Uimahallin saunaan alasti vai uikkareissa?

ffyj

Monet kantasuomalaisetkin ovat vuosikymmenten kuluessa yrittäneet mennä saunaa uikkareissa mutta aina on häätö tullut. Joskus selityksenä on ollut allasveden kloori, joskus hygienia.

Nyt sitten kappas vaan, joku Helsingin uimahalleista vastaava sanokin, että ei nuo olekaan mitään syitä ja perusteluita, vaan kyse on vain pitkään jatkuneesta tavasta, periteestä.

Nyt kun siis on alkanut Suomeen saapua jos jonkinlaista vinkuintiaania, niin jopas muuuu perinne ja ääni kellossa - nyt sitten puolletaankin sitä että saunassa saisi olla uikkareissa. Kaipa ne mamut on sitten niin hiivatin hygieenisiä ja puhtoisia kun on esinahkakin leikelty pois?

Ihan sama on ollut sen suhteen että uimashortseja ei ole uimahalleissa sallittu. Mutta sitten tulee musliminaisia joiden uimapuku on luokaa Batman-viitta, ja kas, se onkin ihan ok!

44

2144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • urmasjuu

      Alastomuus saunassa on ongelma vain estyneille ja minikullisille.

      • samaamieltaa

        Samaa mieltä asiasta, ja maassa maan tavalla tai ulos maasta johan tämäkin asia osoittaa sen että eivät edes halua sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaa tänne pakoloisina tulleet,


      • ollesarkasti

        Mites naistenpuolella?


      • AimoMela

        Kun ne mustat miehet kävelee niiden järkyttävien melojen kans sinne saunaan, jotka istuessaankin ulottuu sinne alalauteelle saakka, niin eihän varmasti tuu minkäänlaista alemmuuskompleksia...?


      • jfjfhjfhhjfdg
        ollesarkasti kirjoitti:

        Mites naistenpuolella?

        Lähinnä nostetaan hälyä kun lähinnä muut naiset voivat ihmetellä lähes kiinni ommeltua rönttosta mikä kiusallista.


    • animatu

      Virhe on tapahtunut jo siinä vaiheessa, kun näitä on päästetty maahan.

    • antimatut

      Eteisessä riisutaan kengät jalasta, kuten moskeijassa kuuluu tehdä. Sitten kun vihreät voittavat vaaleissa ja Helsinkiin rakennetaan suurmoskeija niin menkäämme talsimaan sinne kengät jalassa.

    • Mikälogiikka

      Koska uimahallin pesutiloissakin ollaan alasti, en näe mitään ongelmaa siinä, etteikö saunassakin oltaisi alasti. Miksi saunaan mennessä pitäisi alastomuutta alkaa ujostella? Pesutiloissahan on jopa paljon parempi valaistus, niin että kyllä alastomuus on jo "nähty".

      • Nähty_useasti

        Arabit eivät riisu pitkiä shortsejaan edes pesutiloissa. He menevät samoissa pitkissä shortseissaan ensin suihkuun sitten saunaan ja saunasta suoraan uima-altaaseen hypäten sinne vauhdilla altaan sivuilta.
        Siihen ei uimavalvoja puutu koska silloin olisi rasismi.

        Mutta annahan olla jos jotkin kantasuomalaiset pojat tulevat altaaseen muuten ihan kaikkia uimahallin sääntöjä noudattaen, paitsi ainoana rikkeenään se että heillä on uimahousujen sijasta shortsit - silloin kyllä valvojien pillit soivat niin että hallissa raikuu ja pojat pois altaasta!
        Oudon selektiivistä sääntöjen noudattamista?


    • uima.kandi

      Kovinpa taas asiaa tarkastellaan pelkästään metsäsuomalaiset horisontista. Meillä alastomuus saunassa on tapa ja luonnollista, mutta on olemassa myös muita kulttuureja.

      Japanilainen tai korealainen ei näyttäydy alasti edes samaa sukupuolta olevan seurassa, se on heidän mielestään törkeää. Niinpä itämaiset businesvieraamme saunoivat pyyhkeeseen kietoutuneena ja minä myös.

      Uimahalleissa muuten näkee, että meidän ikiomat teinipoikamme yrittävät myös luikkia uikkarit jalassa suihkuun ja saunaan. Kuuluu murrosikään, että oma keho on jotenkin hävettävä tai kummallinen. Että kyllä näitä uimahousukylpijöitä riittää täällä ilman maahanmuuttajiakin.

      Alastomuspakkoa uimahallin saunassa on muuten perusteltu sillä, että uikkareiden kloorivesi haihtuu saunassa ja menee hengitysilmaan. Nykyaikaisessa uimahallissa ei kloori enää haise. Mitä sinne hengitysilmaan sitten voisi mennä? Jos siis vaatimus on perusteeton, miksi vaatia alastomuutta?

      Keskustelu alkoi muuten siitä, että avantouinnilla ja saunomassa käynyt turistiryhmä joutui ”saunapoliisin” töykeän ja kovaäänisen huomauttelun kohteeksi uima­pukujensa vuoksi.

      Kovin vähän on välillä ihmisillä harkintaa ja pelisilmää. ;)

      • valvojahuomatti

        Tähän olen törmännyt uimahallissa että suomalaiset teinipojat yrittivät luikkia uikkarit jalassa saunaan noh onneksi sattui olemaan suihkutiloja siivoamassa uimahallin naissiivooja/valvoja joka sanoi pojille että jos saunaan meinaatte mennä niin ilman uikkareita ja myös huomatti pojille suihkutiloissa juoksemisesta


      • Ldijjk

        Japanilaiset ovat omassa maassaan kyllä tottuneet alastomuuteen hyvin samalla tavalla kuin me suomalaisetkin johtuen yleisistä kylpylöistä, joissa peseydytään ja ollaan lämpimissä altaissa alasti, aivan kuten me suomalaiset keskenämme saunoissamme. Toki miesten ja naisten osastot ovat sielläkin erikseen.

        Ulkomailla ja bisnes-olosuhteissa ollaan luonnollisesti kohteliaan varautuneita, puolin ja toisin.


      • tasa-arvo
        valvojahuomatti kirjoitti:

        Tähän olen törmännyt uimahallissa että suomalaiset teinipojat yrittivät luikkia uikkarit jalassa saunaan noh onneksi sattui olemaan suihkutiloja siivoamassa uimahallin naissiivooja/valvoja joka sanoi pojille että jos saunaan meinaatte mennä niin ilman uikkareita ja myös huomatti pojille suihkutiloissa juoksemisesta

        Se onkin järjetöntä, että naissiivoojat saavat olla miesten puolella tirkistelemässä ja keskenään sitten hihittelevät, kellä oli minkäkinlainen vehje. Ei ihme, että teinipojat eivät halua olla alasti vanhojen akkojen tirkisteltävinä. Mitäs siitä seuraisi jos teinityttöjen aikana naisten puolelle änkeytyisi joku äijä? Vankilaa tai sakkoja vähintään tulisi heti.


      • Hfggj
        Ldijjk kirjoitti:

        Japanilaiset ovat omassa maassaan kyllä tottuneet alastomuuteen hyvin samalla tavalla kuin me suomalaisetkin johtuen yleisistä kylpylöistä, joissa peseydytään ja ollaan lämpimissä altaissa alasti, aivan kuten me suomalaiset keskenämme saunoissamme. Toki miesten ja naisten osastot ovat sielläkin erikseen.

        Ulkomailla ja bisnes-olosuhteissa ollaan luonnollisesti kohteliaan varautuneita, puolin ja toisin.

        Japanilaisissa onsen-kylpylöissä on nimenomaan hyvin tarkka kylpyetiketti, jota myös ulkomaalaisten on noudatettava.

        Ennen altaaseen menoa peseydytään alasti. Pitkään ja huolellisesti! Altaassa ollaan alasti ja nautitaaan rauhassa lämpimästä vedestä eikä häiritä muita meluamalla. Etiketin vastaisesti käyttäytyvä ohjataan ystävällisesti ja nopeasti ulos.


      • AlostomatJaKuolleet

        Joo, tämä maa nyt sattuu olemaan suomalaisten ja täällä pitäisi päteä meidän tapamme. On ihme että eräiden mielestä kaikki suomalaisten perinteet ovat hävettäviä ja " metsäläisiä" mutta pitää itsestäänselvänä että Japanissa tai Arabimaissa käyttäydytään maan tavalla. Miksi? Koska on kysymys hieman eri asiasta. Tänne ( väkisin) tulevat eivät ole vieraita vaan valloittjia jotka katsovat oikeudekseen sanalla säännöt uusiksi!


      • iopåuo

        Aloituksen pointti oli että kun kantasuomalaisista osa halunnut mennä uikkareissa saunaan, niin se ei ole kelvannut ties millä syyllä, validilla tai teko sellaisella, mutta nyt on alkanut löytyä ymmärrystä, kun maahanmuuttajat haluavat pitää uikkarit päällä löylyssä.

        Miksi kukaan viskaali ei ole keksinyt antaa jo aikaa sitten kaikille, myös kantasuomalaisille, lupaa mennä uikkareissa saunaan, jos kerran asiallisia perusteita sen kieltämiselle ei ole, ja kyse vain tavasta, perinteestä?


      • Kallista_veronmaksajille

        Tuossa on samanlaisesta ilmiöstä kyse kuin pääkaupunkiseudun kirjastoissa aiemmin oltiin hyvin tarkkoja että yksittäisistä printtauksista piti maksaa 40cnt/kpl mutta sitten kun matuja ilmaantui tuhansittain veronmaksajien ylläpidettäväksi niin kirjastoissa printtaaminen muuttui maksuttomaksi.

        Äkkinäiseltään se tuntui hyvältä, muttei kauaa kun selvisi syy:

        Kun yritti printata jotain yksittäistä A4:sta niin kirjaston printterit printtasivat non-stoppina arabiankielisiä papereita, niitä tuli ihan sadoittain niin että paperikin loppui ja kun sitä lisättiin niin sama arabiankielisten papereiden printtaaminen jatkui oJan loputtomiin.
        Mieluummin olisin pitänyt sen aiemman 40cnt/kpl käytännön.

        Eikös Espoon kirjastojen asioista päättävä henkilö ole äärisuvakki?


      • hyi.vallakin

        Maailmanmatti kyttää teinipoikia saunassa kirjoituksiensa mukaan :O


    • Saunoojat

      Jokaisella pitää olla valinnanvapaus meneekö uimahallissa suihkuun ja saunaan alasti vai ei. Asiantuntijoiden mukaan klooria on nykyisin vedessä niin vähän, ettei siitä ole haittaa. Mitä kulttuuriin tulee, ei pidä jäädä menneisyyteen. Nykyaikainen suomalainen kulttuuri hyväksyy uima-asun/pyyhkeen käytön saunassa.

      • hyyhdhhdfhdf

        Kuka jossain likasangossa haluisi uida?


      • ihansamamitenvaan

        Mielestäni ei tarvita valinnan vapautta, josta "Saunoojat" kirjoittaa.

        Jos ei halua uimahallissa mennä suihkuun ja saunaan alasti, voi jättää uimahallikäymiset kokonaan väliin. Ainakaan uimapuvun käyttöön pesu-/saunatiloissa ei pidä suostua, mutta puhdas pyyhe lanteilla SAUNASSA on minusta sallittavaa. Ajaahan se samalla pefletin virkaa.

        Mielestäni miesten puolella pesu- ja saunatiloissa pitäisi olla miessiivooja/-valvoja. Tässä on vain sellainen huono juttu, että mistä sellaisen löytää? Siivoaminen kun perinetisesti on "vanhojen akkojen" hommaa. :/
        Olisiko sitten parempi, ettei niitä tiloja siivottaisi lankaan päivän aikana?


      • normaali_juttu

        En edelleenkään tajua, miten se ihon päällinen hikipisara huuhtoutuu tehokkaammin, jos uikkarit on päällä, kuin että jos ne puetaan vasta suihkun jälkeen.

        Ehkä sikapossuille voisi perustaa jonkun oman paljun jossa lillua ihan peseytymättä kaikkineen. Ja sitten ihmiskehoon normaalisti suhtautuvat käyttävät yhteisellä rahalla hankittuja ja puhtaana pidettäviä laitoksia.

        Kyky saunoa ja suihkutella alasti on korvien välissä oleva juttu. Tuosta toimenpiteestä ovat selvinneet jo miljoonat suomalaiset.

        Ei muuta kuin jotain totuttautumisryhmiä kasaan kuten lentopelkoisille !


    • Jusatsu

      En voi ymmärtää,että miks ketää häiritsee uikkarit/pyyhe yms. toisella ihmisellä?kulttuurilla/hygieenialla ei oo mitää tekemistä asian kanssa.Siinä vaiheessa kun alkaa häiritä se että jollain on esim. pyyhe saunassa kannattaa kysyä iteltää,että miksi se häiritsee..Niille joille on pakottava tarve nähdä toinen alasti saunassa,niin pieni itse tutkistelun paikka..Eikö nii?

    • Terveystarkastaja
    • Urmas_Iso-Kyrpänen

      Alasti tietysti ja kyrpä pystyssä naisten puolelle.

    • kingoftheday

      Ei kenenkään ole pakko mennä sinne saunaan mutta porukat painuu aina sinne lämmittelemään. Menkää suihkun alle tai uikaa itsenne hikeen.

    • AlapääHiki

      Tykkäävätkö teinitytöt uimalassa matumiesten uikkareista?

    • kuularuisku

      Älkäänyt opettako tapoja ja hygieniaa ihmisille jotka saapuvat korkeakulttuurista missä takapuolikin pyyhitään vasempaan käteen.

      • kgfhk

        Toivottavasti edes se vasen käsi pestään huolellisesti ennenkuin altaaseen tullaan kauhomaan.


    • rivoa.huutelua

      Laskenpa huvikseni: kuularuisku, AlapääHiki,kingoftheday,Urmas_Iso-Kyrpänen,Terveystarkastaja.

      Yhteensä siis 5 viimeisintä kirjoitusta ovat vain muutaman sanan rivoja öyhötyksiä. Tätä se on aitosuomalaisten maahanmuuttokriittisten asia.

      Puhutteko te näitä juttuja äidin/tyttöystävän/naapurin tytön kuullen?

      PS. Palstan ylläpito ei puutu rivouksiin - ei tietenkään.

      • maailman.patti

        Yrjonkadun helikopterimies puhuu rivouksista.


    • Sompanssi

      Mitenkähän iso kulli näillä burkhini kaapuakoilla on kun pitää peitellä sitä kokovartalo sukalla päähineineen.

    • muutoksentuulet

      pitäisiköhän jo luopua kivikautisista perinteistä. maailma muuttuu

      • kbbloihbnn

        kumpaa tarkoitat: alasti saunassa olemista vai burkan käyttöä?


      • Totuuskomissio

        Mitäpä turhia, jatketaan vaan Suomen ajamista islamistiseen kuosiin! Missähän vaiheessa kansan enemmistö herää huomaamaan mitä on palailla liki kivikauteen tässä ajassa?

        Eikös nämä laittomat tunkeutujat ole vaatineet jo erillisiä uima-allas tilojakin naisille ja äkkiäkkös vaativat niitä rakennettaviksi muslimeille vallan erikseen?

        Ja pieni kysymys: Vaatiiko suomalainen maailmalla liikkuessaan vastaavia loivennuksia?

        Suurin osa meistä elänee "maassa maan tavoilla".


    • spit.it.out

      Alasti saunaan ja suihkuun ja altaaseen uikkarit päällä.

      Suomessa toimitaan näin ja se on suomalainen tapa ja kulttuuri. Jos ei se jollekulle käy, niin vaihtakoonsa maata tai pysyköön ujostelemassa hallin ulkopuolella.

      Uskontosyistä on ihan turha aloittaa, koska saunaa ja saunaetikettiä ei tietääkseni mainita sen paremmin Raamatussa kuin Koraanissakaan. Kyllä suomalainenkin joutuu sopeutumaan kunkin maan kulttuuriin ja sääntöihin ulkomailla, eikä se ole mitään syrjimistä tai rasismia.

      • ei_mene_jakeluun

        Ja vaikka mainittaisiin missä tahansa opuksessa, se on ihan yksi ja sama.

        Jokainen meistä voi ottaa vaikka huomenna minkä tahansa uskonnon tai uskonnottomuuden, tai vaikkapa perustaa sellaisen itse. Sellaisella uskonnolla on täysin tasavertainen asema nykyisten kanssa.

        Voisin siis teoriassa tehdä uskonnon, joka pyrkisi syrjimään vaaleahiuksisia tukevia ihmisiä sekä koiria, jotka ovat samassa taloudessa kissan kanssa. Arkijärki sanoo, ettei yhteiskunnan tarvitse minua tukea tällaisessa uskomusmissiossani.

        Sama pätee muihin. Jos jotkut päättävät elää ilman sähkölaitteita, se on ihan fine. Kunhan eivät puutu sääntöjen mukaisiin sähkönjakelu- ja -käyttötilanteisiin.

        Mistä ihmeestä jonkun tietyn uskonnon erityiskumartelu ohi lainsäädännön ja järjestyssääntöjen saanut alkunsa?


    • PartalapsiaUimahallissa

      Tämä tapahtui jo reilu vuosi sitten. Olin uimahallissa missä oli rauhallista ja mukavaa kuten perinteisesti on ollut.
      Sitten sinne tuli liki 10 kovaäänistä partalasta, arvatenkin lastenlipuilla vaikka mielestäni he näyttivät n parikymppisiltä.
      Voi että heistä lähti ääntä. Suihkutilojen lattioita oli pesemässä nuori nainen jolloin yksi näistä tulevaisuuden toivoista teki hetken yhdyntäliikkeitä parin metrin päässä siivoojan takana. Mikä naurunremakka siitä syntyikään.

      Minusta se ei ollut kovin korrektia käytöstä tältä partalapselta, mutta ehkä se oli sellaista Vihreiden ihannoimaa hienompaa kulttuuria.

      • matupaska

        Niin ja nämähän partalapset eivät osaa käyttäytyä uimahalleissa, yleensä tuijottavat, kyttäävät ja kyyläävät naisia ja pikkulapsia. Mielestäni he ovat myös eräänlainen turvallisuusuhka koska kantavat todennäköisesti jotakin omia eksoottisia tautejaan ja saastuttavat uimahallit.


      • Piristävää_keppostelua

        Kotimaan uutiset:
        Nuorukainen marssi naisten puolelle uimahallissa - hovi piti sakot voimassaTiistai 28.03.2017 klo 13:56

        Naisten suihkutiloihin lampsineen turvapaikanhakijan tuomio pysyi voimassa Rovaniemen hovioikeudessa.

        Nuori mies tuomittiin sakkorangaistukseen.

        Reilu vuosi sitten maaliskuussa 2016 nuori mies meni naisten suihkutiloihin Oulun Vesi-Jatulin uimahallissa.

        Suihkutiloissa oli paikalla kolme alastonta ala-asteikäistä tyttöä ja aikuinen nainen pienen vauvansa kanssa. Suihkussa olleet tytöt ja nainen säikähtivät nuorta miestä.

        Aikuinen nainen sai häädettyä miehen tiloista huutamalla englanniksi.

        Naisen mukaan nuori mies ei vaikuttanut säikähtäneeltä, vaan oli avoimesti katsellut häntä. Naisen mukaan turvapaikanhakija otti suihkun käteensä ja suihkutteli jalkojaan hymyillen.

        Turvapaikanhakijoille oli pidetty tätä ennen tiedotustilaisuus, jossa kerrottiin uimahallin toimintatavoista. Myös kyseinen nuori mies oli osallistunut tiedotustilaisuuteen.

        Oulun käräjäoikeus pitikin epätodennäköisenä, että kyseessä olisi erehdys tai epätietoisuus miesten ja naisten erillisistä suihkutiloista.

        Käräjäoikeus tuomitsi alaikäisen turvapaikanhakijan sukupuolisiveellisyyden loukkaamisesta 30 päiväsakkoon. Rangaistusta lievensi se, että mies oli alle 18-vuotias teon tehdessään.

        Tapauksesta tuomittu turvapaikanhakija valitti asiasta hovioikeuteen. Nuori mies vetosi siihen, että hän oli vahingossa mennyt uimahallin naisten suihkutilaan. Hän ei ollut alasti eikä esitellyt itseään millään tavalla.

        Miehen mukaan pelkästään meneminen suihkutilaan ei täytä sukupuolisiveellisyyden julkisen loukkaamisen tunnusmerkistöä.

        Rovaniemen hovioikeus ei nähnyt syytä muuttaa Oulun käräjäoikeuden ratkaisua ja piti voimassa nykyisin 18-vuotiaalle miehelle langetetut 30 päiväsakkoa.

        Miehelle oli opastettu uimahallin toimintatapoja ennen tekoa. Kuvituskuva. JARNO JUUTI

        JOHANNA MATTINEN
        [email protected]


      • lastatkaa_laiva
        matupaska kirjoitti:

        Niin ja nämähän partalapset eivät osaa käyttäytyä uimahalleissa, yleensä tuijottavat, kyttäävät ja kyyläävät naisia ja pikkulapsia. Mielestäni he ovat myös eräänlainen turvallisuusuhka koska kantavat todennäköisesti jotakin omia eksoottisia tautejaan ja saastuttavat uimahallit.

        Asia erikseen ovat nämä ns. parantumattomasti asennevammaiset tulijat. Heitä varten pitäisi saada palautuslainsäädäntö asap kuntoon.

        Sen sijaan hyvä olisi, jos he, joita aito tulevaisuus täällä koskee, liikkuisivat kaksistaan jonkun suomalaisen kanssa, tai pikemmin kahden suomalaisen seurassa kolmantena - eivätkä "VOK-laumana".


    • Niin_Ihania_Nappisilmiä

      Vihervasemmiston mielestä tuollainen em. toimita onkin varmasti vain "tervetullutta ja ilahduttavan uteliasta keppostelua" tähän muuten niin ikävän harmaaseen suomeen.

    • Uimahallissa on tarkoitus peseytyä ennen altaaseen menoa.

      Voidaan tietysti kysyä, onko mitään väliä missä kunnossa uimarit altaaseen menevät, jos klooraus kerran tappaa kaikki taudinaiheuttajat ja muut pöpöt.

      Mikäli uikkareita ei vaadita poistettavaksi missään vaiheessa ennen altaaseen menoa, voi ne kiskoa päällensä jo aamulla ja mennä altaaseen vasta illalla taikka vasta seuraavalla viikolla.

      Jolleivät uimahallissa kävijät halua uida kirjaimellisesti paskapyykin likovedessä, on vähintääkin kohtuullista, että uikkarit otetaan päältä peseytymisen ajaksi.

      Mikäli uikkarit vaaditaan poistettavaksi peseytymisen ajaksi, miksi ihmeessä ne pitäisi pukea päällensä saunassaolon ajaksi ja poistaa ne jälleen suihkuun mennessä?

      Saunassa käyminen ei ole uimahallissa mikään velvollisuus, mutta siellä tulee yleisen elämänkokemuksen mukaan hiki. Jos uikkareita ei vaadita poistettavaksi saunassa, on mahdollista että uimari tulee uimisensa jälkeen saunaan ja lähtee sen jälkeen jatkamaan uimista. Mikäli hän ei saunasta tulon ja altaaseen menon välillä käy peseytymässä, vie hän altaaseen hikisten uikkariensa lisäksi myös hikisen alapäänsä.

      Kenties hikisillä alapäillä ei ole altaassa väliä, koska klooraus kuitenkin tappaa kaiken. On kuitenkin vaara, että yleinen pesemättömyys tappaa pikemminkin halun käyttää uimahalleja ylipäätään. Tällöin herää kysymys, että keitä varten niitä halleja veronmaksajien rahoilla oikein rakennetaan?

    • ahmedkaheli

      Mina olla aina alasti uimahalli, naisten saunassa ja porealtaassa olla kiva kun kaikki ihailee ja poreet heiluttaa tatti

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe