Kuva rumasta Siilinjärvestä vahvistui entisestään

Imagolla_on_väliä

Tv 1:llä on pyörinyt dokumenttiohjelma läpileikkauksesta maamme eri alueista. Eilen ohjelma tuli illalla ja vielä tänä aamuna klo 9.30. Vuorossa oli mm. kuntamme. Nyt olisi ollut hieno mahdollisuus mainostaa paikkakunnallamme olevia luonnonnähtävyyksiä, mm. harju, tai järvimaisemia.
Mutta mitens taas kävi? Ohjelmassa oli kuvia vain Yaran tehtailta ja kaivoalueelta.
Kuopiosta tehdyt kuvaukset olivat sentään onnistuneita.
Katsojille tuli varmasti vähemmän kaunis kuva Siilinjärvestä, sillä ne otokset eivät todellakaan antaneet mitään kovinkaan kaunista kuvaa paikkakunnastamme. Ja nämä kuvat ainoastaan vahvistivat meistä jo aiemmin tehtyä määritelmää Suomen rumimpana kuntana.

Kuka toope vastasi ja päätti siitä, mitä kuvia Siilinjärvestä otetaan? Oliko se joku, tai jotkut tältä paikkakunnalta? Sitten voi sanoa, että aika harkitsemattomasti tehty. päätös. Sillä matkailua tämä ei ainakaan millään tavalla edistä.
Jos ainoa brändimme on jokin ruma kaivosalue, niin onpa aika vähän.

14

580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katsonut

      Järvimaisemia tuossa ohjelmasarjassa näytetään kyllästymiseen asti. Onpa siinä järvi-Suomen esittely jopa jaettu kahteen ohjelmaan ja aiemmissakin osissa järvimaisemia on ollut nähtävinä. Siinä näytetään myös muuta kuin maisemakaunetta niin kaupunkimaisemina kuin nyt vaikka tuona suurimpana avolouhoksena. Viime jaksossa järvimaisemia katsoja näki aivan riittävästi ja heräsi varmasti silloin, kun kuviin tuli hätkähdyttävät kuvat Siilinjärveltä. Ei paikkakunnat ole itse saaneet valita mitä siellä kuvataan. Oikein hyvä ja Suomen 100 vuoteen sopiva sarja

    • Tahkolta

      Tuon tehdasalueen ja kaivoksenkin tietävät monet. Sitä kun ei kertakaikkiaan voi olla huomaamatta Tahkolle ajettaessa. Siis jos kerrankin on käynyt Tahkolla, on nähnyt jätevuoren kuljettimineen ja tehtaan sekä tietää sieltä löytyvän myös kaivoksen.

    • Televisionkatselija

      Se älyttömän suuri monttu ei näy tielle. Oli aika jännittävää nähdä se pätkä.

    • Pelkkiä_monttuja_kuvissa

      Olisi noihin otoksiin voinut kyllä ottaa muitakin paikkoja ja aiheita mukaan, kuin pelkän kaivosalueen. Jäi liian yksipuolinen kuva Siilinjärvestä. Katsojille saattoi tulla sellainen mielikuva, että täällä ei ole mitään muuta, kuin monttuja ja iso kaivosalue. Ei esteettistä ainakaan.
      Tietenkin ymmärrän hyvin sen, että kuntamme tunnetaan nimenomaan tästä Yaran apatiittikaivoksesta, on merkittävä alueella oleva työllistäjä ja jonkinlainen ylpeydenaihe.
      Mutta silti, miksei edes harjuja otettu mukaan kuviin?
      Kuopiokuvissa sentään oli mukana useampia aiheita, meiltä vain se yksi ainoa kohde. Yaran kaivosta ylhäältä ilmasta, sekä maanpäältä ja pari pientä lätäkköä.
      Ei esteettistä ainakaan.

    • Nämä_ovat_tosiasioita

      Ohjelmassa olleiden kuvien perusteella tuli sellainen kuva, että täällä ei olekaan mitään muuta, kuin Yara. Onhan täällä upea golfkenttä, mäkiä, laskettelurinteitä ja harjumaisemia.
      Kun oli vuorossa Kuopio, niin siihen oli otettu mukaan huomattavasti enemmän eri paikkoja ja aiheita. Tämä on fakta. Siilinjärviosio oli varsin tynkä, niukka-aiheinen, ruma ja perin tylsä.

      Ilmeisesti jotkut ovat niin rakastuneet omaan kuntaansa, että vaikka kuvissa olisi ollut pelkkä Yaralla oleva lätäkkö, niin jo siitäkin ja senkin kohdalla olisi oltu ylpeitä ja hurraa- huudettu.
      Johon minä en ainakaan yhtyisi.

      En ole lainkaan tyytyväinen ohjelmaan täältä otettuihin kuviin, enkä ole samaa mieltä joidenkin edellä kirjoittaneiden kanssa, että tuo yksi ainoa kohteeksi valittu kuva-aihe oli onnistunut toteutus.

      Karu totuus on se, että ne tuokiokuvat tästä kunnasta eivät ainakaan kohottaneet ja parantaneet millään tavalla kuntamme imagoa.

      • katsonut_

        Ei Siilinjärveä olisi siinä lainkaan mukana, jos ei olisi kuvattu tuota suurta ja kieltämättä rumaa avolouhosta. Ei täällä ole mitään niin erikoista luonnonnähtävyyttä ja laskettelurinteitä sarjaan kuvataan varmaankin mieluummin Lapista. En tiedä onko siinä ollut mukana kuvia yhdestäkään golf-kentästä, epäilen että ei. Avolouhos taitaa olla peräti Euroopan suurin mikä ei suinkaan mielestäni ole kunnalle mikään ylpeyden aihe. Mielestäni sarjan kuvat on toteutettu hienosti myös tuo Siilinjärven avolouhos- osuus, vaikka ei se Siilinjärveä mairittelekkaan


      • iuhyttresffghj

        Vaan siitä avolouhoksesta muodostuu joskus tulevaisuudessa ylhäältä katsottuna kaunis järvi, kunhan louhinta loppuu ja alue täyttyy vedellä.

        Tällainen tolkuttoman syvä järvi saattaa olla sulana melko myöhään alkutalvelle.


    • Eikauniimpaapäällämaan

      Mitähän kauniimpaa löytyy? Anna mun kysyä!

    • tulevaa_____

      Tämä avolouhos tulee olemaan vielä "kaukainen" rumistus, kun pari vuosikymmenen päästä louhitaan jo kylän vierestä. Silloin Siilinjärvi saa varmasti kunnolla huomiota kansallisissa medioissa.

    • entinen1

      Eikö tuo "rumin kunta" - juttu ollut jo ikivanha asia?! No, tiedä häntä kun 20 vuotta sitten jo Siilinjärveltä lähdin muihin maisemiin. Kuitenkin niin paljon maata jo kiertäneenä voin sanoa. että ei se urbaaniuden ihannointi ja jatkuva kaavoitus ja tiheään rakentaminen lopulta niin viihtyisääkään ole. Sitä tosin harrastetaan joka ikisellä paikkakunnalla ja lähiössä jossa asuntoja ostetaan tai vuokrataan eli ns.muuttovoittoalueilla. Ei siis ole Siilinjärvi tässä(kään) ainutkertainen.
      Ehkä se kielii sitä, että muuttovoitto ei tuo vain viihtyisyyttä, vaan kunnan eri alueet vaan ottaa ja täytyy jatkuvasti. Voi jestas, on Siilinjärvi kyllä muuttunut omista lapsuudenmuistoista, mitä sieltä aikanaan oli. Mutta niitä keskustan tornitaloja nyt ei olisi pitänyt mennä rakentamaan. Ja yleensä viihtyisyyden takia eli pitäisi nyt joka aluetta umpeenkaan rakentaa, vaikka mahdollisuutta keplotella asuntojen hinnoilla miten vaan niillä päättäjilläkin olisi. Terveisiä vaan sinnekin !!

    • Tur_Va

      http://areena.yle.fi/1-2883106
      21min jälkeen alkaa.
      Kohde ei suinkaan ollut Siilinjärvi vaan juurikin tuo avoluohos. Metsää, peltoja ja järviä muuten ohjelma täynnä, joten ihan mukava poikkeus linjasta muuten.
      Turhaa valitusta.

      • Ollaanpa_rehellisiä

        Väitit, ettei kuvauskohde olisi ollut Siilinjärvi. Olen asiasta eri mieltä. Sillä esim. Kuopiota otetuissa kuvissa oli suurimmaksi osaksi kaupungin tunnetuimmat paikat ja se, mistä Kuopio eniten tunnetaan.
        Sitäpaitsi, jos nyt oikein muistan, niin kunkin kohteen yhteydessä mainittiin aina nimeltä, mistä paikkakunnasta dokumentti kertoo.
        Joten näkemyksesi on väärä. Kuvat olivat nimenomaan Siilinjärveltä.

        Yara sijaitsee Siilinjärvellä. Toki sekin on varmaan kuvaamisen arvoinen paikka. Mutta rehellisyyden nimessä olisi noihin otokseen voinut ottaa muitakin kohteita, mitä Siilinjärvellä on, kuten alueella oleva golfkenttä. Kuvista sai sen päätelmän, ettei täällä mitään muuta olekaan, kuin avolouhos.


    • Entinen1

      https://www.youtube.com/watch?v=JUHoTnaeLyU

      Siilinjärven kunnanvaakuna on maan toinen virallistettu kunnanvaakuna. Siitä siis lähdetään ylläolevasta linkistä. Ihan kivoja kohtia tuossa videossa 50 luvulta 80 luvulle.

    • ulkopaikkakuntalainen

      Onko tuosta kaivoksesta teille minkäänlaista haju tai ääni haittaa lähiseudulle?

      Ja sitten kysyisin onko tuo lentokenttä ja liikenne mitenkään häiritsevä esim:kasurilan alueella?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1713
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      191
      766
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      97
      759
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe