kauhistuin väyrysmersun veroista vuositasolla

järkyttävävero

Meinasin lentää perseelleni kun eräs heppu mainitsi hänellä olevan väyrysen ja sen verot,320 vuosimallia 2000 maksoi liki 900e.Aivan järkyttävää kun koko auton arvo ei ole häävi,miten päästä eroo tuosta,laittaa seisomaan,eihän noita osta enään terve suomalainen.

15

473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rohvessoori

      Ei näillä kannata ajaa ku väärillä kilvillä, jalkakäytävällä ja valot sammutettuina ku viinakauppaan kiirehtii. Sillonkin on sakot pienemmät kuin vero vuodessa- Vielä kun kiskaisee kossupullon ennen ajoa niin vastuu siirtyy Jumalan hyväileviin käsiin.

    • tölsten

      Jaha! Missähän niitä ns. terveitä ja fiksuja suomalaisia mahtaa oikein luurata? -Nalle Wahlroos lausui taannoin kuolemattoman lauseen, jossa hän yllättäen osuikin ihan naulan kantaan. Itse miestä en arvosta pätkääkään. Rosvo mikä rosvo, mutta siinä tuo veropakolainen ja työmiehen syöjä oli sattumoisin oikeassa kun sanoi, että noin 90% suomalaisista on saatanan tyhmiä. Pitää takuulla paikkansa.

    • RikkaidenEtua

      Tasa verot ja maksut ovat köyhälle liian suuria.
      Mutta Rikkaille edullisia.
      Esim. juuri vero-maksu, trafi maksut, katsastus, vakuutukset, yms..
      Autoilu on tehty köyhälle kalliiksi ja rikkaille edulliseksi!
      - se on ahnetta kokoomus politiikkaa !! jota vihreät tukee.

      • Mikä_erottaa

        rikkaan ja köyhän toisistaan? Mielestäni siihen on yksi syy: Äly. Jos joku on ns. normaalijärjellä varustettu ja ahkera, menestymisen mahdollisuudet ovat hyvät. Mutta jos on tyhmä, ahkeruuskaan ei auta ja jos on tyhmä ja vielä laiska, tulos on Suomi 24:llä katkerana ruikuttava luuseri joka yrittää pistää oman surkeutensa itseään fiksumpien syyksi ja äänestää kommunisteja kuvitellessaan niiden parantavan omaa asemaansa. Sekin kertoo että on tyhmä.


      • kokoomusAhneus
        Mikä_erottaa kirjoitti:

        rikkaan ja köyhän toisistaan? Mielestäni siihen on yksi syy: Äly. Jos joku on ns. normaalijärjellä varustettu ja ahkera, menestymisen mahdollisuudet ovat hyvät. Mutta jos on tyhmä, ahkeruuskaan ei auta ja jos on tyhmä ja vielä laiska, tulos on Suomi 24:llä katkerana ruikuttava luuseri joka yrittää pistää oman surkeutensa itseään fiksumpien syyksi ja äänestää kommunisteja kuvitellessaan niiden parantavan omaa asemaansa. Sekin kertoo että on tyhmä.

        aitoa, typerää ja ahnetta kokoomus puhetta sulla !!!


    • rellut

      Ei kukaan järkevä ihminen osta dieselautoa nykypäivänä. Kohta ne kuitenkin kielletään. Helpoiten väyrysmersusta pääsee eroon ajamalla sen Stena-metalliin. Sieltä saat romutustodistuksen ilmaiseksi. Sama koskee kaikkia dieselautoa, paitsi farmareita ym pakettiautoja, joiden käyttömaksu on reilusti pienempi. Itsekin lopetin pakettiautodieselien pidon, kun naftan hinta pompsahti eurosta 1.30 hintaan. Suosittelen saama ympäristötekoa muillekin, sieltä dieselin pakoputkesta tulee syöpää aiheuttavia pienhiukkasia älyttömät määrät.

    • ohionohion

      En kuunapäivänä enään ajaisi diesel autolla,minun ajoilla se homma ei kannata.

      40000-50000km on ollut keskiarvo jossain noilla nurkilla,ei vaan ole milekästä tuo diesel homma,kylmiä yleensä ja veroja sun muuta kova äänistä kalkattamista,ehkä tää diesel homma kuului tuohon 1990 -2010 väliselle ajalle osaltani.

      Maksan tankatessa nykyisin noin 60 centin pintaan litralta bensaa,sama hinta on suunilleen dieselillä,tosiasiassa dieselin pito ei halvenna päin vastoin,ostan tuolla vero rahalla bensaa.

      Auto kuluttaa tankinvälillä tuon 6 l ,ehkä pahimmillaan 6.5l sadalle,tankilla pääsen noin 1000km.

      En näe mitään syytä diesel autoiluun enään.

      Merkinkin vaihdoin E sarjan mersusta,bensana ei mersua edes kannata ostaa,se syö aivan liikaa,sama volvolla.

    • Bensamersuilija

      Tuossa lienee kyse käyttövoimaverosta eli ns. dieselverosta. Vähän ajavalle paljon, paljon ajavalle vähän – verrattuna polttoaineen hintaerosta ja pienemmästä kulutuksesta koituvaan säästöön.

      Mersuja saa myös bensakoneella. Tuota dieselveroa vastaava raha maksetaan tällöin pitkin vuotta huomaamatta bensaa tankattaessa.

      Itse tulen mainiosti toimeen Väyrystä pienemmällä M-B:llä. Mersuni on C-sarjan farkku vuosimallia 2015. En saa kasaan enempää kuin hikiset 12 tkm vuodessa ja ajan bensalla. Kiireisiini riittää 115 kW:n (156 hv) pikkupata. Polttoaineesta maksan vuodessa veroineen päivineen selvästi alle 1 500 €. Ajoneuvoveroa minulta vaaditaan vuodessa 195,27 €.

      Kuukausituloni eivät ole kummoiset: eläke nippa nappa 2 000 € netto ja siinä kaikki. Siltikään en osaa isommin valittaa mersuilutörsäilyni kalleutta.

    • Mannheim

      Mulla on E320 cdi neliveto. Maksan valtiolle jotain 860e/vuosi yhteensä käyttövoima- ja ajoneuvoveroa. Ei tuo minulla missään tunnu tuollainen pikkusumma, mutta voisihan sitä vähemmänkin maksaa jos valitsemaan pääsisi. Joka päivä nautin ajamisesta, en ihan helpolla halvempiin vaihda. Kevään koeajot uusilla n. 30ke autoilla tuotti pettymyksen, kun ovat semmoisia nuhapumppu kopposia. Päätin, että kattellaan uudemman kerran 5 vuoden kuluttua uusia autoja, jos olisivat saaneet kehitettyä ajopelit hiukan paremmiksi ajaa.

    • maailma.epäreilu

      Aloittaja kauhistelee varmaan sitäkin, että joku maksaa tuloistaan paljon enemmän ennakkoja kuin on koko aloittajan bruttopalkka.

    • realiteettiä

      Miksi naapurin maksamat verot järkyttävät ? Onhan teistäkin useammat tulevaisuudes nauttimassa noiden verojen tuotoista , sossuhan jakaa niistä palvelutalois asuville bonuksia .

    • ikäniSäästinJaKuolin

      On se vaan kyyti hieman toista isolla Mesellä kuin jollain hengettömällä Yariksen kinnerilä, siitä maksaa ihan mielellään. Elämä on ihanan kallista ja siitä kannattaa nauttia vielä kun pystyy.

    • ALMEERA

      Autoilu , on siitä hyvä harrastus et siihen saa upotettua kyl rahaa vaikka kuinkapaljon . Aina keksitään uusia blimm blimmiä . Mut, onko se kaikki tarpeellista, vähemmälläkin pärjää. JA VOIKO SITÄ KAIKKEE HYÖDYNTÄÄ MISSÄÄN.

    • Kuka_mitenkin

      Väykky-Mersuilla alkaa olla jo ikää ja niiden rahallinen arvo ei sen mukaisesti ole enää kummoinen, mutta ne antavat sentään edelleen mersumaista kyytiä – erilaista kuin upouudet parinkymmenen tonnin pyydykset. Joku toinen osaa antaa arvoa sille, jos sinä annatkin arvoa vuotuisen veron vähäisyydelle.

      Omat tuloni eivät ole kummoiset: kaksi tonnia kuussa, eläkettä. Ajan mielikseni uutena ostamallani C-sarjan Mersulla kolmatta vuotta. Sen arvosta putosi heti ensimmäisenä vuonna lähemmäs kymppitonni – lennä nyt perseellesi siitä, kun tuntuu käyvän niin helposti! Minua asia ei kismitä, koskapa aion pitää autoani pitkäääään.

      En ole tullut miettineeksi, maksanko vuotuista veroa paljon vai vähän enkä viitsi edes kaivaa esiin tietoa tuon veron määrästä. Maksaa minkä maksaa, minä nautin ajamisesta.

    • t44t534234

      Joo ei voi ymmärtää että miksi diesel koneisia verotaan näin julmasti.
      Mersuissa, varsinkin isommat käytetyt mersut niin eihän niistä ole tarjontaa juurikaan
      muilla koneilla kuin dieselillä.

      Kannattaa kattella vaihtoehtoisesti volvoa, niissä löytyy bensakoneella paljon paremmin ja
      on varmaan muutenkin kestävempiä. Mersussa on parempi munanjatke status..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe