miten tehdä kirja?

jereb25

voisiko joku auttaa minten tehdä kirja?

19

981

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaa miettinyt

      Kirjoitat vaan oikein paljon, vaikka ihan huonoa, kunhan kirjoitat. Vaikka kirjoittaisit kuinka hyvin, se ei ole julkaisukelpoista, ennenkuin olet työstänyt sen aika moneen kertaan, joten tuota nyt vain raakatekstiä.

      Netistä löytyy myös ohjeita, jos vain etsit googlella. Hakusanaksi vaikka "kirjailijaksi" tai "kirjoittajaksi" tai mitä nyt keksitkin. Joitain kurssejakin on, kuulemma nykyään hyvin monet kirjailijat ovat ensin käyneet jonkun kurssin.

      Tsemppiä vaan, kirjailija.

    • Alvari Raappavaara

      Kakkosen riviväli ja viiden sentin marginaali. Yhdelle puolen paperia. Siitä se lähtee.

      Ei haittaisi, jos tietäisi miksi kirjoittaa.

    • ja kirjoittamisesta

      painot painavat, kustantajat kustantavat. sitten on myös palvelukustantatamoja, joissa asiakas maksaa ja kirja "kustannetaan" valmiiksi. vai tarkoitatko kirjoittamista? siinä tapauksessa ohjeita voi poimia myös muilta palstoilta, kuten: http://www.kiiltomato.net (lue keskusteluja ensin, kysy vasta sitten)

    • lingguli

      en oo varma tajusinki, mut sama´se, kirjotat vaan mitä päähän tulee.....
      mieti vaik eka joku aihe joka liitty esim sun harrastuksiin, mist sä tykkäät tms... ei kirjan tekemiseen silleen voi kertoo miten se tehään, lue vaik eka joku kira, niin tajuut miten se tehään :D

      hyvän aiheen ja juonen keksiminen on ihan sika vaikeeta... oon kokenu tän vaikeuden 100 kertaa ainaki ;)

    • A;J;)

      mieti mitä voisit kirjoittaa ja miten, milloin, missä. Kaikki mitä tulee pääähän on ihan hyvä kirjoittaa, koska se voi olla hyvä sun mielestä. Joten aivot tehokierroksille ja käsi hypervauhtiin. :))))

    • scarabaeus

      ............aika vanhoja ketjuja nostelette, onkohan

      jereb25

      saanut jo kirjansa valmiiksi ? Ja jossei, niin tuolla Kirjailijanalut palstalla kannattaa kysellä kaikenlaista kirjoittamiseen liittyvää. Olen saanut sieltä usein erittäin hyviä vastauksia omiin kirjoitusongelmiini.

      • jereb25

        Kiitos vastauksista

        kirjan kirjoittamisessa on nykyisin se epäkohta, että helppohan se oli vaikka Waltarin aikoinaan kirjoittaa ne kirjat, kun pääsi puhtaalta pöydältä tekemään sinuhen.


    • igjaöei

      Ei ymmärrä, miten Sinuhe tehtiin puhtaalta pöydältä? Eli Mika W. joutui keksimään koko jutun itse, eikä ollut edes nettiä, jossa ruikuttaa muilta aihe-ehdotuksia. Joutui ihan mielikuvitusta käyttämään, toista se on nyt, kun kaikki aiheet on muka keksitty?

      • jereb25

        Meinasin sitä että sinuheaei ollut vielä kirjoitettetu, Waltari oli etu lyönti asemassa. ASama juttu Tuntemattona sotilaan kanssa, Nytb kun linna on sen kirjoittanyt niin muut ei enää voi.


    • öagj

      Joo, ja sinä jereb25 et varmaan edes voisi kirjoittaa, koska teet hämmästyttäviä virheitä. Mutta tottahan toki, kun olet kirjoittanut 900 sivua Tunnettua sotilastasi, osaa sen jälkeen myös yhdyssanat ja oikoluennan.

      • jereb25

        Yhdessä Teräsmiehessä se pystyi lukemaan koko kirjaston tunnissa, aina kaksi kirjaa yhtäaikaa plaras vaan molemmilla käsillä parissa segunnissa, prlllll. Se oli hämmästyttävää oikoluentaa!


    • oikis

      :)

    • amonyyni

      Aiheen keksiminen on kyllä vaikee. Kovasti tykkään kirjoittamisesta, mutta ei oikein oo aihetta minkä jaksais viedä loppuun.

      • On silti hyvä...

        Kokeile lyhytproosaa, novelleja. Tai ehkä runoa, haikua tai tankaa.


    • Kansia!!! ja heti.

      Hei! Olen tekemässä kirjaa lahjaksi hyvälle ystävälleni mutta mistä saisisin kannet? Onneksi ystäni syntymä päivä on vasta joulun jälkeen mutta kuitenkin olisiko kenellekään mitään ideaa mistä saisin kovat kannet kirjalleni. KIITOS.

      • abc123123

        tarvis vaan aiheen mistä kirjottaa mä saan siitä aina hyvän tuloksen


    • Sarjishemmo

      No ekaksi lataat paintin ja sitten käynnistät sen ohjelman PAINT otat tekstityökalun ja alat kirjoittamaan. Kun olet kirjoittanut tulostat ja sitten teet muut sivut ja niität ne yhteen. Tsemppiä!

      • 13v

        Paint!? Paint on piirustusohjelma tietokoneelle, ei kirjoitusohjelma, vaikka voihan sillä kirjoittaakkin. Itse käytän OpenOffice Writer -ohjelmaa. Toimii!


    • heikkiturune

      Tee niinkunmuutki kirjota omastas ja naapurien elämästä niiltä kysymätä jo syntyykirja ja kiitellään ku on nyt kyläjuorut saatu yksiin kamsiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4955
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3134
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1217
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe