Asuntomurtoja Koivuhaassa!

Asumalähiö-Kauhistui

Tänään 27.05.2017 poliisi tiedotti Kokkolan Koivuhaassa sattuneen useita omakotitaloihin kohdistuneita asuntomurtoja. Oletteko nähneet mitään hämäriä heppuja hiiviskelevän alueella perjantain ja lauantain välisenä yönä tai nyt ja jos olette ilmoittaisitteko poliisille havainnoistanne?

39

1321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metson_miäs

      Tämähän on ennenkuulumatonta nyt kaikki kyselemään toisiltaan onko naapurissa kuulunut kolinaa tai ulkona autojen ääniä laitetaan puskaradiot soimaan ja ilmiannetaan kaikki tuntemattomat poliisille.

    • Olen-nähnyt

      Hämäriä heppuja tuotiin täysi bussilastillinen Koivuhakaan Marras / Joulukuussa. Entisiä ( hämäriä), ja yöhön suojaväriltään sopivia, on Kokkolaan, ja Koivuhakaan kärrätty jo vuosia. Pelolle ei pidä antaa valtaa, ja HEI ! Me tienataan tällä. Kreikkaan ei mene enään senttiäkään, ei senttiäkään !

      • favon-jeppe

        Emmä ainakaan tienaa tolla mitään siinäpä tienaat ihtenäsi.


    • dunkdunkjengiä

      Käykääpä kolvuhakalaiset parkkipaikoillanne tutkimassa, ettei autoihinne ole murtauduttu, noista omakotitaloista on varastettu alkoholia ja koruja, niin varkaat voivat olla vaikka tätä paikallista huumenuorisoa .

      • haiskahtaa

        Tuo alkoholin varastaminen pisti minuakin silmään en ole kuullut murtovarkaiden varastaneen kultakorujen lisäksi omakotitalosta alkoholia, toki voihan asukas väittää niin saadakseen vakuutusyhtiöltä ilmaiset laatuviinat.


    • rajatkiiheti

      Tätä se vapaa liikkuminen EU alueella teettää. Millon ihmiset tajuaa että RAJAT KIINNI!!

      • kolmaskerros

        Siispä kannattaa liikkua vaan Koivuhaan alueella aktiivisesti ja käräyttää murtovarkaat pikaisesti poliisille.


    • Koivu.käppänäinen

      Meikäläisen näkökulma nuihin murtoihin on se, että ei noi murtautujat mitään ulukomaalaisia voi olla, ko ne oli lyöny kolmen talon akkunoista lasit sisään. Nuot on jotain samantapasia tavis amatööreja, jokka potkii ja hakkaa ulko-ovien ja kämppiensä laseja mäsäksi harvase viikko täällä asumalähiössä.

      • hämäysauto

        Koivuhaassa on kierrellyt iltaisin auto suomalaisissa rekkareissa missä on jotkut maanjäristys poppivehkeet. Tämä auto saa ihmiset ikkunoihin ihmettelemään helinää ja meteliä, joten voi olla, että kuski kyylää missä talossa ei näy verhojen takana mitään liikettä ja soittaa kamuille, että menkääpä käymään keikalla sillä aikaa kun hämään muita saatanallisilla säkeillä..


    • pantse52

      Millä kaduilla niitä asuntomurtoja on tehtailtu viime tietojen mukaan ainakin kolmeen omakotitaloon oli murtauduttu? Paha antaa tietoja, kun vähän joka kadulla hipsii kummia tyyppejä ja oudot autot toppaa mihin pihaan sattuu.

      • houkuttelevaa

        Eihän sitä voi kertoa sittenhän muut saavat tietää heikoista turvajärjestelyistä.


    • rahatko-loppu

      Oliko Koivuhaan paikallisia juoppoja niitä notkuu usein tuolla palkkarin läheisillä penkeillä muiden harmina.

      • pomopiilosilla

        Ei niillä ole aikaa murtautua mihinkään pummaamisen lomassa kyllä noiden murtojen takana täytyy olla joku, jolla on sisäpiiritietoa tyhjistä asunnoista.


      • Kohteenaollut

        Murtautujat ja ilkivallantekijät ovat jostain lähipiiristä tai taloyhtiöiden henkilökuntaa, jotka saavat avaimen haltuunsa tai joku lukkosepän taidot omaava henkilö. Ainakin Tampereella, Jyväskylässa, Kuopiossa ja muissakin kaupungeissa. Nykyisin ei voi tietää luotettavuutta huoltoyhtiön henkilöistä tai isännöitsijoistä eikä muistakaan joiden olettaisi olevan luotettava. Oma kaveripiirikin voi olla aika petollinen. Ei arvo tai ammatti takaa luotettavuutta, Väitän että suurin osa näistä varkaista on Suomalaisia ja ihan jostain lähipiiristä. Joku antaavaan toiselle vinkin tai toimittaa avaimen ja tämä toinen tai kolmas käy hakemassa tai tekemässä mitä joku haluaa.Toisille kelpaa vaatteista lähtien. Toiset käy ruokailemassa toisten asunnoissa ja samalla "lainailee" tavaroita tai tekee ilkivaltaa. Aina voi vaihtaa omat huonot asuton renkaan naapurin parempiin renkaisiin ja jne. Mistä kukaan tietää mitä toisessa kaupunginosassa on jamitä kenelläkin kauempana asuvalla on, jos ei itse nää tai saa vihjettä. Kyllä jotku ajalee satoja kilometrejä romun perässä. On vaan pieni osa tekijöistä, jotka tulee ulkomailta. Pitää ulkomaalaistenkin tietää mitä missäkin on. Harvalla on kalliiita luksuskelloja ja koruja, eikä rahaakaan suuria määriä kotona. Kaikkea voi hyödyntää, tiedoistakin voi tienata. Ainakin ykstyisten kirputoreja kannataa ja nettikippiksiä vähän miettiä, jos sieltä ostaa. Tavaliisella kansalaisella ei ole jatkuvasti tavaraa myytävänä.


    • tarkkapoikavaan

      Vakoinen tilauton tyyppinen pyöri perjantaina alkuillasta ja pysäteli ninkuin reitti olisi hukassa.....no voipi olla ihan rehelliselläki asialla mutta auto oli ainakin tuntematon näille seuduille. Pälylevää porukkaa kyydissä ja herätti huomiota ennenkuin kuulin ryöstöistä .

      • paikallisessa

        Kannattaa lähettää sähköpostia poliisille siitä tila-autosta ei se mitään maksa ja jos tietosi johtavat läpimurtoon saat mainetta ja mammonaa.


    • piilokoppi

      Kuulin, että naapurikaupungista oli varastettu asuntovaunu ennen näitä murtoja ja nimenomaan sellaista asuntovarkaat tarvitsevat, niin kytätkää ilmestyykö parkkialueiden vieraspaikalle passiin outo asuntovaunu kanssa.

      • kuurojako

        Onko kuuroja naapureita kun eivät kuule lasinhelinää.`?


      • ilmarakoa
        kuurojako kirjoitti:

        Onko kuuroja naapureita kun eivät kuule lasinhelinää.`?

        Omakotitalo on vähän eri asia kuin kerrostalo asunto ja tällaisella tuulisella tai sateisella ilmalla kolisee ja ropisee jatkuvasti.


    • Jaksattaja

      Voimia ja jaksamista kaikille koivuhakalaisilla tuo ei ole yhtään kivaa, kun mennään ja tunkeudutaan asuntoihin varkaisiin.

      • mäyrälässä

        Ei niin mut ei sekään ole mitään kivaa kö heitetään kerrostalosta keittiönpöytä pihalle tuhannen palasiksi ja sitte juoppo hilluu siinä ympärillä ja varastaa vielä toisen pyörän keskellä yötä. Poliisipartioki ihmetteli sitä pöytää niinkö mitä pirua. Se sattu joku päivä nuita murtoja aiemmin elikkä varas mikä varas.


    • ennakko-aavistus

      Paras olisi, ettei asuntomurto -villitys leviäisi keskikaupungille siinä voisi mennä pian hermot, joten koputetaan puuta.

      • rehellisyysttäkö

        Se on levinnyt epidemian tavoin koko maahan. Facebook on hyvä yhteyden pitoon, mutta siellä voi levitellä myös perättömiä tai paskamasia juttuja kenestä vaan. Onko keski-Suomesta epidemia varastella avaimia ja repiä vaatteita? Tosin tuota näytää olevan vähän joka paikassa. Onko nyky nuorten villitys, tosin on noita lapsen kenkiiin jääneitä ikäihmisiäkin epämääräisissä puuhissa. Välillä vaikuttaaa ettei enään ihmisillä ole oikeudenmukaisuutta, fiksuutta ja käytöstapoja. Ei ole eka kerta kun kuulen hoitohenkilökunnan varastelevan. Säälin kodinhoidossa ja laitoksissa olevia, kun kaikki ei ole luotettavia, muista potilaista puhumattakaan. Tosin potilaat pidetään töissä vaikka pitäisi olla jossain muualla kuin työelämässä eikä kriisejä avata tai hoideta asioita oikeuden mukaisesti. Tosin joillakin on epärehelliset opit tullu jo kotikasvatuksessa ja senjälkeen kaverit valikoituneet salaisuuden mukaan.


    • Kyllä pitäisi jokaisen, onhan kyseessä yhteinen hyvä. Tuollainen ei ole itseäni koskaan kohdannut mutta tiedä se päivä kun niin on.

      En tiedä voisiko jo valmiiksi oveen laittaa lapun että "ei varastettavaa, varo vihaista koiraa".

      Molemmat ovat totta, tosin vieraan yksin tunkeutuessa asuntoomme-tilanteesta ei ole kokemusta mutta veikkaan että koira ei pidä siitä. Muuten ilmoitukseni olisi totta.

      • kettukoto

        Tuppaavat härskeimmät murtomiehet varastamaan sen koirankin omiin tarpeisiinsa, joten paras pitää koira mukana.


      • No ei kyllä meikän koiraa varasta kukaan.


      • SuojausPäällä

        Kävin ostamassa robottivideokameran, joka kulkee telaketjuilla pitkin lattiaa sitä voi ohjata wifi-yhteydellä mistä vain ja murtovarkaan yllättäessä voin lähettää videon roistoista samantien poliisille.


    • ööö13

      Murto oli tapahtunut myös linja-autoaseman R-kioskilla sunnuntaina aamuyöstä. Jotku narkkarit menneet sisään rikkomallla ikkunan eivätkä tajunneet aiheuttaneensa hälytyksen. Jäivät verekseltään kiinni poliisille.

      • Kiska_Kake

        Ovelaa, ettei siitä ole ollut missään uutisissa. Mitä yrittivät varastaa?


      • ööö13

        Kaljaa ja tupakkaa.


      • aktiivisina

        Nyt näyttää pahasti siltä että humalahakuiset varkaat ovat liikkeellä.


      • julkkinen
        Kiska_Kake kirjoitti:

        Ovelaa, ettei siitä ole ollut missään uutisissa. Mitä yrittivät varastaa?

        Ei kaikkia uutisoida. On aika mielenkiintoista miten jotkut asiat tulee uutisiin tai julkiseksi, vaikka samoja näpistyksiä, pahoinpitelyjä, epärehellisyyksiä ja järjestyshäiriöitä, onnettomuuksia ja jne. satuu koko ajan jossain päin Suomea. Ilmeisesti joillakin paikkakunnilla tuodaan enemmän asioita esiin kuin toisilla paikkakunnilla.


    • hevostelua

      Jännä yhteensattuma, että heti, kun Heimarin ravit alkoivat vetämään porukkaa Koivuhakaan, niin tapahtuu asuntomurtojen sarja.

      • kaupunkilaanen

        Eilen oli kuulemma taas säpinää siellä raviradalla oliko yö rauhallinen?


    • pimeepullo

      Sitä voi vähän seurata onko jollain yllättäen niin paljon viinaa, että tyrkyttää sitä pikku maksua vastaan köörille ja samalla tutkailla leveileekö joku arvokkailla kultakoruilla kellä ei olisi ikinä niihin rahaa.

    • kgoleognaoe

      Meillä kävi mies kyselemässä oven takana jostain sekuritas-firmasta, että onko meillä hälytyslaitteet ajan tasalla. Tästä on noin 4 viikkoa. Emme ole olleet öitä pois kotoa, jotta olisivat päässeet varkaisiin, mutta tuli mieleen näiden murtojen jälkeen, että ettei olisi kyselijä tehnyt vain taustatutkimusta hälytyslaitteista?

      • tarkista-henkilöllisyys

        Tarkistitko henkilökortin tiedot ja puhuiko mies sujuvaa suomea, entäs jättikö käyntikortin? Nyt on liikkeellä, jos mitä roistoja olkaa tarkkana.


    • seuramatkailija

      Kultakorut kannattaa viedä pankin tallelokeroon ja kaataa alkoholit lavuaariin matkoille lähtiessä näin menetellen mahdollisia rosvoja ottaa pattiin.

    • Olisikokivaa

      Poliisit ei ihan vähästä lähde tarkistamaan. Kyllä ne ilmeisesti jotekin kirjaa, mutta harvoin ne kaikken hiippareiden perään lähtee, vaikka olisi tieto vaarallisuudesta tai epämääräisyydestä. Samoin kannataa vähän miettiä, voiko naapuria ottaa kotivahdiksi esim. lomamatkojen ajaksi. On varmaan rehellisiäkin alueita, taloyhtiöitä ja naapureita. Ei kaikki narkkarit ole rosvoja. Kielletyt aineet on aika arvokkaita, joten köyhillä ei ole varaa kuin lääkkeiden väärinkäytöön. Eikä lääkkeitäkään suoranaisesti väärinkäytetä, kyllä lääkärit sujuvasti kirjoittelevat reseptejä, kun osaa pyytää. On alkanut ihmetytää tämä psykiatrinen hoito ja lääkitykset. Asiat olisi paremmin, jos kaikki tahot hoitaisi asioita vähän rakentavammin ja tukisivat paremmin ihmisiä eikä jättäisi oman onnensa varaan. Kyllä tietoo ja taitoo on, mutta jostain syystä ei oteta käytäntöön. Pitäisi vähän katsoa kuka on toteuttamassa yhteiskunnallisia palveluja ja minkälainen on päättäjien oma ammattitaito ja tausta. Kaikki asiathan on päättäjien tiedossa, mutta on vaan jotenkin kieroutunutta ja laiskuutta. Miksi ei oviin laiteta paremmin murtosuojattuja lukkoja ja laiteta ikkunoita, joita ei voi särkeä? Milloin tulee markkinoille kameroita, jotka ovat kohtuu hintaisia, varmoja käytää, luotettavaa informaatioita, jos jotain epäilyttävää tapahtuu. Tosin ei kamerat ilkivaltaa tai murtoja kokonaan estä, mutta olisihan kiva saada naamat esille ja tietää kuka tekee. Olisi helpompaa vakuutusyhtiöönkin selvittää tilannetta. Ei Suomi ole mikäään poliisivaltio. Kyllä laista puhutaan mutta käytäntö on eri. Jos olisi niin kaikenlaisia murtohälyttimiä olisi enemmän ja kameroihin ja muuhun valvontaan enemmän panostettu eikä poliisin resurssien vähentämisestä puhuttaisi, olisi tehokkaammat tuomioistuimet, sanktiot ja jne. harmitaa vaan kohteeksi joutuneiden puolesta. Olisihan kiva, kun kaikki vahingot joutuisivat korvaamaan ja myös harmista ja kaikesta vaivasta minkä tekijät aihettavat. Ajatteleekohan nuo tekijät jos itse olisivat kohteena. Miten paljon heidän psyykknsä kestäisi ja miten taloudellinen puoli, kun saa jatkuvasti maksella itse nöiden rötösteölijöiden jäljiltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5519
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3405
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1709
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1336
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      22
      1305
    Aihe