Tuttavallani kenties surua - miten lähestyä?

ystävällinenviesti

Tuttavallani (emme läheisiä, mutta minulle kuitenkin tärkeä ihminen - en rupea tarkemmin availemaan) on ilmeisesti suurta surua - ilmeisesti toinen vanhemmista vakavasti sairastunut?
En tiedä tilanteen yksityiskohtia.

Toivoisin, että osaisin lähettää hänelle oikeanlaisen viestin, jossa ilmaisisin olevani tarvittaessa tukena, jos hän itse ystävää kaipaisi. Olen pähkäillyt, mutta en osaa muotoilla haluamaani yksinkertaista, häntä tukevaa ja tilanteeseen sopivaa viestiä. Osaisiko joku ehdottaa viestin sisältöä tai sananvalintoja?

Haluaisin ilmaista, että olen hänen tukenaan, jos hän tarvitsee. Koska en tunne yksityiskohtia, on vaikea muotoilla lauseita - millainen voisi sisällöltään olla ensimmäinen viesti tällaisessa tilantessa, jossa osa tarinasta on minulle ja muille ystävillemme arvailujen varassa (henkilö ei ilmeisesti pysty puhumaan asiasta suoraan kenellekään)?

Kiitos, jos joku voisi auttaa minua muotoilemaan hienotunteisen, tiedustelevan viestin!

10

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edessiihen

      Kokeile jos jättäisit sen perheen vaikka rauhaan niin stressi vois helpottaa vaikka ethän sinä pysty

    • Kakkosenjonkatiedän

      Näin minäkin mietin jos ei ole kertonut sinulle suoraan niin älä tuppaudu ja yritä esittää auttavaista. Taidat olla niitä kakkos naisia jotka hakee veruketta ja aihetta yhteyden pitoon. Varsinkaan jos se ei läheinen ole. Et sinä voi auttaa jos sen vanhemmat ovat sairaana millään tavalla. Jos itse ei sinulle suoraan kerro vaan olet sairas kakkonen joka seuraat toisen elämää ja kuullut muualta että jotain on perheessä. Kyllä ne läheiset sen tuen antaa. Itse kerrot ettet ole läheinen joten älä hämmennä. Jätä rauhaan se perhe eiköhän tuota surua hoida ne läheiset. Et ole niin hyvä ystävä edes että sinun "ilmoittautumisella" ei ole väliä jos sinuun ei oteta yhteyttä. Monesti kakkoset hakevat juuri näitä syitä ja aiheita jotta voi yhteyttä ottaa ja tavallaan saada se uusi mahdollisuus. Jos tästä kyse niin älä viitsi. Eiköhän tuo suru ole jo tarpeeksi niille ja käyvät sen läpi ilman sinun "auttamista" kerta et ole niin läheinen että olisit päivittäin mukana perheen asioissa. Kasva aikuiseksi ja älä tuo omia ongelmia perheeseen. Sinun elämä ei ole "auttaminen" jollei sitä sinulta pyydetä.

      • ystävällinenviesti

        Kiitos vastauksista! Harmi kuitenkin, jos tilanne nähtiin jonain perheen rikkomisyrityksenä, jota se ei ole. Kumpikin kuitenkin yksinäisiä, perheettömiä (ei puolisoa tai lapsia) ja ehkä arkojakin ihmisiä. En tiedä, kuinka paljon hänellä on läheisiä ystäviä, joille puhua - toivottavasti niitä on. Jos vain näkee toisen olevan kovin surullinen, toivoisi voivansa sanoa jotain kohteliasta ja lohduttavaa. Mutta ehkä parempi antaa tosiaan olla - jos tilanne tulee eteen, ehkä sitten oikeat sanat löytyvät. Ei kannata tästä palstalla alkaa kinaamaan :)


      • jiojijoo

        Varmasti tarkoitat hyvää mutta, jos asiasta olet kuulut muuta kautta ja tieto on vielä niin, että "ilmeisesti suurta surua" eli et ole edes varma asiasta niin ei kannata sekaantua asiaan. Hän on varmasti asiasta kertonut niille, joiden toivoo olevan hänelle tukena tai joita asia jollain lailla koskettaa. Tuttavan ominaisuudessa tollasesta viestistä tulee lähinnä olo, että haluat udella lisää tietoa tai kenties yrittää toisen huonon tilanteen kautta lähentyä häntä. Jos hän sinulle asiasta sattuu kertomaan niin voit toivotella voimia ja kertoa kuinka hän on ajatuksissasi ja olet myös käytettävissä, jos hän kaipaa tukea. Mutta mitään vistiä en lähettäisi, enkä muutenkaan puhuisi aiheesta, jollei hän itse ottaisi aihetta esille.


    • sanoisinehkänäin

      "Onko sinulla kaikki hyvin, olen huolissani sinusta"

      • EhdottomastiVoiKysyä

        Luota vaistoosi ja kysy, jos siltä tuntuu. Aivan liian usein ihmiset juurikin arkailevat tarjota apuaan tai empatiaansa syystä, että tulisivat lokanneeksi jotenkin. Paskaa!!! Tämä nähty esimerkiksi silloin, kun joku läheinen on kuollut. Ihmiset vain katoavat ympäriltä ja jättävät ihan yksin. Kysymyksesi on inhimillinen, eikä täällä todellakaan ole inhimillisyyttä juuri liikaa, jos ollenkaan.


    • Elämänsatuttama

      Muutokset ja kriisit laukaisevat monissa ihmisissä stressiä. Olet myötätuntoinen, mutta joskus olisi helpompi kysyä suoraan . Jos tulkitsee kehonkieltä tai ilmeitä voi tehdä virheellisiä päätelmiä. Elämäntilanteiden ja terveydentilan arviointi on haastavaa jopa asiantuntijoille saatikka yksityishenkilön huolesta toisesta ihmisestä. Toipuminen ottaa aina aikaa ja elämä satuttaa meitä kaikkia, toiset pystyvät paremmin käsittelemään isoja muutoksia tai osaavat hakea ammattiapua paremmin. Tunteiden käsittely on haastavaa, virhetulkintoja voi tulla, jos ei löydy yhteistä viestintää .

    • Näinsennäenkin

      Jos ette ole muutoinkaan yhteyttä pitäneet ei silloin kriisin keskellä ole hyväksi. Jos törmäät voit silloin kertoa myötätuntosi asian johdosta. Mutta jos ei ole sinulle kertonut itse älä ota yhteyttä. Koska silloin tietää että sen jutuista puhutaan selän takana. Ikävä todellisuus koska minäkin kun jouduin kriisiin olisi ollut tyhmää saada myötätuntoa tuttavalta jolle joku muu olisi kertonut kuin minä itse. Surun keskellä on raskasta ajatella toisten ihmisten tekemisiä tai tekemättä jättämistä. Se kun itse kerroin ja sain myötätuntoa kohtaani oli lämmin tunne. Mutta jos et ole yhteydessä ollut juurikaan ei se tuntuisi niin mukavalta. Minusta ihminen itse kertoo toiselle jos tukea haluaa tai auttamista.

    • hyväksikäyttöepäilys

      olet ilmeisesti ihastunut tähän ihmiseen ja haluaisit häneltä tuttavuutta enemmän.
      En käyttäisi tuon ihmisen "kenties surua/läheisen sairastumista/kuolemaa" tekosyynä yhteydenottamiseen.
      Meinaan näin ulkopuolisin silmin katsottuna näyttää aika härskiltä toiminnalta, jos joku hyödyntää tilannetta ja yrittää saada parisuhteen tms "syvemmän ystävyyden aikaan" jonkun kanssa silloin kun tämä toinen ihminen on haavoittumimmillaan.

      • Oletkoymmärtänyt

        Näyttäisi olevan kyseessä ihminen joka kertoo olevansa tuttu mutta ei liian tuttu. Perustelee vielä ihan sinkkuja me ollaan. Eikä muusta ole kyse. Eikö juuri tuo kerro jo jotain että yrität tuolla verukkeella niin "ymmärtää toista ja saada muutakin aikaan? Koska jos et ole keskustellut kyseisen kanssa edes silloin ei ole tarvetta esiintyä huolestunutta kaveria edes. Surun keskellä toinen on haavoittunut ja jopa sekaisin ja taas narsisti osaa käyttää tilanteen hyväkseen. Huolestunut toisesta ihmisestä on kyllä hienoa mutta lähipiirin ystävät hoitavat kyllä jos huolen aihetta. Olet joko liian sympaattinen tai sairas jolla muut aikomuset takana. Ole sinkku ja olkoot toinen sinkku. Mutta sama ohje kuuluu jos et ole aikaisemminkaan ollut tekemisissä ei ole sekään silloin tapeellista. Toki jos kohtaat kyseisen sinkun voi asian silloin ilmaista ja näyttää myötätuntoa. Muutoin ei nykyään kun on niin sairaita ihmisiä olemassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe