Kissanpennun odottaminen

MIsUa

Odotan itselleni kissanpentua ja vielä on melkein 2 kuukautta odotusaikaa. Emon omistaja on kissan mulle luvannut mutta ei vastaa viesteihini. Ärsyttävää odotella kun tulee mieleen että pitäisi olla plan B. Työkaverit kyselee, oonko käynyt kissanpentua katsomassa, mutta en todellakaan, koska en saa edes yhteyttä myyjään kuin aniharvoin..

8

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kisumisupisu

      Unohda koko juttu, ja etsi uusi! Ota kuitenkin ensin selvää kaikesta kissoihin liittyvistä asioista. Muista, että kissa voi elää 20 vee, vaatii jatkuvaa hoitoa ja hellää huolenpitoa, osaa tehdä myös "pahojaan", voi sairastella, tulee kalliiksi, eli ei ole pehmolelu! Jos tuohon kaikkeen olet valmis, toivotan onnea - kissat on kivoja, mutta vaativat myös paljon, ollakseen onnellisia!

    • nåinparempi

      Ota itsellesi luovutusikäinen tai nuori pentu, jonka voit käydä heti hakemassa. Inhottava odottaa.
      Jos et ole maksanu varausmaksua, niin lähetä tekstari, että perut pennun.

    • enostais

      Haloo! En päästäisi minäkään eikä päästä kukaan muukaan aivot omaava katsomaan ihan pieniä pentuja tautivaaran takia! Ei pienten pentujen luona saa koko ajan tuntemattomat ravata. Vasta lähempänä luovutusikää on turvallisempaa päästää muita katsomaan.

      Sen lisäksi en muutenkaan tajua mikä hinku kenelläkään on varata ihan pientä pentua, josta ei kasvattajakaan vielä osaa mitään sanoa. Eikö sillä kissan yksilöllisellä luonteella ole sinulle mitään väliä? Yksilölliset luonne-erot on selvemmin nähtävissä vasta myöhemmin ja vasta silloin pitäisi alkaa kasvattajan kanssa yhdessä miettimään josko pentueessa olisi juuri sinulle sopiva pentu. Vaihda kasvattajaa! Kuulostaa täydeltä pälliltä, joten jättäisin pennun hankkimatta tuolta.

    • ooteli

      Juu, tartuntariskin takia ei tosiaan vierailla pentujen luona ennen ensimmäistä rokotusta. Toiset tosin ei päästä katsomaan ihan senkin takia, ettei kaikki ole kunnossa. Esim kuvia pitäisi siis hyvän kasvattajan olla valmis lähettämään, jotta ostaja näkee millaisissa oloissa pennut kasvavat. Tarkempi tarkastus tehdään sitten kun viimein pääsee katsomaan tai hakiessa. Jollei kuvia tai muutenkaan edes välttävää yhteydenpitoa ole, niin kasvattaja vaihtoon ja sassiin. Huonolta kasvattajalta ei pitäisi ostaa edes kaktusta, saati kissanpentua.

    • 4567876543

      Jos teki oharit,ja oot vastuulinen kissanpitäjä.Niin kysele löytöeläintaloilta,niil on pentuja ja aikusia;)

    • Aloittajajaloitaja

      Joo, tämä vaikuttaa vähän liian hankalalta. Hyväksyn, etten pääse katsomaan, mutta jos viesti ja pieni kysymys kahden viikon välein on liikaa niin en ymmärrä. Löytötaloissa ei näytä olevan pentuja. Siirsin kesälomani alkamaan pentujen tuloon ja olen hankkinut pentuvaljaista koppaan ja kahden kissan vessaan kaiken. Tosi ahdistavaa...

      • Elise5

        Noh, pistäpäs jäitä pöksyihin ja lopeta ahdistuminen. Ensinnäkään en käsitä, mikä pakkomielle nimenomaan pennun kotiuttamisesta sinulla on, mutta jos pakkomielle vaivaa itsepintaisena, niin ei pennuista tähän vuodenaikaan mitään pulaa ole.

        Suurin osa myyjistä ilmoittelee pennuista vasta luovutusiän kynnyksellä, joten mitään hätää ei ole, vaikka etsintä jatkuisi aina sinne loman alkuun asti, voit saada pennun hyvinkin nopeasti. Tärkeintä ei todellakaan pitäisi olla se, että sinä saat pennun juuri sinä päivänä kuin olit ajatellut, vaan se, että saat hyvän ja moraalisestikin oikean alun saaneen pennun, vaikka sitä joutuisi odottelemaan pitkiäkin aikoja. Tee siis kissoille oikein ja valitse pentusi kasvattaja huolella. Älä tyydy ensimmäiseen löytämääsi pentuun, jonka kasvattaja kyselyysi vastaa.


    • pallomahat

      Lähetät rehellisen viestin pennun kasvattajalle, että olet miettinyt asiaa. Minulla on kasvanut pentue jos toinenkin ja nytkin on. Ei tokikaan odoteta rokotusta vaan haluan nimenomaan tutustua tuleviin ihmisiin etukäteen. Kädet pestään tullessa. Eikä käynti tapahtu yleensä ensimmäisen kuukauden aikana. Olen hyvinkin aktiivisesti yhteydessä kissan uuteen kotiin, koska näin saan kuvan kodin sopivuudesta. Jälkeenpäinkin olen yhteyksissä. Jo pelkästään kissan sosiaalistaminen vaatii vieraita katsomaan, nostelemaan ja leikittämään.

      Löytötaloista ei ehkä löydy, mutta SEY:n ja siis kaikkien eläinsuojeluyhdistysten sivuilta voi löytyä, jopa rekkurescue. Itse hoidan kissayhdistyspennutuksia, ja nytkin on pentue olemassa ja toinen tulossa. Molemmat pihalta pelastettuja emoja. sivuilla ei toki vielä ole, koska nuo pienet ihanat pörröt on juuri sellaisia vääränlaisia mannekiineja. Kotejakin on aika aktiivisesti etsitty jo pelkästään toiminnan sisällä. Ihmiset jättää osoitteitaan, kun ovat kiinnostuneita. Koteja on jo löytynytkin. Tulo menee täysin yhdistykselle, joka toki maksaa sirun, rokotuksen ja avustaa matolääkkeissä ja muissa arjen tarpeissa. Jos "kissatalon" sivuille ilmaantuu söpöt pennut niin aika kärppänä saa olla, että pääsee mukaan joukkoon, jonka luota uutta kotia etsitään.
      Ja jos sopiva kisu löytyy, sen eteen ollaan valmiita matkustamaankin. Vaikka sinne Vaasaan, jossa Kissatalo toimii. Nämä ei toki ole Vaasan alueella nyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe