pelkopotilas oulussa

ilona

Osaako kukaan suositella hyvää yksityistä hammaslääkäriä Oulusta, sellaista joka osaa erityisesti huomioida pelkopotilaan? Kärsin pahasta hammaslääkäripelosta ja viime käynnistä on kohta 10v. Aika olisi siis jo mennä...

6

2306

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohtalontoveri

      Kärsin itsekin hammaslääkäripelosta, mutta kykenin voittamaan sen, siis sinäkin pystyt! =) Minullakin aikaa edellisestä tarkistuksesta ehti kulua 6 vuotta, ennen kuin rohkaisin mieleni ja tein uuden vuoden lupauksen, että nyt otan itseäni niskasta kiinni ja menen hoitoon. Enää on pari kertaa jäljellä ja pelko on mennyt pois. Ehkä suurin pelkoni oli kuulla, miten pahassa kunnossa hampaani ovat.. Todellisuus ei vastannut (onneksi) kaikkia niitä kuvitelmia, mitä olin jo mielessäni ehtinyt luoda. Kolme hammasta kaipasi paikkausta, pari lohkeamaa paikattiin ja yksi hammmas sai juurihoidon. Lisäksi kaksi viisaudenhammasta sai poistotuomion. Enää olisi jäljellä yksi viisaudenhammas ja juurihoidon loppukäynnit.

      Itse olen myös oululainen. En tiedä elämäntilanteestasi, itse opiskelen yliopistossa ensimmäista vuotta, ja saan hoidattaa hampaani Yths:ssä ja sitä voin kyllä lämpimästi suositella. Hoidonlaatu on todella hyvä.

      Pelkoni ovat hälventyneet, nyt menen hammaslääkäriin ihan hyvillä mielin (niin hyvillä mielin kuin hammaslääkäriin nyt voi koskaan mennä). Nykyiset puuduteaineet ovat niin hyviä, että mitään kipuja ei ole tarvinnut kärsiä, edes viisurin poistossa. Pelkoni oli niin paha, että pelkästään suun avaaminen hammaslääkärin tuolissa ahdisti minua.. Kun käyntejä on tullut useita, eikä ole kipuja ollut, niin olen huomannut, että pelkoni olivat suurimmaksi osaksi vain mielikuvia, joita oli jäänyt lapsuuden (puuduttamattomasta) hoidosta. Uskon, että sinulle käy myös näin!

      Hampaat ovat ainutkertaiset ja arvokkaat. Mene ihmeessä hoidattamaan ne. Ensimmäinen kerta on pahin, heti sen jälkeen helpottaa! Uskon, että yksityiseltä saat parhaan palvelun (Oulussa on esim. hammaslääkäriasema Aaria, ja paljon muitakin). Mutta vaikka menisit julkisellekin puolelle, muista, että kukaan ei voi tehdä sinulle ilman sinun lupaasi mitään. Sinulla on oikeus vaatia puudutus. Jos ahdistus kasvaa liian suureksi, rauhoittavat ovat yksi vaihtoehto. Itse en ole tarvinnut puudutteen lisäksi mitään muuta, mutta esim. ilokaasua käytetään ja äärimmäisissä tapauksissa myös nukutus on vaihtoehto. Jos menet yksityiselle, niin jos rahaa on, niin kaikki on mahdollista. Yksi tuttavani hoidatti (täällä oulussa) kaikki hampaansa kerralla nukutuksessa, maksoi 850 euroa. Itselläni opiskelijana ei ole varaa noihin yksityisiin hoitoihin, mutta olen kyllä iloinen siitä, että yhts:n kaltaista hoitoa on tarjolla. Iloinen ja ystävällinen henkilökunta saa olon tuntumaan turvalliselta.

      Tsemppiä sinulle! Rohkaise mielesi ja varaa aika. Se on suurin kynnys. Sen jälkeen kaikki onkin helppoa..=) Mukavaa kevättä ja kaunista hymyä kesäksi,

      sinulle toivoen:
      Kohtalontoveri

      • ilona

        Ihanaa, kun jaksoit rohkaista minua. =) Minunkin pelkoni ovat peräisin juuri lapsuudesta, jolloin ei puudutetta käytetty ja hammaslääkäri oli tunteeton täti... olen aina kuvitellut ettei kunnallisella puolella jakseta paneutua pelkopotilaan hoitoon, mutta sinulla oli vain hyviä kokemuksia=) ei minullakaan ole vara sinne yksityiselle mennä, mutta olen valmis maksamaan, että saan hampit kuntoon=) pitää nyt vain rohkaista itsensä ja varata aika! Kiitos kannustuksesta! =) toivottavasti omassa suussa ei ole hirveästi remonttitarvetta..


      • valitse tätä

        Missään nimessä EN SUOSITTELE hammaslääkäriasema Aariaa. Valitse ihan mikä muu tahansa, mutta älä Aariaa.


    • minski80

      nimittäin oulussa toimii pelkoklinikka,itse olen hoidattanut hampaani siellä.sinne taitaa olla kyllä melkoiset jonot ja lähete sinne sinun tulee käsittääkseni saada omalta hammaslääkäriltäsi kun kerrot tilanteen.Hoito tapahtuu ilokaasun avulla joka rentouttaa ja tottakait hyvät puudutukset päälle,minulle se oli ainakin oikea hoitomuoto.tsemppiä vaan!

    • tuiralainen

      Minullakin oli välillä 10 vuotta, etten käynyt hammaslääkärissä. Sitten sairastuin reumaan, joten oli pakko mennä korjauttamaan hampaat. Asioin Tuiran terveysasemalla useammalla hammaslääkärillä. Ei mitään vaikeuksia. Nyt olen käynyt muutamalla yksityiselläkin. Mielestäni asiakkaan kohtelussa ei ole paljonkaan eroa. Hampaissani on tosi paljn korjattavaa lapsuudenolojen takia.

    • "Furk"

      En saa mainostaa mutta nimimerkistäni saat vinkin hyvästä yksityisestä Oulussa. Itselläni oli myös samankaltaisia kauhuja kuin sulla. Olen ollut heidän asiakkaana ja nukuin suurimman osan ajasta mitä siellä olin ja varmuudella ilman nukutusta!
      Kysy niiden respasta tilanteeseesi ja ongelmiisi sopiva lekuri esim. "R.. Kinn..". On varmaan muitakin hyviä yksityisiä mutta em. ei varmasti petä!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      38
      2515
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1619
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1525
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      130
      1373
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1229
    6. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      319
      963
    7. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      944
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      890
    9. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      79
      860
    10. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      835
    Aihe