Uuden sairaalan paikka

wef43343

Reipas vuosi sitten uutisoitiin että Tapio Vekan ja Iisakki Kiemungin johtamassa sairaanhoitopiirissä on päätetty rakentaa uusi sairaala puolustusvoimain tontille Viipurintien sillan kupeeseen.

Kun Yle Häme otti yhteyttä armeijan edustajaan eli tontin omistajaan, ei tämä tiennyt asiasta mitään. Taas oli siis lähdetty tuttuun tapaan tyrät rytkyen suurempia miettimättä suunnittelemaan toisen omistamalle tontille uutta sairaalaa.

No nyt on kuulemma neuvoteltu sitten puolustusvoimain kanssa jo vuosi tontin ostamisesta, mutta valmista ei ole tullut. Vuosi sitten tontin omistaja ilmoitti ettei aio alueesta luopua, eikä ole mihinkään muuttamassa, eikä mieli näytä muuttuneen. Nyt on tuhlattu aikaa ja sairaanhoitopiirin taloudellisia resursseja suunnitteluun alueelle, johon ei piirillä ole oikeutta rakentaa, eikä se näytä sitä tällä haavaa saavankaan.

No tämähän ei nyt tule yllätyksenä, kun muistetaan Kiemungin ja Vekan epäonnistumiset ja täysin utopistiset hankkeet; SCC, Centra, Aulangon puutarhakylä, kaikki ovat valuneet hiekkaan ja näin näyttää käyvän taas sairaalankin kanssa.

73

1078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OotellaanTrollinParkua

      Piakkoin, ehkä jo tunnin sisään, tuo KokDem-Paskotrolli.... omaan tuttuun ja vankkumattomaan alatyyliinsä selvittää mainittua asiaa oman ja muun kokDem-Mafioosojen kannalta !

    • Maantoivo1

      Nähtyäni työni puolesta vuosien mittaan kaikki Suomen sairaalat ja suuren määrän Pohjoismaiden ja Euroopan sairaaloista, en muista yhtäkään ratapihalle sijoitettua. Mielestäni kaikkien sijoituksessa oli otettu huomioon rauhallinen ympäristö poissa liikenteen jaloista, jo pelkästään ilmansaasteiden ja melun vuoksi. Aivan kuten Kanta- Hämeen KS. Rauhallinen ja valoisa ympäristö, lyhyt ruuhkaton matka moottoritielle, tarvittaessa myös helikopterille tilaa.
      Miksi siis ratapihalle ?

      • tööttööttööt

        Helikopterit eivät saa laskeutua keskarin helikopterikentälle. Valitettavasti laki ei anna erityisvapauksia.


    • oikj556

      Ei kai kiemungilta voi kauhalla odottaa, kun on lusikalla saanut. Meluisalle ja riskialtiille ja myös liikenteen saasteille alttiille paikalle rakentaminen sairaita ihmisiä varten on sulaa typeryyttä. Tähän päälle tulevat vielä tontin oston ja vanhojen rakennusten purkuun liittyvät kustannukset, joista ei varmasti ihan 10 miljoonalla selvitä. Tällaista hanketta ajava ei selvästikään ole varustettu täydellä järjellä

      • ettäsillee

        Persutkin sairaalaa ja paikkaa kannatti.


    • järkeä

      En ymmärrä. mistä sai alkunsa tämä tuhoon tuomittu ajatus rakentaa sairaala Viipurintien sillan maisemiin. Varsinainen älän väläys, mutta mitä muuta voi odottaa, kun asialla on ollut Kiemunki, Vekka ja Juvonen, vain muutaman mainitakseni. Rauhaton, ahdas paikka. Nykyiseen sairaalaan on upotettu rahaa hirvittävät määrät ja nyt se ei enää kelpaisi. Sairaalan nykyinen paikka on hyvä. Rauhallinen ja saasteeton. Kohennettakoon sitä edelleen. Se on joka tavalla suurta viisautta. Mikä tässä hankkeessa on takana. Kai sekin jonakin päivänä selviää.

    • järkeväpaikka

      Todella hyvä paikka sairaalalle tämä radanvarsi. Niin se Turussakin on radan varressa ollut vaikka kuinka kauan ja hyvin kaikki toimii.

    • rverrrtyetyt

      Niin typerältä kuin se kuullostaakin takana saattaa olla Hämeenlinnan pysäköinti OY:n pelastaminen. Keinuparkki saataisiin näin täyteen

      • Laitamies

        Taidat olla hajulla asiasta. Pääpiruina taas samat naamat kuin ensimmäisessä SCC: ssä. Nyt taidetaan puhua koko laajuudessaan jo miljardiluokan kusetuksesta. Nimeäkin arvuutellaan - ja sopisipa hyvin: Sunny Care Center!


      • PersuMenoa

        Taas on persutkin mukana kun tukevat uuden sairaalan rakentamista. Ilkkala keskitty selvittelemään oikeudessa SCC-sotkujaan.


      • fargege

        Keinuparkki pitäisi ensin siirtää radan toiselle puolelle.


      • tiedänluulevani

        Ei, kun katetaan rautatie niin pääsee yli. Nykyistä asemaa siirretään 200 metriä etelään. Pääsee junalla sairaalaan jos vauhti hirvittää. Päättäjät luulee että kasvukäytävä on tehtävä radan varteen....


    • Rätinki

      Ja lehtitietojen mukaan paikalla ei ole tehty maapohjatutkimuksia vaikka mitä suota sieltä löytyisikään. Minkälaiset olisivat paalutuskustannukset, maan vaihdot sekä myöhemmin painumien korjaukset, ja kuten edellä mainitut hyvien rakennusten purkauskustannukset sekä liikennejärjestelyt.
      Olettaisi että kaupungista löytyisi rakennuksista vapaata maa-aluetta jossa kantavuus riittäisi ja siten olisi halvempaa rakentaa.

      Kyllä ennen aikaan ihmiset oli paaljon viisaampia kun sairaalat rakennettiin männiköisille harjuille , kuten aikoinaan Ahveniston parantolan joka alkujaan toimi tuberkuloosi parantolana , jossa ilma oli raikasta , poissa liikenteen melulta, näin maallikkona mietityttää mitä nykypäättäjien päässä liikkuu.

      • pelkkä.nelonen

        Missä mahtaa olla kirjoitustaitosi paalutettu? Apukoululaisella on vähemmän kirjoitusvirheitä, joten antaisit olla ja jättäisit niille jotka osaa kirjoittaa ja ajatella.


      • Rätinki
        pelkkä.nelonen kirjoitti:

        Missä mahtaa olla kirjoitustaitosi paalutettu? Apukoululaisella on vähemmän kirjoitusvirheitä, joten antaisit olla ja jättäisit niille jotka osaa kirjoittaa ja ajatella.

        Kuten pelkkä nelonen ehdottaa,olisi todellakin muutakin tekemistä kun istua netin ääressä ja "keskustella hänenlaisensa " kanssa , jonka kommentti osoittaa ja kertoo jostain,,,, olkoon mainitsematta.


      • Rätinki
        pelkkä.nelonen kirjoitti:

        Missä mahtaa olla kirjoitustaitosi paalutettu? Apukoululaisella on vähemmän kirjoitusvirheitä, joten antaisit olla ja jättäisit niille jotka osaa kirjoittaa ja ajatella.

        Onko pelkälle neloselle selvinnyt mikä on PAALU, niitä juntattiin aikoinaan Goodmanin perusruksiin melkoinen määrä, jotka ovat betonisia ,ja siten hintakin muodostui siksi mitä se nykyään on,, elikkäs hinnoissa on Goodmanin lisää.
        Mutta palstahan on tällä tasolla, kuten pelkän nelosen aivoituksista voi tehdä johtopäätöksiä.


      • poelkkäneloselle
        pelkkä.nelonen kirjoitti:

        Missä mahtaa olla kirjoitustaitosi paalutettu? Apukoululaisella on vähemmän kirjoitusvirheitä, joten antaisit olla ja jättäisit niille jotka osaa kirjoittaa ja ajatella.

        Mitä sitten jos ei kirjoita kieliopillisesti oikein, sehän on tarkoitus että asia tulee ymmärretyksi. Se on valitettavaa että kaikki eivät ymmärrä, vaimitä pelkkä,nelonen


      • tööttööttööt
        Rätinki kirjoitti:

        Onko pelkälle neloselle selvinnyt mikä on PAALU, niitä juntattiin aikoinaan Goodmanin perusruksiin melkoinen määrä, jotka ovat betonisia ,ja siten hintakin muodostui siksi mitä se nykyään on,, elikkäs hinnoissa on Goodmanin lisää.
        Mutta palstahan on tällä tasolla, kuten pelkän nelosen aivoituksista voi tehdä johtopäätöksiä.

        Eikös paalu ole sitä kun päättäjä päättää, niin tuttu rakentaja antaa päättäjälle paalua? Kaikki on tyytyväisiä, paitsi veronmaksaja.


    • nauretaansille

      Tunnettu avaajahäirikkö unohti että scc casessa syytteen tulee saamaan Kari Ilkkala. Samalla miehellä on menetystä vekkakaavan valittamisessa ja kymmeneissä muissa jutuissa. Niin meni epätoivoon että piti Karin luopua kokonansa politiikasta. Katastroffi koko ura.

      • xcgbhdth

        Punaisen torpan apukoululaisten opettaja on taas vauhdissa. Ei siis ihme, etteivät lapsoset osaa kirjoittaa.


    • RuskeitaKirjekuoriakin

      Vanhaa sairaalaa ei todellakaan kannata korjata koska siitä korjauksesta ei tule tarpeeksi rahaa HV-järjestön rakennuspuolen suhareille. Uuden rakentamisessa piikki on koko rakentamisen ajan mukavasti auki ja kyllähän siitä kymmenien ellei satojen miljoonien hankkeesta jää mukavasti hyvää vielä hanketta puuhakkaasti ajavillekin. Ollaanhan sentään rakentamassa Hämeenlinnaan missä kaikki aikaisemmatkin hankkeet ovat menneet rahoituksen osuudeltakin reippaasti pitkäksi.

      • maantoivo1

        Näinhän se on nähtävä. Mitä sitä vanhaa. Uudesta jo on aloitettu tarjouspyyntöjen pyytäminen. Hankinnassa on 450 paikkainen sairaala kaikilla herkuilla ja oheistoiminnoilla. Tavoitekustannus vaan 305M € ! Hintaan ei sisälly tonttimaa eikä pysäköintilaitos. Mutta se mikä on tässä mielenkiintoista on se, että vuoden 2020 alusta sairaalan hallinta siirtyy Maakuntien tilakeskus Oy:lle. Ilmeisesti ihan veloituksetta. Veronmaksajille jää vain maksajan ilot.


    • Kummila

      Poltinaho.poliisin naapuriin

    • Varjoon

      Toivotaan että tulee muutakin kun uudet seinät?

    • heehheeheeee

      Pilkkalalta ei muuta osannut odottaakkaan kuin SCC oikeudenkäynti rötöstelyn merkeissä. Varoitti SCC suharin huijauksesta ja päätyi itse oikeuden eteen. Sellaista Pilkkala.

      • Ojdsfffff

        Juujoo, huonosti tulee käymään.


    • asialinja

      On se ihme. Tällä palstalla menee asioiden käsittely aina päin persuja. Olisiko liikaa pyydetty - PYSYTÄÄN ITSE ASIASSA

    • Silentsium

      Mahtaako enää pohjavesialueille rakentaminen olla mahdollista, mutta moottoriradan alue voisi täyttää monet tarpeet. Kaksi kärpästä samalla kertaa, ikään kuin.

      • Monenpuolesta

        Moottoriradasta puhuminen saa Kiemungin raivoihinsa. Hys, hys siitä!
        Mutta se, mitä kannattaisi suunnitella, on VR:n ratapihan toimintojen hiljentäminen, jotta sairaalankin sijoittuminen suunnitellulle paikalle onnistuisi.

        Kaupungilla oli Centran kaava rautakaupoille, mutta sen suunitelman kariuduttua, VR:lle voisi esitellä tuota aluetta, Kantolan kupeessa, uudeksi ratapihaksi tavaraliikenteelle. Onhan VR:llä suunnitelmia muutenkin lisäraiteiden rakentamiseksi Tampereen radalle.


    • ndlkfkndbbskkz

      Mä luulen että potilaat häiriintyisi jos sairaala rakennettaisiin radalle. Pysäköintipaikkojakin olisi vaikea saada kisaviikonloppuina. En kannata.

      • Runtsränts

        Paljon suuremmat melutasot ovat yötäpäivää ratapihalla, vaikka kaavakonsultit meille pitkää pajunköyttä syöttävätkin.


    • hyväpaikka

      Radanvarsi on hyvä paikka sairaalalle. Turussa on sairaala ollut radan kauan radan varressa eikä kukaan ole narissut paikasta, päinvastoin. pelkkä,nelonen voi taas kommentoida.

      • rgwr676

        Turun TYKS ei kylläkään ole radan varressa, kato vaikka googlesta


      • VarmastiOn

        Se on kohta myös radan päällä, kato vaikka Googlesta.


    • RixussaIlm.Ysäköinti

      Koskas Kulmalan parkkitalo harjassa Pukutehtaan tilalla. Sehän rakennetaan varmuuden vuoksi jos vaikka sairaala tulisikin hoodeille !

      • PerttuPisnistiedotus

        Kyllä sillä aivan kuten Kaivopark täyttyi Goodmannin uusien myyjien autoista ja moottoritien ruuhkasumpuista, tulee myös uusi sairaalan parkkitalo täyttymään, sairaita tulee jopa Saksasta asti tähän uuteen tuottavaan sairaalaan.


    • tärinätpois

      Sen tietää jo lapsikin että se maa pitää vaihtaa koska se on vanhaa ratapiha-aluetta. ja siihen paalutukseen niin siihen ei auta tavallinen paalutus. Syy on siinä että rata -auleella on tärinää ja niitä ei taas uudet hienot sairaalan laitteet kestä. Joten sairaala pitää paaluttaa ns. patjan päällee ettei tärinä haittaa. Tästä asiasta ei ole paljon puhuttu mutta näin on. Ja toki se voidaan tehdä mutta se maksaa ja paljon.

      • 535934

        Oletko todellakin niin lapsi että kuvittelet olevasi ensimmäinen joka tuon havannoi?


      • kunnonpaalutus

        Älä leiki jotakin helvetin insinööriä nämä insinöörit ovat tehneet monta hometaloa, eikä ole ihme kun ne insinöörin paperit saa nykyään kirjekursseilta.. Se on aivan sama mitä maksaa nämä paalutukset. Radanvarsi on paras paikka sairaalalle.


    • tärinätpois

      voin olla mutta jos mökin voi rakentaa kovallekin maalle niin miksi pitää teedä kelluvia pohjia rakennukselle johonkin paikkkaan väkisin. Tossa sairaalan hinnassa kun ei ollut mukana purkuja maan siivouksia ja paalutuksia jne. Mutta siitä vaan rakentamaan ja hintaa tulee reippaasti ja todella reippaasti.

    • Kustannuslaskija

      Saastuneen varikon rakennuksen purku, maan ajo, saastuneen maan vienti ekokemille,paalutus, pohjan teko ja tontin hinnaksi on arvioitu 120 milj€, että kyllä lasaretille hintaa tuppaa tulla!

      • Arvolisä

        Rakennuskuluista on vähennettävä Pysäköinti Oy:n toteutumatta jäävä konkurssi.


    • tarvetta.näyttää.olevan

      Uuteen sairaalaan iso osasto.

    • hitsivieköön

      Rahaa on kulunut jao vaikka kuinka arkkitehtitoimistolle, joka on jo piirtänyt uuden sairaalan radan varteen vaikkei tontistakaan ole mitään tietoa. Huips vaan sinne meni......

    • Maahanmuuttovastainen

      Järjetöntä ajattelua ett,sairaala radan varteen. Mitähän potilaat tuumaisi teho osastolla kun junat menee ohi ja sähköt katkeilisi!

    • Demuliveljet

      Myöhäistä nyt, mutta tapahtumaton puisto olisi ollut sairaalalle hyvä paikka.

    • Tapzu

      Poltinaholle vaan

      • Laitamies

        Uskokaa vain, Iisun yli ei kävellä! Uuteen Sunny Care Centeriin on koplattu niin paljon luvattuja urakoita ja Hämeenlinnan talouden pelastusta, että asemanseutu on ainoa vaihtoehto.


    • voevoevoe2

      Onks se rakentamisen poikkeuslupa saatu jo ministeriöltä? Eipä kai ja tonttikin vielä hakusessa. Kustannusarvio oli 300miljoona!! Hyvinkäällä viittä vaille sairaalan laajennus (2 isoa viisikerroksista rakennusta) 64milj. ja lisäksi HUS rakentaa uuden rakennuksen johon tulee mm. 10 leikkaussalia, 24milj. Mihin HML haaskaa kuntien rahaa.

      • Raksapieru

        Onko rakennusliike Jatke ajamassa sairaalahanketta ratapihan reunaan? Jos on, niin kusetus on tulossa. Veronmaksajien pussille mennään rankasti.


    • TuleekoMitäänTaaskaan

      Vois ollakin hyvä idea mutta kun mukana hehkuttamassa on eräs Iisakki Kiemunki, niin se pistää kyllä miettimään tarkoin.

      • HyvääTulee

        Persutkin tukee sairaalaa.


      • SuttaJaSekundaaKokDemuil
        HyvääTulee kirjoitti:

        Persutkin tukee sairaalaa.

        Persut ei kyllä tue ikänä KokDemujen hullutuksia eikä höttöshankkeita! Taivaanrannan maalareita nuo KokDemut, haaveksivat suuria muitten kustannuksella ja sutta sekä sekundaa tuppaa vaan tuleen!


    • SuttaPukkaa

      Uusi sairaala arkkitehdin pöydällä on jo piirrelty. Tasakatto ja lasiseinää. Olisi edes harjakatto niin ei katolta vesi valuisi sisään. Ja nämä lasiseinät vuotavat kovilla sateilla saumoistaan sisään. Tai tippuvat alas niin kuin viime myrskyn aikoihin Hesassa kävi. Miten sisätilojen jäähdytys kesähelteillä.....Ai niin lehdessä oli maininta, että muuten on hyvä muttei pysäköinti ongelmaa ole vielä ratkaistu.

    • Tuntematon-Potilas-

      Mihin sitä tarvitaan soten jälkeen sinne kukaan täys päinen mene puoskaroitavaksi?

    • rehellisyyttä

      Mikä onkaan se taho, joka himoitsee nykyisen sairaalan mäkeä. Se on upea paikka ja kysyntää varmaan on ja taatusti on jo ollut. Onko meneillään "lehmänkaupat". Avoimuus olisi paikallaan tämän suuruudenhullun hankkeen kanssa.

      • sumutuksen.oppikouluHML

        Kehitetään eliitin yksityissairaalana.


      • Ujfwwfdf

        Valehtelu ammattina.


      • kaava.hallintoalennuksel

        Noinko paljon ottaa aivoon?


      • tbhuvwip

        Kiitos kun kysyt mutta en voi vastata toisen puolesta vaikka kaveria tulee aina auttaa. Soittele K.Arille vankilaan se tietää paljonko SCC ottaa aivoon. Onnea matkaan.


      • tbhuvwip
        tbhuvwip kirjoitti:

        Kiitos kun kysyt mutta en voi vastata toisen puolesta vaikka kaveria tulee aina auttaa. Soittele K.Arille vankilaan se tietää paljonko SCC ottaa aivoon. Onnea matkaan.

        Kiitos kun vastasit vaikkei sulta tollolta mitään ees kysytty mutta *suuna ja päänä* tarvii silti olla *määkimässä*!
        Etkä muutenkaan voi vastata toisten puolesta, sulla raasulla ei kavereita edes ole etkä auta edes wanhaa äitiäskään jota sun tulisi aina auttaa.

        Soittele Liehulle Tervakoskeen, se tietää paljonko SCC ottaa aivoon.
        Onnea matkaan ja terveisiä Liehulle ja Ritskulle.


    • Tunnustetaan.tosiasiat

      Helsinkiläinen arkkitehtitoimisto on laskenut kaikki kustannukset, nekin, joita sinne on suunniteltu, kuten: vankisairaala, kaikki terveyskeskukset ja parkkitalo. Kustannukset lähentelee liki tuhatta miljoonaa euroa verorahoja, kysynkin, onko mitään järkeä?

    • JärkiHoiÄlyÄläJätäKokDem

      Niin juu ja tuo Tuhat miljoonaa euroa on vasta vain arkkitehtitoimiston suunnittelu- ja konsulttipalkkio........siihen tulee sitten rakennuskustannukset päälle niin uuden sairaalan kuin Senaatti-Kiinteistöjen (ent.Valtion Kiinteistölaitos) rakennuttama uusi armeijan huolintavarikko jonnekkin toisaalle osoitettuun paikkaan kun nykyinen huolintarakennus puretaan!

    • Kytky

      Paraneekohan palvelu kun uuden sairaalan myötä neuvolat , terveyskeskukset ym keskitetään samaan paikkaan. Pysäköinti ratkaisua ei uudessa sairaalassa ole vielä huomioitu. Nykyisin Ahveniston mäellä Ankka lammen parkki on n. 1000 autopaikkaa. Ja ne ei oikein riitä. Sujuvan pysäköinnin mahdollistaminen uudessa paikassa tarvitsisi n. 1500 autopaikka kun kaikki Hml:n terveyspalvelut on samassa lasipalatsissa.

    • Kirkko.keskelle.kylää

      Rautio ja Vekka, ym muut pytingin puolustajat ovat sitä mieltä, että kaikki potilaat tulevat junalla ja linja-autolla hoitoa saamaan, joten pysäköintialuetta ei tarvita! Niin myös hoitohenkilöstöä käyttävät junaa ja bussia! EI TODELLAKAAN MITÄÄN JÄRKRÄ, KOKO PYTINGIN PUUHASTELUSSA. SUURIN OSA VERONMAKSAJISTA VASTUSTAA ANKARASTI!

      • suurinosa

        Ei todellakaan järkrä.


    • höyhensaari

      Näin on, nykyinen sairaala on parhaalla mahdollisella paikalla. Jos on tarve siirtää takaisin Keinusaareen, niin miksi ei sitten terveyskeskuksesta, eli vanhasta sairaalasta, tehdä taas uutta sairaalaa? Nämä vekkulit ja kiemurat kun ei ymmärrä, että sairaalan paikkaa ei voi vaihtaa kuin vaimoa tai työpaikkaa/ yhteistyökumppaneita.

    • Ttfredsalkiuytrb

      Järjetöntä! Sanoo suurin osa Hämeenlinnalainen! Eikä tää tuu toteutumaan...Hullu saa olla mut ei tyhmä.

    • Variksenmarjat

      En jaksanut lukea koko ketjua, mutta sairaalalle olisi hyvä paikka Goodmannin vieressä, moottoritien päällä. Sinne vaan kaikki vaikka Tiiriönkin kaupat.

    • wef455

      On päivänselvää että hanke tulee kaatumaan. Luuleko nää neropatit että valtio heittää Hämeeseen tosta vaan muutaman sata milliä, kun valtion tahtotila on keskittää asioita kiihtyvään tahtiin suurimpiin keskuksiin, ja kuihduttaa laita-alueita.

    • ihmetyttää

      Kokoomus ajaa asiaa kuin käärmettä pysyyn. Kaija-Leena Savijokikin on kääntänyt kelkkansa. Ensi vastustetaan, mutta kuinka ollakkaan, suunta kääntyy. Asiassa on voitelemisen maku. Olenko oikeilla jäljillä?

      • peruspalvelut.eliitille

        Kaija_Leena uskoo homeopatiaankin.


      • Lääkäriton

        Uusin lobbari hehkuttaa Kaupunkiuutisissa Hätilää ainoana oikeana paikkana.
        Toisten rahoilla on helppo pelata.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3660
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2992
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2890
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2768
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      23
      2683
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2455
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      2159
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1907
    9. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      209
      1888
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1847
    Aihe