Milloin kunta tukee minun yritystäni?

Yritetäänjo

Luontomatkailuun on panostettu ainakin kunnan rahoja. Veskun luotsaama yritys alkaa puuhata Siikapirtillä. Ensimmäinen vuosi ilmainen vuokra, toinen vuosi hyvin vähäinen vuokra... Yrittäjän PITÄISI investoida... Kunta investoi... Vesku kukkoilee... Salaisesti päätetään investoinnitkin kun kyseessä suuri yrityssalaisuus...

Hyvä, hyvä... Miten ja milloin kunta tukee minun yritystäni? Hyvähän se että jotain yritystoimintaa tuetaan ja kehitetään. En vaan ymmärrä kun tuulivoimalat pitää sitten poistaa kaavastakin.

54

2292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuntaeialasinuaelättään

      Näinkö on menetelty tosiaan? Itsekin kunnassa yrittäjänä toimineena en tietenkään saanut kunnan tukea, päinvastoin sain kuulla olevani yrittäjänä ollessani kunnan virkaihmiseltä olevani kunnan elätti, kun kyselin erästä itseeni liittyvää päätöstä. Että kehtasinkin mokomalta tuollaista kysyä.

    • Varokaatuota

      Tähän liittyy paikkakunnalla asuva mieshuora joka ansahtee paljastua. Käy varatuissa.

      • Yritetäänjo

        Sehän onkin mukava kuulla että paikkakunnalla yrittelijäisyyttä riittää;) Kun ei ole enää kanttoriakaan viran puolesta näitä asioita hoitamaan.


      • ounouhau

        Vai semmosia poikia meijän kylällä...


      • joskusnoinkin

        Voi luoja, että oikein mies juoksee vieraissa!?! Vieraissa juksemisenhan pitää olla pelkästään naisten yksinoikeus.
        Miksi muuten mainitset pelkästään miehen osan? Kyllä silloin tarvitaan myös vieraissa juokseva nainen, vai yksinkö sitä syrjähyppyjä tehdään?
        Mitä asioista vähän tiedän niin naisten syrjähypyt ohittaa 10-1 miesten syrjähypyt, mutta pelkästään miesten touhut saa aikaan kuiskuttelua.


      • ViriiliäMenoa

        Viriiliä;) Siikapirtille eroottista toimintaa, voisi vetää porukkaa;)


    • Neitikevät23

      Onko tää mieshutsu semmonen isomahainen antinpoika ?:D

    • Nahkahousuton

      Näinhän se pienessä sisäpiirissä kunnantoimistolla junailtu Veskulle ja toiselle kunnan virkamiehelle ilmainen tila kunnan maksamine remontteineen alkaa "yrittäjäksi"
      Se mikä tässä eniten ihmetyttää kuinka kunnan töissä oleva henkilö voi erottaa kunnan työajan ja oman yritystoiminnan.? Ettei vaan tulisi veronmaksajien maksamalla työajalla tehtyä oman yrityksen töitä??? Varsinkin kun ne liippaavat läheltä toisiaan

      Kestääkö yrittäjien valintavenkoilu hankintalain mukaisen tarkastelun?

      Tästä pitäisi nyt uusien valtuutettujen ottaa päätöksen tehnyt kunnan ylin johto selvityksen alle..
      Sekä selviää kuinka Veskun ja toisen kunnan palveluksessa olevan yrittäjän työaikaa tullaan jatkossa valvomaan??

      • Yritetäänjo

        Hyvä oikeasti kun kunnan työntekijät yrittää. Hienoa jos lähtisivät päätoimisiksi yrittäjiksi. Tietenkään ei kunnan työajalla, eikä kustannuksella.


      • Nahkahousullinen

        No mutta tämä kaikkihan kuitenkin tapahtuu veronmaksajien, ei sinun rahoillasi. Mutta yhtä kaikki, tälläkin yritystoiminnalla saatetaan osa sinun sossumaksuista saada kuitatuksi.


    • Hfdsavcxz

      Tää wesku on kyllä kunnan epämielyttävin työntekijä..

      • Yritetäänjo

        On se senverran ilkeä ja saamaton mies etten sitä yhtiökimppaniksi ainakaan haluaisi. Säälittää yhtiökumppanit.

        En ole valmis osallistumaan mihinkään Konnevesipäiviin liittyvään enää, kun on tältä johtajalta sellaista ilkeilyä tullut.


    • suojatyöpaikka

      veskun työaikaa voi seurata matkahuollossa,kun on siellä työajalla pelikoneiden kimpussa.

      • SavutonKonnevesi

        Sille Veskulle ei potkuja saada... Suojaa työntekijöillä liikaa. Voisiko Konneveden kunnasta saada savuttoman työpaikan. Loppuisi tuo nuorten opetus tupakointiin.


    • MietinVaan

      Mistä Weskun aika riittää vielä yrittäjyyteen, kun toisen vapaa-aikasihteerinkin hommat jäi hänelle palkankorotuksineen? Taitaa todella olla kunnan työpaikat aika vähätöisiä. Kannattaisiko selvittää, mistä maksamme?

      • MaksetaanLiikaa

        Palkat on julkisia ja niitä ei kuitenkaan kerrota pöytäkirjoissa, vaan ne sotketaan liitteisiin. Epäreilua peittelyä. Nuorisosihteerin koulutus ei ole kummoinen ja Weskulla ei osaaminenkaan oikeuta kummaisenkaan palkkaan. Jos maksetaan juurikaan yli 2000 kuussa, on se liikaa tuosta hommasta ja aktiivisuudesta. Nuorisotyöntekijälle, joka ei juuri sitä työtä edes tee, kuuluu nuorisotyöntekijän normaalipalkka ja se ei ole paljoa...


      • Jormakale

        Täysin varma siitä että omia bisneksiä tullaan hoitamaan työ ajalla. Kuka kontrolloi tätä? Ja meidän veronmaksajien varoilla! Uudet kunnan edustajat tulkoon puuttumaan tähän asiaan. Toki Wesku on saanut hyvääkin aikaiseksi kunnan suhteen musiikki maailman suhteista,mutta se ei oikeuta erityiasemaan meistä ketään. Yrittäjä ottakoon riskin jos sille tielle tahtoo,eikä hyväksikäytä yhteiskuntaa.


    • Hehkuttaja

      Jokohan kaikki halukkaat ovat saaneet pahanmielen patansa putsattua? On kummallista mutta sinänsä inhimillistä että riipivä kateus kuuluu luonteeseemme kuin menneen perään
      haikailu,aikailu ja oman itsen ihailu. -Mutta itse aiheeseen liittyen on oivallista että löytyy
      henkilöitä joilla on katse ja ajatus myös tulevassa kuntamme kehityksessä. -Mielestäni hen-
      kilökohtaiset vihapuheet tässä kontekstissa näyttävät aika noloilta,vai ovatko valittajat ol-
      leet 24/7 vartioitsemassa viranhaltijoitten laumaansa kedolla jotta het varmasti hommansa
      taitavat? Mutta silti hyvä meininki; -Keep on rockin.``

      • AsianKokenutToimijana

        Kyllä Weskun suhteen ei ole kyseessä mikään paha mieli tai kateus. Kyse on hänen ikävästä asenteestaan ja kukkoilusta meitä kanssaeläjiä kohtaan. Käytöstä jota ei voi hyväksyä ja toimintaa jota ei voi hyväksyä. Kun sitä harjoitetaan kunnan varoin, ei tätä voi kuntalaisena hyväksyä.

        Parempi olla kaukana paikoista, missä tämä herra liikkuu...


      • joskusaitiopaikallaollut

        Ei savua ilma tulta voisi sanoa, kun tätä viestiketjua seuraa. Ei kyse tosiaankaan ole kateudesta kirjoittajilla, vaan asioista, joihin ei puututa ja joillekin sallitaan erivapauksia ja eritysiasemia. Näitä viranhaltijoita on ollut aina, joilla on eriskummallisen paljon valtaa käyttää sitä väärin. Heistä tietämättömät pitävät näitä korkealla jalustalla ja kunniassa. En usko, että kunnantalon sisällä ollaan ns. "yhtä poikaa", kaihertaa takuulla työtovereidenkin kesken.


    • MistäMaksetaan

      Katsokaapas Yotubesta hakusanalla Konnevesi huutokauppa

      Siellä löytyy hieno Martti Kuparin kuvaama video Leijonien romuhuutokaupasta vuodelta 1986. Kovin hauska vappuinen kyläkuva, jossa Martti Jäntti meklaroi romua vanhan apteekin pihassa. Hauska katsoa ihmisiä!

      Wesku Jämsen esiintyy vilahtanut videolla tavaramerkkinään tupakka roihuten... Joku tyttö kainalossa.... On muuten itseään täynnä olevan näköinen tyyppi silloinkin. Vesku on nyt siis noista päivistä 31-vuotta opastanut nuorisoa tupakoimaan ja ryyppäämäänkin. Tulokset ovat hyvin nähtävissä.

      Muistan itse kouluajoilta, miten monet typerät ihailivat Weskua, harjoittelivat tupakoimaan ja puhuivat miesten juttuja, kuinka joku oli jotain nuorta tyttöä pannut... Vesku tähän vaan totesi että se on kyllä todellista lapsen hyväksikäyttöä... Käytetty oli ala-asteen oppilas...

      Vesku jakoi lippuja keikalleen kaupunkiin meille alle 18-v lukiolaisille. Noh, paikkaan oli kyllä 18-v ikäraja...

      Typerää on villitä nuorisoa ja näyttää huonoa esimerkkiä... Kilttejä maalaisnuoria oltiin... Itse en enempää muista, kun en Weskun piireissä tykännyt pyöriä...

      Myöhemmin järjestötoiminnassa olen minäkin törmännyt tähän johtajaan, eikä siitä hyvää sanottavaa todellakaan ole.

      Teki nyt mieli kommentoida tätä omakokemuksellisesti. Ei liene laitonta kun kokemukseni ovat aitoja.

      • Jormakale

        Viime kesältä ja pop iltamista myös sen verran, jotta eipä savuton alue paljoa vaikuttanut kyseisen henkilön toimintaan!!!reteesti marssi perheiden sekaan ja pani tupakaksi. Siippa tuli viereen ja mainitsi asiasta,mutta eipä tuo hätkäyttänyt herraa olenkaan.


      • Hehkuttaja

        Aivan mainio video ja ajankuva kolmen vuosikymmenen takaa.Moniaat niin konnevetiset julkut kuin tavan rahvaskin on tallennettu oivalla tavalla,hyvää kuvaustyötä!
        -Mutta on se vähän jo hapanta taikinanvatkausta pohjustaa oma antipatiansa tällaiseen
        hienoon visuaaliseen teokseen jossa vedetään röökiä ihan luonnollisesti v. 1986.
        Ihmisten arvottaminen ulkokohtaisten ominaisuuksien takia on muutenkin aika noloa
        touhua sillä miksi juuri nyt,kun po. henkilö on päättänyt ottaa riskin ja panostaa sen puo-
        lesta aika paljon,miksei valitusta ennen tätä tietoa?


    • Ajatollahkhomeini

      Onhan niitä kaltaisiaan jotka eivät osaa asettua toisen asemaan , eivät käyttäytyä hienotunteisesti. Heitä eivät muiden kuolevaisten asettamat lait koske. Pitävät turhanpäiväisenä lässytyksenä puheet tupakoinnin terveysvaaroista, tai sitten haluavat kiusallaan saada muutkin osallisiksi myrkkysavuistaan. Tiedä häntä mikä on tarkoitus. Eikös näitä pidetä narsistisina luonteenpiirteinä. Sydämen sivistys puuttuu osittain tai sitten kokonaan.

      Kaupungissa lukee bussikatoksissa isolla kuvan kera: Fiksu polttaa sivummalla. Siihen aina välillä tekstin viereen ihmisjoukkoon tulee joku sätkän imijä ja autuaana vetää nikotiinia keuhkoihin tuijottaen taivaalle. Ehkä on hällä älynlahjat vähäiset.

    • Hehkuttaja

      Kaiken kaikkiaan on siis vain kyse Veskun tupakoinnista yleisellä paikalla. Itse kuntalaisena o-
      len saanut hänestä ihan toisen kuvan mutta ehkäpä näkökulmani on hieman laajempi kuin ku-
      vainkumartajilla. In Spe.

      • Hehkuttaja

        Tupakanpoltto on ihan laillista touhua johon puuttuminen osoittaa sivulliselta myös ää-
        retöntä kaunankantamista näköjään.Itsekin askin päivässä tupruttelevana kuntalaisena ih-
        mettelen suuresti näitä tiukan pipon kommentoijia ja mitä het miettivät päissään. :)


      • Eitätäpäivää

        Öööö..... ettet vaan itse nyt syyllistynyt kumartelemaan. Siitä näkökulman laajuudesta voi myös olla eri mieltä. Kovin omakohtaiselta vaikuttaa, ja jos en ihan väärin muista, olet aikaisemminkin asettunut weskun taustajoukkoihin! Minun puolestani jokainen saa savustaa itsensä omissa nurkissa miten haluaa, mutta ei toisten haitaksi!


    • Tupakkaahdistaa

      Onhan se laillista, mutta on ihmisiä, joihin itse lukeudun, jotka sairastavat astmaa, migreeniä ym. sairautta, johon tupakansavu ja-haju vaikuttavat haitallisesti. Sitä ei tupakoitsija ehkä ymmärrä, mutta siitä kärsivä lähimmäinen kyllä tuntee sen voinnissaan.. Kysymys ei nipottamisesta, vaikka tupakan kannattajat niin tulkitsevat.
      Jokainen saa itse polttaa niin paljon kuin haluaa, kunhan tekee sen kaukana niistä jotka siitä kärsivät. Minulle tulee pahoinvointi ja kova päänsärky, jos oleskelen jonkun aikaa tupakanhajuisessa tilassa. Ehkä olen kotona saanut lapsena sitä isän savustusta hengittää, mutta nykyään ollaan viisaampia sen terveellisyyden suhteen.

    • Askeleitaovestakauemmas

      Kyllähän sellainen ihminen haisee pahalle joka tupakoi. Itse hän ei ehkä sitä haista, mutta tupakoimaton haistaa. Joillakin työpaikoilla kiistellään siitä, onko tasa-arvoista, jos jotkut pitävät taukoja useammin tupakoidakseen. Nythän onneksi on savuttomia työpaikkoja.
      Vaikuttaa myös aivottomalta, että kun sisällä ei saa polttaa, niin porukka seisoo tupakoimassa ulko-oven suussa, niin ettei sisälle tahdo päästä. Savu menee sisälle tuulikaappeihin kun ovet jatkuvaan aukeavat, ja siitä huoneisiin. Ohikulkijat eivät voi välttyä vetämästä savua keuhkoihinsa.
      Että silleen. Ajattelemattomuutta.

    • Rossioon

      Tietystikään ei liity alkuperäiseen aiheeseen, mutta tehdään aloite: Konneveden kunta savuttomaksi työpaikaksi!

      Eikös siinä olisikin asiaa!

      • Sakonuhalla

        Kyllähän ajatuksesi sivuaa paljonkin aihetta, joten kerron olevani samaa mieltä. Kyllähän se kumma on kun sairaalan henkilökunnastakin osa pössyttelee työaikana, olettaisi nimenomaan heidän olevan esimerkillisiä.
        Kyllä siinä olisi asiaa, että molemmin puolin tietä tällainen ei ainakaan olisi pahitteeksi, ainakin aloite, katsottaisiin sitten, kuka kehtaa työpaikallaan vielä savustaa.


      • Simasuuvappu

        Kannatetaan!


      • faktaaontämä

        Konneveden kunta on ollut jo vuosi savuton.. Mutta eikö sitten laki koskea kaikkia?


      • Jormakale
        faktaaontämä kirjoitti:

        Konneveden kunta on ollut jo vuosi savuton.. Mutta eikö sitten laki koskea kaikkia?

        Minun työpaikkani ollut savuton jo kolme vuotta. Jos jäät kiinni,niin varoitus ja seuraavasta lähtöpassit lähellä! Ei edes tauko pössyttelyä suvaita. Jos polttelee niin polta työajan ulkopuolella.


      • entinensätkänkäärijä

        Ei kukaan tupakoi sen takia, että se olisi jotenkin hienoa(Paitsi ehkä nuoret). Moni on yrittänyt lopettaa useaakin otteeseen lopulta siinä epäonnistuen.
        Taidatte itse olla hermosavujen tarpeessa, kun kerta noin pännii?
        Ihme vainoamista ja ahdasmielisyyttä muita kohtaan.


      • Rossioon
        faktaaontämä kirjoitti:

        Konneveden kunta on ollut jo vuosi savuton.. Mutta eikö sitten laki koskea kaikkia?

        Sittenhän jos kunta on fiksusti jo nyt savuton työpaikka, ei aloitetta kannata rustata. Hyvä että.ovat huomanneet sellaisen päätöksen tehdä;)


    • syntinensätkänkäärijä

      hopö,hopö.se kai se pointti tässä onkin,kun nuorisotyöntekijä näyttää nuorille esimerkkiä.

      • Hehkuttaja

        Voi voi kun nuorilla on nykyään ihan erit esimerkit kuin tupakoiva nuorisotyöntekijä. Onpa jopa loukkaus nuoriamme kohtaan jos kuvitellaan heitä esimerkkien perässä juok-
        sijoiksi tänä päivänä jolloin koko maailma on heitille tavoitettavissa.-Tottakai nuorena pi-
        tää myös hölmöillä ja saada siipeensä,se kuuluu elämänmenoomme täällä. -Näin aattelen
        entisten nuorten sävelradion (ENS) kuuntelijana.


    • Simasuuvappu

      Kysehän on kanssakulkijoiden huomioimisesta, että polttelu riittävän kaukana muusta väestä, niin ei haittaa!

    • Luontomatkaajat

      Mitähän siellä Siikapirtillä on tarkoitus tapahtua? Onko tilat tai ranta yleisessä kuntalaisten käytössä vai kuinka? Hienot paikat siellä on. Tuli ajeltua Siikakosken linturetkellä käydessä.

      • Jonossa

        Siitä oli LK:ssa mainittu. Lukekaapa juttu uudestaan. Hyvä että 6 milj. egen sijoitukselle saadaan jotakin vastinetta. Jos alkaa Jämsen ja kumpp. teinaamaan , aion tehdä itse tarjouksen jatkosta ja "kiäräsen" rahat poes.


    • kesapaikaksi

      Malliesimerkki TAAS matkailuun liittyvistä päätöksistä kuntapäättäjiltä.Koko ajan höpötetään että matkailu sitä matkailu tätä...paljon saa kunnan rahaa tulevaisuudessakin upottaa kyseiseen touhuun myös tulevaisuudessa kun ei vaan ole sitä näkemystä asioista.
      Eikö voisi pikku hiljaa katsoa miten kävijämäärien käy ja antaa yrittäjien investoida, eikä kunnan tiloja lahjoittaa jolle kulle. Ja tuo vuokran määrähän on jo hyvä vitsi! Tuollaisista tiloista ja kunnan tekemistä investointien perusteella vuokra olisi hyvä olla sen 750-1000€/kk kesäaikaan ja talvella voisi olla neuvoteltavissa pienemmäksi.Mutta kun kunnan touhu on tuollaista niin seuraavan kerran jokainen joka kynnelle kykenee niin tarjousta kehiin hyvän masterplan-vison kanssa.Halpahan tuo vuokra on vaikka kesäpaikaksi! :D
      Jos Siikapirtillä pidetään jotain iltamia kesäsydämmellä vaikka sen kymmenen viisitoista kertaa...paljonko niistä heruu veroeuroja kunnan kassaan...Veikkaan että ei montaa...
      Järkeä ja pidempi aikaista katsomusta tuohon matkailu vouhotukseen...Ulkopaikkakuntalaiset ovat olleet vähän ihmeissään kun tienvarsikyltit ohjaavat Häyrylänrantaan kansallispuiston portille mutta mutta...se puistohan ei olekkaan ihan siinä rannassa...
      Monet ovat kääntäneet autonsa suoran Rautalammin suuntaan ja menneet Kalajan suuntaan helppojen kulkuyhteyksien takia..

    • Hehkuttaja

      Tämä aihe kommentteineen alkaa kuulostaa jo tympeän banaalilta.

      • Rossioon

        Niinhän se kuulostaa että Hehkuttajalle ei kelpaa kun Veskua ja hänen tupakkavalistustaan sekä käyttäytymistään ei arvosteta ja Hehkuttaja kyllä arvostaa tupakointia ja tupakkavalistajaa... Jokainen tupakoitsija on tyhmä ja kyllähän ne tupakoivat nuoret on niitä ihan kenen vaan vietävissä olevia... Ihmisiä joilla ei ole omaa ajatus vaan ostavat energia tms. juomaa ja tupakkaa, lahjoittaen rahansa todellisille bisnesmiehille.

        Yritystoimintaa todella tarvitaan ja hyvä että kehitetään. Siikapirtin alue kokonaisuutenaan olisi minusta pitänyt alunperin kaavoittaa matkailukäyttöön, eikä rivi ja omakotitaloille. Tietty vaikeaa olisi löytää investoijaa ja tonttihinta ei olisi tuskin ollut korkea yrittäjälle sitä esim. vuokratessa ja hyvällä toiminnalla yrittäjä olisi voinut sitten tontin lunastaa, rakentaen... Työllistäen... Nytkään ei varmaan tonteista paljoa kunnalle jää, kun kunnallistekniikka maksaa ja kaavoitus.

        Siikapirtin alueesta tulee slummi, jos se joskus täyteen rakennetaan, tontit saadaan myytyä. Nythän pystyssä on vasta tuo yksi halvannäköinen rivitalonpätkä. Voin vain kuvitella sen valituksen mikä taloista tulee, jos Siikapirtillä musiikkia kosken äänen yli soitetaan...

        Matkailu ja asuntoalue ei imagollisesti sovi yhteen. Siikaniemen pään tontti on kovin pieni ja uskon että kannattavan toiminnan aikaansaaminen ei ole siellä helppoa, jos puhutaan yleisötilaisuuksista. Tietysti nämä yrittäjät jotka ovat tilat nyt saaneet liki veloituksetta kahdeksi vuodeksi ensinnäkin käyttöönsä, voivat tiloja hyödyntää ja toivottavasti niin tekevätkin! Tuotto on taattua kun vuokrataan kiinteistöä tehokkaasti kesäajat matkailijoille. Kyllähän tuo tuohon hintaan monelle olisi kelvannut!

        Kokonaisena alueena olisi ollut mahdollista hyvällä tuurilla löytää koko Siikaniemen alueelle fiksua yrittämistä, isompaa sellaista. Tutkimusaseman kanssa olisi kenties mahdollista kehittää toimintaa, jos ei vaan yliopiston organisaatio halua pyöriä ihan oman napansa ympärillä... Mahdollisuuksia kuitenkin periaatteessa olisi ollut. Mahdollisuuksia jotka hyödyntäisivät kaikkia. Nyt ne mahdollisuuden on haudattu omakotitaloslummiin.

        Kunnan pitäisi kuitenkin ajatella mitä se tässä häviää ja voittaa. Varmasti kunnan kankeasti pyörittämänä tuo vuokraustoiminta voi hyvinkin olla ollut tappiollista. Kuluja tulee jokaisesta asiasta ja tulot jäävät helposti pieniksi. Nyt yrittäjille vuokrattaessa tulee taas kuluja, jos kunnan pitää investoida osansa.

        Olisiko taloudellisesti järkevintä ollut vuokrata kiinteistö ihan asuinkäyttöön esim. kunnanjohtaja Jokitalolle, joka siinä asuen toisi hyvin vielä veroeuroja kuntaan ja viihdyttäisi meitä olemassaolollaan ympärivuorokautisesti. Nooh, tämä oli nyt vaan esimerkki, siis jollekin joka asuinpaikan täältä tarvitsee... Helposti kunnan kannalta vuokratuotot olisivat äkkiä paljon isommat. Raha ratkaisi jos yksityinen ko. paikan omistaisi.


      • siika-koski
        Rossioon kirjoitti:

        Niinhän se kuulostaa että Hehkuttajalle ei kelpaa kun Veskua ja hänen tupakkavalistustaan sekä käyttäytymistään ei arvosteta ja Hehkuttaja kyllä arvostaa tupakointia ja tupakkavalistajaa... Jokainen tupakoitsija on tyhmä ja kyllähän ne tupakoivat nuoret on niitä ihan kenen vaan vietävissä olevia... Ihmisiä joilla ei ole omaa ajatus vaan ostavat energia tms. juomaa ja tupakkaa, lahjoittaen rahansa todellisille bisnesmiehille.

        Yritystoimintaa todella tarvitaan ja hyvä että kehitetään. Siikapirtin alue kokonaisuutenaan olisi minusta pitänyt alunperin kaavoittaa matkailukäyttöön, eikä rivi ja omakotitaloille. Tietty vaikeaa olisi löytää investoijaa ja tonttihinta ei olisi tuskin ollut korkea yrittäjälle sitä esim. vuokratessa ja hyvällä toiminnalla yrittäjä olisi voinut sitten tontin lunastaa, rakentaen... Työllistäen... Nytkään ei varmaan tonteista paljoa kunnalle jää, kun kunnallistekniikka maksaa ja kaavoitus.

        Siikapirtin alueesta tulee slummi, jos se joskus täyteen rakennetaan, tontit saadaan myytyä. Nythän pystyssä on vasta tuo yksi halvannäköinen rivitalonpätkä. Voin vain kuvitella sen valituksen mikä taloista tulee, jos Siikapirtillä musiikkia kosken äänen yli soitetaan...

        Matkailu ja asuntoalue ei imagollisesti sovi yhteen. Siikaniemen pään tontti on kovin pieni ja uskon että kannattavan toiminnan aikaansaaminen ei ole siellä helppoa, jos puhutaan yleisötilaisuuksista. Tietysti nämä yrittäjät jotka ovat tilat nyt saaneet liki veloituksetta kahdeksi vuodeksi ensinnäkin käyttöönsä, voivat tiloja hyödyntää ja toivottavasti niin tekevätkin! Tuotto on taattua kun vuokrataan kiinteistöä tehokkaasti kesäajat matkailijoille. Kyllähän tuo tuohon hintaan monelle olisi kelvannut!

        Kokonaisena alueena olisi ollut mahdollista hyvällä tuurilla löytää koko Siikaniemen alueelle fiksua yrittämistä, isompaa sellaista. Tutkimusaseman kanssa olisi kenties mahdollista kehittää toimintaa, jos ei vaan yliopiston organisaatio halua pyöriä ihan oman napansa ympärillä... Mahdollisuuksia kuitenkin periaatteessa olisi ollut. Mahdollisuuksia jotka hyödyntäisivät kaikkia. Nyt ne mahdollisuuden on haudattu omakotitaloslummiin.

        Kunnan pitäisi kuitenkin ajatella mitä se tässä häviää ja voittaa. Varmasti kunnan kankeasti pyörittämänä tuo vuokraustoiminta voi hyvinkin olla ollut tappiollista. Kuluja tulee jokaisesta asiasta ja tulot jäävät helposti pieniksi. Nyt yrittäjille vuokrattaessa tulee taas kuluja, jos kunnan pitää investoida osansa.

        Olisiko taloudellisesti järkevintä ollut vuokrata kiinteistö ihan asuinkäyttöön esim. kunnanjohtaja Jokitalolle, joka siinä asuen toisi hyvin vielä veroeuroja kuntaan ja viihdyttäisi meitä olemassaolollaan ympärivuorokautisesti. Nooh, tämä oli nyt vaan esimerkki, siis jollekin joka asuinpaikan täältä tarvitsee... Helposti kunnan kannalta vuokratuotot olisivat äkkiä paljon isommat. Raha ratkaisi jos yksityinen ko. paikan omistaisi.

        Jälkiviisaus on sitä suurinta viisautta.


      • Hehkuttaja
        siika-koski kirjoitti:

        Jälkiviisaus on sitä suurinta viisautta.

        Nyt vain hyvä tuote Siikaniemestä markkinoille niin kyllä se siitä lähtee. :)


      • Rossioo
        siika-koski kirjoitti:

        Jälkiviisaus on sitä suurinta viisautta.

        Ennen kaavaa kyllä jo puhuin asiasta ja yritin esittää vaihtoehtojakin kaavoituksen ollessa käynnissä. Ei tunnuttu juuri kuuntelevankaan... Kaavoista sitten turha alkaa muistutuksia tekemään, kun leimautuu vaan valittajaksi.


    • Sammuttaja

      On Armas mulle Aallon tie ja veet tyrskivät...

      • Osansaansainnut

        Huomenta. Tämäkin aihe alkaa rönsyillä holtittomasti, tyypillistähän se on, mitä enemmän puhutaan, sitä kummallisemmaksi juttu muuttuu. Matkahuollosta voi käydä kuuntelemassa joka aamu viimeisimmät puheet, jos on "tiedoissa" aukkoja...siellä istuu kyliltä tulleet tietotoimisto, joilla on viime käden "faktat" ihmisten asioista, mielellään niistä, missä ei ole perää.


      • Hehkuttaja

        Juurkin ehkä näin. Mutta itse Siikaniemen miljööstä on mieltäni jäänyt askarruttamaan rannan makasiini-,tai mikä koppelirakennus onkaan ulkoseinälle viritetty valtava tukkilais-
        keksi! En usko kenenkään tukkijullin tuollaista kalua käytelleen mutta ehkä tässä tapaukses-
        sa esillepanija on haltioitunut tukkilaisromantiikasta ja halunnut korostaa metsän ja veden
        merkitystä paikkakunnalle. Mutta komea peli se on 40 asteen tanassa seinällä seistessään.
        -Kannattaa käydä katsomassa. Uusien yrittäjien kannattaa myös huomioida tämä reliikki mainonnassaan.


      • Rossioon

        Se on varmaankin palohaka? Lain mukaan pitänyt ennen olla joka talossa. Kuuluu sinänsä asiaan kun talo on.

        Sitä en ymmärrä kun lehdessä puhuttiin vanhasta viljavarastosta rannalla? Köysivajastako puhuvat? Eihän siellä ainakaan viljaa ole säilytetty.


      • HyväHyväHyvä
        Osansaansainnut kirjoitti:

        Huomenta. Tämäkin aihe alkaa rönsyillä holtittomasti, tyypillistähän se on, mitä enemmän puhutaan, sitä kummallisemmaksi juttu muuttuu. Matkahuollosta voi käydä kuuntelemassa joka aamu viimeisimmät puheet, jos on "tiedoissa" aukkoja...siellä istuu kyliltä tulleet tietotoimisto, joilla on viime käden "faktat" ihmisten asioista, mielellään niistä, missä ei ole perää.

        Sieltähän se Wesku tietonsa sitten saa;)


      • siika-koski
        Rossioon kirjoitti:

        Se on varmaankin palohaka? Lain mukaan pitänyt ennen olla joka talossa. Kuuluu sinänsä asiaan kun talo on.

        Sitä en ymmärrä kun lehdessä puhuttiin vanhasta viljavarastosta rannalla? Köysivajastako puhuvat? Eihän siellä ainakaan viljaa ole säilytetty.

        Minä olen kuulut että palohaka olisi ollut kaskenpolttajan työkalu, jolla palavia puita siirrelty?

        Tietysti nykyään on ihan yhdentekevää, mitä jollain työkalulla on oikeasti tehty. Turisteille voi väittää, että risukarhi on ollut kulkuneuvo, aatra kalastusväline ja se uittokeksi keihäänheittäjän keihäs. Ihailevat vain suu pyöreänä ja räpsivät valokuvia. Myöhemmin heille voi tarjota naudanlihaa hirvikeittona ja tonnikalaa muikkuna.


      • Janonsammuttaja
        Osansaansainnut kirjoitti:

        Huomenta. Tämäkin aihe alkaa rönsyillä holtittomasti, tyypillistähän se on, mitä enemmän puhutaan, sitä kummallisemmaksi juttu muuttuu. Matkahuollosta voi käydä kuuntelemassa joka aamu viimeisimmät puheet, jos on "tiedoissa" aukkoja...siellä istuu kyliltä tulleet tietotoimisto, joilla on viime käden "faktat" ihmisten asioista, mielellään niistä, missä ei ole perää.

        Mikä sen hauskempaa kuin kuunnella sellaista ihmistä, joka on juuri tullut sieltä Konneveden 'tietotoimistosta'. Kun vähän vielä 'hehkuttaa', niin saa makeimmat naurut jälkikäteen. Että mistä ne samat ihmiset aina tietävätkin kaikki kylän tapahtumat ja tuntevat kaikki ihmiset ja heidän sukuluettelonsa ja ihmissuhteet?
        Ja vielä muistavat vanhatkin jutut... Heheheheee


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    4. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe