Mitä tehdä ahdistukselle, onko harmitonta?

Ontheedge

Mitä köyhänä opiskelijana voi ahdistukselleen tehdä? Psykoterapia liian kallista ja suljetulle joutuminen ahdistaa enemmän kuin mikään, mieluummin kuolisin vaivaamatta muita. Joka yö valvon ahdistuen seuraavastä päivästä, joka päivä esitän kestäväni paineet, enkä pysty sitä muuttamaan. Yleinen ahdistus, sosiaalinen ahdistus ja paniikkihöiriöt kulkevat käsi kädessä, myös lääkärikammon omaan. Elämässä ei ole mitään nautinnollista, nautin korkeintaan yhden päivän kahdessa kuukaudessa ja sitten jatkan vain velvollisuudentunnosta.

18

378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Panik

      Täällä myös ahdistuneisuushäiriöinen, jolla elämä menee "hukkaan" tämän paskan takia. Mene hyvä ihminen terveyskeskukseen josta varmasti saat apua itsellesi. Pyydä joku kanssasi jos et yksin uskalla.

    • Ontheedge

      Olen siellä jo kerran ollut, mutta kiistin kaiken kaiken kun se olisi pitänyt kohdata ja lääkäri uskoi. Ei pienen paikkakunnan virolainen lääkäri ole kiinnostunut edes siitä, ettei omin avuin voi kävellä. Joskus mietin, että ainut vaihtoehto on lopettaa kaikki muulla tavoin. Edes läheiseni eivät ahdistuksesta tiedä, joten työ ja koulu voisivat kärsiä terveyskeskuskäynnistä.

      • Panik

        Sua helpottaisi jo se kun kertoisit läheisillesi voinnistasi. Miten työ tai koulu voi kärsiä lääkärillä käynnistä. Ota apua vastaan niin voit ehkäpä nauttia elämästä.


    • Ontheedge

      Omasta näkökannasta työ ja koulu voivat kaatua siinä vaiheessa tauolle jos joku näkee asian vakavuuden todellisuudessa. Ja lähimmäisimmät eivät välitä tai leimaavat hulluksi, minkä vuoksi perfektionismi ei anna lupaa paljastaa vihattua heikkoutta

    • ahdistuneena

      Myös täällä on elämä pilalla ahdistuksen takia, eikä sille loppua näy. Köyhänä sitä itsekkin miettii, mitä on tehtävissä, kun ei ole varaa terapioihin... Silloin tällöin keskustelua hoitajan kanssa.. Siitäkään ei ole apua kun en osaa erotella mikä vaivaa. Lisää lääkkeitä vaan, jotka ei edes auta. Sukulaiset tietää, mutta ehkä eivät välitä. Käskevät vain piristymään. Sen tekisin, jos se ahdistukseeni auttaisi.

    • hardhard00

      Ei muuta kun kunnon lääkeresp. pyytämään eli lääkäriin ja kerrot jos lekuri ei meinaa kirjoittaa että ottaako hän sitten vastuun sinusta loppupeleissä! Pitäisi tehota ainakin että jokainen ahdistunut ihminen saa lääkityksen. Nyt on sitten turha jonkun kirjoittaa ala ulkoilemaan ja muuta lässyn-lässyn.

    • rapparireiska

      Yleisin neuvo ihmisiltä, jotka eivät tiedä ahdistuksesta tai masennuksesta, eivätkä välitäkään, on:
      Piristy tai reipastu !
      Ikäänkuin se olisi noin vain tehtävissä sormia napsauttamalla. Jos se niin helppoa olisi, ahdistuneita ja masentuneita ei olisi ollenkaan tässä maailmassa.

      En ole ihan varma antaisiko terapia takeita paranemisesta, mutta että saisi keskustella edes jonkun kanssa asioistaan, auttaisi.
      Se vain lisää ahdistusta, jos joutuu yksinään pyörittelemään asioitaan päässään.
      Vuorovaikutteinen ihmissuhde auttaisi ahdistunutta.

      Terveyskeskuksen tai muista psykiatrisista hoitajista ei ole juuri apua. Ei heidän koulutuksensa riitä. Joku hyvä ystävä tai kaveri olisi paljon parempi.
      Ahdistuneet vain eivät suorastaan vedä puoleensa ihmisiä, ystävät voivat jopa kaikota.
      On ilmeisesti niin ahdistavaa jutella ahdistuneen kanssa ?

      Lääkekierteeseen joutuminen voi pahentaa asiaa. Masennukset ja ahdistukset yleensä helpottavat ja menevät ohi, mutta lääkittynä tauti jatkuu, "sairastuu" tavallaan lääkkeisiin, niitten vaikutukseen. Pää lääkkeillä "huumattuna" ei ole oikein mahdollista parantua.
      Lääkehän lievittää vain oireita, ei paranna tautia, joka olisi ehkä jo parantunut itsestään ilman pitkää lääkitystä. Lääkkeen purkaminen voi olla parasta mitä ahdistukselleen voi tehdä.
      Lääke voi aiheuttaa mm. ahdistuksen- ja masennuksentyyppisiä oireita, luulee että on vielä "sairas", vaikka oireet johtuvat lääkkeistä.

      Pahimpiin oireisiin on joskus välttämätöntä saada lääkitystä, jos tässä yhteiskunnassa asiansa aikoo ja haluaa hoitaa ja elää yhteiskunnan tasa-arvoisena jäsenenä.

      Aloittajalta kysn, etkö löytäisi ketään sukulais- ja tuttavapiiristä, jolle voisit avautua ja jolta saisit vähän apuakin ? Jos ottaisit vähän topakamman asenteen ja kysyisit suoraan:
      Tarvitsen juttukaveria ja apua, voisitko sinä auttaa minua ?

      Ei ole viisasta uhriutua, heittäytyä marttyyriksi, joka "mieluummin kuolisi vaivaamatta muita", kuten kirjoitat. Siinä ei ole mitään mieltä. Älä lankea omaan marttyyriansaasi.
      Hieman moitit muitten asenteita sinua kohtaan. Itsekin voi pyrkiä muuttamaan asenteitaan muita kohtaan eikä jumiutua poteroonsa.

      Yritä nauttia kesästä, tee jotain kivaa joka päivä. Vaikka kuinka pienen asian, joka ilahduttaa sinua ja tuo hyvää mieltä sinulle. Aloita pienestä, päivä kerrallaan. Hyvä vointia !

    • rapparireiska

      Anteeksi aloittaja ! Sotkin vähän sinun ja erään toisen kirjoittajan kirjoituksia keskenään, jota ei sukulaiset auta…jne….

    • ylösjaulosmars

      Miten olet joutunut tuohon elämäntilanteeseen ? Vältteletkö kavereitasi oireittesi takia ?
      Seura tekisi hyvää ! Ei kenenkään tarvitse esittää olevansa "raudanluja", kestävänsä paineita, niin lisäät vain omia paineitasi. Ei kukaan ole raudanluja ja taipumaton ! Ihmisiä me heikkouksinemme olemme kaikki. Älä jättäydy yksin !

    • NäinEstänAhdistuksen

      Moni joka on radikaalisti väsynyt yhteiskuntaan ja oravanpyörämäiseen kuluttaja-elämään, ovat alkanee munkeiksi. Uskon että löytäisit paljon helpotusta ja viisautta elämääsi ihmisiltä jotka ovat käyneet läpi samoja asioita ja pahempia (koska ovat hylänneet kaiken omaisuutensa) ja ovat löytäneet jonkun paremman vaihtoehdon! Se on todellista ja YouTubessa on monien esim. buddhalaisten munkkien puheita myös tässä keskeisistä aiheista ja niistä vapautumisesta ja miten se tapahtuu. Erittäin älykkäitä ja osa erittäin huumorintajuisia. Osa ollut erittäin menestyviä ennen munkiksi ryhtymistään. On entisiä lääkärejä ja yliopiston opettajia ja pankkiireja ja muita joilla on ollut perheitä, rahaa, tai vain paljon irtosuhteita ja villiä elämää - ja ovat alkaneet munkeiksi. Pahoinvointi on aina merkki jostakin, eikä sitä pitäisi vain painaa "maan alle". Mietipä kun olit pieni lapsi, niin varmasti olit onnellinen ainakin joskus. Mikään ei estä olemasta onnellnen nyt, kuin oma ajatusmaailma ja omat pakkomielteet. Hae youtubesta vaikka "ajahn Brahmavamso" ja sitten joku haluamasi aihe... Videoita on satoja ja yhtä hyviä puhujia (ajahn:eja) on vaikka kuinka paljon.

      Elämäntilannetta voi myös korjata, mutta aluksi pitää sinnitellä koska tuloksia ei ehkä heti näy, mutta maljakin täyttyy pisara kerrallaan kunnes vuotaa yli... (:

    • 123132132321

      Opiskelija on hyvässä tilanteessa koska on vapaa tekemään mitä haluaa ja koko maailma on avoin. Lisäksi nyt on nousukausi alkamassa ja kaikki kauppa vetää ja eurokin vain vahvistuu koko ajan. Älä usko katkeria surkimuksia jotka sanoisivat että "no minneppä menet töihin kun valmistut?". Itsekin valmistuin vasta ja työpaikkoja on ympäri Suomen jos vain viitsisi muuttaa mutta katson löytyykö lähempää koska pari työtarjousta olen jo saanut ja pitää katsoa mitä niistä tulee.

      • Öäöä

        Mulla oli samat ongelmat. Voin myydä sulle ketipinoreita ja lito lääkkeitä. Haluatko?


    • armeliaisuutta

      Hahhah ! Rahaton ei ole kovinkaan vapaa tekemään mitä vaan.
      Ei sitä ihan noin vaan nykäistä itseään mihinkään. Maailma on avoin ! Onko se ivaa Sinulta vai ?
      Nousukausia alkaa. Joopa joo. Miten nouskausi koskettaa vähäosaisimpia ? Tai euron vahvistuminen ? Menee vuosikymmen ennenkuin nousukausi kohtaa köyhän. Jos sittenkään, saattaa tulla uusi laskukausi.
      Se varmaan ahdistaakin, että t e o r i a s s a kaikki on mahdollista, mutta käytännössä asiat eivät ole niin helposti toteutettavissa.

      Kirjoituksesi on huono provo.
      Älä lyö lyötyä !

    • halvempaa_terapiaa
    • gfnbm

      mikä on se mielenterveystalo-terapia?
      onko se hyvä ?
      tietääkö joku?
      saako sieltä apua?

    • SairaudestaVäsynyt

      Millaisia lääkkeitä on ahdistukseen, onko ne oikeasti auttanut joitain? Parantanut koko viheliäisen sairauden esim?

    • Hinnoittele_elämäsi

      Lopeta itsesesi syylistäminen ja ala kuntoilemaan. Älä usko psyyke lääkäreitä, koska useimmat heistäkin ovat puoskareita, lääkefirmojen huoria jne.

      Köyhänä ei riittävän hyvää hoitoa yleensä saa, näin yleensä (Köyhällä ei ole varaa myös Suomessa sairastella).

      Sinun on hoidettava itse terveytesi kuntoon, jos vähänkin mahdollista - Vaativin osuus on mielenhallinta ja järjissään pysyminen - Henkisesti ja fyysisesti itsensä kunnossa pitäminen.

      Jos alat laajemmin tiedostamaan, että moni muukin on samassa veneessä ja mikä yleisin tekijä ajaa yhä useamman myös vastaavaan, niin olet jo oikeilla jäljillä. Keskity ensin psyykkisen ja fyysisen kuntosi parantamiseen. Helppoa sekään ei köyhällä ole, mutta pyri todistamaan itsellesi, että pystyt kaikesta paskasta huolimatta siihen.

    • Äiöö

      Mulla oli samat ongelmat. Voin myydä sulle ketipinoreita ja lito lääkkeitä. Haluatko? Lähtee halvalla muuten

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe