Homma jiiriin.

jarkkoseppä

Täällä on moni puhunu ettei UO asiakkaana kannata töitä tehdä tai muuta. Miksi näin?

Ite ainakin 2v annoin veronpalautukset sinne ja loput maksoin. Yllättävän hyvin siellä pystyy maksuaikataulut tekee kunhan niissä on järkeä.

Isommassa kuvassa eihän tässä Suomen systeemissä ole mitään järkeä. Ite saan luottotiedot takas 2kk päästä ja viimeset 4v on velat ollu maksettuna ja samat 4v on rahaa ollu ihan tarpeeksi. Ei tässä muuta mut turhaa pitää kaverin nimelle laittaa puhelin ja netti jne hommat.

Ei tuo merkintä sinänsä haittaa kun se että tappaja saa asiat hoitoon kun rikosrekisteriä ei kysytä.

Maksuesteitä ei katota siltä kantilta mistä ne on johtunu. Toki jos omalla toiminnallaa (esim kulutusluotto) on sen aiheuttanu ni sietääki olla pari v karenssissa.

Sekavan viestini pointti on että jos on rahaa niin sen pitäisi riittää. Hyvä esimerkki viime kevään Välimeren reissu, otettii kaverin kanssa sviitti. Laivallahan ei käy raha vaan luottokortti annetaan sinne ja ostokset menee sinne. Iteksee en ois reissuu pääseny.

14

1169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hhhhkjg

      Kyllähän siinä tosiaan enemmän rahaa kun töissä käy kun ulosotossa. Mutta onhan se jotenkin perseestä kun saat tyyliin 1200 käteen kun muuten saisit joku 1800. Kun sekään ei ole mitenkään paljon. Mutta tosiaan yksin asuessa tuo muutama satanenkin enemmän kun käy töissä on jees. Mutta vaikka 1/5 palkasta olisi kohtuullisempi, ei olisi elämä aina loppukuusta joka euron laskemista.

      • nomuttamutta

        Sekö ei ole sitten perseestä että on jättänyt alunperin laskuja maksamatta ja joku/jotkut yrittäjät ovat saaneet jäädä nuolemaan näppejään ja miettimään että mistä perheelle ruokaa. Sinä kun et ole ainut jolta laskut jääneet hoitamatta.

        Positiivista toki, että edes ulosoton kautta sitten, mutta ajatusmaailmana tuo on käsittämätön: Onhan se jotenkin perseestä ettei saa koko tiliä käyttöönsä vaikka on tehnyt velkaa ja aiheuttanut ensin ansionmenetyksiä toisille.


      • Nonäinpä
        nomuttamutta kirjoitti:

        Sekö ei ole sitten perseestä että on jättänyt alunperin laskuja maksamatta ja joku/jotkut yrittäjät ovat saaneet jäädä nuolemaan näppejään ja miettimään että mistä perheelle ruokaa. Sinä kun et ole ainut jolta laskut jääneet hoitamatta.

        Positiivista toki, että edes ulosoton kautta sitten, mutta ajatusmaailmana tuo on käsittämätön: Onhan se jotenkin perseestä ettei saa koko tiliä käyttöönsä vaikka on tehnyt velkaa ja aiheuttanut ensin ansionmenetyksiä toisille.

        Joooo.... kysehän on myös siitä, että maksaa , vaikkakin ulosoton kautta, niin olisihan se toivottavaa, ettei tarvisi turvautua sen vuoksi esim. toimeentulotukeen. Eli kierre pyörii, en jaksa uskoa, että suuri määrä ulosotossa olevista on sitä tietoisesti halunnut. Että joku järki tähän systeemiin ois saatava !


      • erohgroejhg

        Perin lyhytnäköistä vaatia ulosoton suojaosuuden nostoa. Siinähän velkavankeus vain pitenee ajallisesti. Nopeammin pääsette eroon veloistanne tällä nykysysteemillä, joka antaa monesti jopa toimeentulotukea vastikkeetta omien velkojenne takaisinmaksuun.


    • jarkkoseppä

      En itse tosiaan joutunu koskaa palkasta menettää kun sain sovittua et kaveri maksaa ja maksan suoraa sille parista palkasta ni saa nopeemmin hoidettua. Mielestäni tuo kolmasosa on vähintäänkin kohtuullinen. Ei ne velat lyhene ikinä jos maksellaa vaa pari sataa kuussa.

      Riippuu toki velan määrästä....

    • tässäsyy

      Hei, aloittaja! Se kannattaako uo.velkaisen mennä töihin vai ei, riippuu tietenkin siitä, miten paljon sitä ulosmitattavaa velkaa on, ja minkä suuruista palkkaa saa. Jos esimerkiksi jollakin todella pienituloisella henkilöllä on satojen tuhansien eurojen velat ulosotossa, niin sehän on selvä asia, että sellainen henkilö töihin mennessään maksaa niitä velkoja koko loppu elämänsä ajan. Eli käytännössä katsottuna käy töissä pelkällä uo.miehen jättämällä suojaosuudella koko lopun elämänsä ajan aina eläkeikään saakka. Silloin on sanomattakin selvää, että työnteko ei kannata. Ja eläkkeelle siirtymisen jälkeen ulosmitataan sitten osa eläkkeestä. Näin työssäkäyvä henkilö on kerryttänyt eläkettäänkin ihan turhaan.

      Toki ulosotossa ei tarvitse olla edes satoja tuhansia, niin että pienipalkkainen makselee niitä sitten lopun elämänsä ajan. Uo.veloilla on niin hirveät korot, että toki jo muutamien kymmenien tuhansien eurojen velkaa saa moni lyhennellä sinne "hamaan tappiin asti". Tämmöisissä tapauksissa kuitenkin tilanteen voi pelastaa takuusäätiö. Uo.velkainen työssäkäyvä voi koeajan päättymisen jälkeen pyytää apua takuusäätiöltä. Jos on pienikin toivo siitä, että takuusäätiö voi auttaa, niin tottakai silloin annettaan hätää töihin. Kuitenkin jos velkaa on liikaa, eikä takuusäätiö pysty auttamaan, niin ollaan taas siinä samassa pattitilanteessa, että töihin meneminen ei kannata.

      Itse olen ammatiltani lähihoitaja. Minulla on velkaa ulosotossa niin paljon, että juurikin tuo mainitsemani takuusäätiö yms. ei voi minua auttaa. Tein vuosikausia raskasta lähihoitajan työtä pelkällä uo.miehen suojaosuudella. Kuuntelin töissä miten kollegat valittivat, kuinka lähihoitajajilla on niin pieni palkka, että se ei riitä kunnolla elämiseen. Pieni palkkahan heillä onkin, mutta minulle se olisi kyllä kernaasti kelvannut. Minä olisin pitänyt pientä lähihoitajan palkaa jopa ihan luksuksena, jos vain olisin saanut palkkani pitää.

      Jossain vaiheessa irtisanoin itseni vakituisesta työstäni, kun en yksinkertaisesti jaksanut enää. Täysin työttömäksi en kuitenkan jäänyt. Nyt teen keikkafirman kautta sen verran keikkaa, että saan kuukaudessa palkkaa pikkuisen alle sen summan, mitä uo.mies jätti minulle ennen suojaosuudeksi. Kun palkka on alle suojaosuuden, sitä ei ulosmitata. Kun palkka on todella pieni, saan yleistä asumistukea. Myöskään tuota asumistukea ei ulosmitata. Tällä tavalla minulle jää kuukaudessa käteen rahaa reilut 1000€, kun uo. miehen suojaosuus ennen oli reilut 650€/ kk. Lähihoitajan koulutus antaa mahdollisuuden toimia näin. Se on niitä harvoja ammatteja, joissa keikkafirman kautta riitä töitä.

      Suosittelenkin kaikille uo.velkaisille työttömille, että kannattaa yrittää hankkia edes sellainen keikka-, tai osa-aikatyö, mistä saatte palkaa suunnilleen saman verran, mitä saisitte käteen suojaosuutta ulosoton jälkeen. Tällä tavalla ette mitään häviä. Ette joudu työkkörin mielivallan armoille. Sillä jos jää kokonaan työttömäksi on lopulta työkkärin tai Typ Mopan kyykytettäväksi, eikä siitä ole suunta kuin alaspäin, alennetulle toimeentulotuelle, mikä on vielä vähemmän, kuin uo.. miehen suojaosuus. Toki vastaavienkin työpaikkojen löytäminen tänäpäivänä on monella alalla täysin mahdotonta. Eli helppohan minun on neuvoa...Jos pahasti velkaantunut ei löydä, kuin kokoaikatyötä, niin ymmärrän kyllä jos ei ota sellaista vastaan.

      • yrittäjänpuolella

        "Näin työssäkäyvä henkilö on kerryttänyt eläkettäänkin ihan turhaan. " -> Ja kenen siitä pitäisi kärsiä, sen alkuperäisen velkojan, kenties pienyrittäjän, joka on jäänyt ilman rahojaan. Senkö pitää mielummin kärsiä ettei häntä alunperin silmään pissinyt joutuisi "turhaan" maksamaan velkojaan. Omituinen näkemys, jälleen kerran.

        Newsflash! Sen kuuluukin olla perseestä, ärsyttävää, "turhaan", inhottavaa, epämiellyttävää, ahdistavaa, vaikeaa ja kaikkea muuta mikä toimii vastakohtana ihanalle ja helpolle. Miltä luulette että pienestä yrittäjästä tuntuu kun kymmenet ja taas kymmenet makselevat monta viikkoa myöhässä tai ei ollenkaan? Onko hänellä ihanaa ja helppoa vai kenties perseestä, ärsyttävää, vaikeaa ym.? Miksi teillä pitäisi olla yhtään paremmat oltavat kuin sillä jonka alunperin petitte?

        PS. velkojaan ei maksa vuosikymmeniä ja eläkkeelle asti, jos on noin 20-30 vuotias velkaantuessaan. Velat vanhenee 20 vuodessa eräpäivästä tai ulosottoon siirretyt 15 vuodessa käräjäoikeuden tuomiosta. Vain noin 50v velkaantuneet voivat olla "loppuelämänsä" ulosotossa. Tai toki nuorempikin jos sattuu kuolemaan nuorena, mutta se on sitten taas jälkiviisautta sanoa että "se oli koko loppuikänsä ulosotossa".


    • tässäsyy

      Heh..Sorry kirjoitusvirhe .Annettaan hätää töihin, eli kannattaa mennä töihin:/

    • pgfeprge

      "Tein vuosikausia raskasta lähihoitajan työtä pelkällä uo.miehen suojaosuudella."

      En ymmärrä. Sinun olisi pitänyt saada pitää suojaosuuden ylittävästä palkanosasta itselläsi vielä 2/3. Olit ehkä myös oikeutettu asumistukeen työssäolon aikana. Lisäksi olisit ollut oikeutettu pariin vapaakuukauteen ulosotosta vuosittain. Jos on kyse todella ylivoimaisista veloista eikä kyse ole kevytmielisestä tai rikollisesta velkaantumisesta, on aina oikeutettu velkajärjestelyyn.

      • ottakahuomioon

        Mutta jos on A:
        työtön, joita ulosotossa olevista on suuri osa, ei velkajärjestelyyn pääse. Ja velkajärjestelyssä käteen jäävä osuus on pienempi kuin UO:n suojaosuus.
        Tai jos on B:
        JO eläkkeellä ja eläke on pieni, esim. 1000 euroa ei velkajärjestelyyn pääse.
        Moni eläkkeellä oleva on luottotiedoton ja maksuhäiriömerkintäinen ja UO:ssa elämänsä loppuun asti.
        Sellaiseksi lait on tehty.


      • T-Zombi

        No joo kun on nyt alkamassa ulosotto ja tulot 2000 netto ja velkaa n 87000 ja ikää koht 60 niin voi sanoo et olen loppuiän ulosotossa. Painan kahta työtä et saa jotain velkoja maksettua . Jäähän tost sitten ulosoton jälkeen n.1300 vuokraan ym. Katson kuitenkin et ainakin viel työnteko kannattaa ja sen eläkkeenkin kerryttäminen. Sairaus tulee viemään koht meikäläisen mutta edes siihen asti...


    • Anelma12345

      Ulosotto ei aina johdu siitä, että ei olisi haluja maksaa niitä velkoja, vaan se voi johtua hyvin monesta syystä. Kuin itsellä, sairastuin. Siitä alkoi minun alamäki. Millä maksat työssä käyvän tuloihin suhteutettuja menoja kun sairastut pitkäaikaisesti ja tiput pienelle kuntoutustuelle palkkatulosta?!Et yhtään millään! Nyt olen hakeutumassa velkajärjestelyyn, koskaan en näillä tuloillaini tulisi selvitymään niistä velkasummista miksi ne ovat paisuneen, perintätoimistojen ja ulosoton korkojen jälkeen. Mutta onneksi on mahdollisuus tähän velkajärjestelyyn hakeutumiseen, toivotaan nyt, että siihen pääsen!

      • sfcgfhjklk

        Perintätoimistolta tulee isoimmista pääomista enintään 75€ yhteensä maksuvaatimuskuluja (2kpl, pääoma yli 1000€) velkasi päälle. Korko saattaa olla aluksi korkeampi, mutta se on se luottokorko minkä olet hyväksynyt ja osassa lainatuotteista korko putoaa heti eräännyttämisen jälkeen samalle tasolle kun ulosotossa (normaali viivästyskorko). Oikeudenkäyntikulut taas johtuvat siitä, että ulosotto (valtion laitos) vaatii ulosottoperusteen luotoille ja peruste tulee tietenkin käräjäoikeudesta (valtion laitos), joka myös perii siitä omat kulunsa. Sitten jalo ulosotto nostaa velallisen joka suorituksesta leijonanosan itselleen. Niistä ne isoimmat kulut tulee, oikeudellisesta perinnästä. Ei vapaaehtoisesta nykypäivänä.


      • Mutta jos velallinen on niin tiukoilla, että tarvitsee toimeentulotukea, niin sen tarvetta määriteltäessä ei oteta huomioon vapaaehtoista velan maksua. Ajoittainkin kestämättömän tiukoilla olevan kannattaa harkita, yrittääkö maksaa velkaansa vai päästää se ulosottoon. Asia riippuu tietysti myös jäljellä olevasta velan määrästä ja siitä, miten pysyväksi velallinen arvioi taloudellisen asemansa heikentymisen. Ratkaisuun voi toki päästä myös velkojan/velkojien kanssa neuvotellen, mutta jos tämä ei onnistu, niin ulosotto on eräs vaihtoehto.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5519
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3405
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1709
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1336
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      22
      1305
    Aihe