"Nyt on mandaatti muuttaa Suomea"

VaiOlikoSeManaatti

totesi vihreä Televisiossa. Teki saman virheen kuin persut aikanaan: näissä vaaleissa yli 87 % suomalaisista EI äänestänyt Vihreitä. Mandaatti on vakava asia jota ei tuolla kannatuksella kukaan yksin hanki.

19

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PieniPiruVasempaan

      Eiköhän Vihreissäkin tajuta, että siellä saatiin paljon protestiääniä samalla tavalla kuin Persut saivat edellisellä kerralla. Suurin osa protestoijista ei halua lisää pyöräteitä eikä ala syömään nyhtökauraa.

      Uusien äänestäjien profiili on melko Kokoomuslainen. Sekään ei ole yllätys koska etenkin koulutetut naiset ovat löytäneet Vihreistä kodin. Ihan loputtomiin ei kuitenkaan heidän pinnansa veny, jos vasemmistolainen politiikka jatkuu. Terveisiä Lille :D

      Uusille äänestäjille kelpaa hyvä koulutus, ovathan he itsekin sen hedelmiä. Myös elämisen laatuun liittyvät asiat, kuten viihtyisä kaupunki, ovat tärkeitä. Kuten Ville totesi, samat asiat ovat myös Kokoomuksen teemoja eikä ole vaikeaa hyppiä näiden puolueiden välillä tarpeen mukaan.

      Jos Villen mielestä hallituksen suunnan pitää muuttua, niin pitää muuttua myös Vihreiden politiikan, jos haluaa pitää uudet äänestäjät.

      On jännä nähdä kumpi maistuu paremmalle, aate vai valta. Molempia ei voi saada koska suuri äänimäärä onnistuu vain yleispuolueena ilman jyrkkiä linjavetoja.

      • EnTunneLilleä

        Toiveenani olisi nähdä VIhreän puolueen valtiovarainministeri. Vanhat konnat (=pitkäaikaiset virkamiehet) kertoisivat näkemyksiään kansantaloudesta, ja pikapuoliin uusi ministeri kiertäisi maita ja mantuja kertomassa että Meillä Ei Vain Kerta Kaikkiaan Ole Varaa Tähän. Itse ilahtuisin kolmen vuoden isyyslomasta, mieluiten täydellä palkalla, tietty.


      • c5hdi

        "Suurin osa protestoijista ei halua lisää pyöräteitä eikä ala syömään nyhtökauraa"
        Tämä näyttää toteutuvan ainakin Naantalissa, siellä tehtiin kaavaan valitus pyöräteiden rakentamisesta, Vihreiden toimesta. Selityksenä oli pyörätien rakentamisen vaikutus itämeren vedenlaatuun (???!!!). Siis että mitä, mutta kun tarkemmin ajattelee niin tuon tutkimiseen saa kulumaan viisi vuotta heittämällä. Tämmöinen kyynisempi voisi ajatella että pyörätie olisi lohkaissut Vihreän edustajan miljoonatalon tontista osan mihin se olisi rakennettu. Mutta kun Vihreät kuulemma kannattavat pyöräilyä ym. Lähinnä olen huomannut tuon tapahtuvan lähinnä Audin penkeillä istuen, joko oman tai valtion.


    • Yrmyhymy

      Kyseessä oli populistinen nyhtökaurajytky. Ei sillä pitkälle pötkitä.

      • sitäkuustakuuleminen

        Niin se on, Villekin keskittyi vain muiden puolueiden haukkumiseen ja kokoomuksen nimen mainitsi usein tässä yhteydessä Ville parka turvautui populismiin, niinhän Soinikin aloitti demarien haukkumisella, mutta kuinkas kävikään, hävisi itse eniten, meni aika haukkumiseen, eikä pystynyt antamaan vaihtoehtoja tilalle politiikkaan ja nämä kaksi puoluejohtajaa Ville jaTimo jättävät nyt työnsä uusille puheenjohtajille ja molemmat tekivät karhunpalvelukset seuraajilleen, huh..


    • saa.sitä.uhota
    • persutie

      Tipahtavat ensivaalissa .

    • mandaattia

      Valehtelu jatkuu
      Vale-Ville: lupaan muuttaa nämä asiat suomalaisessa kunnassa … (SK)

      Todellisuudessa Ville ei pysty muuttamaan yhtään asiaa missään kunnassa. Mitähän Villen päässä liikkuu?

    • vihreitä.valintoja

      Homostelu ja pössyttely on vihreissä ihan jees hommaa, kunhan muistetaan että ydinvoima ja yksityisautoilu ovat pahuuden ruumillistumia. Taksia ei tosin lasketa yksityisautoksi vihreiden eduskuntaryhmässä, sen verran kiivasta ajoa on ollut.

    • huom_kaupunkien_tytöt

      Ei vihreiden koulutuspainotteinen politiikka motivoi nuoria opiskelemaan, vaikka se olisi ilmaista. Ensimmäisenä maa tarvitsee teollistamista, jossa niitä työpaikkoja syntyy. Vihreiden maailmoja syleilevä politiikka luo kuitenkin jarruja teollistamiseen. Ja tämä vouhotus on vihreissä niin suurta, että lapsi (teollistaminen) menee pesuveden (maailmojen syleily) mukana. Ville hyppelee tasajalkaa ja puoluekenttää voi verrata tyhjiin tynnyreihin, jotka kolisevat eniten. Kotimaan pitää tarvita ne koulutetut nuorensa. On vain karhunpalvelus maallemme, jos kasvatamme ja koulutamme nuoria, jotka sitten joutuvat muuttamaan töihin ulkomaille.

      • cana-aulis

        Näin on näreet. On turha kouluttaa leipojia, jos niille ei ole taikinaa.


    • reunaehdot

      Vaikka vihreät lupaili varsin paljon asioita, niin se ero niissä lupauksissa oli persujen lupauksiin verrattuna, että niitä voidaan myös toteuttaa. Ei vihreät luvannut mitään eu-eroja, Kreikan maksujen lopetuksia, rajojen sulkemista mamuilta, jne.., vaan esim. koulutusleikkausten perumisia ja varhaiskasvatuksen hinnanalennuksia ym. muita paljon pienemmän luokan asioita. On nuokin isoja rahoja, mutta kyllä niitä korvaavat rahat voidaan löytää esim. maatalouspuolta ja yritystukia leikkaamalla tai jotain veroa korottamalla.

      Toisekseen vihreillä on oikeasti monessa isossa kunnassa (Helsinki, Tampere, Turku ...) erittäin vahva asema (vaaankieliasema) ja pystyvät niissä varsin paljon vaikuttamaan päätöksiin. Siis ihan eri tavalla, mihin persuilla oli mahdollisuus. Vastapainona toki vihreillä ei ole mitään sananvaltaa pienissä kunnissa, mutta isot kunnat ovat selvästi merkityksellisempiä, sillä kun niissä pystyy vaikuttamaan jo muutamassakin, niin iso joukko ihmisiä on heti vaikutuspiirissä.

      Lisä-ässänä vihreillä on kädessä vielä pressanvaalit, joihin heillä on ainoana kokkareiden lisäksi uskottava ehdokas. Jos eivät pj-valinnallaan asioitaan pilaa, niin jo syksyllä alkaa tämä kampanja, josta muodostuu helposti samankaltainen kuin stadin "pormestarivaalista" eli kaikki keskittyy vain Sauliin ja Pekkaan. Ja tämä sataa paljon hyvää vihreiden laariin uskottavuuden kasvuna ja heijastuu näin myös maakuntavaalin tulokseen.

      Vihreiden pj-vaali tulee ratkaisemaan tosi paljon. Jos valitsevat huonosti eli jonkun "emma karin", niin suunta kääntyy alas, mutta jos ovat fiksuja ja valitsevat "touko aallon", niin pelkään pahoin, että vihreiden kasvu jatkuu ja eduskuntavaaleissa mennään päälle 15% lukemissa. Ehkä reilustikin. Tälle asiat vaan objektiivisesti tarkastellen näyttävät.

    • Sompanssi

      Nämä olivat kuntavaalit joissa ei päätetä Kreikan ikuisista lainoista, eu-erosta tai rajojen sulkemisesta kehitysmaamuslimeilta, vaan kuntien asioista.

      • reunaehdot

        Niinpä! Mutta luuletko ettei eduskuntavaalilupausten pettäminen vaikuttanut persujen kuntavaalitulokseen?

        Vihreiden antamat lupaukset on erityylisiä ja niitä voi oikeastikin pystyä toteuttamaankin. Toki esim. maksuton varhaiskasvatus on utopiaa lyhyellä tähtäimellä, mutta ei ole mitenkään mahdotonta alentaa niitä maksuja, jolloin voidaan sano, että siihen suuntaan ollaan menossa. Ihan kuten persutkin sanoivat alentaneessa autoveroa.

        Toinen merkittävä ero on, että moni muukin puolue on esittänyt samansuuntaisia lupauksia eli nämä asiat sopivat paremmin myös hallituskumppaneille. Sen sijaan persut oli tosi yksin linjauksissaan Kreikasta, Eu:sta ja maahanmuutosta.


      • Sompanssi

        No eiköhän kehitysmaamuslimeiden haittamaahanmuutto ja Kreikan ikuisetlainat ja Eu:n asema ole ensi eduskuntavaaleissakin relevantteja kysymyksiä. Minusta jopa Vapaavuoren saamat "Suurmoskeijaäänet" osittivat sen. Vihervasemmistollahan riittää rahaa kaikkeen, ei tarvitse kuin kiristää nettoveronmaksajien verotusta niin kyllähän se siitä. Tietenkin se ykkösagenda on hoitaa Islamistien kehitysmaamuslimi "unelmaa" mahdollisimman paljon Suomeen. Vähän niinkuin Ruotsin malliin. On totta ettei yksi puolue pysty niitä kokonaan muuttamaan mutta voivat vaikuttaa niiden määrään kuten nykin pyritään tekemään


    • PunainenMoskeija

      Ensisijaisesti pitää saada päätös siitä ettei Suomeen tule enää kehitysmaa muslimeita, tosin siinnä Viherkommareista ja Demareista ei tule olemaan kuin haittaa, kuten Suurmoskeijasta terroristihautomoineen jota Viherkommarit ja Demarit ajavat.

      • realismia

        Minusta tämä näyttää kovasti epärealistiselta ajatukselta ainakin lyhyellä tähtäimellä. Tähän päätökseen vaadittaisiin vähintäänkin eduskunnan enemmistö ja mahdollisesti jopa 5/6-osan enemmistö, koska tuo voi vaatia peruslain nopeutettua muuttamista. Ei ole näköpiirissä, että eduskunnasta löytyisi edes tuota yksinkertaista enemmistöä.

        Kannattaisi edes vähän miettiä realiteetteja ennen kuin viestiä kirjoittaa.


    • EiOleKäytössäMuilla

      Nimenomaan perustuslakia pitäisi muuttaa, mutta voisi aloittaa irtisanoutumalla näistä pakolais/ turvapaikka sopimuksista. Koska maailmasta löytyy muitakin autettavia kuin näitä länsimaihin sopeutumattomia mahdollisesti radikalisoituvia kehitysmaamuslimeita, joita eivät edes rikkaat Islamilaiset öljyvaltiot huoli. Nimenomaan kehitysmaamuslimit ovat sitä haittamaahanmuuttoa kaikkine lieveilmiöineen. Se on totta ettei Suomea Islamisoivat Viherkommarit ja Demarit halua lakeihin ja sopimuksiin muutoksia koska Islamilainen Suomi Suurmoskeijoineen ja terroristhautomoineen on heidän unelmansa. Toivotaan että kansalaiset heräävät ennenkuin nämä "Ammattiautoilijat" saapuvat Suomeen.

    • vihertääkö

      Espoo on jo muutettu vihreäksi. Kaupungilla kiertelee peloton susi.
      Väistämättä herää epäilys siitä onko kysymys vihreiden kettutyttöjen saavutuksesta vai ovatko haaskakuvaajat totuttaneet suden espoolaisen hajuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe