikeino. Itselle ny tuli mieleen esim. lapset, miten usein sitä isompi nakitti pienemmälle jonkun ikävän homman tyyliin ku sä oot niin hyvä siinä. Toimiihan se jonkun kerran, kunnes toinen tajusi kupletin juonen.

        Mitä tulee tuohon mainitsemaasi ohjaamiseen, niin en usko hyväitsetuntoisen kuvittelevan sellaista, koska hyväitsetuntoinen itsekään ei ole niin vain ohjattavissa, hän arvostaa itseään ja antaa muidenkin olla sellaisia kuin he ovat. Tässä tarkoitan ny aikuisia ihmisiä. Ennemminkin noi toisen muuttamisyritykset liittyy joko LR-kuvoihin tai ovat sitä manipulointia, pyrkimystä muuttaa ihminen mieleisekseen vastaamaan omia tarpeitaan...

        Mitä tulee itsetuntoon tuossa kohtaa

        "mielestäni hyvä itsetunto jopa ruokkii suhdetta narsistin kanssa kun se narsisti tahtoo leveillä kaikille hienolla valloituksellaan ja kerää siitä haloefektiä itselleen"

        Niin minusta tuollainen juurkin kielii huonosta itsetunnosta, jos pitää ulkoisilla asioilla pönkittää omaa egoaan. Hyvä itsetuntohan ei tarkoita itsevarmaa esiintymistä tai ulkoista menestystä. Monellakin ns. maan hiljaisella oman tiensä kulkijalla saattaa olla hyvä itsetunto, ilman että hän tekee itsestään ja tekemisistään sen kummempaa numeroa.

        "Niin yhtäkisti kyllä itse ajattelen niin, että hyvä itsetuntoisella on realistinen käsitys itsestään, hän tuntee vahvuutensa ja heikkoutensa, jolloin hänellä saattaa ne kuuluisat hälytyskellot alkaa soimaan jos kehut ovat kovinkin yliampuvia."
        Joo, tajuan kyllä tuon realistisen käsityksen. Minulla on sillätavoin realistinen käsitys itsestäni sekä myös siitä, että narsistin kehut olivat jotenkin övereitä.
        Mutta sanopa minulle (ja muille lukijoille) että mistä se hälytyskellojen kilinä olisi voinut varoittaa, kun sen kilinän kuulin kyllä, mutta ainoa mitä ymmärsin, oli se että kehut olivat vähän övereitä... Narsismista kun en tuossa vaiheessa vielä tiennyt mitään?
        "Toimiihan se jonkun kerran, kunnes toinen tajusi kupletin juonen."
        No joo, eihän se narsisti minuun kehumisella tietenkään mitään liikettä saanut, ainoastaan ajattelin tyyliin: palaamme tähän myöhemmin, kun on enemmän aikaa... Silloin kun ajattelin etten ehdi jonninjoutavaa tärkeämmiltä kiireiltäni höpöttämään...
        "en usko hyväitsetuntoisen kuvittelevan sellaista, koska hyväitsetuntoinen itsekään ei ole niin vain ohjattavissa, hän arvostaa itseään ja antaa muidenkin olla sellaisia kuin he ovat."
        Kyllä NPH on sellainen, että siinä olisi muutettavaa. Lääkärit sen tekisivätkin jos se olisi mahdollista. Ei oikein kuulu sarjaan "antaa kaikkien kukkien kukkia".
        Ei minun elämässäni ainakaan kuki narsisti jos se on minusta kiinni. Sellaista menoa en suostu katsomaan.
        Ainoa keino kun nyt tiedän jo mitä se NPH on, on lopettaa kaikki kanssakäyminen sitä myöden kun se ikinä on mahdollista. Minä en ole edes sallijan roolissa hänen elämässään. Sallin ainoastaan sitä myöden kun en muuta voi.
        "Niin minusta tuollainen juurkin kielii huonosta itsetunnosta, jos pitää ulkoisilla asioilla pönkittää omaa egoaan. Hyvä itsetuntohan ei tarkoita itsevarmaa esiintymistä tai ulkoista menestystä. "
        Joo, eivät ne synonyymit ole.
        Mutta harvemmin huonoitsetuntoinen kuitenkaan on kovin sosiaalisesti menestyvä, vaan se huono itsetunto kumpuaa jotenkin esiin.


      • Siis_nars
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Hyväitsetuntoinen taas uskoo itsestään helposti kaikkea hyvää ja siksi narsistin yliampuvakin kehu saavuttaa maalin. Ja voisiko vielä tapahtua niin että hyvä itsetunto edesauttaa suhteen jatkumista, koska hyväitsetuntoinen voi kuvitella voivansa sitä narsistia jotenkin ohjata?"

        Niin yhtäkisti kyllä itse ajattelen niin, että hyvä itsetuntoisella on realistinen käsitys itsestään, hän tuntee vahvuutensa ja heikkoutensa, jolloin hänellä saattaa ne kuuluisat hälytyskellot alkaa soimaan jos kehut ovat kovinkin yliampuvia. Hyvä itsetuntoinen tietää, että aikka kehut ihania ovatkin niin ne eivät vastaa todellisuutta. Valheellisella kehumisella saatetaan jopa kasvattaa lapsesta narsisti, jos termi "kultainen lapsi" on tuttu

        Ylenmääräinen kehuminen on hyvinkin yleinen manipulointikeino. Itselle ny tuli mieleen esim. lapset, miten usein sitä isompi nakitti pienemmälle jonkun ikävän homman tyyliin ku sä oot niin hyvä siinä. Toimiihan se jonkun kerran, kunnes toinen tajusi kupletin juonen.

        Mitä tulee tuohon mainitsemaasi ohjaamiseen, niin en usko hyväitsetuntoisen kuvittelevan sellaista, koska hyväitsetuntoinen itsekään ei ole niin vain ohjattavissa, hän arvostaa itseään ja antaa muidenkin olla sellaisia kuin he ovat. Tässä tarkoitan ny aikuisia ihmisiä. Ennemminkin noi toisen muuttamisyritykset liittyy joko LR-kuvoihin tai ovat sitä manipulointia, pyrkimystä muuttaa ihminen mieleisekseen vastaamaan omia tarpeitaan...

        Mitä tulee itsetuntoon tuossa kohtaa

        "mielestäni hyvä itsetunto jopa ruokkii suhdetta narsistin kanssa kun se narsisti tahtoo leveillä kaikille hienolla valloituksellaan ja kerää siitä haloefektiä itselleen"

        Niin minusta tuollainen juurkin kielii huonosta itsetunnosta, jos pitää ulkoisilla asioilla pönkittää omaa egoaan. Hyvä itsetuntohan ei tarkoita itsevarmaa esiintymistä tai ulkoista menestystä. Monellakin ns. maan hiljaisella oman tiensä kulkijalla saattaa olla hyvä itsetunto, ilman että hän tekee itsestään ja tekemisistään sen kummempaa numeroa.

        "Monellakin ns. maan hiljaisella oman tiensä kulkijalla saattaa olla hyvä itsetunto, ilman että hän tekee itsestään ja tekemisistään sen kummempaa numeroa. "
        Siis narsistillehan on tärkeää on sen toissijaisen lähteen suhteen juuri arki. Narsisti hakee sitä normaliutta mitä toiselta mitä häneltä itseltään puuttuu. Minähän olin narsisti-psykopaattini toissijainen lähde ensin, mitä minua siis hän esitteli kumppaninaan ja paistatteli minun normaaliuteni paisteessa...
        Näissä narsismikeskusteluissa joskus asian kun sanoo tai kirjoittaa, sitä on joskus vähän vaikea lyhyesti muotoilla :)
        Yleensähän paistattelu jonkun helmoissa mielletäänkin huomion herättämisyritykseksi, jolloin tämä henkilö jonka katveessa paistatelaan olisi sellainen huomiotaherättävä tapaus. Narsistilla nyt vain kaikki on vähän toisin. Narsistihan haluaa itse olla suurin ja kaunein. Narsistin toissijainen lähde edustaakin myös arkea monen muun ohella, ja sen yksi tehtävä on saada narsisti näyttämään normaalilta.


      • Joo_tajuan kirjoitti:

        "Niin yhtäkisti kyllä itse ajattelen niin, että hyvä itsetuntoisella on realistinen käsitys itsestään, hän tuntee vahvuutensa ja heikkoutensa, jolloin hänellä saattaa ne kuuluisat hälytyskellot alkaa soimaan jos kehut ovat kovinkin yliampuvia."
        Joo, tajuan kyllä tuon realistisen käsityksen. Minulla on sillätavoin realistinen käsitys itsestäni sekä myös siitä, että narsistin kehut olivat jotenkin övereitä.
        Mutta sanopa minulle (ja muille lukijoille) että mistä se hälytyskellojen kilinä olisi voinut varoittaa, kun sen kilinän kuulin kyllä, mutta ainoa mitä ymmärsin, oli se että kehut olivat vähän övereitä... Narsismista kun en tuossa vaiheessa vielä tiennyt mitään?
        "Toimiihan se jonkun kerran, kunnes toinen tajusi kupletin juonen."
        No joo, eihän se narsisti minuun kehumisella tietenkään mitään liikettä saanut, ainoastaan ajattelin tyyliin: palaamme tähän myöhemmin, kun on enemmän aikaa... Silloin kun ajattelin etten ehdi jonninjoutavaa tärkeämmiltä kiireiltäni höpöttämään...
        "en usko hyväitsetuntoisen kuvittelevan sellaista, koska hyväitsetuntoinen itsekään ei ole niin vain ohjattavissa, hän arvostaa itseään ja antaa muidenkin olla sellaisia kuin he ovat."
        Kyllä NPH on sellainen, että siinä olisi muutettavaa. Lääkärit sen tekisivätkin jos se olisi mahdollista. Ei oikein kuulu sarjaan "antaa kaikkien kukkien kukkia".
        Ei minun elämässäni ainakaan kuki narsisti jos se on minusta kiinni. Sellaista menoa en suostu katsomaan.
        Ainoa keino kun nyt tiedän jo mitä se NPH on, on lopettaa kaikki kanssakäyminen sitä myöden kun se ikinä on mahdollista. Minä en ole edes sallijan roolissa hänen elämässään. Sallin ainoastaan sitä myöden kun en muuta voi.
        "Niin minusta tuollainen juurkin kielii huonosta itsetunnosta, jos pitää ulkoisilla asioilla pönkittää omaa egoaan. Hyvä itsetuntohan ei tarkoita itsevarmaa esiintymistä tai ulkoista menestystä. "
        Joo, eivät ne synonyymit ole.
        Mutta harvemmin huonoitsetuntoinen kuitenkaan on kovin sosiaalisesti menestyvä, vaan se huono itsetunto kumpuaa jotenkin esiin.

        "Mutta sanopa minulle (ja muille lukijoille) että mistä se hälytyskellojen kilinä olisi voinut varoittaa, kun sen kilinän kuulin kyllä, mutta ainoa mitä ymmärsin, oli se että kehut olivat vähän övereitä... "

        No yleensähän näissä asioissa viisastutaan vasta jälkikäteen, kunnei tiedä/ymmärrä, ole aikaisempaa kokemusta. Nykyäänhän pidetään hyvänä ohjenuorana sitä, että jos joku ihminen/asia tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, niin se ei useimmiten ole totta, pätee niin ihmsiin kuin arpajaisvoittoihin, sijoituksiin yms.

        Mitä tulee tuohon

        "Kyllä NPH on sellainen, että siinä olisi muutettavaa"

        Niin kyllä joo, mutta tarkoitin, että yleensäkin ihmisten pitäisi ymmärtää ettei toista ihmistä voi muuttaa jos ko. ihminen itse ei koe siihen halua/tarvetta.

        Mitä tulee ihmisen persoonallisuuteen, niin siellähän se narsistinkin häiriö on ja käsittääkseni persoonallisuus on psyykkisten ominaisuuksien suhteen suht pysyvä kokonaisuus. Tosiaan ulkonäköään voi muuttaa, ajatuksiin voi vaikuttaa ja sitä kautta käyttätymiseensä ja tapoihinsa mutta jossain siellä syvällä on se personaallisuuden ydin. Laitan ny taas vähän Vakninia selitykseksi, mitä ny yritän tarkoittaa

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Johdanto.html

        "Mutta harvemmin huonoitsetuntoinen kuitenkaan on kovin sosiaalisesti menestyvä, vaan se huono itsetunto kumpuaa jotenkin esiin. "

        Niin se huono itsetuntohan ny useimmiten tulee esiin tarpeettomana itsekorostuksena, rehentelynä, näyttämisen haluna, tarpeena ylentää itseään toisten kustannuksella, kateutena, ilkeilynä, kiusaamisena yms. Tässä kohtaa varmaan moni tunnistaa narsistin.

        Toisaalta se voi tulla esiin joko suorittamisena, jossa omaa arvoaan pyritään nostamaan teoilla tai alisuorittamisena, jolloin ei uskalla epäonnistumisen pelossa ryhtyä mihinkään. Huonoon itsetuntoon liittyy myös toisen miellyttäminen, siten, että tekee asoita joita oikeasti haluisi tehdä tai jotka eivät ole hyväksi itselle. Tässä moni varmaan tunnistaa uhrin.

        Mutta joo, mitä se itsetunto sitten tarkoittaa. Laitan ny taas pari linkkiä, kun omin sanoin puhuttuna saattais taas turhan pitkäksi, kun olis vaikea valita mitä seikkoja haluaisi nimenomaan ottaa esiin, että jotain tällaista

        "Itsetunto eli omanarvontunto tarkoittaa tietoisuutta omasta arvosta, itsekunnioitusta. Itsetunto ei liity välttämättä juurikaan siihen, kuinka menestyksekäs ihminen tosiasiassa on, vaan kysymys on oman itsensä hyväksymisestä ja omiin mahdollisuuksiin uskomisesta."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/

        Edelleen

        "Itsetunto ei aina näy ulospäin

        Itsetuntoa ei ole helppo tunnistaa päältäpäin. Myös menestyvältä vaikuttava, hyvännäköinen ja ahkera henkilö, jolla on paljon ystäviä, voi kärsiä huonosta itsetunnosta ja tuntea, että hän ei ole tarpeeksi hyvä ja riittävä."

        http://www.umo.se/Andra-sprak/Nationella-minoritetssprak/Finska/Itsetunto/

        Ja tosiaan tästäkin aiheesta lukemista riittää


      • daadirlandaa
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Hyväitsetuntoinen taas uskoo itsestään helposti kaikkea hyvää ja siksi narsistin yliampuvakin kehu saavuttaa maalin. Ja voisiko vielä tapahtua niin että hyvä itsetunto edesauttaa suhteen jatkumista, koska hyväitsetuntoinen voi kuvitella voivansa sitä narsistia jotenkin ohjata?"

        Niin yhtäkisti kyllä itse ajattelen niin, että hyvä itsetuntoisella on realistinen käsitys itsestään, hän tuntee vahvuutensa ja heikkoutensa, jolloin hänellä saattaa ne kuuluisat hälytyskellot alkaa soimaan jos kehut ovat kovinkin yliampuvia. Hyvä itsetuntoinen tietää, että aikka kehut ihania ovatkin niin ne eivät vastaa todellisuutta. Valheellisella kehumisella saatetaan jopa kasvattaa lapsesta narsisti, jos termi "kultainen lapsi" on tuttu

        Ylenmääräinen kehuminen on hyvinkin yleinen manipulointikeino. Itselle ny tuli mieleen esim. lapset, miten usein sitä isompi nakitti pienemmälle jonkun ikävän homman tyyliin ku sä oot niin hyvä siinä. Toimiihan se jonkun kerran, kunnes toinen tajusi kupletin juonen.

        Mitä tulee tuohon mainitsemaasi ohjaamiseen, niin en usko hyväitsetuntoisen kuvittelevan sellaista, koska hyväitsetuntoinen itsekään ei ole niin vain ohjattavissa, hän arvostaa itseään ja antaa muidenkin olla sellaisia kuin he ovat. Tässä tarkoitan ny aikuisia ihmisiä. Ennemminkin noi toisen muuttamisyritykset liittyy joko LR-kuvoihin tai ovat sitä manipulointia, pyrkimystä muuttaa ihminen mieleisekseen vastaamaan omia tarpeitaan...

        Mitä tulee itsetuntoon tuossa kohtaa

        "mielestäni hyvä itsetunto jopa ruokkii suhdetta narsistin kanssa kun se narsisti tahtoo leveillä kaikille hienolla valloituksellaan ja kerää siitä haloefektiä itselleen"

        Niin minusta tuollainen juurkin kielii huonosta itsetunnosta, jos pitää ulkoisilla asioilla pönkittää omaa egoaan. Hyvä itsetuntohan ei tarkoita itsevarmaa esiintymistä tai ulkoista menestystä. Monellakin ns. maan hiljaisella oman tiensä kulkijalla saattaa olla hyvä itsetunto, ilman että hän tekee itsestään ja tekemisistään sen kummempaa numeroa.

        Juuri näin. Hyvään itsetuntoon kuuluu nimenomaan realistinen käsitys itsestä ja siksi yliampuva kehuminen EI toimi.

        Pidän itseäni hyväitsetuntoisena, eli tunnen itseni hyvin. Koska tunnen itseni hyvin, aidot ja oikeutetut kehut eivät yllätä, tiedänhän jo ennestään sellaiset ansaitsevani. Toki ne tuntuu hyvältä, sitä en kiellä. Jos kehuminen menee yli omien kriteereideni, luottamukseni ihmiseen alkaa äkkiä rapistua. Ihminen, joka kehuu "liikaa" on minusta epäaito ja epäilyttävä.

        Ehkäpä nuorempana olisin voinut sortua narsistin kehuihin herkemmin, olin silloin epävarmempi ja kaikin tavoin sinisilmäisempi. Toisaalta, olen aina ollut realisti ja rationaalinen.

        Lähipiirin narsistissa yksi ensimmäisiä epäilyttäviä asioita oli juuri tuo yletön kohteliaisuus kehuineen. Narsismitietouden puuttuessa yritin olla huomioimatta "kellojen soimista", koska en keksinyt mitään järkevää selitystä tilanteelle. Kokonaiskuva näytti kuitenkin aina vain omituisemmalta, ristiriitoja oli liikaa, joten aloin etsiä selityksiä koska inhoa sitä että en ymmärrä jotain. Narsismi antoi järkyttävän, mutta loogisen selityksen. Samaan aikaan narsisti siirtyi vaivihkaisen nöyryyttämiseen ja piilovi--luun kehumisen sijaan, sekä lisäsi itsensä ja erinomaisuutensa korostamista. Hän yritti alentamisen kautta saada minut hallintaansa. Kun asia oli minulle riittävän selvä, ja sopiva tilanne tuli, heivasin narsistin pois elämästäni.


      • No_tuo
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Mutta sanopa minulle (ja muille lukijoille) että mistä se hälytyskellojen kilinä olisi voinut varoittaa, kun sen kilinän kuulin kyllä, mutta ainoa mitä ymmärsin, oli se että kehut olivat vähän övereitä... "

        No yleensähän näissä asioissa viisastutaan vasta jälkikäteen, kunnei tiedä/ymmärrä, ole aikaisempaa kokemusta. Nykyäänhän pidetään hyvänä ohjenuorana sitä, että jos joku ihminen/asia tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, niin se ei useimmiten ole totta, pätee niin ihmsiin kuin arpajaisvoittoihin, sijoituksiin yms.

        Mitä tulee tuohon

        "Kyllä NPH on sellainen, että siinä olisi muutettavaa"

        Niin kyllä joo, mutta tarkoitin, että yleensäkin ihmisten pitäisi ymmärtää ettei toista ihmistä voi muuttaa jos ko. ihminen itse ei koe siihen halua/tarvetta.

        Mitä tulee ihmisen persoonallisuuteen, niin siellähän se narsistinkin häiriö on ja käsittääkseni persoonallisuus on psyykkisten ominaisuuksien suhteen suht pysyvä kokonaisuus. Tosiaan ulkonäköään voi muuttaa, ajatuksiin voi vaikuttaa ja sitä kautta käyttätymiseensä ja tapoihinsa mutta jossain siellä syvällä on se personaallisuuden ydin. Laitan ny taas vähän Vakninia selitykseksi, mitä ny yritän tarkoittaa

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Johdanto.html

        "Mutta harvemmin huonoitsetuntoinen kuitenkaan on kovin sosiaalisesti menestyvä, vaan se huono itsetunto kumpuaa jotenkin esiin. "

        Niin se huono itsetuntohan ny useimmiten tulee esiin tarpeettomana itsekorostuksena, rehentelynä, näyttämisen haluna, tarpeena ylentää itseään toisten kustannuksella, kateutena, ilkeilynä, kiusaamisena yms. Tässä kohtaa varmaan moni tunnistaa narsistin.

        Toisaalta se voi tulla esiin joko suorittamisena, jossa omaa arvoaan pyritään nostamaan teoilla tai alisuorittamisena, jolloin ei uskalla epäonnistumisen pelossa ryhtyä mihinkään. Huonoon itsetuntoon liittyy myös toisen miellyttäminen, siten, että tekee asoita joita oikeasti haluisi tehdä tai jotka eivät ole hyväksi itselle. Tässä moni varmaan tunnistaa uhrin.

        Mutta joo, mitä se itsetunto sitten tarkoittaa. Laitan ny taas pari linkkiä, kun omin sanoin puhuttuna saattais taas turhan pitkäksi, kun olis vaikea valita mitä seikkoja haluaisi nimenomaan ottaa esiin, että jotain tällaista

        "Itsetunto eli omanarvontunto tarkoittaa tietoisuutta omasta arvosta, itsekunnioitusta. Itsetunto ei liity välttämättä juurikaan siihen, kuinka menestyksekäs ihminen tosiasiassa on, vaan kysymys on oman itsensä hyväksymisestä ja omiin mahdollisuuksiin uskomisesta."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/

        Edelleen

        "Itsetunto ei aina näy ulospäin

        Itsetuntoa ei ole helppo tunnistaa päältäpäin. Myös menestyvältä vaikuttava, hyvännäköinen ja ahkera henkilö, jolla on paljon ystäviä, voi kärsiä huonosta itsetunnosta ja tuntea, että hän ei ole tarpeeksi hyvä ja riittävä."

        http://www.umo.se/Andra-sprak/Nationella-minoritetssprak/Finska/Itsetunto/

        Ja tosiaan tästäkin aiheesta lukemista riittää

        "ettei toista ihmistä voi muuttaa jos ko. ihminen itse ei koe siihen halua/tarvetta. "
        No tuo toki tuli ilmi harvinaisen selvästi, -tosin jälkikäteen sekin. Kun hän ensin antoi ymmärtää kaipaavansa muutosta ja tarvitsevansa siihen tukevaa ihmistä rinnalleen, jonkalainen hän sangen uskottavasti kuivaili minun varmasti olevan...
        Että siinä oli ehkä sen puurolautasen paksuin klimppi nieltäväksi kun ihmettelin etteikö hän todella halua minkäänlaista muutosta hirveään elämäänsä jota todella itsekin kuvaili hirveäksi...
        Tämä epeli kun ei kuvaillut kaiken johtuvan jäykästä persoonallisuudestaan, vaan ihan muusta, niinkuin tiedämme miten narsistit voivat vaan tarinoida. Alkoholisminsa myönsi, että sellainen on, kerran humalatilassa.
        "" Itsetunto ei liity välttämättä juurikaan siihen, kuinka menestyksekäs ihminen tosiasiassa on, vaan kysymys on oman itsensä hyväksymisestä ja omiin mahdollisuuksiin uskomisesta.""
        Niin, se on hitusen vaikeahkosti kuvailtavissa, mutta tarkoitan menestyksellä tässä yhteydessä sellaista sosiaalista menestystä, jota huono itsetunto todellakin haittaa, ja joka käy ilmi noista kuvailuistakin. Huono itsetunto pitää itsestään jonkinlaista ääntä... se kyllä näkyykin toisinaan. Narsisti kyllä hakee seurakseen sellaista joka jotenkin pitää ja kestää eikä vuoda, jos se ikinä on vain mahdollista. Ainakin minun narsistini etsii sellaisia pidempään "kanssakäymiseen".
        Tosin häntä tuntui hiukan koittelevan ja arveluttavan minun kanssani liikkuessaan se puoli, että jotkut tuppasivat olemaan kiinnostuneempia minusta kuin hänestä.. :D
        Sosiaalinen menestys voi olla sitäkin että ihmiset viihtyvät siinä seurassa. Hyvä itsetunto kun tekee sitä tilaa myös toisille... elää, olla ja hengittää.
        On totta että hyvä itsetunto ei oikeastaan mitenkään näy päälle eikä sitä sinänsä voi oikein mihinkään käyttää. Hyväitsetuntoisellakin kuin voi olla omat mielipiteensä ja muut luonteenpiirteet, että hän ei välttis mitenään elä siitä hyvästä itsetunnosta.
        Miten nyt vain totean tässä yhteydessä, kun tuosta on puhe että koen itselläni olevan itsetuntoa ehkä enemmän kuin keskiverrolla... Viihdyn itsessäni, minussa on sisäistä voimaa enkä ole pyöritettävissä pelkillä kehuilla, joskin esim. työssä se on kannustavaa, tietenkin.
        Ja onneksi saa suorittaa, vaikka on hyvä itsetuntokin. Tämä maailma kyselee monennäköistä suoritusta ja suoritetta todistukseksi ansioista... Eihän pelkkä hyvä itsetunto avaa mitään portteja automaattisesti. Joskus tuntuu että hyvään itsetuntoon voi myös kompastua kun huonoitsetuntoinen tarttuu ehkä siihen itsensä korostamiseen aiemmin ja tulee näkyväksi osaamisineen :)
        Elämä ei ole pelkästään helppoa. Haastetta riittää luultavasti kaikille itsetuntomalleille.
        ""ahkera henkilö, jolla on paljon ystäviä, voi kärsiä huonosta itsetunnosta ja tuntea, että hän ei ole tarpeeksi hyvä ja riittävä.""
        Niin. On ikävää jos turhaan kärsii riittämättömyydestä. On kuitenkin hyvä ja huomata että kaikki mitä ympärillä on voi olla menetettävissäkin... Liika uneliaisuus on aina pahasta.


      • daadirlandaa kirjoitti:

        Juuri näin. Hyvään itsetuntoon kuuluu nimenomaan realistinen käsitys itsestä ja siksi yliampuva kehuminen EI toimi.

        Pidän itseäni hyväitsetuntoisena, eli tunnen itseni hyvin. Koska tunnen itseni hyvin, aidot ja oikeutetut kehut eivät yllätä, tiedänhän jo ennestään sellaiset ansaitsevani. Toki ne tuntuu hyvältä, sitä en kiellä. Jos kehuminen menee yli omien kriteereideni, luottamukseni ihmiseen alkaa äkkiä rapistua. Ihminen, joka kehuu "liikaa" on minusta epäaito ja epäilyttävä.

        Ehkäpä nuorempana olisin voinut sortua narsistin kehuihin herkemmin, olin silloin epävarmempi ja kaikin tavoin sinisilmäisempi. Toisaalta, olen aina ollut realisti ja rationaalinen.

        Lähipiirin narsistissa yksi ensimmäisiä epäilyttäviä asioita oli juuri tuo yletön kohteliaisuus kehuineen. Narsismitietouden puuttuessa yritin olla huomioimatta "kellojen soimista", koska en keksinyt mitään järkevää selitystä tilanteelle. Kokonaiskuva näytti kuitenkin aina vain omituisemmalta, ristiriitoja oli liikaa, joten aloin etsiä selityksiä koska inhoa sitä että en ymmärrä jotain. Narsismi antoi järkyttävän, mutta loogisen selityksen. Samaan aikaan narsisti siirtyi vaivihkaisen nöyryyttämiseen ja piilovi--luun kehumisen sijaan, sekä lisäsi itsensä ja erinomaisuutensa korostamista. Hän yritti alentamisen kautta saada minut hallintaansa. Kun asia oli minulle riittävän selvä, ja sopiva tilanne tuli, heivasin narsistin pois elämästäni.

        "Ehkäpä nuorempana olisin voinut sortua narsistin kehuihin herkemmin, olin silloin epävarmempi ja kaikin tavoin sinisilmäisempi. "

        No minä ny moiseen haksahdin vanhemmalla iällä. Tiedä sitten, takana hyvin nuorena solmittu pitkä avioliitto ja eron jälkeen meni sitten monta vuotta, ennenkuin toive löytää kumppani edes heräsi.

        Tosin nuorena se oli eilaista, rakastuttiin, katseltiin silmiin, halattiin, kuljettiin käsikädessä, puhuttiin kauniita asioita toisillimme, tunne oli voimakas.
        Mentiin naimisiin, saatiin lapsia, elettiin elämää, vaikka jossain vaiheessa se käärme, alholin muodossa luikerteli siihenkin paratiisiin.

        Joskus kiiteltiin ja kehuttiinkin jos siihen oli aihetta tai siltä tuntui, mutta en ny muista että se kehuminen olisi ollut mitenkään erityisessä asemassa, hyväänoloon riitti kun toinen sanoi rakastavansa.

        Mutta joo, jotenkin sitte tuntui että tavat olivat muuttuneet sen kolmenkymmenen vuoden aikana. Eikä ollut enää nuorikaan. Tunsin itseni vanhanaikaiseksi, olevani kaikesta aivan out. Jotenkin sitte yritin muuttua nykyaikaisemmaksi.

        Tosiaan en ny kovin ollut sillain tottunut kehuihin , että sen asian suhteen olin myös sinisilmäinen. En osannut erottaa aitoja vääristä, enkä osannut ajatella että joku tarkoituksellisesti vaan imartelee ts. kehut oli valhetta. Taisin jopa itsekin haksahtaa luulemaan olevani yhtäkisti joku "iihhana" nainen, mikä jälkeenpäin kyllä sitte hävetti ja veetutti., kun se lopullinen totuus siitä suhteesta ja hänen motiiveistaan suhteen päättymisen jälkeen paiskattiin naamalleni.

        Mutta joo, kokemuksestani on jo vuosia aikaa, että siltä osin olen jo asian kanssa sujut, itseni armahtanut varsinkin kun tiedän, että monetkin narsisti tarinat alkavat samaan tapaan ja hyvin monet ovat minun laillani tulleet hyväksikäytetyksi


      • sdsddsss
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Mutta sanopa minulle (ja muille lukijoille) että mistä se hälytyskellojen kilinä olisi voinut varoittaa, kun sen kilinän kuulin kyllä, mutta ainoa mitä ymmärsin, oli se että kehut olivat vähän övereitä... "

        No yleensähän näissä asioissa viisastutaan vasta jälkikäteen, kunnei tiedä/ymmärrä, ole aikaisempaa kokemusta. Nykyäänhän pidetään hyvänä ohjenuorana sitä, että jos joku ihminen/asia tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, niin se ei useimmiten ole totta, pätee niin ihmsiin kuin arpajaisvoittoihin, sijoituksiin yms.

        Mitä tulee tuohon

        "Kyllä NPH on sellainen, että siinä olisi muutettavaa"

        Niin kyllä joo, mutta tarkoitin, että yleensäkin ihmisten pitäisi ymmärtää ettei toista ihmistä voi muuttaa jos ko. ihminen itse ei koe siihen halua/tarvetta.

        Mitä tulee ihmisen persoonallisuuteen, niin siellähän se narsistinkin häiriö on ja käsittääkseni persoonallisuus on psyykkisten ominaisuuksien suhteen suht pysyvä kokonaisuus. Tosiaan ulkonäköään voi muuttaa, ajatuksiin voi vaikuttaa ja sitä kautta käyttätymiseensä ja tapoihinsa mutta jossain siellä syvällä on se personaallisuuden ydin. Laitan ny taas vähän Vakninia selitykseksi, mitä ny yritän tarkoittaa

        http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Johdanto.html

        "Mutta harvemmin huonoitsetuntoinen kuitenkaan on kovin sosiaalisesti menestyvä, vaan se huono itsetunto kumpuaa jotenkin esiin. "

        Niin se huono itsetuntohan ny useimmiten tulee esiin tarpeettomana itsekorostuksena, rehentelynä, näyttämisen haluna, tarpeena ylentää itseään toisten kustannuksella, kateutena, ilkeilynä, kiusaamisena yms. Tässä kohtaa varmaan moni tunnistaa narsistin.

        Toisaalta se voi tulla esiin joko suorittamisena, jossa omaa arvoaan pyritään nostamaan teoilla tai alisuorittamisena, jolloin ei uskalla epäonnistumisen pelossa ryhtyä mihinkään. Huonoon itsetuntoon liittyy myös toisen miellyttäminen, siten, että tekee asoita joita oikeasti haluisi tehdä tai jotka eivät ole hyväksi itselle. Tässä moni varmaan tunnistaa uhrin.

        Mutta joo, mitä se itsetunto sitten tarkoittaa. Laitan ny taas pari linkkiä, kun omin sanoin puhuttuna saattais taas turhan pitkäksi, kun olis vaikea valita mitä seikkoja haluaisi nimenomaan ottaa esiin, että jotain tällaista

        "Itsetunto eli omanarvontunto tarkoittaa tietoisuutta omasta arvosta, itsekunnioitusta. Itsetunto ei liity välttämättä juurikaan siihen, kuinka menestyksekäs ihminen tosiasiassa on, vaan kysymys on oman itsensä hyväksymisestä ja omiin mahdollisuuksiin uskomisesta."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/

        Edelleen

        "Itsetunto ei aina näy ulospäin

        Itsetuntoa ei ole helppo tunnistaa päältäpäin. Myös menestyvältä vaikuttava, hyvännäköinen ja ahkera henkilö, jolla on paljon ystäviä, voi kärsiä huonosta itsetunnosta ja tuntea, että hän ei ole tarpeeksi hyvä ja riittävä."

        http://www.umo.se/Andra-sprak/Nationella-minoritetssprak/Finska/Itsetunto/

        Ja tosiaan tästäkin aiheesta lukemista riittää

        Toista ihmistä ei voi muuttaa, ei siinäkään tapauksessa, että hän haluaa jonkun muuttavan hänet toisenlaiseksi eli jos epätyydyttävässä elämäntilanteessa oleva valituksen kautta saa toisen yrittämään muutosta. Muutos lähtee kyllä jokaisen omasta halusta ilman ulkopuolista ohjailijaa tai manipuloijaa. Silloin se nimittäin on pysyvä muutos. Naiset ovat usein hanakoita muuttamaan miestä. Kaikenlaisia muutosyrityksiä ja viritelmiä on, kuten hygieenisyys vaatimukset käsien pesuista ja hampaanpesuista, vaatimuksia siitä, ettei saa käyttää alkoholia, ei käydä kaljoilla kavereiden kanssa, vaatimuksia vaatetuksesta, nainen valitsee ne sopivat vaatteet, vaatimuksia karvoituksesta, viikset on ajettava pois yms. Ei siis ihme, että miestä ahdistaa ja hän muuttuu sekopäiseksi, jopa käytökseltään narsistisesti käyttäytyväksi.

        Edelleen Vakninin linkeistä, kumpi siinä nyt oikein on kampi, kun huono itsetuntoinen kuvataan menestymättömänä luuserina ja rehentejinä ja todetaan, että siis narsistina. Ja sitten väitetään, että huono itsetuntoisena on alisuorittaja ja toisten miellyttäjä, siis uhri. Sama p...a eri paketissa siis?

        Daadirlandaa taas tuntuu olevan hyvin hajulla tässä itsetuntoasiassa. Harvinaisen selkeää tuotosta ja pohdintaa omasta itsestä, mukavaa lukea.


      • Ilman_muuta
        sdsddsss kirjoitti:

        Toista ihmistä ei voi muuttaa, ei siinäkään tapauksessa, että hän haluaa jonkun muuttavan hänet toisenlaiseksi eli jos epätyydyttävässä elämäntilanteessa oleva valituksen kautta saa toisen yrittämään muutosta. Muutos lähtee kyllä jokaisen omasta halusta ilman ulkopuolista ohjailijaa tai manipuloijaa. Silloin se nimittäin on pysyvä muutos. Naiset ovat usein hanakoita muuttamaan miestä. Kaikenlaisia muutosyrityksiä ja viritelmiä on, kuten hygieenisyys vaatimukset käsien pesuista ja hampaanpesuista, vaatimuksia siitä, ettei saa käyttää alkoholia, ei käydä kaljoilla kavereiden kanssa, vaatimuksia vaatetuksesta, nainen valitsee ne sopivat vaatteet, vaatimuksia karvoituksesta, viikset on ajettava pois yms. Ei siis ihme, että miestä ahdistaa ja hän muuttuu sekopäiseksi, jopa käytökseltään narsistisesti käyttäytyväksi.

        Edelleen Vakninin linkeistä, kumpi siinä nyt oikein on kampi, kun huono itsetuntoinen kuvataan menestymättömänä luuserina ja rehentejinä ja todetaan, että siis narsistina. Ja sitten väitetään, että huono itsetuntoisena on alisuorittaja ja toisten miellyttäjä, siis uhri. Sama p...a eri paketissa siis?

        Daadirlandaa taas tuntuu olevan hyvin hajulla tässä itsetuntoasiassa. Harvinaisen selkeää tuotosta ja pohdintaa omasta itsestä, mukavaa lukea.

        Ilman muuta mutta esim. päihteiden väärinkäyttäjä tarvitsee mielellään vertaistukea ja myös omaisten tuen muutokseensa.
        Jos toinen mahdollisuus on mennä esim. teatteriin huonosti pukeutuneen ja hielle haisevan miehen kanssa, niin eiköhän tuossa kohtaa sitten varmaan toimi kuten kuvailet.
        Mitä tulee kaljoilla käymiseen kavereiden kanssa, niin pubeja kansoittavat tunnetusti auliit naistyypitkin nykyään. Kaikki naiset eivät voi sietää niitä vaikutteita joita sieltä kannetaan ehkä kotiinkin. Mutta aivan oikein, väärä pari yhdessä, se on selvä.
        Narsistia voisi kuvata myös toisten miellyttäjäksikin. Hän kaikessa moninaisuudessaan tekee tuotakin erittäin paljon koska hänen on pidettävä sitä hovia kasassa ja toimivana. Hän myös hankkii siihen uutta väkeä plus yrittää ohimennenkin lypsää ihmisiltä kaiken pyörittämiseen tarvittavaa tietoa.
        Daadirlan taitaa olla tanssi-ihminen. Miten ja missä hänen tapauksensa on tapahtunut, tarina ei kerro. Kuvio voi kuitenkin olla tavallista selkeämpi ja selkeämmin havaittavissa ja voi olla että asiassa ei ole mukana syviä tunteita hänellä. Mutta ihan ok. havainto minustakin. Plus että on huomannut ihan etsiä tietoakin.


      • sdsddsss kirjoitti:

        Toista ihmistä ei voi muuttaa, ei siinäkään tapauksessa, että hän haluaa jonkun muuttavan hänet toisenlaiseksi eli jos epätyydyttävässä elämäntilanteessa oleva valituksen kautta saa toisen yrittämään muutosta. Muutos lähtee kyllä jokaisen omasta halusta ilman ulkopuolista ohjailijaa tai manipuloijaa. Silloin se nimittäin on pysyvä muutos. Naiset ovat usein hanakoita muuttamaan miestä. Kaikenlaisia muutosyrityksiä ja viritelmiä on, kuten hygieenisyys vaatimukset käsien pesuista ja hampaanpesuista, vaatimuksia siitä, ettei saa käyttää alkoholia, ei käydä kaljoilla kavereiden kanssa, vaatimuksia vaatetuksesta, nainen valitsee ne sopivat vaatteet, vaatimuksia karvoituksesta, viikset on ajettava pois yms. Ei siis ihme, että miestä ahdistaa ja hän muuttuu sekopäiseksi, jopa käytökseltään narsistisesti käyttäytyväksi.

        Edelleen Vakninin linkeistä, kumpi siinä nyt oikein on kampi, kun huono itsetuntoinen kuvataan menestymättömänä luuserina ja rehentejinä ja todetaan, että siis narsistina. Ja sitten väitetään, että huono itsetuntoisena on alisuorittaja ja toisten miellyttäjä, siis uhri. Sama p...a eri paketissa siis?

        Daadirlandaa taas tuntuu olevan hyvin hajulla tässä itsetuntoasiassa. Harvinaisen selkeää tuotosta ja pohdintaa omasta itsestä, mukavaa lukea.

        "Daadirlandaa taas tuntuu olevan hyvin hajulla tässä itsetuntoasiassa. Harvinaisen selkeää tuotosta ja pohdintaa omasta itsestä, mukavaa lukea. "

        Niin minustakin ja hänen kuvaamansa tarinan kuviokin oli tyypillinen. Alkuun ylivuotsevaa kehumista ja loppupeleissä sitten siirryttiin nöyryyttämiseen ja piilo veetuiluun.

        Mitä sitten tulee näihin itsetuntokysymyksiin, niin tosiaan vaikuttaa että hänen itsetuntonsa tuntui olleen kodallaan, imartelu ei vaikuttanut ja hän ilm. päätti suhteen suht nopeasti kun sitä jälkimmäistä alkoi tulla.

        Mitä tulee sitten sinun kommenttiisi, niin kirjoitin tosiaan, että huono itsetunto voi näyttätyä " tarpeettomana itsekorostuksena, rehentelynä, näyttämisen haluna, tarpeena ylentää itseään toisten kustannuksella, kateutena, ilkeilynä, kiusaamisena yms.", jolla viittasin narsistiin

        Samaa vaivaa potee moni uhrikin, mutta heillä siihen liittyy enemmänkin sellaista alistumista ja huonommuuden tunnetta, kokemsta ettei ansaitse parempaa yms. Huonosta itse arvostuksesta johtuen he "suostuvat" jos jonkinlaiseen kohteluun tilanteissa joista parempi itsetuntoinen olisi lähtenyt jo ajat sitten

        Tiedä sitten tuosta käyttämästäsi termistä "samaa paskaa", kun itsetuntokaan ei ole mikään pysyvä asia, joko tai, vaan monetkin asiat/elämäntapahtumat vaikuttavat siihen.

        Huono itsetunto ei tarkoita samaa kuin huono ihminen, eikä se tarkoita sitäkään, ettei ko ihmisestä olisi mihinkään, monetkin huonoitsetuntoiset ovat niitä suorittajia, jotka ns. tekevät paljon tai pyrkivät miellyttämään kaikkia hakiessaan hyväksyntää.

        Huonomallakin itsetunnolla kuitenkin voi kuitenkin elää hyvää elämää, eikä se tosiaan aina edes näy päällepäin. Täällä palstalla ny vaan ny kaikkea tulee käsiteltyä enempi näiden ääripäiden kautta.

        https://www.decibel.fi/tietoa/mieli/itsetunto-ja-itseluottamus/itsetunto/mita-tarkoittaa-huono-itsetunto/

        https://hidastaelamaa.fi/2015/04/herkkyytesi-voimahyvaa-elamaa-huonommallakin-itsetunnolla/


    • siinäseon

      Naiset kaipaavat satuja ja narsisti ihmisten hyväksikäyttöä.

      • ldoduoo

        Mä olisin kaivannut todellisuutta. Mutta toisten sadut on arvokkampia ylläpidettäviä kuin totuus, vaikka siinä sitten "heikoimmat" ns. sortuisivat satujen alle. Miehet ne muuten vasta persoja on kaikelle plingille ja huomiolle sun muulle imartelulle... näin huomioita tehneenä.


      • "Naiset kaipaavat satuja ja narsisti ihmisten hyväksikäyttöä."

        Kommenttisi on lyhykäisyydessään kyllä hyvinkin osuva varsinkin tässä kun liikutaan akselilla, mies on narsisti. Mutta yhtäpitävä se on niissäkin tapauksissa joissa sukupuoliroolitus on vastakkainen.


      • käännetääntakit
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Naiset kaipaavat satuja ja narsisti ihmisten hyväksikäyttöä."

        Kommenttisi on lyhykäisyydessään kyllä hyvinkin osuva varsinkin tässä kun liikutaan akselilla, mies on narsisti. Mutta yhtäpitävä se on niissäkin tapauksissa joissa sukupuoliroolitus on vastakkainen.

        Kansanedustajanmielipide näemmä. Ensin teilaat miesnarsistit kylmästi. Ja kuitenkin yhtäpitävä, jos kyseessä on naisnarsisti.

        Kyllä näistä kahdesta parempi illuusion ja sen yhteisen kuplan luoja on naisnarsisti. Mielistelyä ja kehumista, en tosin tiedä lopulta, että minkä toivossa. Mitä on kiikarissa muuta kuin raha, valta, omaisuus, hienot kulkupelit, uniformut ja helppo elämä naisporukassa haukkumansa rinnalla, kun tietää saavansa muut sisaret kateelliseksi. Naisen satu.

        Se mies taas on kiinnostunut pääasiassa siitä, mitä löytyy helmojen alta ja kuinka helpolla puheella sitä saa. Miehen satu, joka sitten jaetaan miesten saunailloissa kaatojen määristä kehuskellessa.


      • Ihan_en
        käännetääntakit kirjoitti:

        Kansanedustajanmielipide näemmä. Ensin teilaat miesnarsistit kylmästi. Ja kuitenkin yhtäpitävä, jos kyseessä on naisnarsisti.

        Kyllä näistä kahdesta parempi illuusion ja sen yhteisen kuplan luoja on naisnarsisti. Mielistelyä ja kehumista, en tosin tiedä lopulta, että minkä toivossa. Mitä on kiikarissa muuta kuin raha, valta, omaisuus, hienot kulkupelit, uniformut ja helppo elämä naisporukassa haukkumansa rinnalla, kun tietää saavansa muut sisaret kateelliseksi. Naisen satu.

        Se mies taas on kiinnostunut pääasiassa siitä, mitä löytyy helmojen alta ja kuinka helpolla puheella sitä saa. Miehen satu, joka sitten jaetaan miesten saunailloissa kaatojen määristä kehuskellessa.

        Ihan en ymmärrä mitä kuvailemallasi on tekemistä narsismin kanssa. Kuulostaa pari-kolmekymmentä vuotta sitten eletyltä lähellä normielämää.
        Ajat muuttuu ja tavat muuttuu.
        Narsismi on oikeasti muuta, paljon syvemmällä.
        Kiitos kun huomioit palstan aiheen ja kunnioitat sitä:


      • käännetääntakit kirjoitti:

        Kansanedustajanmielipide näemmä. Ensin teilaat miesnarsistit kylmästi. Ja kuitenkin yhtäpitävä, jos kyseessä on naisnarsisti.

        Kyllä näistä kahdesta parempi illuusion ja sen yhteisen kuplan luoja on naisnarsisti. Mielistelyä ja kehumista, en tosin tiedä lopulta, että minkä toivossa. Mitä on kiikarissa muuta kuin raha, valta, omaisuus, hienot kulkupelit, uniformut ja helppo elämä naisporukassa haukkumansa rinnalla, kun tietää saavansa muut sisaret kateelliseksi. Naisen satu.

        Se mies taas on kiinnostunut pääasiassa siitä, mitä löytyy helmojen alta ja kuinka helpolla puheella sitä saa. Miehen satu, joka sitten jaetaan miesten saunailloissa kaatojen määristä kehuskellessa.

        "Kansanedustajanmielipide näemmä. Ensin teilaat miesnarsistit kylmästi. Ja kuitenkin yhtäpitävä, jos kyseessä on naisnarsisti."

        En ny ihan ymmärrä mitä tarkoitat.

        Itse ny tarkoitin, että asia voi olla toisinkinpäin. Se narsisti/hyväksikäyttäjä voi myös joissain suhteissa olla nainen ja miehetkin naisten tapaan kaipaavat satuja, ts. luulevat alkuun löytäneensä sen unelmien prinsessan siinä kuin naiset sen prinssinsä.

        Mitä tulee tuohon loppuusi, niin kyllä joo varmaan noinkin, mutta kyllä monet miehet myös rakastuvat/rakastavat/arvostavat naistaan, haluavat myös kumppanin/perheen, avioliiton ja lapsia. Uskon jopa sellaiseen, että ns. uskollisia yhden naisen miehiäkin on olemassa


      • sipsolki

        "kyllä monet miehet myös rakastuvat/rakastavat/arvostavat naistaan, haluavat myös kumppanin/perheen, avioliiton ja lapsia. Uskon jopa sellaiseen, että ns. uskollisia yhden naisen miehiäkin on olemassa"

        Voi semmoisia naisiakin olla jokunen jossain.

        Jos ei juuri näitä ominaisuuksia/toiveita/tavoitteita/kykyjä ole niin on narsisti? Ei kai.


      • periaatteetonmunvaatteet
        sipsolki kirjoitti:

        "kyllä monet miehet myös rakastuvat/rakastavat/arvostavat naistaan, haluavat myös kumppanin/perheen, avioliiton ja lapsia. Uskon jopa sellaiseen, että ns. uskollisia yhden naisen miehiäkin on olemassa"

        Voi semmoisia naisiakin olla jokunen jossain.

        Jos ei juuri näitä ominaisuuksia/toiveita/tavoitteita/kykyjä ole niin on narsisti? Ei kai.

        Toivottavasti ei, sillä silloin suurin osa on narsisteja. Olen itse sellainen yhden miehen nainen ja todennutkin sen hänelle, jota rakastan, että olet ainoa mieheni muita ei tule koskaan, eikä milloinkaan tapahtui mitä hyvänsä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      26
      4758
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      301
      3662
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      34
      2712
    4. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      37
      2639
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      144
      2195
    6. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      1996
    7. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      121
      1878
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1574
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1492
    10. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      26
      1448
    Aihe