Digitan antenniverkon uudistusten vaikutukset

Atigid

Digita mainostaa sivuillaan, kuinka uudistuksen myötä vapaasti katsottavien mainosrahoitteisten kanavien tarjonta lisääntyy "monilla" alueilla antenniverkossa. Ainakin Pohjois-Suomessa tai tarkemmin ottaen Lapissa näyttäisi olevan aivan päin vastoin. Ainakin vielä tällähetkellä Antenniverkosta on hävinnyt kokonaan kanavat TV5 ja National Geoghrapich kanava. Enää antenni ei edes löydä TV6 ja TLC kanavaa lainkaan. Nämä kanavat ovat aiemmin löytyneet, mutta eivät ole näkyneen antennilla ainakaan kaikkialla Eteläisimmässä osassa Lappia. Sen uutena kanavana näyttäisi aloittavan puolikas HERO. Näkyy vain iltaisin eikä näy kokopäivän lähetykset.

En tiedä kuinka pysyä muutokset ovat. Muiden alueiden tarjontaa en ole tutkinut enkä vielä tiedostanutkaan. Miten omalla asuinalueellasi jos käytössä on antenni, Onko vapaiden kanavien määrä sama, lisääntynyt tai muuttunut?

29

3205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • filmipoikki

      Etelä-Pohjanmaalla Pyhävuoren lähettimen alueella eivät myöskään enää näy TV5, TV 6, TLC eikä
      National Geographic. TV 5 mainosti viikkokausia, että kanava siirtyy kanavapaikalle 7, missään yhteydessä ei mainittu, että kanavaa ei enää tietyillä alueilla voi katsoa. Taas maaseutua sorretaan.

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä kaikki pois maaseudulta epäreilua


    • Niinväärin

      Keski Lapissa katosi LIV ja National Geographic Sekä alfatv mistä ei koskaan tullut mitään sekä TLC kanava jota nyt ei meidän telvisiossa muutenkaan näkynyt. Fox katosi parivuotta sitten jo. Aamulla kun hain kanavat ensin tuli meille uutena kanavina JIM ja Hero sekä Liv joka näkyi ennenkin sekä pari hömppää, mutta nämä katosi ennen puoltapäivää kun hain uudelleen kanavat koska kuvat oli kanavilla mustana. Sen verran tutkin asiaa digitan sivuilla niin ylä-Lapissa on vielä henkompi tarjonta. Siellä näkyy 5 kanavaa enään.. Ylen 1 , 2 ja teema sekä Mtv3 ja Nelonen. Meillä sentään näkyy näiden viiden kanavan lisäksi vielä Sub ja Ava. Että todellakin maaseutua sorretaan ja rankasti.

    • Samuha

      Mitenhän on lopulta TV5 laita? Kattaako kanavanippu C ja TV 5 näkyvyys todella 90 prosenttia väestöstä mikä esimerkiksi vaaditaan että saa näytettäväksi Olympialaiset. Seuraavien talviolympialaisten kun on määrä näkyä Discovery Channelin maksukanavilla ja osa ilmaiseksi TV5:lla. Muun muassa 2018 Olympiakiekon näkee ilmaiseksi vain TV5:lla. Eli joutuuko TV5 lopulta palaamaan kanavanippuun E.

      Hulvatonta on myös se, että Digita mainostaa kuinka laaja tarjonta ihmisillä on ilmaiseksi näkyvissä mainosrahoitteisissa kanavissa uudistuksen myötä. Omalta asuinalueelta hävisi kaksikanavaa. Että silleen. Muun muassa TV5 hävisi.

    • Niiles

      Ei näy Pyhätunturin lähettimeltä enää kuin 1,2,3,4,Sub, AVA, ja Estradi (joka on Digitan oma kanava. FOX kertoo syyksi että tulee liian kalliiksi mainostaa Lapissa kun väestötiheys on harva, ja Digitan jakelu tyypillisesti kallista. Sen siitä saa kun myydään valtiollinen lähetystekniikka ulkomaiselle omistajalle. Sitä paitsi tämä FOX on amerikkalainen ohjelman tarjoaja.

      • Kohtatelvisioton

        Lisäksi näkyy yle Teema.. mutta se et jos Pyhätunturin ja muidenkin Keski-Lapin lähettimien kautta saadaan näkymään Sub kanava joka on kanavanipussa E niin miksei sitten muut kanavanippu E;n kanavat näy..joita ovat JIM, LIV ja Hero. Ja se että tämä National Geography lakkasi näkymästä suututtaa kun vasta alkoi näkymään ja oli kanava mistä tuli jotain katsottavaakin.


    • Te_osaatte_digita

      Kyllä digita osaa asiansa, eihän tolla paska lafkalla mennyt kuin 15 vuotta saada kanavat näkymään. Itse lähdin siitä lupauksesta, kun digi aika alkoi, että muuta et tarvitse kuin digiboxin, mistään antennitöistä ei ollut puhetta, enkä siihen myöskään lähtenyt. Koko tuon 15 vuotta varsinkin kaupalliset kanavat pätki ja katkeili päivittäin, jopa kellon aika ja myös sää tuntui siihen vaikuttavan, jos satoi lunta tai vettä televisiota ei tarvinnut ehtoolla avata.

      Joulukuussa 2016 pudottivat ilmeisesti lähetystaajuuksia, kun kerran 4G kännykkäverkon huomattiin haittaavan vastaanottoa antennitalouksissa. Tämän jälkeen kaikki toimi ja näkyi aina tähän päivään saakka, eli 17.5.2017, jolloin taas tehtiin taajuus muutoksia, ja palattiin kertaheitolla taaksepäin, ja samainen pätkiminen, sekä katkeilu alkoi jälleen, ja kestänee sen 2 vuotta, mitä ylipäätään aion televisiota enää katsella. Sillä tollasen tositv reality formaatti sonnan takia, mitä töllöstä tarjotaan, en todellakaan televisioitani ja laitteitani ala uusimaan. Koneelle tosin hommasin Kiinasta 5 euron hd usb tikun, ja se onkin ainut sijoitukseni hd aikaan. Se hd ei tota tarjottavaa sontaa paranna millään tavoin. Johan totuin tuon pätkivän 15 vuoden aikana siihen, että elokuvista tai ohjelmista näki joko lopun tai alun, joten ei tule enää yllätyksenä.

      Parastahan tässä on, että ne jotka ovat menneet ostamaan maikkarin älyttömän kalliit kortit katsoakseen mm-kiekkoa Merarannalla, eivät sitä näe, jos vastaanotin ei ole hd ready, eli näillä lätkän ystävillä kilahtaa huomenna, saatte vaan nähdä. Sopivasti taajuus muutos ajoitettiinkin juuri keskelle mm-kiekkoa, ennen ratkaisupelejä.

    • Ihanpikkasenottaapäähän

      No mulla ei kyllä näy nyt yksikäänm kanava. ja ihan Etelä-Suomessa olalan. Ei auta automaatti- eikä manuaalihaku

      • oiiuj

        Palauta tehdasasetukset ja sitä rataa.


    • vituntunarit

      Saatanan tunarit uudistaa niin kauan kuin vielä jossain joku kanava näkyy.

      • fghgfhgfh

        Monellakin sitten viimehetkellä hankittu hintava iso perinteinen digi-tv jota nyt taas kerran pitäisi niin vaihtaa vaikka maksukanavien omistajat muka niin tekee aktiivisesti.Mitään digiboxsia kortinlukijallakaan sitten mistään löydy kun investointi tallentavaan digiboxsiin ei innosta hintansa puolesta.Kuvakin muuttui sitten kerralla utuiseksi.


    • haluutsaturpaan

      Suurin syy tälle kaikelle taitanee olla, se että Digita ei vastaa enää kaikista verkoista vaan myös DNA, joka ilmeisesti on onnistunut nostamaan hinnat niin korkeaksi, että tietyn kanavanipun paikka on kallis suhteessa sen tuomiin rahallisiin hyötyihin.

      Lisäksi kukaan ei ilmeisesti välitä tehdä nykyisille lähetysmastojen kattavuuksille mitään. Jos jossain kylässä/kaupungissa ei jokin kanava/kanavanippu näy, mutta se näkyy heti kun menee suuntaan tai toiseen 10-20 kilometriä, on erikoista että tuon vertaa ei voida mastojen peittotaajuuksia laajentaa.

      Mielestäni on myös erikoista, että esim kanavanippu C ei kata vähintään kaikkia Suomen suurimpia kaupunkeja. Kattavatko kaikki C nipun kanavat edes 90 prosenttia väestöstä. Epäilen.

      Ihme kun edes Keskusta ei ole asiasta älähtänyt. Muka niin maakuntien ja pidetään koko suomi houkuttelevana ja elinvoimaisena.

    • VanDerBeaver

      Onko muilla ohjelmaoppaat sekaisin?Nummela,Vihti

    • JussinTV

      DNA-antenni lähettää HD-lähetyksiä. Esim. meillä täällä Tre:lla. Ylen HD-kanavat tulee sen kautta. Nelonen HD ei tule. Herosta.. Anteeniverkossa ei lähetä päivällä mitään.. illalla vasta.
      PS. Tietääkö kukaan siirtyykö TV5 HD aikaan ennenkuin olyppialaaaset alkaa? semmosta paliliikka grafiikkaa mitä tv5 nykyään lähettää.. ei voi katsoa.. eihän sieltä erota mikä on oikea jääkiekko kun niitä mustia pisteitä vilistää kymmeniä ruudussa. :-)

    • Anonyymi

      Pitäis jääkiekkoa pystyä katselemaan tv 5 mutta eipä näy täälä Kristiinankaupungissa ollenkaan silti pitää tv lupamaksut maksaa ei ole reilua .

    • Anonyymi

      ollaan jääkiekkoperhe kritiinankaupungista ja karjala turnaus tulee taas tv 5 tä ,mutta ei näy vieläkään kristiinankaupungissa .siirtäkää nyt edes ne euro hockey tour pelit vaikka subille että fanit näkee suomen pelit tasapuolisesti koko suomessa . t kiekkohullut pohjanmaalta .

    • Anonyymi

      dna pitäis tarjota näille talouksille joille ei näy tv 5 ja muut kanavanipun kanavat D play ilmaseksi ,tämä olis vähintä mitä dna vois tehdä .ei ole reilua eikä tasapuolista että 10 prosenttia suomalaisista joutuu maksamaan tv 5 kanavasta .mitähän keskustapuolue sanoo tähän itse emme ainakaan osta dna lta mitään tuotteita tai palveluja ennenkun asia on korjattu piste ja meitä on paljon suupohjassa .

    • Anonyymi

      jos ei tv 5 rupea näkymään pyhävuoren alueella niin eihän täälä mitään tv lupamaksujakaan pitäis maksaa .muut kattelee olympia jääkiekkoa ilmaseksi ja täälä siitä pitäis maksaa eihän se näin mene mitähän eu ja kansan edustajat tekee tämän asian eteen .jotain pitäis tehdä ja pian jää nähtäväks mitä kansanedustajat tekee asian hyväksi . pohjanmaan kiekkoilijat

    • Anonyymi

      nyt se tv 5 kanavapaketti näkymään pyhävuoren lähetysalueella ja sassiin hemmetin tunarit olympia jääkiekko kuuluu koko kansalle ,eihän tällä alueella kuuluis edes maksaa mitään tv lupamaksuja kun ei kanavat mitä kansa haluaa katsella edes näy .t haloo hei kiekkoa koko kansalle .

    • Anonyymi

      digita on syvältä sieltä kun tv 5 kanavapaketti ei näy pyhävuoren alueella ,tärkeät olympia jääkiekot tulossa jne . t ei jääkiekkoa niin ei lupamaksujakaan ylelle

    • Anonyymi

      surkeaa toimintaa digitalla ei vain näy vieläkään olympia jääkiekkoa täällä suupohjassa ,kun tv 5 kanavaa ei saada millään näkymään pyhävuoren antennista .silti pitää tv lupamaksut maksaa vaikkei mitään edes näy tv stä nyt se tv 5 kanavapaketti nopeesti pyhävuorellekkin .

    • Anonyymi

      minkä takia se tv 5 piti sulkea kun näkyi olypialaisten aikaan 2 viikkoa,laittakaa se näkymään pysyvästi tänne suupohjaankin nyt on juuri nuorten jääkiekon kisat alkamassa .jotain tasapuolisuutta ja järkeä digitan touhuihin ei lupamaksuille kun ei näy mitään kanaviakaan .t pohjanmaan pojat

      • Anonyymi

        Ei ole mitään lupamaksuja eikä YLE-vero liity mitenkään kaupallisten kanavien näkyvyyteen. Kaikki kanavat saa näkymään missä vaan missä vain on edes 3G-verkko. Edes 4G:tä ei vaadita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitään lupamaksuja eikä YLE-vero liity mitenkään kaupallisten kanavien näkyvyyteen. Kaikki kanavat saa näkymään missä vaan missä vain on edes 3G-verkko. Edes 4G:tä ei vaadita.

        Kerroppa miten ne saa näkyviin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerroppa miten ne saa näkyviin?

        Telkkarista.


    • Anonyymi

      digita vain poisti yhtäkkiä c nipun kanavat pyhävuoren antennialueelta ,keneltäkään ei kysytty mitään .tällänen firma sitten hoitaa suomen antenniasiat mikään ei toimi laittakaa nyt näkymään se c nippu 100 prosettia koko suomeen niinku kuuluukin .tasaarvo kunniaan .

    • Anonyymi

      surkea lafka tuo digita tv 5 eli c nippu pitäis saada näkymään koko suomen alueella ,mutta näin ei ole aivan surkeet muutama kanava näkyy pyhävuoren alueella .silti pitää tv lupamaksut maksaa ei mitään järkeä tässä touhussa . t pohjanmaan kautta

    • Anonyymi

      niin sanoppa kuinka saa näkymään netin kautta kanavat ,kaikenlaista huutelijaa täälä on .nyt loppu sitten herokin näkymästä pyhävuoren alueella eihän tälläsestä antenni tv palveluista pitäis mitään maksaa kun ei mitään kanavia edes näy täälä piste .

    • Anonyymi

      Taas pitää katsoa jääkiekkoa maksullisella kanavalla, lapin pääkaupunki. Ja vitut, kohta kallein kaupunki. Täällä muuta oo kun poroja, perkele.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4493
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      116
      4095
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2740
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1653
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      92
      1590
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1563
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe