Muita just eronneita??

n44

Viikko sitten tein kauan harkitun päätöksen. Pakko todeta, että tahdon on paljon helpompi sanoa kuin "en tahdo enää." Pää on pyörällä asiamäärästä, mitä on tällä viikolla ollu. Tunteet heittää melkoista vuoristorataa...kaikki muuttuu. Asiat edenneet tosi vauhdilla, avioerohakemus postitettu, elatussopimus tehty, tavaroita pakattu jne. jne. Kunpa sais ens yönä nukuttua...

Mies toista yötä nyt poissa...lapset menee huomenna ekaa kertaa isälleen. Saattaa se tyhjyys tuntua...oudolta...onneks ystis on tulossa parantamaan maailmaa. Vaikka kuinka oikealta ratkaisulta tuntuu, niin edelleen miettii, että miksi?? Mikään ei palaa enää koskaan ennalleen.

Uuden alku on koittanut... Onneksi sain jäädä lasten kanssa tuttuun kotiin. Parikymmentä yhteistä vuotta takana...varmasti vie pitkän ajan ennen kun parantuu tämä haava. Meille ei vaan annettu enää mahdollisuutta...oli pakko tehdä ratkaisu. Tuntuu vaan niin käsittämättömältä, kun sitä vielä viisi vuotta sitten kuvitteli, että kun lapset kasvaa niin sit saadaan vanheta rauhassa yhdessä. Liitossamme oli vahvempi voima, joten luovutin :(

Uskon, että tästä on suunta vaan ylöspäin. Hyvin asiallisesti on saatu kaikki hoidettua. En halua mollata puolisoani kenellekään. Meillä oli hyviä aikoja, joista mukavat muistot. Viime vuodet toivat mukanaan haastetta, siistä suosta ei enää yhdessä noustu. Nyt on aika katsoa eteenpäin...haaveilla tulevasta...mitä se sitten ikinä onkin. Ilahduttavaa katsoa miten ihanasti lapset ovat tähän rumbaan sopeutuneet. Eiköhän tämä tästä...

14

576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omaaitseäetsimässä

      Juu, kyllä se siitä. Olen samassa tilanteessa. Välillä niin tyhjä ja surullinen. Välillä helpottunut ja iloinen. Helppoa ei ole kasata omaa itseä uusiksi. Olen eronnut nainen. Yksi pitkä avioliitto takana. Lapset onneksi jo poissa kotoa. Mutta jotakin on lopullisesti rikki. Kaikki vaan kuihtuu ja kuoli pois. Niin surullista. Pakko on kuitenkin kantaa vastuu itsestäja ratkaisu oli tämä.
      Ei ole muuta suuntaa kuin oma elämä ja eteneminen siinä. Jospa joskus eteenn tulisi mies, jonka kanssa voisi olla vielä suhteessa.

    • Elämänpituinenmatka

      Voimia jaksaa,kyllä se siitä ajan kans helpottaa!tv.2007 eronnut ja monia suhteita yrittänyt mies!

    • Tahvo52

      Muistanette sitten että teidän tulevaisuuden suunta on edessä, ei missään tapauksessa takana. Tarkoitan että ei pidä jäädä vellomaan menneisyyteen vaan katsoa reippaasti eteenpäin. Menneisyyteen kuluu hyviä ja huonoja asioita, pitää vaan jatkaa matkaa ja katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

      • n44

        Näin se vaan menee...katseet tulevaan. Tää vaan tuntuu pitkän yhteiselon jälkeen niin uudelta ja oudolta. Ehkä jossakin joku minua vielä odottaa...


    • magnum47

      Meillä samat. Vaimo muuttaa ja lapset. Onneksi lapset ovat hyvin sopeutuneet. Tai, en tiedä jos vain esittävät urheaa. Meilläkin arki lopulta voitti parinkymmenen vuoden liiton ja sitä mietin myös, että mitä jäi käteen. Ainakin 2 hienoa lasta ja paljon mukaviakin muistoja. Viimeiset vuodet enemmän kuiteskin sameampia ja einiinonnellisia.. Eihän tässä muuta voi, kuin toivoa vielä rakkautta löytyvän tulevaisuudelta vaikka juuri nyt pelottaakin aivan perkeleesti.

    • vastuusillejollesekuuluu

      ...Meille ei vaan annettu enää mahdollisuutta...
      ...Liitossamme oli vahvempi voima... Ihmetyttää nämä kaksi lausetta tässä aloituksessa.

      Kuka/mikä ei antanut teille mahdollisuutta?

      Jos puhut vahvempana voimana alkoholista, huumeista, muista päihteistä, tai vaikkapa jatkuvasta pettämisestä, valehtelusta, työnarkomaniasta, tms.
      Kyse ei ole vahvemmasta voimasta vaan yksinkertaisesti siitä, että parisuhde/lapset/perhe/sinä eivät ole addiktoituneelle kumppanillesi riittävä syy tai motivaatio muuttaa käytöstään sinun haluamaasi suuntaan.
      Jos tämä vahvempi voima vaikuttaa sinussa, niin sinulla itselläsi ei ole riittävästi halua elää parisuhteessa, eikä silloinkaan voi sanoa, että teille ei enää annettu mahdollisuutta.
      Parisuhdeongelmissa ei kannata ulkoistaa parisuhteen tilasta vastuuta kenellekään mystiselle osapuolelle, se on sinun ja puolisosi välinen asia, ja te kaksi siinä keskiössä olette, haluatteko elää yhdessä vai ette. Näin yksinkertaista tämä on.

      ...Ilahduttavaa katsoa miten ihanasti lapset ovat tähän rumbaan sopeutuneet....
      Eropäätöksestänne on yksi (1) viikko ja mies on ollut vasta kaksi (2) yötä pois kotoa!
      Ymmärrän tämän lauseen silloin kun lapset ovat päälle 10 vuotiaita ja katsoneet .. vahvempia voimia = alkoholismia, pettämistä, riitaa toraa ja nyrkkitappeluita vanhempiensa välillä, että ero on helpotus ja siihen sopeutuu ihanasti.

      • ymmärrykselläkinrajat

        Edellinen kirjoittaja yksinkertaistaa asiaa toteamalla ettei toisessa ole riittävää voimaa tai halua muuttaa noita kuvaamiansa rankempia asioita. Kyse ei välttämättä ole tästä. Esimerkiksi valehtelijalle on voinut pinttyä käytöksensä vahvasti jo lapsuuden perheestä lähtien ja kun se on syvällä sisimmässä on sitä vaikea muuttaa, jos mahdollista. Toki itsekin alkuun epäilin, että toinen ei vaan riittävästi halunnut jatkaa elämää yhdessä kanssani, mutta kyse ei ole pelkästään tästä. Ei se mitään lohduta, eikä tilannetta sinällään muuta eikä auta ja heikoilla hetkillä sitä tosiaan mietti, että kun muutkin ovat saaneet terapioista ja muista apua niin miksi meillä ei. Välillä epäillyt, että olenko vaan tosi heikko ja huono kun en vuodesta toiseen jaksa tukea toisen, mahdollista hidasta kasvuprosessia. Valitettavasti itseäänkin on ajateltava, vaikka se väliin pahalta tuntuu. Joskus voimat ei riitä tuollaisessa suhteessa olemiseen.


    • Helpless

      Täällä kanssa yksi juuri eronnut. Toisaalta katse tulevaisuudessa ja toiveita ja odotuksia täynnä, toisaalta suru siitä mikä meni rikki.
      Katson taakse kuitenkin kiitollisena siitä että se on ohi. Nyt on mun vuoro elää, ja mun siivet kantaa. Mun liitto li kaikkea muuta kuin onnellinen. Enemmän riitaa, hyväksikäyttöä ja välinpitämättömyyttä.
      Nyt on mun aika tarjota lapsilleni se hyvä ja normaali ympäristö, nyt on mun aika elää ja oppia olemaan välittämättä mielipiteistä. Ehkä joskun on aika uudelle rakkaudellekin. Mutta se koittaa vasta kun kun oon löytänyt itseni. Mutta elämänpituinen matka odottaa. Tsemppiä ja voimia kaikille samassa tilanteessa.

    • inthemiddleage

      Täällä myös juuri eronnut. Eron teki helpommaksi se, että sitä tehtiin jo useampi vuosi. Itse hyväksyin asian viime syksynä. Jos useiden vuosien muistot eivät herätä toisesta muuta kuin negatiivisia tunteita, niin edessä ei voi olla muuta kuin parempaa. Nyt olen vielä keskellä muutosta, mutta lasten vuoksi haluan pitää välit "hyvinä" tulevaan exään.

      • ymmärrykselläkinrajat

        Itseki kuten ylempänä kirjoitin ymmärrän, että suhteen toinen osapuoli, vaikka haluaisi korjata epäkohtia ei syystä tai toisesta pysty tähän. Hyvin hoidettu ero on tärkeää, vaikka väliin se tuntuisi mahdottomalta. Tähän kuitenkin totean sen, minkä toinenkin tietää, että jos hankalaksi rupeaa eikä yritä asioita sopuisasti eteenpäin niin ne asiat saa kyllä takaisin korkojen kera. Erokin on aina kahden kauppa, kyllä puolensa täytyy pitää.


      • Merviliini

        Kahden vaiheilla. Avioliittoa takana melkein 30 vuotta ja siitä 8 puolison alkoholin käytön kanssa. Juominen ns kalsarikännit kaljalla, välillä 5 iltaa viikossa, välillä parin viikon kuivia kausia. Silloin kun ei juo niin tuijottaa televisiota, mitään ei halua tehdä, vastailee vihaisesti, pitää mykkäkoulua . Arvostelee ihmisiä, jopa omia lapsiaan. Humalassa tunnustaa rakkauttaan tai vaihtoehtoisesti on aggressiivinen ja saattaa tarttua kiinni jos hermostuu. Pitkän liiton takia en osaa erota, vaikka pitäisi. Kuka sen opettaa, niinkuin laulussa sanotaan.


      • leenaliinutiinu
        Merviliini kirjoitti:

        Kahden vaiheilla. Avioliittoa takana melkein 30 vuotta ja siitä 8 puolison alkoholin käytön kanssa. Juominen ns kalsarikännit kaljalla, välillä 5 iltaa viikossa, välillä parin viikon kuivia kausia. Silloin kun ei juo niin tuijottaa televisiota, mitään ei halua tehdä, vastailee vihaisesti, pitää mykkäkoulua . Arvostelee ihmisiä, jopa omia lapsiaan. Humalassa tunnustaa rakkauttaan tai vaihtoehtoisesti on aggressiivinen ja saattaa tarttua kiinni jos hermostuu. Pitkän liiton takia en osaa erota, vaikka pitäisi. Kuka sen opettaa, niinkuin laulussa sanotaan.

        EROA! Etenkin jos rakastat edes itseäsi. En tajua tuollaisia ihmisiä, jotka venyttävät sietokykyään liian pitkälle tuollaisen känniläisen vuoksi. Yök.


    • Mariajoon

      Omasta erosta jo useampi kuukausi mutta silti tunnistan hyvin noita tunteita mitä edellä kirjoittaneet kertovat.... kun on pitkä suhde takana niin ainakin itsellä ero otti tosi koville. Tunteet vieläkin vuoristoradalla, välillä hyviä välillä huonoja päiviä. Satuttaa jollakin tasolla myös kuinka nopeasti miehellä oli jo haku päällä ja happypancake -profiili tehtynä..... Hellyydettömyys, puhumattomuus, välinpitämättömyys lapsista ja vaimosta oli loppumerkit tähän suhteeseen.. Ehkä vielä joskus haluan ja jaksan uskoa vielä rakkauteen, ensin tehtävä tämä oma matka itseeni ja mitä MINÄ haluan, se kun on ollut vuosia hukassa....jaksamista kaikille eroaan läpi käyville!

    • IreneKaktuX

      Hei
      olen kuukausia edellä teistä vasta eronneista. Ihan mahtava fiilis, kun exä lähti kiertoon. Toki alussa oli vaikeaakin, mutta homma oli selvä jo kauan sitten. Kotona rauha - ei tarvitse enää miettiä että mitähän tuo tuossa taas kieroilee ja valehtelee.
      Oikeasti saat itsesi ja oman elämäsi haltuun kyllä aika nopiaan jos et ala vellomaan mitäjos-suossa. Ei se tilanne olisi miksikään muuttunut. Nyt nokka kohti uusia epäonnistumisia mutta hei on tunne että elää. Taas!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2250
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1761
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      160
      1620
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1382
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1251
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1109
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe