Kokemus todistajista

exxä

Aikoinani ollessani mukana jt-seurakunnassa on sanottava, että EN OLE KOSKAAN missään muualla nähnyt sellaisia typeryksiä kuin jehovan todistajissa, ihan yksittäiset todistajat ovat äärimmäisen tyhmiä niin, ettei tiedä itkeäkö vai nauraa.

30

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiTarvita

      Kokouksissa istuessa tuntee olevansa sumpussa kuolleiden kalojen keskellä.
      Silmät tuijottavat tyhjyyteen eikä evääkään väräytetä.
      Vain muutamille harvoille on sallittu liikuttaa seisovaa vettä.
      Seisova vesi alkaa tunnetusti haista!

    • nähtymyös

      Tyhjät tynnyrit eniten kolisee eli todistajat ovat oikeasti sisältää pelkkää tyhjää täynnä hengellisesti.

    • Sali123

      Minä taas ajattelen, että sinä olit salin suurin typerys.

      • venäjävapauttijehovat

        Siunattua huomenta kaikille! Taivaan Isä loi myös jokaisen jehovantodistajan. Liike on omaksunut niin kummallisia tapoja, että siinä toimivat ihmisetkin saattavat vaikuttaa oppinsa mukaisilta. Järjestöä riivaa tällä hetkellä internet myrkyllisine kuvauksineen liikkeen historiasta (esim. pieleen menneet maailmanlopun ennustukset), liikkeen yhteiskunnanvastaiset toimintamallit kultin "julkisivun" pitämiseksi houkuttelevana sekä perinne omasta erityisasemasta eräänlaisena maanpäällisenä jumalana.

        Kristityn, joka uskoo Jeesukseen ja kunnioittaa tuhatvuotisia punnittuja perinteitä, on mahdotonta omaksua jehovien verioppia, Jeesusvastaisuutta ja MIkael-opetuksia (että Jeesus ei olisi se kuin Hän On, vaan Vapahtajamme alennettaisiin ikuiselta valtaistuimeltaan joksikin jehovien enkelhahmoksi Milleristien (ameriikkalainen jehovien kanssa samoihin aikoihin aloitellut adventistiporukka) tapaan.

        Pahinta jehovissa on se, että nolojen sekä kiusallisten netissäkin nykyisin julkisesti olevien miljooonien sivustojen sisältämä historiallinen, jehovien omista julkaisuista oleva oma opetusmateriaali ja esim. konventeista tallennettu audiomateriaali yritetään "selitellä parhain oäin" - esim. elinsiirto- ja rokotuskiellot, joita jehovat eivät nykyisin enää noudata. Kun jehovalta kysyy esim. miksi yhtäkkiä Raamatussa alettiin kieltää Joulun vietto isoisän aikaan ja risti poistettiin Vartiotornien kannesta, jehova kiemurtelee tuskallisen oloisena sekä yrittää epätoivoisesti vaihtaa puheenaihetta esim. kodin sisustukseen tai asepalvelukseen.

        Kuten kookoo2 edellä jo toi esiinkin, ihan Wikipediassa on yhteenvedettynä jehovien lyhyen historian - jehovat nimettiin jehoviksi 1930-luvulla - ajalta opinmuutoksia - paremminkin täyskäännöksiä - täyskielto esim. verensiirroissa, kun suurimman osan jehovien historiasn ajasta siirtoja on ylistetty kultin julkaisuissa.

        Se ei kulttia pelasta, että konventissa kesällä 2017 puolustellaan vääriä ennusteluita jumalan nimissä. Väärä profeetta on Jumalalle kauhistus ja sille on määrätty Raamatussa ihan oma kohtalonsa. Ei se mitä menee kurkusta alas turmele ihmistä, vaan se mitä suustaan päästää ulos. Ne sanat, mitä jehovien lehtiin on painettu, ovat eksytystä ja niiden myynnillä on tehty Vartiotornikiinteistökonsernin miljardiomaisuus.

        Jos kultin oikea luonne on paljastettu netissä, petetyille kannattajille jää tasan yksi, mutta siunattu vaihtoehto - kääntyä pois ameriikkalaisista huijarikulteista. Viime vuonnakin yli 300 suomalaisjehovaa teki tämän siunatun päätöksen. Lapset vapautuvat kultin kirouksilta ja ajatukset siirtyvät terveisiin aihepiireihin. Demoneita ei enää ole! Eikä yhteydenpitoa vainajiin! Ei pelottelua teloitustuomiolla! Laspi nukkuu yönsä pelkäämättä, että seinäpaperin hahmot heräävät yöllä henkiin paholaisen henkinä riivaamaan.

        Jehovilla on asiantuntemusta ihmisten koukuttamisesta. Hyväuskoisimmat nielevät nämä kultin kehittelemät syötit. Kun koukku on syvällä henkitorvessa, painostus alkaa. Kaikki ei olekaan sitä hengellistä paratiisielämää, mitä luvattiin. Kärrypäivystystä, kenttäilyä, jatkuvaa rahan kerjäämistä. Ruikutuksen kuuntelua, miten köyhä kultti on, ja tarvitsee rahaa. Totta on, että lukuisat oikeudenkäynnit lasten hyväksikäytöstä kultissa yritetään puhua Raamatun ennustamiksi vainoiksi sekä kultin pimittämät todistusaineistot pimitetään jatkuvasti juoksevien uhkasakkojen kasvaessa eri puolill maailmaa.

        Miten kauan, hyvät suomalaiset me haluamme VAPAAEHTOISESTI rahoittaa tällaista ameriikkalaiskulttia?


    • eikönäin

      Nimim. Venäjävap....on kyllä suurin ruikuttaja tällä sivustolla. Onko joku kuullut kärryillä tai ovilla todistajan ruikuttavan rahaa sinulta. Kysymys hänelle: miten Patmos-liikkeen rahatilanne on nyt mallillaan?
      Miten selität Dan.12:1; Ilm. 12:7, kenestä on kysymys?

      • hämärämiestentouhua

        Järjestön tilinpäätöstiedot on pimitetty todistajilta, etteivät he näkisi miten rahaa käytetään. Jokaisen muun liiketoimintaa harjoittavan yhteisön, myös erilaisten suomalaisten lähetyssäätiöiden KAIKKI tilinpäätostiedot ovat julkisia. Jos sinua kiinnostaa esimerkiksi Patmos Lähetyssäätiön talousluvut, voit tutustua niihin täällä:

        http://www.patmos.fi/lahetystyo/varojen-kaytto-ja-seuranta

        Miksi jehovat eivät julkaise muiden tavoin tilinpäätöstietojaan? Onko jehovien liiketoiminta niin hämäräperäisiä, etteivät tilinpäätöstiedot kestä päuvänvaloa?


    • jumalastaseuraava

      Pahinta vielä, että nuo jotka ovat selkeästi tyhmiä vielä olettavat olevansa poikkeuksellisen älykkäitä ja tietävänsä lähes kaiken.

    • pitkäänhellari

      Minä ole kyllä toista mieltä, vaikka en ole koskaan ollut jt-touhuissa mukana. Olen yhteiskristillinen helluntailainen. Jos elää hyvin suljetussa yhteisössä ja jossa ei kannusteta opiskeluun, rajoitetaan jäsenten tahdonvapautta ottaa selvää asioista niin väkisinkin tulee tynnyrissä kasvaneen leima ja jopa älykkyyskin joutuu epäilyksen alle.
      Kuitenkin fiksu ja sivistynyt ihminen ei katso noin ylhäältä alas lähimmäistään vaan valitsee tavan valistaa ja opastaa pimeydestä valkeuteen ja sillä päästään jo pitkälle.

    • etsi-ensin

      Hämärämies, miten todistajien tilinpäätös vaikuttaa elämääsi, se on varmaan kunnossa. Ihmetyttää tuo valtava uteliaisuus asiasta. Yrität vain herättää epäluuloja ihmisissä omilla kirjoituksillasi.
      Mitä se sivistys ja oppineisuus on , siitä on monta käsitystä. Sivistymättömyys ilmenee myös toisten nimittelemisenä ja tahallisen väärän tiedon esittäminen. Todistajat tutkivat paljon elämässään erilaisia asioita ja menestyvät koulussakin yleensä hyvin, kovin tyhmä ei kai siinäkään onnistu. Mutta hengelliset asiat ovat etusijalla. Jeesus sanoi vuorisaarnassa: "Onnellisia ovat ne, jotka ovat tietoisia hengellisistä tarpeestaan, koska taivasten valtakunta kuuluu heille."
      Hän kehoitti myös etsimään ensin Jumalan valtakuntaa. Se on vain, miten asiat prioisoidaan. Taivaallisen Isän ystävyys ja hyväksyntä on loppupeleissä kuitenkin ratkaisevin asia.
      Kun lukee esim. nimim. venäjävapaut...... kirjoittelua, se on täynnä perustelematonta roskaa, ei mitään hengellistä opettamista,, vaan jatkuvaa haukkumista, tyhmää öykkäröintiä päivästä toiseen eri nimimerkkien takaa. Puhuu rahapohatoista, Mikaelista ym. joista ei ymmärrä mitään. Todellista tyhjän tynnyrin kolinaa.
      Paavali, joka sai edun olla yksi Raamatun kirjoittaja kertoo omasta vaatimattomuudestaan työssään 1. Kor . 2:ssa luvussa. ( en kopioi sitä tähän se pituuden vuoksi, mutta voit lukea sen, jos kiinnostaa). 3. luvun 18,19 jakeet osoittavat hänen asenteestaan maalliseen viisauteen: "Älköön kukaan pettäkö itseään: jos joku teidän joukossanne luulee olevansa viisas tässä asianjärjestelmässänne, tulkoon tyhmäksi, jotta hän tulisi viisaaksi. Sillä tämän maailman viisaus on tyhmyyttä Jumalan edessä"

      • Opjutti

        "Mikaelista ym. joista ei ymmärrä mitään"
        -Tarkoitanet vartiotornia, sehän sanoo että Mikael on Jeesus. Raamattu ei näin sano. Mutta miksi vartiotorni. Hyvä että otit puheeksi.

        Historilallinen perinne. Nimittäin Russell -niminen metodisti, joka kaveerasi adventistien kanssa oppiakseen lahkonpitoa, kopsi näiltä adventisteilta tavan sanoa Jeesusta Mikaeliksi. Joko nyt ymmärrät ? Siitä pitäen on Jeesus ollut Mikael, ensinnä Russellin raamatuntutkijat -lahkossa, sitten sen tytärlahkossa jehovantodistajat, siinä, joka velvoittaa sinut täyttämään taksvärkkityökuitin siitä vartiotornikaupustelustasi.

        "Todistajat tutkivat paljon elämässään erilaisia asioita ja menestyvät koulussakin "
        -jehovantodistajat ovat USA:ssa tehdyn tutkimuksen mukaan heikoimman koulutuspohjan omaava jäsenistö kaikista maan uskontokunnista. USA:ssa, lahkojen luvatussa maassa.

        Todistajat, jotka laitetaan leuhkimaan sillä, että eivät polta. Kun polttamisesta saa potkut. Punastutko ? Sitten olet todistajaksi nuori. todistajan kuuluu olla paatunut, ja nauraa räkättää pirullisesti. toinen tapa on kerjätä myötätuntoa, sanoa että meitä vihataan, mutta se on ennustettu Raamatussa.

        "Paavali, joka sai edun"
        -Tuo on lahkoslangia, Raamattu ei ilmaise asiaa tuolla tavalla.

        " asianjärjestelmässänne "
        -Lahkoslangia. kerro.


    • ylhäältätulevaviisaus

      Jehovan todistajat ovat tavallisia ihmisiä vikoineen ja puutteineen, kukaan ei ole vielä täydellinen, vaikka ihmiset odottavat meiltä täydellisyyttä vaikka pitävät vihoviimeisinä. Jatkuvasti opetetaan kuitenkin kehittämään persoonallisuutta Jumalan tahdon mukaiseksi. Monia korkeastikoulutettujakin liittyy joukkoomme eri uskonnoista huomatessaan opetuksen viisauden. Ihmisinä olemme kuitenkin samanvertaisia Jumalan edessä, ompa koulutus mikä tahansa. Veljiä ja sisaria saman opetuksen alaisuudessa. En ymmärrä, mitä tarkoitetaan suljetulla piirillä. On joukko ihmisiä, joilla on sama usko ja opetus, ei se sitä tarkoita, ettemme tiedä mitään maailman tapahtumista ja ettemme olisi kiinnostuneita muistakin asioista. Tunnen mm. erään veljen, joka on hyvin kiinnostunut tähtitieteestä, viehtymyksiä on sisustukseen, kukkiin , tekniikka kiinnostaa ja on huippuosaajia silläkin alalla. Ei se , että hengellinen opetus on etusijalla tarkoita, ettei muutkin asiat kiinnosta. Henkilökohtaisesti musiikki ja laulaminen ovat tärkeitä.
      Joidenkin kova halu on panna meidät johonkin outoon sakkiin kuuluviksi, joko tietämättään tai tietoisesti.

    • etsi_ensin

      Mitä vikaa on sanassa asiainjärjestelmä ja etu on . Takerrut joihinkin sanoihin. Luulen, että etu sanaa käytetään yleisesti muuallakin. Touhusi on todellista neulan etsimistä heinäkasasta. Täällä aikaisemmin pyydettiin kommentoimaan Dan. 12:1 ja Ilm. 12:7. Ja tiedoksesi, käytämme yleisimmin nimeä Jeesus, vaikka väännät asian toisinpäin. Nimen Jeesus hän sai vasta tullessaan maan päälle. Ennen maanpäälle tuloaan häntä ei kutsuttu Jeesukseksi. Et ilmeisesti tutki tuota asiaa sen kummemmin vaan pidät sitä esillä vain mustamaalaus mielessäsi.

    • nappisNiina

      ylhäältätulevaviisaus 20.5.2017 16:28

      "En ymmärrä, mitä tarkoitetaan suljetulla piirillä. "
      -Taikka sitten ymmärrät.
      Se alkaa kuitenkin siitä, kun värvättävä rupeaa kuuntelemaan ja tottelemaan niinkin paljon, että hänelle voidaan suositella suhteiden katkaisemista "entisiin ystäviin" jotka ovat "vain maailmallisia".

      Tästä on lahkolle esim. se etu, että lahkotouhua ei niin helposti tajua oikean luonteensa mukaiseksi, kun oma normaali elämä ruvetaan kutistelemaan pois.
      --------------

      etsi_ensin 20.5.2017 16:46

      " Mitä vikaa on sanassa asiainjärjestelmä "
      -En minä tiennytkään, mutta kun toit esille, miksi et kertoisi ?

      "Takerrut joihinkin sanoihin"
      -Tarkoitatko, että jos rupeaisin vartiotornikaupustelijaksi, niin minun tulisi käyttää vartiotornislangin sanastoa, ymmärtämättä ja osaamatta antaa niille sanoille minkäänlaista merkitystä ?

      "Ennen maanpäälle tuloaan häntä ei kutsuttu Jeesukseksi. Et ilmeisesti tutki tuota asiaa sen kummemmin "
      -Lahkosi edustajana onkin niin, että et esittele lahkoasi, vaan siitä esitetyt kysymykset ovat kiusallisia.

    • ylhäältätulevaviisaus

      Kun ei ole oikeaa opetettavaa, täytyy takertua joihinkin sanoihin ja löytää niistä jotain pilkattavaa. Kysymykset on kiusallisia silloin, kun ei niitä ymmärrä laillasi.
      Ajattelet kuitenkin paljon todistajia, ilmeisesti vuorokauden ympäri. Tulee mieleen kuvaus Sananl. 6:18,19: " sydäntä, joka hankkii vahingollisia juonia, jalkoja, jolla on kiire juosta pahuuteen, väärää todistajaa, joka laskettelee valheita, ja jokaista, joka aiheuttaa riitoja veljien kesken." Tällaisia ei hyväksytä tosi palvonnassa.

      • Rööritsön

        ylhäältätulevaviisaus 21.5.2017 14:57

        " Kun ei ole oikeaa opetettavaa "
        -Ei ole, olen sen lahkosta huomannut. Painokoneilla Tikkurilassa on rullattu vartiotorneja todistajilla, jotka eivät työstään ole saaneet eläketurvaa, eikä opetettavaa kuitenkaan. Lopputiliä ei, kun ei muutakaan tiliä, vaan ulos, kerkesivätkö hattunsa ottaa mukaan ?

        " Kysymykset on kiusallisia silloin, kun ei niitä ymmärrä "
        -Jos et ymmärrä, vaihda uskontokuntaasi. Kristityille on olennaista, että he uskovat Jeesukseen, ottavat vastaan hänen pelastuksensa. Sen sijaan että surkuttelisit ymmärtämättömyyttäsi.

        "Tällaisia ei hyväksytä"
        -Niin, kukahan ne jakeet Sananl. 6:18,19 siihen sitten osasikaan laittaa ?


    • Säppineula

      etsi_ensin 20.5.2017 16:46

      " pyydettiin kommentoimaan Dan. 12:1 ja Ilm. 12:7. "

      -Dan. 12: 1. Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas
      -Ja tällä o vartiotorni laitanut lahkolaisen yrittämään väitettä että tuo Miikael olisi Jeesus. Mutta Miikael sanotaan enkeliksi. Jeesusta ei koskaan. Raamatussa.

      Lisäksi Hepr 1:5-6: 5: Ei Jumala ole yhdellekään enkelille milloinkaan sanonut:
      -- Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
      Ei myöskään näin: -- Minä olen oleva hänen Isänsä, ja hän on oleva minun Poikani.
      6 Kun Jumala jälleen tuo Esikoisensa maailmaan, hän sanoo: -- Kaikki Jumalan enkelit kumartakoot häntä.

      Eli jakeet sanovat nimenomaan että Jeesus ei ole enkieli, häntä ei saa sanoa enkeliksi !

      Näistä jakeista asiallisesti riippumaton Joh. 1:1 : "Sana oli Jumala" eli Jeesus oli Jumala.
      Tämä on vartiotorniuskonnolle niin tärkeä jae, että se on väärennetty vartiotorniin, Jumala muutettu pienelle alkukirjaimelle.
      Todistajat neuvotaan muuten lisäksi suullisesti selittämään tuon Jumalan laatusanaksi, eli "Jeesus on siis jumalankaltainen"
      Semmoinen on vartiotorniuskonto !

      • Silmäneulansilmästä

        Vot sie Säppineula


    • mikaelkokäytössä

      Katso tästä kuinka viimeinen vartsikka opastaa.
      wol.jw.org/fi/wol/s/r16/lp-fi?q=josta käytetään nimeä mikael&p=par

      • Käyttökunkäyttö

        Serrkuni aitassa oli hänen vaarinsa jäämistö, ja siellä aikansa variotorneja. Vuoden 1919 Vartiotornin mukaan oli Mikael Rooman paavi.

        Ei ole vartiotornin kirjoittaja kansakoulupohjalta, ei.

        Ilmestyskirjan 12:7 mainitsee Mikaelin, joka taistelee enkeleineen lohikäärmettä vastaan.


      • Miellyttävyyttä

        Sitäpaitsi on vartiotorni kirjoittanut, että Jehovallansa on ollut kortteeri tähdellä niltä Alcyon.

        Koska tuo tähti on tähti vain kaukaa katsottuna, ja läheltä katsottuna aurinko, ei siellä ole jehovatakansa paleltanut, eikä siten kirjoittajakaan ole kansakoulupohjalta


    • miettiäpitää

      Yksi asia on pistänyt silmään tarkkaillessani eri uskontojen 24 palstoja. En näe yhtään todistajaa haukkumassa mitään uskontoa, niinkuin jotkut itseään kristityiksi kutsuvat tekevät täällä, todella härskistikin.
      Olisiko se sitä maailman henkeä, jota nuo kirjoittajat ilmaisevat.
      Ehkä se pitää paikkansa, mitä Jeesus sanoi Joh. 17: 14 ,16: "Minä olen antanut heille sanani, mutta maailma on vihannut heitä, koska he eivät ole osa maailmasta, niinkuin en minäkään ole osa maailmasta. He eivät ole osa maailmasta, niinkuin en minäkään ole osa maailmasta." Vuorisaarnan sanat Matt.5:11. sanat pitänevät myöskin paikkansa: "Onnellisia olette te , kun ihmiset minun tähteni häpäisevät teitä ja vainoavat teitä, ja puhuvat teistä valehdellen kaikenlaista pahaa."

      • eimemuttanemuut

        jehovat suhtautuvat erittäin myötämielisesti kaikkiin uskontoihin ja kirkkoon, helluntailiikeeseen sekä arvostavat korkealle niiden työntekijät. Kiinostus siitä. miten muut ihmiset uskovat onkin jehovien ekumeenisen opetuksen ytimessä. He ovat aina väittäneet, ettei Vartiotorni suinkaan ole ainoa oikea Jumalan tietokanava eikä ainoa Tosi Kristinusko vaan, että muut uskonnot ja kirkkokunnat ovat aivan yhtä arvokkaita - jos ei osin arvokkaampiakin. Suuri Babylon opetetaan jehovissa niin, ettei se tarkoita suinkaan mitään muita uskontoja tai kirkkokuntia. Papit ja piispat sekä teologiaa opiskelleet nauttivat jehovien jakautumatonta arvostusta. Niinhän he ovat aina opettaneet julkaisuissaan ja ovelta ovelle-evankelioinnissaan


      • tosiharvoin

        Harvemmin kai jehovan todistajia kiusataan Jeesuksen tähden?


      • eisuositeltavaa

        Jehovan todistajat kyllä osaavat vähätellä kirkkoa ja muita uskontoja. Mutta eipä näillä palstoilla todistajia taida juurikaan pyöriä, ellei sitten muutamia omin luvin tänne tulleita.


    • eikönäin

      Hänen seuraajiaan vainottaisiin ja puhuttaisiin valhetellen pahaa, joka tälläkin palstalla toteutuu. Käykö joku todistaja haukkumassa muiden uskontoja ovellasi. Puhuvatko he kirkon rahankäytöstä perättömiä juttuja ja mielikuvitusjuttuja entisistä uskontosi edustajista ym.ym.? Onko käyntejen tarkoituksena kertoa ihmisille, että he ovat isästä Perkeleestä ja tuomita heidät ikuiseen kadotukseen? Tuskin, sensijaan tällä palstalla oleva ' uudestisyntynyt' tekee sitä päivästä toiseen, mutta ei se meidän työtämme pysäytä, päinvastoin auttaa todistamaan oikean ja väärän opetuksen eron.

      • mitenkässenytmeni

        Koskee ehkä sinua, muttei esim. niitä noin 300 Jehovan todistajaa jotka vuosittain lähtee pois Suomessa lahkostanne eivätkä koskaan palaa takaisin.
        Ja mikäs se teidän työnne olikaan? Voiko kärryjen takana kököttämistä sanoa miksikään työksi?
        Saman näköistä touhua kuin variksenpelätimillä kurkkumaalla.
        Yhtä tehokasta.


    • vwv

      Onneksi noin puolet lähteneistä palaa takaisin huomatessaan, mitä on menettänyt. Kärrytyö on vain osa palvelustamme ja se tehdään yleensä omalla vapaa-ajalla ihan ilman korvausta ja tarkoitus on tavata ihmiset, joita ei tapaa ovilla. Ohikulkijat saavat itse valita, haluavatko lukemista tai keskustella, mitään ei tuputeta. Usko tai älä, mutta ympäri maailman saadaan hyviä kokemuksia tuon työn tuloksena. Tekisitkö itse jotain uskosi tunnetuksi tekemiseksi, muuta kuin puhut halveksivasti todistajien työstä täällä tuntemattomana ja näkymättömänä?
      Minusta nuo kärryllä olevat näyttävät ihan fiksuilta ja mikä ilahduttaa, että netin kautta heitä voi katsella tuossa työssä joka maailman kolkassa.

    • Nemolaattori

      vwv 23.5.2017 22:41

      "Onneksi noin puolet lähteneistä palaa takaisin"
      -Ei ole totta. Lahkon omat tilastotiedot kastettujen määristä ja jäsenistön kokonaismääristä osoittavat tämän.

      Ennenkuin nettiyhteydet alkoivat tuoda tietoa lahkosta, oli lahkon jäsenluku lähemmäs 20.000.
      Nyt jäsenluku on tuossa 18.000. Toisin sanoen, paitsi että kukaan kastetuista ei ole jäänyt lahkoon, on entisistä myös 2 000 äänestänyt jaloillaan (muuta äänioikeutta ei todistajalla olekaan, lahkoon otetaan sääntöjen mukaiselle ulkojäsenen vakanssille, joka on äänioikeudeton uskontokunnan asioissa, mutta siihen kuuluu taksvärkkityövelvollisuus, velvollisuus tehdä raportti vartiotornikaupustelusta).

      " huomatessaan, mitä on menettänyt. "
      -Värväys suoritetaan ns rakkauspommituksena, jolloin oven avaajan asunto kehutaan ja avaaja imarrellaan, puhutaan muuten mukavia, ja jos tuon antaa kutitella itseään, saa kohta kutsun todistajakotiin kahvillekin, jossa kahvia hörppiessä olisi jo silkasta kohteliaisuudesta esittämättä vastaväitteitä vartiotornin siteeraamiselle.
      Kun on astunut jäseneksi, on rakkauspommitustyö tehty, ja värvätty saattaa tarkastella oppejakin. Eroaapi, onko yllättävää.

      • menettääpaljon

        Vaikka tiedottaja asiaa kierteleekin, Vartiotorniseura on myöntänyt, että sosiaalinen ja hengellinen puoli kuuluvat samaan pakettiin ja jos hengellinen side katkeaa, menee sosiaalinenkin:

        ”Tosiasia on, että kun kristitty lankeaa syntiin ja kun hänet täytyy erottaa, hän menettää paljon: hyväksytyn asemansa Jumalan edessä – – ja miellyttävän toveruuden veljien kanssa, mukaan luettuna suuri osa siitä seurasta, josta hän oli nauttinut kristittyjen sukulaistensa parissa.”

        http://johanneksenpoika.fi/dokumentit/karttaminen.htm


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe