Purjeveneelle satamapaikka

Purjeveneilijäkö

Moi.

Mistä ulkopaikkakuntalainen löytäisi kivan kotisataman Turun saaristosta? Vene olisi noin 38 jalkainen.

Vene tulisi kesämökin korvikkeeksi ja plussaa olisi jos veneellä ei aina tarvitsisi liikkua minnekään vaan paikka ja palvelut olisi kivoja.

Tietysti olisi kiva että olisi hyvien reittien varrellakin.

Airisto olisi esimerkiksi täydellinen mutta on varmaan pitkän jonon takana? Mikä olisi samantyyppinen jossa olisi tilaa?

16

1632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TurunTautiako

      Turussa on ihan kivasti tarjontaa eri kaupallisilla marinoilla. Kun heittää eurot tiskiin niin eiköhän kausipaikkoja rupea löytymään. Eri asia on sittemmin se, saako veneissä harrastaa jatkuvaa asumista ainakaan noin "virallisesti" . Kaupallisissa marinoissa Turun seudulla hintahaitarin alapää kysyjän esittämässä veneen kokoluokassa alkaa n. 800 €:sta / kausi ylöspäin ja toisessa päässä vain taivas on rajana.

      Useimmiten kuitenkin tällaiset marinat eivät juurikaan ole suunniteltu tuottamaan palveluita veneissään pidempään asuville ja ovat muutoinkin milijöltään ankeita, ja hieman hankalien kulkuyhteyksien takana jos ei ole autoa käytössä - joskin poikkeuksiakin löytyy esimerkiksi Turun vierasvenesatama myy myös kausipaikkoja aivan Aurajokirannasta jos semmoista haluaa.

      Jos etsii edullisempaa vaihtoehtoa, niin pursiseurojen tarjonnassa lähdettäneen n. 500€ / kausi hinnasta ylöspäin, joskin näiden osalta kauden 2017 paikat on todennäköisesti jo myyty.

      Noin referenssiksi voi kysäistä hintoja ja saatavuutta esimerkiksi Turun vierassatamasta, Ramstedin telakalta, Satavan venepalvelusta, Airisto Strandista, Raision rannasta ( kunnan paikkoja ), Ruissalo SPA:n rannasta, S-Marine Hirvensalo jne...

      • turkuun.ei.ei

        Ei venettä kannata Turkuun roudata. Airiston eteläpää, Stormälö paras.


    • Minä maksan Turun seudulla reilut 2000 euroa vuodessa kaupalliselle toimijalle. Ei ole erityisiä palveluita, eikä paikkakaan ole erityisen viihtyisä, mutta siitä on reilusti yli 40-jalkaisella pitkäkölisellä veneellä hyvä lähteä ja palata.

    • robotti_

      Airisto on hyvä, mutta melko kallis. Hihavakiona 1500e/kesä. Siellä on viihtyisä palvelusatama ja sinne pääsee ilman ruuhkia autolla, ei lossia.
      Paraisten Portti on hyvä ja halpa. Hintataso 500e/kesä. Vastarannalla on palvelutelakka. Huono puoli on yksi lossi maitse liikkuessa, sekä sataman edustan vesiliikenne, josta voi tulla aaltoja.
      Kolmas vaihtoehto on Kasnäsin palvelusatama, mutta se on jo sen verran sivussa omasta reviiristä, etten osaa kommentoida sitä.

    • SalenNaapuri

      Kultaranta Marina Naantalissa, voit ostaa paikan tai vuokrata. Lukuisia ulkopaikkakuntalaisia jotka useinkin lomailevat kotisatamassa.

    • ei.sunttiin

      Stormälön satamat tai Ajolanranta parhaat vaihtoehdot. Jonoa voi olla, oli siellä joku osakepohjainenkin johon varmaan pääsee rahalla.

      Purjevenettä ei kannata mihinkään sunttiin viedä, menee moottoriajeluksi.

    • PULLIAINEN2305

      Mikä on noin 38 jalkainen purjevene?Taitaa olla troolari!

      • ei.troolari

        Harrastus aloitetaan nykyään uudehkolla sarjavalmisteisella 38-40 jalkaisella. Vanha liitto kauhistelee, mutta tilanne on tämä.

        Kuten yllä todetaan, niin paikan sijainti purjehdukseen sopivien alueiden äärellä on tärkeää. Moottoriveneen voi viedä Turkuun tai Naantaliin, mutta purjevenettä ei kannata.


    • Rymättylän keskustan tuntumassa on paikkoja, muita ainakin Velkuan Teersalo, Röölä Rymättylässä, Peterzen's Kustavissa, Munkviken Paraisten keskustassa . Lossien takana esim. Verkan, Korpoström.

    • sydvestipena

      Ei.troolari tarkoittanee harrastuksella laitureille ilmestyneen uuden sukupolven väärinkäsitystä, jonka mukaan kaiken saa rahalla. Ehdotan vanhan liiton edustajana samaa järjestelyä kuin eräässä puolueessa tapahtuu parhaillaan. Irrottaudutaan ei.troolarilaisista. Käytetään luonnonsatamia, nuhjaisempia vierasvenelaitureita ja Merikarhujen mainioita laitureita. Jätetään Hanko, Kasnäs, Nauvo ja Maarianhaminan itäsatama uuden sukupolven nuivan linjan harrastajille. Palautetaan mieleemme "harras" asenne, eikä juosta sähköjohtojen kanssa pitkin laitureita. Puhutaan satamanaapurille muutama sana ja autetaan muita vesilläliikkujia. Näytetään esimerkkiä toiminnallamme perinteestä, joka on siirtynyt vesilläliikkujien parissa sukupolvilta toisille. Kunnioitettaan edelleen luonnonvoimia, enemmän kuin huvivenesatamien palvelujen määrää ja tasoa.

      Aloittaja löytää varmasti itselleen sopivan venemökkisataman, kun kiertelee paikkoja.

      • Tötterströmm

        Hyvä idea. Tehkää ihmeessä näin niin jää enemmän tilaa meille nykymaailmassa eläville.


      • eiaudillavesille

        Voi myös tehdä onnistuneen kompromissin. Vaikka haluaa päivän päätteeksi verkkovitaan kiinni, saunaan ja katettuun ruokapöytään istumaan, voi SILTI omaksua hyvät käytöstavat, merimiestaidot, ja huomaavaisen asenteen.


    • Sydvestipena

      Miten olisi sellainen kompromissi, että vierasvenesatamien paikat jaettaisiin kummankin liiton edustajille jollakin tavalla? Hangossa se olisi helppoa. Saari luovutettaisiin 38- jalkaisille, alle viiden vuoden ikäisille pursille ja mantereen puoli pyhitettäisiin meille vanhoille parroille. Laituripaikat voisi merkata jonkilaisilla muovitötteröillä. Uuden liiton värit voisivat olla sinikeltaisia ja vanhan liiton väriksi sopisi tulevaisuuden sininen. Kasnäsissä ja Maarianhaminan itäisessä satamassa laituripaikat voisi jakaa sijainnin perusteella. Uudelle liitolle paikat saunojen lähelle ja vanhalle liitolle tuulen puolelle. Nauvon satamassa vanhalle liitolle kumitössäleet ja uudelle liitolle muut paikat. Jakaantuminen eri etupiireihin saattaa aiheuttaa suukopua ja epäjärjestystä. Olisiko Soldiers of Odinin pojilla aikaa ja halua tulla partioimaan laitureille? Näin vältyttäisiin eri yhteisöjen edustajien yhteeotoilta.

      • Rahallasaaja

        Eikö kuitenkin tasapuolisinta ja nykyaikaisinta olisi antaa vaan paikat paremmuusjärjestyksessä eniten maksaville. Turhaa tästä on kamalaa vääntöä tehdä, rahahan joka tapauksessa useimmiten puhuu ja ratkaisee!


      • MitaanTietamaton

        Nykyaikaistahan on rahan ratkaiseminen. Ennen raha oli vaihdantaväline eikä itseisarvo.

        Maailma muuttuu ja se pitänee hyväksyä. Ymmärrän kyllä vanhojen partojen huolestuneisuuden, kun yhä vähemmän ihmiset kasvavat harrastuksiin yhdessä tekemisen kautta. Eikä tämä ole ainoastaan veneilyn ilo.

        Prätkissä ennen rakenneltiin oma rukki itse kukin taitojensa mukaan ja kokemuksia vaihdellen. Nykyisin on tullut käsite visa-rakentelijat, kortti koneeseen ja luettelosta valitaan sopivia palikoita.

        Golfissa ennen pelattiin yhdessä itse pelin vuoksi. Nykyisin mennään kentälle näyttäytymään ja kehutaan tasoituksilla.

        Talkoihin osallistuminen on vähentynyt, koska kaikki pitäisi saada rahalla eikä missään nimessä muiden eteen saisi tehdä mitään korvauksetta. Jotakin harrastusten sisäistämisestä ollaan menettämässä ja siirtymässä suorituskeskeiseen tekemiseen.


      • kaikellaonselitys

        Olet oikeilla jäljillä. Miksi niin on käynyt, johtuu suurelta osin siitä, että takavuosina vielä harrastettiin työpäivän jälkeen kuka mitäkin. Joka oli työssä isossa valtion omistamassa konepajassa tai metsäteollisuudessa, sai käyttää työnantajan välineitä, tiloja, harrastepiirejä, jne.
        Nykyään koko valveillaoloaika kuluu työhön sidonnaisuudessa, eikä vuorokaudessa riitä enää tunnit busata jonkun vanhan puuveneen tms. kanssa, varsinkin jos vielä pitää päästä itse asiaan, eli vesille. Kun veneen ohella pitää olla omakotitalo, kesämökki, 2 autoa, harrikka, mopoauto ja vesijetti, niin ei ole enää muuta ratkaisua kuin ostopalvelut ja mökkitalkkari.
        Itsellä menee koko valveillaoloaika töissä, jotta pystyy rahoittamaan tämän sirkuksen.
        Pieni vähemmistö veneilee perintöswanillaan, jota firman piikkiin pidetään yllä.
        Toinen pieni vähemmistö pystyy tekemään "elämäntapavalinnan" ja hyppäämään ulos tästä hullunmyllystä, hylkäämällä ruuhkaisen cityn, ja muuttamalla luonnon helmaan, suvun perintömaatilalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1940
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      136
      1343
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      935
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      112
      902
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe