Hätävara ja likasanko

aikuisenyksinäisyys

Joopajoo - kavereita on aina silloin kun nillä tulee riitaa miestensä kanssa tai jotain muuta mielipahaa jota täytyy mulle purkaa. Muuten ei mun seura kiinnosta, kuulumisista puhumattakaan. Oon niin v.ttu täynnä sitä että muhun otetaan yhteyttä vain silloin kun tarvitaan joku likasanko johon kaadetaan kaikki paska. Soitetaan ja puhutaan tunti putkeen kuinka on vaikeeta ja blaablaa, ei ees kysytä mitä MINULLE kuuluu. Sitten kadotaan taas kuukausiksi, eikä ees vastata jos laitan viestiä, puhumattakaan jos pyydän vaikka kahville.

Näitä kavereita riittää, livessä ja FB:ssa. Vietän kuukausia täysin yksin, ilman että kukaan "ehtii" = lue huvittaa tavata, vaikka kuinka ehdotan erilaisia toimintoja ja tapaamisia. Ainoat kontaktini on kauppojen kassat ja satunnaiset tapaamiset lähisukulaisten kanssa (lähinnä auttelemista puolin ja toisin, eikä mitään yhdessä tekemistä). Satuttaa kun niissä harvoissa kontakteissa ihmiset kehuvat miten tässä järkätään juuri tyttöjen iltaa ( mutta minua ei kutsuta mukaan!), ja käytiin just sillä tai tuolla porukalla reissussa/ lounaalla/ festareilla jne. Varsin hyvin tietävät yksinäisyyteni, mutta mukaan ei huolita.

Olen selvästikin totaalisen epähaluttua seuraa. Sama paska tilanne sekä kaveripiirissä että miesten suhteen. En vaan ole kiinnostava. Kaikkea on yritetty: yksin matkusteluun kyllästyy eikä ole varaakaan, on käyty festarit, livekeikat, baarit, yökerhot, metsälenkit, työväenopiston kurssit, vapaaehtoistyö, seurakunnan tilaisuudet. Kyllä se vaan on niin, että ihmisillä on jo verkostonsa aikuisena, eikä siihen mahdu uusia ihmisiä mukaan.

Vuodesta toiseen samaa paskaa. Nyt vielä työttömänä, eikä ole sitäkään vähää ihmiskontakteja kuin työssäkäyvillä yksinäisillä. Toisaalta, on se varmaan raskasta esittää työssä onnellista ja selvityjää, kun on todellisuudessa kaiken vapaa-aikansa yksin. : (

Kaikki tämä vuosien yksinäisyyskierre on johtanut masennukseen, johon ei lääkkeet auta. Käyn depressiohoitajalla, josta ei käytännön hyötyä ole, koska eihän hän voi ymmärtää miltä minusta tuntuu kun en kelpaa kenellekään missään muodossa. Lopetin asiasta valittamisenkin jo vuosia sitten, kun olin muutaman kerran erehtynyt kertomaan kavereille pahasta olostani ja yksinäisyydestä, niin sain vastaani vain ärsyyntyneitä ilmeitä, että "pilaan heidänkin elämänsä jos olen negatiivinen" että positiivisella ajattelulla saan kaiken mitä haluan tässä maailmassa. En ole sen jälk enää puhunut mtn negatriivista kenellekään, paitsi depressiohoitajalle. Hän on neuvonut kertomaan kavereille suoraan miltä minusta tuntuu, mutta kun aikoinaan niin tein, minua alettiin vältellä kuin ruttoa.

Olen kuin kerjäläinen kadulla; kaikki näkevät minut ja tietävät tilanteeni, mutta jokainen esittää ettei huomaa minua, ettei tarvitsisi puuttua asiaan.

Odotan kauhulla taas kesää. Viime kesänä olin yli kuukauden yksin kotona, ketään tapaamatta. Toivoin saavani töitä tänä kesänä, ettei tarvitse itkeä kotona, kun muut menee mökeille, matkoille, festareille ja istuu terassilla pariskuntina tai tyttöporukassa.

Valivalivali - olen puhunut. Kai tänne ees saa valittaa.

14

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksinajatelia

      Moi haluaisin keskustelua sun kanssa.yksi elävä nainen en lesbo

    • ödjösopu

      Millä suunnalla masistelet? Kuinka vanha olet?

      • Aikuisenyksinäisyys

        Sen ikäinen, että lapset muuttaneet jo omilleen. Keski-Suomi.


    • Geni.Tal

      Pääsiäinen lähestyy kuin höyryjuna. Haluasitko keskustella munasta, sen kestävyydesta ja käyttökohteista?

      • Aikuisenyksinäisyys

        Työnnäpä kuule pääsi siihen mämmin näköiseen eritteeseen, jota tulee sulta sekä etu-että peräpäästä!


      • EiNoinVähästäPillastuta

        "Työnnäpä kuule pääsi siihen mämmin näköiseen eritteeseen, jota tulee sulta sekä etu-että peräpäästä!"

        Toi sun reagointisi kertoo paljon. Tuohon olisi ollut hyvä olla vain vastaamatta tai ottaa huumorilla. Ehkä voisit hillitä kipakkuuttasi, niin joku voisi viihtyäkin seurassasi.


      • Aikuisenyksinäisyys

        Vastasin sairaaseen huumoriin sairaalla huumorilla.


      • älä.syyllistä
        EiNoinVähästäPillastuta kirjoitti:

        "Työnnäpä kuule pääsi siihen mämmin näköiseen eritteeseen, jota tulee sulta sekä etu-että peräpäästä!"

        Toi sun reagointisi kertoo paljon. Tuohon olisi ollut hyvä olla vain vastaamatta tai ottaa huumorilla. Ehkä voisit hillitä kipakkuuttasi, niin joku voisi viihtyäkin seurassasi.

        Sinusta siis yksinäisyys johtuu luonteen vioista, koska kaikki muut ihmiset ovat muka niin täydellisiä ja virheettömiä? Ja kykenet yhden viestin pohjalta psykoanalysoimaan toisen ihmisen luonteen ja leimaamaan hänet kipakaksi ja sen vuoksi ikäväksi seuraksi? Hohhoijaa.


    • pitäkäätunkkinne

      Tosi tuttua. Kuin omaa kirjoitustaan lukisi. Samat ajatukset olen käynyt läpi monen monta kertaa. Et ole epähaluttua seuraa ja olet varmasti oikein kiva ihminen, ihmiset ovat vain niin ajattelemattomia ja itsekkäitä, kun itsellä on hyvin.
      Minuun otettiin myös yhteyttä vain vaikeuksissa tai "yksinäisyyttään" jos muu perhe tai muuta kaverit oli lähteneet hetkeksi jonnekin treeneihin, reissulle ym.
      Silloin oli rajallinen hetki aikaa minulle, eli niitä valituspuheluita tai tapaamisia.
      Olin olemassa vain kun muille sopi. Aina muitten ehdoilla mentiin.
      Aika yksipuolista "ystävyyttä", olla käytettävissä kun muilla on tarve.
      Myöhemmin muitten lapset aikuistuivat ja tuli avioeroja, silloin olisin ollut "rautaa".
      Kysyntä oli kova. Seurani olisi aina kelvannut tuskan lievittämiseen ja uuden miehen etsimisessä auttamiseen.
      Kuinka ollakaan, sattumalta olin itse löytänyt elämänkumppanin, minun ei tarvinnut enää alistua hyväksikäyttöön "ystävyyden nimissä"…
      Ajattelin mielessäni kuten pääministeri Sipilä eräässä tilanteessa sanoi:
      "Pitäkää tunkkinne !"

    • akvaariorakkaus

      Itse en tunne itseäni lainkaan yksinäiseksi, kun liikun vaikkapa ulkona. Ja itselleni kaupan kassat ja työväenopiston porukka ovat sosiaalisia suhteita. Mitään tarrasuhteita en edes haluaisi. Ihmiset suhtautuvat niin eri tavoin asioihin. Itselläni on tosin muutama miesystävä, joista yhteen yhteydenpito on lähes päivittäistä puhelimen avulla (varattu mies, mitäpä siitä).

      Ehkä kannattasi määritellä uudestaan se, mitä on realistista odottaa ihmissuhteelta? Totta on, ettei aikuisena ystävyyssuhteet tule ikinä olemaan samaa kuin lapsuudessa. Katsot asiaa masennuksen filtterin läpi. Masentuneet ovat toki realistisempia kuin maanikot, mutta vääristää masennuskin todellisuuskäsitystä.

      Heitä menemään sinua likasankona pitävät "ystävät". Ei hyödytä pitää kiinni toimimattomista suhteista. Kun luopuu vanhasta, saa tilaa uudelle. Toimimaton suhde vie vain energiaa joltain rakentavammalta.

      Mitä jos hankkisit lemmikin?

      • Aikuisenyksinäisyys

        Valitettavasti olen niin pahasti allerginen etten voi ottaa kotieläimiä.

        Ihmiset ovat hyvin erilaisia, toisille riittää kun sanoo kaupankassalle päivää pari krt viikossa. Toiset tarvitsevat ihmisiä joiden kanssa jakaa jotakin. En etsi suhteita joissa ollaan kuin teinit/ liimattuna yhdessä. Olisi vain kiva jos olisi joku jonka kanssa puhua vastavuoroisesti, mennä joskus kahville, tarjota ystävälle kotona hyvä ateria ja lasi viiniä, käydä kävelyllä tai konsertissa silloin tällöin.
        Varmasti muut yksinäiset ymmärtävät mitä tarkoitan..

        Toimimattomia ystävyyssuhteita olen siinä mielessä ajamassa jo alas, etten enää viitsi ehdotella tapaamisia, kun kerta eivät ehdi minua tavata. Ihmettelen vaan, miten älykkääksi luokitellut ihmiset, jopa psykologiaa ym. opiskelleet ja hoitotyötä tekevät ovat niin täysin sokeita omalle käyttäytymiselleen.

        En varsinaisesti katso asioita masentuneen lasien läpi, koska ainoa syy masennukseeni on jatkuva yksin oleminen. Olen erittäin sosiaalinen luonne ja puhun tuntemattomille bussipysäkeillä ym.julkisilla paikoilla. Kokemukseni mukaan en vain kelpaa menestyneiden, perheellisten ja parisuhteessa elävien seuraan. Nuorena olin aina se 3 pyörä, ja katsoin vierestä kun kaverini pussaili poikakaverin kanssa. Reissussa ja baareissa ym mut jätettiin aina yksin kun ne meni kutemaan jonnnekin. Nyt vanhana en sit kelpaa ees kylään kahville, jos mies on kotona. Siis en edes muista milloin olisin ollut jossain kylässä normaalisti istumassa pari tuntia kahvia juoden. Jos joku on armollisesti suvainnut tavata mut, se tapahtuu aina ulkona tai kahvilassa tmv. Aika outoa.


    • SeuraksiTaiEi

      Mulla taas on niin että olen ehkä kiltin ja nössön oloinen, niin että munsta yritetään saada jonkinlainen hovineiti tai palvelijatar - pitäisitkö mun takkia, kun menen sovittamaan yms.

      Viime kesänä tein siitä täydellisen lopun. Yksi soitti ja pyysi seuraksi yhdelle leirille, kun ei "kehtaa mennä yksin". Eka kertaa vastasin hänelle että sori, ei sovi. Sen jälkeen en ole hänestä kuullut eikä vastaa emailiinkaan.

      Valitsemaan siitä sitten, ole joko seuraneiti tai yksin.

    • HereNow

      Aloittaja mua kiinnostaisi tutustua suhun ja haen aitoa ystävää. Taustalla samanlaista moskaa mitä oot kokenut joten en käyttäis ketään ihmistä kuten mua on käytetty.
      Etsin oikeita kavereita näkemään ilman että jauhetaan sosiaalisissa medioissa kiireestä ja niistä hienoista iltamista joihin ei itse ole tervetullut. Mulla on paikka elämässä ihmistä varten ja aikaa niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Tietty hyviin juttuihin seuraa kuten festareille, keikoille ja mihin vaan. Pääasia että viihtyy molemmat ja jutunaihetta ei pelätä on se sitten hyvää tai huonoa koska vanhoja kokemuksia kuitenkin taustalla.
      Jos aloittaja kiinnostaa niin laitan säpon.

      • aikuisenyksinäisyys

        Kyllä kiinnostaa! Laitatko meilin, niin laitan sulle viestiä. : )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      287
      3192
    2. 202
      2898
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2484
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      223
      1958
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      14
      1392
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1231
    Aihe