Äitini ja isäni kielsivät uskon! :(

Pimeydenmaa

Sain järkyttävän ja hyvin surullisen viestin sisaruksiltani, että äiti ja isä eivät enää kulje uskovaisten matkasaatossa. Kuulemaani suru-uutista en meinannut millään alkuun uskoa todeksi. Oli hyvin epäuskoinen olo, että miten tämä voi olla mahdollista. Vanhemmat sentään juurruttivat meidät tähän uskoon. Kuinka he voivatkin nyt yhtäkkiä perääntyä ja lakatakin uskomasta?!

Viimeiset päiväni ovat menneet kuin jossain tunnelissa. Työntekoni ei maistut, aivan kuin olisin menettänyt läheiseni. Kyselin äitiltä ja isältä, miksi he päätyivät tällaiseen ratkaisuun, niin molemmilta tuli vähän erilainen vastaus. Äidin mukaan äidille ja isälle vain sanottiin kylmän viileästi siionissa, etteivät he nauti enää yhteistä rakkautta. Isä taas oli sitä mieltä, ettei se näin mennyt, vaan he itse ovat alkaneet uskoa toisin, mitä nykyvanhoillislestadiolaisuudessa opetetaan. Siis millä tavoin vanhoillislestadiolaisuus on siis muuttunut???!!! Itse ainakin olen kokenut, että seurapuheet ovat ihan samanlaisia, kuin ennenkin. Edes Päivämiehen linja ei ole muuttunut yhtään mihinkään. Mun on siis vaikeaa niellä isän perusteluja!

Aikaisemminkin on tosi moni lähisukulaiseni kieltänyt uskon. Jopa rakas kummipoikani jätti uskon hiljattain. Valaiskaa mua, onko jossain aloitettu hoitokokoukset, vai mistä ihmeestä tämä pako johtuu??! Suviseuroissa kuitenkin tehtiin kaikkien aikojen kävijäennätys. Sanankuulijoita oli kaikkiaan päiväkävijät mukaan laskettuina 87 000! En tiedä, kulkiko isä ja äiti vielä suviseuroissa uskovaisina vai ei, sillä uutisen sain kuulla vasta suviseurojen jälkeen...

66

1683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liian_utelias_heppu

      Onko isäsi puhuja tai pappi?

      • öykkäri

        Siis on, koska et vastannut... (?)


    • Penttiveli

      Liikettä johtaa pieni elitistinen joukko, "sisäpiiri", joka suodattaa sisällensä tarkan seulan lävitse oikeanlaista ainesta. Eliitin kokoa täytyy rajoittaa, jottei se kasva liian suureksi. Eliitin, eli kovan ytimen, ulkopuolella on hajanaisempi suojakehä, josta eliitti hyötyy eniten. Eliittiin kuuluvat omistavat yrityksiä, joiden palveluja ja tuotteita sitten Siionin sisaret ja veljet ostavat ja käyttävät. Oulun seudulla on olemassa selvä "klusteri", jossa vl-yrittäjät pönkittävät toinen toisiansa. Lyhyellä aikavälillä tämä toimii, mutta pidemmässä juoksussa tukehtuu omaan mahdottomuuteensa. Lyhyesti: Kyse on vallankäytöstä, luultavasti vanhempiesi kohdalla on kyse samasta syystä, joka vain sanoitetaan hieman eri tavoin. JR

      • Ekskeittiökauppias

        Siksi boikotoin VL firmoja ja kehoitan siihen myös muita. Selvittää omistajien ja johtohenkilöiden taustat. Kannattaa kiertää kaukaa ennen vaikeuksia.


    • Kumpaa_tarkoitat

      Tarkoitatko avaaja, että vanhempasi kielsivät uskon Jeesukseen Kristukseen vai lopettivat uskomisen SRK:n saatanallisiin Raamatun vastaisiin valheoppeihin?

      • Miten_sinulla

        Kalevi on niin paljon vihaa Jumalaan valtakuntaa kohtaan?


      • Sekoilevalle
        Miten_sinulla kirjoitti:

        Kalevi on niin paljon vihaa Jumalaan valtakuntaa kohtaan?

        Käytätkö sinä Raamatun vastaisia valheoppeja opettavasta harhalahkosta (vl) nimitystä "Jumalan valtakunta"?

        Miten voit olla noin sekaisin?!


      • Silmät-avautuivat

        Näkemään - siis vanhempasi huomasivat, että vl-lahkolaisuus on puhdasta ihmisoppia, se on kaukana aidosta uskosta. Jos eroaa vl-lahkosta, se ei tarkoita samaa kuin että kieltää uskon, kieltää vain vanhoillislestadiolaisuuden ja sen sairaat opit., jotka ovat harhaisia ihmisoppeja.

        Sinä itse sen sijaan kuljet vielä suomut silmillä, mutta kun on vauvasta asti aivopesty, on varmasti vaikeaa nähdä asioiden todellista luonnetta.


    • raitistakaikkioltava

      Paljon on ihmisiä esim helluntai -ja vapaaseurakunnissa "uskomassa" (sanoisin itse että siellä on uskovaisia) , samoin muissa porukoissa, niin minkä takia vanhoillislestadiolaiset ( mikä vanha..? ) kutsuvat itseään ainoiksi pelastuneiksi?

      Voisinpa jopa arvella, että taitaa olla aika paljon harhaa siellä, saisi vähän tuoda jo valoon vaikka sen TUPAKANPOLTONKIN, miten on? Eikö se ole TOSI saastuttavaa ja epäterveellistä polttajalle, ja ympärillä oleville jopa samassa määrin, kuulemma? Jos sata vuotta sitten joku "alku-vanhoillinen" käryytti piippua, niin oliko siitä pakko tulla joku sovittu lupa sitten hamaan tulevaan? Ei kukaan uskaltanut sanoa papalle, että lopeta jo tuo, häpäiset ittes.

    • tutkiRaamattuajaopi

      voi aloittajaparka kun olet ymmärtämätön tapaus ei voi muuta sanoa.

      etkö sinä hyvä ihminen tajua ettei Jumala ole kenenkään povipullossa josta annostellaan oikeat vuorosanat osaavalle!

      tietysti se on teille siellä sisäpiirissä eläneille mailmanloppu jos jollekin silmät avautuu ja menee vielä ja kertoo siitä ääneen, siitähän se ulosheitto käynnistyy saman tien ja koko muun joukon päivitys ja lopulta vihaaminen ja karttaminen.

      • kunnon.vl

        Älä sinä epäuskoinen viitsi höpöttää. Helvetin kauraa olet!


      • onihmesakkia
        kunnon.vl kirjoitti:

        Älä sinä epäuskoinen viitsi höpöttää. Helvetin kauraa olet!

        niinkö, millä mittasit kerro ?

        oliko kaks j a puoli nortin mittaa kauran pään pituus vaiko miten?

        etkö sinä pöljäke tajua ettei veeällissä ole kuin muutama Raamatun mukaan uudestisyntynyt, kaikki loput syntyy siellä pirtin penkissä jo tutista alkaen niihin veeäloppeihin jotka taas ovat syntyneet jossain oulun tupakkipaikalla!!


    • mitäs.tuohon.muuta

      Järki palaa pätkittäin.

    • Yläkerranjesse

      Se voipi olla että sun porukat parantu tuosta hulluuesta ja alako elämään normaalia elämää😂 Jos se yläkerran jesse vielä sutki parantais tuosta sairauesta

    • jeesuusherraaa

      "vanhempasi kielsivät uskon Jeesukseen Kristukseen "
      -
      Tuskin ne sitä ovat kieltäneet, vaan vl pedofiililahkon, saatanalleheittämistalkoot,
      ja salaamiskulttuuriyrityssynnin.

    • Suosittelen avaajallekin eroamista.

    • Kumpaan_sinä_uskot

      ##niin minkä takia vanhoillislestadiolaiset ( mikä vanha..? ) kutsuvat itseään ainoiksi pelastuneiksi?##

      SRK:n oppi:

      VAIN ME (= vanhoillislestadiolaiset) olemme maailman ainoita oikeita uskovaisia. VAIN ME (= vanhoillislestadiolaiset) menemme taivaaseen.

      Raamatun oppi:

      "16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. "
      (Joh. 3:16)

      Uskotko sinä tämän viestin lukija Raamattua vai SRK:ta (= Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys)?

    • Kohtitaivasta

      Rukous voi paljon ja toivoa on. Älä välitä asiattomista kommenteista. Et ole yksin, Luoja tietää murheesi. Minäkin muistan sinua vaikka en tunne. Meillä on tärkeä tehtävä olla läsnä, emme tiedä päivää ja hetkeä jolloin sinua tarvitaan tuomaan evankeliumi.

    • pyhässähengessä

      Ehkä ne on syntyny ylhäältä uudestaan ja usko vaihtu tietoon.

    • tietotuusjaelämä

      Aloittajan kannatta kysyä vanhemiltaan yksi kysymys, uskotteko Jeesuksen Kristukseen. Mikäli vastaus on kyllä, asia on kunnossa.

      Ap. t. 4:12
      Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."

      Eli kuuluminen johonkin lahkoon ei pelasta. Toisaalta Jumala kehoittaa lähteään pois kansansa sellaisesta joka on iljetys Jumalalle.

      Ilm.18
      1 Sen jälkeen minä näin tulevan taivaasta alas erään toisen enkelin, jolla oli suuri valta, ja maa valkeni hänen kirkkaudestaan.
      2 Ja hän huusi voimallisella äänellä sanoen: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon ja tullut riivaajain asuinpaikaksi ja kaikkien saastaisten henkien tyyssijaksi ja kaikkien saastaisten ja vihattavain lintujen tyyssijaksi.
      3 Sillä hänen haureutensa vihan viiniä ovat kaikki kansat juoneet, ja maan kuninkaat ovat haureutta harjoittaneet hänen kanssansa, ja maan kauppiaat ovat rikastuneet hänen hekumansa runsaudesta."
      4 Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: "Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa.

      Eli uskonnollisen järjestön ja kirkon sotkeutuminen politiikkaan, maalliseen ja rahan ahneuteen ym. ei ole Jumalan kansan tunnusmerkki. Siitä pitää lähteä pois.

      • Pimeydenmaa

        Isä ja äiti sanoo uskovansa nykyäänkin Jumalaan, vaikkeivät enää ole vanhoillislestadiolaisia. Minä kuitenkin yhdessä sisaruksieni kanssa olen sitä mieltä, että vanhempamme ovat eksyneet väärälle polulle. Taivaaseen vieviä teitä kun ei ole useita, vaan ainoastaa yksi. Ja näin on myös seurakuntain laita. Ei ole monta porukkaa, vaan ainoastaan yksi porukka, joka on samassa uskonkäsityksessä ja joilla on sama oppi.
        Olemme puhutelleet alhaalta päin isää ja äitiä ja rukouksenamme olisi se, että he saisivat vielä palaamisen armon. Saa nähdä, missä ne alkaa käymään sanan kuulossa, jos eivät enää Rauhanyhdistyksellä käy. Kesällä Rauhanyhdistyksellä tosin on hiljaista ja vanhemmat aikovat kesän aikana kyllä käydä kesäseuroissa. Äiti jotain totesi, että he saattavat käydä myös muiden järjestämissä kesäseuroissa ja etsivät näin uutta hengellistä kotia itselleen.
        Voi voi, kun äitini tietäisi, etteivät ne mitään koteja ole ne muut suunnat.


      • pitkäänhellari

        Ymmärrän järkytyksesi, mutta eivät vanhempasi ole kääntämässä selkäänsä elävälle Jumalalle ja pelastukselle koska ovat aikoneet käydä muissakin suuntauksissa ja etsivät uutta hengellistä kotia. He ovat vain alkaneet ymmärtää, ettei kaikki olekaan ihan niin kuin Jumalan sana opettaa liikkeessänne. Olin nuorena perusluterilainen mutta sitten tulin uskoon aloin ymmärtää ettei valtionkirkko ole Jumalan sanaan perustuva ja seurakunnan jäsenyys tulee pelkän lapsikasteen perusteella.
        Anna toki heidän olla nyt omassa rauhassaan ja luota ja usko Jumalaan omatuntosi mukaan ja niin kuin koet oikeaksi.


      • pitkäänhell

        Lisään vielä, että taivaaseen on vain yksi tie, Jeesus Kristus. Joh. 14: 6. mutta maan päällä on erilaisia seurakuntia joissa on uudestisyntyneitä Jeesukseen Kristukseen uskovia Jumalan lapsia.


      • tietotuusjaelämä
        Pimeydenmaa kirjoitti:

        Isä ja äiti sanoo uskovansa nykyäänkin Jumalaan, vaikkeivät enää ole vanhoillislestadiolaisia. Minä kuitenkin yhdessä sisaruksieni kanssa olen sitä mieltä, että vanhempamme ovat eksyneet väärälle polulle. Taivaaseen vieviä teitä kun ei ole useita, vaan ainoastaa yksi. Ja näin on myös seurakuntain laita. Ei ole monta porukkaa, vaan ainoastaan yksi porukka, joka on samassa uskonkäsityksessä ja joilla on sama oppi.
        Olemme puhutelleet alhaalta päin isää ja äitiä ja rukouksenamme olisi se, että he saisivat vielä palaamisen armon. Saa nähdä, missä ne alkaa käymään sanan kuulossa, jos eivät enää Rauhanyhdistyksellä käy. Kesällä Rauhanyhdistyksellä tosin on hiljaista ja vanhemmat aikovat kesän aikana kyllä käydä kesäseuroissa. Äiti jotain totesi, että he saattavat käydä myös muiden järjestämissä kesäseuroissa ja etsivät näin uutta hengellistä kotia itselleen.
        Voi voi, kun äitini tietäisi, etteivät ne mitään koteja ole ne muut suunnat.

        Kysyinkin uskovatko he Jeesukseen. Hän sanoi:

        Joh. 3:16
        Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka HÄNEEN uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

        Tottakai pitää uskoa Jumalaan, mutta kun pelastukseen käy tie vain ja ainoastaan uskomalla Jeesukseen ja Hänen sanaansa. Mitään muuta tietä ei ole, ei edes se että kuuluu johonkin uskonnolliseen järjestöön. Se ei ole tie pelastukseen, paremminkin eksytykseen pois totuudesta.


      • Eenokkii
        pitkäänhell kirjoitti:

        Lisään vielä, että taivaaseen on vain yksi tie, Jeesus Kristus. Joh. 14: 6. mutta maan päällä on erilaisia seurakuntia joissa on uudestisyntyneitä Jeesukseen Kristukseen uskovia Jumalan lapsia.

        Enpä ole sinne menossakaan vaan Tampereelle.
        Ottaisko joku pitkäpartamaankiertäjä liftarin kyytiin?


      • haloonytjo
        Pimeydenmaa kirjoitti:

        Isä ja äiti sanoo uskovansa nykyäänkin Jumalaan, vaikkeivät enää ole vanhoillislestadiolaisia. Minä kuitenkin yhdessä sisaruksieni kanssa olen sitä mieltä, että vanhempamme ovat eksyneet väärälle polulle. Taivaaseen vieviä teitä kun ei ole useita, vaan ainoastaa yksi. Ja näin on myös seurakuntain laita. Ei ole monta porukkaa, vaan ainoastaan yksi porukka, joka on samassa uskonkäsityksessä ja joilla on sama oppi.
        Olemme puhutelleet alhaalta päin isää ja äitiä ja rukouksenamme olisi se, että he saisivat vielä palaamisen armon. Saa nähdä, missä ne alkaa käymään sanan kuulossa, jos eivät enää Rauhanyhdistyksellä käy. Kesällä Rauhanyhdistyksellä tosin on hiljaista ja vanhemmat aikovat kesän aikana kyllä käydä kesäseuroissa. Äiti jotain totesi, että he saattavat käydä myös muiden järjestämissä kesäseuroissa ja etsivät näin uutta hengellistä kotia itselleen.
        Voi voi, kun äitini tietäisi, etteivät ne mitään koteja ole ne muut suunnat.

        et voi olla noin pimeä eli taidat olal pelkkä feikki ei tuolalista sokeutta voi uskoa todeksi mitä luen tuosta yltä!

        tekstisi paljastaa ettet ole juuri Raamattua avannut etkä ymmärrä mitään siitä mitä kirjoitat.

        Kuule jokaisessa mailman kolkassa on uskovia vaikka kourallinen vain on koskaan edes kuullut lestalaisista ja opeistaan, koita nyt se jo viimein tajuta.

        vaikka omissa seuroissasi eiole koskaan puhuttu niistä asioista niin ota itse selvää ja herää veeälunestasi joka on kyllä syvä ja pimeä.


      • etsivä-xxx
        Pimeydenmaa kirjoitti:

        Isä ja äiti sanoo uskovansa nykyäänkin Jumalaan, vaikkeivät enää ole vanhoillislestadiolaisia. Minä kuitenkin yhdessä sisaruksieni kanssa olen sitä mieltä, että vanhempamme ovat eksyneet väärälle polulle. Taivaaseen vieviä teitä kun ei ole useita, vaan ainoastaa yksi. Ja näin on myös seurakuntain laita. Ei ole monta porukkaa, vaan ainoastaan yksi porukka, joka on samassa uskonkäsityksessä ja joilla on sama oppi.
        Olemme puhutelleet alhaalta päin isää ja äitiä ja rukouksenamme olisi se, että he saisivat vielä palaamisen armon. Saa nähdä, missä ne alkaa käymään sanan kuulossa, jos eivät enää Rauhanyhdistyksellä käy. Kesällä Rauhanyhdistyksellä tosin on hiljaista ja vanhemmat aikovat kesän aikana kyllä käydä kesäseuroissa. Äiti jotain totesi, että he saattavat käydä myös muiden järjestämissä kesäseuroissa ja etsivät näin uutta hengellistä kotia itselleen.
        Voi voi, kun äitini tietäisi, etteivät ne mitään koteja ole ne muut suunnat.

        Riippumatta siitä mitä itse kukin ajattelee vanhoillislestadiolaisuudesta ja siitä mikä on yksi pyhä seurakunta, niin se on varmaa että sillä yhdellä tiellä tarkoitetaan vain yhtä asiaa .
        Joh. 14:6
        Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. [Joh. 11:25; Room. 5:2; Hepr. 10:20]

        Näin se on vanhoillislestadiolaisuudessakin se yksi tie.

        Siitä yhdestä seurakunnansta voi tällä palstalla olla keskustelussa monta eri mielipidettä mutta tästä yhdestä ei ole "kahta sanaa".


      • tietotuusjaelämä
        etsivä-xxx kirjoitti:

        Riippumatta siitä mitä itse kukin ajattelee vanhoillislestadiolaisuudesta ja siitä mikä on yksi pyhä seurakunta, niin se on varmaa että sillä yhdellä tiellä tarkoitetaan vain yhtä asiaa .
        Joh. 14:6
        Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. [Joh. 11:25; Room. 5:2; Hepr. 10:20]

        Näin se on vanhoillislestadiolaisuudessakin se yksi tie.

        Siitä yhdestä seurakunnansta voi tällä palstalla olla keskustelussa monta eri mielipidettä mutta tästä yhdestä ei ole "kahta sanaa".

        Noihan se on, mutta. Maailma on saatanan vallassa ja se villitsee eri tavoin ihmisiä pois totuudesta. Niinpä uskonnolliset järjestöt ovat varottavia koska niiden opetukset eivät ole totuutta. Mikäli Jeesuksen sanaa tuntematon erehtyy mukaan massaan jossa uskotellaan että tämä on "totuus", silloin ollaan eksytettyjen joukossa.
        Ei ihmisen tarvitse kuulua kirkkoon eikä mihinkään ihmisten perustamiin uskonnollisiin järjestöihin. Miksi sinne pitäisi kuulua? Mitä hän luulee saavuttavansa uskomalla ennemmin ihmistä kuin Jeesusta ja Jumalalta tullutta sanaa? Kertokaa?


    • Eenokkii

      Hienoa. Moni kuitenkin tulee aikansa uskipiireissä kärvisteltyään järkiinsä.
      Tee sama perästä: Vapahtaja olet sinä.

    • tilapäislukija

      Tämä alotus on feikki. Kukaan uskovainen ei lähde tältä sivulta kyselemään neuvoja ja kertomaan vanhempiensa ongelmia uskonasioissa.

      • Pimeydenmaa

        Kerroin omasta tilanteestani. Väitätkö, ettei tällainen millään tavoin kosketa myös itteä, jos rakkaat vanhempasi ovat sinut juurrutaaneet uskoon ja he ovat olleet myös niitä, joiden luo on aina voinut mennä, kun on uskonelämässä ollut vaikeaa. Kyllä tää on aika suuri muutos mun elämässä ja tätä muuttunutta tilannetta täytyy jollain tapaa työstää. Ei tästä helpolla yli pääse!


    • öykkäri

      Missä, aloittaja, vanhempasi asuvat?

      • Pimeydenmaa

        Eipä ole tarvetta kertoa. Kuitenkin alkaisitte vain mollaamaan sen paikkakunnan siionia.


    • MummoVeiRiparille

      Teitkö suviseuroissa esirukouspyynnön edellisissä suviseroissa? Näissäkin on tietääkseni joitakin tapauksia. Lapset ovat uskomassa ennen kuin vanhemmat/vanhempi.

      • Pimeydenmaa

        Toissa vuoden suviseuroissa taisin kuulla esirukouspyynnön, jossa parannuksen saaneet lapset rukoilevat, että myös heidän vanhempansa löytäisi Jumalan valtakunnan. Eri tapause se siis on. Porin suviseuroissa, eli näissä viimeisimmissä taas en voinut tehdä, koska uutinen vanhempien uskon kieltämisestä tuli vasta suviseurojen jälkeen. Jos se olisi tapahtunut ennen suviseuroja, niin ihan varmasti oltaisiin jätetty esirukouspyyntö. Ehkä sitten opistoseuroissa.


    • javanhatsitäsamaa

      Kyllä on kammottavaa millaissa lapselisessa pimeydessä nuoret veeällät voivat elää ei herrasväki voi olla totta!

    • SinäJaMinäkin

      Tuhlaajapojan reissulla on moni meistä. Paavali kirjoittaa kuolleista Aatamissa.

    • pitkäänhellari

      Saattaa olla että et luota meikäläisen neuvoihin, mutta ei vanhempienne tilanne ole niin vakava kuin miltä se nyt teistä lapsista tuntuu. Ihmisen elämässä on monenlaisia vaiheita ja jokaisen on kuljettava se oma tiensä. Varmaan on nyt parasta että jätätte vanhempanne nyt Jumalan huomaan ja kyllä Herra rukouksenne kuulee ja pitää huolta rakkaimmistanne. Olkaa edelleen väleissä heidän kanssa ja saattaa olla parempi ettette liikaa rassaa heitä huolillanne. Jumala kunnioittaa ihmisen vapaata tahtoa ja siihen pitää meidän ihmisten myös kasvaa. Kun aikaa kuluu, niin vanhempanne voivat edelleenkin käydä herätysliikkeenne seuroissa.

      Ei se vanhemmille, varsinkaan äidilleni ollut helppo asia kun erosin kirkosta ja liityin helluntaiseurakuntaan. Hän oli vakaumukseltaan miltei ateisti, mutta kunniallisen suomalaisen halusi kuulua valtionkirkkoon. Kyllä omaatuntoa pitää kuunnella ja kunnioittaa ja meidän tulee antaa siihen oikeus lähiomaisillemme. Sanoin silloin että olette edelleen minun vanhemmat ja uskonratkaisuni ei mitenkään horjuta sukulaissuhdettamme ja perheyhteyttä. Ja sovussa sitten oltiin ja eleltiin ja kyllä he lopulla hyväksyivät valintani.

    • Morriez

      Nykyisin on paljon uskonsa kieltäneitä ja niiden määrä sen kuin kasvaa.
      Sen huomaa mm. suviseurakentällä, jossa vuosi vuoden jälkeen näkee enemmän vl-taustaisia, jotka ovat jättäneet uskon. Jokin näitä uskonsa kieltäneitä kuitenkin vetää vuosi vuoden perään suviseuroihin. Uskonsa kieltäneitä on jo niin paljon, että he voisivat periaatteessa perustaa jo oman yhteisön, jolla viettää kokoontumisia. Ehkä senkin aika vielä tulee.

      • mmooomooo

        Lestadiolaisuus on niin elämää kontrolloiva usko ettei ole ihmekään että ihmiset haluavat jättää sen ja elää vapaasti. Sehän on jo ihmisoikeuksia vastaan että seurakunta päättää ihmisten perheen koon ja seksielämän kun ei ehkäisyä saa käyttää.

        Ihmisten täytyy itse saada päättää elämästä eikä ottaa se joltain tuntemattomalta auktoriteetiltä joka on jossain joskus päättänyt että televisiota ei saa olla.

        Lestadiolaisuus tulee näkemään joukkopaon tulevaisuudessa ja se kuihtuu vähitellen pois.


    • kaikenlaistasitäon

      Sitä on pakko esittää jotta saa armon kuulua systeemiin ilman etä heitetään kokonaan ulos!
      Siellä ulkona on tosin sekin mahdollisuus että joutuisi tai pääsisi jop aterveen Kristillisen uskon ilmapiiriin ja sitä kautta omakohtaiseen uskoon, jonka kohde on Jeesus Kristus, eikä seurakunnan lakipykälät.

    • erokannattaa

      Minä toivoin lapsuudessa että vanhempani kieltäisivät uskon ja olin kateellinen yhdelle perheelle kun he tekivät sen. Ihmiset alkavat tulemaan järkiin siitä se johtuu

    • huolissaan12

      Hienoa ja onnittelut vanhemmillesi. Tulivat vihdoinkin järkiinsä. VL ei ole sitä mitä siitä on taottu lasten kalloon tai peloteltu. Enämpi olen huolissani teistä lapsista jos ett ymmärrä jättää liikettä. Suviseuroissa voi olla vaikka kuinka paljon kävijöitä mutta oikeita lestadiolaisia niistä ei ole 30000 henkeä. Tämä on vain karu fakta. Ja luuletko oikeasti että taivaaseen pääsee vain yksi joukko. Miten sinut erotellaan muista. mietippä sitä onko siellä kyltti että vain lestadiolaisille pääsy. Kyllä sinusta pitää olla oikeasti huolissaan.

    • uskojeesukseenpelastaa

      Höpsistä. Eihän ne Jeesusta ole kieltäneet, eikä Jumalaa.
      Vain valheellisen vl pedofiiliuskon, saatanalleheittouskon.

    • jokainentavallaan

      Mukavaa ettei meidän suvussa ole ollut yhtään lestadiolaista ja tuskin tuleekaan vaikka kirkkoon kuulutaan.On se vain niin ahdasmielinen uskonto melkein kuin suomen islam.

    • IsonPerheenÄityliini

      Todella huolestuttavaa tämän ajan kehitys!
      Yhteiskunta maallistuu kovaa vauhtia. Pyhiä arvoja ei enää kunnioiteta!
      Kaikki luonnottomuus on tänä päivänä OK!
      Yhteiskunnan raju muutos heijastuu myös tähän elävään kristillisyyteen.
      Meidän piskuinen lauma näkyy ulospäin yhä ahdasmielisemmältä ja halvemmalta joukolta.
      Siitäkin huolimatta, että tämä on ainoa joukko, jossa kuulee vielä elävää evankeliumia.
      On ollut murheellista seurata, kuinka paljon on ollut luopumusta ilmassa. Monetkeen eivät enää halua omistaa tätä suurta lahjaa, joka on annettu yksin armosta!
      Elämme ajan illassa ja erityisesti tänä aikana kysytään uskoa!
      Jos omistat tämän kalleimman lahjan, niin ethän heitä sitä menemään! Ei ole sinun käsissäsi se, että tuletko saamaan sitä enää ikinä takaisin. Ei ole itsestään selvää, että kuolinvuoteellakaan tulee enää synnintuntoon. Ihmisen elämä täällä ajassa on kuin kämmenen leveys. Ikuisuuden rinnalla hyvin mitätön hetki.

      • tuotaseonainaollutjayhäo

        miksi äityli kirjoitat tuollaista valetta suorastaan, ...meidän piskuinen...on ainoa jossa kuulee elävää evankeliumia..???

        oletko ihan hassu tai sitten jokin muu vaiva, miten tuollaista kukaan voi kirjoittaa täysillä valoilla ajava kerro äityli mikä sinua vaivaa!!`?


      • IsonPerheenÄityliini
        tuotaseonainaollutjayhäo kirjoitti:

        miksi äityli kirjoitat tuollaista valetta suorastaan, ...meidän piskuinen...on ainoa jossa kuulee elävää evankeliumia..???

        oletko ihan hassu tai sitten jokin muu vaiva, miten tuollaista kukaan voi kirjoittaa täysillä valoilla ajava kerro äityli mikä sinua vaivaa!!`?

        Raamatussa puhutaan, että se elävä seurakunta on piskuinen lauma. Vain silloin voi ymmärtää nämä asiat oikein, kun on itsekin armosta osallinen. En aio alkaa täällä tämän enempää puhumaan uskonasioista, mutta jos haluat jutella lisää, niin voit tulla viikonloppuna tänne Oulun Rauhanyhdistykselle, niin jutellaan uskonasioista kasvotusten. Toivottavasti sinäkin pääsisit vielä sisälle tähän Jumalan lasten joukkoon. Kaikkea kivaa sinulle ja tervetuloa seuroihimme!


      • eihyvältänäytäei
        IsonPerheenÄityliini kirjoitti:

        Raamatussa puhutaan, että se elävä seurakunta on piskuinen lauma. Vain silloin voi ymmärtää nämä asiat oikein, kun on itsekin armosta osallinen. En aio alkaa täällä tämän enempää puhumaan uskonasioista, mutta jos haluat jutella lisää, niin voit tulla viikonloppuna tänne Oulun Rauhanyhdistykselle, niin jutellaan uskonasioista kasvotusten. Toivottavasti sinäkin pääsisit vielä sisälle tähän Jumalan lasten joukkoon. Kaikkea kivaa sinulle ja tervetuloa seuroihimme!

        Eli äityliltä puuttuu kokonaan oma uudestisyntymä ja siten oma jumalasuhdekin!

        puhut asioista joita olet korvilla seuroissasi kuullut, siinä kaikki Raamatuntuntemisesi, kuten teillä kaikilla veeällillä sama vaiva päällä.

        tarvisit kädestä pitäen ohjausta sisälle pelastukseen, mutat sekin on mahdotonta kun olet ääriäsi myöten täynnä lestaoppeja, eli et kaipaa mitään etkä huoli mitään joka ei tule ruksasi pöntöstä.

        ja sieltä EI tule tervettä Raamatun oppia, mieti sitä jos uskallat!


      • Voi_lapsiparkoja

        ""Siitäkin huolimatta, että tämä on ainoa joukko, jossa kuulee vielä elävää evankeliumia.""

        Miten kehtaat kirjoittaa palstalle tuollaista saastaa? Säälin lapsiasi, jotka ovat voimakkaan ja valheellisen aivopesun kohteena.


    • elämäsitilaisuus

      Eikös tämä ole helppo tilaisuus myös sinulle kieltää usko ja alkaa elämään vapaata elämää ilman helvettiin joutumisen pelkoa?

      • Leermuss

        Helevetin pelosta ei noin vain pääse erroon. Vaikka olis kuinka kauan ollu uskottomana, niin helevetin peleko vain nostaa päätään uudelleen ja uudelleen. Onhan siitä puhuttu sentäs koko lapsuus sekä nuoruus ja ehkä aikuisuuskin riippuen, milloin uskon on päättänyt jättää romukoppaan. Se on kuitenkin ihan satavarma, että helevetin peleko tulee säilymään ainati, jos olet syntynyt perheeseen ja yhteisöön, jossa sillä on pelvoiteltu koko elämä.


      • Eihän_se_kas-
        Leermuss kirjoitti:

        Helevetin pelosta ei noin vain pääse erroon. Vaikka olis kuinka kauan ollu uskottomana, niin helevetin peleko vain nostaa päätään uudelleen ja uudelleen. Onhan siitä puhuttu sentäs koko lapsuus sekä nuoruus ja ehkä aikuisuuskin riippuen, milloin uskon on päättänyt jättää romukoppaan. Se on kuitenkin ihan satavarma, että helevetin peleko tulee säilymään ainati, jos olet syntynyt perheeseen ja yhteisöön, jossa sillä on pelvoiteltu koko elämä.

        vatuksesta ja kasvuympäristöstä johdu. Se johtuu siitä, että iankaikkisuden taju on jo luomisessa istutettu meiihin, jokaiseen ihmiseen. Jumalahan eri tavoin kutsuu ihmistä yhteyteensä koko ihmiselämän ajan.


      • Kuuntelepa_tästä
        Leermuss kirjoitti:

        Helevetin pelosta ei noin vain pääse erroon. Vaikka olis kuinka kauan ollu uskottomana, niin helevetin peleko vain nostaa päätään uudelleen ja uudelleen. Onhan siitä puhuttu sentäs koko lapsuus sekä nuoruus ja ehkä aikuisuuskin riippuen, milloin uskon on päättänyt jättää romukoppaan. Se on kuitenkin ihan satavarma, että helevetin peleko tulee säilymään ainati, jos olet syntynyt perheeseen ja yhteisöön, jossa sillä on pelvoiteltu koko elämä.

        Suviseurojen viimeinen puhe:

        http://www.suviseurat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Jukka_Kolmonen_suomi.mp3

        Kiinnitä erityisesti huomiota siihen, kuinka huono tämä puhuja tuntee olevansa. Siitä huolimatta hän häpeilemättä kirkasti Suviseurojen päätösseureoissa Jumalan tahtoa, vaikka etupenkeissä oli monta penkkirivillistä arvovaltaisia kutsuvieraita, mm. Porin kaupunginjohtajistoa.

        Jumala kutsuu jokaista ihmistä yhteyteensä koko ihmiselämän ajan.


      • onkummallisiapuhujia

        Miksi se puhuja on huono tuntemisissaan jos Jeesus on pessyt hänet kaikesta synnistä?

        Ei kukaan siellä huoneessa jossa Jeesus pesi heidän jalkansa moittinut että tulipas huonosti pestyksi, en minä voi näin huonona nyt tässä olla ja elää vai nmitä!?


      • soonnäin
        onkummallisiapuhujia kirjoitti:

        Miksi se puhuja on huono tuntemisissaan jos Jeesus on pessyt hänet kaikesta synnistä?

        Ei kukaan siellä huoneessa jossa Jeesus pesi heidän jalkansa moittinut että tulipas huonosti pestyksi, en minä voi näin huonona nyt tässä olla ja elää vai nmitä!?

        No, se menee vl-porukassa niin, että kun puhveli alentaa itsensä, niin seuraväki hänet ylentää. Jokainen seuroissa tuntee tyydytystä osallistumistaan, sekä alentaja että ylentäjät. Veisataan virsi...


      • kauheitta
        Leermuss kirjoitti:

        Helevetin pelosta ei noin vain pääse erroon. Vaikka olis kuinka kauan ollu uskottomana, niin helevetin peleko vain nostaa päätään uudelleen ja uudelleen. Onhan siitä puhuttu sentäs koko lapsuus sekä nuoruus ja ehkä aikuisuuskin riippuen, milloin uskon on päättänyt jättää romukoppaan. Se on kuitenkin ihan satavarma, että helevetin peleko tulee säilymään ainati, jos olet syntynyt perheeseen ja yhteisöön, jossa sillä on pelvoiteltu koko elämä.

        Youtubessa on dokumentti lestadiolaisesta perheestä jossa jo pienet lapset sanovat että epäuskoiset joutuu tulimereen. Jo tuossa kohtaa on ihmisen elämä pilattu peloilla.


      • Kesitastollo
        kauheitta kirjoitti:

        Youtubessa on dokumentti lestadiolaisesta perheestä jossa jo pienet lapset sanovat että epäuskoiset joutuu tulimereen. Jo tuossa kohtaa on ihmisen elämä pilattu peloilla.

        Synnin ja kauhituksen takia pitäisi tehdä parannus, ettei pilaisi elämäänsä.


      • Johannespurkki
        kauheitta kirjoitti:

        Youtubessa on dokumentti lestadiolaisesta perheestä jossa jo pienet lapset sanovat että epäuskoiset joutuu tulimereen. Jo tuossa kohtaa on ihmisen elämä pilattu peloilla.

        Tämän perheen lapset tosin eivät taida enää uskoa siihen tulijärveen. He ovat kaikki järkiään aikustuessaan jättäneet uskon. Aivan, niin kuin suuressa osassa vl-perheitä muutenkin. Suurin osa jättää liikkeen ja vain pieni piskuinen joukko jatkaa mukana. Jos kaikki kulkis mukana, meitä olisi jo miljardi täällä piskuisessa Suomessa!


      • Harhaisten-Lahko-VL
        kauheitta kirjoitti:

        Youtubessa on dokumentti lestadiolaisesta perheestä jossa jo pienet lapset sanovat että epäuskoiset joutuu tulimereen. Jo tuossa kohtaa on ihmisen elämä pilattu peloilla.

        Nuorempi polvi vl-lahkoon syntyneistä osaa käyttää omaa järkeään eikä enää usko lahkon maallikkosaarnaajien ihmisoppeihin, jotka ovat SRK:n nokkamiehet itse laatineet ja jotka palvelevat heidän omia valtatarpeitaan.


    • SinuaSiunataTahdon

      Aloittajalle !

      Jumala sinua saakoon runsaasti siunata elämäsi taiapaleella.
      Uskovia ihmisiä löytyy monista erilaisista seurakunnista.
      Elävää uskoa ja toivoa, elävää ja toimivaa lähimmäisen rakkautta myös.

    • kanervajavanamo

      Oon tullut siihen tulokseen kun oon tätä sekamelskaa miettinyt että sielunviholinen on ottanut käsikassarakseen Kokoomuksen ja kokoomuslaiset. Hyvä veli systeemi. Se saa riidat aikaseks ja luo sen kilpailu-uskonnon ja eliitti porukoitumisen. Se o väärin. Juuri niin kuin isäsi sanoo: "ollaan alettu uskoa toisin kuin nykyvanhoillis..." Mieti vähä voisko olla mahdollista että Kokoomuslaiset ois asialla?

      • valheita_valheen_päälle

        Vanhoillislestadiolainen herätysliike on saatanan väkevä ase Suomessa.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7571
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4506
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      66
      3073
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2156
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      351
      1463
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1399
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1109
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1070
    Aihe