tekniselle puolelle lisää kalustoa

suuriihmetys

on kaupungilla rahaa,ostavat kaupungin konemiehille uuden traktorikaivurin,230000e maksaa tää lysti,on se vaan hyvä et kaupungilla uusi kalusto mut sitä en ymmärrä että näitä uusia kuntalaisten ostamia koneita ei käytetä..
se kun lumisade tulee viikonloppuna tai yö-ilta aikaan niin koneet seisoo ja ulkopuolinen urakoitsia hoitaa työt..
no onhan se tietty mukava ajella sit "työaikan" konemiesten uudella koneella st1 kahville,,siel se sit uus kone kaydä röpisee hienosti pihalla..
ja tästä koneen ostostahan saa lukea kemijärven teknisen puolen päätöksistä.
eikö nämäkin rahat voisi kohdentaa johonkin tärkeämpään kohteeseen ja antaa niiden yksityisten urakoitsijoiden hoitaa työt??nehän ne loppupeleissä TYÖT tekee.

31

753

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ouay

      Kyseessä varmasttikkin kone, ja lisälaitteet joita ei urakoitsijat pysty tarjoamaan. Tuskimpa kaupungin kannattaisi muutoin omaa edes harkita.

    • tuovinentarvii

      no iso on koneiden tarvis,eikö kaupungilla ole ennestään kaksi juuri tuollaista konetta ?
      ja kyllähän kemijärveläisellä urakoitsiallakin on juur tuon mallinen kone että ei pitäis olla kalustosta pulaa.
      hullua sippi kylän sijoittaa tuollaisia rahoja koneisiin,varmaan olis tärkeämpääkin tarvista.
      kuka näitä hulluja ostoksia kaupungille tekee ja hyväksyy???

    • Budjettikunnan

      Korvan katveessa tuovisille hommia....posiolta tuulee vieläkin. Eihän tuossa koneen ostossa ole mitään järkeä. Asia ollut lautakunnassa. Hallituksessa. Valtuustossa. Ja nyt....! On tarjouskilpailun aika....asiaa ei virallisesti voi enää kyseenalaistaa. Kylässä ko neita joka lähtöön... ja kunta ostaa...tietekin,,,oli järkeä tai ei...

      • outoaOn

        Kyllähän kaupungit nykyisin ostavat vain erikoiskalustoa jota ei urakoitsijoilta ole saatavissa. Yleensä yrittäjät ajavat itse koneitaan, sama tuntihinta on yöllä pyhinä. Monesti jopa kaupungin työntekijät alkavat yrittäjiksi. Maatalouys yrittäjillä on peruskone valmiina mikä on hyvä valjastaa bisneksentekoon. Uskon kuitenkin koneenhankinnalle olevan vahvat perusteet ei kait sitä leikkikaluksi osteta.


      • ouret

        eikös peltoniemen koneelta löydy juurikin tuollainen länkkäri?ja kaupunkilla niitä on nyt kaksi jotka täysin vajaa käyttöisiä,olis mukava tietää kaupungin koneiden käyttöaste.
        ei ainakaan bisnes mielessä ole nuo kaupungin konekalusto hyvä sijoutus,mut tietenkin siinä yhtä sukua saadaan työllistettyä.


      • ei.järki.pakota

        Niinpä..mikähän on kaupunkin koneiden käytöaste? Oisko 50-60 % luokkaa? Sit vielä launataisin tai pyhäsin jos niitä ajellaan niin ylityökorvaukset nostaa kustannukset pilviin ??? Ei mitään uusia koneita vaan palvelut ostetaan yrityksiltä.Eiks tekninen lautakunta osaa hommiaan ? Virkamiehet vievät taas ko pässejä naruissa.


    • Kauhankalisteija

      Tämän kokoisilla kunnilla, muilla kun Kemijärven kaupungilla, ei ole varaa pitää tällaista kone/kuljettaja määrää. Enää ei ole perusteltavissa, että omalla kalustolla pidetään hinnat kurissa. Hankinnassa oleva kone on lelu. Niitä on pilvin pimein saatavilla ostopalveluna kuljettajineen 24/7.

    • pöylio

      paperilla käyttöaste 70 tosi asiassa 45 . kuuran pukkaamisella saa muka käyttöastettä

    • pöyliön.perältä

      Jaa et omalla kalustolla pidetään hinnat kurissa ?? Höpöä koko juttu. Hinnat pysyvät hyvin kurissa koska kilpailutus yrittäjien välillä hoitaa asian. Ei mitään uusia koneita ostoon. Lopukki koneet vois myydä ja vapauttaa kuskit kokopäiväiseksi ST 1:lle kahvitteleen.

    • Kauhankalistel

      Onhan niitä kartelleja ennenkin ollut.

    • Merkonomitietoa

      Tehkää investoinnista kannattavuuslaskelma ja alueemme konekalusto kartoitus.Taidatte tulla toisiin ajatuksiin, taitaa tulla muunkin kaluston vähentäminen lukujen selvettyä.

    • pensalenkkari

      Ja mikä helevetin rattori se vanhainkodin takapihalla möllöttää, asiantuntijat sanoo ettei halapa ole sekään masiina, mitä sillä pukataan?

    • Rahaaonmillämällätä

      Velkarahalla uusi kone kokonaan ostettu, tässä taannoin myytiin samassa käytössä ollut laite lisävarusteineen muutamalla tonnilla yksityiselle. Kaveri oli pirun tyytyväinen ostokseensa sai lähes käyttämättömän koneen pilkkahinnalla.

      • tarjotkaaKilpailkaa

        Kunnan kalustothan myydään tarjousten perusteella, joten kone on kait ollut silloin sen arvoinen. Kuntahan eimyy koneitaan suoraan jollekkin yksityiselle.


      • sullekki

        Keskenäänhän me ollaan aina kaikki irtaimisto jaettu! joka on muka poistettu käytöstä.


    • Järkivoittaa

      Uskon, että tekninen lautakunta hylkää investointi esityksen.

      • ei.mitään.raktoreita

        Jos ny vähänki on lautakunnalla älliä niin hylykää. Kyllä täällä on urakoitsijoita joilla koneita joka lähtöön. Kilpaalutus ja sopimus niin lumet ja hiekat siirtyy. Tekevät myös viikonloppusin jos tarvetta.


      • Jgjkgkg

        Vai tekniselle taas uus kone,just joo,ja velkarahalla..tuolle porukalle kelpais vaik vanha vammas kaivuri,ei noille töille uutta konetta tarvi,,se on tuovisen klaani ottanut tuon uuden tiemestari pojan komennukseen,ei mestari saa noita kuriin,,klaani vaatii uutta konetta et ei vaan joudu vanhalla ajaan,ja kananen tietty tottelee ja sellaista nyt vaatii kunnalta.


      • kippari-kaltsu

        Lapio on sopeva.


    • Verrtttu

      Ei jumalau....,,ei turhempaa hankintaa,kunta ostaa tuoviselle uuden koneen velaksi,,ei varmaan olis ollut tähdellisempää rahareikää,,onnittelut hyvästä päätöksestä lautakunta,,

    • Kysyysaaa

      Paljon kaupungin koneiden käyttöaste?kyllä kait sellainen tieto pitäis olla veron maksajien käytettävissä,pitäähän hankintaan joku taloudellinen peruste olla????

    • ei.ne.opikkaan

      Jaa ne osti lelun sitenkin teknisen pojille. Ei oo kaupunki sipissä. Koskahan nuo viisastuu ? Sonlyöty taas yrittjiä päin näköä.

    • länkkärittuttu

      Jgjkgkg kirjoittaa aivan oikein, tuoviset vanhempi ja nuorempi haluavat uudet koneet. Saapa nähä mitä uusi polle asiaan tekee.

      • nio.onhan.sitä.rahaa

        ei uuspolle mitään enää tee. Lautakunta eilen päätti yksimielisesti ostaa lelun pojille. Rahaa on..Tietenkin hallitus voi ottaa asian käsittelyyn..mut tuskin nekään ..näin se rikkaan kunnan päättäjät tekee


    • mielenosoitusvapuksi

      100% velaksi ostettiin, eikö jo asukkaat tajua että meidän ylimmät viranhaltijat ovat täysin vastuuttomia, eikä niitä kiinnosta Kemijärven ahdinko mitenkään kunhan palkka juoksee.

      • tympelot

        Pyytäähän saa mut kuka hullu maksaa ? Päättäjilllä on vastuu ei kellään muilla.


      • taavettitervanen

        kuulehan sinä raha ei ole koskaan rauvassa hukassa.


    • eihelvataa

      koulut ja vanhus yms joutuu säästään kun kaupungilla ei rahaa mut kananen se vaan ostattaa uuden koneen velaksi,no on se tietty uudella mukavempi ajella st1 kahville ja kuluttaan aikaa.
      on vastuutonta ajattelua että kaupunki tarvis lisää koneita,eihän niillä edes töitä tehdä.

      • turhaHuudella

        Kenelläkään ei ole todellista tietoa minkälaisesta koneesta on yleensä kysymys. Tietämättömänä kun hyvä ottaa asioihin kantaa ja antaa vielä neuvojakin. Voihan olla vaikka paikkakunnalla ei ole tarkoitukseen sopivaa konetta joka olisi saatavana työhön. Yleensä erikoiskoneita ei pienemmissä kunnissa ole yksityisiltä saatavana koska niillä vuotuinen käyttömäärä jää pieneksi.
        Kansa on valinnut parhaat yksilöt päättäjiksi ja heihin on luotettava.


      • hohhhooo

        Siis kansa tietää vai mitä. Puhut ristiin.


    • jonkunpitäisvalvoa

      lautakunta valvomaan jamppojen työhaluja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      129
      4880
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3076
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1787
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1601
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1228
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1213
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1177
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1177
    Aihe