Elämää introverttina?

Introvertimus

Olen introvertti ja usein mietin, miten pystyisin elämään elämääni mahdollisimman mielekkäästi.

Vielä hieman päälle 20-vuotiaana pohdin, mikä voisi olla sellainen ala, jossa olisi suhteellisen hyvä palkka ja saisin tehdä työni itsenäisesti ilman, että joku pyörii koko ajan vieressä. Inhoan tätä uutta avokonttorivillitystä, jossa viimeisistäkin sermin rippeistä yritetään luopua. En ole laiska ja haluan kyllä tehdä töitä, mutta vaadin, että a) tunnen olevani tärkeä osa työyhteisöä (ts. kontribuutiollani on merkitystä), MUTTA b) saan tehdä työni omassa rauhassa. Ei minua haittaa aamutervehdykset tai satunnaiset rupatteluhetket, mutta nautin esimerkiksi siitä, kun saan syödä lounaani yksin ja olla vain hiljaa. Todella harvoin kaipaan minkäänlaista juttuseuraa. Minulle hiljaiset hetket työpaikan lounastilassa ovat sellaisia, jotka aidosti lataavat akkujani ja rauhoittavat. Eikö tämä ole taukojen perimmäinen tarkoitus? Hetki, jonka jälkeen jaksaa puurtaa työpäivän loppuun asti?

En ole mikään antisosiaalinen masistelija, vaan nautin elämästä sekä olen sosiaalisesti taitava ja fiksu. Koulujakin olen käynyt. Monet haluavat tutustua minuun ja olla ystäväni, mutta valitettavasti en kaipaa ketään muuta, kuin mieheni, elämääni. Jälleen kerran, minua ei haittaa lähteä kävelylle tuttavani kanssa tai tavata vaikkapa ravintolassa kerran pari vuodessa. Kyllä minä sellaiset sosiaaliset tilanteet "kestän". On myös OK, jos tapaan ihmisiä tilanteissa, joissa minun ei tarvitse olla äänessä (esim. juhlat). Voin vain seurata hiljaa muiden jutustelua. Minulle epämiellyttävimpiä hetkiä ovat esimerkiksi käynnit kampaajalla: tälläkin hetkellä hiukseni kaipaisivat leikkuuta, mutta olen siirtänyt kampaajalla käyntiä myöhemmäksi ja myöhemmäksi, sillä en pidä tilanteesta, johon siellä aina joudun. Minulle täydellinen käynti olisi sellainen, jossa kampaaja olisi aivan hiljaa ja tekisi vain työnsä. Nautin siitä, että joku koskettelee hiuksiani ja päänahkaani, mutta jutustelevat kampaajat pilaavat kokemuksen. En myöskään halua olla töykeä ja pyytää heitä olemaan hiljaa. Mistä löytäisin itselleni sen täydellisessä hiljaisuudessa työskentelevän yksilön?

Välillä minua turhauttaa, kun mietin, miten monia asioita en voi tehdä luonteeni vuoksi. Haluaisin menestyä, tienata ja nauttia elämästä entistä enemmän, mutta "introverttiuteni" tuntuu olevan monella tavalla tiellä. Saatan löytää mielenkiintoisen avoimen työpaikan, mutta todeta, että ilmoituksessa haettu "tiimipelaaja" tms. ei kuulosta minulta. Monesti olen jättänyt hakematta, vaikka tietotaitoni olisivat heille varmasti kelvanneet. Tulenko koskaan löytämään sellaista paikkaa, jossa saisin olla oma itseni, mutta samalla kykenisin menestymään? Vai onko menestyminen vain ekstroverttien juttu (verkostoituminen jne.)? Tietysti yksi vaihtoehto olisi yrittäjyys, mutta en tiedä, uskaltaisinko lähteä sille polulle... Nautin liikaa vapaa-ajastani, enkä usko, että olisin valmis luopumaan siitä menestyäkseni yrittäjänä. Tässä välissä olisi tietysti hyvä mainita, että minulle menestyminen tarkoittaa sitä, että tienaan 4000€ /kk. Jos Suomen keskipalkka on 3300€/kk, ei vaatimukseni liene mahdoton? ;)

Olenko ainut, joka ei ole vielä löytänyt "introverttiuden" vuoksi paikkaansa tässä maailmassa? Onko kenelläkään ehdotuksia, mitä minun kannattaisi tehdä, jotta voisin elää elämääni mielekkäämmin?

17

4338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilonavaimet

      Hei, kirjoituksesi on mielenkiintoinen. Sinä pohdit paljon samoja asioita kuin minäkin.
      Kaipaatko sinä jotain mitä et osaat edes kunnolla nimetä, tai asettaa selkeisisin rajoihin?
      Kenties sinä etsit sydänystävää jakamaan sisäistä maailmaasi, etsintääsi kaikin puolin tyydyttävään ja mielekkääseen elämään, uusin kokemuksiin? Kerroit että miehesi riittää, mutta ei hän varmaankaan kykene täyttämään ja tyydyttämään sinun kaikkia tarpeitasi?

      Minun on hyvin vaikea avautua muille omista asioistani, koen vahvasti etteivät ne kiinnosta ketään. On myös ihmisiä jotka saavat minut vapautumaan estoisuudestani ja näkemään muitakin tapoja suhtautua kaikenlaisiin tilanteisiin ja ihmisiin.
      Muiden asiat kiinnostavat minua, mutta saatan helposti ja nopeasti väsyä sosiaalisuuteen ja haluan vetäytyä omiin oloihin pitkiksikin ajoiksi. Mutta kaipaan silti niissäkin tilanteissa ajoittain läheisyyttä, kainaloa, että on joku samassa tilassa kanssani, vaikka hän olisikin eri huoneessa.

      Kaikkein mieluisin työ minulle on yksintekeminen, eli kaikki luovat työ, tai mahdollisimman pieni työyhteisö. Se taitaisi olla sinullekin paras vaihtoehto?
      En kaipaa työkavereita, vaikka sopeudunkin, väsyn helposti hälinään.

      Hiljaisia kampaajiakin on. Sinun pitää vain etsiä sellainen. Olen huomannut että nuoret kampaajat juttelevat vain tarpeellisen.

      Minun mielestäni ne asiat ja harrastukset joihin kukin suhtautuu intohimoisesti ovat hyvä pohja ammatilliselle menestykselle. Sinä itse tiedät parhaiten miten löydät paikkasi, mutta luultavasti kohtaat myös ihmisiä jotka kertovat sinulle vahvuutesi, tai paremminkin opastavat sinua siihen missä olet kaikkein paras, mistä saat syvimmän ilosi ja onnistumisen elämyksiä.

      • eituleolemaanhelppoa

        Hyvä kirjoitus on, mutta tähän haluan sanoa, että Sellaista ihmistä ei ole, joka aina ja ikuisesti on sun tarpeita miettimässä (tai se ei ole ihminen, joka niin tekee), se vaihe kestää parisuhteessa lyhyen aikaa! Niin monet ihmiset etsii sitä vaihetta muista ihmisistä, sen takia ottaa hetkeksi ja jättää, ja terveessäkin parisuhteessa tulee vaiheita, joista päästään läpi tai luovutetaan. On opittava seisomaan omillaan, myös parisuhteessa, kaikessa.


    • fak1

      Minäkin viihdyn selkä seinää vasten,muuten alitajuisesti kokoajan yrittää "kontrolloida katvetta".Bussissa aina takapenkillä,aina.

    • Minäkin_haluun

      Sama tilanne - niiin tuttua!!

    • Introextro

      Lukiessani yhä useampaa julkaisua introvertteydestä alan tunnistamaan enemmän ja enemmän itseäni kyseisestä touhosta. Tosin itsellä on yksi suuresti poikkeava taipuvaisuus, eli voin henkisesti kuitenkin paremmin jos hankkiudun tilanteisiin missä on paljon ihmisiä ja "joutuu olemaan avoin". Tämä ei tunnu kovin normaalitlta ja helpolta minusta mutta jotenki sisäinen minäni voi paremmin lopputuloksena kuitenkin. Oudon ristiriitainen tilanne sillä muuten tuntemukset, ajatukset yms ovat hyvin helposti tunnistettavissa teksteistä introvertteyden suhteen. Sekin että nuo sosiaaliset tilanteet tosiaan saavat hyvän olon tunteen minulle vaikka sisäisesti tuntuvat vaikeilta ja raskailta. Eli 25% Extro ja 75% intro? Onko tämmöistä mahdotonta comboa?

    • a-no

      Kuulkaas nyt arvoisat leidit, Jeesus- setä kertoo teille totuuden!

      Psykologia on valtaapitävien tukemaa huijausta, täysin puhdasta rasismia! Älkää uskoko mihinkään näistä luokitteluista ja lokeroinneista! Jokaiseen luonteenpiirteeseen, mikä ihmisellä voi ilmetä on jo kehitetty sata huumepilleriä! Psykologien tehtävä on toimia huumekauppiaina! Jokainen on heidän mukaansa sairas ja epänormaali! Psykologian tie on elävänä kuolemisen tie!

      Geenit määrittelevät henkilön ulkonäön, luonteen ja ajatuskuviot! Mahdollisia geeniyhdistelmiä on ääretön määrä! Lisäksi tulee ottaa huomioon vielä epigenetiikka eli geenien aktivoituminen ja passivoituminen! Näin ollen erilaisia persoonallisuuksia ja näiden mahdollisuuksia on pelkästään ihmiskunnassakin jo ääretön kertaa ääretön lukumäärä!

      Itse en siedä toisia ihmisiä...haluaisin asua mahdollisimman väkirikkaassa suurkaupungissa...pelkkä ihmisten puheen kuuleminen häiritsee ajatteluani niin, että en pysty toimittamaan yksinkertaisiakaan tehtäviä...saan parhaimmat fiilikset mahdollisimman monien ihmisten ympäröimänä, mutta en halua kohdata heitä yksilöinä! Olen ollut tälläinen jo pienestä lähtien, kuten kaikki muutkin ovat sitä, mitä ovat jo syntymästään saakka olleet! Kaikki ovat mielisairaita tai kukaan ei ole mielisairas - ihan miten vaan!

      • Norkoilija

        Psykiatri on lääkäri. Psykologi taas on opiskellut yliopistossa psykologiaa.
        Psykologit eivät voi määrätä lääkkeitä . Psykiatrit taas voivat .


    • Mummeliini61v

      Moikka.
      En jaksanut lukea tekstiäsi kun oli niin pitkä, mutta ei introverttiudessa ole mitään pahaa. Itse olen työelämässä avoin ja ulospäinsuuntautuva, mutta en halua olla kanssakäymisissä sen ulkopuolella. Sama pätee sukulaisiin. Osallistun kyllä mielelläni juhliin ja muihin tapaamisiin, mutta muuten haluan olla rauhassa. Tiedän että jotkut pitävät minua ylpeänä ja eristäytyneenä, mutta haluan oman rauhan ja viihdyn itseni kanssa. Pidän turhana työyhteisön ja suvun juoruja/välienselvittelyjä. En halua osallistua niihin.
      Eli aloittaja, ole sellainen kuin haluat. Elämä on muuten aika hankalaa, jos täytyy koko ajan miettiä, mitä toisetminusta haluaa.

    • Wanha.Työntekijä

      Kommentoisin nykyajan maisemakonttorivillitystä.
      Se saattaa paljolti olla sitä, että säästetään kiinteistökuluissa. Ihmisiä huijataan jollain tekosyillä uskomaan, että maisemakonttoreista on jotain etua työnteossa. Tämä on vain suurkapitalistien keksintöä, joilla kurjistetaan työoloja.
      Esim. ainakin vanhanaikainen tietokoneen ohjelmointityö on sellaista, joka vaatii usein suurta keskittymistä. Esim. virheiden jäljitys, debuggaus, voi olla tunteja vaativa hyvin intensiivinen työrupeama.
      Inhoan katsella amerikkalaisen pörssisalin tai muun sellaisen työpaikan lähes sermitöntä suurta hallia kymmenine työntekijöineen.
      Näitä kun näytetään tv:stä, niin se on mielestäni eräänlaista aivopesua, jotta ihmiset totutettaisiin kurjiin työoloihin.
      Jos saisin määrätä, antaisin lasiseinäisille uusille maisemakonttorikerrostaloille vaikka 6 kk aikaa remontoida työtilansa vanhanaikaisiksi, työrauhaa ja yksityisyyttä kunnioittaviksi työhuoneellisiksi tiloiksi. Muuten talot purettaisiin.
      Esimerkkinä on esim. erään suuren tietoalan yriryksen tilat Helsingin Lassilan lähettyvillä.

      Eräs vanhempi naisprofessori oli taannoin tv:ssä kertomassa mielipiteitään ns. sosiaalisuudesta ja sosiaalisista taidoista. Hän sanoi, että nykyään korostetaan liikaa työntekijöiden ulospäinsuuntautuneisuuden tärkeyttä. On unohdettu työtaitojen osuuden olevan tärkeämpää. Eipä ihme, että ns. sosiaaliset paskanjauhajat luovivat työelämässä koko uransa osaamatta itse asioita, ja käyttävät muita hyväkseen. Nämä muut ovat niitä taitavia, ehkä umpimielisiäkin työelämässä asiantuntijoina puurtavia, joita ei palkita kuten pitäisi.

    • Introvertin_prototyyppi

      tunnistan itseni :D Sama "vika" rahikaisella. Tai ei introverttiutta ole onneksi mielisairaudeksi diagnosoitu. Ala yrittäjäksi. Sillä tavoin voit toteuttaa sosiaalisuuttasi mutta saat myös tehdä omin päin töitäsi. Yrittäjän on silti pakko olla tekemisisissä myös muiden kanssa. Mutta sitä voi säännöstellä oman halun ja tahdon mukaan.

    • ljhhjju

      Valittevasti yrittäjyys on huono valinta sillä juuri siinä tarvitaan sosiaalisia taitoja mutta pari tulee mieleen postinjakaja tai kirjastonhoitaja

      • privacyterms

        Minusta yrittäjyys on varteenotettava vaihtoehto. Siinä voi välillä pukea ylleen yrittäjäroolin, joka hoitaa asiakaspalveluosuudet "sosiaalisuusmoodissa", ja sitten lopun aikaa voi keskittyä hommiin ihan omassa rauhassa. Itse toimin samoin vaikkakin palkansaajana. Enimmän aikaa keskityn töihin omassa rauhassa suljetun oven takana, mutta sitten välillä joudun tuuraamaan asiakaspalvelutehtävissä. Sopivasti annosteltuna asiakaspalvelutehtävät ovat oikein mukavia ja virkistäviä toimintahetkiä, joissa muutun ihan toisenlaiseksi helposti lähestyttäväksi henkilöksi. Sen jälkeen on taas mukava olla omassa rauhassa.


    • Tunnuksetjokäytössä

      Painukaa kaikki vauva.fi "aihe vapaa"-palstalle. Siellä saatte vastauksia enemmän kuin tarpeeksi.

    • olen.kiinnostunut

      Onko introvertti vähän sama kuin invertteri?

    • Yrjöprskrle

      Rekkakuski

    • bnbn

      Aloittaja kuulostaa melkein aspergerilta, koska introvertit eivät koe sosiaalisia tilanteita mitenkään vaikeina, ja saattavat olla tiimeissä korvaamattomia, mutta he rentoutuvat paremmin voidessaan keskittyä kokonaan omaan ajatusmaailmaansa, kun puolestaan ulospäinsuuntautuneet rentoutuvat muiden seurassa.
      Itse olen varsin sisäänpäinkääntynyt, mutta en kyllä samaistunut aloittajan ongelmakohtiin, tai sitten aloittajalla on vaikeuksia oman reviirin pitämisessä vaikka pärjäisikin sosiaalisissa tilanteissa. Netistä löytyy asperger-testejä, siitä pääsee jyvälle, eikä ole tarkoitettu loukkaukseksi.

    • hermoihinkäy

      Aloittaja on lähes kopio minusta,tosin olen mies puolinen ja kouluttamaton,johtuu vaiherikkaasta nuoruudestani.

      Tuossa tuli mieleen miten voi esim:parturissa väistää ahdistavan kyselyn tai diipadaapa jutut,niin minä ratkaisin asian niin että käyn rajan takana 20km päästä kotoani parturissa,eli venäjällä,hinta on noin 6 e.Ei tule tarinaa kun tuolla käy.

      Missään tapauksessa en halua työpaikkaa jossa on iso kööri laumana,enkä ole halukas kertomaan asioita avoimessa tiloissa esim:pankit jne.

      Sain talonkin ostettu niin ettei naapuri hääri nurkalla yli 500m,toinen talo on sitten kaupungissa jossa lähinnaapuri on alle 10m päässä,ei nappaa yhtään,oikekeen vituttaa mennä postiakin hakemaan kun kyttäävät tai sattuvat juuri pihalle samaan rakoseen.

      Se että olisin sulkeutunut niin en ole,erääsäkin työpaikassa piti leukojen käydä melkoisesti,30000 asiakasta joka kuukausi ja se kerrotaan 12 niin tarinaa rittää.

      En viihdy massassa ,en viihdy toreilla ym,haluan olla pitkälti yksin tai sitten jonkin aikaa tuttavien seurassa mutta en viihdy kauaa samojen kanssa.

      Oikein hermoja riipii kun pitää olla muiden kanssa pakosti tekemisissä,esim:kaupat ja yleiset asiat saavat näkemään punaista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe